dimarts, 17 de maig del 2016

Unió Esportiva Palamós-Costa Brava

Unió Esportiva Palamós-Costa Brava

Aliança. El Llagostera i el Palamós tenen ideat un projecte per fusionar-se en un únic club a partir de la temporada que ve. L'acord, però, haurà de ser ratificat pels socis del club palamosí

Foto: MANEL LLADÓ.
1
Al Llagostera i el Palamós, arran de l'ascens a segona A del primer, fa gairebé dos anys que els uneix una estreta relació que podria ser definitiva en qüestió de setmanes. I és que les dues entitats tenen entre mans un projecte de fusió de cara a la temporada que ve que uniria els dos clubs en un de sol amb el nom d'Unió Esportiva Palamós-Costa Brava. L'acord, a tres bandes entre el Palamós, el Llagostera i l'Ajuntament palamosí, es va concretar a finals de la setmana passada després de dies i dies de negociació i serà demà quan el club degà de Catalunya farà una reunió informativa per a socis i simpatitzants en què exposarà el projecte. El Palamós espera rebre un feedback positiu per part de la seva gent, però tot i així no es descarta que s'hagi de recórrer a una votació en assemblea extraordinària per acceptar o no l'acord. Si es donés el cas, la votació s'hauria de fer abans del 30 de juny per ser a temps de fer les inscripcions per al curs que ve.
El Llagostera, sense nom
Amb la nova denominació d'Unió Esportiva Palamós-Costa Brava, el Llagostera perdria el nom del poble i s'assentaria definitivament a Palamós, mentre que el club palamosí continuaria a casa amb l'afegit que ara tindria la seguretat econòmica de la SAE del Llagostera o, el que és gairebé el mateix, de la família Alsina-Tarragó. Cal recordar que des de la seva arribada a Palamós, el Llagostera pagava anualment 40.000 euros al consistori i uns altres 40.000 al degà per poder utilitzar les instal·lacions de l'estadi, unes quantitats que van ser rebaixades aquesta última temporada arran del canvi de gespa del terreny de joc, del qual es va fer càrrec el club llagosterenc.
Un projecte global
Amb la fusió, el curs vinent el nou club comptaria amb un equip a segona A o segona B (depenent de si el Llagostera baixa o no), un altre a tercera divisió (el Palamós es va salvar en l'última jornada) i un últim gairebé segur a primera catalana, ja que el filial llagosterenc està a un pas de pujar de categoria (té quatre punts de marge respecte al segon classificat quan només queden dues jornades per al final). És a dir, que l'UE Palamós-Costa Brava tindria un equip A, un B i un C.
El nou projecte comú entre el Llagostera i el Palamós també englobaria tot el futbol de base dels dos clubs sota el mateix paraigua, la qual cosa permetria controlar gairebé la totalitat dels jugadors de la Costa Brava i, de retruc, faria augmentar la competència directa amb el Girona FC en les categories de formació.

S'ENTENEN

L'acord entre els clubs i l'Ajuntament de Palamós va arribar al final de la setmana passada

A, B I C

El nou club tindria un equip a 2a A o
2a B, un a tercera i un altre gairebé segur a 1a catalana

GRANS I PETITS

Tota l'estructura del futbol de base també quedaria englobada sota el mateix paraigua

CANVIS

El Llagostera perdria el nom
del poble i s'assentaria del tot a Palamós

El projecte també inclou una nova ciutat esportiva

El Llagostera fa molt de temps que té entre cella i cella construir la seva pròpia ciutat esportiva, una aspiració que continua ben viva en cas que la fusió amb el Palamós arribi a bon port. Al llarg de l'últim any, el Llagostera ha temptejat diversos pobles i seus per tal d'establir-s'hi (la idea és construir-hi camps de gespa natural i artificial per poder entrenar-se i encabir-hi el futbol de base), com ara Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro i Llagostera mateix, tot i que també s'està estudiant la possibilitat que finalment la nova ciutat esportiva sigui a Palamós. En tot cas, fins que l'acord no estigui totalment ratificat no es farà cap pas definitiu i es continuaran sospesant totes les opcions mentre madura el projecte.
Darrera actualització ( Dimarts, 17 de maig del 2016 18:44 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Imaz recupera l'autoestima

Imaz recupera l'autoestima

Clau. El mitjapunta, autor del gol del triomf contra el Còrdova (1-0), va tornar a marcar dotze jornades després i ja suma cinc dianes, les mateixes que Querol i Juanjo, i només superat per Natalio (7)

Imaz, protegint la pilota davant Fidel, del Còrdova
1
El Llagostera va aconseguir diumenge una victòria crucial contra el Còrdova (1-0) que el manté amb esperances de permanència quan queden quatre jornades per al final del campionat.
El conjunt llagosterenc va confirmar la seva fortalesa com a local i es va imposar amb un solitari gol de Jesús Imaz en la primera meitat, després que el jugador lleidatà aprofités una gran assistència de Pitu, driblés el porter Razak i definís a porteria buida.
D'aquesta manera el mitjapunta es va treure l'espina del gol, i és que acumulava onze jornades sense marcar. “Feia molts dies que no marcava, en tenia moltes ganes, i aquest gol em donarà molta confiança de cara al tram final de lliga”, explica Imaz, que ja suma cinc gols aquesta temporada (els mateixos que va fer en tot el curs passat), igualat amb David Querol i Juanjo Expósito i només superat per Natalio Lorenzo (7), pitxitxi de l'equip tot i haver arribat en el mercat d'hivern.
Avui també descansen
Després de dos dies de descans el Llagostera tornarà demà a l'activitat amb un entrenament matinal a Palafrugell en què començarà a preparar el pròxim partit de diumenge al camp del Mirandés (17 h). “Hem fet un sis de sis, però si no guanyem al camp del Mirandés no servirà de res”, conclou Imaz. Per al partit a Anduva el Llagostera només hauria de tenir les baixes del lesionat Nando Quesada i del sancionat Juanjo.

