diumenge, 23 d’agost del 2015

Osasuna sentencia en siete minutos

Article del Mundo Deportivo  / per Pere Subirana

  • El cuadro navarro se lleva los tres puntos del feudo del Llagostera con dos goles en el primer cuarto de hora del segundo tiempo
Palamós


Osasuna debutó con una victoria ante el Llagostera en Palamós tras un buen inicio del segundo tiempo en el que marcó los dos goles que le dieron una merecida victoria.
El partido empezó con dominio alterno y tímidas aproximaciones de ambos equipos, que sin suerte intentaban estrenar el marcador sobre todo en acciones a balón parado como faltas y lanzamientos de esquina. En este primer tiempo hubo pocas triangulaciones y mucho juego directo de ambos equipo. Las mejores ocasiones llegaron en el minuto 26 en una falta lanzada por el medio osasunista Roberto Torres se estrelló en el palo de la portería de René y en el 38 llegó la mejor ocasión del primer tiempo a cargo del Llagostera.
De nuevo a balón parado y en un lanzamiento de falta de Ríos, el balón lo tocó de cabeza el central Escassi, incorporado el ataque, y el rebote fue a Benja, que remató con potencia al travesaño cuando ya se cantaba el gol en las gradas del Municipal Palamós Costa Brava. Con empate a cero se llegó al descanso.
Sentencia por la vía rápida
En el primer cuarto de hora del segundo tiempo Osasuna certificó su victoria con dos goles. El primero en el minuto 53 cuando el esloveno Pucko remató a gol con un disparo cruzado, tras una bonita pared de la delantera de Osasuna. Y el segundo en el minuto 60, cuando Roberto Torres transformó un penalti por manos del central del Llagostera, Chus Herrero, en una jugada dentro del área pequeña.
Con 0-2, Oriol Alsina, técnico del conjunto catalán, dio entrada a hombres de refresco como el medio Emilio Sánchez, el joven brasileño Mosquito o el delantero Juanjo.
Los cambios aportaron poco y el Llagostera apenas dispuso de ocasiones a lo largo del segundo tiempo. Las más clara fue de Osasuna, que en un disparo de Torres que salvó Rene pudo redondear su clara victoria.
Ficha técnica
Llagostera: René; Aimar, Chus, Escassi, De los Reyes (Juanjo, m.71); Tito, Pitu (Emilio, m.57), Querol, Ríos; Chumbi (Mosquito, m.64); y Benja.
Osasuna: Nauzet; Javi Flaño, Miguel Flaño, David García, Unai García; Buñuel (Álex, m.85), Oier (José García, m.72), Merino, Robeto Torres (Adrián Cruz, m.78); Pucko; y Merino.
Goles: 0-1, M.52: Pucko. 0-2, M.61: Roberto Torres, de penalti.
Árbitro: Arias López (Comité Cántabro). Mostró tarjeta amarilla a los locales Emilio y Chus Herrero y a los visitantes Buñuel y Merino.
Incidencias: Partido de la primera jornada de la Liga Adelante, disputado en el Municipal de Palamós-Costa Brava, ante 2.103 espectadores.
Llegir mes / Leer mas...

Osasuna asalta Palamós y noquea al Llagostera

Article Diari Sport

El Llagostera cayó en su estreno liguero en Liga Adelante esta temporada ante un Osasuna más enchufado

Osasuna asalta Palamós y noquea al Llagostera
El Llagostera cayó en casa ante Osasuna TWITTER: @LaLiga.
FICHA TÉCNICA

Liga Adelante

Jornada 1

Osasuna

Nauzet; Javi Flaño, Miguel Flaño, David García, Unai García; Buñuel (Álex, m.85), Oier (José García, m.72), Merino, Robeto Torres (Adrián Cruz, m.78); Pucko; y Merino.

Goles

0-1, M.52: Pucko. 0-2, M.61: Roberto Torres, de penalti.

Árbitro

Arias López (Comité Cántabro). Mostró tarjeta amarilla a los locales Emilio y Chus Herrero y a los visitantes Buñuel y Merino.

