divendres, 4 de desembre del 2015

"Aniversario de la peña azul Veguín @veguinazul". Article de @elcomerciodigit

Aniversario de la peña azul Veguín

Aniversario de la peña azul Veguín
La Peña Azul Veguín celebró el pasado miércoles su segundo aniversario. Al acto, celebrado en la sede de la peña, el Bar Ortea de Tudela de Veguín, asistieron los jugadores de la primera plantilla Koné y Nacho López, así como el responsable de relaciones institucionales del club, César Martín, y Miguel Sanz, encargado de las relaciones con los aficionados. El presidente de la peña, Cándido Ardura, obsequió a los a jugadores y a la entidad con una placa conmemorativa.
Llegir mes / Leer mas...

Esteban quiere «ganar, ganar y volver a ganar». Article de @elcomerciodigit

Esteban quiere «ganar, ganar y volver a ganar»

El guardameta oviedista Esteban, durante uno de los entrenamiento en El Requexón.
El guardameta oviedista Esteban, durante uno de los entrenamiento en El Requexón. / MARIO ROJAS
  • El portero, que evocó a Luis Aragonés, advierte de los peligros que tiene el encuentro ante el Llagostera y presume un encuentro complicado


El Real Oviedo no ofreció una mala imagen en la mayor parte del encuentro del pasado domingo ante el Córdoba. Pero se volvió de vacío de tierras califales. El portero Esteban lo explicó ayer reproduciendo unas palabras del que fuera su entrenador en el conjunto ovetense y Atlético de Madrid, Luis Aragonés: «El fútbol es ganar, ganar y volver a ganar». También alertó el guardameta de las dificultades que el domingo presentará el Llagostera, que, recordó, lleva más tiempo que ellos en una categoría en la que afirma hay muy buenos rivales y está muy igualada.
El meta de Bayas se refirió al hecho de que, después de encajar un gol en cuatro encuentros, el domingo fueran dos y a que el equipo no fuera inferior a los andaluces en el encuentro. «El fútbol es ganar, ganar y volver a ganar, como decía Aragonés. Cuando pierdes, no te dan nada. La clasificación va por puntos», afirmó, antes de asegurar que, aunque «el otro día demostramos que no jugamos peor que el Córdoba, ellos, en quince minutos, tenían el partido donde querían y nosotros, no».
Por eso Esteban considera que el objetivo para el encuentro ante el Llagostera es un nuevo triunfo: «Este domingo queremos volver a ganar». «Las victorias las saboreo hasta el miércoles y las derrotas, desde que pita el árbitro, ya no me hacen más daño», hizo hincapié. Por ello, aseguró que deben olvidar cuanto antes la última derrota. «El partido de Córdoba, en cuanto pitó el árbitro, ya no había nada que hacer. Por lo tanto, a buscar el futuro», insistió Esteban, que, sobre este aspecto, volvió a advertir sobre la búsqueda del triunfo «para estar en la parte media alta de la clasificación».
La mejor manera que encuentra el portero para ganar los partidos es trabajar durante la semana, algo que considera que están haciendo. «Los entrenamientos son intensos, no pueden ser de otra manera. Cuando estás en competición, o vas a cien o tu rendimiento no va a ser bueno», dijo, para concluir que «nosotros queremos que sea bueno».
Esteban conoce la categoría y la experiencia le dice que una de las claves para lograr los objetivos es pelear cada partido, pero siendo consciente de las dificultades que presentan todos los rivales. «En Segunda hay muy buenos equipos, quizá también muy buenos nombres, pero sobre todo muy buenos equipos», hizo hincapié y recordó que «conjuntos que venían de Segunda B, tipo Numancia, están ahí peleando, y el Llagostera tiene como objetivo salvarse y eso pasa por ganar en cualquier escenario, incluido el Tartiere».
Por ello, advirtió de los peligros del rival del domingo. «El Llagostera es un rival que llegó antes a la Liga de Fútbol Profesional que nosotros y el año pasado consiguió la permanencia». El portero destacó que es un equipo que «pelea con sus armas». «Creo que está a seis puntos nuestro y eso demuestra la igualdad que hay», señaló. «Es verdad que se suele perder un poco la humildad con este tipo de rivales, pero tiene jugadores que jugaron en Primera División, armas y un buen balón parado. Ojalá sea un resultado bueno y tranquilo como el día del Nástic, pero me da que va a ser un partido muy disputado», hizo hincapié.
Llegir mes / Leer mas...

