divendres, 4 de setembre del 2015

Frente a la actual escasez, polivalencia

Article del "Noticias de Alava"

Bordalás tendrá que echar mano de jugadores en posiciones no habituales
Jueves, 3 de Septiembre de 2015 - Actualizado a las 06:21h
Gaizka Toquero, el pasado domingo ante el Oviedo.
Gaizka Toquero, el pasado domingo ante el Oviedo. (Foto: Jorge Muñoz)
Vista:
Vitoria - Con la constatación de que, por el momento, solo tiene veinte jugadores a sus órdenes, José Bordalás tendrá que echar mano de la polivalencia de varios de sus futbolistas para salvar los inconvenientes que se vayan presentando en este primer tramo de la temporada. Además de las soluciones que encuentre con cambios de puestos, el técnico tendrá también la opción en todo momento de echar mano de los canteranos, una cuestión que se convertirá en necesidad cuando quiera plantear en sus entrenamientos partidos de once contra once, ya que en estos momentos ni siquiera cuenta con veintidós futbolistas en su plantel para dichos ejercicios.
A lo largo de la pretemporada, y ya en plena competición, el preparador alavesista ha ido probando futbolistas en posiciones distintas a las que están acostumbrados a ocupar habitualmente. Esos cambios en las demarcaciones se convertirán a partir de ahora en solución de emergencia cuando el alicantino se encuentre con bajas en alguna zona en la que no existen alternativas al no haberse podido doblar los puestos durante la confección de la plantilla a lo largo de todo el verano.
Una de las posiciones que han quedado descubiertas ha sido el lateral izquierdo, donde se ha quedado solo Raúl García. Durante la pretemporada, Javier Carpio ha sido el encargado de actuar en ese flanco. Por si fuera poco, el salmantino demostró el pasado domingo sus dotes como mediocentro -otra demarcación sin muchas alternativas- en los minutos finales contra el Oviedo.
Un jugador como Manu García también ofrece múltiples alternativas. Últimamente actúa como pivote, pero antes también ha jugado por la izquierda como lateral y extremo. A nivel defensivo, esa polivalencia la presenta también Einar, que ha jugado como mediocentro y lateral izquierdo antes de pasar al centro de la zaga.
Arriba las alternativas son más variadas, ya que futbolistas como Juli y Dani Pacheco pueden ofrecer diversas opciones al poder actuar por las dos bandas y también como mediapuntas por el centro, donde también puede actuar Kiko Femenía, que ya probó ahí ante el Oviedo. Por su parte, Gaizka Toquero ha actuado por la banda derecha en la pretemporada, por lo que el abanico ofensivo ofrece muchas opciones. - B. Mallo
Llegir mes / Leer mas...

Juanjo: «És aviat, però el partit contra l´Alabès ja és una final»

Article del Diari de Girona/ per Ramon Ribas

El Llagostera, que ha encadenat dues derrotes sense marcar cap gol, rebrà a un dels tres invictes

