diumenge, 10 d’abril del 2016

golejadors cap de setmana


Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera remunta un partit complicat contra el Bilbao Athletic i es posa a tres punts de la permanència (2-1)". Article de Esport 3

El Llagostera remunta un partit complicat contra el Bilbao Athletic i es posa a tres punts de la permanència (2-1)

El conjunt basc s'ha avançat gràcies a Aketxe després que Juanjo i Fofo es lesionessin a la primera part; amb Yeray, en pròpia porta, i Benja, s'ha capgirat el marcador
UE Llagostera
El Llagostera ha aconseguit una victòria que convida a l'optimisme
Després de dues jornades transmetent bones sensacions, el Llagostera ha viscut una tarda complicada amb la visita del cuer de Segona A, el Bilbao Athletic, al Nou Estadi de Palamós. Un partit en el qual el resultat és més valuós que mai.
A l'equip d'Oriol Alsina li han sortit poques coses bé. De fet, ja en la primera part, Juanjo i Fofo s'han lesionat; Benja i Imaz, respectivament, els han substituït. Això ha causat un descontrol important en les files gironines, i, a banda d'un llançament de falta de Pitu que Remiro ha desviat, i un cop de cap de Benja en el còrner que l'ha seguit, el cert que el filial biscaí ha estat més capaç de generar perill contra la porteria de René.
Als cinc minuts de la primera part, Aketxe ha fet el gol visitant gràcies a una assistència de Vesga. La millor ocasió dels catalans ha estat un llançament al pal d'Imaz tot just dos minuts després.
Tot feia intuir que si al Llagostera li passava alguna cosa bona, havia de ser gairebé sense pretendre-la. I, de fet, l'empat ha arribat en una acció en pròpia porta, de Yeray. Això ha animat l'equip blaugrana, que ha passat a tenir més presència davant de la porteria rival. Gràcies a això, en el minut 70, Benja ha pogut aprofitar un rebot i avançar el seu equip, establint el 2 a 1 definitiu.
El triomf fa pujar el Llagostera fins a la 20a posició, a tres punts de la salvació. El Bilbao Athletic es queda en l'últim lloc de la Lliga Adelante.
Llegir mes / Leer mas...

"2-1. El Llagostera coge aire y sentencia al Bilbao Athletic". Article de @mundodeportivo

2-1. El Llagostera coge aire y sentencia al Bilbao Athletic




Palamós (Girona), 9 abr (EFE).- El Llagostera se impuso por 2-1 al Bilbao Athletic en Palamós, tras remontar el tanto inicial de los vascos, y se aseguró seguir peleando, una semana más, por la salvación, que tiene ahora a tres puntos.
El resultado, en cambio, hunde un poco más al filial del Athletic, que mereció mejor suerte en el día de hoy pero que se mantiene colista de la Liga Adelante.
Ambos conjuntos salieron con mucha intensidad y buscando lograr una victoria vital para los dos. En los primeros minutos, el Llagostera buscó crear peligro mediante centros por las bandas que pretendían encontrar a Juanjo.
El Bilbao Athletic, por su parte, estaba muy bien situado sobre el terreno de juego. Guarrotxena, en el minuto doce, disparó a puerta desde lejos, pero René atajó sin ningún problema.
Un minuto después, Pitu intentó sorprender a Remiro desde el centro del campo, pero el meta pudo detener del balón. En el minuto 22, el Llagostera pudo conseguir el gol en un par de rebotes dentro del área, pero la defensa logró despejar el peligro.
Pese al inicial entusiasmo local, el Athletic se sentía cómodo, y Aketxe tuvo una buena oportunidad en el 26 tras recortar dentro del área, pero René desvió su disparo. Poco después, Guarrotxena volvía a poner a prueba a René. Los contratiempos para el Llagostera llegaron en forma de lesiones. Primero Juanjo, y más tarde, Fofo, tuvieron que abandonar el terreno de juego para que entrasen Benja e Imaz. Los catalanes no podían desplegar su juego y casi todo el peligro lo creaban a balón parado.
La segunda mitad no pudo empezar peor para el Llagostera, Aketxe sorteó a un par de rivales para luego cargar su zurda y mandar el balón por toda la escuadra firmando uno de los mejores goles de la temporada.
El tanto dejó muy tocado al conjunto catalán, que en los cinco minutos siguientes tuvo dos pérdidas de balón que le pudieron costar el segundo gol en contra.
Los de Oriol Alsina intentaban dar un paso al frente, pero sabiendo el peligro que tenían los contragolpes del filial del Athletic.
Aketxe que estaba siendo el mejor jugador del partido, ejecutó un libre directo lejano que golpeó en el travesaño, pero la fortuna caería del lado del Llagostera poco después.
Yerat desvió un tiro de José Carlos después de una gran jugada del punta local, y Remiro nada pudo hacer para evitar el gol en propia meta.
Tan solo dos minutos le bastaron al Llagostera para darle la vuelta al marcador. Natalio asistió a Benja en el 70 para que este superase por bajo a Remiro y pusiera el 2-1.
El Biblao Athletic no estaba dispuesto a rendirse y, con Aketxe como hombre clave en el ataque, buscaron el empate a la desesperada. Yeray la tuvo en el 75, pero su disparo se marchó arriba por poco. Con la expulsión de Gil, por doble amarilla, el Bilbao Athletic perdió fuerza y el Llagostera se dedicó durante el tramo final a administrar la ventaja.
- Ficha técnica:
2 - Llagostera: René; Masó, Escassi, Chus Herrero, Samu, Pitu, Marcos Tébar, Fofo (Imaz, min.36), Ríos (José Carlos, min.62), Natalio y Juanjo (Benja, min.26).
1 - Bilbao Athletic: Remiro; Ramalho, Gil, Álvarez, Iriondo (Santamaría, min.80), Seguín, Vesga, Aketxe, Unai López (Iturraspe, min.90), Guarrotxena (Córdoba, min.72) y Villalibre.
Goles: 0-1: Aketxe, min.50. 1-1: Yeray (p.p.), min.68. 2-1: Benja, min.70.
Árbitro: Óliver de la Fuente Ramos (Comité de Castilla y León). Amonestó a los locales Tébar, Chus Herrero, Masó y a los visitantes Unai López, Guarrotxena, Vesga, Ramalho. Expulsó por doble amarilla a Óscar Gil.
Incidencias: Partido correspondiente a la trigésimo tercera jornada de la Liga Adelante, disputado en el municipal de Palamós-Costa Brava ante 3.156 espectadores. EFE
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera está vivo". Article de @Peresubirana a @mundodeportivo

