dijous, 1 d’octubre del 2015

"Si marco, no ho celebraré per respecte als companys i tècnics"

Article del Diari de Girona / per R. Ribas

Sergio León s'enfrontarà diumenge al Llagostera amb l'Elx, amb qui duu 4 gols i on ja és un ídol

01.10.2015 | 07:51
Sergio León, en un moment de l´entrenament d´ahir amb l´Elx.
Sergio León, en un moment de l´entrenament d´ahir amb l´Elx.
El gol a l'Elx és cosa de Sergio León i diumenge, en un estadi que coneix prou bé, intentarà allargar la seva extraordinària ratxa amb què ha començat la Lliga. És un dels nous ídols del Martínez Valero i un dels jugadors revelació en aquest inici de Lliga. A més a més, els seus gols han resultat decisius en les victòries davant el Nàstic (1-0) i el Bilbao Athletic (2-1). En total, Sergio León n'ha marcat quatre, que l'han convertit en el segon màxim golejador de la categoria, per darrere del davanter de la Ponferradina Yuri (5) i amb els mateixos gols que l'hondureny Lozano, del Tenerife. Sens dubte, el començament de Lliga somiat de tot davanter. El pitxitxi de l'Elx, segon classificat de la Lliga, arribarà diumenge a Palamós per mesurar-se al seu exequip amb el punt de mira ben afinat. Serà un duel "molt especial" per al de Puente Genil, que ahir mateix reconeixia que si marca no ho celebrarà. "No m'agradaria celebrar-lo per respecte als companys i cos tècnic, que em van donar molta estima", assegura un León que, tot i això, admet que les circumstàncies podrien fer variar la seva decisió. "Si és al descompte i anem empatats, potser sí", diu l'ídol d'una afició que, després del descens administratiu d'aquest estiu, necessita nous referents.
La temporada passada el cordovès va ser una de les sensacions dels blaugrana i va finalitzar com a màxim golejador del Llagostera en l'estrena dels gironins a la Segona A, amb 8 gols. El davanter andalús va arribar al Llagostera cedit per l'Elx i la bona temporada de a la Costa Brava no va passar desapercebuda al club il·licità, que no va dubtar en repescar-lo després.
Un dels noms propis en l'inici de la Lliga Adelante. Tot fa indicar que els registres de Sergio León aquesta temporada augmentaran i molt respecte a l'anterior perquè en l'exercici passat a aquestes alçades, Sergio León, portava un gol amb el Llagostera, i en canvi a les files de l'Elx en les cinc primeres jornades ja n'ha marcat quatre. "Estic en un molt bon moment. Realment no m'esperava començar així però es nota quan s'està content i feliç. Tinc la confiança i els galons i això es nota al terreny de joc", explica Sergio Léon.
Sobre el paper, la diferència entre el segon classificat, l'Elx, i el penúltim, el Llagostera, hauria de ser molta. Tanmateix, el jugador, format al Betis, alerta dels perills d'un equip que coneix a la perfecció. "Qui es pensi que som favorits, ja pot baixar dels núvols. Tots els equips són molt forts a Segona A i més a casa seva. Hi hagi més o menys afició", remarca León. L'andalús explica que el Llagostera és un equip "molt fort, que juga bé les seves cartes i que destaca pel potencial en les accions d'estratègia a pilota aturada". Per León, el Llagostera és un equip "molt dur", que "es tanca al darrere buscant la contra". "Serà molt difícil perquè a més el camp és petit. Intentarem puntuar i si pot ser guanyar", diu. El davanter assenyala el perill dels llançaments de banda de De los Reyes. "Tenen moltes variants ofensives a pilota aturada, tant en córners com en els serveis de banda de Samu, que són quasi com un córner". És per això que León avisa l'afició il·licitana que els espera un partit "molt, molt, molt complicat".
Llegir mes / Leer mas...

