dimarts, 31 de maig del 2016

"Una aventura plena d'emocions". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

Una aventura plena d'emocions

El Llagostera va tancar diumenge a Butarque una experiència de dos anys a segona divisió A que quedarà gravada per sempre en la història del club

El curs passat, l'equip fins i tot va aspirar a jugar el ‘play-off' d'ascens a primera divisió, però aquesta temporada els nefastos números a domicili han condemnat els d'Alsina


Foto: E.D / LOF.
1 2
Una derrota a Butarque diumenge passat (2-0) va posar fi a l'aventura de dos anys del Llagostera a segona divisió A. El trajecte del club llagosterenc per la categoria de plata en aquestes dues temporades ha estat ple d'emocions i de decepcions, d'alts i baixos, però ja forma part de la llegenda d'un club que va fer història l'estiu del 2014. Llavors, el Llagostera va superar el Nàstic en una frenètica i polèmica eliminatòria final d'ascens que encara avui dia porta cua i es va convertir en la població més petita (poc més de 8.000 habitants) que col·locava un equip en el futbol professional. L'èxit va ser rotund i el somni del Llagostera es va fer realitat. Llavors, després de no entendre's amb el Girona per compartir l'estadi de Montilivi, el club del Gironès es va traslladar a Palamós per començar la seva primera experiència a segona A, ja que el municipal de Llagostera no reunia les condicions necessàries.
Els llagosterencs van confiar la banqueta a Santi Castillejo, que va començar l'aventura en la categoria de plata amb una derrota a Las Palmas (2-0) i amb un triomf a casa contra el Leganés (2-0), un partit que es va jugar a porta tancada, ja que el club va ser sancionat pels insults racistes que una seguidora (l'exdona d'Oriol Alsina) va dirigir a Koné, del Racing, el curs anterior. El Llagostera va començar la temporada de manera molt irregular, la qual cosa va provocar la destitució de Castillejo tot just en la jornada 9. El va substituir Lluís Carrillo, tot i que Oriol Alsina, que encara no tenia el tercer nivell d'entrenador, era la veu cantant a la banqueta. Llavors el Llagostera va començar una ascensió espectacular en la taula fins a encadenar quinze partits sense perdre (31 punts) que van deixar l'equip amb possibilitats de jugar el play-off d'ascens. Al final, els blaugrana no hi van ser a temps (van quedar a quatre punts del sisè), però el novè lloc final va ser de molt mèrit.
Després d'un primer any molt positiu, el Llagostera, ja amb Alsina com a tècnic oficial, es va disposar a fer un pas més en el segon curs a segona A. La realitat, però, és que aquest curs el conjunt de la Costa Brava ha tingut més problemes dels previstos i ha perdut la categoria en la penúltima jornada. El nefast bagatge a domicili (només quatre empats en 21 partits) ha estat el principal handicap de l'equip, al qual tampoc ha beneficiat el pobre rendiment d'alguns jugadors, sobretot d'atac, ni tampoc algun arbitratge perjudicial.

ASCENS HISTÒRIC

El Llagostera va tastar el futbol professional per primer cop i va marxar a Palamós

L'ÚNIC CANVI

Castillejo només va durar 9 partits com a tècnic en el debut a 2a A; Carrillo el va rellevar

EL 2014/15, BRILLANT

El Llagostera va acabar novè
amb 57 punts, a només quatre del ‘play-off' d'ascens

EL 2015/16, EL FINAL

Ja amb Alsina com a tècnic oficial,
el Llagostera ha baixat a 2a B sense guanyar a domicili

21/6/14. Ascens a segona A


El Llagostera va pujar a segona A després de superar el Nàstic en la tercera i definitiva eliminatòria d'ascens. Els d'Alsina havien perdut 2-1 en el partit d'anada al Nou Estadi, però van remuntar a Llagostera amb un gol salvador de Nuha en la pròrroga (3-1).

3/1/15. Primer derbi contra el Girona


El futbol gironí va tornar a tenir el curs 2014/15 dos representants a 2a A, el Girona i el Llagostera, que es van enfrontar per primer cop en la categoria de plata a Palamós. Els de Pablo Machín van guanyar 1-2.

23/8/14. 1r partit a 2a A a Las Palmas


L'estrena del Llagostera a 2a A va ser al camp de Las Palmas. El conjunt llagosterenc, aleshores dirigit per Santi Castillejo, va començar la seva experiència en la categoria de plata amb mal peu, ja que va perdre 2-0. Per als canaris van marcar Aythami i Araujo (foto).

31/8/14. 1r partit a casa, sense públic


El Llagostera va jugar el seu primer partit com a local a 2a A, contra el Leganés, a porta tancada, ja que el club va ser sancionat pels insults racistes que una seguidora havia dirigit a Koné, del Racing, el curs anterior.

17/5/15. La gran ratxa i El Toralín


El curs passat, el Llagostera va fer una gran segona volta, amb una gran ratxa de quinze partits sense perdre (31 punts) que va tenir el colofó amb el triomf a Ponferrada (0-1) amb un gol in extremis de Perea.

22/11/15. Retrobament amb el Nàstic


El Llagostera i el Nàstic, que havien disputat una apassionant i polèmica eliminatòria d'ascens el 2014, es van retrobar a 2a A amb un primer partit al Nou Estadi que van guanyar els grana 2-0.

29/5/16. Final de trajecte a Butarque


Després d'una temporada 2015/16 plena d'alts i baixos, el Llagostera va confirmar el descens a segona B amb una derrota (2-0) al camp del Leganés en la penúltima jornada del campionat de lliga.
Darrera actualització ( Dimarts, 31 de maig del 2016 19:05 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...