EL PROTAGONISTA

Feia molts dies que no marcava, en tenia moltes ganes, i aquest gol em donarà molta confiança de cara al tram final de lliga
Hem fet un sis de sis, però si no guanyem al camp del Mirandés no servirà de res
Jesús Imaz
mitjapunta del llagostera
Darrera actualització ( Dimarts, 17 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

L'Ajuntament de Palamós reclama que es mantinguin els colors i el nom del degà

L'Ajuntament de Palamós reclama que es mantinguin els colors i el nom del degà

Condiciona el seu suport al nou club si no es perd identitat i l'acord inclou tot el futbol base

17.05.2016 | 13:47 L´Ajuntament de Palamós ha reclamat al degà i al Llagostera que si finalment tira endavant la proposta de fusió dels dos clubs, l'entitat resultant mantingui la denominació del degà i els seus colors oficials. En un comunicat oficial emès aquest matí el consistori destaca que no ha establert cap acord amb els clubs «i en tot moment s´ha mantingut al marge, considerant que aquest és una decisió privada que només els socis poden acordar».
L'escrit reitera que l'Ajuntament «ha demanat als màxims responsables dels dos clubs que si finalment es fa efectiva la fusió, l´acord final compti també amb tot el futbol base local, que es garanteixi que qualsevol infant de Palamós pugui jugar i entrenar-se al municipi, que la possible fusió no sigui motiu per a l´augment de quotes al futbol base, i que el nom de Palamós segueixi present en la denominació oficial de la nova entitat, així com els colors del club i la condició de degà».
«Si finalment es tanca l´acord amb aquestes condicions, l´Ajuntament de Palamós està disposat a concretar quina serà la col·laboració municipal amb la nova entitat esportiva», subratlla l'escrit amb la posició oficial de l'equip de govern.
Llegir mes / Leer mas...

Llagostera i Palamós seran un únic club fusionat el curs que ve

Llagostera i Palamós seran un únic club fusionat el curs que ve

La nova entitat, amb un nom que encara està per determinar, tindrà un equip a Segona A o Segona B, un altre a Tercera i un a Primera Catalana si el filial dels blaugrana ascendeix

17.05.2016 | 11:41
Isabel Tarragó i Joan Pau Pérez, a la dreta, al Nou Estadi, amb Joan Barba i Lluis Puig.
Isabel Tarragó i Joan Pau Pérez, a la dreta, al Nou Estadi, amb Joan Barba i Lluis Puig.
El Llagostera i el Palamós es fusionaran en un únic club en les properes setmanes, per tal d'afrontar ja la temporada que ve reconvertits en una nova entitat. Aquesta és la informació que té previst revelar demà als socis el president del degà, Joan Pau Pérez, en la trobada informativa amb els socis que ha convocat per exposar les línies de futur. La proposta ha sortit del mateix Palamós, el Llagostera l'ha vist amb bons ulls i des de fa una setmana les reunions per avançar en la gestació del projecte han sigut contínues. Avui n'hi ha prevista una altra, on per exemple es podria debatre el nom que tindrà el club i que, en cap cas, serà l'actual UE Llagostera. En aquest sentit es podria optar per mantenir el nom de Palamós (fundat el 1898 per Gaspar Matas és el més antic de Catalunya, i a Espanya només el supera el Recreativo) o apostar per la marca Costa Brava, que els blaugrana ja van introduir en la seva denominació oficial aquesta temporada aprofitant la conversió en SAE.
En els propers dies s'han d'anar resolent moltes de les incògnites que hi ha ara mateix sobre aquest projecte. El que sí que està clar és que l'actual entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, tindria plens poders a l'àrea esportiva, com fins ara, i que ell s'encarregaria de coordinar els tres equips sènior del nou club, un a Segona A o Segona B (en funció de si es pot assolir la permanència del Llagostera, ara a 4 punts de distància, en els quatre partits de lliga que resten a la categoria de plata), un altre a Tercera Divisió, aprofitant la plaça del Palamós, i un darrer molt probablement a Primera Catalana si el filial blaugrana assoleix l'ascens (a falta de dues jornades per acabar la lliga de Segona segueix líder amb 4 punts de marge sobre el Palafolls i pot celebrar l'èxit guanyant aquest cap de setmana el Cornellà). L'actual SAE es mantindria inalterable amb els mateixos dirigents (Isabel Tarragó i Oriol Alsina en són els accionistes principals) tot i que es podria buscar la manera perquè actuals directius del Palamós poguessin accedir als òrgans de decissió de la nova entitat.
Una vegada els dos clubs hagin presentat el seu projecte de fusió serà el moment perquè rebin l'aval dels socis. En el cas del Llagostera no hi ha d'haver cap problema perquè la decisió estarà en mans dels accionistes i el control de la SAE és absolut per part dels membres del Consell d'Administració. El degà sí que haurà de dur la fusió a una assemblea de socis, i serà allà on Joan Pau Pérez haurà de convèncer els seus abonats de la necessitat de fer aquest pas. De fet el president del Palamós sempre ha sigut un gran defensor dels acords de col·laboració amb el Llagostera i sense anar més lluny diumenge passat, des de Rubí, on el club de la Costa Brava va certificar la permanència a Tercera, ja avançava que «ells són el nostre principal patrocinador i com més junts treballem, més bé en sortirà el Palamós».
El Llagostera i el Palamós mantenen una estreta relació des que l'ascens dels blaugrana a Segona A el 2014 va obligar-los a buscar un nou escenari per als seus partits perquè el Municipal no reunia els requisits mínims de la LFP. Descartat compartir Montilivi amb el Girona, que era la primera opció, es va pensar en Palamós. El Llagostera ha fet moltes reformes al Nou Estadi (canvi de gespa, instal·lació de cadires a tota la grada, millores a vestidors i sala de premsa) i paga uns diners al degà com a compensació per compartir amb ells la instal·lació. En el seu moment el club d'Isabel Tarragó, el Palamós i l'Ajuntament van firmar un acord per cinc temporades.
D'aquesta manera el Llagostera, que presumiblement desapareixerà com a tal, es confirma com un nou club amb base a la Costa Brava centre, seu a Palamós i ambició de recuperar la Segona A en cas de descens aquesta temporada. Al poble s'hi mantindrien alguns equips base i possiblement també l'actual filial, que seria l'equip C del nou club.
Llegir mes / Leer mas...

Jesús Imaz: «El gol contra el Còrdova em dóna molta confiança»

Jesús Imaz: «El gol contra el Còrdova em dóna molta confiança»

El davanter lleidatà torna a veure porta 12 partits després i ja acumula cinc dianes aquesta temporada

17.05.2016 | 00:00
Jesús Imaz: «El gol contra el Còrdova em dóna molta confiança»
Jesús Imaz: «El gol contra el Còrdova em dóna molta confiança»
El protagonisme golejador que monopolitzava darrerament Natalio Lorenzo va obrir una petita escletxa perquè un company seu en la parcel·la ofensiva dels blaugrana tambés pogués dir-hi la seva i contribuir amb un gol en la cursa contra rellotge camí de la salvació que viu l'equip d'Oriol Alsina. Jesús Imaz va recollir, ni que sigui per un moment, el relleu golejador de Natalio i amb un solitari gol davant el Còrdova va posar el seu granet de sorra anotant un gol decisiu de cara a la salvació, sobretot, tenint en compte que els rivals directes tampoc van perdonar en la passada jornada.
Si els davanters s'alimenten de gols, Imaz feia setmanes que tenia fam. El lleidatà, autor de cinc dianes aquesta temporada, feia onze partits que no en celebrava cap. La darrera vegada que el davanter llagosterenc havia vist porteria va ser en la derrota a l'Heliodoro Rodríguez López, davant del Tenerife (3-1).
Format al planter del Lleida, Imaz, que viu la segona temporada a les files gironines, també havia marcat davant del Girona, a Montilivi (2-2), a casa contra l'Elx (4-1) i en la derrota a Alcorcón (6-1).
El solitari gol que Imaz va marcar diumenge passat davant l'equip de José Luis Oltra permet continuar somiant amb la difícil, però no impossible, missió de salvar el Llagostera del descens. El lleidatà reconeixia que «sabíem que la victòria era molt important perquè els rivals directes s'hi jugaven molt, però nosaltres vam fer bé la nostra feina». Titular en quatre dels darrers cinc partits, Jesús Imaz considera que haver aconseguit per primera vegada enllaçar dues victòries consecutives és un bon cop moral: «No ho havíem fet mai, però, a casa estem demostrant que som molt competitius i ens veiem capaços de guanyar a qualsevol rival, com així ho estem demostrant».
No li falta raó a Imaz perquè a Palamós ja han tastat la medecina dels d'Alsina rivals d'entitat i aspirants a l'ascens com l'Alabès (3-0), l'Elx (4-1), l'Alcorcón (4-0), l'Oviedo (2-0) i el Còrdova (1-0). Personalment al davanter de Lleida li va anar de meravella tornar a veure porteria després d'un llarg temps sense fer-ho: «Feia dies que no marcava i la veritat és que aquest gol em dóna molta confiança», va expressar.
Llegir mes / Leer mas...

Rècord d'espectadors amb 3.568 persones gràcies a les invitacions

Rècord d'espectadors amb 3.568 persones gràcies a les invitacions

16.05.2016 | 00:00 El Llagostera va batre ahir el rècord d'espectadors de la temporada, amb 3.568 persones al Nou Estadi Palamós Costa Brava. L'ambient va ser el de les grans ocasions i el públic va sortir encantat gràcies a la victòria i a la imatge d'entrega que va oferir en tot moment el conjunt entrenat per Oriol Alsina. Una vegada més l'estratègia del club de repartir invitacions en tots aquells establiments que pengen el cartell anunciatiu del partit va tenir efecte.
El problema va ser que molts aficionats van entrar al camp amb el partit ja començat i n'hi va haver que fins i tot es van perdre l'únic gol del partit, obra d'Imaz als 14 minuts de joc. Les llargues cues que es van generar a les taquilles habilitades, massa poques per atendre tanta demanda, va provocar un embús que no va agradar gens a alguns espectadors. El problema va ser que amb la invitació calia anar a la taquilla a buscar una entrada oficial i això va retardar molt el procés.
El Bilbao Athletic baixa
En qualsevol cas el Llagostera ha aprofitat els dos partits ?seguits que tenia com a local per acumular sis punts d'or que el mantenen viu en la lluita per la permanència. Precisament el mateix dia que el Bilbao Athletic, tot i sumar un meritori empat contra l'Osasuna, va fer matemàtic el seu escens a Segona B.
Llegir mes / Leer mas...