Incidencias:

Partido de la primera jornada de la Liga Adelante, disputado en el Municipal de Palamós-Costa Brava, ante 2.103 espectadores.
EFE
22-8-2015 | 23:10 H.
El Osasuna se impuso, por 0-2, en su estreno liguero en el campo de un Llagostera que fue superior en varios tramos del encuentro y que mereció más, pero que no pudo con los goles de Pucko, en una gran jugada colectiva, y Roberto Torres, de penalti.
El primer partido de la temporada en Palamós se inició con un alto ritmo por parte de ambos equipos y contragolpes rápidos que provocaron que pudieran verse jugadas de peligro desde el tramo inicial.
Osasuna fue el primero en golpear, a la salida de un córner y, poco después, fue Querol quien cabeceó alto para el Llagostera. Al cuarto de hora, Chumbi, Querol y Benja trenzaron una buena jugada que acabó con un centro del mismo Querol, que Unai García consiguió rechazar.

2
El Llagostera empezaba a mostrarse dominador del encuentro, controlando la posesión y acercándose a la portería navarra, pero fue el equipo visitante el que tuvo la más clara antes de la media hora: un falta lejana de Roberto Torres que fue envenenándose hasta pegar en la cruceta de la portería de René.
El Osasuna dio un paso al frente en la recta final de la primera mitad y Buñuel estuvo apunto de adelantar a su equipo, al cabecear un centro por la derecha.
Benja también podría haber avanzado a los locales, al resolver una jugada embarullada en el área navarra con un remate que se estrelló en la madera.
El comienzo de la segunda mitad no fue tan eléctrico como el de la primera, pero llegó lo que hasta el momento había faltado: el gol.
A los siete minutos de la reanudación, Pucko hizo una pared con Nino, que lo dejó solo dentro del área y no perdonó ante René para hacer el primer gol de la temporada para el conjunto navarro.
Cuando el Llagostera intentó reaccionar, llegaba la puntilla para el equipo catalán. A la hora de partido, el colegiado señalaba penalti por unas manos dentro del área de Chus Herrero y Roberto Torres se encargaría de transformar la pena máxima engañando por completo a René.
Los catalanes no parecían dispuestos a darse por vencidos y, en el 66, Emilio sacaba un córner que acaba pegando en el travesaño. Sin embargo, Osasuna no se echó para atrás y, a falta de quince minutos para el final, a punto estuvo de hacer el tercero en un tiro lejano de Merino que René acertó a rechazar.
El Llagostera siguió intentando recortar distancias hasta el último minuto, pero colgando balones desde la banda y en alguna jugada a balón parado que no dieron sus frutos.
Llegir mes / Leer mas...

Oriol Alsina veu «justa» la derrota

Article del Diari de Girona  / per Alfons Arcas

L´entrenador del Llagostera considera que «no hem estat afortunats» i admet al final del partit que l´Osasuna «ha estat superior en joc aeri i en segones jugades Machín i Terrazas no es van perdre el partit al Nou Estadi en una jornada inaugural que va reunir 2.0000 seguidors

23.08.2015 | 06:30
Oriol Alsina veu «justa» la derrota
Oriol Alsina veu «justa» la derrota
Començar la Lliga amb una derrota no agrada a ningú. I menys a Oriol Alsina, guanyador nat. En tot cas, la realitat és que el seu Llagostera ahir va perdre el primer partit de la segona temporada a la la Lliga Adelante. Alsina no va tenir cap mena de dificultat en reconèixer que «la derrota és justa», i va afegir que «no hem estat afortunats». Alsina també va admetre que «ells han estat superiors en el joc aeri i en la segones jugades». El tècnic que ahir s´estrenava oficialment -aquest estiu s´ha tret el títol- com a tècnic del Llagostera a Segona A, va mostrar-se tranquil, tot i la derrota. «Se´n poden treure molt poques conclusions del partit d´avui. Molts dels jugadors no han acabat d´estar fins, i no han demostrat tot el seu potencial. Ens falta seguir progressant. Això és molt llarg, i tot just acaba de començar. En tot cas, no es pot oblidar que avui -ahir- el rival era tot un Osasuna. Ara ens toca pensar amb el Lugo, i intentar sumar els tres punts per oblidar aquesta derrota».
La primera roda de premsa d´Oriol Alsina com a primer entrenador en el futbol professional va ser curta. El resultat no havia sigut l´esperat i segurament al cap ja tenia tot allò que cal millorar per al proper partit al camp del Lugo, dissabte que ve (18.30). Els jugadors locals tampoc van tenir gaires ganes de parlar. Tots van recòrrer al tòpic que la lliga tot just comença, això sí, admetent que no havien mostrat la seva imatge habitual.
La tribuna molt plena
El debut de la segona temporada de la Unió Esportiva Llagostera va aixecar molta expectació. Qui no es va voler perdre el partit va ser el tècnic del Girona, Pablo Machín, un habitual al Palamós-Costa Brava sempre que els horaris amb el seu equip li permeten (el Girona no juga fins demà vespre a Bilbao). El seu segon, Jordi Guerrero també va ser a Palamós, igual que el jugador blanc-i-vermell, Eloi Amagat. I qui tampoc va faltar a la cita, va ser l´expresident del Girona, Patxi Otamendi. Machín no va ser l´únic entrenador de la Lliga Adelante que va anar al partit: també era a Palamós el preparador del Mirandés Carlos Terrazas. Si la temporada passada era un habitual de Montilivi perquè els rivals del Girona els agafava el seu equip i d´aquesta manera podia analitzar els rivals, ara passa el mateix amb el Llagostera. El proper cap de setmana l´Osasuna rebrà el Mirandés i Terrazas no es va voler perdre l´ocasió de veure el seu proper rival. El tècnic té partit avui a Anduva contra el Saragossa (18.30), però ja haurà tingut informació de primera mà de l´equip que es trobarà al davant en la segona jornada.
Llegir mes / Leer mas...

