divendres, 4 de desembre del 2015

"Una afició estancada". Article de @lesportiucat

Una afició estancada

Copa. Després de l'augment d'espectadors que va suposar el salt a segona A, les xifres s'han aturat i ni la visita d'un equip de primera genera pics de públic

Una panorámica de l'estadi Palamós-Costa Brava Foto: L'ESPORTIU.
1
Més enllà de la motivació i la incertesa de saber com competiria el Llagostera contra un dels conjunts més en forma de la màxima categoria –el Deportivo és el cinquè classificat en la lliga–, un altre dels focus d'atenció la nit de dimecres era a la graderia. L'arribada d'un equip de primera divisió i la participació en una competició com la copa, que sempre genera il·lusió entre la massa social del club petit, eren dos bons ingredients per esperar un repunt
en l'assistència a l'estadi Palamós-Costa Brava. La realitat, però, va ser que l'afluència de públic no va ser gaire més alta que en els darrers partits de lliga, i va quedar lluny de la màxima entrada del curs, que va ser de 2.103 espectadors, en el primer partit de lliga, contra l'Osasuna.
Dels tres, la pitjor
Analitzant els equips de la categoria de plata que van jugar l'anada dels setzens de final contra equips de primera divisió entre dimarts i dimecres –ahir també van jugar l'Osca, el Mirandés i la Ponferradina–, queda clar que, en general, la copa no engresca. En alguns casos, com el de l'Almeria, el passat recent en la màxima competició segur que va provocar que la visita del Celta no fos un estímul suficient per a l'afició. En total, 3.798 espectadors van anar a veure el duel, mentre que, en el darrer partit de lliga a casa, el conjunt de Joan Carrillo va aplegar el doble d'espectadors a l'estadi dels Jocs del Mediterrani.
El Leganés, que feia onze anys que no rebia un rival de primera divisió en la copa, tampoc va aconseguir animar l'afició, i 3.425 aficionats del conjunt pepinero van ser presents a Butarque per veure en directe la victòria del seu equip contra el Granada (2-1). El conjunt madrileny se sol enfilar fins als 4.000 espectadors en els duels a casa.
En el cas del Llagostera, en les últimes jornades les assistències al Palamós-Costa Brava han superat per poc el miler d'espectadors, un registre que sembla que és el sostre a què pot aspirar el conjunt blaugrana: “Sabem que la gent de Llagostera ha de fer un esforç per venir fins aquí, però els que vénen sempre ens animen i això ho valorem molt”, explicava Imaz després del partit. El club llagosterenc va aconseguir fer un salt important amb el pas cap a segona A i, dels escassos 300 espectadors que habitualment anaven al municipal de Llagostera, es va aconseguir consolidar una entrada propera als 1.000. Proporcionalment a la massa social a què pot aspirar el club –Llagostera té una població d'uns 8.000 habitants i el radi d'atracció de l'entitat es podria ampliar a la comarca del Baix Empordà–, els 1.500 que assisteixen amb regularitat al camp entren dins de la normalitat. En comparació d'altres entitats, però, la xifra és molt baixa.
Els grans, a part
Les grans xifres d'assistència en aquesta eliminatòria de copa es registren als estadis de segona divisió B que reben equips de primera divisió que competeixen a Europa. El rècord d'aquest any es va produir a Cadis, amb una entrada de gairebé 20.000 espectadors.
Equips de 2a A
Leganés-Granada
3.425 espectadors
Almeria-Celta
3.798 espectadors
Llagostera-Deportivo
1.806 espect.
Equips de 2a B
Reus-Atlético
4.300 espectadors
Barakaldo-València
5.200 espect.
Logroñés-Sevilla
5.314 espect.
Cadis-Madrid
20.000 espectadors

La segona aparició, descafeïnada

El duel que el Llagostera va jugar contra el Deportivo representava la segona aparició dels llagosterencs en els setzens de la copa, i l'enfrontament va tenir poc a veure en l'aspecte mediàtic amb el que es va disputar fa tres anys, quan els jugadors d'Alsina es van enfrontar amb el València. El fet de ser un equip de segona A ja no va despertar l'interès de gaires mitjans per descobrir aspectes curiosos dels clubs més humils, i l'assistència a la graderia també va quedar lluny dels 2.500 aficionats que van presenciar el duel d'anada contra els valencianistes l'octubre del 2012. El Llagostera intentarà passar als vuitens de final a Riazor d'aquí a poc menys de dues setmanes.
Darrera actualització ( Divendres, 4 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui