dilluns, 14 de desembre del 2015

"Una carta més sobre la taula". Article de @lesportiucat

Una carta més sobre la taula

Recurs. El Llagostera va jugar amb tres migcampistes d'entrada a Còrdova i les sensacions, més enllà del resultat, van ser força positives. Alsina té un recurs més per sorprendre al rival

Benja i Pitu en una acció del duel que es va jugar dissabte a l'Arcángel de Còrdova Foto: CÓRDOBA DEPORTE.
1
El Llagostera va tornar de Còrdova amb un resultat negatiu i, com és obvi, la valoració general del darrer desplaçament del 2015 no pot ser positiva. Més enllà del resultat, però, el duel al camp del líder sí que va permetre posar a prova i valorar davant d'un rival molt difícil una innovació tàctica d'aquesta temporada: el fet de jugar amb tres migcampistes d'entrada. Oriol Alsina i el seu cos tècnic van apostar per fer coincidir sobre el verd de l'Arcángel Pitu, Escassi i Tito, i la sobrepoblació del centre del camp va sorprendre el rival i va encallar el joc de creació dels d'Oltra: “Crec que s'ha demostrat que el trivot era un bon plantejament. Els hem pres la possessió durant molta estona i potser l'única cosa que hauríem pogut fer millor és aturar els seus homes de banda”, remarcava el tècnic llagosterenc just després de la derrota al Nuevo Arcángel.
Pel que fa als protagonistes, els futbolistes, també es mostraven satisfets del rendiment que havien mostrat amb el nou sistema tot i que no s'hi conformaven ja que el resultat havia sigut negatiu: “Ens ha donat molta més seguretat i presència al mig del camp, i també hem pogut jugar més la pilota que en altres partits. Hem aconseguit la possessió al camp del líder, i en aquest aspecte hem d'estar satisfets”, explicava Tito, un dels integrants del mig del camp. I és que, tot i que el còmput global de la possessió va ser lleugerament favorable als cordovesos, el Llagostera sí que va tenir molta més presència, sobretot en la primera part, i això va suposar poder trepitjar molt més el camp contrari. No des del mig del camp però sí des del verd, Benja també explicava que jugar amb més gent en la medul·lar és un recurs que s'haurà de tenir més en compte: “M'he hagut de buscar la vida més sol en atac, però hem obtingut més protagonisme en les altres zones. M'ha agradat i sóc partidari d'aquest sistema”, remarcava.
Més equilibri
El curs passat el Llagostera ja va jugar amb tres homes al mig del camp, sobretot en l'inici de temporada i també en fases de diversos partits en què calia tenir més presència al mig del camp. El sistema utilitzat dissabte passat i sobretot el perfil de jugadors que hi va haver a Còrdova fan que les sensacions siguin força diferents de les de fa un any. En la temporada anterior era habitual veure dos mitjos defensius jugant de costat –s'ho combinaven Jordi López, Tito i Diego Rivas–, i per davant Pitu tenia més llibertat. A Còrdova, va ser Tito qui es va col·locar per davant de la defensa fent tasques més defensives, i davant seu hi van actuar Pitu i Escassi. El malagueny, molt polivalent, va ser capaç d'ajustar l'equip en tasques defensives però va tornar a demostrar que en atac té bona sortida de pilota i que també hi pot aportar coses.
Qui sap si aquest sistema podria ser una bona manera d'encabir-hi Pitu i Emilio, els dos jugadors tècnicament més dotats de la plantilla, sense que el rendiment de la defensa es vegi excessivament perjudicat.
El dubte, un benefici
El que queda clar és que Oriol Alsina i el Llagostera han aconseguit una nova carta per intentar sorprendre els rivals, i els més preocupats ara mateix deuen ser Carlos Terrazas i el seu Mirandés. Els de Miranda de Ebro visitaran Palamós diumenge vinent sense tenir gaire clar com jugarà el seu rival. Alsina tornarà a apostar pel sistema empleat a Còrdova, o no s'arriscarà i a casa, on les coses funcionen, serà millor no tocar res?

ELS PROTAGONISTES

S'ha demostrat que el ‘trivot' era un bon plantejament. Els hem pres la pilota molta estona
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera
Tot i haver-me de buscar més la vida en atac, és un sistema que crec que ens pot anar bé
Benja Martínez
davanter del llagostera
Ens ha donat més seguretat i presència al mig, i també hem pogut jugar molt més la pilota
Alberto ‘Tito' Ortiz
migcampista del Llagostera

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui