dilluns, 5 d’octubre del 2015

Partits pròxim cap de setmana


Llegir mes / Leer mas...

El Elche paga cara su desconexión inicial y realiza su peor encuentro hasta la fecha

Llegir mes / Leer mas...

El Elche se enfría

Article del "informador"

El equipo ilicitano no halla la forma de combatir la mayor intensidad del Llagostera, recibe dos goles en los primeros 18 minutos y dice adiós al partido antes del descanso

05.10.2015 | 00:59
El griego Nikos Vergos, que salió en la segunda parte y marcó el gol del honor, intenta un disparo.
El griego Nikos Vergos, que salió en la segunda parte y marcó el gol del honor, intenta un disparo.

Llagostera41Elche
El conjunto gerundense borra del campo a los franjiverdes y pudo ampliar el marcador.
Fueron cuatro, pero pudieron ser muchos más los goles que recibió el Elche a manos del Llagostera. El conjunto gerundense borró del campo al ilicitano gracias a su intensidad. Palabra que manejaron ayer a la perfección, en el Nou Estadi de Palamós, los pupilos de Oriol Alsina y que los de Baraja se la dejaron en el autobús. No llegó ni siquiera al vestuario. Auténtica cura de humildad.
En el fútbol hay una máxima: Si te arrugas, te comen y, ayer, a los franjiverdes les fagocitaron desde el primer minuto hasta el 90. Los ilicitanos salieron el viernes hacia tierras gerundenses y paradójicamente llegaron tarde al encuentro y, ya en el minuto 18 tenían el 2-0 en contra en el marcador. El propio Rubén Baraja dijo que habían llegado 30 minutos tarde al duelo. Fue generoso con los suyos, porque se equivocaron de autopista y terminaron en la calle del olvido.
Durante la semana, se estudió al rival, el técnico avisó de la forma de jugar del Llagostera, que la Segunda División no regala nada... pero sus alumnos prefirieron sufrirlo en sus carnes y se presentaron al examen sin bolígrafo. Así es imposible escribir la historia de un partido que tenía unos parámetros que seguir, que jamás supieron interpretar los ilicitanos.
El equipo se confundió desde el inicio en la forma de luchar contra las armas del rival y cuando se perdona, lo lógico, es que te vayas con las orejas bajas y la sensación de que jamás has estado en el campo. Nunca se ganaron las segundas jugadas, el rival siempre llegaba al balón antes y en defensa se era muy blando. Sin que sirva de excusa, el Llagostera también tuvo de su parte a un «Mateu Lahoz» particular, ya que Arcediano Monescillo permitió que los locales pudieran jugar al límite del reglamento. En el centro del campo, ni Mandi, ni tampoco Ilie, que sustituyó al lesionado Lolo, dieron la talla y, arriba, Sergio León luchó contra molinos de viento.
El arranque del Llagostera resultó impresionante. Antes del gol de Juanto, en el minuto 7, los catalanes ya habían tenido dos claras ocasiones de marcar. Luego, en el 18, en un error defensivo, llegó el 2-0 y el partido prácticamente quedó sentenciado.
Rubén Baraja trató de cambiar la imagen en el descanso y, como peor no se podía hacer, algo mejoró el Elche. La clave pudo estar en el minuto 60. Cuando el rival parecía bajar su nivel físico, Héctor y Sergio León tuvieron dos ocasiones para acortar distancias, pero, al final, el balón terminó fuera. Y, como sucede en fútbol, en apenas dos minutos, se pasó del posible 2-1, al 3-0, cuando Giva aprovechó un centro de Juanjo desde la izquierda para batir de cabeza a Javi Jiménez.
Con todo ya visto para sentencia, el Elche siguió tratando de enmendar el entuerto y, en el 76, el recién salido Nikos Vergos hizo el denominado gol del honor. Incluso, el griego, en el 83, tuvo en sus botas una buena ocasión para acortar distancias, pero, en la siguiente jugada, Benja hizo el cuarto. El propio jugador local estuvo cerca de firmar el quinto.
Toca hacer borrón y cuenta nueva. Esto es Segunda División y no vale con tocar bien el balón si no existe intensidad. El ejemplo lo tiene el equipo en el partido de ayer ante el Llagostera. Un rival que fue a 200 por cien durante todo el encuentro, los barrió porque nunca supieron elegir los caminos indicados para conseguir un resultado distinto. Toque de atención. La letra, con sangre entra y eso lo sufrió ayer en sus carnes el Elche.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera castigó al Elche

Article de l'AS

El conjunto dirigido por Lluís Carrillo se impuso con un contundente 4-1 ante el Elche de Baraja. Juanto, Imaz, Giva y Benja marcaron para los locales. Vergos recortó distancias.


