dilluns, 12 d’octubre del 2015

Sissoko da tres puntos de oro al Mallorca ante el Llagostera

Article de l'AS

El conjunto mallorquín sumó su 2ª victoria esta temporada y logra pasar al Llagostera, rival directo en el descenso. Sissoko firma su primer tanto.



El Mallorca se ha concedido un respiro al derrotar 1-0 al Llagostera en el estadio Son Moix con un gol marcado en la segunda parte (minuto 67) por el centrocampista francés de origen maliense Abdoul Sissoko. El segundo triunfo mallorquinista de la temporada le permite salir de la cola de clasificación, aunque sigue en zona de descenso, a la que también ha caído el Llagostera.El Mallorca fue muy superior a lo largo de gran parte del partido, ante un rival luchador, pero sin pólvora en los metros finales. Sin embargo, el Llagostera pudo ponerse en ventaja nada más comenzar el encuentro (minuto 2) tras un gol de Juanjo a la salida de un córner que el árbitro anuló por un fuera de juego inexistente. Pero esa fue la única acción relevante del ataque visitante digna de reseñar en los primeros 45 minutos.
A partir de ese momento, y hasta el descanso, el dominio total y absoluto fue del Mallorca. Manuel Arana estrelló un balón en el palo (minuto 30), y también Javi Ros tuvo el gol cerca poco después (minuto 38), pero un defensa despejó el balón bajo los palos. En pleno dominio mallorquinista, sobre todo en los últimos 15 minutos del primer tiempo, el equipo del 'Chapi' Ferrer acumuló hasta ocho saques de esquina. Su rival, desbordado por el empuje local, se limitó a defenderse y mucho hizo al irse al descanso con empate en el marcador.
El gol de Abdoul Sissoko (minuto 67) hizo justicia a lo que estaba ocurriendo sobre el terreno de juego. El equipo catalán no podía sacudirse el dominio de un adversario que le superaba en todas las zonas del campo. Aunque el Llagostera intentó reaccionar en los minutos finales, y su entrenador, Oriol Alsina, reforzó su ataque sustituyendo a un defensa, Jorge García, por un delantero, Rafael Fernández 'Chumbi', todos sus esfuerzos se estrellaron en la defensa de un Mallorca que respira en la tabla tras el gol de Sissoko.
Llegir mes / Leer mas...

El Mallorca respira con un gol de Sissoko

Article del Mundo Deportivo

  • El Llagostera no tiene opción y cae en descenso, pese a que le han anulado un gol legal a los dos minutos de juego
El Mallorca ha sido superior al Llagostera y ha ganado con un solitario gol de Sissoko
El Mallorca ha sido superior al Llagostera y ha ganado con un solitario gol de Sissoko



El Mallorca toma aire con su victoria mínima sobre el Llagostera (1-0), abandona la cola, aunque sigue en puestos de descenso, y deja al Llagostera en esa zona de descenso. Es el segundo triunfo de esta temporada del equipo de ‘Chapi ‘Ferrer. Ha bastado el solitario gol de Sissoko (67’), que ha hecho justicia a la superioridad de los locales sobre el cuadro catalán de Oriol Alsina, aunque el Mallorca le ha faltado definición como para cerrar el partido con mayor tranquilidad.
El equipo de Ferrer fha sido superior a lo largo del partido, aunque el Llagostera ha dado el primer susto nada más empezar el encuentro, en el minuto 2, cuando Juanjo ha rematado a la red un saque de esquina. El árbitro ha anulado la acción por fuera de juego, que no era. El gol anulado injustamente podría haber cambiado mucho el desarrollo del encuentro.
Pero esa ha sido la única acción ofensiva del Llagostera durante todo el primer tiempo. Por contra el Mallorca se ha lanzado sobre la portería de Moragón. Ha disfrutado de dos clarísimas ocasiones: un balón estrellado en el palo por Manuel Arana (30’) y un remate de Javi Ros que ha salvado un defensa visitante bajo palos (38’). El Llagostera no ha hecho más que defenderse y ha aguantado hasta el descanso con la portería imbatida.
La segunda parte ha empezado por los mismos derroteros, pero esta vez si ha acertado ante puerta. El gol lo ha marcado Abdoul Sissoko (67’) y hacía justicia a lo que estaba ocurriendo sobre el césped de Son Moix. No ha variado el panorama con el gol, el Mallorca ha continuado empujando en busca de la sentencia y el Llagostera defendiendo y esperando sorprender en una contra. No ha sido hasta los minutos finales cuando ha reaccionado el equipo de Oriol Alsina, que ha potenciado el ataque dando entrada a ‘Chumbi’ y sacrificando a un defensa, Jorge García. Pero el Mallorca ha sabido defender su ventaja hasta el final, con una ordenada y muy contundente defensa.
- Ficha técnica:
Mallorca: Cabrero; Company, Costas, Aveldaño, Oriol; Campabadal (Coro, min. 87), Yuste, Sissoko, Arana (Michael Pereira, min. 81); Javi Ros (Tiá Sastre, min. 84), Bianchi.
Llagostera: Moragón; Masó, Fran Cruz, Jorge García (Chumbi, min. 74), De Los Reyes; Escassi, Pitu, Imaz, Giga (Ríos, min. 60); Juanto; Juanjo (Martínez, 46)
Goles: 1-0, min. 67: Sissoko
Árbitro: Pizarro Gómez (Comité Madrileño). Amonestó a Juanjo, del Llagostera y a Yuste, del Mallorca.
Incidencias: Partido correspondiente a la octava jornada de la Liga Adelante disputado en el estadio Son Moix ante unos 7.000 espectadores. Se guardó un minuto de silencio por el fallecimiento del padre de la esposa del propietario y presidente del Mallorca, Utz Claassen.
Llegir mes / Leer mas...