"Esteban, con los pies en la tierra". Article de @lanuevaespana

Esteban, con los pies en la tierra

El portero del Oviedo advierte de que el partido del domingo ante el Llagostera será "superdisputado"

04.12.2015 | 04:17
Esteban, al final del partido ante el Nàstic en el Carlos Tartiere.
Esteban, al final del partido ante el Nàstic en el Carlos Tartiere.
Esteban ni se conforma con perder jugando bien contra el Córdoba, uno de los favoritos para lograr el...
Hazte suscriptor
Llegir mes / Leer mas...

"la torre d´hèrcules ". Article de @carlesbaldellou

la torre d´hèrcules

04.12.2015 | 07:23
la torre d´hèrcules
la torre d´hèrcules
Quan el sorteig de la Copa va emparellar la UE Llagostera-Costa Brava amb el Deportivo, la diferència entre els dos equips no semblava tanta com la que dimecres es va veure a la gespa. Sobre el paper era un rival que permetia somiar. Per què no creure en la sorpresa? Als últims anys els gallecs han patit els efectes d'una inestabilitat extraesportiva que ha esborrat el rastre d'una etapa daurada en la qual van ser "súper". Amb Victor Sánchez del Amo però, semblen haver trobat la Torre d'Hèrcules que els dugui pel bon camí. Ha construït un bon equip, i el més important, una bona proposta de joc que manté fins i tot amb els menys habituals. Encara avui, 48 hores després del partit, la sensació continua sent que entre l'un i l'altre hi ha massa distància. És cert que només els separa una sola categoria, però al camp... El Llagostera va perdre tot i fer un dels millors partits de la temporada. No se li pot retreure res. La derrota els servirà per créixer. Com en el joc de les 7 diferències. El Deportivo té més qualitat tècnica, més potencial físic, més profunditat de plantilla, experiència per jugar sota pressió, història, massa social, pot semblar que fins i tot té més sort. La il·lusió pot gairebé amb tot però en aquest cas no va ser suficient. Acceptada la realitat i sense temps per lamentar-se, torna la lliga, amb dos desplaçaments complicats. Oviedo i Còrdova. I vet aquí la qüestió. Jugarà el Llagostera al Carlos Tartiere i al Nuevo Arcángel amb l'actitud de la Copa? Si ho fa, la primera victòria de la temporada fora de casa no es farà esperar més. Després ja podran preguntar-se si poden remuntar a Riazor. No hi ha impossibles, torres més altes han caigut, però per tombar aquesta necessitaran la força d'Hèrcules.
Llegir mes / Leer mas...

"Un gran estímul per a la reacció ". Article de @diaridegirona

Un gran estímul per a la reacció

Tot i perdre, les bones sensacions del partit contra la Copa inflen de moral el vestidor blaugrana de cara al duel a Oviedo

