dijous, 20 d’agost del 2015

“Vull aprofitar al màxim l'oportunitat”

ARTICLE DEL PUNT AVUI  /  PER E.C/F.G

“Vull aprofitar al màxim l'oportunitat”

Roger Barnils. El jove migcampista del Llagostera jugarà cedit una temporada al Sevilla Atlético, de segona divisió B

Només faltava la firma i ahir es va fer oficial. Roger Barnils jugarà aquesta temporada al Sevilla Atlético –equip de segona divisió B– cedit pel Llagostera. D'aquesta manera, el jove migcampista de 21 anys intentarà tenir la participació que difícilment hauria tingut al conjunt de la Costa Brava, que ja té un mig del camp força atapeït –Pitu, Tito, Jordi López, Emilio i Escassi.
“Estic molt content i il·lusionat amb aquesta nova etapa. Vull aprofitar l'oportunitat al màxim i aprendre tant com pugui al Sevilla, un equip top de l'Estat espanyol, i d'Europa. Sabia que al Llagostera seria molt difícil tenir els minuts que jo volia, així que vam buscar una cessió conjuntament i el club no em va posar cap impediment. Ara vull jugar tant com pugui”, explica Barnils, que el curs passat va disposar de 251 minuts repartits en nou duels amb el Llagostera a segona A.
Molts pretendents
El jugador nascut a Seva tenia altres ofertes sobre la taula, però quan se li va presentar l'opció d'anar al filial del Sevilla no s'ho va pensar dues vegades. “Tenia altres opcions, la del filial de l'Sporting i també d'altres clubs catalans de segona B, però vam entendre que el Sevilla era un equip amb una filosofia en què jo encaixava perfectament”, conclou Barnils.

EL PROTAGONISTA


Sabia que al Llagostera seria molt difícil tenir els minuts que jo volia i estic molt content i il·lusionat amb aquesta nova etapa

Tenia altres opcions, la del filial de l'Sporting i també d'altres clubs catalans de 2a B
Roger Barnils
migcampista del sevilla atlético
Llegir mes / Leer mas...

“El primer dia sempre tens una mica de neguit”

ARTICLE DEL PUNT AVUI  /  PER    E. CIURANA /G. FREIXA

“Sóc la figura que uneix l'àrbitre i l'equip”

“El primer dia sempre tens una mica de neguit”

“És una gran oportunitat. Ara viuré el futbol des d'una altra visió, la d'un club”

“Sóc la figura que uneix l'àrbitre i l'equip”

Després de sis anys amb César Barrenechea de delegat, dissabte el també exàrbitre Víctor Sánchez li agafarà el relleu en aquesta posició. Fisioterapeuta de professió, afronta el repte amb moltes ganes.
Dissabte debuta com a delegat del Llagostera en la 2a divisió A. Què espera del primer dia?
Espero acompanyar els àrbitres perquè se sentin tan bé com sigui possible a Palamós. També espero ajudar amb la meva experiència pel que fa a l'arbitratge i resoldre tots els dubtes o problemes que sorgeixin entre el meu club i els col·legiats.
Es prepara d'una manera especial el debut? Hi ha nervis?
Nervis no, perquè no seré jo qui jugarà el partit, però sí que tinc una mica de neguit perquè el primer dia tot surti bé.
Quines tasques haurà de fer?
Bàsicament, gestionar tot el que està relacionat amb els àrbitres. Acompanyar-los als vestidors, veure si necessiten alguna cosa, etc. També cal establir un vincle entre l'equip, en aquest cas el Llagostera, i els col·legiats. Gestionar les llicències perquè arribin als àrbitres, marcar qui jugarà i qui no, qui hi haurà a les banquetes... El delegat és la figura que fa de vincle entre l'àrbitre i el club. Durant el partit també cal informar tant el club com els col·legiats d'informacions com ara les substitucions, el temps de descompte, aclarir algunes coses que no quedin clares...
Què va fer que decidís acceptar la proposta del Llagostera?
Era una gran oportunitat. Feia divuit anys que em dedicava a l'arbitratge, i va arribar un punt que aquesta tasca no m'oferia el camí que desitjava. El Llagostera m'ha ofert una nova visió del futbol i també de l'arbitratge: un equip des de dins i una gran família com és el Llagostera.
Ha parlat amb el seu antecessor, en César Barrenechea?
A en César el conec de fa temps perquè també havia sigut àrbitre i està molt vinculat amb aquest món. Tot i això, no hem pogut parlar del relleu, ell també està molt ocupat amb el seu nou càrrec i no ens hem pogut trobar.
Una de les funcions del delegat és posar pau quan hi ha protestes a l'àrbitre des de la banqueta. Creu que tindrà feina amb Oriol Alsina?
No. L'Oriol té molta experiència i sap com s'han de tractar els àrbitres. Les vegades que he estat amb ell, tant el tracte amb els àrbitres com amb l'altre equip ha sigut excel·lent. Molts entrenadors haurien d'aprendre d'ell. És normal que en un partit algú es pugui enfadar o que reclami el que considera que és seu, però en aquest cas l'Oriol se centra molt en la seva feina, el seu equip, i considera l'àrbitre un esportista més.
Llegir mes / Leer mas...

