dijous, 10 de març del 2016

"Fofo i la final contra el Mallorca ".Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Fofo i la final contra el Mallorca

El davanter del Llagostera espera marcar diumenge davant l'equip amb què va començar la temporada (cinc partits i cap gol) Alsina aposta per ell com a revulsiu a les segones meitats

10.03.2016 | 06:30
Fofo, el primer per la dreta, esperant la seva oportunitat a la banqueta en el Tenerife-Llagostera.
Fofo, el primer per la dreta, esperant la seva oportunitat a la banqueta en el Tenerife-Llagostera.
El Llagostera ha donat una transcendència cabdal al partit d'aquest diumenge davant el Mallorca, els responsables del màrqueting del club anuncien el partit davant els balears amb la frase: «Més que tres punts» i animant els socis i aficionats a apropar-se a les 17 hores a l'estadi palamosí amb el comunicat d'«Estàs convocat/da». Des de la directiva d'Isabel Tarragó són conscients que davant els mallorquins tenen prohibit perdre perquè una nova ensopegada reduiria molt les opcions de permanència ja que el conjunt que entrena Fernando Vázquez és un rival directe que ara mateix es troba a vuit punts de distància (i té pendent el duel amb l'Osca), per tant, cedir tres punts aquest diumenge els allunyaria a onze, mentre que una victòria dels d'Alsina els aproparia a cinc i representaria rebre una dosi d'oxigen important.
Per al duel a vida o mort d'aquest diumenge, el Llagostera compta a les seves files amb un jugador que estarà especialment motivat per aquesta final, es tracta del davanter nascut a Palma de Mallorca, Adolfo Enríquez García Fofo. L'atacant esquerrà ha estat una de les noves incorporacions del mercat d'hivern que ha realitzat el conjunt blaugrana i ha arribat, precisament, aquesta mateixa temporada via Mallorca, el proper rival dels del Gironès. Fofo va ser una de les darreres peces a arribar durant el mes de gener per buscar els minuts que no trobava a Ses Illes, el nou davanter del Llagostera, amb el seu anterior club només havia disputat cinc partits i no havia anotat cap gol.
El davanter balear va ser incorporat per millorar els registres golejadors dels gironins i perquè els seus gols servissin per ajudar els llagosterencs a protagonitzar una segona volta espectacular, si fa no fa, com la realitzada el curs passat i que va servir per assolir la salvació amb força antel·lació, una fita que després va permetre somiar amb un play-off d'ascens a Primera que finalment es va esfumar. Fofo, sense sort a Mallorca, busca ara a la Costa Brava el seu primer gol aquesta temporada, de moment el davanter del conjunt d'Oriol Alsina ha disputat un total de quatre partits. En cap d'ells, però, ha sortit en l'onze titular amb la samarreta blaugrana. Fofo és ara per ara per a Alsina una bala en la recambra per buscar la sacsejada en els darrers minuts dels partits.
Quatre partits entrant a les acaballes i substituint Juanjo o Imaz. Dissabte passat, el davanter mallorquí, tot i ser un dels convocats, no va jugar en l'última jornada al Martínez Valero d'Elx, però en les darreres quatre jornades sí que ha jugat. Ho va fer en el darrer partit jugat a Palamós, en el derbi davant el Girona (0-1). Aquell dia, Fofo va entrar a les acaballes del derbi substituint Jesús Imaz al minut 68. De fet, l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, únicament ha requerit els serveis de Fofo a les segones meitats per mirar de donar aire fresc i cercar més profunditat i gol en l'intent, sovint, de desencallar partits o provar de salvar algun punt in extremis. Fa dues jornades a Tenerife (3-1), Fofo també va entrar al rectangle de joc substituint Juanjo al minut 58, quan els gironins anaven per darrere en el marcador. Retrocedint més enrere i en la darrera victòria dels gironins (2-0) davant l'Albacete, Fofo va entrar al rectangle de joc en substitució d'Imaz, avançada la segona meitat (min.64). En la derrota a Vitòria davant l'Alabès (1-0), Fofo va debutar amb els blaugrana, i novament va entrar pel capità Juanjo (min.78).
Aquest diumenge davant el seu exequip i alhora conjunt de la seva ciutat, Fofo, si Alsina ho considera oportú, ja sigui des de l'onze inicial o com fins ha passat ara, com a revulsiu, el davanter del Llagostera intentarà estrenar-se com a golejador per primera vegada aquesta temporada.
Llegir mes / Leer mas...

