divendres, 22 d’abril del 2016

XISCO CAMPOS:“Amb el Llagostera queda una rivalitat atractiva”. Article de Jesus Jordi a @lesportiucat

XISCO CAMPOS  CAPITÀ DEL NÀSTIC

“Amb el Llagostera queda una rivalitat atractiva”

Xisco Campos, que diu que ja es van treure l'espina del 2014 tornant a segona A, preveu un duel molt difícil demà a Palamós

“Passi el que passi, la temporada és molt bona”, afirma

Xisco Campos, fotografiat sobre la gespa del Nou Estadi Foto: JOSÉ CARLOS LEÓN.
1
Hem de viure i disfrutar el present, perquè el que fa l'equip és per valorar-ho. Hem d'aprofitar aquesta possibilitat que tenim
Pocs jugadors poden valorar com es mereix el moment actual del Nàstic com Xisco Campos (Binissalem, 10-03-1982). El capità grana ha viscut a Tarragona el descens a segona B i la dura travessia de tres anys per la categoria de bronze. El retorn a segona A, tal com admet, va permetre a l'equip tarragoní treure's espines, com la de la polèmica eliminatòria d'ascens del 2014 contra el Llagostera, rival dels grana demà a Palamós. Xisco Campos espera un duel complicat i de rivalitat sana en el camí del Nàstic, forjat, segons el mallorquí, en l'esforç, la humilitat i la regularitat, i que té l'ascens com a nou objectiu.
Fa tres partits que el Nàstic no guanya. Cada cop és més difícil?
Això diu molt de la igualtat que hi ha en la competició, qualsevol rival et pot guanyar. Però l'equip demostra que és competitiu, molt regular i que té bons números. Sabem que la igualtat és màxima i que en els últims partits tothom s'hi juga molt, els objectius es veuen més propers, i tot costa més. Tenim clar que hem de sortir al màxim en cada partit, que és el que ens ha portat fins aquí.
La petita ratxa de partits sense guanyar posa més pressió al Nàstic en el duel de Palamós?
No, l'important és que tenim confiança en el que fem, sempre ho fem tot per guanyar i a vegades són els petits detalls els que ens priven d'aconseguir-ho. Hem d'estar tranquils, perquè si mantenim la dinàmica i el bon joc els resultats arribaran.
Esperen un partit dur contra el Llagostera?
Ells s'hi juguen molt, com tots els equips, i sempre és complicat. A més, hi ha una rivalitat competitiva que si es queda al camp és atractiva per a tothom.
Queda lluny ja aquella eliminatòria d'ascens del juny del 2014?
Sí, jo crec que pujant a segona A ens vam treure qualsevol espina que tinguéssim clavada dels anys anteriors. Aconseguint l'ascens s'oblida tota la resta, el record tan bonic tapa les dificultats viscudes. Queda aquesta rivalitat atractiva, que fa que el partit sigui més interessant. A més, sempre que jugues contra un altre equip català té aquest punt de derbi. Això és bo i positiu, sempre que sigui una competitivitat sana i esportiva.
A més, hi haurà ambient, amb molta afició tarragonina...
Estic segur que la gent farà costat a l'equip, tal com està fent cada cop més. Això és d'agrair, estem molt contents amb l'afició i continuarem treballant i donant el màxim perquè disfrutin i continuïn fent-nos costat.
Amb tants partits en la recta final contra rivals directes, els duels contra els equips de baix són més perillosos?
Si ho veus de fora i mires la classificació, et pots enganyar. Cap equip és fàcil, els de baix tampoc. La necessitat fa que surtin més endollats i siguin més perillosos. No hi ha cap equip despenjat, tots tenen potencial. Això fa la categoria bonica i difícil, d'igualtat extrema, de petits detalls. Tots els partits són a vida o mort, sobretot perquè hi ha molts equips implicats en les dues lluites.
Encara que no fos l'objectiu inicial, seria una decepció no disputar almenys la fase d'ascens?
Ho hem de pensar a final de temporada, però de moment és molt bona. Passi el que passi, l'esforç i l'honradesa de l'equip són de deu, i és la base per guanyar. Després depèn de detalls, de si la pilota entra, però l'equip s'ho deixa tot i és el que se li pot demanar.
Quina és la clau de l'èxit?
Estar centrats, entrenar-nos bé. Tant els que participen més com els que no, treballen bé, amb esforç i honradesa. Si hi ha unitat en la feina, en el dia a dia, els resultats arriben, tal com està passant aquests últims anys.
Com es troba en la temporada del retorn a segona A?
Molt content. És el millor moment de la meva carrera futbolística, mai havia estat tan amunt a segona A, i més després d'haver baixat i tornat a pujar. Ho estic intentant disfrutar al màxim des de la humilitat i l'esforç.
Què és el que ha canviat entre el Xisco Campos que va arribar al Nàstic el 2010 i el d'ara?
Moltes coses, tres filles més... [riu] Vaig arribar encara jove en un vestidor amb gent amb molt de recorregut i de seguida t'intentes fixar en ells, perquè arriba el moment en què ets dels veterans i has de saber què has de fer i on estàs. Els més veterans tenim més recorregut, més aprenentatge, i hem d'estirar el grup.
Es fa plantejaments de futur?
Visc al dia. Ara ens hem entrenat i penso a dinar i recuperar-me bé. Hem de viure i disfrutar el present, perquè el que fa l'equip és per valorar-ho. Ho hem d'esprémer al màxim i aprofitar aquesta possibilitat que se'ns ha presentat.
Llegir mes / Leer mas...

