dimecres, 27 de gener del 2016

Natalio (Numància) reforça el Llagostera

Natalio (Numància) reforça el Llagostera

El davanter valencià no serà la darrera incorporació aquest mercat d'hivern dels gironins que cerquen un altre atacant

27.01.2016 | 16:10 El Llagostera s'està moguent aquests darrers dies del mercat d'hivern per a reforçar la plantilla a la recerca, bàsicament de jugadors ofensius.La sequera golejador que pateix l'equip és un dels grans maldecaps d'un Oriol Alsina que confia redreçar el rumb de l'equip i evitar el descens d'aquí a final de temporda. En aquest sentit el club ha anunciat aquesta tarda l'arribada de Natalio Lorenzo procedent del Numància que signa fins el juny 2017. Natalio ha rescindit aquest matí el seu contracte amb el Numància on ha estat les darreres quatre temporades. Als seus 31 anys, el davanter de Canals defensarà la samarreta del seu desè equip després de Vila-Joiosa, Cartagena, Castelló, Almeria, Múrcia, Còrdova, Múrcia, Tenerife i Numància.
Amb Natalio al sarró, el club llagosterenc continua treballant per a trobar un davater centre de referència. El desig d'Alsina és trobar un atacant que marqui diferències i un dels objectius és Cristian Herrera de l'Almera. El davanter canari s'ha de desvincular primer del club andalús però compta amb altres ofertes. Si arriba aquest segon davanter, el Llagostera haurà de donar una baixa a la plantilla.
Llegir mes / Leer mas...

"Una situació que no és del tot desconeguda". Article de @educiu i @Gfreixa a @lesportiucat

Una situació que no és del tot desconeguda

A la plantilla del Llagostera hi ha diversos futbolistes que ja han passat situacions complicades a segona divisió A. Els casos més destacats són els de Marcos Tébar i Benja, que també van ser amb Salamero al Girona en la temporada 2011/12. El mig madrileny va ser indiscutible en el tram final d'aquell curs, mentre que en el cas de Benja hi va tenir un paper més intermitent. A banda dels exjugadors del Girona, homes com per exemple René ja saben què és conviure amb els mals resultats. A Jaén el porter andalús va viure una situació inversa a la que ha de seguir el Llagostera aquest any, i després d'una primera volta molt bona –28 punts–, en el segon tram es van desinflar i van acabar baixant a segona B. D'altra banda, l'experiència d'homes com Emilio, Juanjo o Jorge també ha de ser important per gestionar una situació difícil.
Llegir mes / Leer mas...

"Una gesta poc freqüent".Article de @educiu i @Gfreixa a @lesportiucat

Una gesta poc freqüent

En l'última dècada, l'únic equip que s'ha salvat després de sumar 17 punts en una volta és el Girona

Salamero, que ho va viure a Montilivi, té clar en què s'ha de basar la reacció del Llagostera

. Foto: LL. SERRAT.