Imaz allarga l'esperança

Imaz allarga l'esperança

Un solitari gol del davanter tomba el Còrdova i evita que la distància amb la salvació creixi

16.05.2016 | 09:58
Els jugadors del Llagostera celebrant el gol
Els jugadors del Llagostera celebrant el gol
Festa Major. Si el poble de Llagostera viu aquests dies la celebració de la seva festa patronal, ahir, l'equip d'Oriol Alsina hi va voler contribuir oferint una nova alegria a la seva gent. Onzena victòria de la temporada, totes a l'estadi palamosí. El repte pels d'Alsina era el d'aconseguir per primera vegada en tota la temporada dues victòries consecutives i amb el 2 a 0 davant l'Oviedo més el triomf d'ahir, gràcies a un solitari gol del davanter lleidatà Jesús Imaz, això ja és una realitat. L'escalada cap amunt dels blaugrana continua sense aturador i el somni de la salvació cada vegada agafa més força a manca de quatre finals, tot i que la distància segueix sent de 4 punts. En la propera jornada a Anduva i contra el Mirandés, assolir la tercera victòria consecutiva i vèncer per primera vegada lluny de la Costa Brava seria per tirar coets i creure més que mai en el lema dels llagosterencs: ho somiem, ho fem. Ahir els del Gironès van engreixar un xic més les espectaculars xifres que acumulen a casa: 5 victòries i 1 empat en els darrers 6 partits.
Els blaugrana van sortir esperonats a seguir engreixant els excel·lents registres a casa: 4 victòries i 1 empat amb 12 gols a favor i 2 en contra en el segon partit seguit a Palamós. El rival imposava respecte, però, com s'explica en l'himne dels del Gironès, el Llagostera "no té sostres, ni límits ni por de res". Amb la parella de centrals més habitual, Escassi-Chus Herrero, escudats als laterals per Edu Oriol i Álex Cruz, amb Tébar i Tito per davant de la defensa, José Carlos i Imaz a les bandes i en la punta de la llança Natalio i Juanjo. La primera aproximació va anar a càrrec dels andalusos, una centrada des del costat esquerre va ser rematada a l'interior de l'àrea amb el cap per Nando, però, el porter gadità dels locals es va apoderar de l'esfèrica sense problemes (min.1). El Còrdova ja d'entrada va voler deixar clar que no havia vingut a fer turisme a la Costa Brava i als cinc minuts, després d'un córner que va acabar amb una acció embolicada dins l'àrea, la pilota la va recollir Caballero a la frontal, el madrileny va etzibar un fort xut que va sortir fregant el pal dret de René (min.5).
Els d'Oltra van perdonar l'ocasió més clara tres minuts més tard, una centrada de Nando des de la banda dreta va anar a parar als peus de Fidel i aquest, sense oposició, incomprensiblement i quan semblava més fàcil enviar la pilota a dins que a fora, va enviar la pilota als núvols (min.8). La sort estava acompanyant els d'Alsina davant un Còrdova dominador i que pressionava uns blaugrana que no sabien com desampallegar-se dels atacs visitants.
Primera arribada, primer gol. Aquest domini i superioritat, però, no va ser obstacle perquè els gironins en la primera ocasió de la qual van disposar, l'aprofitessin a la perfecció. Efectivitat del 100% gràcies a la connexió Pitu-Imaz. Una assistència marca de la casa del saltenc Pitu va acabar als peus de Jesús Imaz, aquest va marxar sol cap a la porteria de Razak i driblant el porter del Còrdova, el lleidatà va marcar a plaer el primer gol de la tarda (min.14) davant l'alegria de la parròquia local. Imaz anotava el seu cinquè gol del curs i empatava a la taula de golejadors llagosterencs amb Juanjo i Querol, tots tres amb cinc i a dos de Natalio. A més a més, la cinquena diana d'Imaz significava acabar amb una sequera d'onze partits sense veure porteria. L'1 a 0 va deixar un pèl groguis els cordovesos, mentre que als gironins els va donar ales de cara a creure's que un dels altres grans de la Lliga podia caure al fortí palamosí. Als 24 minuts, els blaugrana ho van tornar a provar, novament Pitu, ara des del costat dret va enviar una assitència, però, el capità Juanjo, un pèl forçat, va enviar un xut llunyà a la dreta de Razak. El Còrdova, conscient, que no podia fallar si no volia allunyar-se dels llocs de play-off d'ascens, buscava amb insistència l'empat a un, però, no comptava que a la porteria local hi havia un mur anomenat René.
Als 28 minuts una combinació entre Andone i Xisco va acabar amb un xut perillós d'aquest últim en què René, mitjançant una intervenció espectacular, va evitar que l'electrònic mostrés l'empat a un. El Còrdova posava el joc i les ocasions, però, el factor més decisiu i que separa l'èxit del fracàs, és a dir, el gol, el posava el Llagostera. Abans d'enfilar el camí cap als vestidors, els locals ho van provar amb dues arribades que no van suposar gaire perill per a Razak, un xut de falta de Pitu (min.40) i un des de la frontal de José Carlos que el porter ghanès va aturar en dos temps (min. 44). La primera meitat acabava amb aquella màxima que diu que qui perdona ho acaba pagant, ara bé, tothom era conscient que a la segona meitat caldria picar molta pedra per conservar el mínim avantatge.
A la represa, el Llagostera va sortir a defensar l'1 a 0 amb l'habitual intensitat i empenta que demana Alsina als seus homes, el matx va baixar de revolucions i el maresmenc als deu minuts del segon temps va canviar peces, va entrar un home de caire defensiu i de contenció com Tito i va marxar el davanter Juanjo. L'acompanyant del capità a la davantera, Natalio, molt vigilat no disposava de cap ocasió i sense alimentar-lo de pilotes era impossible que el valencià allargués la seva bona ratxa golejadora. Zero ocasions fins arribar al minut 81. El partit era allà on volia el Llagostera, no passaven gaires coses, els atacs dels visitants no portaven el perill que sí teníen les arribades dels d'Oltra als primers 45 minuts i tot plegat feia que el cronòmetre anés consumint minuts en benefici del Llagostera.
Els 3.568 aficionats, la millor entrada de la temporada superant els 3.156 del dia del Bilbao Athletic, no gaudien d'un bon espectacle dels seus jugadors i a mesura que el partit s'apropava cap al final la impaciència, nerviosisme i tensió anava en augment, conscients que l'avantatge dels d'Alsina era mínim. Al minut 73 el partit es va animar un xic, el davanter balear Fofo que acabava d'entrar al rectangle de joc substituint José Carlos, va ser objecte d'un possible penal que el col·legiat Trujillo Suárez no va considerar, l'acció va néixer d'una combinació entre Natalio i Fofo, aquest últim va caure a l'interior de l'àrea davant Deivid, però el col·legiat va decidir que el joc havia de continuar. El duel agonitzava i Alsina des de l'àrea tècnica, fet un sac de nervis, demanava un últim esforç als seus jugadors. La primera ocasió amb cara i ulls va arribar al minut 81, un xut des del balcó de l'àrea de Fidel va trobar l'excel·lent resposta de René, el porter dels gironins va refusar a córner una pilota que anava ben a prop del pal esquerre de la seva porteria. El posterior llançament des de la cantonada el va rematar amb el cap el defensa Rodas a la dreta de la porteria llagosterenca. Els dos equips ensumaven el final i el Còrdova pressionava per mirar d'esgarrapar com a mínim un punt del fortí Palamós-Costa Brava, però, en aquesta segona volta i sobretot en aquesta recta final de Lliga, els astres semblen haver-se alineat per fer del Llagostera un equip pràcticament imbatible a casa.
Els gironins van administrar a la perfecció l'1 a 0 i sense apropar-se amb perill a la porteria de Razak en va fer prou per endur-se tres punts d'or. La segona victòria consecutiva, un fet inèdit fins ahir, era una realitat i el somni de la salvació continua més viu que mai, això sí, guanyar el primer partit a fora és més que una necessitat, una obligació, a Anduva hi haurà l'enèssima oportunitat.
Llegir mes / Leer mas...