La promesa ja és una realitat

Article de l'Esportiu / per G. Freixa E. Ciurana

Àlex Moreno va fer eclosió a Llagostera i s'ha convertit en el primer futbolista amb passat al club que assoleix la primera divisió

El Rayo l'ha cedit a l'Elx, amb qui s'enfrontarà per primer cop al seu exequip

Àlex Moreno en un duel del curs 2012/13 a les files del club llagosterenc Foto: M.LL.
Àlex Moreno va aterrar a Llagostera l'estiu del 2012 sense fer gaire soroll. Amb 19 anys acabats de fer, el de Sant Sadurní d'Anoia deixava enrere una bona etapa al juvenil del Barça. Tot i això, el bon paper amb els blaugrana no li valia per quedar-se en el filial barcelonista i el club que li va trucar ben ràpid per aconseguir els seus serveis era el Llagostera. L'aposta per Àlex Moreno era una de les moltes que va fer l'equip llagosterenc aquell estiu. Oriol Alsina va començar el curs amb 24 efectius en la plantilla, dotze dels quals eren noves incorporacions menors de 25 anys. En la primera volta de la lliga, Moreno va jugar poc però ja es va veure el seu talent i l'eclosió va arribar en el segon tram de la competició. Al final, l'extrem va acumular 27 aparicions en el seu primer curs a segona divisió B, i el seu talent, humilitat –en els últims mesos va ajudar a fer pujar el filial blaugrana de tercera a segona catalana jugant-hi diversos partits– i capacitat de treball no van passar desapercebuts. “En tinc un gran record, d'aquell any, sobretot de l'eliminatòria de copa del Rei contra el València. Hi vaig deixar bons amics i serà un partit especial”, explica Moreno.
A Mallorca, la sensació
Si a Llagostera el seu avalador va ser Oriol Alsina, en el seu primer salt a un gran club del món professional la figura clau va ser José Luis Oltra: “D'Alsina només en puc dir coses bones. Són persones que han confiat en mi i m'han donat l'oportunitat de ser futbolista. El mateix dic d'Oltra a Mallorca.” I és que Moreno va fitxar pels balears per reforçar el filial de tercera divisió, però després de la pretemporada ja es va quedar a la primera plantilla. A segona A també va destacar i el curs passat va aconseguir jugar a primera divisió –onze partits de lliga, dos de copa i un gol–, club al qual pertany i que aquesta temporada l'ha cedit a l'Elx.
A prop de tornar
Diumenge Àlex Moreno es tornarà a trobar amb els seus antics companys –es mantenen a l'equip Moragón, Ratti, Aimar, Masó, Pi, Tito, Pitu i Eloy Gila–, però aquest estiu l'opció de tornar a Llagostera va estar molt a prop. “Sí que hi havia l'opció del Llagostera. Es va parlar amb Bernaus [el seu representant], i entre les moltes opcions que teníem vaig triar l'Elx. Van ser els primers i van demostrar molt d'interès”, remarca el jugador, que només s'ha perdut 34 minuts en la lliga.

EL PROTAGONISTA

Tinc un gran record del meu pas pel Llagostera. Des de llavors, cada any he anat vivint canvis en positiu en la meva carrera futbolística
A l'estiu es va valorar l'opció de tornar a Llagostera però em vaig decantar per l'Elx
Àlex Moreno
jugador de l'elx

Nuha triomfa al filial de l'Elx

Les relacions entre l'Elx i el Llagostera són més estretes des d'aquest estiu, quan es va decidir que Nuha, que és propietat dels de la Costa Brava, marxés cedit al filial de l'equip il·licità, que competeix aquesta temporada a tercera divisió. L'arrencada de l'espigat davanter de Lloret de Mar en les primeres jornades de lliga ha estat espectacular. En set partits, Nuha ha marcat cinc gols i s'ha convertit en la sensació d'una plantilla que té l'objectiu de tornar a segona divisió B. De fet, el seu bon rendiment no ha passat desapercebut al tècnic del primer equip, Rubén Baraja, i l'opció que entri en la rutina del conjunt de segona A ja s'ha valorat seriosament. El curs passat Nuha va fer un bon inici al Sant Andreu, però amb el pas de les jornades va perdre protagonisme.
Llegir mes / Leer mas...