El pes de l'experiència


ARTICLE DEL PUNT AVUI  /  PER   G. FREIXA /E. CIURANA


El pes de l'experiència

Maduresa. En les últimes temporades, el Llagostera ha anat augmentant la mitjana d'edat alhora que la plantilla apujava el nivell i també la categoria

El Llagostera s'ha fet gran en les últimes temporades i ho ha fet en molts àmbits, però al terreny de joc aquesta maduresa ha quedat ben reflectida amb les mitjanes d'edat que ha anat tenint el club de la Costa Brava just abans de començar la lliga: la plantilla d'Oriol Alsina ha anat evolucionant cap a un bloc amb més experiència i no tanta joventut alhora que escalava categories i confeccionava projectes més ambiciosos. Això sí, aquesta metamorfosi s'ha fet sense deixar de banda apostes per joves futbolistes, ja que cada temporada n'hi ha hagut diverses amb més o menys èxit.
Amb tradició
La mitjana d'edat de la plantilla que dirigeix Oriol Alsina ha augmentat gairebé un punt des que el club del Gironès competeix en categories d'abast estatal. De fet, en les primeres temporades dels de la Costa Brava en la 2a divisió B era més habitual veure jugadors sub-23 o apostes més joves jugant amb el Llagostera. En el primer i el segon any jugant a la categoria de bronze, per exemple, hi va haver vuit jugadors que no arribaven als 23 anys i només quatre passaven de la trentena.
L'evolució i el creixement de jugadors com ara Tito, Enric Pi, Aimar i fins aquest curs Vallho han provocat que hi hagués un gruix de jugadors que anés creixent alhora que ho feia l'equip. En la temporada 2013/14 la renovació del bloc que tants bons resultats estava donant a Alsina, juntament amb l'arribada d'homes com Chamorro i l'experimentat Jordi López, van donar els seus fruits en forma d'ascens a 2a divisió A.
Jugadors de plata
El Llagostera afronta el segon curs en la 2a divisió A, i ho farà amb la mitjana d'edat més alta dels darrers cinc cursos (26,9) però amb molts futbolistes amb una llarga trajectòria en la categoria de plata. I és que la segona divisió del futbol estatal no permet fer tantes proves com la 2a divisió B o la tercera. Tot i això, les apostes per joves que ha fet el club blaugrana en el futbol professional han sortit prou bé.
Tot i tenir la mitjana d'edat més alta dels darrers cursos, el jugador més gran del Llagostera actual –Jordi López (34)– no supera la xifra dels últims anys: Tarradellas i Diego Rivas el curs passat (34) i Álvarez abans (36).

Temporada 2011/12
Mitjana d'edat
25,8
Jugadors sub-23
8 de 24
Jugadors per sobre de 25
12 de 24
Jugadors de més de 30 anys
4 de 24
Temporada 2012/13
Mitjana d'edat
25,04
Jugadors sub-23
8 de 24
Jugadors per sobre de 25
12 de 24
Jugadors de més de 30 anys
4 de 24
Temporada 2013/14
Mitjana d'edat
26,1
Jugadors sub-23
6 de 22
Jugadors per sobre de 25
13 de 22
Jugadors de més de 30 anys
6 de 22
Temporada 2014/15
Mitjana d'edat
26,4
Jugadors sub-23
4 de 24
Jugadors per sobre de 25
17 de 24
Jugadors de més de 30 anys
6 de 24
Temporada 2015/16
Mitjana d'edat
26,9
Jugadors sub-23
4 de 25
Jugadors per sobre de 25
14 de 25
Jugadors de més de 30 anys
9 de 25 *Edats dels jugadors que estaven en la plantilla la setmana abans de començar la lliga d'aquella temporada

Les fitxes, completes ara per ara


A pocs dies de començar la lliga, el Llagostera té al complet les 25 fitxes que es poden inscriure en la LFP. Després de les cessions de Nuha, Barnils i Rovirola, Alsina s'ha quedat amb 26 efectius però Nico Ratti tindrà fitxa del filial, ja que encara no supera els 23 anys. Aquesta mateixa fórmula es podria repetir en casos com el de Masó i dels brasilers Mosquito i Giva. En el cas del banyolí, serà de ple dret de la primera plantilla, i en els dels brasilers s'està valorant què es fa. L'opció més factible és que tinguin dorsal del primer equip. En cas d'urgència, es podria deixar sense fitxa Ruymán fins a l'hivern, ja que el canari estarà de baixa com a mínim fins al gener.
Llegir mes / Leer mas...

