dimarts, 26 de gener del 2016

"Lluny com mai de l´objectiu". Article de @diaridegirona

Lluny com mai de l´objectiu

Els sis punts que hi ha ara sobre la permanència són la diferència màxima que ha tingut el Llagostera amb la salvació

26.01.2016 | 06:00 Els sis punts de diferència que hi ha ara entre el Llagostera i la permanència són la màxima distància que ha tingut mai l´equip d´Oriol Alsina amb els llocs de salvació en aquests dos anys a la Lliga Adelante. Que els blaugrana ocupin la zona de descens no és cap novetat perquè la temporada passada hi van conviure força jornades a la primera volta i en l´actual aquest ha sigut majoritàriament l´hàbitat natural. El que comença a ser preocupant és el forat que s´està obrint entre la permanència, que ara marca el Mallorca, amb 23 punts, i el Llagostera (17), agreujat per la mala ratxa de resultats que acumula l´equip: 4 derrotes en els 4 partits de 2016 i cap victòria des del 2-0 sobre l´Osca en la quinzena jornada que, precisament, va coincidir amb l´últim cop que els gironins, tot i ser dinovens, en posicions de descens, tenien els mateixos punts que la zona de salvació.
Els blaugranes van tancar el 2015 amb un empat sense gols contra el Mirandés que els deixava a dos punts de la permanència. Quatre partits més tard aquesta diferència ha passat a ser ja de sis punts, després de no haver-ne pogut guanyar cap dels últims dotze disputats contra Almeria, Leganés, Saragossa i Osasuna. En cada un dels últims quatre partits la diferència sobre els llocs de permanència s´ha anat eixamplant: després de caure a Almeria eren tres punts, van passar a quatre pel 0-1 contra el Leganés, a cinc en caure a Saragossa i diumenge ja eren sis després del 3-0 de Pamplona. No cal ni dir que derrotar el Lugo aquest dissabte al Nou Estadi Palamós Costa Brava resulta una obligació per no fer més grossa la ferida.
Aquesta temporada, abans d´aquesta pèrdua progressiva pels mals resultats de 2016, el Llagostera havia arribat a tenir la permanència a quatre punts després de la dotzena jornada, coincidint amb la derrota per 2-0 a San Mamés contra el Bilbao Athletic. Tres partits més tard, el triomf sobre l´Osca, l´últim que ha aconseguit el Llagostera aquesta temporada, els permetia igualar-se amb la zona de permanència abans de tornar a començar una davallada que de moment no s´ha aturat.
La temporada passada mai el Llagostera va estar tan lluny de la permanència. En la novena jornada hi va caure per primera vegada a conseqüència de l´1-4 encaixat contra el Mallorca i que va representar la destitució de Santi Castillejo i el retorn de la dupla Lluís Carrillo/Oriol Alsina. La màxima diferència que els blaugrana van arribar a tenir respecte a la permanència va ser de tres punts. La reacció va arribar a partir de la jornada 24: una victòria per la mínima sobre el Recreativo (1-0) va obrir una espectacular ratxa d´imbatibilitat que va treure el Llagostera del descens i el va deixar a tocar del play-off d´ascens. Els blaugranes van acabar la lliga amb 57 punts, tretze per sobre del descens.
El gran handicap del Llagostera aquesta temporada s´ha de buscar en el pèssim rendiment a fora (un punt), un rèdit que no s´ha pogut compensar de cap manera amb els números com a local (16), els mateixos que ha fet el Girona.
Llegir mes / Leer mas...

"La pitjor ratxa a segona A deixa el Llagostera molt tocat". Article de @educiu a @lesportiucat

La pitjor ratxa a segona A deixa el Llagostera molt tocat

Fatal. Els set partits que encadenen els llagosterencs sense guanyar (1 punt de 21) empitjoren la sèrie del curs anterior (2 de 21) i situen l'equip a sis punts de la zona de permanència

