dissabte, 2 d’abril del 2016

GOLEJADORS D'AVUI


Llegir mes / Leer mas...

"No només val a casa". Article de Raul Sanz a @elconvocat

El Llagostera necessita anar a pel partit davant un rival directe, la Ponferradina.

Raul Sanz

Raul Sanz

Redactor
No només val guanyar a casa. Fer l’èpica al Nou Palamós contra l’equip que sigui no serveix de gaire si, a la setmana vinent, es tornen a escapar punts. Ara, més que mai, és quan l’afició ha de confiar plenament en aquest equip. Treure un resultat positiu del Tolarín, i retallar distàncies amb la permanència és la principal feina de l’equip d’Oriol Alsina.
La Ponferradina arriba després de perdre, de forma contundent, davant l’Oviedo. Una ‘Ponfe’ que vol quedar-se amb els tres punts per agafar aire i marxar de la zona calenta de la classificació. Un empat o una derrota, faria que l’equip de Fabri s’apropés més que mai al descens.
Amb la moral alta
El Llagostera porta demostrant des de fa molt –a excepció del partit a Pucela– que vol quedar-se a Segona. El modest club gironí ha de tenir de referència la gran temporada passada, on somiaven amb el playoff, per, aquest any, poder capgirar la situació.
Arriben crescuts, després de passar per sobre a l’Alcorcón (4-0), i oferint un bon joc. Tot i això, Alsina ha comentat que s’ha de tenir un gran respecte a la Ponfe, ja que són un dels millors equips a casa de la categoria.
Una setmana després d’aquesta gran actuació, els jugadors estan amb molta confiança. “Quan, a més de guanyar”, deia l’Oriol, “un jugador fa un gran partit, això l’ajuda al jugador a pujar-li la moral.”
Puntuar fora de casa
Al futbol és important puntuar a camp contrari. Però més important és quan la situació és en la que està ara mateix el Llagostera. Necessita aprofitar totes les oportunitats per sumar punts lluny de Palamós. A la roda de premsa, Alsina ha tornat a reivindicar el bon joc que porta oferint l’equip: “Es vital aprofitar el bon joc per poder guanyar d’una vegada; els jugadors s’ho mereixen molt.”
Aquest any, malauradament, hi ha hagut partits en els que s’ha jugat bé i s’ha perdut. Fent referència a això, el tècnic ha comentat que “si aquesta setmana aconseguim els tres punts sense jugar bé, no estaria malament.”
La Ponferradina és un rival proper, per aquest motiu, un empat també seria important. Retallarien punts, almenys, a un equip. És un dels partits més importants que ha tingut últimament; tot i això, encara queda molt per jugar. Recordem que la setmana vinent el Llagostera rebrà al Bilbao Athletic, el cuer de la lliga.
Una de les males notícies de la setmana ha estat la lesió del jove Marçal, que serà operat. A més, Nando Quesada i David Querol encara no estan recuperats. S’espera un molt bon partit, entre dos equips amb els mateixos objectius. Dissabte, a les 18:00, a El Tolarín.
Convocatòria:
UE Llagostera:  René, Ratti, Masó, Chus H, Ruymán, Aimar, Tito, Álex, Pitu, Edu Oriol, Emilio, Tebar, Imaz, Ríos, Fofo, Natalio, Benja i Juanjo.
SD Ponferradina: Dinu, Seoane, Camille, Basha, W. Jebor, Melero, Hume, Khomchenovsky, Adán, Santamaría, Jonathan, Alan, Acorán, Andy, Djordjevic, Caiado, Álvaro i Pablo.
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera buscarà al camp de la Ponferradina un vital primer triomf com a visitant de la temporada".Article de Esport 3

El Llagostera buscarà al camp de la Ponferradina un vital primer triomf com a visitant de la temporada

