dimecres, 24 de febrer del 2016

"El Girona guanya les estadístiques del derbi". Article de @carlesrosell a @diaridegirona

El Girona guanya les estadístiques del derbi

Els de Pablo Machín es presentaran a la cita més ben classificats i amb una millor ratxa (12 punts dels últims 18) que no pas el seu rival

24.02.2016 | 06:00 Qui guanyarà el derbi? Ara mateix és impossible respondre amb certesa i convenciment una pregunta com aquesta. El futbol és un esport imprevisible i les alternatives es multipliquen quan s’enfronten dos clubs tocats per la proximitat. És el cas de Llagostera i Girona. Dissabte, posaran a prova els seus estats de forma a l’estadi Palamós-Costa Brava sense un favorit sobre el paper. Les ratxes són diferents per a un i altre equip, però això queda de banda en un derbi. Si algun dels dos té un cert avantatge, com a mínim d’entrada, aquest és el conjunt que dirigeix Pablo Machín. No només perquè està alguns esglaons per damunt a la classificació de Segona A. Sinó perquè, a dia d’avui, compta amb unes millors estadístiques que no pas els seus veïns. En la majoria de dades acumulades un cop disputades 26 jornades del campionat de Lliga, són els blanc-i-vermells els que presenten uns números un pèl millors que els blaugranes. Serà suficient això perquè la balança caigui a favor dels de Montilivi?
Només cal fer una ullada a la classificació de Segona A per adonar-se que les coses li rutllen més al Girona que no pas al Llagostera. Els de Machín disten d’aquell equip que va tutejar-se amb els grans la temporada passada; són catorzens amb 34 punts i tenen el descens 8 punts per sota, mentre que el play-off està a 6. No és per llençar coets, però pitjor els van les coses als d’Oriol Alsina: ocupen el lloc 21 de la taula, acumulen 21 punts en 26 partits i tenen la permanència 6 punts a sobre, quan encara queden 16 jornades perquè el campionat abaixi el teló. Vist així, 7 posicions i 13 punts separen els dos conjunts del Gironès. Res, però, que hagi de ser a priori determinant aquest dissabte.
El Llagostera juga a casa i és aquí on més fort s’ha mostrat fins ara. És el 12è millor local de tota la categoria i davant el seu públic ha aconseguit 20 punts. En aquest apartat supera el Girona, que ha arreplegat 18 punts a Montilivi, el sisè pitjor local. Les coses canvien quan a tots dos equip els toca exercir de visitant. Els de Machín aquí se’n surten prou bé. Lluny de Girona han aconseguit 16 punts. Molt pitjor són els guarismes dels llagosterencs, que s’han guanyat a pols ser considerats com el pitjor visitant de Segona A: només 1 punt de 42 possibles i cap victòria a domicili.
Una qüestió de punteria
El gol no és el millor aliat del Llagostera. L’està acompanyant ben poc en aquest viatge i d’això se’n ressenteix l’equip blaugrana. S’ha convertit en el segon conjunt de la Lliga que menys cops ha vist porteria (22) i només supera el cuer Bilbao Athletic (14) en aquest apartat. Els seus màxims anotadors són David Querol i Jesús Imaz, que amb prou feines sumen 4 gols cadascun. L’estadística la millora, encara que tampoc de manera exagerada, el Girona: és el catorzè en aquest rànquing, acumula 28 gols i els seus pitxitxis són Jaime Mata i Jairo Morillas, amb 6 gols cada davanter.
Part de culpa d’això en té el fet que els blanc-i-vermells xuten molt més a porta que no pas els blaugranes. Les dades, en aquest aspecte, són ben clares. El Girona acumula 264 xuts i és el quart equip de tota la categoria que més ho prova, amb una mitjana de 10 ocasions per partit. A més, compta amb Jaime Mata entre els seus homes; el madrileny és l’onzè futbolista de tot el campionat que més xuta (45). Ben lluny queda el Llagostera en aquest apartat. Acumula 191 xuts i és el segon pitjor equip, només per sobre del Tenerife (184). Per trobar el jugador que més ho prova hem de baixar fins a la 38a posició, on hi ha Jesús Imaz. El lleidatà acumula 28 xuts.
Moltes peces i molt repartides
Ha passat més d’una volta del campionat i Oriol Alsina s’ha fet un fart d’utilitzar futbolistes. Fins ara, li ha donat l’oportunitat a 30 jugadors, cosa que significa la xifra més alta dels 22 equips de la categoria. En una llista dels jugadors més utilitzats de la Lliga, cal baixar força per trobar el blaugrana que més minuts acumula. Es tracta de Jordi Masó, amb 1.893 minuts repartits en 22 partits. També René és un dels porters titulars de Segona A amb menys protagonisme; cal recordar que el gadità va estar ­gai­rebé dos mesos lesionat a la primera volta. Acumula 1.710 minuts. El Girona és una altra història. No pel número de jugadors utilitzats (amb 26, és també un dels equips que més peces ha fet servir), sinó perquè compta amb algun dels futbolistes amb més participació de tot el torneig. Sense anar més lluny, Kiko Olivas és el defensa amb més minuts de la Lliga (2.326), mentre que el porter Isaac Becerra ho ha jugat tot fins ara (2.340).
Un equip passador
El Girona xuta més i millor que no pas el Llagostera. I no només això; també passa més la pilota, encara que queda un xic lluny d’altres equips de la Lliga en aquest aspecte. Els blanc-i-vermells acumulen 9.795 passades en 26 jornades i són l’onzè millor equip. A més, Pablo Machín té a les seves ordres al tercer millor passador de la Lliga: Àlex Granell comptabilitza 1.171 passades, només superat per Fernando Seoane (Lugo, amb 1.206) i Jon Erice (Oviedo, 1.372). Els registres dels blaugranes són força inferiors. Amb 8.204, són l’equip de Segona A que menys passades ha executat. Just per sobre té l’Alabès, un conjunt capaç de fer 500 passades més. A títol individual, cal baixar bastant en el rànquing per trobar el primer llagosterenc. És Pitu Comadevall l’home amb més passades a les seves botes de tot el vestidor. En suma 724 i és el 90è del campionat.
Ratxes oposades
Els números en termes genèrics, a vegades, no diuen massa res. Saber com encaren un partit un i altre equip molts cops depèn de quin és l’estat de forma amb què arriben a la cita i aquí el Girona també sembla anar un pas endavant. Precisament, els de Machín es troben ara mateix en el seu millor estat de forma. Encadenen 6 jornades sense caure derrotats i dels 8 partits d’aquest 2016 només n’han perdut un. En total, comptabilitzen 12 punts dels últims 18 en joc i 15 des de començament d’any. Força pitjor es presentarà al derbi el Llagostera, que només ha guanyat un dels últims 12 partits oficials (entre Lliga i Copa del Rei). A la competició domèstica, la ratxa és força minsa, amb 4 punts dels 24 possibles que hi ha hagut en joc aquest any 2016.
Llegir mes / Leer mas...

