dissabte, 9 de gener del 2016

Golejadors de la @UELlagostera aquest mati


Llegir mes / Leer mas...

«És aviat per parlar de finals». Article de @diaridegirona

«És aviat per parlar de finals»

Conscient que a casa el Llagostera no pot fallar, Alsina demana «màxima concentració» davant la visita del Leganés

09.01.2016 | 06:30
El Mirandés va esgarrapar un 0-0 fa quinze dies de Palamós; un resultat que ha penalitzat els gironins.
El Mirandés va esgarrapar un 0-0 fa quinze dies de Palamós; un resultat que ha penalitzat els gironins.
El Llagostera prepara el primer partit de l'any a casa, demà davant el Leganés, conscient que els pèssims resultats a domicili l'obli?guen a encarar els partits a casa amb l'etiqueta de final. A més a més, jugarà sota la pressió i l'avís de prohibit ensopegar si no vol veure encara més lluny les places de la salvació. Com a mínim, els gironins saben que actuar a l'estadi Palamós-Costa Brava els assegura més rendibilitat com ho demostren les cinc victòries que sumen els d'Alsina a la Lliga. Totes, sense excepció, han estat a casa. Per demà el Llagostera no podrà comptar amb els lesionats Ruymán, Emilio Sánchez i Chus Herrero, mentre que Gila podria rebre l'alta avui. De la seva banda, el Leganés arribarà sense els seus davanters Borja Lázaro, sancionat, i Guillermo, lesionat.
Abans dels dos desplaçaments que esperen a la cantonada els blaugranes, l'últim partit de la primera volta a la Romareda i el primer de la segona a El Sadar, Oriol Alsina, se centra a superar el Leganés. «És un partit molt important i de màxima dificultat perquè ens enfrontem a l'equip que menys partits ha perdut (3). Està molt ben entrenat i farà el play-off». Pel tècnic maresmenc, el Leganés «potser no té el nom que tenen d'altres clubs però està molt ben treballat».
Jugar a casa és pel Llagostera sinònim de rascar quelcom més que no pas a domicili. Els tres últims partits dels blaugranes al Palamós-Costa Brava han acabat amb victòries, 2-1 contra el Numància i 2-0 davant l'Osca i un empat 0-0 davant el Mirandés. El matx de demà, segons Alsina «encara no es pot qualificar de final perquè queden molts partits, però, està clar que si no guanyem a casa cal recuperar-ho a fora i ja sabem de les dificultats que tenim a domicili». La recepta una vegada més que Alsina donarà als seus futbolistes és un còctel de «màxima concentració, sacrifici i el suport de la gent».
En aquest sentit, demà cada soci del Llagostera disposarà de dues entrades gratuïtes, una acció que Alsina espera que serveixi d'incentiu perquè l'estadi presenti una bona entrada. «Estem molt contents de la gent que ve, dels Golfos, els Canyeros... però hauria de venir més gent perquè a fora sí que notem la pressió dels aficionats rivals». Segons Alsina, els rivals que visiten Palamós «no noten tant la pressió» de la grada.
Compàs d'espera amb Giva
L'acte d'indisciplina del brasiler Giva encara porta cua a les files llagosterenques. Alsina, ahir va explicar l'última hora de l'encara jugador llagosterenc. «Estem en un compàs d'espera. Volem esperar deu o dotze dies a veure què passa. Avui (ahir pel lector) li hem donat festa perquè tampoc entrava a la convocatòria però abans-d'ahir sí que es va entrenar fent allò que no havia fet amb els companys». De la seva possible sortida de l'entitat, Alsina va comentar de manera taxativa que «el més normal és que sigui baixa». Giva, doncs, seguirà el camí de Mosquito. Dos futbolistes joves que viuen la seva primera experiència lluny de casa i que han tingut moltes dificultats d'adaptació. Preguntat per si el comportament extraesportiu dels brasilers l'havia decebut, Alsina va dir que «són joves que vénen de molt lluny i per ells l'adaptació no és fàcil. En Giva, però, va tenir més protagonisme i va ser més important que en Mosquito, però, últimament estava desmotivat per culpa de problemes que tenia». Segons Alsina, «nosaltres no podem estar pendents d'això perquè ens estem jugant molt en cada partit i volem jugadors endollats i cent per cent motivats».
Tot i la mala experiència amb els dos atacants sud-americans, Alsina explica que no descarta que en un futur «puguin fer alguna cosa important en el futbol perquè de qualitat en tenen, però, al Llagostera primer és el bé del col·lectiu». De la primera conversa Alsina-Giva, el d'Arenys de Mar va ser molt clar. «Simplement no hi ha hagut explicacions, va dir que va arribar més tard i prou, força il·lògic», va dir resignat.
Tébar i Quesada, a punt
Si en l'últim partit a casa davant el Mirandés qui va debutar va ser José Carlos, demà davant el Leganés podrien gaudir dels seus primers minuts els migcampistes Nando Quesada i Marcos Tébar. Segons Alsina «tots dos són jugadors de la plantilla i estan a la nostra disposició com tota la resta i potser algun d'ells podria sortir d'inici perquè porten un bon ritme d'entrenaments». L'entrenador dels blaugranes va explicar que a Quesada i Tébar «només els falta competir, però, això s'agafa jugant». Referent a possibles noves incorporacions, Alsina va assegurar que ara tot està en «una situació de stand by», tot i que la secretaria tècnica continua «atenta» al mercat.
Doble sortida a la vista
El Llagostera ja ha demostrat que és poc amant de jugar a domicili. Fa poques jornades els llagosterencs van afrontar dues sortides seguides amb idèntic botí: zero punts per als del Gironès amb derrotes a Oviedo 2-1 i Còrdova 2-0. Tenint en compte els dos immediats desplaçaments, Alsina creu que «quan faltin sis jornades per acabar la Lliga el calendari ens permetrà afrontar-ne quatre a casa i al final ?juguem contra tots».
Llegir mes / Leer mas...