El Llagostera está vivo

  • Consiguió remontar el golazo de Aketxe para acabar imponiéndose al Bilbao Athletic
Llagostera y Bilbao Athletic se empelaron a fondo en el Municipal Costa Brava
Llagostera y Bilbao Athletic se empelaron a fondo en el Municipal Costa Brava



El Llagostera sumó una nueva victoria en casa ante el Bilbao Athlètic por 2-1 y continúa su particular lucha por mantener la categoría, a falta de nueve jornadas para el final. Los de Oriol Alsina no jugaron un buen partido y en muchos momentos se vieron superados por el filial vasco, pero al final se llevaron tres puntos importantísimos. Los locales se vieron perjudicados por las lesiones de dos de sus delanteros en la primera parte ya que Juanjo se retiró en el minuto 26 con un fuerte golpe en la cabeza y de Fofo en el 36 con una lesión en la rodilla.
Las dos primeras ocasiones del primer tiempo fueron para el Llagostera y ambas de Pitu. La primera con un disparo casi desde el centro del campo que salió a unos centímetros de la meta de Remiro (15’), y la segunda salió rozando la escuadra (16’). De todas maneras, la tres mejores ocasiones fueron para el filial rojiblanco: un chut de Aketxe (26’), un cabezazo de Guarrotxena (28’) y un disparo del mismo Guarrotxena (37’). Con empate a cero se llegó al descanso.
En la segunda parte el filial del Athletic continuó creando peligro y en una de estas acciones Aketxe, con un potente disparo que se coló por la escuadra, logró abrir el marcador para los visitantes (49’). El Llagostera, supo reaccionar y le dio la vuelta al marcador en tan sólo dos minutos. Primero Imaz chutó al palo (51’), después en un claro penalti sobre Natalio (52’) que no señaló el árbitro, y después con los dos tantos que al final le dieron la victoria. Primero con un gol en propia puerta del central Yeray tras un centro de José Carlos (69’) desde la derecha y después al aprovechar Benja un error defensivo de los vascos y superar en el uno contra uno al meta Remiro.
El Bilbao Athletic no tuvo capacidad de reacción y se vino abajo en los últimos minutos del partido tras quedarse con diez por la expulsión de Oskar Gil, que vio dos amarillas en un minuto y fue expulsado en el minuto 83.
Ficha técnica:
UE Llagostera: René; Masó, Escassi, Chus Herrero, De los Reyes; Rios (Jose Carlos, 61’), Pitu, Marcos Tebar, Natalio; Fofo (Imaz, 36’) y Juanjo (Benja, 26’).
Bilbao Athletic: Remiro, Gil, Yeray, Ramalho; Guarrotxena (Cordoba, 72’), Unai López (Iturraspe, 89’), Vesga, Iriondo (Gorka Santamaria, 80’); Aketxe, Villalibre y Aitor Seguín.
Árbitro: De la Fuente Ramos. Tarjetas amarillas: Chus Herrero, Masó / Unai López, Vesga, Ramalho. Tarjetas rojas: Óskar Gil (Dos amarillas 83’).
Goles: 0-1: Min 49. Aketxe. 1-1: Min 69. Yeray, en propia puerta. 2-1: Min 71. Benja
Incidencias: 3.156 espectadores en el Municipal Palamós Costa Brava
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera remonta y mantiene la esperanza de salvación". Article de @sport

El Llagostera remonta y mantiene la esperanza de salvación

La fortuna y la capacidad de reacción del Llagostera dio la vuelta (2-1) en el tramo final a un encuentro perdido ante el colista Bilbao Athletic

El Llagostera remonta y mantiene la esperanza de salvación
El Llagostera remontó y sueña con la permanencia LaLiga.es
FICHA TÉCNICA

Liga Adelante

Jornada 33

Llagostera

René, Masó, Escassi, Chus Herrero, Samu, Tébar, Pitu, Fofo (Imaz, 36'), Ríos (José Carlos, 62'), Juanjo (Benja, 26') y Natalio.

Bilbao Athletic

Remiro, Ramalho, Yeray Álvarez, Óscar Gil, Urtzi Iriondo (Gorka Santamaría, 80'), Mikel Vesga, Unai López (Iturraspe, 89'), Iker Guarrotxena, Aitor Seguín, Ager Aketxe y Asier Villalibre.

Goles

0-1 Aketxe, 49'; 1-1 Yeray Álvarez (p.p.), 69'; 2-1 Benja, 70'.

Árbitro

De  la Fuente Ramos (castellano-leonés). Amonestó con tarjeta amarilla a los locales Tébar y Chus Herrero y a los visitantes Unai López, Mikel Vesga, Ramalho y Iker Guarrotxena y expulsó a Oskar Gil por doble amonestación (82').