L'equip gironí necessita sumar el seu primer triomf fora de casa per evitar que un dels equips de la zona baixa de la classificació se li escapi definitivament
Alsina, a la banda mentre Natalio celebra un gol amb la banqueta (Foto: www.uellagostera.cat)
Alsina, a la banda mentre Natalio celebra un gol amb la banqueta (Foto: www.uellagostera.cat)
El Llagostera juga aquest dissabte (18.00) al camp de la Ponferradina amb la moral ben alta després de la golejada del cap de setmana passat davant l'Alcorcón (4-0). El repte de l'equip és aprofitar aquest bon moment anímic per sumar el primer triomf com a visitant de la temporada davant un contrincant que no ha de deixar escapar de la zona baixa de Segona.
Els jugadors d'Oriol Alsina només han sumat dos punts (dos empats) en els setze partits de Lliga que han disputat lluny de Palamós. El seu rival, el dissetè de la classificació amb 35 punts (el Llagostera és penúltim amb 28), ha guanyat els dos últims que ha jugat a El Toralín. A casa és un equip molt sòlid (vuit partits guanyats, tres empatats, quatre perduts).
Serà un duel amb el drama del descens de categoria molt present. Els catalans apuren les últimes opcions per sortir d'una zona calenta on els lleonesos no volen entrar. Una setmana més, el tècnic dels gironins no podrà comptar amb els lesionats Jordi López i Nando Quesada, als quals s'han afegit els també tocats David Querol i Escassi i el sancionat Samu.
Llegir mes / Leer mas...

"SD Ponferradina – UE Llagostera: La permanencia está en juego". Article de Jorge Gonzalez a @Losotros18

SD Ponferradina – UE Llagostera: La permanencia está en juego

Foto vía uellagostera.cat
Foto vía uellagostera.cat
Por
La Ponfe recibe en El Toralín al Llagostera en un partido que se antoja vital por la parte baja de la tabla. Los locales no pueden permitirse un tropiezo en su casa y más ante un rival directo por la permanencia. Por su parte, los visitantes son penúltimos en la tabla y una derrota les dejaría ya muy tocados para intentar salir de la zona roja de la tabla.
El Llagostera es el peor visitante de la Liga Adelante -tan solo ha logrado dos empates a domicilio- y por ello los hombres de Fabri ven esta jornada como una buena oportunidad para ganar oxígeno respecto a la zona de descenso, de la que actualmente les separan 3 puntos.
El conjunto catalán espera repetir un partido similar al del año pasado en feudo berciano, donde se llevaron los tres puntos en el último minuto. A pesar de su mala situación en la clasificación, el Llagostera llega con la moral por las nubes después del contundente triunfo del sábado pasado en Palamós por 4-0 frente al Alcorcón. Mención especial al buen estado de forma del “10” de los catalanes, Natalio, autor de tres de los cuatro goles ante los madrileños.
Los de Oriol Alsina tienen ahora un reto todavía más importante: lograr la primera  victoria a domicilio que les permita seguir la estela de los equipos que marcan el descenso.
Oriol Alsina:Ahora mismo no pensamos en nada que no sea ganar, aunque el empate no es mal resultado, porque lo importante es no perder frente a un rival directo
“Fabri” González contará con todos sus efectivos a excepción de tres jugadores. Tendrá que realizar cambios tanto en la línea defensiva como en la delantera, debido a las sanciones de Casado y Berrocal, éste último castigado con cuatro partidos tras ser expulsado la pasada jornada en Oviedo. Tampoco está en la convocatoria Sergio Aguza que sigue lesionado. Como sustituto a Casado, parece claro que el elegido para ocupar el lateral izquierdo será Camille. En el caso de Berrocal hay varias alternativas ya que el técnico gallego podría recurrir bien a Jebor o Djordjevic, e incluso al fichaje invernal Ian Hume, ya incorporado tras su convocatoria con Canadá.
Alsina ha facilitado también la lista definitiva en la que están: René, Ratti, Masó, Chus, Ruyman, Aimar, Tito, Alex, Pitu, Edu Oriol, Emilio, Tebar, Imaz, Ríos, Fofo, Natalio, Benja y Juanjo.No podrá contar una semana más con los lesionados Jordi López y Nando Quesada y esta vez se suman las importantes ausencias de David Querol y Escassi, que no pueden viajar por molestias, así como la de Samu por sanción.
El Llagostera tiene claro que se trata de un partido de muchas urgencias en el que el equipo catalán necesita sumar su primera victoria fuera de casa para mantener opciones de permanencia. Por su parte, la Deportiva buscará delante de su público la tercera victoria consecutiva como local que le acerque un poco más a la permanencia.
Posibles alineaciones:
Ponferradina: Dinu; Seoane, Raíllo, Miquel, Camille; Basha, Jonathan; Acorán, Djordjevic, Álvaro Antón y Jebor.
Llagostera: René, Masó, Escassi, Chus Herrero, Álex Cruz, Tébar, Emilio, Ríos, Fofo, Natalio y Juanjo.
Árbitro: Rubén Eiriz Mata (colegio gallego)
Estadio: El Toralín. 18:00
Llegir mes / Leer mas...