"Sense referències en la punta d'atac, més solidesa". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

Sense referències en la punta d'atac, més solidesa

El Llagostera, molt castigat per les baixes en el primer tram de temporada, es pot veure beneficiat demà per rebre el Leganés. I és que el rival es plantarà a Palamós sense els seus jugadors de referència en l'atac. Guillermo, futbolista cedit per l'Athletic de Bilbao i que a còpia de gols i bones actuacions s'ha convertit en el nom més destacat del Leganés, ha començat l'any amb una lesió al turmell que no té data de retorn, i d'altra banda, el segon jugador més perillós dels blanc-i-blaus, Borja Lázaro, haurà de complir sanció aquesta setmana per acumulació d'amonestacions. Sense pólvora, ben segur que Garitano no es plantarà a la Costa Brava amb un plantejament arriscat i sortirà a assegurar el zero a la seva porteria.
Llegir mes / Leer mas...

"Un bloc d'allò més rocós". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

Un bloc d'allò més rocós

El rival. El Llagostera, amb problemes de cara a porteria en els últims partits, tindrà el repte de tombar l'equip menys golejat de la competició, un Leganés que tan sols ha encaixat 17 gols

Serantes ha aconseguit ser el porter menys golejat de la lliga amb l'ajuda dels seus companys Foto: LOF.
1
A diferència del curs passat, el proper rival del Llagostera, el Leganés, ha completat una primera part de la temporada notable, i una de les claus del bon rendiment ha sigut la força del bloc. I és que a diferència dels equips que ocupen la primera meitat de la classificació –el Leganés és vuitè–, el club del sud de Madrid no té un nom mediàtic en la plantilla o una individualitat que sobresurti per sobre la resta: “És un grup molt fort, molt homogeni, on quan surt un jugador i n'entra un altre ni es nota. Per mi és un dels equips més ben treballats de la categoria, amb un entrenador que sap molt bé què vol dels seus homes i els fa funcionar a la perfecció”, va remarcar Alsina, que s'enfrontarà a Asier Garitano per sisena vegada al llarg de la seva carrera. Fins ara, el balanç és favorable al tècnic basc, que ha estat capaç de guanyar el Llagostera 4 vegades (dos cops amb l'Alcoià, un amb l'Orihuela i encara un altre amb el Leganés) per només un empat i una derrota contra els de la Costa Brava.
Fortalesa assegurada
El bon rendiment del Llagostera a casa es posarà a prova contra l'equip a qui costa més fer gols de tota la competició. El Leganés és el conjunt menys golejat de la segona divisió A, havent rebut només 17 gols després de 19 jornades: “El seu estil fa que el rival els arribi molt poc i, per tant, encaixen pocs gols”, va explicar Alsina. I és que el Leganés també és l'equip que menys partits ha perdut aquesta temporada, amb només tres derrotes fins ara. Per contra, s'ha convertit en el rei de l'empat: “Ells han sabut fer una cosa que a nosaltres ens està costant molts punts. Si veuen un partit que no poden guanyar, asseguren la defensa i com a mínim empaten i sumen un punt”, analitza l'entrenador llagosterenc, conscient que l'excés d'ambició o de voler jugar ofensiu l'ha portat a diverses derrotes, sobretot fora de casa, com va ser el cas de Lugo o Albacete.