04.12.2015 | 07:23
Els jugadors del Llagostera s´abracen després del gol de Juanjo contra el Deportivo de la Corunya.
Els jugadors del Llagostera s´abracen després del gol de Juanjo contra el Deportivo de la Corunya.
Hi ha dues coses que són de calaix. Una d'elles, és que el Llagostera, fora de casa, no funciona. Per més voltes que se li vulgui donar al tema, és una evidència que aquest equip s'ennuega com a visitant. Un empat a Montilivi és l'únic bagatge positiu en 7 desplaçaments. Les urgències hi són i mirar cap a una altra banda seria equivocar-se. L'altra gran obvietat és que, tot i perdre contra el Deportivo, els blaugrana van signar una actuació més que acceptable. Desbordats al primer temps, van saber posar-se per davant en el marcador i a la represa van oferir una bona versió. El marcador no va acompanyar i superar l'eliminatòria és una utopia, però al vestidor ha calat amb força la idea que si es vol, es pot. Amb un regust agredolç marxaven els jugadors d'Alsina cap a casa dimecres, però tots els que es van aturar a la zona mixta coincidien que, jugant amb la mateixa fam i la intensitat dels segons 45 minuts, puntuar o fins i tot guanyar aquest diumenge a Oviedo no és quelcom impossible.
El calendari no ofereix cap treva i al Llagostera l'esperen ara dos reptes d'alçada. Diumenge visita el Nuevo Tartiere d'Oviedo i la setmana vinent visita l'actual líder de Segona A, el Còrdova. Dos desplaçaments d'alçada. Dos partits molt complicats. Precisament, guanyar a fora és la gran assignatura pendent d'un equip que, malgrat tot, encara confia en les seves possibilitats. "Ens esperen dos partits ben difícils. A fora ens està costant una mica treure resultats. Estem necessitats i volem que la primera victòria arribi al més aviat possible. Esperem que sigui a Oviedo", deia Jesús Imaz. El lleidatà, que va saltar al camp només començar la segona part del partit amb el Deportivo, assegurava que tant ell com els seus companys havien "demostrat" a la Copa que podien "plantar cara" a qualsevol i que, per tant, aquesta mateixa actitud s'havia de "plasmar" diumenge a Astúries. "Tenim només tres dies per preparar el següent partit, però necessitem guanyar a fora d'una vegada per totes".
El seu company José Antonio Ríos Reina també era del parer que d'opcions de puntuar al Tartiere n'hi ha un munt. Sobretot, si els d'Alsina hi posen les mateixes ganes que dimecres. "Hem plantat cara a un gran rival com ho és el Deportivo. Ens hem de quedar amb això. Hem estat molt bé en defensa i el treball de l'equip ha estat excel·lent. També hem tingut les nostres opcions per empatar o fins i tot per gua?nyar. Ara, anirem amb moltes més ganes a emportar-nos els tres punts d'Oviedo. Realment, això és el que més ens interessa perquè els necessitem", reflexionava.
El central Fran Cruz també era del parer de passar pàgina, tot i que mirar de reüll la part positiva que els havia deixat la Copa els podia ser útil de cara als dos propers desplaçaments. "Ben aviat tornem a tenir un partit de Lliga i ens hem de centrar en això. La tornada a Riazor ja vindrà. Ara toca anar a Oviedo a intentar-ho fer el millor possible". El cordovès admetia que al vestidor regnava una sensació "agredolça" després de perdre contra els gallecs, però havia quedat "satisfet" pel "bon treball" de tot l'equip. Un símptoma que ha de tenir "continuïtat" al Tartiere.
Sense temps per perdre, la plantilla del Llagostera va tornar ahir a la feina per començar a preparar la imminent cita d'aquest cap de setmana.
A Oviedo no se'n refien
D'altra banda, l'Oviedo es va entrenar ahir a les instal·lacions del Requexón per preparar el duel contra els gironins. El migcampista David Generelo no va treballar amb el grup, mentre que Néstor Susaeta es va retirar abans que els seus companys, tot i que no podrà jugar perquè està sancionat. En canvi, Christian Rivera es va reincorporar a la feina després de la concentració amb la selecció espanyola sub-19. Després de la sessió va comparèixer el porter Esteban davant els mitjans. "El Llagostera és un equip que va arribar al futbol professional abans que nosaltres i l'any passat es va salvar. Té jugadors amb experiència, les seves armes i una bona pilota aturada. Hem de ser intensos i també humils. Crec que serà un partit disputat", va declarar.
Llegir mes / Leer mas...