"SD Ponferradina – UE Llagostera: previa, horario y TV".Article de Vanesa Alemán a PlanetaDeporte.es

SD Ponferradina – UE Llagostera: previa, horario y TV

Partido bastante decisivo el que se juega mañana en el Toralín. El conjunto de Oriol Alsina visitará a la Ponferradina tras derrotar 4-0 al Alcorcón en casa. El equipo berciano viene de una derrota lejos de casa ante el Real Oviedo (3-0), la cual quiere olvidar y alejarse todo lo posible de la zona de descenso.
SD Ponferradina – UE Llagostera: previa, horario y TV
Encuentro igualado y muy positivo para el conjunto que lo gane. La Ponferradina se encuentra actualmente decimosexta con 31 puntos, a tan solo tres puntos del descenso y siete del Llagostera, quien se encuentra en penultima posición con 28 puntos. Recordar que la Ponferradina viene de una derrota ante el Real Oviedo mientras que el Llagostera consiguió una importante victoria en casa por 4 goles a 0 ante el Alcorcón.
A lo largo de la semana, ambos entrenadores se han mostrado muy cautos a la hora de hablar del rival. “Fabri” Gonzalez, técnico de la Ponferradina, admitió en la pasada rueda de prensa que “Sabemos que el rival es complicado a pesar de su situación en la clasificación. Hay que respetar mucho al rival porque esta todo muy igualado en la Segunda División”. No obstante, una de las ventajas que tiene la Ponferradina a su favor es que el Llagostera disputará el encuentro con más presión, ya que, como he dicho anteriormente, se encuentra ya en zona de descenso.
Respecto a la anterior jornada, el equipo no quiere ni escuchar hablar y Fabri confesó que el equipo se encuentra con ganas y que una derrota no les va a perjudicar de nuevo. Además, pidió otra vez el apoyo de la afición diciendo que es un factor vital para todo equipo y que no tiene que estar molesta por la derrota del equipo, en todo caso por la actitud que mostraron los jugadores.
Sobre el once inicial de la Ponferradina, Fabri no ha querido adelantar nada. Tan solo dijo que podría contar con la mayoria de jugadores de la plantilla y que decidirá la alineación minutos antes de disputar el encuentro. No obstante, elegirá el que mejor se adapte a las circumstancias y al encuentro.
Referente al Llagostera, actualmente es el peor visitante de la Liga Adelante, con tan solo dos empates en Palamós. Para el Llagostera ha sido una temporada complicada y por está razón, el equipo se encuentra actualmente en las últimas posiciones disputandose la permanencia en cada partido.
Tras el resultado tan positivo en la jornada anterior, Oriol Alsina, técnico del Llagostera, ha afirmado que “los jugadores salen reforzados moralmente con este resultado, especialmente Natalio, por sus goles, y Fofo. El equipo está contento y motivado y cualquiera que entre está en condiciones de hacerlo bien”.
El Llagostera ahora mismo solo piensa en ganar y también, en que la Ponferradina es un rival directo. Este hecho podría favorecerle mucho alejándose de los puestos de descenso y acercando a la Ponferradina a la zona maldita. Además, le tienen mucho respecto al equipo berciano ya que es uno de los mejores locales de toda la Liga. Finalmente, Alsina afirmó que “un empate tampoco es tan mal resultado”.

Bajas y altas en los equipos

La buena noticia en las filas de la Ponferradina es que Santamaría ya está totalemente recuperado. Por esta razón, el portero entra en la convocatoria de Fabri. La peor noticia para este mismo conjunto es la sanción de Berrocal en el anterior partido. En la pasada rueda de prensa, el técnico de la Ponferradina se lamentaba diciendo que “Las sospechas se han hecho realidad y es una perdida importante para nosotros para el próximo mes de competición”. Fabri no podrá disponer de Berrocal hasta pasados los cuatro partidos de sanción. Además, tampoco podrá contar con Casado por sanción, dando así posibilidades a Samuel Camille para ser titular. Sergio Aguza seguirá siendo baja aunque progresa muy favorablemente. Finalmente, en la convocatoria también entraran Hume, quien ya ha vuelto de Canadá por el parón de selecciones y Djordjevic quien ya se encuentra totalmente recuperado de su lesión. Las bajas más importantes son las de Casado y Berrocal debido a que obligan a Fabri a tener que modificar la defensa y la delantera de su equipo.
En el Llagostera, Oriol Alsino no podrá contar con los lesionados Jordi López ni con Nando. Además también tiene importantes ausencias como la David Querol y Escassi, ambos por molestias musculares. Finalmente, Samu tampoco viajará a Ponferrada debido a la sanción que está cumpliendo.

