dilluns, 14 de desembre del 2015

"UE Llagostera: La derrota fuera de casa, como forma de vida". Article de @LlagosteraVAVEL

UE Llagostera: La derrota fuera de casa, como forma de vida

Nueva derrota de la UE Llagostera lejos de Palamós, ésta vez en Córdoba por 2-0. El lider de la Liga Adelante lució galones pero el Llagostera jugó su mejor partido fuera de casa de la temporada y no se arrugó. Los catalanes, acabaron con 9 jugadores. Los andaluces, más líderes.

UE Llagostera: La derrota fuera de casa, como forma de vida
UE Llagostera: La derrota fuera de casa, como forma de vida (foto sevilla.abc.es)
Córdoba CF
2 0
UE Llagostera
Córdoba CF: Razak; Stankevicius, Deivid, Rafa Gálvez, Abel Moreno; Nando, Luso, Víctor Pérez, Fidel (Ríos, min. 72); Xisco (Raúl de Tomás, min. 82) y Florin (Markovic, min. 90).
UE Llagostera: René; Aimar, Fran Cruz (Chumbi, min. 73), Chus Herrero (Jordi López, min. 79), Masó; Tito, Pitu, Escassi, Imaz, Ríos (Giva, min. 60); Benja.
MARCADOR: 1-0, min. 32, Xisco. 2-0, min. 90+1, Víctor Pérez.
ÁRBITRO: Sr. Ruipérez Marín (colegio castellano-manchego). Amonestó con tarjeta amarilla a Imaz (min. 57), Luso (min. 61), Stankevicius (min. 66), Pitu (min. 67), Escassi (min. 90), Markovic (min. 90+2). Expusado por doble amarilla Aimar (min. 52 y min. 78). Expulsado con tarjeta roja directa Giva (min. 90+2).
INCIDENCIAS: Partido correspondiente a la 17ª jornada de la Liga Adelante disputado en el estadio Nuevo Arcángel de Córdoba.
Cuando el peor visitante de la segunda división visita al lider, se puede pensar, a priori, que la derrota está asegurada. Si además el lider es el Córdoba, un recién descendido con una plantilla plagada de gente con experiencia en primera división, aún más. Si a todo ésto le sumamos que el Llagostera llegaba plagado de bajas y con una dinámica muy negativa fuera de casa, no ya por resultados sino por sensaciones, entonces ya no es fácil pensar sólo en una derrota casi segura. También sería fácil pensar en una goleada.
Pero ayer el Llagostera eligió el Nuevo Arcángel de Córdoba para recuperar viejas sensaciones. Las de un equipo serio, junto en sus lineas, sacrificado, solidario y sobretodo, con mucha intensidad y carácter. Sólo la falta de contundencia en ataque y la enorme calidad cordobesista, tumbaron a los de la Costa Brava.
También un arbitraje dudoso. Dudoso por tener ante la duda las cosas muy claras, es decir, mirar sólo hacia el lado del grande. Pero ésta circunstancia es ya casi normal cuando juega un equipo como el Llagostera, sin la voz suficiente para que un gigante le escuche desde abajo. Un claro penalti de Galvez sobre Imaz con 0-0 en el marcador que el árbitro no señaló, podría haber cambiado la historia de éste partido. Pero además, existe en el Llagostera la sensación de que decisiones más pequeñas, faltas no pitadas o tarjetas que no son o al revés, van descolocando poco a poco al equipo y desgraciadamente, no es algo poco habitual sino que ha pasado ya en bastantes ocasiones durante la temporada.

Calidad de Primera División

El partido se jugó en todo momento de tú a tú. El Córdoba CF dominaba el balón y la posesión pero con el cambio táctico de Oriol Alsina con Escassi, Tito y Pitu en el centro del campo, los locales no encontraban superioridades en la medular y se ahogaban una y otra vez ántes de entrar al área.
Tuvieron, eso sí, alguna oportunidad clara de gol. Nando y Fidel, intentaban desbordar por las bandas y Xisco estaba en todas. La calidad de éste equipo es incuestionable, de primera división. Pero los catalanes no sólo minimizaron la superioridad cordobesa, sino que no le perdieron en ningún momento la cara a la portería de Razak. Es más, pudieron adelantarse en el marcador con un par de ocasiones clarísimas de Imaz, tras pase de la muerte de Masó y de Ríos, que realizó una jugada fantástica dentro del área y que no remató con comodidad gracias al gran trabajo de Deivid.
Tras una primera media hora en la que ya se veía que la victoria local costaría, Xisco remató incomprensiblemente sólo en el área y anotó de cabeza el primer gol. Ni el Córdoba se vino arriba, ni el Llagostera abajo. Seguía cada uno con su guión perfectamente estudiado. Los locales a tocar y a buscar la jugada pase a pase y los visitantes a presionar con mucha intensidad y a salir al contragolpe.