"Ha sigut una victòria èpica davant un rival de "play-off""

"Ha sigut una victòria èpica davant un rival de "play-off""

Oriol Alsina lloa la capacitat de sacrifici dels seus jugadors, que no han pogut entrenar tota la setmana o han jugat infiltrats "És un resultat injust, però en el futbol manen els gols" va dir José Luis Oltra

16.05.2016 | 00:00
"Ha sigut una victòria èpica davant un rival de "play-off""
"Ha sigut una victòria èpica davant un rival de "play-off""
Content, exterioritzant la seva alegria i abandonant el camp amb els punys enlaire. Després d'alliberar tot el patiment acumulat, l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, va fer acte de presència a la sala de premsa per explicar que davant el Còrdova "només hi havia dues opcions: guanyar o guanyar i ho hem fet davant l'equip que més dificultats ens ha posat a casa nostra". Alsina va reconèixer que "l'1 a 0 d'abans del descans no ha sigut just perquè el Còrdova ha arribat més vegades que nosaltres, però, en el futbol qui la fica a dins és qui guanya". El tècnic maresmenc va reconèixer que "a la segona meitat vam rectificar tàcticament amb un trivot i no hem patit com ho havíem fet a la primera", segons Alsina, tombar a un dels altres grans de la Lliga "té un mèrit extraordinari perquè el Còrdova és el millor equip que ha passat per Palamós". Hi ha qui diu que qui perdona ho acaba pagant, en aquest sentit, les ocasions desaprofitades pels d'Oltra en els primers minuts van ser clau, a més a més, Alsina opina que "amb el gol d'Imaz els nostres jugadors han crescut psicològicament i els del Còrdova han baixat", l'entrenador d'Arenys de Mar creu que "a la segona meitat els meus jugadors han estat esplèndids, teníem a sis jugadors que durant tota la setmana no han pogut entrenar i alguns han jugat infiltrats", per això, Alsina va explicar que "ha sigut una victòria èpica davant un rival que es mereix entrar al play-off".
Una vegada més, el director esportiu del Llagostera va lloar l'esperit de sacrifici dels seus homes, "han acabat morts, s'hi han deixat la vida i en lluita i entrega han rendit per sobre de deu". L'entrenador dels gironins va repassar els excel·lents números a casa dient que "en els últims sis partits a casa hem fet 13 gols i només n'hem rebut dos i més davant el millor equip que ens ha visitat". Ahir els llagosterencs van aconseguir per primera vegada aquesta temporada encadenar dues victòries consecutives, Alsina va lamentar que "la distància continua a quatre punts perquè els resultats dels rivals no han acompanyat", tot i això, el tècnic del Llagostera assegura que "tothom està convençut que podem salvar la categoria perquè si agafeu els últims deu o onze partits som un equip de play-off". De la positiva resposta del públic, ahir rècord d'espectadors amb 3.568 aficionats, Alsina va qualificar la millor entrada del curs de "determinant perquè ens han ajudat moltíssim".
De la seva banda, el tècnic del Còrdova, José Luis Oltra, va marxar decebut de Palamós "perquè el meu equip va començar molt bé, gaudint d'ocasions i dominant, el Llagostera no passava del mig del camp i el teníem dominat", una situació que, segons Oltra, va canviar "amb una acció de contraatac que Imaz va definir". Finalment va definir l'1 a 0 "com un resultat injust, però en el futbol manen els gols i el Llagostera amb una oportunitat n'ha tingut prou".