SD Ponferradina – UE Llagostera: horario y TV

Día: Sábado 2 de abril
Hora de partido: 18.00 horas.
Televisión: Movistar+.
Estadio: El Toralín.
Llegir mes / Leer mas...

"En vivo: SD Ponferradina vs UE Llagostera en directo online en Segunda División (0-0)".Article de Jose Antonio Tenrero en @LlagosteraVAVEL

En vivo: SD Ponferradina vs UE Llagostera en directo online en Segunda División (0-0)

Partido correspondiente a la 32ª jornada de la Liga Adelante. En vivo para vavel.com. Estadio El Toralín de Ponferrada, el sábado a las 18:00h. La SD Ponferradina y el Llagostera juegan una auténtica final en la lucha por evitar el descenso. Los locales ocupan la 17ª posición con 35 puntos, siete más que el Llagostera, 21º. En la primera vuelta, la SD Ponferradina ganó por 0-1 en Palamós. Arbitrará el partido el sr. Eiriz Mata, del colegio gallego.

En vivo: SD Ponferradina vs UE Llagostera en directo online en Segunda División (0-0)
SD PONFERRADINA
0 0
UE LLAGOSTERA
Arbitrará el encuentro el sr. Eiriz Mata, del colegio gallego. Natural de La Coruña y con 36 años, cumple su segunda temporada en la Liga Adelante. Ha pitado en cinco ocasiones a la SD Ponferradina con un balance de una victoria, dos empates y dos derrotas. A la UE Llagostera la ha arbitrado tres partidos con tres victorias para los catalanes.
Por su parte, Oriol Alsina, ha manifestado: "Vamos mentalizados de que cada vez quedan menos jornadas  y es muy importante llegar al final con opciones. Tenemos que arriesgar". Además dijo: "Los números de la Ponferradina en casa son de los mejores de la categoría y vamos con mucho respeto, pero nos pilla en un buen momento de forma".
Fabri ha declarado en la rueda de prensa anterior al partido: "Hay que vivir el partido sin presión porque sería un enemigo, pero con el máximo de concentración". También añadió que "la afición será clave. Pido a la afición que nos ayude y esté con nosotros. Que nos lleve en volandas para sacar el partido".
La UE Llagostera no podrá contar para el partido con Samu de los Reyes, que vió la quinta amarilla la pasada jornada. La convocatoria está compuesta por: René, Ratti, Masó, Chus Herrero, Ruymán, Aimar, Tito, Álex Cruz, Pitu, Edu Oriol, Emilio. Tebar, Imaz, Ríos Reina, Fofo, Natalio, Benja y Juanjo.
La SD Ponferradina y su entrenador, Fabri González, podrá contar con el central Ignasi Miquel que no jugó la pasada jornada por sanción, pero por contra, pierde a Berrocal, expulsado ante el Oviedo y autor del gol en la ida, ni con el lateral izquierdo, Casado, tambien por sanción. El delantero Sergio Aguza también se pierde el choque, pero en éste caso, por lesión.
En la primera vuelta, en Palamós, la SD Ponferradina consiguió llevarse los tres puntos del Municipal gracias a un gol de Berrocal en el minuto 57. El 0-1 final que consiguieron los leoneses estuvo basado en un buen juego por las bandas y principalmente en Yuri, el ya ex delantero de "la Ponfe" al cuál seguro que echan de menos.
El equipo gerundense no conoce a éstas alturas la victoria lejos de Palamós. Ha sumado dos empates frente al Girona y hace 3 jornadas, ante el Elche. En su último partido como visitante, el Llagostera cayó de manera inapelable por 3-0 ante el Valladolid, en un partido donde la imagen de los catalanes fue de las peores de la temporada, pero que ha sido un punto negro dentro del buen juego que vienen exibiendo en las últimas jornadas.
La UE Llagostera llega al encuentro con muchísima necesidad de sumar, ya que actualmente es 21ª con tan sólo 28 puntos y se encuentra en una situación límite a 5 puntos de la salvación. El equipo catalán viene realizando un buen juego pero sin fortuna. Aún así, la pasada jornada goleó al Alcorcón por 4-0 y con un juego espectacular.
Los leoneses llevan dos partidos consecutivos ganando en el Toralín, 2-1 al Huesca y 1-0 al Numancia, pero venían de una racha negativa de un punto sobre 15 posibles en casa. Parece que en las dos últimas jornadas vuelven a ser un equipo fuerte en su feudo.
La Ponferradina se presenta al partido con muchas dificultades en cuanto a clasificación se refiere. Su irregularidad en la segunda vuelta, le ha puesto en una situación complicada. Actualmente es 17ª con 35 puntos, lo que pone al equipo leonés directamente en la lucha por no descender. La pasada jornada cayó estrepitosamente en Oviedo por 3-0.
¡Buenas tardes! Bienvenidos una semana más a VAVEL.com. Este sábado, en directo desde el estadio El Toralín de Ponferrada, un apasionante partido SD Ponferradina vs UE Llagostera en vivo. El partido comenzará el sábado  a las 18:00 h.  ¡Síguelo minuto a minuto en VAVEL!
Llegir mes / Leer mas...