Fa molt bona pinta

ARTICLE DEL PUNT AVUI  /  PER   E. CIURANA / J. SEBASTIAN

Fa molt bona pinta

L'equip d'Alsina vol començar el campionat amb força, tot al contrari del que va succeir el curs passat


El Llagostera debutarà en la lliga dissabte que ve rebent la visita de l'Osasuna al Palamós-Costa Brava (20.30 h). Un primer test que servirà per conèixer l'estat de forma del conjunt llagosterenc, que arriba a la cita amb la moral alta després d'haver ofert un bon rendiment durant la pretemporada. I és que l'equip que dirigeix Oriol Alsina ha acabat els partits de preparació imbatut, acumulant un balanç de cinc victòries, tres empats i cap derrota en els vuit amistosos que ha disputat. Pel que fa als golejadors, Emilio, Juanjo i Juanto han acabat com els màxims realitzadors de l'equip amb dues dianes cadascú, mentre que Querol, Jorge, Nuha, Benja, Chumbi i Alcalá han vist porteria en una ocasió. Els tretze gols a favor –un va ser a pròpia porteria– i els set en contra també reflecteixen que el Llagostera continua força solvent en el vessant defensiu, un dels punts forts de l'equip la temporada passada.
“Quant a resultats, la pretemporada és immillorable, ja que no hem perdut cap partit, i pel que fa a les sensacions hi ha hagut de tot, depenent del partit. Hem intentat repartir els minuts entre tots els jugadors i contra l'Osasuna sortirem a totes”, explica Alsina, que valora la importància d'adaptar els nous fitxatges tan aviat com sigui possible: “Cada vegada tenim més jugadors que estan a prop d'un nivell òptim per jugar, i ara hem d'aconseguir que els últims d'arribar, com en Samu, en Giva i en Mosquito, agafin la forma ràpidament.”
Amb la lliçó apresa
En la seva segona temporada a la segona divisió A, el Llagostera és un equip molt més experimentat que no pas el del curs passat, en el qual força jugadors debutaven en la categoria de plata. El que tenen molt clar a l'equip de la Costa Brava és que volen començar la lliga amb força, tot al contrari del que va succeir el curs anterior, en què al Llagostera li va costar molt agafar el ritme de competició –només dues victòries en les dotze primeres jornades de lliga, amb el tècnic Santi Castillejo destituït després de només nou partits.
“L'any passat ens va costar una mica arrencar i ara esperem que sigui diferent. Veig l'equip molt bé i personalment estic del tot a punt. A més, a l'Osasuna ja li tinc la mida presa”, explica Juanjo Expósito, que no tem per la gran competència que s'ha generat en la davantera de l'equip amb els nous fitxatges: “Això és bo per a tots, si fos entrenador és el que voldria, és senyal que hi ha una bona plantilla.”
Qui també lluitarà per un lloc en la davantera llagosterenca és Juanto Ortuño, fitxat aquest estiu, que promet guerra per obtenir un lloc en l'onze titular: “Hi ha molta competència i moltes variants al davant, s'haurà de lluitar per posar les coses difícils al mister. Tots els partits seran complicats i haurem de ser forts, sobretot a casa.”

ELS PROTAGONISTES


Els resultats són immillorables, no hem perdut cap partit. Contra l'Osasuna sortirem a totes
é
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera

Veig l'equip molt bé i personalment estic del tot a punt. A més, a l'Osasuna ja li tinc la mida presa
é
Juanjo Expósito
davanter del llagostera

Som un equip bastant compacte i crec que arribem molt bé a l'inici de la lliga contra l'Osasuna
Juanto Ortuño
Davanter del Llagostera

Partits:
Llagostera-l'Hospitalet
1-1
(28') David Querol / (38') R. Carreras
Espanyol B-Llagostera
1-2
(39') R. Simón / (70') Jorge i (77') Emilio Sánchez, de penal
Reus-Llagostera
0-0
Llagostera-Girona
1-0
(21') Emilio Sánchez, de penal
Llagostera-Barça B
1-1
(58') Juanto / (72') Dongou
Palamós-Llagostera
0-2
(32') Segura, en pròpia, i (82') Nuha
Sabadell-Llagostera
2-3
(51') A. Cortell i (57') Ernest / (5') Chumbi, (32') Benja i (83') Juanjo
L'Escala-Llagostera
2-3
(36') Muniesa i (51') Jam / (1') Alcalá, (26') Juanjo i (44') Juanto
Balanç:
5 victòries
3 empats
0 derrotes
Golejadors:
2 Emilio Sánchez
2 Juanto Ortuño
2 Juanjo Expósito
1 gol: David Querol
1 gol: Jorge García
1 gol: Nuha Marong
1 gol: Benja Martínez
1 gol: Pedro Alcalá
1 gol: Chumbi

Milloren els números de la pretemporada passada


El Llagostera ha tancat la pretemporada amb un balanç de cinc victòries, tres empats i cap derrota en vuit partits jugats, uns registres sensiblement millors que els de l'estiu passat. Aleshores el Llagostera va fer una pretemporada de nou partits, en els quals va acumular cinc victòries, dos empats i dues derrotes. Es va donar la curiositat que enmig de la preparació el Llagostera va decidir jugar un partit de copa Catalunya contra el Figueres amb el filial, ja que el mateix dia el primer equip tenia emparaulat des de feia temps un amistós al camp del Tordera.

Llegir mes / Leer mas...

DORÇALS PRIMER EQUIP

Llegir mes / Leer mas...