El Llagostera castigó al Elche Ampliar
Juanto celebra el primer tanto del encuentro. |
El Llagostera ha firmado su segunda victoria de la temporada tras derrotar por la vía rápida al Elche (4-1), en un partido en el que los locales ya ganaban por 2-0 en el minuto 20.
Los locales salieron dispuestos a decidir pronto y en los primeros cinco minutos, el Llagostera ya tuvo dos buenas ocasiones para abrir el marcador, por medio de Imaz y de Giva, en un buen uno contra uno. No tardó mucho, sin embargo, en abrir el marcador. En el minuto 7, el Llagostera marcó por medio de Juanto, quien remató desde la frontal.
El dominio catalán era absoluto y en el 18, Imaz aprovechó un mal rechace de la defensa ilicitana para finiquitar prácticamente el partido.
Reaccionó el Elche tras el 2-0, pero sin crear apenas peligro. Los locales, con la tranquilidad del resultado, controlaron sin agobios y tuvieron más ocasiones. Además reclamaron como penalti unas posibles manos de Ilie.
En el inicio de la segunda mitad el Llagostera, pese a tener una cómoda ventaja en el marcador, no se relajó y salió con la misma intensidad con la que lo había hecho en el primer tiempo.
El Elche buscaba la forma de derrumbar el muro local, aunque no creaba peligro. Espinosa lo intentó con un centro raso, que nadie remató, y en la acción siguiente llegó la más clara del partido para el Elche hasta entonces cuando Masó salvo bajo palos el remate de Nono.
Cuando parecía que estaba a punto de llegar el primero de los visitantes, llegó la sentencia del Llagostera con un remate de cabeza de Giva, después de un excelente centro por la izquierda de Juanto (3-0).
En un atisbo de reacción, Niko, que acababa de entrar en el terreno de juego, se hizo un espacio dentro del área y golpeó para recortar distancias en el marcador (3-1).
En los últimos instantes del encuentro, el Elche se volcó al ataque de forma desesperada, pero sin tener suerte. A falta de cinco minutos para el final Benja, que acababa de sustituir a Juanjo, cerró el marcador en una acción de delantero centro puro y acabó batiendo a Jiménez (4-1).
Llegir mes / Leer mas...

Un gran Llagostera sentencia por la vía rápida

Article del Mundo deportivo

  • El equipo gerundense desarboló al Elche, marcando por primera vez cuatro goles en la categoría de plata
Llagostera
Llagostera
4-1
Elche
Elche
Final

Jesús Imaz marcó el 2-0 en esta acción
Jesús Imaz marcó el 2-0 en esta acción


El Llagostera logró la segunda victoria de la temporada al golear de forma contundente al Elche en un gran partido de los gerundenses, finalmente en un perfecto terreno de juego, ya que el césped que se acabó de colocar tan solo 24 horas antes aguantó a la perfección, no se levantó y fue una auténtica alfombra.
En la primera parte solo existió un equipo en el rectángulo de juego. Ya que mientras el Llagostera iba a doscientos por hora, el Elche no pasaba de 20. Juanto Ortuño avanzó a los de Oriol Alsina (8’) con un buen golpeo desde la frontal que superó a Javi Jiménez. Antes del gol del delantero murciano del Llagostera, Jesús Imaz tuvo dos muy buenas ocasiones ante el meta ilicitano (1’ y 3’) y Giva otra (6’).
El Llagostera continuó dominando el juego y las ocasiones, jugando con criterio ante un Elche desbordado y fruto de ello llegó el segundo gol (18’) en un remate en el interior del área de Jesús Imaz. Con 2-0 se llegó al descanso.En el segundo tiempo el Elche pareció despertar en una doble ocasión muy clara en el interior del área pequeña que tuvieron primero Héctor y después Sergio León (60’). El Llagostera sentenció en el 63 con un centro de Juanto Ortuño y un remate de cabeza del brasileño Giva. El Elche acortó diferencias en un remate de Nikos Vergos. Acto seguido, el Llagostera consiguió su cuarto gol por medio de Benja (85’), logrando de esta manera por primera vez en su corta historia marcar 4 goles en la categoría de plata.Ficha técnica:Llagostera: Moragón; Masó, Jorge, Fran Cruz, Samu; Escassi, Pitu (Jordi López, min.68), Giva, Imaz (Ríos, min.86); Juanjo (Bneja, min.79); y Juanto.Elche: Javi Jiménez; Cifu, Hugo Álvarez, Armando, Isidoro (Nono, min.60); Mandi, Ilie, Espinosa; Àlex Moreno (Liberto, min.45), León (Niko, min.71); y Héctor.Goles: 1-0, min.7: Juanto. 2-0, min.18: Imaz. 3-0, min.63: Giva. 3-1, min.76: Niko. 4-1, min.84: Benja.Árbitro: Arcediano Monescillo (Comité Castellano-manchego). Amonestó a los locales Juanjo e Imaz y a los visitantes Ilie, Armando y Nono.Incidencias: 1.328 espectadores en el Municipal de Palamós-Costa Brava.
Llegir mes / Leer mas...

Un gran Llagostera resuelve por la vía rápida

Article de l'Sport

El Llagostera ha firmado su segunda victoria de la temporada tras derrotar por la vía rápida al Elche (4-1), en un partido en el que los locales ya ganaban por 2-0 en el minuto 20

Un gran Llagostera resuelve por la vía rápida
El Llagostera sumó con solvencia los tres puntos en juego @LaLiga
FICHA TÉCNICA

Liga Adelante · 7ª jornada

Llagostera

Moragón; Masó, Jorge, Fran Cruz, Samu; Escassi, Pitu (Jordi López, min.68), Giva, Imaz (Ríos, min.86); Juanjo (Bneja, min.79); y Juanto.

Elche

Javi Jiménez; Cifu, Hugo Álvarez, Armando, Isidoro (Nono, min.60); Mandi, Ilie, Espinosa; Àlex Moreno (Liberto, min.45), León (Niko, min.71); y Héctor.

Goles

1-0, min.7: Juanto. 2-0, min.18: Imaz. 3-0, min.63: Giva. 3-1, min.76: Niko. 4-1, min.84: Benja.

Árbitro

Dámaso Arcediano Monescillo (castellano-manchego). Amonestó a los locales Juanjo (min.72) e Imaz (min.80) y a los visitantes Ilie (min.25), Armando (min.67) y Nono (min.72).

Incidencias

Partido correspondiente a la séptima jornada de la liga adelante disputado en el municipal de Palamós-Costa Brava ante 1.328 espectadores. 
efe
4-10-2015 | 19:26 H.
Los locales salieron dispuestos a decidir pronto y en los primeros cinco minutos, el Llagostera ya tuvo dos buenas ocasiones para abrir el marcador, por medio de Imaz y de Giva, en un buen uno contra uno.
No tardó mucho, sin embargo, en abrir el marcador. En el minuto 7, el Llagostera marcó por medio de Juanto, quien remató desde la frontal.
El dominio catalán era absoluto y en el 18, Imaz aprovechó un mal rechace de la defensa ilicitana para finiquitar prácticamente el partido.
PUBLICIDAD

Reacción del Elche

Reaccionó el Elche tras el 2-0, pero sin crear apenas peligro. Los locales, con la tranquilidad del resultado, controlaron sin agobios y tuvieron más ocasiones. Además reclamaron como penalti unas posibles manos de Ilie.
En el inicio de la segunda mitad el Llagostera, pese a tener una cómoda ventaja en el marcador, no se relajó y salió con la misma intensidad con la que lo había hecho en el primer tiempo.
El Elche buscaba la forma de derrumbar el muro local, aunque no creaba peligro. Espinosa lo intentó con un centro raso, que nadie remató, y en la acción siguiente llegó la más clara del partido para el Elche hasta entonces cuando Masó salvo bajo palos el remate de Nono.

La sentencia

Cuando parecía que estaba a punto de llegar el primero de los visitantes, llegó la sentencia del Llagostera con un remate de cabeza de Giva, después de un excelente centro por la izquierda de Juanto (3-0).
En un atisbo de reacción, Niko, que acababa de entrar en el terreno de juego, se hizo un espacio dentro del área y golpeó para recortar distancias en el marcador (3-1).
En los últimos instantes del encuentro, el Elche se volcó al ataque de forma desesperada, pero sin tener suerte. A falta de cinco minutos para el final Benja, que acababa de sustituir a Juanjo, cerró el marcador en una acción de delantero centro puro y acabó batiendo a Jiménez (4-1).
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera es deixa anar

Article del Diari de Girona

Els gols de Juanto Ortuño (7') i Jesús Imaz (18') a la primera part, i de Giva (62') i Benja (84') en el segon temps permeten a l'equip d'Oriol Alsina superar l'Elx, encadenar la segona jornada seguida sense perdre i sortir de les posicions de descens

05.10.2015 | 07:52
Jesús Imaz introdueix la pilota al fons de la xarxa, en el segon gol del Llagostera ahir contra l´Elx.
Jesús Imaz introdueix la pilota al fons de la xarxa, en el segon gol del Llagostera ahir contra l´Elx.


L'art de fer-ho passar bé. El Llagostera també sap agradar-se i fer-se agradar. I ahir ho va tornar a demostrar aconseguint una victòria de prestigi contra l'Elx per esvair tots els dubtes si és que algú encara podia tenir-ne. I és que amb només sis jornades disputades -amb la d'ahir set- i sobretot coneixent Oriol Alsina, era evident que tot i trobar-se en zona de descens, no hi havia arguments, ni motius per posar-se nerviós. Era obvi que la reacció tard o d'hora acabaria arribant com finalment així ha acabat passant. O almenys això sembla.
Tocava fer bo el valuós empat de la setmana passada contra el Girona a Montilivi (2-2). I el Llagostera ho va fer. Va sortir per feina. En un tres i no res, els de la Costa Brava ja havien deixat el partit molt ben encaminat. Ahir el Llagostera no només va ensenyar l'art d'agradar-se. També va mostrar l'art de golejar. Fins a quatre gols va marcar l'equip d'Oriol Alsina, i ho va fer davant de tot un Elx. Des de la seva estrena a la Segona Divisió A, el Llagostera mai havia aconseguit fer quatre gols davant la seva afició.
El treball ben fet comença a donar els seus fruits. El primer gol no es va fer esperar. Amb només set minuts de joc, Juanto Ortuño va obrir la llauna. Abans ja ho havien provat sense sort Jesús Imaz i Giva. Tot plegat feia pensar que la segona victòria de la temporada a la Lliga, aquest cop sí, seria una realitat. Com així va ser. Els blaugrana anaven a una velocitat més, i això va tenir la seva recompensa. Al minut 18, Jesús Imaz va aprofitar un rebuig per fer el 0-2. El Llagostera portava el pes del partit, fent mal, creant moltes ocasions de gol i amb molta mobilitat i possessió de la pilota. En el minut 21, Jorge va haver de ser assistit per un fort cop. Ni això, ni la tímida reacció de l'Elx van poder aturar a un Llagostera molt valent que en el 28' ho va tornar a provar. A partir d'aquí, l'Elx va despertar, però sense trobar-se amb el gol. Així es va arribar al descans. El triomf era una mica més a prop. No era un fet, però gairebé.
Quin seria el guió de la segona part era un misteri. A la mitja part la pregunta a formular-se era clara. Seria el Llagostera capaç de seguir amb la mateixa intensitat que els primers 45 minuts? Oriol Alsina, i els seus es van encarregar de donar la resposta. La contesta va ser clara. De nou, domini absolut del Llagostera. Bona mostra d'això, el fet que va continuar perforant la porteria visitant amb dos gols més. No obstant, és cert, que l'Elx va millorar considerablament. En el 60', Masó va treure una pilota de sobre la línia de gol, en una doble ocasió de l'Elx, primer d'Héctor i a continuació de Sergio León. Abans, 57', Mandi ho va provar amb un fort xut que va acabar sortint desviat. Tocava enllestir la feina, i és que un gol visitant podia fer entrar en una dinàmica de nerviosisme gens recomananable.
L'equip volia celebrar l'estrena de la nova gespa amb una victòria. I ho va fer. Quan menys ho provava el Llagostera, el brasiler Giva va enviar l'esfèrica al fons de la xarxa amb una rematada de cap, després d'una gran jugada d'Ortuño i Imaz (62'). La recompensa a la feina ben feta ja era només qüestió de paciència. La victòria ja difícilment s'escaparia, però tot i així l'Elx ho seguiria provant. Sergio León ho va intentar amb un lliure indirecte que va acabar a la barrera. Poc després era el sol qui feia acte de presència. Un clar símptoma que la tarda seria rodona. En el 76' Nikos Vergos va fer el gol de l'honor. Abans d'acabar, Benja Martínez posava la cirereta amb el 4-1, aprofitant una pilota dividida per superar el porter il·licità. Amb el triomf d'ahir, el Llagostera ja suma set punts, i aconsegueix sortir de la zona de descens.
Llegir mes / Leer mas...

Alsina «Estic molt content; L´equip està evolucionant»

Article del Diari de Girona

05.10.2015 | 07:30
Alsina «Estic molt content; L´equip està evolucionant»
Alsina «Estic molt content; L´equip està evolucionant»
Guanyar sempre agrada, i més quan ho fas per golejada. Això és el que va fer ahir el Llagostera davant un Elx que no va tenir el seu millor dia. De fet, l´equip il·licita va sortir escaldat del Palamós-Costa Brava, en un partit que va fer saltar una de les sorpreses de la setena jornada de Lliga.
Oriol Alsina va entrar ahir a la sala de premsa satisfet per la contundent victòria aconseguida contra un dels grans de la Lliga, l´Elx. «La veritat és que hem estat molt bé. Hem fet molt mal, generant forces ocasions de gol. Abans de marcar el primer gol, ja havíem fet un parell o tres de jugades. Avui teníem set baixes, i en Giva jugava infiltrat, però l´´equip ha rendit a un nivell molt alt».
El tècnic del Llagostera va reconèixer que «l´Elx té un molt bon equip, anava segon abans de començar aquesta jornada, però hem sabut anul·lar les seves millors virtuds, i hem tret les nostres», per afegir que «estem evolucionant en la nostra manera de jugar. Estic content ja que l´equip està progressant dia a dia, i això és molt important. Cada setmana que va passa veig els jugadors més posats». Posats a demanar, Alsina va fer una petició. «Ara ens falta donar un pas en l´estratègia ofensiva, perquè amb la defensiva ho estem fent molt bé, però tot just estem a l´inici de Lliga».
Sobre el fet que fins a quatre dels seus jugadors veiessin la porteria del conjunt il·licità, Alsina va reconèixer que «això sempre és positiu per un tema de confiança». Preguntat pel gran rendiment de Juanto Ortuño en les dues darreres jornades de Lliga -val la pena reocrdar que també va marcar la setmana passada en el derbi de Montilivi contra el Girona fent el gol de l´empat (2-2)-, Alsina va explicar que «ha après a competir molt ràpid en el nostre equip, la seva qualitat ja la sabíem que la tenia. És un jugador que està molt bé, no només pel gol, sinó també pel perill que ocasiona sempre a la porteria rival, i pel fet que en tot moment té molt clar quina és la seva feina».
Alsina que necessitava la vicòria per esvair tots els dubtes possibles sobre el rendiment del seu equip, es va treure ahir un pes de sobre, demostrant que el seu equip està en línia ascendent, abans de visitar diumenge vinent (17.00 h) el camp del Mallorca, en una nova prova de foc que haurà de servir per determinar quina serà la tònica de l´equip aquesta temporada. I és que en una Lliga on la igualtat és el guió predominant, treure una victòria de les Illes Balears permetria mirar cap a les posicions de privilegi, un fet que l´equip d´Oriol Alsina ja coneix després d´haver-hi estat lluitant fins gairebé l´última jornada del curs passat».
El mateix Alsina, admetia després del triomf que «aquesta victòria ens dóna tranquil·litat. Tothom està entrenant molt bé, i això es nota. Ara esperem recuperar els jugadors que ens falten perquè això encara ens farà més competitius».
Sense massa temps per saborejar el triomf que tot sigui dit, permet a l´equip d´Oriol Alsina sortir de la zona de descens, l´equip de la Costa Brava ja ha de passar pàgina i pensar en el següent partit. Serà aquest mateix dimecres (20 h) al camp del Rubí en partit de la quarta fase de la Copa Catalunya, en un matx per seguir fent proves i fer jugar els menys habituals.
Llegir mes / Leer mas...