"La Ponferradina busca la tercera consecutiva como local ante peor visitante". Article de @mundodeportivo

La Ponferradina busca la tercera consecutiva como local ante peor visitante


Ponferrada (León)/Palamós (Girona), 1 abr (EFE).- La Ponferradina buscará en El Toralín la tercera victoria consecutiva como local ante el Llagostera, equipo que presenta el peor balance como visitante en la Liga Adelante con tan solo dos empates logrados a domicilio.
Los locales son conscientes de la trascendencia del choque para una permanencia que también busca el conjunto catalán, que logró el triunfo en su visita al terreno berciano la pasada temporada con un tanto de Perea casi en la última acción del encuentro.
El técnico gallego "Fabri" González tendrá que variar su línea defensiva y también la delantera, obligado en ambos casos por las ausencias por sanción de Casado y Berrocal, éste último castigado con cuatro partidos tras su expulsión en Oviedo y que condicionará el sistema táctico que emplee la Deportiva.
En el caso del lateral izquierdo el sustituto es claro, el francés Samuel Camille, que recupera la titularidad, mientras que para las posiciones de vanguardia las opciones se multiplican ya que podría utilizar dos delanteros Jebor y Djordjevic o buscar un jugador de banda para acompañarlo con cualquiera de los dos e incluso Hume, ya incorporado tras su convocatoria con Canadá.
PUBLICIDAD
De hecho, el entrenador ponferradino ha incluido en la convocatoria a todos los jugadores disponibles, salvo los sancionados y el lesionado Aguza, con lo que realizará los descartes antes del choque.
González no ha desvelado cuáles pueden ser sus intenciones porque ha precisado que "quienes hacen las alineaciones son los futbolistas y se alineará a los que pensemos que pueden ayudar más al equipo".Ha vuelto a reclamar el máximo apoyo de la afición, ha restado trascendencia al encuentro, por lo que ha señalado: "Hay que vivir el partido sin presión, pero sí con el máximo de concentración, porque lo contrario supondría un enemigo para nuestros propios intereses".El Llagostera tiene claro que se trata de un partido de muchas urgencias en el que el equipo catalán necesita sumar su primera victoria fuera de casa para mantener opciones de permanencia.Tras el vital y contundente triunfo del sábado pasado en Palamós por 4-0 frente al Alcorcón, los de Oriol Alsina tienen ahora ante sí un reto todavía más importante.A la necesidad de victoria se le añade que la Ponferradina es un rival directo en la lucha por la permanencia, así que sumar los tres puntos significaría para el Llagostera recortar a cuatro la distancia actual y evitar que el cuadro leonés se aleje de los puestos de descenso.Oriol Alsina no podrá contar una semana más con los lesionados Jordi López y Nando Quesada y esta vez se suman las importantes ausencias de David Querol y Escassi, que no pueden viajar por molestias, así como la de Samu por sanción.Alsina ha destacado sobre la Ponferradina que le tiene "mucho respeto" y que, "en casa, es uno de los mejores equipos de la categoría".
"Tienen buenos jugadores y un gran grupo, el carácter de su míster hace que saquen lo mejor", ha añadido el técnico catalán, quien ha señalado sobre los suyos que están "bien" y que llegan a la cita "confiados de poder sacar algo positivo".
Oriol Alsina ha subrayado de todos modos que, "esta semana, sirve no jugar bien y ganar", consciente de lo que se juega el Llagostera y de que si vence volverá "a recortar distancias".
"Ahora mismo no pensamos en nada que no sea ganar, aunque el empate no es mal resultado, porque lo importante es no perder frente a un rival directo", concluyó Alsina.
- Alineaciones probables:
Ponferradina: Dinu; Seoane, Raíllo, Miquel, Camille; Basha, Jonathan; Acorán, Djordjevic, Álvaro y Jebor.
Llagostera: René, Masó, Escassi, Chus Herrero, Álex Cruz, Tébar, Emilio, Ríos, Fofo, Natalio y Juanjo.
Árbitro: Rubén Eiriz Mata (colegio gallego)
Estadio: El Toralín
Hora: 18.00.EFE.
Llegir mes / Leer mas...

