dijous, 25 de febrer del 2016

"Juanto diu que el derbi podria rellançar les opcions de salvació ". Article de @marc_brugues a @diaridegirona

Juanto diu que el derbi podria rellançar les opcions de salvació

L'exdavanter del Llagostera, ara a Portugal, va ser decisiu a la primera volta, fent el 2-2 final

25.02.2016 | 10:01
Juanto diu que el derbi podria rellançar les opcions de salvació
Juanto diu que el derbi podria rellançar les opcions de salvació
Juanto Ortuño ha estat sempre una de les predileccions d'Oriol Alsina, des que el davanter murcià despuntava a Segona B amb el filial del Vila-real B. L'estiu passat va poder-se'l endur al Llagostera, després de diversos intents, però l'etapa de Juanto a Palamós no va resultar com esperaven les dues parts. Tant és així que aquest mercat d'hivern futbolista i club van acordar la rescissió del contracte, després que Juanto rebés una proposta de l'Os Belenenses per jugar a la Primera Divisió portuguesa.
Abans, però, va tenir temps durant els pocs més de cinc mesos que va vestir de blaugrana, de donar el primer i fins ara únic punt del Llagostera fora de casa. Va ser a Montilivi, en el derbi de la primera volta, quan un gol seu al minut 86 va suposar l'empat final (2-2). Una volta després el Llagostera és a 6 punts de la permanència i dissabte disputa una altra final a Palamós contra el Girona. «Ja ha passat una volta i si no es treuen punts a fora, es nota moltíssim. Bàsicament és el que falta a l'equip», considera Juanto Ortuño. El ieclà assenyala que tan sols «amb una victòria i havent esgarrapat un parell d'empats a domicili», el Llagostera estaria «lluitant per la no baixar però una mica més tranquils i no tan avall a la classificació».
Juanto, que des de Lisboa manté contacte encara amb força excompanys seus (René, Imaz, De los Reyes...), veu ben vives les opcions de salvació del Llagostera. «Poden millorar els números fora de casa aquesta segona volta. Queden força partits i els veig bé», diu Juanto, que explica que va veure a la televisió la victòria contra l'Albacete (2-0). «Els vaig veure forts i ben plantats al camp». Per a Juanto, el Llagostera necessita «sumar de tres en tres a casa i mirar de sumar quelcom a domicili», per anar escalant posicions a la classificació. En aquest sentit la visita del Girona, per a Juanto, pot ser un bon punt de partida. «Un derbi sempre és un plus de motivació per a jugadors i afició. Si guanya el Llagostera pot ser un punt de moral per a rellançar-se», considera elprotagonista del derbi de la primera volta. Aquell dia, Juanto va entrar al camp en substitució de Querol a la segona part i va dur de corcoll la defensa del Girona els minuts finals, quan els de Pablo Machín jugaven amb deu homes arran de l'expulsió de Pere Pons.
Pendents de Ríos i José Carlos
Mentrestant, el Llagostera segueix preparant el derbi de dissabte a l'espera de saber amb quins jugadors podrà comptar definitivament. Sembla que Chumbi arribarà en condicions per entrar a la convocatòria i que Ríos també podria estar a disposició d'Oriol Alsina. Els que estan descartats són Álex Cruz, Edu Oriol i Jordi López. Finalment, la presència de José Carlos continua sent una incògnita. L'extrem andalús es va fer una microruptura ara fa un mes, que l'havia de deixar inactiu uns quinze dies com a molt. La seva recuperació, de totes maneres, s'està demorant més del termini previst inicialment.
Llegir mes / Leer mas...

«No guanyar el derbi ens complicaria encara més les coses» . Article de @carlesrosell a @diaridegirona

«No guanyar el derbi ens complicaria encara més les coses»

25.02.2016 | 07:45
«No guanyar el derbi ens complicaria encara més les coses»
«No guanyar el derbi ens complicaria encara més les coses»
René Román va respondre ahir les preguntes dels lectors de www.diaridegirona.cat en una entrevista en línia en què el porter andalús va tocar diversos temes relacions amb la seva situació personal, la del Llagostera i l'imminent derbi de dissabte amb el Girona.
Com viu un gadità a Palamós? Què fas quan no t'entrenes o jugues? T'ha costat adaptar-te?
Sincerament, m'ha sorprès molt. És un poble petit i molt tranquil, però el mar li dóna molta vida. Un dels handicaps que tenim és que el nostre temps de descans no ens ofereix gaires possibilitats, així que aprofitem per anar a fer un cafè o al cinema amb els companys. Això ajuda a fer grup. La meitat de la plantilla vivim a Palamós.
Hi ha gent que no entén per què en el derbi de la temporada passada el Llagostera corria tant si gairebé no tenia opcions de play-off. Té alguna explicació?
Teníem encara opcions matemàtiques d'arribar a classificar-nos per a la promoció. Tingues en compte que al final ens vam quedar a només 4 punts i que després del derbi a Montilivi encara quedaven un parell de partits més: Mirandés a casa i Valladolid a fora.
Tothom parla meravelles de Nico Ratti. Tan bo és?
Molt bo. Té unes condicions espectaculars. Estic segur que, amb en Nico, la UE Llagostera té porter per als propers anys.
Aquesta temporada vas passar un mal moment amb la lesió. Va ser molt dur? Era la primera lesió greu de la teva carrera esportiva?
Sí. Va ser la primera vegada que patia una lesió llarga en la meva carrera i encara que al principi se'm va fer dur, amb l'ajuda dels físios i metges tot va anar rodat;?fins i tot se'm va fer curt. Cal tenir en compte que és una zona delicada per als porters, amb l'handicap que si tornava a recaure, havia de passar de nou pel quirofan.
El dia del Jaén-Alabès vas viure la teva pitjor experiència en un camp de futbol?
Va ser molt dur. Vam estar gairebé tot l'any fora del descens, però els últims resultats ens van condemnar i vam arribar al duel amb l'Alabès a vida o mort. La qüestió era que o ens salvàvem nosaltres, ells o tots dos al pou. Va ser una bogeria. Ells van jugar millor que nosaltres i van emportar-se el premi. És quelcom que em recorden molt des de Vitòria.
Creus que realment hi ha una campanya organitzada per perjudicar arbitralment el Llagostera?
No. Res d'això. Els àrbitres es juguen tant o més que nosaltres en cada partit. El que sí crec és que, davant el dubte, gairebé sempre s'afavoreix el contrari. Això s'ha repetit molts cops.
No guanyar el derbi pot enfonsar definitivament el Llagostera o hi haurà temps encara per a la reacció?
Tant com enfonsar-nos de manera definitiva no ho crec, però sí que ens ho posaria bastant complicat. En canvi, en cas de guanyar, pot fer que ens col·loquem a només un partit de la permanència. Passi el que passi, dependrà de la resta de resultats. És una final.
Et veus amb opcions encara de fer el salt a Primera o creus que ja és molt complicat per l'edat?
Crec que per l'edat la cosa està una mica complicada. Però amb 32 anys només penso a gaudir del futbol i seguir competint com més anys millor. Sense descartar mai res.
Sempre has volgut ser porter? Qui era el teu ídol quan vas començar?
Sempre no. Vaig començar a jugar una mica per eliminació. Érem dos amics que sempre jugàvem junts;?ell era molt bo i a mi em tocava posar-me de porter. Al final vaig adonar-me que no ho feia malament i em vaig decantar per això. Sempre he tingut com a ídols a porters propers: Armando del Cadis, Doblas i Prats del Betis. Però em quedo amb Buffon.
Llegir mes / Leer mas...

"Més blanc-i-vermell que blaugrana". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