Llegir mes / Leer mas...

"Un Llagostera amb més vides que un gat". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Un Llagostera amb més vides que un gat

El Llagostera guanya el Còrdova per la mínima en un partit que va saber controlar a còpia d'intensitat i esforç defensiu

Els d'Oriol Alsina es van avançar (Imaz, 14') en l'única ocasió clara de gol

Tot i la victòria, els llagosterencs continuen a quatre punts de la permanència


Jesús Imaz controla una esfèrica davant la pressió d'Eddy Foto: J.C. / ICONNA.
1
Pitu es va treure de la màniga una genialitat que Imaz va aprofitar per fer l'1-0
El Llagostera va superar per la mínima el Còrdova (1-0). El conjunt dirigit per Oriol Alsina va poder segellar per primera vegada la segona victòria consecutiva del curs per sumar tres punts vitals i seguir viu en la lluita per la permanència. En una tarda en què els resultats eren poc propicis, els llagosterencs no podien fallar de cap manera, i és que, guanyar només atorgava als gironins continuar a quatre punts del gran objectiu, això sí, amb una jornada menys. Perdre enviava gairebé a segona B un bloc que va demostrar que creu de totes totes que pot afegir una nova gesta a la col·lecció. El gol de Jesús Imaz, després d'una gran passada de Pitu Comadevall va ser suficient per vèncer; la resta, suor, llàgrimes i molt treball defensiu d'un equip solidari que té la missió d'estrenar-se a fora, a l'estadi d'Anduva.
El Còrdova va sortir d'allò més concentrat en els primer minuts de l'enfrontament. El conjunt dirigit per José Luis Oltra va portar la iniciativa en l'inici, conscient que el Llagostera, com a local, sol pressionar els rivals a còpia de físic i joc directe. El conjunt andalús va fer endarrerir més del compte els gironins, tancats a la seva àrea els primers deu minuts. De fet, el Còrdova va disposar en aquests minuts de sis córners, gairebé consecutius, a més de dues clares ocasions, la primera a través d'un cop de cap de Nando, després d'una centrada de Cisma (1'), i la segona, encara més clara, de Fidel, que va enviar la pilota als núvols quan ho tenia tot a favor.
La màgia de Pitu
Ofegats, amb angúnia, pressionats i estressats. Així se sentia el Llagostera en el 14', quan Pitu Comadevall es va treure de la màniga una genialitat de les que trenquen els partits. El saltenc va rebre una pilota en camp propi i va fer un canvi de joc precís i mil·limètric a Imaz. El de la Terra Ferma va fer un control exquisit, va encarar Razak sol, el va driblar i va fer pujar l'1-0 al marcador. Oxigen del més pur, això és el que li va donar al Llagostera la diana d'Imaz, que de retruc, va abaixar els ànims de l'equip visitant, que ja no ho va tenir tan clar a l'hora d'atacar la defensa blaugrana. I és que, la solidesa defensiva dels llagosterencs al Palamós-Costa Brava ha donat molts punts, sobretot en la segona volta del campionat.
El Còrdova va mostrar el seu potencial ofensiu amb comptagotes. Quan ho feia, però, Florin i Xisco pel centre de l'atac, i Nando i Fidel per les bandes feien anar de bòlit els defensors locals, que amb molta solidaritat intentaven evitar qualsevol fuita. En el 28', una gran combinació, precisament entre Xisco i Florin, demostrant un nivell d'entesa brillant, va acabar amb la pilota als peus del primer, que va encarar René però el seu xut va ser refusat per l'andalús, la jugada va continuar i Fidel ho va tornar a intentar des del vèrtex. De nou, el porter del Llagostera va aturar la rematada i, novament, es va convertir en un element providencial.
El tram final de la primera meitat va acabar amb els dos equips rebaixant la pressió i la insistència per buscar el gol. Només la pilota aturada i algun xut des de lluny, de Pitu i Natalio, va mig inquietar Razak.
Aguantar com sigui
La segona meitat va començar amb la mateixa poca intensitat que va acabar la primera. De fet, aquest ritme més pausat, amb el resultat a favor, anava la mar de bé al Llagostera.
Els minuts passaven i el control llagosterenc cada vegada era més evident. Tot i que el Còrdova va buscar l'empat en els primers instants –Nando va provar la centrada (48'), però René va aturar en dos temps–, la claredat i la fluïdesa cordovesa era molt diferent de la mostrada en el primer tram de la primera meitat. La possessió era, sense cap mena de dubte, per al Còrdova, fet que no atemoria el Llagostera, acostumat a aquesta situació en molts partits. La prioritat dels gironins va variar a mesura que passaven els minuts. El bon posicionament i el rigor tàctic eren dos elements innegociables pels jugadors dirigits per Oriol Alsina, que mantenien a ratlla els andalusos i, el més important, allunyats de l'àrea, sobretot amb l'entrada de Tito Ortiz. El de Santa Coloma de Gramenet va sortir per Juanjo Expósito, fet que va avançar a Tébar a la mitjapunta, evidentment, sense ser tan ofensiu com el cantàbric. La mena de trivot va solidificar més l'equip blaugrana, que no volia endarrerir molt les línies.
Amb més cor que cap, el Llagostera també va intentar arribar a la porteria rival –cap xut en la segona meitat– i en el 73', una jugada de Tébar, que va arribar fins a la línia de fons gairebé va sorprendre el Còrdova. La centrada la va controlar Natalio, que va cedir a Fofo. Desgraciadament al balear se li va fer de nit i un defensor va rebutjar el perill. Cada minut i cada jugada de perill desfeta pels llagosterencs era celebrada per l'afició, que sabia els resultats de la jornada i la necessitat de sumar els tres punts. Tan esgotats físicament veient els futbolistes, que per art de màgia, en el 81' va començar a animar com no ho havia fet.
Aguantar el resultat començava a convertir-se en una gesta, i és que el Còrdova va avançar línies, tot i que tímidament, i el físic dels jugadors d'Alsina minvava proporcionalment als minuts que passaven. Conscients que s'havia de patir, el xiulet del col·legiat va fer esclatar el nerviosisme, la pressió i l'alegria de tot l'ambient, en un final no apte per a cardíacs.