Sense sensació de perill

Article del @diaridegirona

El Llagostera no pot encadenar la tercera jornada consecutiva sense perdre després de caure per la mínima al camp d'un Mallorca que en fa prou amb un gol de Sissoko (67') · L'àrbitre s'equivoca anul·lant el 0-1 als 2 minuts, l'única ocasió visitant

12.10.2015 | 05:34
Escassi pressionat pel capità del Mallorca, Javi Ros, en una acció del partit d´ahir a Palma.
Escassi pressionat pel capità del Mallorca, Javi Ros, en una acció del partit d´ahir a Palma.


Sense ocasions és complicat guanyar, per no dir pràcticament impossible. Fins aquí tothom hi estarà d'acord. I és que aquesta, agradi o no, va ser l'autèntica realitat del partit d'ahir a Palma. Hi haurà qui dirà que el Llagostera també la va tenir, i això és totalment cert, si l'àrbitre Pizarro Gómez no hagués anul·lat només començar (2') un gol de Juanjo per un fora de joc innexistent. Que aquesta decisió va marcar i molt el guió del partit també és cert. Com també ho és que a partir del minut 20 del primer temps, el Mallorca va ser molt superior, i el Llagostera va desaparèixer del mapa. La desconnexió dels d'Oriol Alsina va propiciar un reguitzell d'arribades dels d'Albert Ferrer, fins ahir molt qüestionat. La més perillosa no es va fer esperar. Va arribar al minut 30 quan el local Manuel Arana va enviar la pilota al travesser de la porteria defensada per Moragón. Res pot servir d'excusa, i és que el Mallorca va fer i desfer com i quan va voler. En va fer prou amb un gol de Sissoko al minut 67, per sumar la segona victòria de la temporada que, això sí, no li permet sortir de la zona de descens, on ha tornat a caure l'equip gironí. A les acaballes del primer temps, el Mallorca també va disposar d'una gran oportunitat, aquest cop de les botes de Javi Ros (38'). El domini dels balears en l'últim quart d'hora va ser absolut. Bona mostra d'això, ho reflecteix el fet que el Mallorca va efectuar fins a vuit llançaments des de la cantonada només en aquesta estona.
Sigui com sigui, una vegada per falta d'encert, altres per les bones intervencions de Moragón, la realitat és que el Llagostera es va acabar salvant d'encaixar el gol i marxar al descans amb un marcador advers. Amb el 0-0, el Llagostera seguia viu. Tocava reaccionar. Era obligatori corregir en molts sentits per intentar esgarrepar quelcom positiu de les Illes Balears. A diferència de la setmana passada, el Llagostera patia per arribar a la porteria rival. No es pot oblidar que a part de la jugada inicial de Juanjo, i d'un llançament de falta de Pitu que va acabar sortint desviat, poca cosa més van oferir ahir en atac els de la Costa Brava.
Els locals manen
La segona part només va tenir un color, igual que els últims del primer temps. El vermell del Mallorca. A la represa, els d'Oriol Alsina van continuar veient com el Mallorca pressionava. Una de les més clares la va tenir Rolando Bianchi amb una rematada de cap des del centre de l'àrea que Moragón va poder aturar quan el públic ja cantava gol.
La insistència normalment acaba tenint la seva recompensa. I ahir no en va ser una excepció. Abdoul Sissoko que ja ho havia provat abans, va fer justícia, marcant amb un fort xut amb la dreta des del centre de l'àrea que aquest cop Moragón no va poder aturar. Amb l'1-0, la cosa es complicava i molt. El camí feia pujada, i més tenint en compte que en tot el segon temps, el Llagostera va ser incapaç d'arribar a la porteria de Cabrero. Oriol Alsina es desesperava a la banda. De fet, els arguments parlen per si sols. En el minut 75, el tècnic del Llagostera ja havia fet els tres canvis. L'últim en entrar va ser Chumbi que tornava després d'algunes setmanes lesionat per Jorge Garcia.
Davanter per defensa, en un darrer intent per trobar el gol de l'empat. Un gol que amb el murcià damunt del terreny de joc tampoc va acabar arribant. El Llagostera ho va provar inextremis en el minut 88, de manera molt forçada amb una rematada de Juanto des de fora l'àrea que no va acabar a bon port. En aquest mateix minut, Ferrer va fer entrar el banyolí Ferran Corominas. I el partit va morir amb un fort xut de Tià Sastre (91') que en cas d'haver entrat hagués deixat el partit sentenciat. Ara, toca pensar en la Copa. Serà dijous contra el Saragossa.
Llegir mes / Leer mas...