"La copa, la via d'escapament". Article de @lesportiucat

La copa, la via d'escapament

Rotacions. Homes com Jordi López i Eloy Gila, amb poca presència en la lliga, van agafar rodatge contra el Deportivo

Jordi López felicita a Juanjo Expósito després del gol que va marcar el càntabre dijous Foto: QUIM PUIG.
1
Oriol Alsina va presentar un onze titular amb noms ben presents en la lliga, ja que futbolistes com Masó i Juanjo hauran de descansar per sanció en la propera jornada, però també va aprofitar el duel entre setmana per foguejar jugadors amb poca presència fins ara en la lliga.
Les principals novetats van ser les titularitats de Jordi López i Eloy Gila. En el cas del migcampista suposava la segona titularitat del curs, ja que López també va sortir d'inici en el duel de copa a Saragossa. Pel que fa a Eloy Gila, el sabadellenc sí que s'estrenava en un equip titular.
Entre els dos jugadors, però, hi ha una similitud: les lesions els han impedit ser protagonistes en el primer terç de la competició. Jordi López, per exemple, tan sols acumula 35 minuts en la lliga repartits en dos duels. Eloy Gila, lesionat fins a la jornada 11, ha tingut minuts en tres dels últims quatre partits, però en cap d'aquests matxs havia superat els quinze minuts a la gespa. En el duel contra el Deportivo, Jordi López va acumular 68 minuts al terreny de joc, mentre que Gila va disputar la primera part.
Pensant en la lliga
Més enllà dels futbolistes que no han tingut gaires minuts, Alsina també va provar l'estat de Juanto, inactiu en les quatre últimes jornades per lesió. A la punta d'atac, Benja va jugar els noranta minuts –no ho feia des de la primera jornada de lliga– i al lateral esquerre hi va tornar a actuar Ríos Reina, que des de l'inici del curs passat havia avançat la seva posició al terreny de joc.

Cap opció per a Pi i Mosquito

Dos dels futbolistes que de ben segur tenien més esperances de sumar minuts en la copa eren Enric Pi i Mosquito. El brasiler va veure esvaïdes les possibilitats ben d'hora, ja que va formar part dels descartats i l'única aparició a la gespa de Palamós va ser per fer un petit entrenament previ al partit. Pel que fa Enric Pi, a diferència de Saragossa, on va disputar els noranta minuts, aquest cop li va tocar viure tot l'enfrontament des de la banqueta. El futbolista de Granollers és, a banda del lesionat Ruymán, l'únic de la plantilla que no ha tingut minuts en la lliga.
Darrera actualització ( Divendres, 4 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Una afició estancada". Article de @lesportiucat

Una afició estancada

Copa. Després de l'augment d'espectadors que va suposar el salt a segona A, les xifres s'han aturat i ni la visita d'un equip de primera genera pics de públic

Una panorámica de l'estadi Palamós-Costa Brava Foto: L'ESPORTIU.
1
Més enllà de la motivació i la incertesa de saber com competiria el Llagostera contra un dels conjunts més en forma de la màxima categoria –el Deportivo és el cinquè classificat en la lliga–, un altre dels focus d'atenció la nit de dimecres era a la graderia. L'arribada d'un equip de primera divisió i la participació en una competició com la copa, que sempre genera il·lusió entre la massa social del club petit, eren dos bons ingredients per esperar un repunt
en l'assistència a l'estadi Palamós-Costa Brava. La realitat, però, va ser que l'afluència de públic no va ser gaire més alta que en els darrers partits de lliga, i va quedar lluny de la màxima entrada del curs, que va ser de 2.103 espectadors, en el primer partit de lliga, contra l'Osasuna.
Dels tres, la pitjor
Analitzant els equips de la categoria de plata que van jugar l'anada dels setzens de final contra equips de primera divisió entre dimarts i dimecres –ahir també van jugar l'Osca, el Mirandés i la Ponferradina–, queda clar que, en general, la copa no engresca. En alguns casos, com el de l'Almeria, el passat recent en la màxima competició segur que va provocar que la visita del Celta no fos un estímul suficient per a l'afició. En total, 3.798 espectadors van anar a veure el duel, mentre que, en el darrer partit de lliga a casa, el conjunt de Joan Carrillo va aplegar el doble d'espectadors a l'estadi dels Jocs del Mediterrani.
El Leganés, que feia onze anys que no rebia un rival de primera divisió en la copa, tampoc va aconseguir animar l'afició, i 3.425 aficionats del conjunt pepinero van ser presents a Butarque per veure en directe la victòria del seu equip contra el Granada (2-1). El conjunt madrileny se sol enfilar fins als 4.000 espectadors en els duels a casa.
En el cas del Llagostera, en les últimes jornades les assistències al Palamós-Costa Brava han superat per poc el miler d'espectadors, un registre que sembla que és el sostre a què pot aspirar el conjunt blaugrana: “Sabem que la gent de Llagostera ha de fer un esforç per venir fins aquí, però els que vénen sempre ens animen i això ho valorem molt”, explicava Imaz després del partit. El club llagosterenc va aconseguir fer un salt important amb el pas cap a segona A i, dels escassos 300 espectadors que habitualment anaven al municipal de Llagostera, es va aconseguir consolidar una entrada propera als 1.000. Proporcionalment a la massa social a què pot aspirar el club –Llagostera té una població d'uns 8.000 habitants i el radi d'atracció de l'entitat es podria ampliar a la comarca del Baix Empordà–, els 1.500 que assisteixen amb regularitat al camp entren dins de la normalitat. En comparació d'altres entitats, però, la xifra és molt baixa.
Els grans, a part
Les grans xifres d'assistència en aquesta eliminatòria de copa es registren als estadis de segona divisió B que reben equips de primera divisió que competeixen a Europa. El rècord d'aquest any es va produir a Cadis, amb una entrada de gairebé 20.000 espectadors.
Equips de 2a A
Leganés-Granada
3.425 espectadors
Almeria-Celta
3.798 espectadors
Llagostera-Deportivo
1.806 espect.
Equips de 2a B
Reus-Atlético
4.300 espectadors
Barakaldo-València
5.200 espect.
Logroñés-Sevilla
5.314 espect.
Cadis-Madrid
20.000 espectadors