Als dos costats
Ramon Vilaró

Més blanc-i-vermell que blaugrana

Vilaró va ser president del club de Montilivi i directiu del Llagostera

És el soci 52 del Girona i un gran seguidor de l'equip

Ramon Vilaró a Montilivi en la seva etapa com a president Foto: L'ESPORTIU.
1
“Sóc el soci número 52i em considero més seguidor del Girona que del Llagostera”, diu Vilaró
En el futbol, és habitual veure vincles entre clubs propers pel que fa a jugadors o entrenadors, però no ho és tant trobar directius que han passat per dues entitats. Aquest fet sí que s'ha produït entre el Girona i el Llagostera en el cas de la figura de Ramon Vilaró. A Montilivi, Vilaró va ser president durant gairebé dos anys, i amb anterioritat també havia estat directiu. “Des dels tres anys que vaig a veure futbol a Girona i ja en tinc 63. Vaig anar a Vista Alegre, vaig ser a la inauguració de Montilivi i per a mi va ser un orgull arribar a presidir aquest club!”, remarca l'expresident blanc-i-vermell, que amb aquestes paraules ja deixa força clar quines són les preferències de cara al partit d'aquest dissabte: “Sempre he sigut aficionat del Girona, sóc el soci número 52 i em considero molt més seguidor del Girona que del Llagostera.”
Tot i això, un cop tancada l'etapa com a president a Montilivi –ho va ser del juliol del 2010 a l'abril del 2012, quan va presentar la dimissió tip de ser l'ase dels cops i la cara visible d'un club que navegava en la incertesa institucional–, Vilaró va fer camí cap a Llagostera per donar un cop de mà al conjunt blaugrana, que aleshores militava a segona divisió B. L'empresari gironí va aterrar a Llagostera el juliol del 2012, i no ho va fer sol, sinó que també l'acompanyava un vell conegut de Montilivi com era Javi Salamero. “Em van venir a buscar i vaig fer tots els possibles per ajudar-los quan vaig ser allà. Vaig fer alguns socis nous, vaig viatjar amb l'equip i la directiva, però va arribar un punt que vaig pensar que no hi pintava gaire res si ja hi havia una presidenta que feia molt bé la feina. Vaig marxar cap a casa, però sense cap disgust ni ressentiment. Considero que els dirigents del Llagostera són molt bona gent, viuen amb molta passió i intensitat el futbol i tot això els costa diners. Té un gran mèrit tot plegat”, explica Vilaró. Com explica, l'exdirectiu va aterrar a la petita població del Gironès amb la intenció de reforçar l'estructura de la directiva blaugrana però va anar perdent representació amb el pas de les jornades fins que en va acabar sortint sense fer gaire soroll i sense que el Llagostera acusés gaire la seva absència.
Molt més que tres punts
El fet de ser un duel gironí ben segur que farà que els dos equips intentin aconseguir amb més intensitat que de costum la victòria, però per a Ramon Vilaró hi ha un factor que donarà un plus als jugadors d'Oriol Alsina. “El fet d'haver perdut a Tenerife i la situació d'extrema necessitat de punts en què estan farà que el Llagostera faci tot el que pugui i més per guanyar. Serà un partit molt complicat per al Girona, molt més que si juguessin contra un equip capdavanter”, analitza Vilaró, que assenyala l'empat a un com a possible resultat.
Com a president del Girona, Vilaró ha viscut temporades tan complicades com la que està passant ara l'entitat llagosterenca, tot i que el conjunt de Montilivi sempre se'n va acabar sortint: “Crec que Alsina està fent bé la feina, però no surten les coses. És molt difícil sortir de baix a segona divisió A.”
Llegir mes / Leer mas...

"Els dos murs del derbi gironí". Article de @educiu i Xavi Masachs a @lesportiucat

Els dos murs del derbi gironí

René Román i Isaac Becerra, protagonistes sota els pals, valoren la importància d'intentar mantenir la porteria a zero

Elogis recíprocs entre els dos porters, peces de pes dels seus equips després de brillar especialment el curs passat