Oriol Alsina: «Si no ens haguessin anul·lat el gol tot hauria estat diferent»

Article del @diaridegirona

El tècnic del Llagostera admet que "tres errors humans" de l'àrbitre acaben passant factura al seu equip en la derrota contra el Mallorca · L'equip se centra ara en el partit de Copa a Saragossa

12.10.2015 | 08:54
Oriol Alsina: «Si no ens haguessin anul·lat el gol tot hauria estat diferent»
Oriol Alsina: «Si no ens haguessin anul·lat el gol tot hauria estat diferent»
Una derrota sempre fa mal, i més quan aquesta arriba després que l'àrbitre t'hagi anul·lat un gol per un fora de joc innexistent. I això és precisament el que li va passar ahir a un Llagostera que es va quedar sense poder encadenar la tercera jornada consecutiva puntuant.
Oriol Alsina va ser clar, i com de costum en ell va sortir a la sala de premsa disposat a explicar les coses tal com són, i sense embuts. Ahir d'arguments per fer-ho no en van faltar. Segons el tècnic del Llagostera "crec que hi han hagut tres jugades molt determinants que han condicionat el desenvolupament del partit. La primera la del gol anul·lat, que és claríssim que hagués pogut canviar totalment el partit si puja el 0-1. La segona unes mans de Yuste que era la segona groga i l'expulsió. I la tercera, un penal a l'últim moment sobre Imaz que tampoc ha vist", fent referència al col·legiat. Tot i això Alsina va voler puntualitzar i admetre que "això no serveix d'excusa. Nosaltres tampoc hem fet el nostre millor partit". Referent a les tres polèmiques decisions de Pizarro Gómez, Alsina va afegir que "els errors de l'àrbitre són errors humans, però el cert és que són tres jugades molt determinants en contra que ens han perjudicat. Això és el futbol. Jo també m'equivoco i els jugadors també s'equivoquen. No hi ha res més a dir" va sentenciar.
Alsina va continuar analitzant el partit que, segons el seu punt de vista, "ha tingut dos blocs molt diferenciats. Crec que els primers 20 minuts de partit han estat nostres. En canvi els 25 següents han estat del Mallorca", per afegir que "a la segona part, el Mallorca ho ha provat amb més insistència, fins que han aconseguit el gol. A partir d'aquí hem hagut d'arriscar, però avui -ahir- a diferència d'altres dies no hem tingut bones decisions en atac".
L'entrenador no va voler fer sang de la derrota, i simplement es va limitar a dir que "Ni Giva ni Juanto no han tingut el seu millor dia, però ara ja no hi ha res a fer. Cal passar pàgina i pensar amb el partit de Copa de dijous contra el Saragossa. Hem perdut 1-0. El futbol és així".
Alsina va voler anar una mica més enllà amb la situació actual del seu equip lluny del Palamós-Costa Brava. "La veritat és que els partits que hem perdut fora de casa ha estat per 1-0 al camp del Lugo i de l'Albacete, i vam empatar al camp del Girona (1-1). A veure si aquests gols que ens sobren en els partits de casa, els podem traslladar a fora. Aquest any ens passa una mica a l'inversa que la temporada passada. A més ens falta aquella punta de sort que ens faria falta per puntuar".
Tornant a la jugada inicial del gol anul·lat a Juanjo, Alsina va tornar a insistir i assegurar que "si no ens haguessin anul·lat el gol tot hauria estat diferent. Ha estat un gol molt clar. Havíem preparat aquesta jugada. Havíem dit que la faríem a la primera, tot ha sortit perfecte, però de forma incomprensible ens l'han anul·lat. El futbol a vegades és així d'injust".
Preguntat pel partit de Copa del Rei de dijous contra el Saragossa, Oriol Alsina va recordar que ara toca "recuperar forces per preparar el partit de Copa de dijous. Tenim pocs dies per recuperar-nos. A més, amb tantes baixes no podem fer dos equips, i per tant, haurem de jugar dos partits de forma molt seguida. Almenys esperem poder recuperar algun dels sis o set jugadors que tenim lesionats". En aquest sentit, Alsina va aprofitar per explicar el pla de treball d'aquests propers dies. Avui l'equip farà una sessió de recuperació, demà descansarà i dimecres començarà a preparar el partit de Copa.
Finalment preguntat pel fet que ahir i per primera vegada aquesta temporada, va posar el mateix onze inicial que la setmana anterior, el preparador no va voler donar-hi massa importància. Més aviat tot el contrari. El tècnic del Llagostera va limitar-se a dir que "la setmana passada contra l'Elx els jugadors van estar molt bé", i per tant, després d'una setmana tranquil·la "hem volgut premiar a la gent que defensa bé aquests colors". Encara sobre la repetició de l'onze titular, Alsina va afegir que "això no vol dir que sempre hagi de ser així. Això és molt llarg, i aquí tothom tindrà les seves oportunitats" va sentenciar el preparador de l'equip gironí.
Llegir mes / Leer mas...