"Óscar Díaz se resiente de su lesión y es seria duda en Palamós". Article de @diariomallorca

Óscar Díaz se resiente de su lesión y es seria duda en Palamós

Tanto el delantero como Timon abandonan el entrenamiento al sufrir diversas molestias físicas

10.03.2016 | 02:22
Óscar Díaz, muy serio después de uno de los goles del Nàstic.
Óscar Díaz, muy serio después de uno de los goles del Nàstic.

Más problemas para Fernando Vázquez. Óscar Díaz, que el martes atisbaba su vuelta a los terrenos de juego, se resintió ayer de sus problemas musculares y tendrá muy difícil medirse el domingo a la Llagostera. El delantero no pudo completar la sesión de la mañana en Son Bibiloni, por loque previsiblemente encadenará otra jornada de baja después de que se lesionara contra el Nàstic el pasado 20 de febrero.
Eduard Campabadal también se retiró del entrenamiento antes de tiempo al romperse una uña, pero en teoría su presencia en la convocatoria del preparador bermellón no está comprometida. El defensa catalán pudo entrenarse con normalidad en la sesión vespertina.
Menos clara es la participación en el decisivo partido de Michael Pereira, que estos días entrena con una máscara facial para protegerse de una fractura de la mandíbula que se produjo en la visita al Numancia de hace tres semanas. El francés tuvo que ser intervenido, pero si se estos días se siente cómodo con la protección, podría estar a disposición de Vázquez para el domingo.
El técnico gallego no podrá contar todavía con David Costas, pero en cambio recupera a Joan Oriol, que ha superado sus problemas musculares, y a Timon Wellenreuther, que ha cumplido sus tres partidos de sanción. Sin embargo, el guardameta alemán se retiró antes de tiempo del entrenamiento, por lo que su concurso en el encuentro no está garantizada.
El Mallorca no regresará a Palma después de jugar en Palamós. La expedición bermellona se desplazará a Barcelona, donde se quedará dos días para preparar la visita a Huesca del miércoles. Será otro encuentro de alta tensión ante un rival directo por la permanencia.
Llegir mes / Leer mas...

"L'infortuni de Nando Quesada". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

L'infortuni de Nando Quesada

L'altra novetat del Llagostera en el mercat d'hivern va ser l'alta de Nando Quesada, que fins aleshores havia actuat en el filial llagosterenc de segona catalana tot esperant que se li activés la fitxa a partir del gener –el migcampista es va incorporar al club l'octubre passat–. La participació de Quesada en el primer equip del Llagostera, però, haurà quedat tan sols en els set minuts que va disputar en la victòria contra l'Albacete (2-0) –va ser el seu debut a 2a A–, ja que fa dos dimecres el sabadellenc es va trencar els lligaments encreuats del genoll esquerre en un entrenament i serà baixa el que resta de temporada. Sens dubte, un cop molt dur per a Quesada i el club, que té moltes esperances dipositades en el jugador.

Marcos Tébar

8 partits (637')
0 gols
Només s'ha perdut un partit per una petita lesió als isquiotibials. Tébar s'ha convertit en indiscutible en el doble pivot llagosterenc.

José Carlos

3 partits (108')
0 gols
Fa vuit setmanes que no juga per lesió i encara li queda, com a mínim, una setmana més de recuperació per estar disponible.

Natalio Lorenzo

6 partits (501')
0 gols
Cap dia de baixa, però encara no s'ha estrenat com a golejador. Ha tingut immillorables ocasions per marcar, però no ha estat encertat.

Edu Oriol

2 partits (74')
0 gols
S'ha perdut els últims cinc partits per una lesió intercostal. En el darrer matx ja va entrar a la llista de divuit convocats.

Álex Cruz

0 partits (0')
0 gols
En el segon entrenament que feia amb l'equip es va fer un trencament a l'isquiotibial. Encara no ha debutat ni ha entrat en cap llista.