Incidencias

Municipal Palamós-Costa Brava: 3.156 espectadores.
Pau Planas
9-4-2016 | 20:46 H.
La suerte que tantas veces ha echado en falta Oriol Alsina esta temporada sonrió al Llagostera. Los azulgranas sufrieron ante el colista Bilbao Athletic, pero tiraron de épica para sumar un triunfo que les llena de moral y les acerca a la salvación en la Liga Adelante.
El encuentro empezó torcido para los intereses gerundenses y el filial bilbaíno hubiera podido sentenciar fácilmente tras el descanso, pero dos goles en dos minutos les permitieron llevarse el encuentro y dejar a los vascos con pie y medio en Segunda B.
Los azulgranas salieron concentrados y llevando el timón del encuentro -aunque sin generar peligro-, pero se fueron diluyendo con el paso de los minutos. Todavía no se había cumplido la primera media hora de juego, cuando Juanjo tuvo que ser sustituido tras recibir un duro golpe en la cabeza.
El equipo parecía afectado por la sustitución y empezaba a acumular errores y imprecisiones, que pudieron haber pagado caras. Las malas noticias seguían sacudiendo a los locales, que vieron cómo Fofo también tenía que ser sustituido por lesión antes del descanso.

superioridad del colista

Lejos de mejorar, el segundo tiempo empezó aún peor. Un disparo muy lejano de Aketxe se coló por la misma escuadra, poniendo el  0-1 en el marcador.
Los de Oriol Alsina trataron de reaccionar volcándose arriba y, a los pocos minutos, Imaz envió un disparo al poste, pero el Bilbao Athletic encontraba peligro con facilidad a la contra. El partido estaba roto y los visitantes pudieron haber aprovechado para sentenciarlo en múltiples ocasiones, con la más clara, un tiro de falta de Aketxe que se fue al travesaño.

reacción azulgrana

Pero cuando más tocados estaban los azulgranas, un gol en propia puerta de Yeray Álvarez les volvió a la vida. El defensa puso la bota en un pase de la muerte de José Carlos y el guardameta no pudo reaccionar.
El tanto devolvía la confianza a los locales y, en la siguiente jugada, Benja logró plantarse solo en el área para anotar el segundo.
Todavía con minutos por delante, el Llagostera tuvo que sufrir para llevarse el encuentro, pero consiguió mantener al Bilbao Athletic alejado de su área y la expulsión de Oskar Gil, a diez minutos del final, terminó de allanarles el encuentro.
Llegir mes / Leer mas...

"Remuntant ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Remuntant

El Llagostera capgira el gol inicial del Bilbao Athletic en dos minuts màgics per sumar un triomf vital contra un rival directe i seguir lluitant per la salvació, que ja és només a tres punts de marge

10.04.2016 | 07:27
Acasa cap lleó s'atreveix amb el Llagostera. Tercera victòria consecutiva a Palamós. 3 a 0 al Mallorca, 4 a 0 a l'Alcorcón i ahir, davant un rival directíssim, 2 a 1 al Bilbao Athletic. El novè triomf de la temporada, tots com a local, és d'un valor incalculable perquè, a banda de sumar tres punts que continuen alimentant el somni de la permanència, enfonsen un Bilbao Athletic que amb el 2 a 1 d'ahir s'allunya a quatre punts dels gironins. I tot gestat en dos minuts màgics, del 68 al 70, en què un autogol de Yeray i el 2-1 de Benja van ser suficients per capgirar el 0-1 inicial d'Aketxe.
És una evidència que si la permanència passa per Palamós, els d'Alsina tenen molts números de seguir, la temporada vinent, per tercera campanya consecutiva a la Segona A. L'equip blaugrana, com a local, es mostra molt fiable i, per postres, cada setmana té més suport de l'afició. Ahir, 3.156 espectadors, rècord per cinquena vegada consecutiva, gràcies a les promocions que el club fa en els establiments que llueixen el cartell de cada partit. I molts voldran repetir, perquè ahir, sense un futbol de grans quirats, sí que van poder gaudir d'una tarda d'emocions i satisfacció.
Els primers compassos de partit van estar marcats per l'ensopiment. Dues fuetades de Pitu per despertar la grada van ser les primeres accions atacants dels d'Alsina. Els dos xuts del saltenc van aconse?guir arrencar els primers aplaudiments de la nombrosa parròquia que ahir va respondre a la crida de la directiva blaugrana. Ocasions d'Aketxe i Guarrotxena ben resoltes per René van ser les dues millors oportunitats del Bilbao Athletic a la primera meitat. Juanjo i Fofo, lesionats, van abandonar el partit abans d'hora i en el seu lloc van entrar Benja i Imaz. El Llagostera no va abaixar els braços tot i el doble cop d'haver perdut dos dels homes que darrerament a Palamós estaven més endollats i en un mateix minut va disposar de dues oportunitats: una falta comesa sobre Imaz la va executar Pitu i va obligar Remiro a refusar a córner i en el posterior llançament des de la cantonada qui ho va provar va ser Benja, però novament el porter dels bascos va evitar que els d'Alsina marxessin al descans amb avantatge.
Amb la voluntat d'oblidar la malastrugança dels primers 45 minuts per les lesions de Juanjo i Fofo i de posar en més problemes el conjunt del Cuco Ziganda van sortir els d'Alsina a disputar la segona meitat, davant un filial basc que en el primer temps va deixar mostres de les seves intencions amb arribades de dos dels seus millors homes, Guarrotxena i Aketxe. Precisament aquest últim, el mitjapunta, un dels homes de més qualitat dels bilbaíns va fer emmudir els 3.156 espectadors quan als quatre minuts de la represa va etzibar un xut des de fora de l'àrea que es va endinsar per l'escaire esquerra de René. La rèplica dels locals no va trigar a arribar, al minut 51, Benja va baixar i cedir a la perfecció l'esfèrica perquè Imaz des de fora de l'àrea enviés un fort xut a la base del pal dret de Remiro. Poc després, una caiguda a l'interior de l'àrea de Natalio va encendre els ànims dels aficionats locals; el col·legiat, de la Fuente Ramos, no va fer cas de de les queixes dels jugadors i públic llagosterenc.
René va mantenir els blaugrana amb vida. Amb el Llagostera bolcat a buscar la igualada, el Bilbao Athletic volia fer més gran la ferida i si no ho va aconseguir va ser gràcies a les intervencions miraculoses del porter. Per exemple, l'exjugador del Jaén va resultar providencial quan va resoldre un u contra u amb Villalibre i una arribada en solitari amb xut final de Seguín. El Pitu dels bilbaíns, Ager Aketxe, va fer tremolar el travesser i l'estadi palamosí. Ho va advertir Alsina en la prèvia i no s'equivocava, el filial de l'Athletic Club té a joves promeses que en un futur competiran a la Primera Divisió i un d'ells és Aketxe, el talentós migcampista esquerrà dels bascos va enviar una pilota al travesser des de l'aparcament de casa seva que d'haver entrat hagués suposat un cop moral molt dur.
De la suor freda per la pilota al travesser d'Aketxe es va passar a l'èxtasi i la bogeria per la remuntada dels locals. En dos minuts els d'Alsina van capgirar el 0 a 1, primer amb una dosi de fortuna gràcies a la centrada de José Carlos des de l'interior de l'àrea i que el central Yeray en l'intent de refusar es va introduir la pilota al fons de la seva porteria. I dos minuts més tard, va aparèixer Benja. El davanter barceloní va definir a la perfecció en un u contra u amb Remiro després d'una nova assistència de José Carlos. Era el 2 a 1 i el crit de guerra del Llagostera, "ho somiem, ho fem", agafava més força i sentit que mai. El Llagostera encarava la recta final del matx de manera immillorable tot i que els visitants no donaven el braç a tòrcer. L'expulsió del capità vistant Oskar Gil al minut 82 per veure gairebé de manera consecutiva dues cartulines grogues va aplanar el camí perquè els llagosterencs asseguressin la tercera victòria consecutiva a casa.
Llegir mes / Leer mas...