La importància dels detalls

Article del @diaridegirona

12.10.2015 | 08:54
La importància dels detalls
La importància dels detalls
És veritat que un partit de futbol pot decidir-se per petits detalls? I si és així, quin sentit té dedicar tantes hores a preparar un joc amb tants incontrolables? A Palma li van ser gairebé tots favorables a l'equip local, però tampoc la UE Llagostera-Costa Brava va oferir la seva millor cara. Bé és cert que la sort dels gironins podria haver estat diferent si l'àrbitre no ?ha?gués anul·lat un gol de Juanjo per fora de joc inexistent. Era el minut 2 i això hauria pesat en el desenllaç del partit. A Son Moix, Oriol Alsina no va voler canviar el que havia funcionat una setmana abans, en la golejada contra l'Elx, i va repetir l'onze inicial per primer cop en el que portem de temporada. Les prestacions de l'equip, però, canviem molt fora de casa i ara mateix no té massa més on triar per buscar alternatives. Tornant als detalls. És important destacar el xut al travesser amb el que Arana va despertar el conjunt balear a la mitja hora de partit. A partir d'aquell moment, domini del Mallorca, especialment per la banda esquerre, que Sissoko va rebricar amb l'1-0 definitiu ben entrada la segona part.
Queda en un detall, que haurien pogut expulsar Héctor Yuste per evitar un contraatac amb la mà tenint ja una groga, o sancionar alguna de les dues jugades polèmiques que el Llagostera va reclamar a l'àrea local. Són detalls que van fer que l'equip es trobés incòmode. I una cosa més: al final del partit la plantilla va anar directe a l'aeroport. Allà, cada jugador va passar el temps de retard en què va sortir l'avió de la millor manera que va poder. En el cas de Fran Cruz, completant un llibret de mots encreuats on li van aparèixer paraules com "pols", sermó" o "recuperableÜ". Premoritori? Els jugadors han d'"espolsar-se" després de la patacada a Mallorca, aguantar el sermó del tècnic i "recuperar-se" d'una derrota que els torna a deixar en llocs de descens a Segona B. Per cert, en alguna cosa em vaig equivocar la setmana passada, i és que l'equip va tornar ser els tres punts però la majoria, amb una caixa d'ensaimades. Fins i tot qui us escriu.
Llegir mes / Leer mas...