Convençuts d´aixecar el vol ? . Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Convençuts d´aixecar el vol ?

El Llagostera confia a donar continuïtat a l'embranzida agafada amb el 4-0 contra l'Alcorcón aquesta tarda al camp d'un rival directe com el Ponferradina De los Reyes, Querol i Escassi, baixes destacades per buscar el primer triomf a fora

02.04.2016 | 00:00
Natalio, envoltat de companys que el feliciten, serà la gran arma ofensiva del Llagostera a Ponferrada.
Natalio, envoltat de companys que el feliciten, serà la gran arma ofensiva del Llagostera a Ponferrada.
Traient l'estrena a Bilbao (4-2) i la darrera jornada a Oviedo (3-0),?l'arribada de Fabri González en substitució de José Manuel Díaz va servir per aturar una sagnia de resultats que els va fer caure en picat de la part alta cap a les posicions més perilloses. Les dues victòries contra Numància (1-0) i Osca (2-1) van evitar que els del Bierzo caiguessin en llocs de descens i que els nervis entressin definitivament al Toralín. Amb dos punts de coixí, sobre el 19è, Fabri considera que el partitd'avui no és «cap final» per al Ponferradina. «El Llagostera té molta més pressió però sap conviure-hi millor que nosaltres amb aquestes situacions», deia. Fabri no va voler aclarir qui seran els encarregats de suplir les absències del sancionats Casado i Berrocal. Aquest darrer va ser castigat amb quatre partits per insultar l'àrbitre contra l'Oviedo. Tot i això, sembla clar que el lateral esquerre serà per a Samuel Camille.?En canvi, en punta d'atac el tècnic gallec té més dubtes. Un dels candidats a ser titular és l'internacional sub12 serbi Luka Djordjevic ja recuperat d'una lesió. Podria ?acompa?nyar-lo William Jebor que dijous va reincoporar-se després de fer tres gols amb la seva selecció, Libèria, en el triomf contra Djibouti (5-0). També podria recuperar el seu lloc a l'equip l'exporter del Girona Roberto Santamaría un cop ha deixat enrere una lesió al turmell, en el lloc del romanès Dinu Moldovan. ddg ponferrada