La fortalesa del Leganés encara agafa més força observant altres estadístiques que han aconseguit els d'Asier Garitano aquest curs: l'equip pepinero no ha perdut cap partit per més d'un gol de diferència, i en cinc dels 10 empats que ha sumat, el resultat ha estat d'empat a zero. Així doncs, el gol serà un bé d'allò més preuat aquesta setmana al Palamós-Costa Brava.

LA XIFRA

3
derrotes
suma el Leganés aquest curs. Han estat contra l'Almeria, la Ponferradina i l'Osasuna
Llegir mes / Leer mas...

"Les noves armes, a punt". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

Les noves armes, a punt

Tébar i Quesada. Els dos futbolistes han estat donats d'alta aquesta setmana i Alsina valora fer-los debutar aquest diumenge a casa

Alsina donant instruccions en un partit d'aquest curs Foto: E.M.
1
El Llagostera afronta l'importantíssim duel contra el Leganés amb la possibilitat de sorprendre el rival introduint nous futbolistes. I és que des de dilluns passat –moment en què es va obrir el mercat de fitxatges–, el club de la Costa Brava ja pot comptar amb Marcos Tébar i Nando Quesada. La peculiaritat de la situació dels dos jugadors, a més, fa que puguin ser utilitzats de manera immediata: Quesada fa tres mesos que entrena amb els seus companys, mentre que Tébar ha estat en dinàmica de grup al Brentford fins fa ben poques setmanes: “Ja són jugadors de ple dret de la primera plantilla, i estan a la disposició de l'equip com qualsevol altre. Fins i tot podrien debutar aquesta setmana, ja que tenen un bon to físic però els falta ritme de competició. Això no s'aconsegueix si no els fas jugar”, va remarcar Alsina, que també va apuntar que el plantejament del partit pot influir molt en l'entrada de Tébar i Quesada. Segons el que va comentar, la voluntat dels llagosterencs serà guanyar la lluita al mig del camp tenint la pilota, una tasca que les dues últimes incorporacions del Llagostera poden ajudar a fer molt bé.
El mercat, aturat
Alsina va remarcar que no s'esperen incorporacions imminents: “Tot anirà en funció de les baixes que tinguem. No busquen una posició específica, sinó augmentar el nivell de l'equip. És molt possible que arribi més gent però no tenim pressa, ja que amb el que s'ha incorporat estem satisfets”.
Oriol Alsina no podrà comptar aquesta setmana amb els lesionats Ruymán, Emilio, Eloy Gila i Chus. Aquest mes de gener, el Llagostera espera buidar la infermeria.

EL PROTAGONISTA

Tébar i Quesada són jugadors de ple dret de la primera plantilla i fins i tot podrien ser titulars. Veurem què és el que ens interessa
Estan en un bon nivell físic. Els falta ritme de competició, però això només s'agafa jugant
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Darrera actualització ( Dissabte, 9 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...