"Tarda negra de lesions: Fofo pot dir adéu a la temporada ". Article de @diaridegirona

Tarda negra de lesions: Fofo pot dir adéu a la temporada

10.04.2016 | 00:00
La victòria del Llagostera davant el Bilbao Athletic va ser molt dolça, per com va succeir, pels tres punts i per la millora a la classificació. L'equip va deixar bons símptomes sobre el terreny de joc però la tarda no va acabar de ser rodona a Palamós.
Encara abans del descans, concretament al minut 27 i 37 de la primera meitat, Oriol Alsina es va veure obligat a substituir dos dels jugadors que més bon rendiment estaven donant en les últimes jornades, com són els davanters Juanjo i Fofo.
El primer a abandonar el camp va ser el capità de l'equip. Juanjo va rebre un fort cop al cap en una topada amb un rival i va haver de ser substituït per precaució. Res més que això i en principi l'asturià podrà estar disponible per al proper partit a Sòria.
Més greu pinta la lesió de Fofo. Tot sol, al minut 37 de partit, el balear va patir una rebrincada al genoll i no va poder seguir disputant el partit. És la lesió que més preocupa tot l'entorn llagosterenc, tal i com afirmava a roda de premsa Oriol Alsina, ja que les primeres reaccions són que, a falta de les proves que li realitzaran aquest matí, apunta que Fofo podria tenir afectat el lligament encreuat de la cama i per això hauria de dir adéu a la temporada. Aquestes són les primeres impressions.
Si es confirmen, seria la pitjor notícia del partit. Justament ara que l'equip havia buidat amb consideració la infermeria, que havia condicionat l'equip durant pràcticament tota la temporada. A més, una altra bona notícia que ens va deixar el partit d'ahir, a part de la victòria, va ser la tornada de José Carlos que, a més, va acabar resultant sent decisiva. Amb la possible entrada de Fofo, són baixa Jordi López, Nando Quesada, Querol i Emilio. L'objectiu és recuperar el màxim de jugadors possibles per afrontar l'últim tram de temporada.
Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina:"El caràcter, el treball de l´equip i el públic han estat clau" . Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Alsina "El caràcter, el treball de l´equip i el públic han estat clau"

El tècnic del Llagostera reconeix que el seu equip ha tret l'ambició per remuntar un partit que s'havia complicat "La victòria ha estat merscuda", assegura el maresmenc

10.04.2016 | 00:00
Alsina "El caràcter, el treball de l´equip i el públic han estat clau"
Alsina "El caràcter, el treball de l´equip i el públic han estat clau"
Amb patiment, però amb final feliç i amb un somriure d'orella a orella. Així va viure Oriol Alsina la final davant del Bilbao Athletic a l'estadi Palamós Costa-Brava. El tècnic maresmenc va començar la roda de premsa posterior al partit dient que "s'havia posat tot molt difícil amb les dues lesions de dos jugadors molt importants però hem reestructurat tot l'equip i els que han sortit ho han fet molt bé".
Per a l'entrenador del Llagostera, la clau de la remuntada blaugrana s'explica gràcies "al caràcter, treball i sacrifici més l'ajuda determinant del públic que ens ha portat cap a una victòria més que merescuda". Alsina va valorar especialment la novena victòria del curs "perquè el Bilbao Athletic arribava amb molt bona dinàmica, amb dues victòries seguides i l'última aixecant un marcador advers davant l'Oviedo". Per aquest motiu, Alsina es mostrava satisfet "perquè hem estat capaços d'anul-lar-los en tot menys en l'acció del gol".
Segons el tècnic del conjunt llagosterenc, el bagatge ofensiu de la segona meitat va ser molt bo, "recordo cinc arribades importants i gràcies a la fe de creure en la victòria ho hem aconseguit". El d'Arenys de Mar va evidenciar a la roda de premsa el que se li veia al rostre després de la remuntada del seu equip, assegurant que "estic molt orgullós de la lluita dels meus jugadors" i és que el filial de l'Athletic va plantejar un partit molt complicat per a la disciplina gironina.
Per primera vegada, els llagosterencs van ser capaços d'aixecar un marcador advers per acabar guanyant. Ahir, en cas de perdre davant el conjunt basc, Alsina va reconèixer que hagués estat una notícia "molt negativa", ja que "si perdíem s'ens complicava molt la salvació". Per contra, el tècnic afirma que "ara ens queden cinc partits a casa i quatre a fora. A Palamós estem molt forts i és molt difícil que els rivals ens guanyin". En aquest sentit, Alsina va demanar per enèssima vegada que "es trenqui la malastrugança de no guanyar a fora". A Sória, el proper dissabte, els gironins tindran la divuitena oportunitat de guanyar per primera vegada a fora de acsa.
De la força que van treure els seus jugadors per remuntar el 0 a 1, Alsina va revelar que "el caràcter és un tret característic d'aquest club que aquesta temporada ha trigat una mica a sortir". El tècnic dels del Gironés va admetre també que "som un equip que històricament treu més punts a les segones voltes ". Per últim, Alsina va abandonar la sala de premsa desitjant que el 2 a 1 "serveixi de punt d'inflexió perquè l'equip i la nostra gent cregui en que podem aixecar-ho definitivament" i enviant ànims a Fofo. "Esperem que no sigui res greu, demà li faran una ressonància i sabrem quin és l'abast de la lesió".
Llegir mes / Leer mas...

