dilluns, 12 d’octubre del 2015

La cara B, fora de casa, no és competitiva

Article de @lesportiucat

El Llagostera perd a l'Iberostar Estadi contra el Mallorca després de desinflar-se a poc a poc i ser superat amb justícia per l'equip local, molt més combatiu

Tot i que no és excusa, el col·legiat va anul·lar a Juanjo Expósito (2') un gol legal per presumpte fora de joc que hauria canviat el matx

Masó persegueix al jugador del Mallorca Pereira en el duel d'ahir a Palma Foto: ÚLTIMA HORA.
1
El Llagostera va perdre per la mínima a l'Iberostar Estadi contra el Mallorca (1-0). El conjunt dirigit per Oriol Alsina no va merèixer puntuar a Palma, tot i que en el minut 2 el col·legiat del matx va anul·lar a Juanjo un gol que era legal. Els llagosterencs van ser superats per tots costats, a partir del minut 30, quan un pal d'Aranda, un dels millors futbolistes de l'equip balear, va esperonar el públic i els jugadors locals. Com si el pes de l'atac mallorquí empenyés fins a rebentar la contenció llagosterenca, un gol solitari de Sissoko (67') va ser finalment determinant per trencar una ratxa de dos partits sense perdre del Llagostera, que torna a caure en zona de descens directe.
Valent i sense complexos. Així va sortir damunt el terreny de joc el Llagostera. I és que el conjunt dirigit per Oriol Alsina volia demostrar que les bones sensacions adquirides en els dos darrers enfrontaments de lliga contra el Girona (2-2) i l'Elx (4-1), no eren flor d'un dia. Ja en el minut 2, un córner cedit per Pitu Comadevall, en curt al vèrtex de l'àrea, va ser aprofitat per Samu, que amb una bona rosca va posar la pilota al segon pal i Juanjo la va introduir al fons de la xarxa. El
col·legiat va anul·lar la diana del càntabre, que es trobava en posició correcta quan Samu va fer la centrada. Novament, la mobilitat dels jugadors ofensius del Llagostera –Juanjo, Juanto, Imaz i Giva– va fer anar de corcoll la defensa rival. Els constants canvis de posició entre ells impedien un marcatge clar i la generació d'espais entre línies provocaven el dubte entre els defensors escollits per Albert Ferrer. El Mallorca no renunciava a l'atac, tot i que les imprecisions entre els jugadors balears eren múltiples, fet que va desesperar de seguida la seva afició, impacient amb la falta d'encert dels seus. Pitu i Imaz, tímidament, ho van intentar des de la llarga distància però, tot i estar ben assentats damunt el terreny de joc, els llagosterencs van deixar de tenir profunditat i fluïdesa en la zona de creació. L'intent de mantenir més la possessió de la pilota que en altres partits, sobretot de l'inici del campionat, és un altre dels factors diferencials del Llagostera actual, atrevit en els primers instants, fins i tot, a domicili. Sense un dominador clar, el Mallorca, gràcies a una genialitat d'Arana, va disposar de l'oportunitat més clara per marcar. L'extrem va rebre al vèrtex de l'àrea, va retallar Masó i va estavellar la pilota a la creueta de la porteria defensada per Moragón. La jugada va tenir continuïtat i al final Campabadal va tornar a rematar de nou i va topar amb un Moragón molt segur en els primers compassos. Molt poc va necessitar el Mallorca per esperonar-se a si mateix i fer una, o dues, passes endavant. Els mallorquins van iniciar la caça del gol amb un vendaval d'ocasions que si bé no van significar cap gol en contra per al Llagostera, sí molts patiments i angoixes Arana, de nou en el 36', Javi Ros (38'), Bianchi (40') i Yuste (41') van posar a prova Moragón, que en la primera part va tenir en Fran Cruz un aliat a l'eix de la defensa. L'exjugador del Còrdova, sempre ben situat, va aturar i refusar cada una de les darreres aproximacions balears. Tocava agafar aire, reiniciar-se i arromangar-se durant el descans si el Llagostera volia sortir viu de l'Iberostar Estadi però els d'Alsina no van trobar la fórmula mai.
Resistència fins al 67'
La segona part va començar amb la mateixa tònica amb què va acabar la primera, i és que el Mallorca va continuar insistint i afegint pressió sobre la defensa llagosterenca, que s'estava doctorant a l'Iberostar amb una classe magistral a càrrec de Fran Cruz i Jorge a l'eix. La insistència mallorquina va fer que el partit agafés una flaire de victòria per als locals, ja que les ocasions de gol del bàndol balear cada vegada eren més nombroses i més clares. De fet, la balança es va desnivellar en el minut 67 quan una internada del lateral esquerre Company, que va cedir la pilota a Sissoko, va acabar, després de la rematada d'aquest, al fons de la porteria de Moragón, que no va poder fer res davant el xut a boca de canó.
El gol va rebaixar la tensió del Mallorca, que ja no atacava amb tanta insistència. El Llagostera, de la mà de Pitu, va intentar trenar algun contracop, però la falta d'encert en la darrera passada va evitar la igualada i la reacció immediata, que hauria tornat a instal·lar els nervis al conjunt local i, de retruc, hauria enfortit anímicament els llagosterencs. Ni les entrades de Benja i Chumbi, que van sortir per Juanjo i Jorge García, va injectar malícia a l'atac del conjunt dirigit per Oriol Alsina, que va poder evitar el segon del Mallorca, reactivat amb l'entrada de Pereira en el minut 80.
No hi va haver reacció del Llagostera, i és que, ofensivament, a mesura que avançava el partit, els futbolistes gironins, sense profunditat, es van anar apagant. Els d'Alsina tindran poc temps per desconnectar: dijous cap a la Romareda per jugar copa i diumenge reben el Valladolid, un altre gran amb necessitat de punts.