Un nou curtcircuit fatal

Article de l'Esportiu  / per Guillem Freixa

El Llagostera fa una bona primera part, però encaixa dos gols molt seguits després de la represa i no pot reaccionar contra un bon Osasuna

Igual que l'arrencada del curs passat, a Palamós es va veure un equip amb intencions, però que no materialitza

Ríos Reina condueix la pilota davant de diversos rivals Foto: LLUÍS SERRAT.

El Llagostera va finalitzar la pretemporada sense haver perdut cap partit, i en aquests duels de preparació del conjunt de la Costa Brava es van poder veure diverses coses que es van repetir en el primer enfrontament oficial del curs. Contra l'Osasuna, l'equip d'Oriol Alsina va tornar a fer una bona primera part, en la qual, per ocasions generades, segurament no mereixia arribar al descans amb el zero en el marcador. En la segona, però, i tal com ha passat en la majoria dels partits de preparació de l'estiu, el Llagostera va tenir un curtcircuit. Aquest cop, i amb tot un històric com l'Osasuna al davant, la desconnexió no va ser anecdòtica, sinó que va acabar suposant la derrota. El club llagosterenc va tenir minuts de bon joc, i algunes actuacions individuals han de fer pensar en positiu, però també és cert que, igual que el curs passat, al nou Llagostera encara li queden moltes coses per polir per ser del tot competitiu.
El Llagostera va començar el partit amb un repte important en dues de les zones clau del terreny de joc: Alsina va decidir posar d'entrada una parella de centrals totalment nova, ja que la formaven Escassi i Chus Herrero. De la mateixa manera, en atac també hi van actuar dos jugadors nouvinguts, Chumbi i Benja. En els primers compassos del duel, la defensa va tenir molt més protagonisme que l'atac, ja que l'Osasuna va sortir amb força i de seguida va disposar d'un parell de córners consecutius i d'una falta llunyana que els homes d'Oriol Alsina van defensar amb encert.
L'aproximació més clara dels locals en els primers compassos del partit va ser una falta que Pitu va servir ràpidament, Chumbi va controlar a l'esquerra i la seva centrada la va poder rematar massa forçat Querol (7') a la dreta de Nauzet, que no va haver d'intervenir.
Ja s'entenen
El Llagostera es va començar a estirar en atac i va començar a dominar l'enfrontament en el minut 20. Els protagonistes d'aquesta reacció van ser la parella formada per Chumbi i Benja, als quals es va unir l'incansable Querol. La insistència del reusenc, la potència de l'exjugador del Girona i l'aparició i oportunisme de Chumbi van propiciar els millors minuts dels llagosterencs, que van tenir molt a prop el gol. De fet, només va faltar la rematada final, ja que en la primera arribada, l'exjugador de l'Albacete va posar a prova Nauzet, però l'acció ja estava invalidada (18') i en la segona va ser Benja qui amb la cama ja armada per connectar un llançament va veure com la defensa rebutjava a córner (20').
Cap al minut 30 de joc, el duel va viure les dues millors ocasions per part dels dos equips: Roberto Torres va executar una falta des de gairebé el mig del camp que ningú va tocar i es va acabar estavellant al pal (26'), i deu minuts després va ser Benja qui va caçar un rebuig a l'àrea, però el seu xut va sortir llepant el travesser per acabar a fora (37').
Desconnexió i càstig
En el tram final de la primera part, l'Osasuna ja havia acabat millor sobre la gespa de Palamós i en l'inici de la segona part els d'Enrique Martín van sortir decidits a continuar amb el pes del partit. Tot i això, el Llagostera no va deixar de plantar cara, i l'intercanvi de cops era constant. El càstig, però, va arribar ben aviat, ja que, en el minut 8, una paret de manual entre Nino i Pucko va deixar clavada la defensa local, i l'atacant eslovè va afusellar René sense compassió per fer el 0-1. El gol va descentrar els llagosterencs, i l'Osasuna va collar una mica més l'equip de la Costa Brava fins al punt que, en el 61, Chus Herrero va tocar la pilota amb les mans dins l'àrea i l'àrbitre va xiular penal. Roberto Torres, que va fer una gran actuació, no va desaprofitar l'oportunitat per fer el segon del seu equip.
Amb el segon gol encaixat, el Llagostera va buscar amb insistència la porteria contrària, i això va fer que l'equip d'Alsina, lògicament, es desendrecés al darrere. L'Osasuna va tenir a prop el tercer gol, mentre que els de la Costa Brava només van aconseguir acostar-se a la porteria de Nauzet a pilota aturada tot i acabar jugant amb tres defenses. L'aproximació més clara va ser un intent de córner buscant el gol olímpic que va anar al travesser.
La temporada comença amb el mateix resultat que el curs passat, però el conjunt blaugrana ha d'haver après la lliçó per, en una lliga de 42 jornades, tenir paciència i créixer.

OSASUNA: Nauzet Pérez; Javi Flaño, Miguel Flaño, Unai Garcia, David Garcia, Buñuel (Álex Beranger, 86'); Oier (José García, 73'), Mikel Merino; Roberto Torres (Adrián Cruz, 79'), Nino i Pucko.

LLAGOSTERA: René; Samu de los Reyes (Juanjo, 72'), Chus Herrero, Escassi, Aimar; Pitu (Emilio, 58'), Tito; Ríos Reina, Querol; Chumbi (Mosquito, 65') i Benja.

EN NEGATIU

MINUT A MINUT:
2' L'Osasuna executa de manera consecutiva dos córners seguits. El primer des de la dreta i el segon des de l'esquerra.
3' Falta a la zona de tres quarts favorable a Osasuna. Roberto Torres la col·loca a l'àrea i rebutja la defensa.
7' Pitu treu una falta ràpidament des de camp propi, Chumbi controla i fa la centrada i Querol remata amb el cap però desviat.
12' Oier remata amb el cap, però fluix, i René atura amb comoditat.
15' Querol arriba a la línia de fons amb una situació còmoda per centrar. Col·loca la pilota a l'àrea però la defensa rebutja amb contundència.
16' Querol torna a aparèixer i força un fora de banda quan buscava una nova centrada.
18' Una altra ocasió clara de Chumbi, que remata amb el cap des de l'àrea petita però en fora de joc.
20' Benja arma la cama des de l'interior de l'àrea i, quan ja rematava, la defensa l'envia a córner.
21' El Llagostera disposa de tres córners consecutius, però no aconsegueix finalitzar cap dels tres.
26' Torres executa una falta des de la zona de tres quarts que no remata ningú a l'àrea i s'acaba estavellant a la creueta de la porteria de René.
30' Doble oportunitat que protagonitzen Pucko i Nino, però en els dos casos rebutja la defensa.
31' Buñuel remata de nou des de l'àrea però l'esfèrica marxa a escassos centímetres de la porteria de René.
33' L'Osasuna serveix un córner molt tancat, tant, que René acaba sent objecte de falta.
35' Roberto Torres connecta una volea des de fora l'àrea que René atura sense problemes.
37' Falta lateral favorable al Llagostera que acaba amb un intent de rematada d'Escassi. La pilota cau als peus de Benja, que remata i la bimba surt llepant el travesser.
40' Xut escorat de Pucko des de l'interior de l'àrea que René atura sense problemes des de terra.
45' Córner a favor de l'Osasuna amb el temps complert que René para bé.
47' Pitu prova un xut llunyà que es perd per sobre de la porteria de Nauzet.
50' Roberto Torres executa una falta a la zona de tres quarts sense perill per als jugadors llagosterencs.
53' 0-1 Pucko afusella René després d'una bona paret amb Nino.
56' Querol lluita per una pilota, l'aconsegueix, treu la centrada, però cap jugador blaugrana pot rematar.
60' Torres torna a col·locar una bona pilota a l'àrea que acaba a córner.
61' 0-2 Torres transforma el penal que havia comès Chus Herrero per mans a l'àrea.
64' Benja es queda a escassos centímetres de rematar la pilota després d'una bona deixada de Chumbi.
66' Emilio prova el gol olímpic i la pilota acaba al travesser.
69' Mosquito intenta acabar una jugada embolicada a l'interior de l'àrea, però ho fa amb una rematada massa tova.
76' Merino obliga René a fer una gran estirada per enviar a córner un xut llunyà.
80' José García treu una falta lateral, però Escassi rebutja amb un gran esforç.
82' Ríos Reina té l'oportunitat de xutar una falta lateral, però l'acció no comporta perill a l'àrea dels navarresos.
85' Nova falta lateral per al Llagostera que tampoc genera perill en els dominis de Nauzet.
88' Córner per al Llagostera que acaba amb falta sobre Nauzet.
90' Falta des de la zona de tres quarts que executa Ríos i acaba amb un contraatac i un xut de l'osasunista Nino.
91' Córner per a l'Osasuna amb el temps ja exhaurit. José renuncia a la centrada i l'aguanta al córner.
GOLS: 0-1 (53') Pucko. 0-2 (61') Roberto Torres de penal.
ÀRBITRE: Arias López (col·legi cantàbric) T.G.: a Emilio (59') i Chus Herrero (61') del Llagostera, i a Aitor Buñuel (37') i Merino (90') de l'Osasuna.
PÚBLIC: 2.103 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