1.328 persones al Palamós-Costa Brava

Article del Diari de Girona

05.10.2015 | 07:30
1.328 persones al Palamós-Costa Brava
1.328 persones al Palamós-Costa Brava
Una mica més de 1.300 persones van apropar-se ahir fins al Palamós-Costa Brava per veure un ex-Primera, l'Elx, que va perdre la categoria aquest estiu als despatxos per temes econòmics, i en el qual juguen l'ex-Llagostera Sergio León, i l'ex-Girona, Cifuentes. Per altra banda, cal recordar que el Llagostera juga dimecres a Rubí (20 h) partit de la Copa Catalunya.
Llegir mes / Leer mas...

Que també arrelin les bones sensacions

Article de l'Esportiu

El Llagostera fa el partit més complet fins ara de la temporada i supera clarament l'Elx gràcies a una arrencada letal i a una intensitat molt alta en totes les zones del camp

La gespa col·locada 24 hores abans va respondre a la perfecció i no va ser cap inconvenient per veure un bon partit

Imaz celebra el segon gol del Llagostera en el duel d'ahir a Palamós Foto: J.S.
1
La prèvia del duel entre el Llagostera i l'Elx va generar molts maldecaps a l'entitat de la Costa Brava: d'una banda, l'equip que dirigeix Oriol Alsina tenia molt clar que no se li podien escapar més punts del seu estadi per així començar a escalar posicions i no quedar enfangat en la zona de descens, i, d'una altra banda, els jugadors, directius i cos tècnic estaven ben pendents del temps i de les tasques de col·locació de la nova gespa per saber en quin estat es podria disputar el duel. Tenint en compte que el nou verd es va acabar de posar ni 24 hores abans, la reacció de la superfície va ser molt bona. La de l'equip, encara ho va ser més, i amb poc menys de 20 minuts ja va quedar clar que els tres punts no s'escaparien de Palamós.
La nova gespa ja ha començat a arrelar al terreny de joc i sembla que les bones sensacions i el bon joc llagosterenc també ho volen fer.
Si el Llagostera va acabar amb molt bones sensacions el duel de Montilivi, la imatge es va mantenir en l'arrencada del partit d'ahir contra l'Elx. Els d'Oriol Alsina van fer els millors primers minuts del curs i van deixar gairebé noquejat un Elx que ni la va veure passar en els primers compassos. De fet, només va fer falta poc més d'un minut de joc per veure la primera ocasió clara dels locals: Imaz va encarar el porter il·licità però el xut li va quedar massa tou. El lleidatà, actiu a l'inici, es va tornar a plantar davant de Javi Jiménez però no va poder xutar amb prou potència per superar-lo (4'). L'assetjament blaugrana va tenir continuïtat amb una arribada de Giva (8'), i finalment, després de tanta insistència, es va aconseguir el premi del gol.
El golejador va ser Juanto, que per segona setmana consecutiva va perforar la porteria rival confirmant que passa per un moment dolç tot i no disposar fins ara de gaires oportunitats. El manxec va fer un bon control a la frontal, va fer un forat per connectar el xut i la pilota va acabar al fons de la xarxa (8').
L'Elx, sense capacitat de reacció, es veia superat tant en les accions defensives com quan intentava atacar, ja que de l'única manera que podia generar perill era en accions de pilota aturada, i la resposta local era un equip sense fissures en defenses. Amb el resultat a favor i una gespa en perfecte estat, el Llagostera es va atrevir a jugar més pel terra, i de nou va saber treure profit de la mobilitat dels jugadors d'atac.
Fa baixada
La intensitat, superat el primer quart d'hora, no va baixar, i en una acció poc afortunada de la defensa rival Imaz es va convertir en el més murri de la classe, va prendre la pilota al defensa i va superar Javi Jiménez (18'). El 2-0 feia justícia al que s'estava veient sobre el terreny de joc, i amb el resultat a favor i el partit controlat del tot cal destacar el treball defensiu dels d'Alsina, que no van tenir cap ensurt clar en els primers 45 minuts.
Si la primera part ja era bona, podria haver estat perfecta per als interessos llagosterencs si en el temps afegit el col·legiat hagués castigat unes mans clares que va cometre Ilie aturant un xut potent d'Imaz que anava entre els tres pals. L'acció, si s'hagués castigat, molt probablement hauria suposat l'expulsió del defensa il·licità, que ja tenia una targeta groga.
L'Elx va sortir en el segon temps conscienciat que havia de fer un pas endavant, i, de fet, el va fer. Els de Rubén Baraja ja havien acabat el primer temps amb un domini total però estèril de la possessió, i en els primers compassos de la represa l'equip il·licità es va voler estirar en atac. Els verd-i-blancs, però, no van ser capaços de connectar en cap moment amb un Sergio León desesperat, ben marcat i molt sol en atac.
El foc, ben apagat
El Llagostera es mantenia ferm en defensa però sí que començava a notar massa l'alè al clatell encara amb molts minuts per jugar. Davant aquesta situació, l'estocada definitiva dels locals va arribar per mitjà d'un Juanto que cada vegada que tocava la pilota feia que passés alguna cosa: el manxec va lluitar un pilota al límit de la línia de fons i es va inventar una centrada perfecta al segon pal, on Giva només va haver de col·locar el cap per marcar el tercer gol (63') i posar fi així a qualsevol possibilitat de reacció del rival.
Malgrat el resultat del tot favorable als llagosterencs, el duel no va baixar d'intensitat, ja que l'Elx volia com a mínim maquillar el resultat i els jugadors d'Oriol Alsina mantenien la motivació al màxim. Nikos Vergos va aprofitar una petita desconnexió en defensa per marcar el gol de l'honor dels visitants (77') però la diana va quedar en una anècdota.
Qui no va voler que la seva participació fos anecdòtica va ser Benja, que va saltar al camp en el minut 80 i cinc minuts després va arrodonir una jornada perfecta marcant el quart gol del Llagostera. L'equip de la Costa Brava va aconseguir la xifra més alta de gols a favor des que participa en la 2a divisió A, i aquest glop de confiança en forma de bon joc també li ha servit per no quedar encallat en la zona de descens abans de visitar un estadi complicat com és el del Mallorca.