LLAGOSTERA: Moragón, Masó, Fran Cruz, Jorge (Chumbi, 74'), Samu de los Reyes, Escassi, Pitu Comadevall, Juanto, Giva (Rios Reina, 59'), Imaz i Juanjo (Benja, 45').

MALLORCA: Cabrero, Company, Costas, Aveldaño, Oriol, Sissoko, Javi Ros (Tià Sastre, 83'), Héctor Yuste, Campabadal (Coro, 87'), Arana (Pereira, 80') i Bianchi.

BONA SORTIDA

Amb quatre homes ofensius, l'equip va tenir uns primers minuts frescos i fluids en atac

I ARA LA COPA

MINUT A MINUT: 1' Pèrdua de pilota en la sortida del Llagostera i Arana, davant de Moragón, cedeix sense precisió. 2' Gol anul·lat a Juanjo Expósito per fora de joc a centrada de Samu després d'un córner executat per Pitu. 5' Campabadal aprofita una imprecisió de Samu però el seu xut topa amb Jorge, que envia la pilota a córner. 6' Centrada d'Arana i Bianchi remata fluix amb el cap. 10' Pitu Comadevall ho intenta des de la llarga distància però el seu xut surt molt desviat. 12' Bona recuperació de Masó, que cedeix a Imaz i, també des de lluny, xuta per damunt el travesser. 19' Córner servit per Arana. Costas remata malament amb el cap i Campabadal no pot aprofitar la rematada, que s'havia convertit en una assistència òptima per fer gol. 20' Pitu remata en posició acrobàtica però la pilota acaba a les mans de Cabrero. 30' Brillant Arana, que retalla l'entrada de Masó i envia la pilota a la creueta de la porteria defensada per Moragón. 36' Centrada d'Oriol, no remata Javi Ros en primera instància i, de nou, Arana remata. Per sort, Fran Cruz hi posa la cama i refusa a córner. 38' Gran assistència de Sissoko amb el cap a Javi Ros, que remata i Fran Cruz torna a refusar molt bé. 40' Hi torna al Mallorca, aquesta vegada a través d'un xut creuat de Bianchi, que Cruz torna a aturar amb encert 41' Yuste es troba la pilota després d'un rebot, dribla el seu marcador però no pot rematar dins l'àrea petita. 46' Company ho prova des de la frontal però el seu xut surt molt centrat, a les mans de Moragón. 53' Javi Ros es regira, condueix fins a la frontal però xuta desviat. 54' Masó, providencial, posa la punta de la bota per evitar una rematada de Sissoko dins l'àrea petita. 54' Bianchi remata amb el cap una centrada i quan Campabadal volia tornar a rematar per desviar, Moragón s'anticipa a la perfecció. 57' Ara és Company qui centra, però quan un atacant balear anava a rematar la defensa del Llagostera torna a desviar la pilota. 67' Internada de Company fins a la línia de fons i Sissoko, remata a pler i posa l'1-0 en el marcador. 82' Sissoko obre la pilota cap a Company, que centra de nou però aquesta vegada Bianchi no pot rematar. 88' Chumbi fa una passada a Juanto, que des de la frontal de l'àrea fa el primer xut entre els tres pals de la segona meitat, però molt centrat a les mans de Cabrero. 90' Jugada personal de Coro, que acabava de sortir al terreny de joc, cedeix la pilota a Tià, però aquest xuta desviat.
GOLS: 1-0 (67') Sissoko. ÀRBITRE: Pizarro Gómez (col·legi madrileny). T.G.: al local, Héctor Yuste; al visitant Juanjo. T.V.: cap. PÚBLIC: 6.868 espectadors a l'Iberostar Estadi de Palma de Mallorca.

DE MÉS A MENYS

Arran del pal d'Arana (30'), el Llagostera va anar cedint terreny al conjunt balear

MOMENTS DELICATS

En el tram final de la primera meitat els llagosterencs van haver de suar la cansalada

SENSE REACCIÓ

Res va canviar amb la represa. El Llagostera va fer el primer xut entre pals en el 88'

CAU PEL SEU PES

La insistència del Mallorca va tenir el premi en el 67' després d'una bona triangulació
Els canvis no van tenir el revulsiu desitjat. El joc per bandes va ser nul tot el partit
Semblava que no molestava, però la poca recuperació que es tindrà pot ser perjudicial
Darrera actualització ( Dilluns, 12 d'octubre del 2015 02:00 )