René Román , preparant-se per l'últim partit a Palamós, contra l'Albacete Foto: MANEL LLADÓ.
1 2
Els focus estan més centrats en els golejadors, però tant l'un com l'altre solen tenir aparicions destacades en els resums dels partits. El derbi entre el Llagostera i el Girona de dissabte a l'estadi Palamós-Costa Brava serà també el duel entre René Román i Isaac Becerra, homes de pes en la trajectòria del seu equip. L'andalús i el colomenc van brillar molt la temporada passada, fins a situar-se entre els porters més destacats de segona A, i tornen a assumir protagonisme aquest curs, amb la confiança plena del seu entrenador.
Isaac Becerra (18/6/1988) ja havia anat progressant a Montilivi des que Rubi li va donar l'oportunitat en un moment decisiu, i va ser un dels artífexs de l'excel·lent temporada passada del Girona. Amb regularitat i aturades magistrals, l'exporter de l'Espanyol es va convertir en un dels millors porters de la categoria. I, d'entre els porters habituals, només Cuéllar (Sporting) i Razak (Mirandés) van tancar el curs amb una mitjana de gols rebuts més baixa que la de Becerra (0,83). També va acabar la lliga amb una mitjana inferior al gol per partit René Román (15/12/1983), un dels fitxatges que més bon rendiment van oferir al Llagostera. Aquesta temporada, amb els seus equips rendint a unes prestacions inferiors al de l'anterior, tornen a ser protagonistes habituals. I els elogis són recíprocs. “No descobriré jo ara Becerra. És un porter que ja fa bastants anys que està demostrant el que és, i la categoria potser se li està fent petita. Sota pals té unes condicions immenses, encara és jove i li queda molt. Potser ja fa temps que està reclamant una oportunitat més amunt”, assevera René. Des de Montilivi, Becerra assenyala: “Ja vam veure l'any passat que René és un gran porter i també va lluitar fins al final pel Zamora. Sabem que té molt bon nivell i que ajuda el seu equip a aconseguir punts. Davant tindrem un gran porter, una gran defensa i un bon equip.”
Un gol en cinc partits
Tant René com Becerra valoren l'interès a mantenir la porteria a zero en el derbi. “És un dels objectius principals abans de començar el partit”, coincideixen. El Llagostera ha millorat molt en aquest sentit com a local, perquè ha acabat quatre dels últims cinc partits a Palamós amb la porteria immaculada (només l'ha batut el Leganés), cosa que només havia aconseguit en un dels set primers partits a casa. El Girona va aconseguir en l'última sortida a Osca mantenir el zero, després de cinc desplaçaments sense aconseguir-ho.
Els dos porters esperen un derbi carregat d'intensitat. “Per a nosaltres, és com una final. Els tres punts a nosaltres ens donarien molt d'aire, i a ells els acostarien més a la zona de dalt, que és on en teoria haurien d'estar”, explica René, que confia que hi hagi “molt d'ambient” a les graderies. Becerra vol relativitzar el fet que sigui un derbi –“afrontem tots els partits de la mateixa manera”–, però reconeix que espera trobar un rival “molt motivat”. “El Bilbao Athletic ja ens va demostrar que no hi ha cap partit fàcil, i el Llagostera no serà menys. Tot i que viuen una situació complicada, faran tot el possible per guanyar-nos”, explica el porter del Girona, que preveu un partit de molt de treball: “El seu joc és de centrar moltes pilotes, i sabem que serà un partit de molta guerra, molt de salt, molt de contacte. En aquest camp és on s'aconsegueixen punts per arribar als objectius.”

AL LLAGOSTERA

Per a nosaltres, la porteria a zero és una de les màximes. Últimament, a casa ho estem aconseguint i hem de continuar així
No descobriré ara Becerra. Potser la categoria ja se li està fent petita. Sota pals té unes condicions immenses i és jove
René Román
El seu joc és de centrar moltes pilotes, i assumim que serà un partit de molta guerra, salt i contacte
5
partits
ha acabat imbatut el Llagostera com a local. Quatre dels cinc són en les últimes cinc jornades a casa. A fora, mai
8
partits
sense rebre cap gol ha jugat Isaac Becerra, dels quals cinc són a Montilivi i tres a camp contrari

AL GIRONA

Serà un partit bonic per la rivalitat que hi ha, però són tres punts més que, si els aconseguim, ens donarien aire i moral
L'ambient ja va ser bonic l'any passat, i esperem que n'hi hagi molt. La gent té ganes de veure un bon partit. I tant de bo guanyem
Ja vam veure l'any passat que René és un gran porter. Sabem que té molt de nivell i que ajuda l'equip a fer punts
Isaac Becerra
Ja sabem que per a ells és un partit molt important i amb molta motivació. Nosaltres sortim a competir com en qualsevol altre
La porteria a zero és vital perquè un gol en contra és molt difícil de revertir. En la lliga no hi ha cap partit fàcil, i en som molt conscients

Becerra, sense descans en els 83 partits de Machín

Tant René Román com Isaac Becerra són fixos, però el seu camí ha estat diferent les dues últimes temporades, des que l'andalús va arribar a la Costa Brava. René va començar la temporada passada com a titular, però a mitjan novembre es va veure relegat a la suplència en benefici de Moragón, que va jugar set partits seguits. L'últim va ser precisament en el derbi contra el Girona (1-2), a partir del qual René va tornar sota els pals i va començar a destacar per les seves actuacions. Va ser una de les claus de la millora de l'equip i ja no es va perdre cap més partit fins a les dues últimes jornades, ja sense res a fer. Aquest curs el parèntesi de René no va ser per decisió tècnica sinó perquè es va fer una fractura a l'espatlla. Va estar dos mesos aturat, i ara encadena quinze partits com a titular. Becerra, en canvi, no descansa ni per lesions ni per sancions ni per decisió tècnica. De fet, l'últim partit que no va jugar el colomenc va ser el Sabadell-Girona (4-0) –s'havia fet un cop al cap la setmana abans– que va precedir l'arribada de Pablo Machín. Amb el de Gómara, Becerra ha jugat senceres les 83 jornades, entre lliga regular i eliminatòria d'ascens.

