dissabte, 29 d’agost del 2015

El Llagostera busca el primer triomf del curs

Article del diari ARA

L'equip d'Oriol Alsina visita aquest dissabte l'estadi del Lugo (18.30 hores, Canal + Liga 2)
El Lugo i el Llagostera busquen aquest dissabte el primer triomf de la temporada a la segona jornada de la Lliga Adelante (18.30 hores, Canal + Liga 2). Els gallecs arriben reforçats per l'empat que van aconseguir a Oviedo (2-2) i els catalans amb la intenció de refer-se del 0-2 amb el què van començar el curs davant l'Osasuna.
El Lugo recupera el migcampista Fernando Seoane, que va complir sanció en la primera jornada, però perd per molèsties musculars al lateral David de Coz, el que propiciarà el debut de l'exmallorquinista Pau Cendrós amb l'equip local. A més, Luis Milla, exseleccionador estatal sub21, s'estrena a casa.
L'equip visitant viatjarà a Lugo sense tenir encara tancada la plantilla, ja que està a l'espera de concretar el fitxatge del central del Còrdova Fran Cruz, que vindria com a substitut de Pere Alcalá, cada vegada més a prop del Girona. Oriol Alsina, tècnic dels gironins, continua amb la baixa de Ruymán, que s'està recuperant d'un trencament del lligament creuat del genoll, i Jordi López, a punt de reincorporar-se al grup, a més del dubte d'Eloy Gila, que ha començat a entrenar-se amb l'equip aquesta setmana després de superar un esquinç de turmell.
Llegir mes / Leer mas...

El Lugo y el Llagostera buscan su primera victoria

Article de "El Progreso" de Lugo

 

El Lugo y el Llagostera buscan su primera victoria

Los gallegos llegan reforzados por el empate que cosecharon en Oviedo (2-2), mientras que los catalanes buscan reponerse del 0-2 con el que comenzaron el curso ante el Osasuna


Encuentro entre el Lugo y el Llagostera, en 2014. SEBAS SENANDE (ARCHIVO)
Encuentro entre el Lugo y el Llagostera, en 2014. SEBAS SENANDE (ARCHIVO)
El Lugo y el Llagostera perseguirán el primer triunfo de la temporada en la segunda jornada de la Liga Adelante. Los gallegos llegan reforzados a esta cita por el empate que cosecharon en Oviedo (2-2), mientras que los catalanes buscan reponerse del 0-2 con el que comenzaron el curso ante el Osasuna.
El Lugo se estrena en casa en el que será el primer partido de Luis Milla como técnico rojiblanco en el Anxo Carro, donde ya había dirigido a la selección española sub21. El entrenador del Lugo ha advertido este viernes de que el Llagostera va a exigir "estar muy concentrado" a su equipo en el encuentro de este sábado.
Por otra parte, el Llagostera viaja a Lugo con la intención de sacar algo positivo del Anxo Carro y poder estrenar el casillero de puntos de esta temporada. Según Milla, "el Llagostera tiene mucho juego directo, busca las segundas jugadas, le gusta disputar, físicamente es muy fuerte, muy rápido en las contras y en las transiciones en ataque. Es una forma de jugar que al jugador rival no le gusta porque tienes que estar muy concentrado y atento a las segundas opciones". Además, afirmó que respeta mucho al conjunto gerundense por su "grandísima temporada" 2014-2015.
Luis Milla: "Todos los jugadores van a tener sus momentos y sus partidos"
El Lugo recupera al centrocampista Fernando Seoane, que cumplió sanción en la primera jornada, pero pierde por molestias musculares al lateral David de Coz, lo que propiciará el debut del exmallorquinista Pau Cendrós con el Lugo.
Esta semana también ha arrastrado problemas musculares el delantero argentino Pablo Caballero, pero en esa posición, en la que se espera la llegada inminente de un refuerzo, el equipo solo tiene la alternativa del canterano Dani Pedrosa, por lo que, salvo sorpresa, no habrá cambios en esa posición.
Por su parte, el técnico turolense anunció que todos los jugadores "van a tener sus momentos y sus partidos", como lo demuestra contando con el portero José Juan, que será titular en el arranque del campeonato por la baja de Roberto Fernández, que se está recuperando de una mononucleosis.
El equipo visitante acude a Lugo sin tener aun cerrada la plantilla, pues está a la espera de concretar el fichaje del central del Córdoba Fran Cruz, que vendría a sustituir a Pedro Alcalá, cada vez más cerca del Girona.
Oriol Alsina, el técnico gerundense, continúa con la baja de Ruymán, que se esta recuperando de un rotura del ligamento cruzado de la rodilla; y de Jordi López, a punto de reincorporarse al grupo, además de la duda de Eloy Gila, que ha empezado a entrenarse con el equipo esta semana después de superar un esguince de tobillo.
Alineaciones probables:
Lugo: José Juan; Pau Cendrós, Israel Puerto, Dealbert, Manu; Pita; Iriome, Sergio Marcos, Campillo, David Ferreiro; y Pablo Caballero.
Llagostera: René; Aimar, Chus, Escassi, Samu, Emilio, Tito, Querol, Ríos, Juanjo; y Chumbi.
Árbitro: González Fuertes, del colegio asturiano.
Campo: Anxo Carro.
Hora: Sábado, 18:30 horas.

Llegir mes / Leer mas...

Retorn allà on va començar tot

Article del Diari de Girona / per Ramon Ribas

El Llagostera confia a sumar els primers punts de la Lliga a l'Anxo Carro de Lugo, el mateix escenari en què Alsina es va estrenar a la banqueta l'any passat El tècnic confirma que Fran Cruz rellevarà Alcalá si finalment aquest marxa

29.08.2015 | 06:30 El serial en el qual s'està convertint la sortida del central Pedro Alcalá del Llagostera rumb cap a Girona a través del Manchester City encara no ha viscut el seu darrer capítol i ahir Oriol Alsina deia que la situació del defensa murcià «continua igual, però dilluns es tanca el termini de fitxatges i només espero que aquest malson s'acabi pel nostre bé. Hi ha molt de nerviosisme per saber si es queda o si se'n va». Sobre tot plegat, el tècnic explicava que «no estic empipat, però sí que em sap greu que una cosa així no es faci abans. Però aquestes són les normes del futbol i entra dins la legalitat».
Si l'any passat Alcalá va ser el jugador de camp més utilitzat, aquest curs el defensa s'ha conformat en veure el debut amb l'Osasuna des de la tribuna i tampoc viatjarà a Lugo. «Crec que ha crescut moltíssim a Llagostera. El repte dels companys que es queden serà fer que no es noti la seva absència», deia Alsina, admetent que si finalment el jugador marxa «haurem fet un bon negoci, tot i que al final de la Lliga diré si l'hem trobat a faltar o no». Si Alcalá se'n va a Girona, arribarà Fran Cruz, encara que aquesta podria no ser l'única cara nova perquè el tècnic confirmava ahir que la direcció esportiva no tanca la porta a alguna incorporació més. r.r. palafrugell


La paciència és una virtut que no va mai de la mà amb el futbol i ja pot haver passat tan sols una jornada de Lliga que la paraula reacció o canvi d'imatge apareix a les primeres de canvi quan el resultat no és l'esperat. Això ho sap molt bé el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, qui després de debutar amb derrota en l'estrena del campionat davant l'Osasuna (0-2) encara avui contra el Lugo a l'Anxo Carro (18:30 hores) la segona jornada amb la mosca darrera l'orella. «He passsat una setmana estranya perquè tothom em pregunta per la derrota davant l'Osasuna i era només el primer partit de Lliga», lamentava ahir en roda de premsa.
L'entrenador admetia que «el resultat del debut no va ser favorable i tot i fer dos pals l'Osasuna va ser millor», però també va voler recalcar per enèssima vegada que «el Llagostera és l'equip més petit de la categoria i allò que vam fer la temporada passada té un mèrit extraordinari que ara mateix no serveix de res». Per tant, Alsina creu que cal canviar ràpidament el xip i «tornar a la nostra realitat»; aquesta diu, segons el tècnic dels blaugrana que «demà (avui per al lector) ens enfrontem contra un equip d'una capital de província que fa molts anys que juga a Segona A i que el més normal és que ens guanyin», tot referint-se al Lugo. Aprofundint un xic més sobre el rival dels llagosterencs en el primer desplaçament de la temporada, Alsina creu que l'equip dirigit per Luis Milla, «és un molt bon bloc que segueix amb la línia de fa molts anys i fins i tot millorada. Tracten bé la pilota perquè tenen futbolistes de bona qualitat tècnica. En destaco el lateral esquerrà Manu que es converteix en extrem, el migcampista Pita o el davanter Caballero, que per mi és dels millors de la categoria». En la primera jornada, el conjunt gallec va salvar un empat a dos del Carlos Tartiere d'Oviedo, un partit que va seguir el propi Alsina:?«El Lugo va ser superior al primer temps. Si els volem guanyar, hem de ser forts defensivament i ser solidaris en totes les línies».
L'onze patirà canvis
En la roda de premsa celebrada ahir a Palafugell, Oriol Alsina, va assegurar que «hi haurà canvis a l'onze titular perquè entenem que hi ha jugadors que han entrenat molt bé i es mereixen una oportunitat», i alhora lamentava que «en les convocatòries només hi poden anar 18 futbolistes i després només 11 poden sortir d'inici perquè l'actitud d'ells és molt bona». El que és cert també és que el cos tècnic comptabilitza algunes baixes per a la cita d'aquesta tarda a terres gallegues. L'equip es queda sense els lesionats Eloy Gila, Jordi López, Ruymán Hernández.
Caballero, l'amenaça
Sobre el rival, Alsina va explicar que un dels homes que més maldecaps pot donar al seu equip és el davanter Pablo Caballero, l'autor del gol que va evitar l'ascens del Girona a la Primera Divisió aquest últim mes de juny. «El Lugo té moltes combinacions per arribar a dalt i en Pablo baixa molt bé les pilotes. Té potència, és ràpid, guanyar la posició als centrals i té molt de gol. Al meu parer, és un dels millors atacants de la categoria».
Llegir mes / Leer mas...