CÒRDOVA: Razak, Stankevicius, Deivid, Rodas, Cisma (De Tomás, 75'), Eddy Silvestre (Markovic, 65)',
Caballero, Fidel, Nando
(Pineda, 56'), Florin Andone i Xisco.

LLAGOSTERA: René Román, Edu Oriol, Escassi, Chus Herrero, Tébar, Pitu, José Carlos (Fofo, 72'), Imaz (Ríos Reina, 82'), Juanjo
(Tito, 56') i Natalio.

INICI TREPIDANT

El Còrdova va ofegar els gironins en els primers minuts i hauria pogut avançar-se
1' Centrada de Cisma per l'esquerra que remata Nando amb el cap. La pilota acaba centrada i tova a les mans de René.
3' Nova centrada de Cisma que Tébar refusa a córner. Jugada assajada del Còrdova que acaba amb una mala rematada de Florin Andone.
5' Córner favorable al Còrdova. Després de tres refusos, Caballero engalta un fort xut des de la frontal que surt llepant el pal dret de la porteria.
8' Gran jugada personal de Xisco, s'escapa de dos defensors, cedeix a la banda a Nando, que fa la centrada, Florin no remata però Fidel sí, des de la segona línia. Quan ho tenia tot a favor envia la pilota als núvols.
9' Nou córner, el sisè, a favor del conjunt andalús que Eddy remata des del punt de penal. Per sort, les cames d'un defensor llagosterenc refusen.
14' Pitu Comadevall fa una assistència meravellosa, que controla de manera magnífica Imaz. El lleidatà dribla Razak i fa l'1-0.
24' Pitu fa la centrada amb la dreta. Juanjo, al vèrtex de l'àrea petita, remata forçat i la pilota se'n va fora per la línia de fons.
26' René treu amb la punta dels dits una centrada enverinada que es colava dins de la porteria de l'andalús.
28' Bona combinació entre Xisco i Florin. El primer encara René però el porter refusa. El refús cau a les botes de Fidel, que ho prova i el porter del conjunt llagosterenc bloca la pilota.
33' Tímid xut de Natalio des de la llarga distància. La pilota es perd desviada molt per damunt de la porteria de Razak Brimah.
46' Passada llarga a Imaz, molt semblant a la del gol. Aquesta vegada, el futbolista llagosterenc intenta escapar-se de Razak amb un control orientat amb el pit però el porter reacciona i envia la pilota a córner.
47' Centrada de Nando per la dreta que René pot aturar en dos temps i evitar així la rematada de Florin.
59' Passada a l'espai a Florin, que engalta un xut de primeres que topa amb les cames d'Escassi.
63' Combinació entre Xisco, Nando i Florin, que acaba amb una centrada de l'últim sense perill.
73' Gran jugada de Tébar, que arriba a la línia de fons, cedeix a Natalio, que veu l'arribada de Fofo. El balear controla, condueix, però és massa lent a l'hora d'executar i Deivid li pren la pilota.
74' Pilota que li cau a Pineda. L'extrem controla, però xuta desviat.
81' Fidel ho prova des de la llarga distància. L'extrem fa un xut sec i potent i René Román rebutja amb els punys a córner.
90' Falta servida per Caballero. Rodas pentina i la pilota surt desviada per poc a servei de porteria.
91' Ríos Reina s'ho creu i prova un xut creuat des del vèrtex de l'àrea que es perd fora per ben poc.
GOLS: 1-0 (14') Jesús Imaz.
ÀRBITRE: Trujillo Suárez (col·legi tinerfeny). T.G.: als locals Tébar (32'), Juanjo (56'), Álex Cruz (67') i Edu Oriol (90'); als visitants Cisma (60') i Rodas (88'). T.V.: cap.
PÚBLIC: 3.568 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

LA PRIMERA, A DINS

Una passada de Pitu a l'espai va ser aprofitada per Imaz, que va fer l'1-0 definitiu

A MENYS

El gol va fer mal als visitants, que van abaixar el ritme i no van disposar d'ocasions

CONTROL

Tot i no tenir la pilota i inquietar el porter rival, els llagosterencs no van patir molt

UNA ALTRA

Els blaugrana van assolir l'onzena victòria del curs a casa, que suposa el 36è punt
El Llagostera és
el quart equip de
la categoria que suma dos triomfs seguits a casa
Darrera actualització ( Dilluns, 16 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