"«Només penso a guanyar» ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

«Només penso a guanyar»

Juanjo, capità del Llagostera, «passa» de les polèmiques amb el Nàstic i únicament vol estar pendent «dels tres punts» per seguir optant a mantenir la categoria en el tram final de Lliga

22.04.2016 | 00:00
Juanjo celebra amb Samu i Querol un gol en la victòria contra el Mallorca al Nou Estadi.
Juanjo celebra amb Samu i Querol un gol en la victòria contra el Mallorca al Nou Estadi.
El capità del Llagostera, Juanjo Expósito, afronta el partit de demà davant el Nàstic amb moltes ganes perquè a aquestes alçades de competició una relliscada potser no resulta definitiva, però sí que podria deixar-los molt tocats. El davanter de Santander explica que «caldrà remar de valent» en aquestes vuit últimes jornades si la temporada que ve el Llagostera vol seguir a la Lliga Adelante. Per això la recepta de Juanjo és «seguir igual de forts, guanyar partits i esperar que els rivals que tenim a la vora fallin». Sobre el Nàstic, el càntabre admet que no serà fàcil derrotar-los: «És un rival dur i no és cap casualitat que estigui allà dalt». Intueix un derbi «difícil i molt disputat» i a diferència del que va fer Querol dimecres, penja l'etiqueta de favorit als de Tarragona.
«Els favorits són ells, però, nosaltres tenim moltes possibilitats per la trajectòria que portem a casa», va assegurar ahir el jugador del Llagostera, al·legant la bona trajectòria dels granes tot el curs, que els ha situat entre els candidats a pujar a Primera. De tot l'enrenou generat des d'aquella polèmica eliminatòria del curs 2013-14 en la qual el Llagostera va apartar el Nàstic del camí de l'ascens a la Segona Divisió A, i que encara continua ben viva, Juanjo, seguint el discurs del seu company David Querol, opta per posar aigua al vi i defugir de les males relacions que hi pugui haver entre tots dos clubs. «No puc opinar perquè no ho vaig viure i la polèmica que hi pugui haver no em preocupa, a mi allò que m'interessa és guanyar el partit». El davanter blaugrana viu aliè i prefereix no fer cas a tot el soroll que genera una vegada més un enfrontament entre gironins i tarragonins. Ell ho té clar: «Afronto de la mateixa manera el partit contra el Nàstic que els que ens vindran davant l'Osca, l'Oviedo i el Còrdova».
Els gironins intentaran davant el conjunt grana encadenar la quarta victòria consecutiva a casa, i, en aquest sentit, el capità del Llagostera reconeix que el fet de jugar tres de les pròximes quatre jornades a Palamós és un avantatge. Com explica, «les estadístiques diuen que som un dels equips més forts a casa i properament poder jugar-ne tants serà un plus més que ens ajudarà a guanyar». Juanjo comparteix el títol de màxim golejador de l'equip amb David Querol, tots dos sumen cinc gols.
Llegir mes / Leer mas...

"La campanya «Zero insults» s´aplica a tot el futbol amateur". Article de @diaridegirona

La campanya «Zero insults» s´aplica a tot el futbol amateur

22.04.2016 | 00:00
Les categories de Primera i Segona Catalana són les últimes del futbol amateur a aplicar la campanya «Zero insults a la grada!». Ho faran aquest cap de setmana, 23 i 24 d'abril, juntament amb la Preferent femenina, la 1a, 2a i 3a Catalana de Futsal.
D'aquesta manera, com ja es fa al futbol base i a Tercera i Quarta Catalana, els àrbitres que xiulin en aquestes categories podran aturar els partits si es produeixen insults o actes incívics des de les graderies. D'aquesta manera, la campanya ja s'estarà duent a terme a tot el futbol amateur català.
Des del primer dia de la campanya, els jugadors i l'equip arbitral surten al terreny de joc amb la bandera «Prou violència al futbol» i realitzen la salutació al final del partit juntament amb el cos tècnic d'ambdós equips. La Federació valora molt positivament els resultats de la iniciativa.
Llegir mes / Leer mas...