A Galícia, fora dubtes

Article de l'Esportiu  / per J. Sebastian

El Llagostera afronta a Lugo el primer duel lluny de la Costa Brava amb la intenció d'oblidar el mal debut

Els d'Alsina hauran de millorar per batre un rival de nivell, amb bon gust i tacte amb la pilota

La prèvia Foto: L'ESPORTIU.
1
El Llagostera visita el camp del Lugo (avui, a les 18.30 h) amb l'objectiu d'esvair els petits dubtes que es van generar amb la derrota en la primera jornada contra l'Osasuna (0-2). El conjunt llagosterenc intentarà, lluny de la Costa Brava, sumar els primers punts del curs, un fet que seria ben rebut per afrontar el següent partit amb més confiança i moral.
Sabedors que el Lugo no ho posarà gens fàcil, els gironins viatgen sense complexos i decidits a batre un equip que en la primera jornada va empatar a dos gols al camp de l'Oviedo i que, tot i l'arribada de Luis Milla en el lloc de Quique Setién, no ha alterat la seva idea de joc de combinació i toc. “El Lugo és un molt bon equip que fa anys que practica un bon futbol. Juguen molt bé amb el control de la pilota i surten des del darrere amb la pilota encara que hi hagi risc. Tenen jugadors amb molta qualitat tècnica i que treballen molt i serà un partit molt complicat”, analitzava en la roda de premsa prèvia a l'enfrontament l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que posava una atenció especial en la figura del davanter centre del conjunt gallec, Pablo Caballero. “Per mi és un dels millors jugadors de la categoria. El Lugo sol combinar molt per arribar a l'àrea contrària, però amb Caballero, quan ho necessiten, fan servir el joc directe. És un davanter molt complet, amb gol, sap jugar amb profunditat, aguanta la pilota..., és molt complicat de marcar”, hi afegia Oriol Alsina, conscient dels principals perills del Lugo.
Millorar els diversos aspectes que van fallar contra l'Osasuna i tornar a mostrar la cara de la segona meitat del curs passat és clau perquè el Llagostera sumi punts i mantingui la distància respecte a la zona de perill. “El Llagostera és l'equip més petit de la categoria. El que vam fer l'any passat té molt de mèrit però no serveix de res per competir aquest curs. El més normal és que el Lugo ens guanyi, però intentarem fer-ho tan bé com puguem i sorprendre”, explicava Alsina, que, tot i recordar que els seus jugadors tot just han perdut un sol enfrontament del campionat, té clar que calen evolucions en les diferents línies: “Hem de millorar en totes les línies. Cal defensar bé i arribar per bandes i entre línies, amb pocs tocs i molta rapidesa. A més de tot això, hem de tenir la sort i la punteria per no topar amb el pal, com contra l'Osasuna, ni tirar les pilotes fora.”
El curs passat el Llagostera va visitar el Lugo en la desena jornada, precisament la primera del doblet format per Lluís Carrillo i el mateix Oriol Alsina. En aquell partit, en què l'equip arribava en zona de descens, com enguany, els llagosterencs van empatar a un gol, un resultat que avui podria arribar a ser bo.