04.09.2015 | 06:30
Juanjo, capcot després de la derrota contra l´Osasuna en el primer partit de lliga.
Juanjo, capcot després de la derrota contra l´Osasuna en el primer partit de lliga.
El recentment escollit segon capità del Llagostera, Juanjo Expósito, viu la seva segona temporada a les files del conjunt blaugrana però la seva ascendència dins el vestidor va en augment, prova d'això, és que el davanter santanderí ha estat escollit el segon capità dels llagosterencs per darrera del porter René. Després de deixar enrere una lesió al turmell que li va fer la guitza durant la pretemporada, l'ex-Tenerife va poder disputar els dos darrers amistosos de pretemporada i a més a més ho va fer marcant dos gols. Ara, però, els gols que vol fer Juanjo són en la competició oficial i si alguns d'aquests els acon?segueix a l'estadi Palamós Costa-Brava molt millor ja que la temporada passada els tres gols que va marcar els va fer lluny de casa.
Juanjo té dos bons motius per celebrar el seu primer gol a casa: paternitat i capitania. El davanter càntabre, que recentment ha estat pare, va actuar de titular a l'Anxo Carro de Lugo (1-0) explica que la imatge de l'equip tot i encaixar la segona derrota en aquest inici de Lliga va ser millor que la del dia de l'estrena davant l'Osasuna (0-2).?«L'Oriol ens va dir després de la derrota a Lugo que volia veure els caps cap amunt perquè l'esforç va ser bo i aquests dies vol que oblidem el passat i ens centrem en l'Alavés perquè ens exigirà molta intensitat», relata el davanter sobre la reacció del tècnic just després de caure a Lugo per culpa d'un gol de Molinero en el descompte. Utilitzar paraules com final o partits a vida o mort pot resultar un xic precipitat quan tot just es porten dues jornades de Lliga, però per a Juanjo el partit d'aquest diumenge davant el conjunt basc sí que és ja determinant pel Llagostera: «Després de dues derrotes afrontem el partit com una final i recordo que la temporada passada quan vam començar a dir que jugàvem una final ens va funcionar, així que és bo afrontar-ho així».
El rival de demà passat a l'estadi Palamós Costa-Brava, l'Alavés, és juntament amb el Numància i l'Osasuna, els tres únics conjunts capaços d'haver sumat els sis punts possibles que s'han posat en joc, per tant, la dificultat pels gironins d'aconseguir el primer triomf està assegurada. «La Segona Divisió A és molt dura i a més sabem que els equips de Pepe Bordalás són molt intensos i la clau és igualar-los o superar-los en aquest sentitt» detalla Juanjo perq a quí «el Llagostera té potencial per estar més amunt d'on som ara (penúltims) i esperem anar cap amunt a partit d'aquest diumenge».El problema de no fer gols ja el va patir el Llagostera el curs passat. Amb zero gols al caseller i convertit en l'únic conjunt que encara no ha vist porteria, les comparacions d'aquest Llagostera amb el de fa una temporada són inevitables, quan en el debut a la categoria el gol tampoc arribava. Juanjo admet que tot plegat «em recorda a allò viscut la temporada passada, aleshores els gols van acabar arribant i l'equip a partir de fer-se forts en defensa i d'aprofitar alguna ocasió de gol vam sumar moltes victòries». Per al davanter del Llagostera «aquesta dinàmica de resultats (victòries mínimes) ens va permetre arribar amb opcions de play-off fins al final». Els cinc gols que va marcar Juanjo la temporada passada amb la samarreta blaugrana van ser lluny de l'estadi Palamós Costa-Brava, el davanter de Santander va marcar sempre a domicili: a el Sadar, a la Romareda, a la Nova Creu Alta, a el Sardinero i al Benito Villamarín, aquesta temporada es vol estrenar per fi davant la seva afició, «si les lesions em respecten estic segur que els meus gols arribaran a fora i a casa, però, el que realment em preocupa és que primer guanyi l'equip i si puc aportar gols doncs molt millor».
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera fitxa Brian Canalejo i el cedeix

Article de l'esportiu

Pla de futur. El futbolista arriba del Jaén i aquest curs es foguejarà a tercera amb el Sant Andreu. Canalejo té 23 anys i actua a l'extrem

Tot i que el club llagosterenc no va fer cap comunicat oficial, el Sant Andreu va anunciar dimecres que rebia Brian Canalejo en qualitat de cedit, procedent del Llagostera. L'equip d'Oriol Alsina ha incorporat aquesta jove promesa de 23 anys, que ha jugat quatre temporades en la 2a B. El curs passat, l'extrem de Rubí va disputar 36 partits amb el Jaén. Abans, Canalejo havia jugat en el Sariñena i el filial del Saragossa.
El nou atacant llagosterenc ha firmat amb els de la Costa Brava un contracte per dues temporades, i jugarà cedit al Sant Andreu amb l'objectiu de ser important a tercera.
Llegir mes / Leer mas...

Un Alavés amb ADN Bordalás

Article de l'Esportiu / per J. Sebastian / E. Ciurana

El pròxim rival. El Llagostera intentarà sumar els primers punts del curs contra un conjunt basc que, amb l'arribada del tècnic Pepe Bordalás, s'ha convertit en un dels rivals més incòmodes


Escassi intenta aturar la progressió de Jairo, en el duel amistós que van disputar el Llagostera i el Girona Foto: JOAN SABATER.