"Vendran cara la seva pell ". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

Vendran cara la seva pell

10.04.2016 | 00:00
Vendran cara la seva pell
Algú va veure ahir la cara amb què Oriol Alsina va sortir del ?ter?reny de joc al final del partit? Amb els braços alçats, punys tancats, ulls encesos d'eufòria i cridant de pit per celebrar una victòria per 2 gols a 1 que val molt més que 3 punts. El triomf
dóna dret a seguir creient que salvar la categoria és possible. Que a final de temporada, tot haurà estat un malson amb final feliç. Però quina manera de patir.
L'Athletic Club és un gran equip de futbol, potser el millor que fins ara ha passat pel Nou Estadi, i és el cuer de Segona Divisió A. Tenen jugadors amb el futur més immediat a la Catedral de San Mamés. A Primera Divisió. Aketxe n'és un clar exemple. Ahir va recordar el Marco Asensio que l'any passat es va guanyar el respecte de l'afició gironina amb un desplegament tècnic i tàctic poc habitual a la Lliga Adelante. I com el balear, també amb un gol espectacular per l'escaire. Aquesta categoria se'ls queda petita, perquè sols poden decidir un partit. I això és el que va fer José Carlos Fernández per la UE Llagostera-Costa Brava. L'extrem andalús va reaparèixer després de tretze jornades i en la primera intervenció va deixar mostra de les seves intencions. Control amb la cama dreta, arrencada per banda dreta amb retall cap a l'exterior per arribar línia de fons i centrar. L'11 del conjunt blaugrana encara als defensors cada cop que toca la pilota i desequilibra amb un regat endimoniat, imprevisible pels seus defensors.
Ahir va entrar al minut 62 de partit i en menys de deu minuts, el Llagostera ja havia capgirat el marcador. La jugada del primer gol local arriba després d'una jugada seva. I Benja va tornar a marcar 24 partits després per certificar la primera remuntada de la temporada per als gironins. Mai abans havien aixecat un partit que anaven perdent. A l'espera del que faci l'Osca avui, fa molt temps que no estaven tan a prop dels llocs de salvació, ara a "només" 3 punts. I just ara, en el moment en què tot es decideix i han de jugar cinc dels nou partits que falten on més forts se senten. A casa, a Palamós. Són raons per creure que tot i molt difícil, és possible, encara que ningú hi creu tant com ells.
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera guanya i continua somiant amb la salvació". Article de @diaridegirona

El Llagostera guanya i continua somiant amb la salvació

Els d'Oriol Alsina remunten el partit davant el Bilbao Athletic i es col·loquen a només tres punts de sortir del descens

09.04.2016 | 21:19
El Llagostera s'ha imposat per 2-1 al Bilbao Athletic a Palamós, després de remuntar el gol inicial dels bascos, i s'ha assegurat seguir lluitant, una setmana més, per la salvació, que té ara a tres punts.
El resultat, en canvi, enfonsa una mica més al filial de l'Athletic, que ha merescut millor sort el dia d'avui però que es manté cuer de la Lliga Adelante.
Els dos conjunts han sortit amb molta intensitat i buscant aconseguir una victòria vital per als dos. En els primers minuts, el Llagostera ha buscat crear perill mitjançant centres per les bandes que pretenien trobar Juanjo.
El Bilbao Athletic, de la seva banda, estava molt ben situat sobre el terreny de joc. Guarrotxena, en el minut dotze, ha disparat a porta des de lluny, però René ha tallat sense cap problema.
Un minut més tard, Pitu ha intentat sorprendre Remiro des del centre del camp, però el porter ha pogut aturar la pilota. En el minut 22, el Llagostera ha pogut aconseguir el gol en un parell de rebots dins de l'àrea, però la defensa ha aconseguir treure el perill.
Malgrat l'inicial entusiasme local, l'Athletic se sentia còmode, i Aketxe ha tingut una bona oportunitat en el 26 després de retallar dins de l'àrea, però René ha desviat el seu tret. Poc després, Guarrotxena tornava a posar a prova a René.
Els contratemps per al Llagostera han arribat en forma de lesions. Primer Juanjo, i més tard, Fofo, han hagut d'abandonar el terreny de joc perquè entressin Benja i Imaz. Els catalans no podien desplegar el seu joc i gairebé tot el perill el creaven a pilota parada.
La segona meitat no ha pogut començar pitjor per al Llagostera, Aketxe ha sortejat un parell de rivals per després carregar la seva esquerrana i enviar la pilota per tota l'esquadra signant un dels millors gols de la temporada.
El gol ha deixat molt tocat al conjunt català, que en els cinc minuts següents ha tingut dues pèrdues de pilota que li han pogut costar el segon gol en contra.
Els d'Oriol Alsina intentaven fer un pas endavant, però sabent el perill que tenien els contraatacs del filial de l'Athletic.
Aketxe que estava sent el millor jugador del partit, ha executat un lliure directe llunyà que ha copejat en el travesser, però la fortuna cauria del costat del Llagostera poc després.
Yerat ha desviat un tret de José Carlos després d'una gran jugada del punta local, i Remiro no hi ha pogut fer res per evitar el gol en pròpia meta.
Amb només dos minuts n'ha tingut prou el Llagostera per capgirar el marcador. Natalio ha assistit Benja en el 70 perquè aquest superés per sota Remiro i posés el 2-1.
El Biblao Athletic no estava disposat a rendir-se i, amb Aketxe com home clau en l'atac, han buscat l'empat a la desesperada. Yeray l'ha tingut en el 75, però el seu tret ha marxat per dalt per poc. Amb l'expulsió de Gil, per doble groga, el Bilbao Athletic ha perdut força i el Llagostera s'ha dedicat durant el tram final a administrar l'avantatge.