Segundo tiempo con lluvia de tarjetas

En la segunda mitad, la UE Llagostera salió con la misma presión y ganas que en la primera y a los 6 minutos, un centro al área con muchísimo peligro de Ríos, hizo intervenir a Razak que se estiró como un felino para despejar. Pero el rechazo le cayó franco a Imaz que remató con ganas. Salvó Deivid bajo palos.
Luego el encuentro se nubló. Algún que otro choque, patada o agarrón y comenzó la tormenta de tarjetas que dejó al Llagostera con diez jugadores por la expulsión de Aimar por doble amarilla. El fútbol, poco a poco, daba paso al protagonismo del colegiado. Se paraba el juego constantemente pero durante 15 minutos, el Llagostera daba sensación de que podía empatar, incluso con 10 hombres.
Pero al final, Víctor Pérez, que se marcó un partidazo en el centro del campo del Córdoba, marcó el gol de la sentencia a puerta vacía tras un contragolpe llevado por Raúl de Tomás. Era ya el minuto 90.
Un minuto después, Giva fue expulsado con roja directa por propinar una patada a un contrario por pura impotencia.
Con el final del partido, como si del día de la marmota se tratara, otra vez la sensación ya habitual. La amargura de la derrota con la que ya convive el Llagostera cada vez que juega lejos de Palamós. Pero la diferencia ésta vez fue muy clara: se había recuperado el espíritu que la temporada pasada puso a éste equipo en la boca de todos los amantes del fútbol. Vuelve el Llagostera.
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera segueix en descens i el Girona hi caurà si perd amb el Mallorca". Article de @diaridegirona

El Llagostera segueix en descens i el Girona hi caurà si perd amb el Mallorca

14.12.2015 | 00:00 No hi ha manera. Ni el Llagostera se'n surt a domicili (1 punt de 27) ni el Girona sap el que és acumular bons resultats a Montilivi (només ha guanyat un partit a casa en tota la temporada). D'aquesta manera, és molt difícil sumar punts i, així, mirar cap amunt es fa gairebé impossible. Aquesta jornada ha quedat en evidència que els dos representants gironins hauran de remar de valent si volen escapar d'una situació que se'ls està complicant de mica en mica. Tots dos perdien el dissabte, a cap d'ells els acompanyaven els resultats de la jornada i continuen instal·lats a la part baixa de la classificació.
Res de nou a Llagostera. Nova derrota a fora i un cap de setmana més en descens. Els blaugrana es mantenen en la vintena posició, tenen 16 punts i la salvació es queda a 2 punts per sobre. Bilbao Athletic i Almeria (el nou cuer) tenen 14 punts i continuen per sota dels d'Alsina. Escapar de les últimes quatre posicions abans que acabi ?l'any serà impossible. Bàsicament perquè els dos equips que té per sobre, Girona i Mallorca (tots dos amb 18 punts) es veuen les cares aquest proper dissabte. Tots dos o, com a mínim un d'ells, puntuarà. La diferència de gols no va a favor dels blaugrana, que encara que gua?nyin el Mirandés no podran superar gironins i balears.
Molt malament li ha anat al Girona que tant Valladolid com Osca hagin guanyat aquesta setmana. Els de Machín cauen dues posicions, són ara divuitens i empaten a punts (18) amb el primer equip que és en descens, el Mallorca. Curiosament, és el proper rival a la Lliga. Per tant, si el Girona perd a Palma, caurà segur en descens, cosa que seria la pitjor manera de tancar el 2015 i d'iniciar amb mil i un dubtes l'any entrant.
Llegir mes / Leer mas...