Cap de setmana amb molt d´accent gironí i retrobaments a Palma

Article del @diaridegirona

Capricis del calendari: el Llagostera, l'Olot i el Girona juvenil han jugat a l'illa aquest cap de setmana

12.10.2015 | 08:54
Cap de setmana amb molt d´accent gironí i retrobaments a Palma
Cap de setmana amb molt d´accent gironí i retrobaments a Palma
Hi ha vegades que el futbol dóna alegries, d'altres que dóna impotència, però sigui quin sigui el resultat i la situació, hi ha una cosa clara: sempre deixa amics. Aquest és el cas d'un reguitzell de jugadors que aquest cap de setmana han viscut moments especials i de retrobaments. Coincidència o no, el calendari ha volgut que aquest cap de setmana fins a tres equips gironins juguessin a Palma de Mallorca.
El primer en fer-ho va ser el juvenil de Divisió d'Honor del Girona FC que dissabte va guanyar al camp del San Francisco (1-2). Ahir, va ser el torn de l'Olot que a les 12 h del migdia va visitar l'Atlètic Balears a Son Malferit, en un duel que van veure en directe Oriol Alsina, Òscar Álvarez, Javi Salamero i la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó. Allà, qui va viure una jornada de retrobaments va ser Francesc Fullana que va veure com el seu extècnic aprofitava la coincidència per veure un dels duels destacats de Segona B. No va ser l'únic a qui va poder saludar. També es va retrobar amb homes com Pitu, Moragón i Vallho, amb qui va coincidir a les files del Llagostera en la temporada de l'ascens històric a Segona Divisió A. Precisament, Fullana a la tarda va ser a l'Iberostar Estadi (Son Moix) per comentar el partit del seu exequip contra el Mallorca en la retransmissió de Fem Girona. En el partit entre l'Atlètic Balears i l'Olot, també hi va jugar Chando, el davanter de Palma que la temporada 2013-2014 va defensar la samarreta del Girona.
I a la tarda la jornada es va completar amb la presència del director esportiu del Llagostera, exentrenador del Girona, Javi Salamero a la llotja de Son Moix. L'ara secretari tècnic dels blaugranes va coincidir abans i després del partit amb el banyolí Ferran Corominas, ara a les files del Mallorca. Coro va defensar la samarreta del Girona la temporada 2011-2012, amb qui va jugar 38 partits, arribant a marcar la xifra de 18 gols, i convertint-se en una peça clau per mantenir el Girona a Segona A.
Qui també defensa actualment la samarreta del Mallorca aquesta temporada, malgrat que ahir no va poder jugar per culpa d'una lesió, és l'exjugador del Girona, Javi Acuña. El davanter encara és recordat a Montilivi. No n'hi ha per menys. Els números parlen per si sols. El jugador que va arribar cedit del Reial Madrid la temporada 2011-2012, per jugar 17 partits i marcar 4 gols, i que va continuar un curs més, la 2012-1013 per jugar 36 partits i marcar 18 gols, va ser una peça bàsica en els esquemes de Rubi l'any del primer play-off. Ahir, el davanter paraguaià no va poder jugar per culpa d'una lesió que va patir la setmana passada al camp de l'Oviedo i que el mantindrà uns dos mesos de baixa. Però la jornada de retrobaments no es va acabar aquí perquè en aquell Girona també hi eren Benja i Chus Herrero. Un altre component de l'equip de la promoció, Jose Martínez, va ser titular amb l'Olot al matí en l'empat dels garrotxins contra l'Atlètic Balears.
Llegir mes / Leer mas...

La cara B, fora de casa, no és competitiva

Article de @lesportiucat

El Llagostera perd a l'Iberostar Estadi contra el Mallorca després de desinflar-se a poc a poc i ser superat amb justícia per l'equip local, molt més combatiu

Tot i que no és excusa, el col·legiat va anul·lar a Juanjo Expósito (2') un gol legal per presumpte fora de joc que hauria canviat el matx