Fofo

4 partits (97')
0 gols
Cap dia de baixa, no s'ha estrenat com a golejador i tampoc com a titular en els quatre partits que ha jugat en la lliga.
Darrera actualització ( Dijous, 10 de març del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"Una sacsejada sense conseqüències". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

Una sacsejada sense conseqüències

El Llagostera no ha solucionat els seus problemes amb els sis reforços del mercat d'hivern

Les lesions, la poca participació o el baix rendiment han marcat la majoria dels fitxatges

Fofo, pressionant Clerc en el derbi gironí Foto: E. DURAN.
1
El Llagostera es va reforçar a consciència en el mercat d'hivern per intentar treure l'equip de la zona de descens, un objectiu que no ha aconseguit i que, a més, se li ha complicat amb el pas de les jornades. El conjunt llagosterenc va fer fins a sis fitxatges (José Carlos, Marcos Tébar, Natalio, Edu Oriol, Álex Cruz i Fofo), a més d'activar la fitxa a Nando Quesada –fins llavors jugava en el filial–, una bona sacsejada que no ha resolt els problemes de l'equip. Les lesions, el baix rendiment o la poca participació de la majoria dels reforços han estat les principals causes que han impedit al Llagostera fer el pas endavant necessari.
Quatre dels sis fitxatges hivernals del club blaugrana van ser de jugadors ofensius (Natalio, Fofo, José Carlos i Edu Oriol), amb la clara intenció de solucionar el gran dèficit de l'equip de cara a gol, una aposta que fins avui no ha funcionat. Dels atacants qui més ha actuat ha estat Natalio Lorenzo (501 minuts en sis partits), que malgrat tot encara no s'ha estrenat com a golejador, tot i disposar d'ocasions immillorables. Pel que fa a Fofo, l'exjugador del Mallorca no està tenint la confiança d'Oriol Alsina i només ha jugat quatre estones (97' en quatre duels), també sense celebrar cap gol, i José Carlos i Edu Oriol amb prou feines han participat per culpa de les lesions. Tot plegat ha fet que el Llagostera es mantingui com el segon equip menys golejador de la categoria amb 23 gols –els mateixos que ha fet el Mallorca, el pròxim rival dels llagosterencs, i només superat pel Bilbao Athletic (19).
“Els meus primers dies en el club no han anat del tot bé. Vaig venir aquí per tenir minuts i no estic jugant tot el que voldria jugar. No és l'entrada que esperava a l'entitat, però el futbol és així. Haig de seguir treballant i entrenant-me per demostrar que puc ser en l'onze”, explica Fofo, que reclama més protagonisme per poder demostrar les seves qualitats. El davanter tampoc amaga que el Llagostera està en una situació molt compromesa i que el marge d'error és cada vegada més petit: “L'equip està oferint bones sensacions, però això no val per obtenir resultats, que és el que necessitem. Estem a la part baixa de la taula i cada vegada és més complicat sortir-ne, perquè els partits s'acaben. La plantilla manté el positivisme, ens queden moltes finals per jugar i la pròxima contra el Mallorca és la més important.”
Tébar, l'excepció
Els altres dos fitxatges del Llagostera en el mercat d'hivern van ser Álex Cruz i Marcos Tébar. El lateral esquerre encara no ha debutat –aquesta setmana podria entrar en la seva primera convocatòria–, ja que es va lesionar en el segon entrenament amb l'equip, mentre que Tébar és, segurament, el fitxatge que ha donat un més bon rendiment. El migcampista s'ha consolidat com un fix en el doble pivot llagosterenc gràcies a la seva seguretat, experiència i visió de joc, unes virtuts que intentarà aportar altre cop aquest diumenge contra el Mallorca (a les 17 h a Palamós) si finalment es recupera de la lesió als isquiotibials que li va fer perdre's l'últim duel. En principi s'espera que tant ell com Jordi Masó –també lesionat en el derbi gironí dues jornades enrere– estiguin disponibles. En canvi, Jordi López, José Carlos i Ríos Reina, encara amb molèsties, s'entreveuen com a baixes segures.
La plantilla manté el positivisme. Ens queden moltes finals per jugar i la pròxima és la més important
Adolfo Enríquez, ‘Fofo'
davanter del llagostera
No és l'entrada que esperava a l'entitat, però el futbol és així. Haig de treballar i entrenar-me per demostrar que puc ser en l'onze
Els meus primers dies en el club no han anat del tot bé. Vaig venir aquí per tenir minuts i no estic jugant tot el que voldria jugar
Llegir mes / Leer mas...