"Recuperar efectius, la prioritat d´Alsina abans d´acabar l´any". Article de @diaridegirona

Recuperar efectius, la prioritat d´Alsina abans d´acabar l´any

Samu i Querol seran les novetats a la Copa, mentre que el Llagostera podria comptar amb Emilio per rebre el Mirandés

14.12.2015 | 07:47
Emilio Sánchez controla la pilota en un partit de pretemporada.
Emilio Sánchez controla la pilota en un partit de pretemporada.
Queda només una setmana per les vacances de Nadal i el Llagostera té diferents fronts oberts. Primer, toca intentar la proesa a Riazor i capgirar un 1-2 contra el Deportivo de la Corunya per seguir fent-la grossa a la Copa del Rei. I després, cal netejar la trista imatge a domicili amb una victòria a casa contra el Mirandés. Però la gran prioritat d'Oriol Alsina, ara mateix, és començar a recuperar efectius perquè la plaga de baixes, per culpa de les sancions i, sobretot, de les lesions, és una rèmora perquè els blaugrana puguin oferir la seva millor versió.
De moment, el tècnic sap que per aquest partit contra el Deportivo té a dues cares noves respecte a l'últim compromís. Es tracta de Samu de los Reyes i David Querol. El primer no podia enfrontar-se al Còrdova per contracte, mentre que el reusenc, sancionat, també va ser baixa. Ara bé, sembla impossible que cap dels lesionats que ara mateix ocupen la infermeria pugui desplaçar-se fins a Riazor. Tampoc se la jugarà Oriol Alsina, que mirarà de recuperar algun efectiu de cara al duel contra el Mirandés del ?diu?menge. Un d'ells podria ser el migcampista Emilio Sánchez. Intermitent aquest curs per culpa de les lesions, si no hi ha cap contratemps el manxec estarà a disposició del cos tècnic aquesta propera jornada. No ho té tan fàcil Juanjo Expósito, però s'intentarà forçar la màquina perquè el càntabre pugui tornar. L'atacant es va lesionar aquesta última setmana en un entrenament. El mateix dia també va caure Eloy Gila, encara que el vallesà sí que ho té complicat per jugar més aquest any.
Qui està del tot descartat, per Riazor i també per enfrontar-se al Mirandés, és Chus Herrero. L'aragonès va fer-se mal a Còrdova, passarà per la sala d'operacions i en té per un mes de baixa. L'altre central que està fora de combat és Ruymán. El canari fa mesos que no juga i és a punt de reaparèixer, però no ho farà fins al gener. Giva i Aimar, expulsats al Nuevo Arcángel, hauran de descansar un partit, de manera que s'uneixen al cúmul de baixes dels gironins.
Llegir mes / Leer mas...

"Mig any en verd i mig any en vermell". Article de @lesportiucat

Mig any en verd i mig any en vermell

El Llagostera va tancar a l'Arcángel el 2015 pel que fa a partits fora de casa en la lliga. Tot i que és cert que la proporció de partits jugats a domicili en la primera meitat de l'any no és exactament igual –en el 2015 corresponent al curs passat va afrontar 12 desplaçaments mentre aquest curs en suma nou– el que sí és cert és que les sensacions i, sobretot, el rendiment són totalment oposats. El Llagostera va estrenar el 2015 lluny del seu estadi jugant a Leganés, i la primera victòria no va arribar fins el 15 de febrer contra l'Osasuna (0-1). A partir d'aquest moment, les xifres positives es van disparar i en la primera meitat de l'any els llagosterencs van sumar 19 punts de 36 possibles lluny de casa. Aquest curs, les xifres són nefastes: l'equip de la Costa Brava encara no ha sumat la primera victòria a fora, un fet inèdit en la història recent del club, i el balanç és d'1 punt de 27 possibles.
Llegir mes / Leer mas...

"Sense cap més opció que viatjar molt i entrenar poc". Article de @lesportiucat

Sense cap més opció que viatjar molt i entrenar poc

El ritme de la plantilla llagosterenca en aquests darrers dies del 2015 pel que fa al futbol es pot considerar frenètic. L'expedició llagosterenca va sortir divendres a primera hora de la tarda cap a Còrdova, on va passar dues nits. L'equip va tornar amb tren cap a terres catalanes ahir al matí, i just arribats a Llagostera la plantilla va fer una petita sessió de recuperació, mentre els que no van jugar cap minut sí que es van exercitar amb més intensitat. I és que en aquest inici de setmana Alsina podrà entrenar poc, i no en les millors condicions, ja que demà hi ha partit de copa a la Corunya. Els blaugrana han entrenat avui per preparar el duel contra el Deportivo, i aquesta tarda agafaran un vol que els portarà cap a Galícia. Dimecres tocarà fer recuperació i, entre una cosa i una altra, el Llagostera no es podrà centrar exclusivament en el Mirandés fins dijous.
Llegir mes / Leer mas...