“Els collons no ens els acabaran”. Article de @educiu a @lesportiucat

“Els collons no ens els acabaran”

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Alsina dóna indicacions en el partit d'ahir contra el Còrdova Foto: JOAN CASTRO / ICONNA.
1
Oriol Alsina va donar molt mèrit a la victòria contra el Còrdova, ja que considera que l'equip andalús és el millor que aquesta curs ha passat pel Municipal Palamós-Costa Brava: “La victòria té un mèrit extraordinari. És el millor equip que ha passat per casa aquesta temporada. Només ens valia guanyar, i ens ha sortit de cara contra l'equip que ens ha posat més dificultats a casa. Ells han arribat a porteria més vegades, però el que importa és qui acaba fent el gol.”
Alsina va donar molta importància al fet que l'únic gol del partit coincidís amb el millor moment del Còrdova i amb el pitjor del Llagostera: “El gol ha estat decisiu psicològicament. Ells havien estat superiors i havien tingut moltes ocasions, però no havien marcat. En canvi nosaltres en la primera jugada hem fet el gol. Psicològicament nosaltres hem sumat i ells han restat.”
L'entrenador del Llagostera va elogiar l'actitud dels seus jugadors, especialment per l'entrega de la segona part: “Hem fet una segona part esplèndida, amb jugadors que han jugat infiltrats i que s'hi han deixat la vida. Teníem limitacions físiques, però la lluita i l'entrega dels nostres jugadors ha estat per sobre del límit. Han acabat morts. La victòria ha estat èpica, contra un rival que mereix el play-off.” També va destacar la bona línia de l'equip a casa en les últimes jornades: “En els últims nou partits a casa només hem encaixat tres gols en contra, i això té mèrit.” Tot i la victòria, el Llagostera continua a quatre punts de la salvació, però Alsina espera seguir retallant: “La setmana passada els resultats dels rivals ens van afavorir. L'equip té la moral alta i està convençut que es pot salvar. Estem en una bona dinàmica i tenim un nivell important.” I va concloure, de manera clara i meridiana, que el Llagostera no quedarà per entrega i intensitat: “Els collons no ens els acabaran mai.”

L'ENTREGA

“Hem fet una segona part esplèndida, amb jugadors infiltrats que s'hi han deixat la vida”

LA VICTÒRIA

“Té un mèrit extraordinari perquè és contra el millor equip que ha passat per casa aquest curs”

RATXA A CASA

“En els últims nou partits a casa només hem encaixat tres gols en contra, i això
té mèrit”
Darrera actualització ( Dilluns, 16 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"Dos triomfs seguits per primera vegada". Article de @educiu a @lesportiucat

Dos triomfs seguits per primera vegada

Vital. El Llagostera havia enllaçat dues vegades dues sèries de dos partits sense perdre i una de tres, però mai sis punts en dues jornades

Fofo, just abans d'engaltar un xut Foto: JOAN CASTRO / ICONNA.
1
Com a casa, enlloc, així que el Llagostera va aprofitar el segon partit consecutiu al Palamós-Costa Brava per sumar dues victòries seguides per primera vegada aquesta temporada (fa dos dissabtes els llagosterencs van superar l'Oviedo 2-0), una ratxa que només l'Elx, el Girona i el Leganés han aconseguit aquest curs a segona A com a locals.
Anteriorment, el conjunt dirigit per Oriol Alsina havia enllaçat dues vegades una sèrie de dos partits sense perdre (2-2 a Montilivi i 4-1 contra l'Elx, i 1-1 al Martínez Valero i 3-0 amb el Mallorca), i també una de tres partits sense derrota (victòria 2-1 contra el Bilbao Athletic i empats a Sòria (1-1) i amb el Nàstic (1-1), però mai una de dues victòries seguides.
Ara els de la Costa Brava jugaran diumenge vinent al camp del Mirandés amb l'objectiu d'enllaçar per segona vegada tres partits sense perdre i, a poder ser, amb un ple de tres victòries.
Girona-Llagostera
2-2
Jornada 6
Llagostera-Elx
4-1
Jornada 7
Elx-Llagostera
1-1
Jornada 28
Llagostera-Mallorca
3-0
Jornada 29
Llagostera-B. Athletic
2-1
Jornada 33
Numància-Llagostera
1-1
Jornada 34
Llagostera-Nàstic
1-1
Jornada 35
Llagostera-Oviedo
2-0
Jornada 37
Llagostera-Còrdova
1-0
Jornada 38
Darrera actualització ( Dilluns, 16 de maig del 2016 00:00 )
Llegir mes / Leer mas...

José Luis Oltra:“La victòria del Llagostera no ha estat justa”. Article de @educiu a @lesportiucat

“La victòria del Llagostera no ha estat justa”

José Luis Oltra Tècnic del Còrdova

José Luis Oltra va ser clar en la roda de premsa després del partit. El seu equip mereixia més i així ho va manifestar: “La victòria del Llagostera no és justa, però al final el que compta són els gols que fas, i el Llagostera ens l'ha fet en l'única ocasió que ha tingut.” El tècnic del Còrdova considera que el bon joc del seu equip no va tenir la recompensa necessària: “Hem començat bé, hem generat ocasions i el rival no passava del mig camp. Ho teníem tot controlat fins a un contraatac en què hem fet una errada defensiva que ens ha condemnat. Hem continuat tenint el domini, però a poc a poc, amb el resultat de cara, el Llagostera ha guanyat confiança i seguretat.” Oltra va dir que el seu equip va ser massa “imprecís” en el segon temps a causa dels nervis per voler empatar.
Llegir mes / Leer mas...