Si el Llagostera aquesta tarda (18 h) copia la imatge oferta al darrer desplaçament a Valladolid (3-0) té molts números de tornar cap a la Costa Brava amb les mans buides. Ara bé, si els d'Alsina són l'equip que n'hi va clavar 3 al Mallorca o 3 a l'Alcorcón en els dos darrers partits a Palamós, tindran molt a prop la proesa de sumar per primera vegada els tres punts a domicili. El contrincant d'aquesta tarda és un rival directe que es troba a 7 punts, la qual cosa afegeix encara més transcendència a la primera final fora de casa de la temporada. I?és que una relliscada seria fatal, ja que el Ponferradina s'allunyaria a 10 punts dels llagosterencs. Els gironins són conscients que cal ventar un cop de puny damunt la taula i vèncer per primer cop a fora. Per fer-ho, però, Alsina no podrà comptar avui amb tres homes clau al seu esquema com Samu de los Reyes, sancionat, i David Querol i Escassi, lesionats. El malagueny, titular a l'eix de la defensa, va rebre un fort cop en l'entrenament de dijous i no es va poder recuperar a temps. El seu lloc a l'eix central l'ocuparà, en principi, Tito Ortiz tot i que Aimar i Ruymán també tenen opcions. Alsina també podria donar entrada a l'onze a a Emilio Sánchez al mig del camp en el lloc de Pitu Comadevall. Rafa Chumbi i Jorge García no van viatjar mentre que Jordi López, Quesada i José Carlos segueixen de baixa per lesió.
«Respectem molt la Ponfe i sabem que la dificultat serà extrema perquè a casa presenten un dels millors números.?Tot i això, estem en un bon moment de joc. Nosaltres arriscarem i a veure si d'una vegada guanyem a fora», deia Alsina. Per l'entrenador maresmenc els seus jugadors es mereixen guanyar a fora «des de fa temps perquè traient la taca del dia de Valladolid, estem fent un bon joc». Els del Bierzo han guanyat els dos darrers partits a el Toralín i, potser per aquest motiu, Alsina va explicar abans d'emprendre el viatge que no veuria amb mals ulls un empat. «La mentalitat és de guanyar, però un empat no seria un mal resultat. En canvi, si perdem, la Ponfe marxaria d'aquesta lluita per evitar el descens». Per aquest motiu, alsina considera que el d'avui és «un dels partits més importants dels que hem jugat darrerament».
La d'avui és la primera de les onze finals que esperen al conjunt blaugrana. «Preguntat per l'immediat calendari i les possibilitats de sumar un bon grapat de punts, tenint en compte que la setmana vinent visita l'estadi palamosí el cuer Bilbao Athletic, Alsina no és desvia ni un mil·límetre del tòpic discurs del partit a partit. «No mirem més enllà del Ponferradina. Quan l'acabem ja pensarem en la final davant el Bilbao Athletic, que està fent bons partits a fora».
Del rival d'avui que dirigeix Fabri González, Alsina adverteix que l'empresa «no serà gens fàcil perquè a casa són forts, el míster és competitiu i intenta inculcar el seu caràcter intens i agressiu als seus jugadors». El tècnic d'Arenys de Mar assegura que el vestidor «està mentalitzat i sap que cada jornada quedaran menys oportunitats, per això hem de retallar distàncies per arribar amb vida al final de la Lliga». Tot i que la Ponferradina no té el cartell que pot tenir un Valladolid, per posar un exemple de l'útim rival a fora, Alsina no se'n refia gens ni mica. «Per mi és igual de difícil i d'històric que els altres rivals. Si és en aquesta categoria és per ?mereixement propi i ja hi és des de fa anys». El missatge que Alsina vol transmetre als seus homes davant la transcendència del matx és que «serà vital mantenir el zero a la porteria, però, el més important és sortir amb confiança, ser forts psicològicament i saber que tant individualment com col·lectivament ens hi juguem molt».
L'equip va marxar ahir a la tarda des de l'aeroport del Prat cap a la Corunya, des d'on es va desplaçar fins a Ponferrada amb autocar.
Llegir mes / Leer mas...

"Escassi, lesionat, cau de la llista". Article de @educiu a @lesportiucat

Escassi, lesionat, cau de la llista

Després de l'últim entrenament setmanal, el Llagostera va facilitar la convocatòria de divuit jugadors per viatjar cap a Ponferrada. Una llista en què la principal novetat va ser l'absència d'Alberto Escassi. El jugador es va lesionar en l'entrenament de dijous i té una ruptura d'un centímetre a l'isquiotibial que el farà aturar-se uns quinze dies, cosa que sens dubte és un contratemps important en els esquemes del tècnic Oriol Alsina, que per al partit d'avui a El Toralín haurà de buscar un substitut a l'eix de la defensa (Ruymán, Tito o fins i tot Aimar són els candidats per formar parella de centrals amb Chus Herrero). La baixa d'Escassi s'afegeix a les de Samu (sancionat) i Jordi López, Quesada, Querol i José Carlos (lesionats); Moragón, Jorge i Chumbi tampoc no van entrar en la convocatòria per decisió tècnica.
Llegir mes / Leer mas...

"Només hi ha una via". Article de @educiu a @lesportiucat

Només hi ha una via

El Llagostera busca a El Toralín el primer triomf del curs a domicili per continuar retallant la distància respecte de la permanència

Els gironins aspiren a vèncer un rival directe i, a més, recuperar el ‘goal average' (0-1)