"Una carta més sobre la taula". Article de @lesportiucat

Una carta més sobre la taula

Recurs. El Llagostera va jugar amb tres migcampistes d'entrada a Còrdova i les sensacions, més enllà del resultat, van ser força positives. Alsina té un recurs més per sorprendre al rival

Benja i Pitu en una acció del duel que es va jugar dissabte a l'Arcángel de Còrdova Foto: CÓRDOBA DEPORTE.
1
El Llagostera va tornar de Còrdova amb un resultat negatiu i, com és obvi, la valoració general del darrer desplaçament del 2015 no pot ser positiva. Més enllà del resultat, però, el duel al camp del líder sí que va permetre posar a prova i valorar davant d'un rival molt difícil una innovació tàctica d'aquesta temporada: el fet de jugar amb tres migcampistes d'entrada. Oriol Alsina i el seu cos tècnic van apostar per fer coincidir sobre el verd de l'Arcángel Pitu, Escassi i Tito, i la sobrepoblació del centre del camp va sorprendre el rival i va encallar el joc de creació dels d'Oltra: “Crec que s'ha demostrat que el trivot era un bon plantejament. Els hem pres la possessió durant molta estona i potser l'única cosa que hauríem pogut fer millor és aturar els seus homes de banda”, remarcava el tècnic llagosterenc just després de la derrota al Nuevo Arcángel.
Pel que fa als protagonistes, els futbolistes, també es mostraven satisfets del rendiment que havien mostrat amb el nou sistema tot i que no s'hi conformaven ja que el resultat havia sigut negatiu: “Ens ha donat molta més seguretat i presència al mig del camp, i també hem pogut jugar més la pilota que en altres partits. Hem aconseguit la possessió al camp del líder, i en aquest aspecte hem d'estar satisfets”, explicava Tito, un dels integrants del mig del camp. I és que, tot i que el còmput global de la possessió va ser lleugerament favorable als cordovesos, el Llagostera sí que va tenir molta més presència, sobretot en la primera part, i això va suposar poder trepitjar molt més el camp contrari. No des del mig del camp però sí des del verd, Benja també explicava que jugar amb més gent en la medul·lar és un recurs que s'haurà de tenir més en compte: “M'he hagut de buscar la vida més sol en atac, però hem obtingut més protagonisme en les altres zones. M'ha agradat i sóc partidari d'aquest sistema”, remarcava.
Més equilibri
El curs passat el Llagostera ja va jugar amb tres homes al mig del camp, sobretot en l'inici de temporada i també en fases de diversos partits en què calia tenir més presència al mig del camp. El sistema utilitzat dissabte passat i sobretot el perfil de jugadors que hi va haver a Còrdova fan que les sensacions siguin força diferents de les de fa un any. En la temporada anterior era habitual veure dos mitjos defensius jugant de costat –s'ho combinaven Jordi López, Tito i Diego Rivas–, i per davant Pitu tenia més llibertat. A Còrdova, va ser Tito qui es va col·locar per davant de la defensa fent tasques més defensives, i davant seu hi van actuar Pitu i Escassi. El malagueny, molt polivalent, va ser capaç d'ajustar l'equip en tasques defensives però va tornar a demostrar que en atac té bona sortida de pilota i que també hi pot aportar coses.
Qui sap si aquest sistema podria ser una bona manera d'encabir-hi Pitu i Emilio, els dos jugadors tècnicament més dotats de la plantilla, sense que el rendiment de la defensa es vegi excessivament perjudicat.
El dubte, un benefici
El que queda clar és que Oriol Alsina i el Llagostera han aconseguit una nova carta per intentar sorprendre els rivals, i els més preocupats ara mateix deuen ser Carlos Terrazas i el seu Mirandés. Els de Miranda de Ebro visitaran Palamós diumenge vinent sense tenir gaire clar com jugarà el seu rival. Alsina tornarà a apostar pel sistema empleat a Còrdova, o no s'arriscarà i a casa, on les coses funcionen, serà millor no tocar res?

ELS PROTAGONISTES

S'ha demostrat que el ‘trivot' era un bon plantejament. Els hem pres la pilota molta estona
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera
Tot i haver-me de buscar més la vida en atac, és un sistema que crec que ens pot anar bé
Benja Martínez
davanter del llagostera
Ens ha donat més seguretat i presència al mig, i també hem pogut jugar molt més la pilota
Alberto ‘Tito' Ortiz
migcampista del Llagostera
Llegir mes / Leer mas...