"Alsina s´integrarà al Consell d´Administració del Llagostera ". Article de @marc_brugues a @diaridegirona

Alsina s´integrarà al Consell d´Administració del Llagostera

L'entrenador serà un dels cinc nous membres que entraran a l'assemblea del mes vinent

24.02.2016 | 00:00
Oriol Alsina passarà a formar part del Consell d´Administració del Llagostera on ja hi és Joan Mestres.
Oriol Alsina passarà a formar part del Consell d´Administració del Llagostera on ja hi és Joan Mestres.
La UE?Llagostera-Costa Brava Societat Anònima Esportiva és ja una realitat oficialment des de principis de mes, una vegada el Consell Superior d'Esports (CSD) va tornar al club les escriptures segellades i aquest va poder formalitzar-ne la inscripció al registre. Aquest vistiplau definitiu era el darrer obstacle, tràmit en aquest cas, per culminar la transformació del club en SAE després que al juliol passat s'aconseguissin cobrir els 1,9 milions d'euros de capital social fixats. Un cop tot el procés ha arribat a bon port, el club ha convocat pel proper 23 de març (13.00 al Pavelló de Llagostera) una Junta General Extraordinària en la qual entre els punts destacats hi haurà el nomenament de cinc nous consellers, un dels quals serà l'entrenador Oriol Alsina.
El Consell d'Administració actual del Llagostera està format per cinc membres (Isabel Tarragó, Joan Mestres, Pere Amargant, Francesc Vilanova i Josep Esteba). A l'assemblea s'aprovarà l'ampliació del consell fins a deu membres. La resta de nous integrants seran Salvador Xicola, Joan Miquel Jaume, Toni Beneito i Èdgar Alsina. Oriol Alsina i Isabel Tarragó han defensat sempre que el Llagostera és un club «atípic i diferent». Una filosofia que ha dut el club de Tercera Regional a Segona Divisió (LFP) en deu anys i que el diferencia de tots els altres. Només així s'explica que l'entrenador entri al Consell d'Administració, quelcom del tot impossible en qualsevol altre club professional. Alsina exerceix també les tasques de director esportiu.
A la junta del mes vinent també s'aprovarà el nomenament d'un conseller delegat, funció que anirà a càrrec de la presidenta Isabel Tarragó. Un altre dels punts de l'ordre del dia serà la supressió de la limitació que imposaven els estatuts a que una mateixa persona posseís més del 10% del capital social. Aquesta clàusula es va posar per evitar l'entrada d'un magnat estranger. Un cop coberta la SAE el club no la veu necessària.
Llegir mes / Leer mas...