ELX: Javi Jiménez; Cifu, Hugo Álvarez, Armando, Isidoro (Nono, 61'); Mandi, Ilie; Espinosa, Àlex Moreno (Liberto, 46'); Sergio León (Niko, 72') i Héctor.

LLAGOSTERA: Moragón; Masó, Fran Cruz, Jorge, Samu de los Reyes; Escassi, Pitu (Jordi López, 70'); Giva, Imaz (Ríos Reina, 87'), Juanto; Juanjo (Benja, 80').

INICI EFECTIU

Abans del minut 20 de partit, Juanto i Imaz ja havien encarrilat la victòria
MINUT A MINUT:
2' Imaz guanya una pilota a la zona de mitjos i encara el porter il·licità però el xut li queda massa tou.
4' Imaz torna a quedar-se sol davant del porter de l'Elx i no xuta amb prou encert.
7' Giva es planta davant de Javi Jiménez però xuta a les mans del porter il·licità.
8' 1-0 Juanto fa un bon control a la frontal de l'àrea, fa un forat per connectar el xut i supera Javi Jiménez.
11' Falta lateral que executa Espinosa directe a les mans de Moragón.
18' 2-0 Imaz aprofita una indecisió de la defensa visitant i aconsegueix rematar i creuar la pilota lluny de l'abast del porter il·licità.
21' Nova falta perillosa a la frontal a favor de l'Elx. Xuta León i l'impacte de la pilota a la cara de Jorge tomba el davanter llagosterenc.
23' Primer córner del partit per l'Elx que no genera perill.
25' L'Elx disposa d'un nou córner que acaba amb un xut d'Àlex Moreno sense perill.
29' Falta lateral pel Llagostera que executa Pitu i sense que ningú la toqui posa en problemes el porter Javi Jiménez, de l'Elx.
30' L'Elx pot crear perill amb una falta lateral però Moragón i la defensa són ràpids i aconsegueixen rebutjar abans que León remati.
37' L'equip il·licità torna a picar un córner però la defensa local es mostra molt segura.
45+1' Córner molt tancat que executa Pitu i Juanjo remata bé però fent falta al seu defensor.
46' Juanto busca un xut de falta lateral directe però no genera perill a la porteria de l'Elx.
47' Xut de Juanto després d'una bona jugada de combinació de tot el bloc.
52' Bona entesa entre Juanto i Giva que acaba amb una centrada xut del primer des de la línia de fons que atura Javi Jiménez.
60' Oportunitat claríssima per a l'Elx amb una primera rematada de Nono que salva Masó en un primer moment, i torna a intervenir en una segona acció de León.
63' 3-0 Giva acaba amb una rematada de cap una gran centrada de Juanto des de l'esquerra.
65' Fran Cruz fa una sessió a Moragón que castiga el col·legiat. Sergio León xuta a la tanca.
68' Falta a la frontal favorable al Llagostera que Pitu xuta per sobre de la porteria.
77' 3-1 Niko controla a l'interior de l'àrea i fa dues rematades. La segona acaba al fons de la xarxa.
78' Moragón refusa amb els punys una centrada perillosa d'Isidoro.
84' Vergos disposa d'una ocasió clara amb un contraatac i el seu xut es perd per poc a prop de l'escaire de Moragón.
85' 4-1 Benja caça una pilota a l'àrea i connecta un xut imparable.
90+2' Córner favorable al Llagostera que no genera perill.
GOLS: 1-0 (8') Juanto. 2-0 (18') Imaz. 3-0 (63') Giva. 3-1 (77') Niko. 4-1 (85') Benja.
ÀRBITRE: Arcediano Monescillo (col·legi manxec). T.G.: A Juanjo (71') i Imaz (80'), del Llagostera, i a Illie (25'), Armando (68') i Nono (71'), de l'Elx.
PÚBLIC: 1.328 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