Masó persegueix al jugador del Mallorca Pereira en el duel d'ahir a Palma Foto: ÚLTIMA HORA.
1
El Llagostera va perdre per la mínima a l'Iberostar Estadi contra el Mallorca (1-0). El conjunt dirigit per Oriol Alsina no va merèixer puntuar a Palma, tot i que en el minut 2 el col·legiat del matx va anul·lar a Juanjo un gol que era legal. Els llagosterencs van ser superats per tots costats, a partir del minut 30, quan un pal d'Aranda, un dels millors futbolistes de l'equip balear, va esperonar el públic i els jugadors locals. Com si el pes de l'atac mallorquí empenyés fins a rebentar la contenció llagosterenca, un gol solitari de Sissoko (67') va ser finalment determinant per trencar una ratxa de dos partits sense perdre del Llagostera, que torna a caure en zona de descens directe.
Valent i sense complexos. Així va sortir damunt el terreny de joc el Llagostera. I és que el conjunt dirigit per Oriol Alsina volia demostrar que les bones sensacions adquirides en els dos darrers enfrontaments de lliga contra el Girona (2-2) i l'Elx (4-1), no eren flor d'un dia. Ja en el minut 2, un córner cedit per Pitu Comadevall, en curt al vèrtex de l'àrea, va ser aprofitat per Samu, que amb una bona rosca va posar la pilota al segon pal i Juanjo la va introduir al fons de la xarxa. El
col·legiat va anul·lar la diana del càntabre, que es trobava en posició correcta quan Samu va fer la centrada. Novament, la mobilitat dels jugadors ofensius del Llagostera –Juanjo, Juanto, Imaz i Giva– va fer anar de corcoll la defensa rival. Els constants canvis de posició entre ells impedien un marcatge clar i la generació d'espais entre línies provocaven el dubte entre els defensors escollits per Albert Ferrer. El Mallorca no renunciava a l'atac, tot i que les imprecisions entre els jugadors balears eren múltiples, fet que va desesperar de seguida la seva afició, impacient amb la falta d'encert dels seus. Pitu i Imaz, tímidament, ho van intentar des de la llarga distància però, tot i estar ben assentats damunt el terreny de joc, els llagosterencs van deixar de tenir profunditat i fluïdesa en la zona de creació. L'intent de mantenir més la possessió de la pilota que en altres partits, sobretot de l'inici del campionat, és un altre dels factors diferencials del Llagostera actual, atrevit en els primers instants, fins i tot, a domicili. Sense un dominador clar, el Mallorca, gràcies a una genialitat d'Arana, va disposar de l'oportunitat més clara per marcar. L'extrem va rebre al vèrtex de l'àrea, va retallar Masó i va estavellar la pilota a la creueta de la porteria defensada per Moragón. La jugada va tenir continuïtat i al final Campabadal va tornar a rematar de nou i va topar amb un Moragón molt segur en els primers compassos. Molt poc va necessitar el Mallorca per esperonar-se a si mateix i fer una, o dues, passes endavant. Els mallorquins van iniciar la caça del gol amb un vendaval d'ocasions que si bé no van significar cap gol en contra per al Llagostera, sí molts patiments i angoixes Arana, de nou en el 36', Javi Ros (38'), Bianchi (40') i Yuste (41') van posar a prova Moragón, que en la primera part va tenir en Fran Cruz un aliat a l'eix de la defensa. L'exjugador del Còrdova, sempre ben situat, va aturar i refusar cada una de les darreres aproximacions balears. Tocava agafar aire, reiniciar-se i arromangar-se durant el descans si el Llagostera volia sortir viu de l'Iberostar Estadi però els d'Alsina no van trobar la fórmula mai.
Resistència fins al 67'
La segona part va començar amb la mateixa tònica amb què va acabar la primera, i és que el Mallorca va continuar insistint i afegint pressió sobre la defensa llagosterenca, que s'estava doctorant a l'Iberostar amb una classe magistral a càrrec de Fran Cruz i Jorge a l'eix. La insistència mallorquina va fer que el partit agafés una flaire de victòria per als locals, ja que les ocasions de gol del bàndol balear cada vegada eren més nombroses i més clares. De fet, la balança es va desnivellar en el minut 67 quan una internada del lateral esquerre Company, que va cedir la pilota a Sissoko, va acabar, després de la rematada d'aquest, al fons de la porteria de Moragón, que no va poder fer res davant el xut a boca de canó.
El gol va rebaixar la tensió del Mallorca, que ja no atacava amb tanta insistència. El Llagostera, de la mà de Pitu, va intentar trenar algun contracop, però la falta d'encert en la darrera passada va evitar la igualada i la reacció immediata, que hauria tornat a instal·lar els nervis al conjunt local i, de retruc, hauria enfortit anímicament els llagosterencs. Ni les entrades de Benja i Chumbi, que van sortir per Juanjo i Jorge García, va injectar malícia a l'atac del conjunt dirigit per Oriol Alsina, que va poder evitar el segon del Mallorca, reactivat amb l'entrada de Pereira en el minut 80.
No hi va haver reacció del Llagostera, i és que, ofensivament, a mesura que avançava el partit, els futbolistes gironins, sense profunditat, es van anar apagant. Els d'Alsina tindran poc temps per desconnectar: dijous cap a la Romareda per jugar copa i diumenge reben el Valladolid, un altre gran amb necessitat de punts.

LLAGOSTERA: Moragón, Masó, Fran Cruz, Jorge (Chumbi, 74'), Samu de los Reyes, Escassi, Pitu Comadevall, Juanto, Giva (Rios Reina, 59'), Imaz i Juanjo (Benja, 45').

MALLORCA: Cabrero, Company, Costas, Aveldaño, Oriol, Sissoko, Javi Ros (Tià Sastre, 83'), Héctor Yuste, Campabadal (Coro, 87'), Arana (Pereira, 80') i Bianchi.