El Llagostera jugarà diumenge que ve, a les 17 h a l'estadi Palamós-Costa Brava, contra l'Alavés. Sense cap punt i penúltims a la taula, els llagosterencs intentaran sumar els primers punts del curs contra un dels rivals més incòmodes de la categoria. L'Alavés és un dels tres únics equips de la categoria que han guanyat els dos primers partits de lliga –els altres dos són el Numància i l'Osasuna– i, amb Pepe Bordalás, l'exentrenador de l'Alcorcón i l'Elx, entre altres, s'ha convertit en un bloc sòlid i ordenat tàcticament. Els reforços que han acompanyat l'arribada del tècnic alacantí també han dotat la plantilla d'un to dur, pel que fa a l'aspecte físic. De l'Alcorcón, Bordalás es va endur Sergio Mora, Juli, Kiko Femenia i Guichón, a més de Carpio (Ponferradina), Pelegrín (Elx) i Toquero (Athletic), jugadors que tenen com a denominador comú el treball i el sacrifici col·lectiu.
Alberto Escassi, actual central del Llagostera, arribat aquest estiu de l'Alcorcón, pot analitzar a la perfecció les característiques i el guió de les plantilles de Bordalás. “El vaig tenir el curs passat. Els seus equips sempre són incòmodes, no deixen pensar el rival, pressionen fins a l'extenuació i això fa que hagis d'estar els 90 minuts endollat”, comenta el defensa del Llagostera.
L'Alavés serà un os dur de rossegar i els jugadors del Llagostera ho saben. Tot i això, el convenciment de sumar els primers punts en el que serà el segon enfrontament davant la seva afició al Palamós-Costa Brava serà clau a l'hora d'augmentar les possibilitats de guanyar: “Això tot just acaba de començar. Si comets errors, millor que et passi en les primeres jornades i no al final. El que és clar és que qualsevol equip et pot guanyar i l'Alavés, encara que no tinguem cap punt, sortirà molt intens i a totes, conec el tècnic. Serà un partit complicat però hem de puntuar tant sí com no”, diu Alberto Escassi.
“Serà un partit intens”
Juanjo Expósito va disputar contra el Lugo el seu primer partit com a titular del curs. Barallat amb els centrals i intentant generar joc de combinació amb els companys d'atac, el càntabre, amb experiència a diversos equips de segona A, com l'Alavés, el curs 2008/09 en qualitat de cedit pel Racing, sap a la perfecció què es trobarà el Llagostera diumenge que ve. “Tots els partits de segona A sempre són molt durs, però els equips de Bordalás són molt intensos. Nosaltres volem ser-ho igual o més. Sabem que el partit serà molt difícil, però també que tenim potencial per guanyar i estar més amunt en la taula i no ens espanta res”, comenta el davanter Juanjo Expósito, un dels jugadors del Llagostera més optimistes. “Hem de tenir el cap alt ja que a Lugo ho vam fer bé. Només pensem en l'Alavés. Després de dues derrotes ja volem sumar algun punt. És una final. L'any passat, quan vam plantejar els partits així, l'equip va respondre molt bé. Estem tots centrats en la causa”, hi afegeix el davanter del conjunt llagosterenc, preparat novament per lluitar contra els centrals rivals, ja que, com passa jugant contra els equips dirigits per Bordalás, el desgast serà segur ben elevat.

Els equips dirigits per Pepe Bordalás són molt intensos. Nosaltres volem ser-ho igual o més
Juanjo Expósito
davanter del llagostera

Qualsevol equip et pot guanyar i l'Alavés, encara que no tinguem cap punt, sortirà molt intens
Alberto Escassi
central del llagostera

Els equips de Pepe Bordalás sempre són molt incòmodes, pressionen fins a l'extenuació i això fa que hagis d'estar els 90 minuts endollat

Escassi, content amb la posició a l'eix defensiu


El futbolista malagueny, un dels nouvinguts aquest estiu, s'ha consolidat en la posició de central. Escassi va jugar el curs passat com a pivot defensiu amb Bordalás, però en tots els partits en què ha vestit la samarreta del Llagostera ho ha fet més endarrerit. “M'adapto bé a les dues posicions i el tècnic sap que jugaré on em digui, quan em necessiti. Estic content des del punt de vista personal i també col·lectiu, però si no aconseguim els triomfs tot això no val per a res. Som un equip”, declara Alberto Escassi, una de les sensacions en l'inici de curs dels llagosterencs.
Llegir mes / Leer mas...