Ben retrobats a segona A

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

Diumenge la plantilla del Llagostera s'enfrontarà per primera vegada al primer equip de l'Elx, però no per primer cop contra el club il·licità. El precedent més recent contra l'entitat alacantina forma part de la història del Llagostera, ja que es va produir l'11 de maig del 2014 i la victòria per la mínima dels blaugrana els va permetre aconseguir el títol de la segona divisió B.
La fornada de jugadors del filial de l'Elx que van trepitjar el terreny de joc dels del Gironès és una de les millors que ha donat mai el club verd-i-blanc, i una clara mostra d'això és que fins a sis futbolistes que van disputar aquell duel decisiu –l'Elx B s'hi jugava accedir a la fase d'ascens– també poden ser a la gespa de Palamós diumenge jugant amb la primera plantilla: José Ángel Alonso, Cifu, Samu Martínez, Sergio León, Anaba i Álvaro Giménez han aconseguit fer el pas des del planter fins al primer equip il·licità i la majoria d'ells estan gaudint de la confiança del tècnic, Rubén Baraja.
Dels sis jugadors que tenen possibilitats de retrobar-se amb el rival que els va impedir jugar la fase d'ascens de la temporada 2013/14, els que tenen més protagonisme són els que el curs passat van sortir cedits a equips gironins. Sergio León va créixer molt a Llagostera, mentre que Cifu va confirmar les seves capacitats a Girona. Amb participació en les sis primeres jornades, tots dos, juntament amb Álvaro Giménez, són ja peces clau en l'esquema de Rubén Baraja.
A les files llagosterenques, la xifra de jugadors que van ser presents en aquell partit i ara juguen a segona A s'eleva fins a nou. L'enfrontament, més enllà de donar el títol al Llagostera i deixar l'Elx B sense fase d'ascens, va portar cua quan el club il·licità va denunciar l'endemà el tracte poc esportiu que presumptament els hauria donat el Llagostera. L'Elx B va dir que se sentia víctima d'una emboscada.

FILIAL PRODUCTIU

6
jugadors
que van jugar a Llagostera amb el filial de l'Elx el maig del 2014 són ara a la primera plantilla

PROTAGONISTES

Cifu i Sergio León, cedits el curs passat al Girona i al Llagostera, són peces clau
Darrera actualització ( Dijous, 1 d'octubre del 2015 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

SERGIO LEÓN DAVANTER DE L'ELX “Em va sorprendre que no em fitxessin”

Article de l'Esportiu / per E. Ciurana

“Els estic molt agraït, em van donar la confiança per seguir creixent a segona A”

“Hem començat bé, tant col·lectivament com individualment”

Sergio León, celebrant un gol amb l'Elx aquesta temporada Foto: LA INFORMACIÓN.