BONA SORTIDA

Amb quatre homes ofensius, l'equip va tenir uns primers minuts frescos i fluids en atac

I ARA LA COPA

MINUT A MINUT: 1' Pèrdua de pilota en la sortida del Llagostera i Arana, davant de Moragón, cedeix sense precisió. 2' Gol anul·lat a Juanjo Expósito per fora de joc a centrada de Samu després d'un córner executat per Pitu. 5' Campabadal aprofita una imprecisió de Samu però el seu xut topa amb Jorge, que envia la pilota a córner. 6' Centrada d'Arana i Bianchi remata fluix amb el cap. 10' Pitu Comadevall ho intenta des de la llarga distància però el seu xut surt molt desviat. 12' Bona recuperació de Masó, que cedeix a Imaz i, també des de lluny, xuta per damunt el travesser. 19' Córner servit per Arana. Costas remata malament amb el cap i Campabadal no pot aprofitar la rematada, que s'havia convertit en una assistència òptima per fer gol. 20' Pitu remata en posició acrobàtica però la pilota acaba a les mans de Cabrero. 30' Brillant Arana, que retalla l'entrada de Masó i envia la pilota a la creueta de la porteria defensada per Moragón. 36' Centrada d'Oriol, no remata Javi Ros en primera instància i, de nou, Arana remata. Per sort, Fran Cruz hi posa la cama i refusa a córner. 38' Gran assistència de Sissoko amb el cap a Javi Ros, que remata i Fran Cruz torna a refusar molt bé. 40' Hi torna al Mallorca, aquesta vegada a través d'un xut creuat de Bianchi, que Cruz torna a aturar amb encert 41' Yuste es troba la pilota després d'un rebot, dribla el seu marcador però no pot rematar dins l'àrea petita. 46' Company ho prova des de la frontal però el seu xut surt molt centrat, a les mans de Moragón. 53' Javi Ros es regira, condueix fins a la frontal però xuta desviat. 54' Masó, providencial, posa la punta de la bota per evitar una rematada de Sissoko dins l'àrea petita. 54' Bianchi remata amb el cap una centrada i quan Campabadal volia tornar a rematar per desviar, Moragón s'anticipa a la perfecció. 57' Ara és Company qui centra, però quan un atacant balear anava a rematar la defensa del Llagostera torna a desviar la pilota. 67' Internada de Company fins a la línia de fons i Sissoko, remata a pler i posa l'1-0 en el marcador. 82' Sissoko obre la pilota cap a Company, que centra de nou però aquesta vegada Bianchi no pot rematar. 88' Chumbi fa una passada a Juanto, que des de la frontal de l'àrea fa el primer xut entre els tres pals de la segona meitat, però molt centrat a les mans de Cabrero. 90' Jugada personal de Coro, que acabava de sortir al terreny de joc, cedeix la pilota a Tià, però aquest xuta desviat.
GOLS: 1-0 (67') Sissoko. ÀRBITRE: Pizarro Gómez (col·legi madrileny). T.G.: al local, Héctor Yuste; al visitant Juanjo. T.V.: cap. PÚBLIC: 6.868 espectadors a l'Iberostar Estadi de Palma de Mallorca.

DE MÉS A MENYS

Arran del pal d'Arana (30'), el Llagostera va anar cedint terreny al conjunt balear

MOMENTS DELICATS

En el tram final de la primera meitat els llagosterencs van haver de suar la cansalada

SENSE REACCIÓ

Res va canviar amb la represa. El Llagostera va fer el primer xut entre pals en el 88'

CAU PEL SEU PES

La insistència del Mallorca va tenir el premi en el 67' després d'una bona triangulació
Els canvis no van tenir el revulsiu desitjat. El joc per bandes va ser nul tot el partit
Semblava que no molestava, però la poca recuperació que es tindrà pot ser perjudicial
Darrera actualització ( Dilluns, 12 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“Hi ha hagut tres jugades clau”