MOBILITAT I FORÇA

L'entesa entre els atacants va ser de nou molt bona, i al darrere no hi
va haver fissures

CAP ENSURT

Quan l'Elx va estirar-se en atac, la resposta va ser el tercer gol local, obra de Giva (63')

EL PRIMER PÒQUER

La golejada es va arrodonir amb
un quart gol local, una xifra mai assolida fins ara

CONTINUÏTAT

El triomf fa sortir el Llagostera del descens i reforça un equip que continua creixent
 
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

La gespa supera l'examen

Article de l'Esportiu

La incògnita. Els treballs de l'empresa Royal Verd durant la setmana van tenir recompensa i el joc no va estar condicionat per l'estat del terreny de joc

Imatge de la gespa de Palamós abans del matx Foto: J.SABATER.
1
Els intensos treballs que l'empresa Royalverd va fer durant tota la setmana a l'estadi Palamós-Costa Brava per garantir la substitució de la gespa van donar un resultat més que òptim. Els dubtes que s'havien creat en el transcurs dels dies a conseqüència de les fortes pluges caigudes a la demarcació van fer penjar d'un fil que el terreny de joc estigués en perfectes condicions, però, gràcies a una feina contra rellotge els jugadors van poder gaudir d'una catifa digna de la categoria. Ens els propers dies, l'arrelament de la nova gespa anirà millorant, i és que, en el proper enfrontament que disputi el Llagostera a casa, diumenge 18 d'octubre, contra el Valladolid (17 h), la gespa estarà encara en millors condicions per a la pràctica del futbol i, el més important, sense el neguit de saber si durant el matx s'aixecarà.
Com si el canvi l'hagués beneficiat, el conjunt llagosterenc va firmar el millor inici de partit dels darrers temps amb un constant atac sobre la porteria de Javi Jiménez. El gol de Juanto (8') i el d'Imaz (18') van fer justícia a uns minuts brillants dels jugadors dirigits per Oriol Alsina, que es van acoblar de meravella al nou terreny de joc: “He de reconèixer que estàvem preocupats per com ha anat la setmana, però la gespa estava immillorable, no s'ha aixecat gens. Potser una mica tova, però volem felicitar tots els treballadors de Royalverd, que han fet una gran feina”, comentava l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina.
El director general de Royalverd, Eudald Morera, també va valorar per als mitjans l'actuació i el resultat del canvi de gespa a l'estadi Palamós-Costa Brava: “Tenim l'experiència de molts anys i sabíem que ens en sortiríem. Segurament, però, ha estat el repte més difícil per condicions que no podíem controlar, les meteorològiques”, va comentar Morera.

ELS PROTAGONISTES

La gespa estava immillorable. Potser una mica tova, però hem de felicitar la feina que feta
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Segurament ha estat el repte més difícil, però sabíem que ens en sortiríem per experiència
Eduald Morera
director general de RoyalVerd
 
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“Estem creixent com a equip”

Article de l'Esportiu

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Oriol Alsina dóna instruccions als seus jugadors durant el partit d'ahir a Palamós Foto: J. SABATER.
Content, però conscient que el seu equip només ha fet un pas petit endavant, quan encara falten moltes jornades per a la conclusió de la lliga, Oriol Alsina va atendre els mitjans de comunicació a la sala de premsa de l'estadi Palamós-Costa Brava. Satisfet amb el treball dels seus homes, el tècnic d'Arenys de Mar en va fer una valoració: “Hem estat molt bé i hem pogut fer mal a un bon rival. L'equip ha generat ocasions de gol, ja abans de fer el primer del matx. Evidentment estic molt content amb la feina dels meus jugadors, estem creixent tot i afrontar el matx amb set baixes per lesió i amb en Giva, que ha sumat 90 minuts infiltrat. El mèrit és molt gran.”
El bon funcionament del Llagostera, sobretot en l'apartat ofensiu, va deixar un bon sabor de boca a Oriol Alsina: “L'Elx és un bon equip i costa que li facin gol [només n'havia encaixat cinc abans de visitar el Llagostera]. Hem sabut jugar i anul·lar les virtuts del contrincant. Estem evolucionant en la forma de jugar, amb més possessió de pilota i amb molta mobilitat dels jugadors ofensius, que s'intercanvien les posicions constantment i aporten dinamisme al joc”, explicava Alsina, que afegint arguments a l'evolució del seu equip deia: “Cada vegada hi ha més jugadors que estan més en forma però hem de fer un pas endavant en l'estratègia ofensiva. El fet de generar ocasions em tranquil·litza, obtenim superioritats en diferents opcions i cada vegada estem millor.”
Amb la victòria, el Llagostera va sortir del descens directe, però Alsina no vol que aquest fet distregui ni l'entorn ni els seus jugadors: “El partit d'avui ha anat molt bé però no hem d'apujar els nivells d'eufòria més del que ens toca. Només tindrem dos dies per disfrutar ja que dimecres tenim partit de copa Catalunya contra el Rubí. En altres enfrontaments no hem estat tan bé, i és que el que hem de fer és trobar la regularitat i la constància. Ja ho he dit alguna vegada més, els punts que vam fer fora de casa el curs passat, difícilment els aconseguirem enguany. Ser sòlids a casa és fonamental”, analitzava Alsina, que va agrair, davant les baixes que ha acumulat l'equip, tenir una plantilla extensa on triar i remenar: “Tenir una plantilla àmplia et dóna tranquil·litat. Discutíem a l'inici de curs si en teníem massa o no, però s'ha vist que la competència en els entrenaments ens va molt bé. Ara hem trobat un onze que funciona i tothom entrena bé.” Sempre parlant com a equip, Alsina va tenir paraules d'elogi per a Juanto Ortuño i Juanjo Expósito, tres dels jugadors que més van destacar en el partit contra l'Elx.