LA PRÈVIA

El Lugo és un bon equip que fa anys que fa un bon futbol. Juguen molt bé amb el control de la pilota i surten des del darrere amb ella
Un dels punts forts d'aquest Llagostera és l'estratègia, i per això aquesta setmana hem prestat molta atenció a aquestes aspectes
El Llagostera és un rival directe. Juguen molt bé al contraatac i forts en la transició defensa-atac. Són un equip amb molta personalitat
Hem de millorar en totes les línies. Cal defensar i arribar per bandes i entre línies, amb pocs tocs
Oriol Alsina
Entrenador del Llagostera
La segona divisió ha guanyat nivell. En la primera jornada hi va haver molts gols i igualtat
Luis Milla
Entrenador del Lugo
Tenen jugadors amb qualitat tècnica i que treballen molt, com Pita al mig del camp. Serà un partit complicat i haurem d'estar concentrats
Caballero és el punt de referència, un autèntic maldecap per a qualsevol central marcador
El doblet format per Carrillo i Alsina va debutar en la desena jornada a l'Anxo Carro (1-1)
El Lugo sol combinar per arribar a l'àrea contrària, però amb Pablo Caballero, quan ho necessiten, fan servir el joc directe
Respectem tots els rivals de la categoria i més el Llagostera, que la temporada passada ho va fer molt bé, tot i ser el primer any

La mateixa convocatòria, però amb canvis a l'onze

L'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, va decidir convocar per viatjar a Lugo els mateixos jugadors que van formar la primera llista en la jornada inaugural contra l'Osasuna. El tècnic d'Arenys de Mar tornarà a confiar en els brasilers Mosquito i Giva per revolucionar l'equip o, fins i tot un d'ells, per entrar directament a l'onze, que el mateix Alsina ha reconegut que sí que tindrà alguna variació respecte al matx contra els navarresos: “Segur que en l'onze hi ha canvis. Hi ha futbolistes que s'estan entrenant molt bé i mereixen una oportunitat de jugar. Per desgràcia només poden anar divuit convocats i això ens dificulta la feina. Esperem haver escollit al màxim de bé possible”, deia Oriol Alsina. Els únics jugadors que han quedat fora de la convocatòria per motius físics han estat Eloy Gila, que en breu estarà a total disposició dels tècnics; Jordi López, que encara s'està recuperant de la lesió, i Ruymán.
Llegir mes / Leer mas...

L'inici d'un nou cicle amb Milla de timoner

 Article de l'Esportiu / per J. Sebastian

Canvis. A finals del curs passat, Tino Saqués es va convertir en nou propietari del club després de comprar el 57% del capital per 1,6 milions

Luís Milla dóna instruccions a un dels seus jugadors durant un entrenament Foto: ELPROGRESO.

El Lugo ha tingut en els darrers mesos diferents canvis en l'apartat institucional i esportiu. A finals del curs passat es va fer efectiva la venda del 57% del capital –valorat en uns 1,6 milions d'euros– a Tino Saqués, un empresari de la zona que, disconforme amb l'anterior màxim accionista, va decidir agafar les regnes del club. Amb Saqués, el principal canvi es va fer a la banqueta. I és que després de sis temporades exercint com a entrenador, Quique Setién va decidir deixar la direcció tècnica de l'entitat. El nou propietari va donar tota la responsabilitat del projecte a Luis Milla, exjugador professional i exseleccionador espanyol sub-21–, que va firmar un contracte fins al 30 de juny del 2018, un fet poc habitual pel que fa a la longevitat.
Un estil marcat
El canvi a la banqueta no ha suposat cap canvi traumàtic en l'estil de joc que desenvolupava el Lugo amb Quique Setién. Al futbol de toc i combinació s'hi ha afegit la pressió a camp contrari i la verticalitat, que té com a principal estilet el davanter Pablo Caballero, autor el curs passat de set dianes en els catorze partits que va disputar –va arribar en el mercat d'hivern– i que en la pretemporada d'aquest estiu ha pogut materialitzar vuit gols, a més d'estrenar-se en el primer partit de lliga al camp de l'Oviedo (2-2) amb una nova diana. La continuïtat de l'espigat davanter, juntament amb les incorporacions dels centrals Dealbert i Carlos Hernández i jugadors tècnics com ara Campillo i Igor Martínez, han dotat el Lugo de fons d'armari, que precisament ahir va ser augmentat amb la contractació de Joselú (Mallorca).
Dominador en molts casos pel que fa a la iniciativa del joc i la possessió de la pilota, el Lugo, amb Milla, serà un conjunt a seguir, pel seu atreviment i per la proposta del joc amb el 4-1-4-1, un sistema que aporta moltes possibilitats i alternatives, sobretot, pel que fa a l'atac. Per terres gallegues la il·lusió ha augmentat, però amb els peus a terra.

L'ENTRENADOR

Milla, per mà de Saqués, va firmar un contracte que el vincula al club fins al curs 2018

EL PRESSUPOST

La confecció de la plantilla, amb un toc continuista, se sosté per uns 2,5 milions d'euros

EL PERILL

Caballero s'ha convertit en el jugador més determinant de la plantilla
Llegir mes / Leer mas...