"Chumbi deixa enrere la lesió i podria estar disponible per dissabte ". Article de @marc_brugues a @diaridegirona

Chumbi deixa enrere la lesió i podria estar disponible per dissabte

24.02.2016 | 00:00
Chumbi, en el partit contra l´Osca.
Chumbi, en el partit contra l´Osca.
La llosa de les lesions que durant bona part de la temporada està fent la guitza al Llagostera sembla anar donant treva de mica en mica al club blaugrana. Homes que han de ser importants com Emilio Sánchez i Chus Herrero van acumulant minuts després de les seves lesions i a més a més, aquesta setmana Oriol Alsina podria recuperar també el migcampista José Antonio Ríos, absent a Tenerife. Un altre dels jugadors que ha complert el període de recuperació és Chumbi. El davanter fitxat de l'Albacete ha deixat enrere un trencament del quàdriceps que l'ha tingut un mes i mig de baixa i aqusta setmana s'hauria de reintegrar a la feina de grup. És força probable, doncs, que Chumbi estigui a disposició d'Alsina per jugar contra el Girona. Això sí, sense ritme de competició. Els que no estaran encara a punt són Edu Oriol, a la recta final de la seva recuperació d'un esquinç a les costelles, Álex Cruz, que es va trencar muscularment només arribar i José Carlos, que no acaba de fer net.
A més a més, Alsina veu com recupera Jorge García i Tito Ortiz després de complir sanció per acumulació d'amonestacions a Tenerife. Això farà que pugui escollir entre força jugadors (Tito, Jorge García, Chus Herrero, Escassi, Ruymán o Aimar), per ocupar l'eix de la defensa.
Llegir mes / Leer mas...

Diego Rangel:"Amb interessos als dos bàndols". Article de Jordi Danés a @lesportiucat

Als dos costats
Diego Rangel

Amb interessos als dos bàndols

Diego Rangel, que ha jugat als dos equips, és el representant de cinc jugadors del Girona i tres del Llagostera