Fran Cruz, lluitant per una pilota amb Nino, de l'Osasuna, el diumenge passat a El Sadar (3-0) Foto: DIARIO DE NAVARRA.
1
El Llagostera està passant el pitjor moment des que competeix a segona divisió A. El conjunt llagosterenc va perdre diumenge passat al camp de l'Osasuna (3-0) i ja encadena set partits sense conèixer la victòria, una nefasta sèrie de resultats que deixa els blaugrana a sis punts de la permanència, la distància més gran de l'equip d'Alsina en la categoria de plata. L'únic punt que ha sumat el Llagostera dels últims 21 en joc també és la pitjor ratxa del conjunt blaugrana a segona A, i supera la que va tenir el curs passat entre la sisena i la dotzena jornada (2 punts de 21). Pel que fa als gols marcats i rebuts, l'estadística és calcada: dues dianes a favor i onze en contra.
Tot plegat fa que el Llagostera estigui en una situació límit després de les primeres 22 jornades de lliga. En la mala trajectòria de l'equip hi podria haver retrets a tots els nivells, des de la fragilitat defensiva (el Llagostera és l'equip més golejat de la categoria, amb 34 gols rebuts, i només ha deixat la porteria a zero en tres jornades) fins a la poca eficàcia en atac (és el tercer conjunt menys golejador, amb 19 gols a favor, i només n'ha marcat dos en les últimes set jornades) i també la incapacitat de l'equip per situar-se al davant en el marcador en la majoria de partits (només ho ha aconseguit en cinc ocasions). Però sobretot el que ha portat el Llagostera fins a aquesta delicada situació és el pèssim bagatge que acumula l'equip a domicili, amb un sol punt de 36 possibles (l'aconseguit a Montilivi contra el Girona, 2-2), que el fa ser el pitjor equip en aquest apartat.
No poden esperar més
La plantilla llagosterenca és conscient que ha de fer un pas endavant immediatament per no quedar enfonsats en la taula classificatòria abans d'hora, una reacció que hauria de començar dissabte que ve amb la visita del Lugo (a les sis de la tarda). “No hem de mirar enrere, perquè vénen partits complicats. Hem de ser positius i tornar a recuperar les sensacions que teníem a casa a principi de temporada”, explica el davanter Benja Martínez, unes paraules molt similars a les del seu company Jordi Masó: “El partit contra el Lugo és una final, els punts no es poden escapar i hem de fer-nos forts a casa.”
El Llagostera va començar amb uns números força solvents al Palamós-Costa Brava (va sumar 15 punts dels primers 24), però en les dues últimes jornades l'equip blaugrana només va poder esgarrapar un punt davant de la seva afició (0-0 contra el Mirandés), abans de perdre per la mínima contra el Leganés (0-1). És per això que sumar els tres punts de dissabte és vital perquè la moral dels llagosterencs no decaigui encara més.

LES REACCIONS

Curs 2014/15
Llagostera-Saragossa(j. 6)
0-1
Alavés-Llagostera
0-0
Llagostera-Sabadell
0-1
Llagostera-Mallorca
1-4
Lugo-Llagostera
1-1
Llagostera-Racing
0-2
Alcorcón-Llagostera (j. 12)
2-0 Total: 2 punts de 21 possibles (2 gols a favor i 11 en contra)
Curs 2015/16
Oviedo-Llagostera (j. 16)
2-1
Còrdova-Llagostera
2-0
Llagostera-Mirandés
0-0
Almeria-Llagostera
2-1
Llagostera-Leganés
0-1
Saragossa-Llagostera
1-0
Osasuna-Llagostera (j. 22)
3-0 Total: 1 punt de 21 possibles (2 gols a favor i 11 en contra)
No hem de mirar enrere, perquè ens vénen partits complicats. Hem de ser positius
Benja Martínez
davanter del llagostera
El partit contra el Lugo és una final, els punts no es poden escapar i hem de fer-nos forts a casa
Jordi Masó
lateral del llagostera

UN ALTRE HANDICAP

Sabem que hem de retallar sis punts, però només ho podrem fer anant pas a pas
Emilio Sánchez
migcampista del llagostera
El Llagostera és l'equip més golejat de segona A, amb 34 gols rebuts

Imaz (sanció) s'afegeix a les baixes

El Llagostera va fer ahir un entrenament de recuperació i avui tindrà descans. Serà demà quan la plantilla començarà a preparar el pròxim partit contra el Lugo, una nova final per als llagosterencs, que previsiblement tornaran a tenir una àmplia llista de baixes. Els qui segur que no jugaran són els lesionats Chus Herrero, Chumbi i Álex Cruz, com tampoc Jesús Imaz, que va veure la cinquena groga contra l'Osasuna i serà sancionat. D'altra banda, el Llagostera espera recuperar algun dels altres jugadors que arrosseguen problemes físics, com ara Querol, José Carlos o Jordi López. Pel que fa a Ruymán, aviat podria entrar en alguna convocatòria.

Últims dies per fitxar el golejador

Un dels principals problemes del Llagostera és la falta de gol. És per això que el club ja fa setmanes que està rastrejant el mercat d'hivern amb la intenció d'incorporar un golejador que augmenti el potencial ofensiu de l'equip. Els davanters del Llagostera han anat perdent pólvora amb el pas de les jornades i això ha provocat que l'equip només hagi marcat dos gols en els últims set enfrontaments, dos gols obra de David Querol (ara lesionat) que no van servir per sumar cap punt. La direcció esportiva llagosterenca, amb una fitxa professional lliure després de la marxa d'Eloy Gila al Sabadell, té fins dilluns vinent per fitxar un davanter centre que tanqui la plantilla.
Darrera actualització ( Dimarts, 26 de gener del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...