"Truyols (Mallorca) destaca la importància del duel a Palamós". Article de @diaridegirona

Truyols (Mallorca) destaca la importància del duel a Palamós

El defensa del Mallorca Joan Truyols va qualificar de finals tots els partits que el seu equip disputarà fins a final de temporada. El pròxim partit del conjunt balear serà el que jugarà diumenge al camp del Llagostera (17 h). “És un rival directe i hem de sortir a guanyar”, va comentar Truyols.
Llegir mes / Leer mas...

“Preveure que tots es lesionarien era impossible”. Article de J. Sebastian a @lesportiucat

GERARD ESCODA  SECRETARI TÈCNIC DEL LLAGOSTERA

“Preveure que tots es lesionarien era impossible”

“El rendiment dels fitxatges no ha estat el que s'esperava per culpa de les lesions”

“No podíem comprar, com ho han fet altres”

Escoda atent el telèfon durant un entrenament Foto: J.R./ICONNA.
1
Gerard Escoda, juntament amb Oriol Alsina i Javi Salamero, ha estat l'encarregat de confeccionar la plantilla del Llagostera des que aquest és a segona divisió A. Les darreres incorporacions del mercat d'hivern no han tingut l'efecte desitjat pel club gironí arran de les lesions que han tingut, que han impossibilitat l'acoblament total a la plantilla.
Esperaven un rendiment més òptim dels darrers fitxatges?
Sí, evidentment. Només cal posar d'exemple els casos de José Carlos, que ha jugat 108 minuts i fa tres mesos que és aquí; Álex Cruz, que no ha pogut debutar; Edu Oriol, que debuta i en el segon partit es fa mal, i Fofo, que no ha estat titular perquè ha arribat amb una mica de falta de rodatge. Tots demostren que el rendiment, per culpa de les lesions, no ha estat el que s'esperava.
Ha faltat, doncs, el rendiment immediat...
Era el que buscàvem. Hi ha jugadors que els vam incorporar abans d'hora, com en José Carlos, per tenir-los a rendiment immediat. No ens l'estan donant per les lesions, o per circumstàncies de l'equip. Som conscients que amb els números que tenim ara sembla una quimera pensar que aconseguirem l'objectiu. Aquest diumenge tenim un dels partits més importants de la història recent del club i la millor oportunitat per restar tres punts a un rival directe sí o sí.
El fet que algun dels fitxatges arribés sense ritme de competició, era un risc que van assumir?
El mercat és el que és, i el d'hivern és complicat. Si volíem fer una sacsejada, no podíem comprar jugadors que estaven competint i fent-ho bé en altres equips de la categoria, com sí que ha fet el Mallorca. Hem estudiat bé els fitxatges i sabíem el tipus de jugador que eren. Preveure, però, que gairebé tots es lesionarien era impossible.
Per no culpar els fitxatges, hi ha jugadors que ja hi eren i als quals encara s'espera?
Chumbi, que havia de ser important en l'equip, ha tingut tres lesions. Emilio Sánchez també ha estat moltes setmanes lesionat, i també en Chus Herrero. El tema de les lesions no té una explicació lògica. És un factor que s'ha de tenir en compte, però el que ens ha passat aquest any no li ha passat a ningú. Quan hi som tots, som un bon equip de segona divisió, per això esperem que en les darreres jornades disposem de tots els efectius possibles.
De millora en el joc, n'hi ha hagut. No de resultats, però.
Els mals resultats vénen arran de molts factors. La millora de l'equip és evident quant a joc, i també a l'hora de generar ocasions, disputar els partits i ser competitius, però ens ha fallat l'encert de cara a la porteria rival. El percentatge d'encert és baix i és un dels principals factors que ens han dut a la part baixa. Això, les lesions i, també, les actuacions arbitrals, que ens han perjudicat massa.
Llegir mes / Leer mas...