Article de @lesportiucat

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Oriol Alsina gestualitzant en un partit d'aquesta temporada Foto: JOAN SABATER.
1
Oriol Alsina tenia molt clar que l'equip que es va veure sobre la gespa de l'Iberostar Estadi de Mallorca poc va assemblar-se al que va superar de manera clara i contundent l'Elx fa una setmana, però també tenia molt clar que l'inici del partit va condicionar de manera decisiva el guió de l'enfrontament: “És obvi que no hem fet el nostre millor partit, però hi ha hagut tres jugades clau. La primera i més important és el gol anul·lat en l'inici. Hem fet uns vint primers minuts molt bons, i fins i tot hem marcat un gol que hem pogut comprovar que era legal. Amb el marcador a favor, segur que s'hauria vist un altre partit”, es lamentava Alsina, conscient que el rival, molt necessitat de punts, segur que hauria notat la pressió d'anar al darrere en el marcador. El tècnic llagosterenc afegia un parell de mans a l'àrea mallorquinista a la llista d'accions no penalitzades durant l'enfrontament.
Més enllà de que hauria pogut ser, Alsina es va centrar en l'anàlisi del partit i va ser força clar en el diagnòstic: “Després d'una arrencada prou bona, el Mallorca ha anat guanyant protagonisme i al final han sigut molt superiors. Han fet mèrits per endur-se la victòria”, explicava.
Les bandes, clau
Alsina ja havia avisat en la prèvia del partit que caldria lligar curt els jugadors de banda del Mallorca, però, sobretot a l'esquerra, no es va aconseguir: “Sabíem que seria molt important aturar tant el lateral com l'extrem rivals, que donen molta profunditat. A la dreta s'ha pogut fer, però a l'esquerra hem tingut alguns errors i això ens ha penalitzat”, remarcava.
Amb el gol en contra, el Llagostera va intentar reaccionar i el plantejament va ser valent però poc efectiu: “Hem passat a jugar els últims minuts amb tres defenses i més gent al davant. En atac no hem estat encertats i no hem trobat el premi del gol.” El club de la Costa Brava veu com se li resisteix la victòria a fora de casa: “Lluny de casa s'han perdut tres partits per la mínima i se n'ha empatat un altre. Si aconseguim l'encert que estem tenint a casa segur que arribaran els resultats.”
Una posició anecdòtica
El Llagostera torna a caure aquesta jornada en zona de descens, un fet que no preocupa gaire l'entrenador dels llagosterencs: “En teoria i segons la lògica, tota la temporada ens hem de moure en aquestes posicions. És una lliga molt igualada i competida”, va remarcar el tècnic, que també va assenyalar que el principal maldecap serà recuperar bé i ràpid tots els seus jugadors.

SEGUIR CREIXENT

“A fora de casa hem perdut sempre per la mínima. Ens falta l'encert que sí que tenim a casa”

EL GUIÓ CANVIA

“No hem fet un bon partit però ens han anul·lat un gol legal que hauria sigut molt important”

LÍNIA DESCENDENT

“Després d'un bon inici, el Mallorca ha passat a dominar i ha acabat sent molt superior”
Darrera actualització ( Dilluns, 12 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera torna a la cua

Article de @lesportiucat

Calma. La màxima igualtat que hi ha en la part baixa de la taula envia de nou els llagosterencs al descens directe

Samu de los Reyes intenta aturar al mallorquinista Campabadal ahir a Palma Foto: ÚLTIMA HORA.
1
La derrota del Llagostera en la seva visita a l'Iberostar Estadi de Palma (1-0), juntament amb la combinació de la resta dels resultats dels equips implicats en la zona baixa de la taula, van enviar de nou el conjunt dirigit per Oriol Alsina a la zona de descens directe a segona B. La victòria dels del Chapi Ferrer permet als balears superar en la classificació els llagosterencs. Això i una de les sorpreses de la jornada, el triomf al camp de l'Alcorcón de l'Osca, un altre dels conjunts implicats en la lluita per evitar el descens, va enfonsar l'equip gironí de nou en la zona més fatídica de la taula –el punt sumat per l'Almeria a Montilivi va acabar de completar la carambola per enfonsar els blaugrana en la penúltima posició–. Com ja va passar en jornades anteriors, el missatge del cos tècnic i dels mateixos jugadors és de tranquil·litat, i és que la màxima igualtat en la cua fa que una victòria alci un equip i una derrota l'enfonsi: “Seguim tranquils. No ho estàvem quan vam sortir de la cua i no ens posarem nerviosos per ser-hi ara. L'equip està en la lluita i n'és conscient”, deia Chumbi minuts després d'acabar l'enfrontament. En la mateixa línia argumentava la posició anecdòtica en la taula Fran Cruz: “Ara no és lògic mirar la classificació, ja que a ningú li agrada veure's en la penúltima posició.”

ELS PROTAGONISTES

Ara no és lògic mirar la classificació, ja que a ningú li agrada veure's en la penúltima plaça
Fran Cruz
central del llagostera
Ni quan vam sortir de la cua estàvem tranquils. Ara no ens posarem nerviosos per tornar-hi
Chumbi
davanter del llagostera
Darrera actualització ( Dilluns, 12 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...