"Dos mons diferents". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

Dos mons diferents

Res a veure. El Llagostera i el Nàstic han capgirat les seves trajectòries poc després del duel de la discòrdia. Els gironins lluiten per no baixar, mentre que els grana ho fan per pujar a primera

Imaz es desespera durant un dels enfrontaments d'aquesta campanya, a la dreta, Palanca, eufòric, celebra una diana Foto: MANEL LLADÓ / ELISABETH MAGRE.
1 2
És evident que el partit que es va disputar al municipal entre el Llagostera i el Nàstic, el 21 de juny del 2014, va marcar un abans i un després per als dos conjunts. El curs següent, els llagosterencs es van estrenar amb bona nota en el futbol professional, jugant per primera vegada a segona A, mentre que els grana van haver d'agafar aire, arromangar-se les mànigues i mantenir la línia d'un projecte d'èxit per tornar a intentar pujar de categoria i abandonar la nefasta i poc rendible segona B. Gairebé dos anys després de l'enfrontament que va crear un cataclisme en les relacions entre les dues entitats, tots dos comparteixen categoria, però lluiten per obtenir objectius d'allò més dispars.
El Llagostera està patint molt per mantenir-se viu en la lluita per la permanència. Sense haver guanyat un partit a domicili –ha sumat tres punts dels 54 possibles–, per tant, sense la regularitat necessària per romandre en posicions tranquil·les, els gironins han estat durant tot el curs en la part baixa de la taula. I és que els llagosterencs estan patint tots els efectes i les dificultats que els teòrics vaticinen en el segon any d'un equip en la categoria, ja sense l'embranzida i la il·lusió del primer any i sense l'etiqueta de sorpresa i desconegut per a tots els equips, sobretot, després de l'excel·lent curs d'estrena dels d'Alsina, que van quedar en novena posició amb 57 punts: “És un derbi català i fa gràcia jugar-lo. Evidentment, són temporades diferents, hi ha jugadors diferents en els dos bàndols, però pot passar de tot. Ens trobem en una situació molt diferent, ells lluitant per seguir a dalt i nosaltres per evitar el descens. Per als dos equips és una final ja que ens hi juguem molt”, diu el futbolista del Llagostera, Jordi Masó, un home tranquil a dins i fora del camp, que defuig de les polèmiques que es generen habitualment: “Els jugadors estem aïllats de tot això. Crec que hi ha d'haver una rivalitat sana, que fins i tot s'agraeix, però com més catalans en la categoria, millor. La polèmica s'ha de deixar a part, potser és una cosa dels aficionats, ja que hi ha futbolistes dels dos equips que mantenim una bona relació”, afegeix el de Fontcoberta.
Esportivament superat
Per a l'afició grana, la derrota d'aquella tarda de juny en el partit de tornada de l'eliminatòria final per l'ascens encara té un pòsit de sentiments retrobats. Els tarragonins tenen actualment altres ambicions, i més enllà de superar el Llagostera, la victòria necessària per seguir en la part alta ha de passar per sobre de qualsevol ànim de venjança. El Nàstic es va aixecar del cop rebut en terres gironines i va assolir l'ascens per la porta gran un any després, mitjançant una eliminatòria de campions en què va superar l'Osca. La inèrcia positiva de l'ascens encara es manté ben viva en una plantilla que, tot i els canvis constants que ha tingut, sempre ha estat en la meitat alta de la classificació. Ara, amb 53 punts, els grana només tenen un nou ascens a la vista, tot el contrari que els blaugrana, dos mons clarament diferenciats que tornen a topar en una rivalitat recent però encara candent, i és que la campanya publicitària que va voler engegar la junta directiva grana per al duel de la primera volta amb el lema Venvinguts, utilitzant la v de vendetta, va ser una clara mostra que des de Tarragona no han oblidat les tibantors. Sense anar més lluny, els directius del Nàstic no presenciaran el partit des de la llotja, com sí que van fer els del Llagostera en l'anada, una altra acció que no ajuda a calmar els ànims i que mostra clarament les intencions.

LA RESSACA

L'any següent al duel crucial, els gironins van fer un bon any a segona A i el Nàstic va pujar

RIVALITAT CURIOSA

Els dos clubs estan a anys llum pel que fa a la massa social i a
la història recent

RECORD CANDENT

La campanya engegada pel Nàstic en la primera volta , i després rectificada, així
ho demostra

EL PROTAGONISTA

Evidentment són temporades diferents, hi haurà jugadors diferents al camp, però pot passar de tot
Jordi Masó
lateral dret del llagostera
Els jugadors estem aïllats de totes les polèmiques que apareixen. Potser és una cosa d'aficionats, ja que entre jugadors hi ha bona relació
És un derbi català
i fa gràcia jugar-lo. Ens trobem en una situació molt diferent i per als dos equips és una ‘final', ja que ens hi juguem molt

El Llagostera domina a casa

El Nàstic té un balanç favorable en els set precedents que hi ha hagut entre els dos equips. Els grana han derrotat els gironins en quatre ocasions, sempre al Nou Estadi de Tarragona, però encara mai han pogut vèncer els llagosterencs en terres gironines. En el primer precedent a Llagostera, els d'Alsina van aturar la progressió meteòrica del Nàstic de Salamero, que mantenia una lluita de menys a més cap a la fase d'ascens a segona A (1-0), el curs següent, els dos conjunts van empatar a zero en la lliga regular i els gironins es van endur el duel decisiu de l'última eliminatòria d'ascens en la pròrroga (3-1).
Llegir mes / Leer mas...