Becerra acaba contracte i René té un any més

Isaac Becerra és un dels jugadors a qui el Girona pretén renovar el contracte des de fa mesos. De moment, el club se n'ha sortit amb Àlex Granell iAday Benítez, lligats fins al 2018, però voldria mirar de convèncer també homes com Becerra i Jaime Mata. Com que acaba el lligam el 30 de juny, el porter de Santa Coloma de Gramenet és lliure de negociar el seu futur amb algun altre club. L'estiu passat, i després de completar una temporada espectacular, diversos clubs s'hi van fixar, però cap va fer el pas de negociar la clàusula de rescissió. Becerra va arribar a Montilivi l'estiu del 2012, va començar a assumir protagonisme poc abans de la fase d'ascens d'aquella mateixa temporada, i el club li va renovar el contracte fins al juny del 2016 a mitja temporada 2013/14, amb Oriol Alsina com a director esportiu. Al Llagostera, Alsina també va renovar el contracte de René Román. El porter andalús, que havia arribat al conjunt llagosterenc després d'haver debutat a segona A amb el Jaén, va firmar un contracte per una temporada, i durant el curs passat el club l'hi va ampliar per dues més, fins al juny del 2017.
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera permetrà que una persona tingui la majoria de les accions". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

El Llagostera permetrà que una persona tingui la majoria de les accions

Canvi. En l'inici de la conversió en SAE, es va limitar en els estatuts que ningú tingués més del 10% del capital social, una mesura que ara es desfarà

D'esquerre a dreta, Vilanova, Esteba, Alsina, Tarragó i Mestres, tots ells accionistes Foto: J.S.
1
Tot i que des de l'entitat s'assegura que no es fa per cap motiu en concret, en l'ordre del dia de la junta general d'accionistes del Llagostera, que es farà el 23 de març a la una del migdia, al pavelló d'esports de la població hi destaca el punt que tractarà la modificació dels estatuts per posar fi a la limitació que impedeix que una sola persona tingui el 10% del capital social de l'entitat. Aquesta mesura es va aprovar encara no fa un any –el 24 d'abril– en l'assemblea que servia per engegar el procés cap a la conversió en Societat Anònima Esportiva (SAE) i que comportava l'obligació d'haver aconseguit un capital social d'1,9 milions d'euros: “Ho vam fer perquè no volíem que el club quedés en mans de gent de poca confiança”, destaca la presidenta Isabel Tarragó, que també comenta que ara, amb el capital col·locat entre accionistes del cercle més proper de la família Alsina-Tarragó, ja no té massa sentit.
Aquesta opció obre la porta al fet que en un futur una sola persona obtingui la majoria de l'accionariat i això faci que tingui la capacitat per fer i desfer en les decisions que afecten el club: “Pot passar però no passarà. Per fer-ho, ens haurien de comprar un gran paquet d'accions i entre l'actual consell d'administració hi ha prou confiança com perquè no passi”, explica.
Es dobla el consell
Més enllà d'aquest canvi, en la junta general també s'aprovarà l'entrada de cinc nous membres en el consell. Així doncs, es passarà dels cinc actuals –Isabel Tarragó, Joan Mestres, Pere Amargant, Francesc Vilanova i Josep Esteba– a la desena amb l'arribada de Salvador Xicola, Joan Miquel Jaume, Èdgar Alsina, Toni Beneito i Oriol Alsina.
Per participar en la junta general s'hauran de tenir com a mínim dues accions, i tot fa preveure que l'actual presidenta, Isabel Tarragó, serà designada com a nova consellera delegada del club.

LA PROTAGONISTA

Perquè algú tingués la majoria d'accions ens les haurien de comprar, i entre els accionistes hi ha prou confiança perquè no passi
Vam prendre la mesura perquè no volíem que el club quedés en mans desconegudes
Isabel Tarragó
presidenta del llagostera
Llegir mes / Leer mas...