La segona aparició, descafeïnada

El duel que el Llagostera va jugar contra el Deportivo representava la segona aparició dels llagosterencs en els setzens de la copa, i l'enfrontament va tenir poc a veure en l'aspecte mediàtic amb el que es va disputar fa tres anys, quan els jugadors d'Alsina es van enfrontar amb el València. El fet de ser un equip de segona A ja no va despertar l'interès de gaires mitjans per descobrir aspectes curiosos dels clubs més humils, i l'assistència a la graderia també va quedar lluny dels 2.500 aficionats que van presenciar el duel d'anada contra els valencianistes l'octubre del 2012. El Llagostera intentarà passar als vuitens de final a Riazor d'aquí a poc menys de dues setmanes.
Darrera actualització ( Divendres, 4 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

JOSÉ VERDÚ NICOLÁS, ‘TOCHÉ':“El Llagostera mereix tenir més punts dels que té”. Article de @lesportiucat

JOSÉ VERDÚ NICOLÁS, ‘TOCHÉ'  DAVANTER DE L'OVIEDO

“El Llagostera mereix tenir més punts dels que té”

“Volem continuar forts a casa, però no ens serveix l'estadística que diu que el Llagostera està malament a domicili”

“Encara estem en procés de creixement, però volem estar a dalt”

Toché fa una rematada durant l'enfrontament d'aquest curs contra l'Athletic B Foto: EL COMERCIO.