Juanjo, controlant una pilota en el partit de la primera volta contra la Ponferradina jugat a Palamós (0-1) Foto: JOAN CASTRO/ICONNA.
1 2
El Llagostera visita el camp de la Ponferradina (a les 18 h) en una altra oportunitat per sumar la primera victòria de la temporada a domicili. El conjunt dirigit per Oriol Alsina arriba al duel carregat de moral, després de golejar l'Alcorcón en l'última jornada (4-0), però tot i així continua sense marge d'error d'aquí fins a final de temporada si vol conservar l'esperança de la permanència, una zona que ara mateix li queda a cinc punts quan només falten onze jornades per disputar-se. Es tracta d'una altra final per al Llagostera, que, a més, s'enfronta a un rival directe en la lluita per la salvació, ja que la Ponferradina, dissetè amb 35 punts, té el descens a només tres. És per això que una victòria visitant no tan sols acostaria els llagosterencs a l'objectiu, sinó que, a més, continuaria implicant el conjunt del Bierzo en la part baixa de la taula. Per contra, una derrota avui a El Toralín deixaria molt tocat el Llagostera i permetria a la Ponfe fer un pas de gegant per allunyar-se de la zona vermella de la classificació. També hi haurà en joc el goal average particular entre tots dos equips, ara mateix a favor del conjunt dirigit per Fabri després de la victòria en el partit de la primera volta jugat a Palamós, en el qual l'equip de Ponferrada es va imposar per la mínima gràcies a un gol de Berrocal en la segona meitat (57').
El Llagostera, cada vegada més sòlid a casa, necessita posar fi una vegada per totes al malefici a camp contrari (és el pitjor equip de la categoria, amb només dos empats en setze partits), un llast que ha ensorrat els llagosterencs en les últimes posicions de la taula. La reacció ha de ser immediata per la gravetat de la situació, i avui el conjunt llagosterenc ho intentarà en un estadi on ja hi va guanyar la temporada passada amb un gol in extremis d'Alberto Perea (0-1). Aquest partit a El Toralín va ser precisament l'últim en què els blaugrana van deixar la porteria a zero a domicili, una fita que aquesta temporada encara no han aconseguit cap vegada.
Els objectius estan clars
“Hi anem amb la mentalitat de guanyar, però un empat podria no ser un mal resultat, perquè és un partit a camp contrari i perquè la Ponferradina és un rival directe. De tota manera volem guanyar perquè és un partit molt important per a nosaltres, respectem molt la Ponfe, és un equip dur, intens i té uns números bons a casa, però estem en un bon moment i ho volem aprofitar. Cada vegada queda menys per al final i hem de continuar retallant punts per arribar a les últimes sis jornades amb possibilitats de salvació”, explica Oriol Alsina, que continua amb la idea d'alinear un onze amb variacions respecte del que sol jugar en els partits a casa: “El que és clar és que a domicili hem de canviar alguna cosa. Hem d'intentar trobar quin és l'equip més competitiu fora de casa, perquè són partits i mentalitats diferents respecte a quan juguem a Palamós.” L'entrenador del Llagostera també va destacar la importància de l'última victòria contra l'Alcorcón, que va donar confiança a l'equip en general i en especial a determinats jugadors, sobretot als golejadors Natalio (3) i Fofo (1), que es van estrenar de cara a porteria amb la samarreta blaugrana. “Un triomf així sempre reforça moralment; quan el teu equip guanya i tu tens una actuació destacada t'ajuda molt psicològicament. Si tens aquesta confiança pots apujar el teu nivell competitiu. Intentarem que tots els jugadors estiguin mentalitzats, que siguin conscients del que ens hi juguem”, conclou Alsina.

AMB MORAL

El Llagostera arriba al duel amb confiança després del 4-0 contra l'Alcorcón

LA VALORACIONS D'ORIOL ALSINA

Hi anem amb la mentalitat de guanyar, però un empat podria no ser un mal resultat, perquè la Ponfe és un rival directe
No crec que el partit sigui una final
a vida o mort, s'ha
de jugar aquest duel sense pressió, perquè si no, seria
un enemic afegit
Una victòria dels d'Alsina seguiria implicant la Ponfe en la lluita per la permanència

SENSE MARGE

Els blaugrana, a cinc punts de la salvació, han de trencar ja el malefici a domicili

LES VALORACIONS DE FABRI

El que és clar és que a domicili hem de canviar alguna cosa. Hem d'intentar trobar quin és l'equip més competitiu fora de casa

QUE NO S'ESCAPI

Respectem molt la Ponferradina, té uns números bons a casa i segur que serà complicat, però estem en un bon moment i ho volem aprofitar
Cada vegada queda menys i hem de continuar retallant punts per arribar a les últimes sis jornades amb possibilitats de salvació
Hem de respectar el Llagostera; en l'últim partit contra l'Alcorcón van fer un partidàs i molts dels fitxatges d'hivern han aportat moltes coses
El Llagostera té més pressió que nosaltres, però també estan més acostumats a conviure amb aquesta situació
L'última derrota ja és el passat i hem de mirar endavant. Hem de canviar coses que vam fer malament i sobretot estar concentrats
Llegir mes / Leer mas...