Canviar una mala dinàmica no és gens fàcil, i això queda força clar amb la trajectòria que han seguit la gran majoria d'equips que després del primer partit de la segona volta ocupaven els llocs de descens. En els darrers deu anys, tan sols setze plantilles han aconseguit aixecar el vol en la segona part de la temporada, un percentatge força baix tenint en compte que en l'anàlisi hi havia 40 clubs. El Llagostera es troba en aquesta mateixa situació, però les possibilitats d'aconseguir l'èxit són una mica més complicades ja que la puntuació dels de la Costa Brava superades les 22 jornades de lliga és de tan sols 17 punts. L'únic equip que en l'última dècada va assolir la salvació a final de curs amb uns registres iguals o inferiors als dels llagosterencs va ser el Girona de la temporada 2011/12. Aquella plantilla, que va sumar 32 punts en la segona volta, va reaccionar força tard i va mostrar la seva millor versió amb l'ara secretari tècnic llagosterenc Javi Salamero a la banqueta. “Recordo que la situació era molt compromesa perquè feia temps que estàvem a la cua, però quedaven molts punts per jugar. Tothom pensava que baixaríem, però vam guanyar el Deportivo –era el líder– el dia que jo debutava i allò ens va donar una confiança que fins llavors no teníem. El grup de jugadors va creure en les seves possibilitats i ens vam creure que érem capaços de tot”, diu Salamero, que va agafar aquell Girona en la jornada 32 amb l'equip de Montilivi situat precisament a sis punts de la permanència, i en els darrers deu partits de lliga només va perdre un partit.
És cert que el final de lliga va estar condicionat pel descens del Vila-real B, arrossegat per la pèrdua de categoria del seu primer equip, però Salamero creu que no va ser determinant. “Nosaltres vam mantenir la velocitat de creuer que teníem i no vam necessitar el descens del Vila-real B per salvar-nos com sí que va passar amb el Sabadell”, remarca l'extècnic.
Amb força mental
El que sí que creu que va tenir un paper molt important aleshores, i que de nou el tindrà aquesta temporada, és la fortalesa mental i l'estat d'ànim. “És clau, però no només per aconseguir la salvació sinó per afrontar tots els partits de la temporada. Els jugadors van guanyant confiança obtenint victòries, i cada cop es veuen amb més confiança per fer i provar més coses”, destaca Salamero, que lamenta que el Llagostera no hagi pogut encadenar una sèrie de bons resultats que reforci la feina que estan fent.
Salamero ha aconseguit fer reaccionar diversos equips que s'havien allunyat del seu objectiu, com per exemple el Girona o el Nàstic, que amb una gran segona volta va quedar a les portes de la fase d'ascens en la temporada 2012/13. Aquesta circumstància pot fer pensar que en el segon tram de temporada l'ara secretari tècnic pot assumir cert protagonisme a la gespa, una circumstància que ell mateix s'encarrega de descartar rotundament: “Està totalment fora de lloc pensar això. Tenim un director esportiu i un entrenador –Oriol Alsina– que coneix perfectament els jugadors. Tot i els mals resultats, el cos tècnic treballa bé. La confiança de l'entrenador cap als jugadors i a l'inrevés és total, i només ens falta una mica de sort per no tenir tants lesionats, i una mica més d'encert per canviar l'estat anímic de tothom.”
Evitar el nerviosisme
Amb vint jornades al davant, Salamero creu que seria inútil començar a parlar de finals, tot i la delicada situació que passa el Llagostera: “Tenim la preocupació lògica ja que és evident que ens falten punts, però també tenim la il·lusió i la tranquil·litat de saber que podem reaccionar i fer una segona volta com la del curs passat. El més encertat és no pensar a llarg termini i centrar-nos a guanyar un partit, el proper.” El calendari fa que, un cop superat un tram molt complicat a fora, el Llagostera s'enfronti a dos equips més que estan en una gran forma: el Lugo i el líder, l'Alavés. “Passi el que passi encara quedarà molt. Jo no parlaria de finals, però sí que són partits molt importants. No podem fallar més ni a casa ni a fora”, subratlla Salamero, que destaca el pobre rendiment a domicili. I és que el fet de ser el pitjor visitant de la categoria ha estat una gran llosa per a un equip que a Palamós ha obtingut un rendiment prou acceptable: “L'equip és molt castigat quan juga lluny de casa. No ho hem fet bé, però mereixeríem haver sumat algun punt més que segur que ens hauria donat més confiança, i ara la situació seria diferent.”
El club llagosterenc espera recuperar efectius en els pròxims dies i setmanes, i en paral·lel, l'àrea tècnica rastreja el mercat a la recerca de l'oportunitat d'incorporar un davanter amb experiència contrastada en la categoria que reforci l'atac.

EL PROTAGONISTA

El més encertat ara és no mirar a llarg termini i pensar a guanyar només el proper partit
Javi Salamero
secretari tècnic del llagostera
Tothom pensava que baixaríem, però vam guanyar el líder i allò ens va donar molta confiança. Els jugadors van creure que ho podien fer
Llegir mes / Leer mas...