“Dels quinze clubs que he jugat, és el que m'ha marcat més”, afirma

Diego Rangel, amb la samarreta del Llagostera i a cavall de Nagore (ara a l'Osca) el dia de l'ascens del Girona a 2a A Foto: M. LLADÓ.
1 2
“Al Llagosterano se'l pot donar per mort. Li he vist fer coses que no he vist fer a cap més equip”, assegura
Diego Rangel (Almendralejo, Badajoz, 23-6-1978) ha estat un autèntic rodamón. Quan era futbolista (una tretzena de clubs, des de l'Extremadura fins al Llagostera, passant pel Real Madrid, el Valladolid, el Don Benito, el Logroñés, el Mèrida, el Palamós, el Pájara Playas, el Figueres, l'Osca, el Girona i l'Atlético Lorquí) i també en el vessant de representant (dissabte veurà a Palamós el Llagostera-Girona i diumenge tindrà sessió contínua a Lisboa: Benfica-União Madeira i Belenenses-Porto). Va penjar les botes precisament al club d'Isabel Tarragó i d'Oriol Alsina fa quatre anys. “I si arribo a saber que això de la representació m'aniria tan bé, ho hauria fet abans”, afirma l'exdefensa, de 37 anys, que forma part de l'agència de representació JV Sports al costat de Joaquín Vigueras i Leo Bermejo. I Eric Depolo, que és qui dirigeix el despatx que l'empresa té a Londres.
Entre el Girona i el Llagostera, Rangel té vuit futbolistes representats. Al costat blanc-i-vermell, Granell, Aday (recentment renovats), Alcalá (pel qual el Girona va pagar 180.000 euros al Llagostera), Coris i Marcelo. Al costat blaugrana, Tito, Aimar i Álex Cruz. Possiblement per no ferir sensibilitats, no vol prendre partit en el duel de dissabte: “Tinc clients a cada bàndol”, fa broma. “No tinc ni idea de com anirà el partit i l'únic que intueixo és que serà molt igualat. El Llagostera té molta necessitat i és molt fort com a local. I que ningú no el doni per mort abans d'hora, perquè estic convençut que tindrà possibilitats de salvar-se fins al final de lliga. A aquest equip li he vist coses que no he vist fer a cap més equip.” El Girona té l'avantatge de la tranquil·litat: “Ha sortit de baix, ha agafat la bona dinàmica i té una plantilla completíssima, millor que la de la temporada passada”, assegura.
De la seva etapa com a futbolista, no hi ha dubte que posant en una balança el que va fer al Girona i el que va fer al Llagostera, per a Diego Rangel va ser molt més productiva l'etapa a Montilivi. “No només comparant-ho amb el Llagostera, sinó amb tots els clubs on he estat. El Girona és l'equip que més m'ha marcat esportivament. I aquesta terra, també sentimentalment. La meva xicota és de Girona i aquí m'he quedat a viure.” Diego Rangel va viure l'any del títol de segona B i de l'ascens a segona A: “Veure Montilivi passar de 400 o 600 persones en la lliga als més d'11.000 del dia del Ceuta va ser impressionant. I pujar a la LFP, una emoció indescriptible.” També hi va debutar a segona A, on va estar un curs i mig. “Amb 18 anys havia debutat a primera [Extremadura], però a segona A no havia jugat mai. Va ser un bon primer any, però el segon no tant. Me'n vaig anar al desembre a l'Atlético Lorquí”, recorda. Rangel admet que ha tingut molts entrenadors que l'han marcat. “Però cap com Agné. Ho té tot. Tàctica, tècnica, motivació, futbol d'atac... El més complet que he vist.”
Al Llagostera no va jugar tant (Vallho era la nineta dels ulls d'Alsina i entre ell i Òscar Álvarez es disputaven l'altre lloc a l'eix). “Era un club molt familiar i entranyable. I ho continua sent ara que està a l'elit. Esportivament, vaig tenir anys millors.” I sobre el gir institucional que ha fet el Girona, és molt optimista: “És un club seriós i estructurat. Fa molt bona pinta.”
Llegir mes / Leer mas...

"El Girona torna avui a la feina". Article de @educiu a @lesportiucat

El Girona torna avui a la feina

L'equip entrenat per Pablo Machín va tenir ahir dia de festa després de jugar el dilluns un partit amistós contra el Qingdao Huanghai xinès (3-1). Avui el Girona tornarà a la feina amb una sessió a l'estadi de Montilivi, que també acollirà els entrenaments de demà i divendres abans del derbi contra el Llagostera. En principi els gironins tindran tothom disponible excepte Alcalá (sancionat) i Sobrino (lesionat).
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera podrà disposar de Chumbi". Article de @educiu a @lesportiucat

El Llagostera podrà disposar de Chumbi

Incògnites. El conjunt llagosterenc tindrà les baixes segures d'Edu Oriol i Álex Cruz i els dubtes de Ríos, Jordi López i José Carlos

La plantilla del Llagostera va entrenar ahir a Palafrugell Foto: E.C.
1
El Llagostera va tornar ahir a l'activitat amb un entrenament matinal al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell en el qual van haver tres grups ben diferenciats. Per una banda el gros dels jugadors que van ser titulars el diumenge passat a Tenerife (3-1) van fer una feina de recuperació al marge de la resta, que es va exercitar a més intensitat. La principal novetat va ser veure Chumbi entrenar-se amb total normalitat, el que fa preveure que el davanter podria tornar a una convocatòria sis partits després d'haver-se lesionat al quàdriceps. També va fer part de l'entrenament amb el grup José Carlos (també acumula sis duels lesionat), tot i que l'extrem no el va completar.
D'altra banda el Llagostera no aconsegueix buidar l'infermeria, i encara té molts jugadors amb problemes físics. Per al partit contra el Girona seran baixa segura Álex Cruz (fitxat en el mercat d'hivern i que encara no ha debutat) i Edu Oriol, mentre que Ríos, Jordi López i José Carlos seran dubte fins a última hora. S'haurà de veure com evolucionen els jugadors al llarg de la setmana per saber si se'n podrà recuperar algun o no, però el que no vol el conjunt dirigit per Oriol Alsina és forçar ningú per no agreujar encara més la situació.
El Llagostera s'entrenarà cada dia fins divendres.

LLARGA ESPERA

6
partits
s'ha perdut Chumbi arran de l'última lesió, un trencament al recte del quàdriceps.
Llegir mes / Leer mas...