FONS D'ARMARI

“Discutíem a l'inici de curs si teníem massa jugadors però s'ha vist que la competència ens va molt bé”

ELOGIS

“Hem sabut jugar
i anul·lar les virtuts de l'Elx. Ara juguem amb més possessió i molta mobilitat en atac”

REFREDAR L'EUFÒRIA

“El partit ha anat bé però no hem d'apujar els nivells d'eufòria més del que toca. Podrem disfrutar poc”
Darrera actualització ( Dilluns, 5 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“Hem sortit trenta minuts tard al terreny de joc”

Article de l'Esportiu

Rubén Baraja Entrenador de l'Elx

L'exjugador de l'Atlético i el València, ara entrenador de l'Elx, va atendre els mitjans de comunicació minuts més tard de perdre clarament contra el Llagostera: “Hem sortit trenta minuts tard al terreny de joc. Sabíem que el Llagostera tindria 4 o 5 accions inicials com les que ha tingut i no ho hem sabut aturar. Ells tenien més gana ja que necessitaven els punts. Ens hem equivocat en la forma d'entendre el joc”, valorava Baraja, crític amb els seus futbolistes: “Al descans els he dit que no els reconeixia. Mai havia vist l'Elx com avui. No ho entenia. Hem donat vida al llagostera i no hem tingut cap possibilitat”, afegia. Rubén Baraja també va aclarir que l'estat de la gespa no havia afavorit la derrota dels seus: “La gespa era igual per als dos equips. Hem llençat el partit en els primers 30 minuts, hem fet tard; quan no treballes en equip i fas coses diferents passa això”, concloïa.
Darrera actualització ( Dilluns, 5 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Debut en la lliga per a Jordi López.

Article de l'Esportiu

El migcampista va sortir en el minut 68 per Pitu i va fer així el seu debut en la lliga –havia jugat 60 minuts en la copa–. El vallesà va compartir el doble pivot amb Escassi i, com la resta de companys, va oferir un bon rendiment.
Darrera actualització ( Dilluns, 5 d'octubre del 2015 00:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

1.328 espectadors al Palamós-Costa Brava.

Article de l'Esportiu

L'assistència a les grades de l'estadi Palamós-Costa Brava va tornar a registrar una entrada d'allò més pobra. Només 1.328 espectadors es van donar cita per presenciar el matx a les graderies, i una trentena eren simpatitzants del conjunt il·licità.
Darrera actualització ( Dilluns, 5 d'octubre del 2015 00:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

La ratxa dels golejadors.

Article de l'Esportiu

Juanto, com ja va fer a Montilivi contra el Girona per tancar el marcador i establir el 2-2 que seria definitiu, va fer l'1-0 per al Llagostera en el minut 8 i el 3-0 en el 63' i va demostrar que està aprofitant a la perfecció l'oportunitat que li ha donat Oriol Alsina. A més, Jesús Imaz també va repetir com a golejador per segona jornada consecutiva, en el minut 18, i va firmar un altre bon enfrontament.
Llegir mes / Leer mas...

Querol, fora de la convocatòria.

Article de l'Esportiu

El jugador reusenc havia arrossegat durant tota la setmana molèsties per culpa d'una contusió que li va impedir entrenar amb normalitat. Finalment, Querol no va poder-se recuperar i va quedar fora de la convocatòria per primer cop aquest curs. Querol havia participat en totes les jornades fins ara.
Darrera actualització ( Dilluns, 5 d'octubre del 2015 00:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Primera titularitat per a Juanto.

Article de l'Esportiu

L'única novetat en l'onze titular del Llagostera respecte al duel de Montilivi va ser Juanto Ortuño, que va ocupar el lloc de Querol. D'aquesta manera, el manxec es va estrenar com a titular. En les primeres jornades de lliga no anava ni convocat i ara ja ha aconseguit fer-se un lloc en l'equip.
Darrera actualització ( Dilluns, 5 d'octubre del 2015 00:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...