L'Oriol em va dir que em volia comprar, però al final no es va fer. Amb els diners d'Alcalá? No sé que hauria passat, però van arribar tard
Sergio Léon (6/1/1989) va ser el pitxitxi del Llagostera el curs passat amb nou gols. A l'estiu el club blaugrana tenia una opció de compra per quedar-se'l en propietat però finalment no la va fer efectiva (la quantitat era força elevada), una decisió que va sorprendre León, que es va quedar a la primera plantilla de l'Elx, a segona A –l'equip il·licità va baixar administrativament de primera divisió–. Tot i això, el davanter cordovès només té bones paraules per al Llagostera, equip al qual s'enfrontarà diumenge a Palamós i en el qual encara conserva bones amistats. León ha començat la temporada amb força (ha marcat quatre gols en la lliga i un altre en la copa), com també l'Elx (és el segon classificat), un rival que segur que posarà les coses molt difícils al Llagostera.
La valoració de l'inici de temporada és molt positiva, no?
Sí, hem començat molt bé, tant col·lectivament com individualment.
Personalment ha començat com una moto. Ha marcat quatre gols en les primeres sis jornades de lliga i en va fer un altre en la copa.
Sempre es pot demanar més, però de moment estic molt content de com m'estan anant les coses.
Amb un marge salarial dels més limitats –tenen el segon més baix de segona A– l'Elx ha aconseguit formar un bon equip.
Sí, tant el mister com el director esportiu han fet les coses molt bé aquest estiu i, a poc a poc, estem augmentant el ritme competitiu.
Tal com han començat la lliga no és agosarat pensar que l'Elx estarà lluitant per pujar o, com a mínim, per entrar al ‘play-off' d'ascens.
Ara mateix només pensem en la permanència, volem sumar al més aviat possible els 50 punts i, si els aconseguim, després ja mirarem més amunt.
A l'estiu m'imagino que va passar moments complicats, després del descens administratiu de l'Elx a segona A, i encara sort que la cosa no va anar a més...
Va ser una situació molt difícil. Gràcies al bon any que vaig fer al Llagostera em volia fer un lloc a la primera plantilla de l'Elx, ho vaig aconseguir i al final ens vam quedar a segona A. Ara crec que he demostrat que puc jugar-hi, marcant gols i treballant per a l'equip.
A final de temporada el Llagostera va tenir una opció de compra per quedar-se'l en propietat, però finalment no es va realitzar l'operació. Esperava quedar-se?
Sincerament, pensava que sí que ho farien, perquè l'Oriol va parlar amb mi i em va dir que ho intentaria, que em volia comprar. Al final no ho van executar i sí que em va sorprendre, perquè els veia amb ganes de fer-ho.
Amb els diners ingressats amb la venda d'Alcalá al Girona potser sí que s'ho haurien pensat...
Això ja no ho sé, és cosa seva. Els diners d'Alcalá van arribar a última hora, i l'opció de compra que tenien per mi ja havia caducat.
Ara s'enfrontarà al seu exequip. Un partit especial, no?
Sí, em fa il·lusió anar allà i veure els antics companys, hi conservo molts amics i també tinc moltes ganes que arribi el partit.
Amb què es queda de la seva etapa al Llagostera?
Em quedo amb la confiança que em van donar per seguir creixent com a jugador a segona A; li ho agraeixo tot, al Llagostera, per confiar en mi i per la meravellosa acollida que em van donar tant el club com els companys.
Del partit en si, què n'espera?
Segur que serà un partit molt complicat, ja sabem tots com és el camp de Palamós, molt petit, i el Llagostera és un equip molt lluitador, van tots a l'una. En aquesta categoria no hi ha cap partit fàcil i cada cap de setmana és un món, però el Llagostera segur que ens ho posarà molt difícil, n'estic convençut.
 
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

La pluja fa patir per la col·locació de la gespa

Article de l'Esportiu / per E. Ciurana P. Subirana

En espera. Per posar-la al camp ha de parar de ploure i que el terreny s'assequi. La idea és poder-ho fer avui, tres dies abans del partit

Amb la pluja , el camp va quedar molt enfangat i va ser impossible ahir començar a col·locar la gespa Foto: P.SUBIRANA.
1
En la col·locació de la nova gespa a l'estadi Palamós-Costa Brava ha aparegut un imprevist que fa patir tant l'empresa encarregada dels treballs com el club llagosterenc. Royal Verd havia planejat començar a plantar la gespa nova en la jornada d'ahir, però la forta pluja que va afectar el Baix Empordà ho va impedir. Ara, des de Royalverd estan ben pendents del cel, ja que el termini d'execució es veurà escurçat. El primer pas indispensable per començar els treballs és que pari de ploure, un fet que la majoria de previsions meteorològiques assenyalen que passarà. Per anar bé, abans de posar els pans de gespa, el terreny inferior s'hauria d'assecar. La idea de Royalverd es poder reiniciar els treballs aquesta tarda, acabar-los demà i que l'únic inconvenient sigui el fet que la gespa reposi menys hores de les previstes abans no s'hi jugui el partit de diumenge.
El que sí que ha pogut comprovar Royalverd aquests dies és que els treballs per millorar el drenatge de la superfície de joc funcionen, ja que després d'un parell de dies de fortes pluges, l'aigua no ha quedat embassada a la zona que acollirà el nou terreny de joc.

Querol, Gila i Aimar, al marge

El Llagostera va tornar ahir a l'activitat amb un entrenament al camp del Gregal, a Palafrugell. A més dels lesionats René, Ruymán, Emilio i Chumbi, la sessió no va comptar amb Querol (té una contusió), Eloy Gila (s'està recuperant d'un problema al taló) i Aimar (molèsties). La seva evolució marcarà si poden jugar el partit de diumenge contra l'Elx.
 
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...