L'equip ataca amb molta alegria i això ens va bé als de dalt. Som quatre i la competència per jugar és molt gran
Tot i haver marcat sis gols aquest curs (cinc en la lliga i un en la copa) Toché no té, ni de bon tros, la titularitat assegurada en l'Oviedo, un equip amb molta pólvora –Linares (4), Susaeta (7), Koné (1)...–. El davanter murcià, de 32 anys, va arribar al conjunt asturià l'estiu passat del Deportivo (1a divisió), seduït pel projecte del Grupo Carso, que té ficat al cap fer tornar l'Oviedo a l'elit a curt o mitjà termini. Toché, amb experiència en la Champions League en la seva etapa en el Panathinaikòs, es mostra ambiciós amb els objectius del seu nou equip, però vol anar pas a pas, començant pel pròxim partit contra el Llagostera, un equip del qual no es refia gens ni mica.
Tot i l'última derrota contra el Còrdova (2-1), l'Oviedo continua a prop a les posicions de ‘play-off' d'ascens. Com ho valora?
L'equip està bé, encara estem en procés de creixement, però volem guanyar aquest cap de setmana per continuar en els llocs de dalt de la taula.
L'Oviedo competia a segona B el curs passat, però des de l'entrada al club del Grupo Carso l'objectiu és clarament que l'equip torni a primera divisió d'aquí a pocs anys. Es veuen preparats per fer el salt aquest mateix curs?
La nostra intenció és assentar l'equip a la categoria, i si al final de temporada ens trobem a dalt, doncs anirem a buscar l'ascens; però hem de recordar que aquest equip la temporada passada estava jugant a segona B.
Ara reben el Llagostera, un equip amb uns altres objectius.
Segur que serà un partit molt complicat, com tots els de segona A. Segur que ells vindran aquí a posar-nos les coses molt difícils; nosaltres hem d'aprofitar que a casa estem fent bons partits per sumar tres punts més.
Com bé diu, a casa fa quatre partits que no perden, mentre que els visita el pitjor equip de la categoria a domicili. Aquest partit no se'ls hauria d'escapar si es té en compte això, no?
Aquestes estadístiques no ens serveixen. El Llagostera té un bon equip. Nosaltres hem de continuar sent l'Oviedo que s'està veient últimament, jugar les nostres cartes i anar a buscar el triomf.
El que sí que tenen a favor és la gran i nombrosa afició del Carlos Tartiere, que sempre ajuda.
Sí, tenim la sort de tenir un gran estadi i una gran afició, i això ens beneficia. Ens estan donant molt de suport, i nosaltres intentarem portar l'equip als primers llocs perquè estiguin contents.
Com definiria el Llagostera?
És un equip ben treballat i molt complicat de guanyar. Estan tenint problemes, però crec que es mereixen tenir més punts dels que tenen. Tot i així esperem que d'aquí no s'emportin res.
Els 22 punts que suma l'Oviedo estan molt ben repartits entre els sumats a casa (12) i a camp contrari (10). És bo això?
Sí, tant a casa com a fora estem sent regulars. Un equip ha de ser regular, sobretot a casa, d'on no es poden escapar punts si volem estar amunt en la classificació.
Són dels equips més golejadors de 2a A, amb 22 gols a favor. La pólvora de l'Oviedo, amb jugadors com ara Koné, Linares, Susaeta i vostè mateix, fa por.
Estem tenint una gran eficàcia de cara a porteria, l'equip ataca amb molta alegria i això ens va bé als davanters.
Tot i haver marcat sis gols (5 en la lliga i 1 en la copa) només ha estat set vegades titular en la lliga, fet que demostra la gran competència que hi ha en atac.
Sí, és molt complicat jugar; som quatre davanters i qualsevol ho pot fer bé. Amb més motiu sabem que ho hem de donar tot per jugar, hem d'estar al 100% per poder estar en l'onze titular.
Després d'acabar el curs passat en el Dépor (1a divisió) va fitxar per l'Oviedo, de 2a A. Com va anar?
Em va fer decidir sobretot el gran projecte del club. L'equip té aspiracions d'estar amunt i vaig venir aquí perquè m'il·lusionava molt el projecte del Grupo Carso, que té il·lusionada tota la ciutat. Tant de bo l'encertin i l'Oviedo pugui tornar a la primera divisió.
Va jugar la Champions League en la seva etapa en el Panathinaikòs grec. La millor experiència de la seva carrera?
Sí, havia jugat a 2a A i vaig tenir l'oportunitat de fer-ho en un gran equip com és el Panathinaikòs, i la vaig voler aprofitar. Va ser una experiència molt bonica, vaig poder jugar l'Europa League i la Champions, i això per a qualsevol jugador és el màxim. Guardo grans records d'aquella etapa.
Amb 32 anys, creu que li queda corda per a estona?
Això ho dirà el temps; de moment vaig firmar un contracte d'un any amb opció a un altre amb l'Oviedo. Ara mateix et diria que crec que em queda corda per a estona, però mai se sap. La meva intenció és anar any a any i, sobretot, il·lusionar-me. Si la temporada que ve puc continuar aquí o en un altre projecte, doncs estaré molt feliç.
Darrera actualització ( Divendres, 4 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...