- Fitxa tècnica:
2 - Llagostera: René; Masó, Escassi, Chus Herrero, Samu, Pitu, Marcos Tébar, Fofo (Imaz, min.36), Ríos (José Carlos, min.62), Natalio i Juanjo (Benja, min.26).
1 - Bilbao Athletic: Remiro; Ramalho, Gil, Álvarez, Iriondo (Santamaría, min.80), Seguín, Vesga, Aketxe, Unai López (Iturraspe, min.90), Guarrotxena (Córdoba, min.72) i Villalibre.
Gols: 0-1: Aketxe, min.50. 1-1: Yeray (p.p.), min.68. 2-1: Benja, min.70.
Àrbitre: Óliver de la Fuente Ramos (Comitè de Castella i Lleó). Ha amonestat els locals Tébar, Chus Herrero, Masó i els visitants Unai López, Guarrotxena, Vesga, Ramalho. Ha expulsat per doble groga Oscar Gil.
Incidències: Partit corresponent a la trentatresena jornada de la Lliga Adelante, disputat en el municipal de Palamós-Costa Brava davant 3.156 espectadors.
Llegir mes / Leer mas...

"Tornen a la vida en dos minuts màgics". Article de @educiu a @lesportiucat

Tornen a la vida en dos minuts màgics

El Llagostera es fa fort a Palamós, obté una victòria vital contra el Bilbao Athletic i se'n va a dormir a tres punts de la zona de permanència

El filial basc es va avançar amb una obra d'art d'Aketxe (49'), però els gironins van treure l'orgull i van remuntar en dues jugades gairebé seguides (68' i 70')

Els jugadors del Llagostera, celebrant un gol ahir contra el Bilbao Athletic Foto: J.R/ICONNA.
1
Benja va tornar
a marcar 23 jornades després del seu últim gol amb el Llagostera
El Llagostera no llança la tovallola. El conjunt gironí viu al límit i sense marge d'error des de fa moltes jornades, però ahir va salvar un nou match ball i va deixar molt clar que lluitarà fins al final amb l'esperança de salvar la categoria. Els d'Oriol Alsina van confirmar el bon moment de l'equip a Palamós (tres victòries en els últims cinc partits) i van superar un rival directe com el Bilbao Athletic, el cuer, un triomf treballat que va permetre als blaugrana anar a dormir a tres punts de la permanència, en espera del que faci avui l'Osca –si guanya deixarà els llagosterencs a cinc punts de la salvació–. Va ser un partit emocionant en el qual el filial basc va agafar avantatge amb un golàs d'Aketxe en la segona meitat (49'), una diana que va fer treure l'orgull al Llagostera, que va remuntar gràcies a dos gols en dos minuts màgics obra de Yeray (en pròpia porteria en el 68') i Benja (70') que van tornar a la vida els gironins. La mala noticia va ser la lesió de Fofo, que podria haver-se trencat els lligaments encreuats.
Dos lesions i poc futbol
En els primers minuts els dos equips es van repartir la possessió i les arribades a l'àrea, inclòs un xut marca de la casa de Pitu des del mig del camp que va sortir lleugerament desviat per sobre del travesser. Tot i així ni catalans ni bascos aconseguien crear perill real, fins que a partir de la mitja hora de joc (després que Juanjo, amb un cop al cap, va ser substituït després de reclamar un penal) el Bilbao Athletic va començar a combinar amb fluïdesa i a posar en problemes la defensa llagosterenca. Els extrems Seguín i Guarrotxena i el mitjapunta Aketxe desbordaven cada vegada amb més assiduïtat, però sempre es van trobar un René inspirat. Semblava que ahir no era el dia del Llagostera, i més quan els blaugrana van haver de fer el segon canvi obligat tot just en el minut 35 per la lesió de Fofo. Llavors el conjunt llagosterenc va millorar en el tram final de la primera part, amb ocasions de Pitu i Benja que Remiro va rebutjar providencialment. I d'aquesta manera es va arribar al descans, amb empat a zero i tot obert.
La qualitat d'Aketxe
La segona meitat va començar de la pitjor manera possible per al Llagostera, és a dir, encaixant un gol. Va ser un golàs d'Ager Aketxe, que es va inventar un potent xut des de molt lluny amb la cama esquerra que va entrar per tot l'escaire (49'). Tot i la clatellada els llagosterencs no es van arronsar i tot seguit Jesús Imaz va enviar la pilota al pal en una rematada des de fora l'àrea. La sort no acompanyava els gironins, que van reclamar un altre penal, aquesta vegada sobre Natalio, que l'àrbitre tampoc va assenyalar. Llavors el partit va entrar en una fase de descontrol i de constants anades i vingudes que va provocar diferents contraatacs del Bilbao Athletic, que va perdonar el 0-2 en més d'una ocasió –Villalibre i Seguín en van fallar tres de molt clares–. També la va tenir Aketxe, que va tornar a demostrar la seva qualitat enviant una falta al travesser amb un llançament enverinat i amb efecte.
Dos minuts ho canvien tot
I del possible 0-2 es va passar al 2-1 en només dos minuts, dos gols que van fer esclatar el Palamós Costa Brava. Primer José Carlos, que havia entrat al camp feia poc, va fer un magnífic control dins l'àrea i va provocar, amb la passada de la mort, que Yeray s'introduís la pilota a la seva pròpia porteria (68'). Just després, quan el Bilbao Athletic només havia pogut servir des del mig del camp, Benja va recuperar una pilota a la frontal de l'àrea, va regatejar l'últim defensa basc i va definir a la perfecció amb un xut ras que va superar Remiro (2-1). El davanter marcava el seu tercer gol del curs i de passada es treia l'espina davant de porteria –no marcava des del 18 d'octubre–, mentre que el Llagostera remuntava el partit en un vist i no vist i es carregava de moral. Tot i així als llagosterencs els esperaven uns últims vint minuts de partit exigents per assegurar el triomf, una fita que va començar a agafar forma quan els visitants es van quedar amb un home menys per l'expulsió d'Óscar Gil (83'), que va veure dues targetes grogues pràcticament consecutives.
Al final el Llagostera no va patir excessivament i va sumar tres punts d'or que el mantenen viu en la lluita per la permanència. El pròxim pas serà intentar sumar la primera victòria de la temporada a fora dissabte vinent a Sòria (18 h), un repte que ja no pot esperar més.