EN POSITIU

El Llagostera no va intimidar el rival un cop el resultat
ja li era desfavorable
La desconnexió en la segona part va ser clau. El rival va marcar dos gols en deu minuts
En el primer temps, el domini va ser altern, però les millors arribades van ser dels locals
La parella Chumbi-Benja va deixar bons detalls en atac, però els va faltar definir
Llegir mes / Leer mas...

“Ens hem adonat que no estem al nivell o ritme que ens pensàvem”

Article de l'Esportiu  / per Joel Sebastian

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

En la seva estrena com a primer entrenador oficial del Llagostera a segona A, Oriol Alsina va haver de lamentar una derrota del seu equip. El tècnic va destacar el més gran encert de l'Osasuna, però també va fer autocrítica. “No ha estat el nostre millor partit. Avui ens hem adonat que no estàvem al nivell o ritme que potser ens pensàvem, i l'Osasuna estava més ficat que nosaltres i ha estat més encertat en les dues jugades. Hem tingut algunes opcions, però el que compta és encertar-les.”
Alsina va refusar parlar de “toc d'atenció” amb el seu missatge respecte al rendiment de l'equip, però va dir: “Pensàvem que hi havia jugadors que estaven millor, i en el primer partit s'ha vist que encara no. No han tingut el millor dia, però té un punt de lògica perquè és el principi. I potser l'error és nostre, perquè potser hauríem d'haver tingut rivals més forts en la pretemporada. En qualsevol cas, si guanyem el pròxim partit, tot serà diferent. I no oblidem que és l'Osasuna.”
El començament no va ser dolent, però es va anar complicant “contra un rival que ha sabut com jugar, amb molta solvència, i amb centrals que han estat molt bé i que ho han tret tot”. El tècnic va reconèixer que els navarresos es van imposar al mig del camp: “Tenien superioritat, i nosaltres no hem interpretat bé el joc per les bandes. Teníem els puntes molt amunt i els pivots en paral·lel, i ells ens guanyaven en les segones jugades.” Els canvis tampoc van ser determinants: “Amb Emilio, hem millorat una mica al mig, sobretot en la sortida. I després que Chumbi no ha tingut el seu millor dia, hi hem posat Mosquito per buscar més velocitat i profunditat”.
La incertesa d'Alcalá
Pedro Alcalá, pretès pel Girona –a través d'una cessió per part del Manchester City– no es va asseure ni a la banqueta. Quan li van preguntar pel central, Alsina va comentar: “Hem començat la lliga i ni ell ni nosaltres no sabem què hem de fer. Veurem com s'acaba. Encara falten 9 dies perquè es tanqui el mercat i podem esperar fins a l'últim dia.”

ALCALÁ

“Ha començat la lliga i ni ell ni nosaltres no sabem què hem de fer. Veurem com acaba”

EL RENDIMENT

“Hi ha jugadors que no han tingut el millor dia. Però té un punt de lògica perquè és el principi”

L'OSASUNA

“Ens ha superat al mig del camp i no hem interpretat bé el joc per les bandes. Han estat molt solvents”
Llegir mes / Leer mas...