BILBAO ATHLETIC: Remiro, Ramalho, Gil, Yeray, Iriondo (Santamaría, 80'), Vesga, Guarrotxena (Córdoba, 72), Unai López (Iturraspe, 89'), Aketxe, Seguín i Villalibre.

LLAGOSTERA: René, Masó, Chus Herrero, Escassi,
Samu de los Reyes, Tébar, Pitu, Ríos (José Carlos, 61'), Fofo (Imaz, 35'), Juanjo (Benja, 27') i Natalio.

MALASTRUGANÇA

En el 35' el Llagostera ja havia fet dos canvis
per les lesions
de Juanjo i Fofo

EL FILIAL NO REMATA

MINUT A MINUT: 7' L'exjugador del Girona Ramalho progressa per la banda dreta i fa una bona centrada, però el porter René s'anticipa i bloca la pilota.
14' Guarrotxena engalta amb el cap una centrada per la banda esquerra que tampoc ocasiona problemes al porter llagosterenc.
15' Pitu prova un xut marca de la casa des del mig del camp que està a punt de sorprendre Remiro. La pilota, però finalment surt per sobre del travesser.
16' Ríos intenta un córner directe que Remiro desvia amb els punys. Pitu agafa el rebot i xuta des de fora l'àrea, però la rematada surt desviada.
23' Després d'una jugada embolicada
el Llagostera reclama penal sobre Juanjo, que ha de ser atès i posteriorment substituït per un cop al cap, però el
col·legiat De la Fuente Ramos no assenyala res. Com a mínim era joc perillós.
26' Aketxe roba la pilota a Masó, regateja Escassi i xuta des de dins de l'àrea, fet que obliga René a lluir-se..
28' Seguín intenta la passada de la mort per la línia de fons i Escassi apareix providencialment per rebutjar el perill.
27' Vesga executa un llançament de banda que connecta amb el cap d'Aketxe, que remata amb el cap i obliga René a fer una altra intervenció de mèrit.
32' Benja entra dins l'àrea però, molt forçat, només té temps de centrar tímidament amb la cama esquerra. Sense problemes per a Remiro.
35' Guarrotxena remata amb la cama dreta, un xut que surt fregant el pal llagosterenc.
42' Remiro fa dues parades providencials, primer a xut de Pitu Comadevall en una falta lateral i després blocant una rematada amb el cap de Benja a la sortida d'un córner.
46' Samu rebutja en última instància una pilota que havia quedat morta dins l'àrea després d'una centrada d'Iriondo.
47' Vesga ho prova des de fora i la seva rematada surt molt alta.
50' 0-1 Aketxe Golàs del mitjapunta, que s'inventa una rematada des de molt lluny amb la cama esquerra que supera René i entra per l'escaire.
52' Imaz remata al pal amb un xut des de fora l'àrea.
53' El Llagostera reclama el segon penal, aquesta vegada sobre Natalio, que l'àrbitre tampoc assenyala.
54' Villalibre xuta tot sol des de dins l'àrea amb la cama esquerra i René rebutja amb els peus.
56' Seguín ho prova des de dins l'àrea i torna a topar amb el porter llagosterenc.
57' Villalibre perdona de nou en no engaltar la passada de la mort.
66' Aketxe torna a demostrar la seva qualitat enviant al travesser una falta directa.
69' 1-1 Yeray (p.p). Juan Carlos fa un magnífic control dins l'àrea, fa la passada de la mort i provoca que Yeray es marqui el gol en pròpia porteria.
71' 2-1 Benja. El davanter s'endú la pilota a la frontal de l'àrea i defineix a la perfecció amb un xut ras.
76' Yeray envia als núvols un rebuig de René, que havia topat amb Villalibre.
78' Córdoba ho prova amb un xut fluix que fa intervenir el porter local.
83' El Bilbao Athletic es queda amb un home menys després de l'expulsió per dues targetes grogues consecutives del central Óscar Gil.
84' Natalio ho intenta amb una vaselina que surt alta.
GOLS: 0-1 (49') Aketxe. 1-1 (68') Yeray, en pròpia porteria. 2-1 (70') Benja.
ÀRBITRE: De la Fuente Ramos, del col·legi de Castella i Lleó. T.G.: Als locals Tébar, Chus Herrero i Masó, i als visitants Unai López, Guarrotxena, Vesga, Ramalho i Jon Ander. T.V.: Per doble targeta groga al visitant Óscar Gil (83').
PÚBLIC: 3.156 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

EL PRIMER TEMPS

Locals i visitants
es van repartir les poques ocasions
i els porters van estar inspirats

CLATELLOT

Tot just començar la 2a part Aketxe va avançar el filial amb un golàs
per l'escaire

LA SORT, D'ESQUENA

Imaz va enviar
la pilota al pal
i el Llagostera va reclamar un penal sobre Natalio

SENSE PATIR

Els locals es van quedar amb deu homes (83') i
el Llagostera va assegurar el triomf
El Llagostera va remuntar amb gols de Yeray (en pròpia) i Benja en només dos minuts
El Bilbao Athletic va perdonar
molts cops el 0-2
i Aketxe, de falta,
va fer un travesser
Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina:“Hem d'estar molt orgullosos”. Article de J. Sebastian a @lesportiucat

“Hem d'estar molt orgullosos”

Oriol Alsina. Entrenador del Llagostera

Eufòric, minuts després de confirmar-se una victòria vital per a les aspiracions del seu equip, Oriol Alsina va atendre els mitjans de comunicació a la sala de premsa de l'estadi Palamós-Costa Brava. El tècnic del Llagostera va lamentar els contratemps en forma de lesió que havia tingut l'equip i tots els elements en contra que havia hagut de superar el bloc: “Sembla estrany com es poden complicar les coses. Dues lesions de dos homes importants, hem hagut de fer una reestructuració amb diversos canvis de posició. A més, ens han fet el 0-1, hem fet un pal, però hem tret el caràcter, la lluita, el treball i el sacrifici, tot amb l'ajuda del públic, i hem remuntat”, comentava l'entrenador d'Arenys de Mar, sabedor que una derrota hauria deixat els seus jugadors a prop de l'abisme del descens: “Perdre era situar-nos en una posició molt complicada. Un partit com aquest, contra un rival directe és més important, no pels punts, sinó per l'aspecte psicològic”, afegia Alsina.
El Llagostera reafirma el bon moment a casa, on ha sumat els últims nou punts possibles –contra el Mallorca (3-0), l'Alcorcón (4-0) i el Bilbao Athletic (2-1)–: “Costa molt que un equip ens superi a casa. Estem forts i ara el que volem, una vegada per totes, és poder celebrar una victòria a fora, on mereixem molts més punts dels que hem aconseguit fins ara”, explicava l'entrenador del conjunt llagosterenc, que va tornar a valorar positivament la remuntada del seu equip: “Aquest triomf ens dóna molta moral, i més com ha anat el partit. Aquest punt d'èpica reafirma el grup. Afrontem una setmana tranquil·la i els jugadors podran desconnectar mínimament. Estem en la bona línia, avui hem tret el caràcter made in Llagostera. Intentarem convertir la victòria d'avui en un punt d'inflexió fins a final de temporada”, va sentenciar Alsina.

CALMA TENSA

“Aquest triomf ens dóna molta moral i més com ha anat el partit; afrontem uns dies més tranquils”

ELS CONTRATEMPS

“Dues lesions, canvis tàctics, ens fan el 0-1, fem un pal... Però hem tret el caràcter i hem remuntat”

ORGULL

“Intentarem convertir la victòria d'avui en un punt d'inflexió fins a final de temporada”
Llegir mes / Leer mas...

"Fofo podria tenir una lesió greu". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Fofo podria tenir una lesió greu

Genoll. L'atacant va topar amb Ramalho, va notar dolor i va ser substituït en el minut 35

Fofo abandona l'estadi Palamós-Costa Brava en camilla Foto: J.S.
1
En la primera meitat del partit contra el Bilbao
Athletic, el Llagostera va haver de combatre diversos contratemps. El primer va enviar Juanjo a la banqueta després d'un fort cop al cap quan intentava la rematada dins de l'àrea petit del conjunt basc. L'atacant va demanar el canvi mentre deambulava marejat per la ratlla de fons en el minut 27 –Benja va sortir en el seu lloc–. Nomes vuit minuts després, les notícies en forma de lesió no van acabar. Si bé el cop de Juanjo no va suposar res greu per al càntabre, la topada de Fofo amb Ramalho en el 35' va enviar el balear a l'hospital. Tot i que encara espera els resultats de les proves mèdiques respectives, tot indica que el futbolista del conjunt llagosterenc podria tenir una lesió greu al genoll dret, amb un possible trencament dels lligaments encreuats.
Si es confirmen els pitjors pronòstics, el davanter hauria de passar per la sala d'operacions i estaria obligat a romandre uns sis mesos de baixa: “S'ha de fer una ressonància. Esperem que sigui al menys greu possible. Independentment del que tingui, mai el deixarem penjat. Està a Llagostera i li donarem suport per al que faci falta. Venia de ser un jugador important en els darrers partits amb protagonisme en atac, és una llàstima”, va valorar el tècnic del conjunt llagosterenc, Oriol Alsina. I és que Adolfo Enríquez, Fofo, ha estat titular en els darrers tres enfrontaments de lliga, escurat a la banda dreta, en la posició de David Querol. Després d'un inici d'etapa amb el Llagostera amb dubtes i sense protagonisme, Fofo semblava haver-se fet un lloc dins l'onze titular d'Oriol Alsina.
Llegir mes / Leer mas...