diumenge, 31 de gener del 2016

Golejadors del cap de setmana


Llegir mes / Leer mas...

"De profesión, jugador de e-Sports".

De profesión, jugador de e-Sports

El CEO de Dynamic Gamers
Abraham Ceballos
Cuando a mediados de los noventa los video juegos dieron un salto de calidad, ligado a la aparición de nuevas y cada vez más atractivas videoconsolas, muy pocos pudieron adivinar que aquello fuese más allá del mero producto de entretenimiento, más allá de disfrutar poniendo en juego a los futbolistas de tu equipo favorito, descubriendo nuevos mundos junto a Lara Croft, combatiendo en la Segunda Guerra Mundial, haciendo frente a zombies y monstruos, o de convertirte en el personaje de una de tus películas de acción favoritas -hasta tal punto que el cine ha sido el que ha terminado adaptando a la pantalla muchas de las historias y personajes que cobraron vida en primer lugar en un videojuego: Final Fantsay, Tomb raider, Resident evil...-.
Pues ese “más allá” ya está aquí y ha tomado la forma, la organización, la dimensión y la repercusión de las más rigurosas competiciones deportivas: desde la Champions League a la NBA o la NFL. Y lo ha hecho a través de los e-Sports, clubs profesionalizados de jugadores de videojuegos que compiten entre sí y concurren ya en eventos multitudinarios en los que el público se da cita en grandes estadios como quien va a la final del Mundial de Fútbol, salvo por el hecho de que cuando miran al terreno de juego prestan atención a las pantallas donde se ve el desarrollo de la partida en la que participan los diferentes equipos.
Los e-Sports, o más bien llamados deportes electrónicos, como su nombre indica, es la profesionalización de los videojuegos en un sector más deportivo donde se organizan torneos y se llevan unos entrenamientos por parte de cada equipo para mejorar sus habilidades.
Debido a este ámbito competitivo que están tomando los videojuegos, los jugadores que intentan tomar terreno en este mundo dejan de jugar por diversión y ocio, convirtiéndolo en algo competitivo donde invierten muchas horas en mejorar tácticas en equipo y habilidades personales.
Los e-Sports no sólo los vive el jugador, sino que toda aquella persona que lo desee puede disfrutar de retransmisiones en directo de partidos profesionales diariamente con mucha facilidad en plataformas como twitch.tv, azubu.tv y muchas más. De hecho, en 2014, los e-Sports alcanzaron la increíble cifra de 205 millones de espectadores únicos, superando a la NBA, SuperBowl y la final de la Stanley Cup de Hockey sobre hielo.
“Aún con estas impresionantes cifras, sabemos que los e-Sports aún tienen más potencial y seguirán creciendo exponencialmente año tras año. En España poco a poco los e-Sports van ganandoprotagonismo, clubes deportivos profesionales como Baskonia o UE Llagostera ya han emprendido su negocio en los deportes electrónicos apoyando plenamente la total profesionalización de ellos”. Quien lo cuenta es el jerezano Antonio Casamitjana, uno de los responsables de Dynamic Gamers e-Sports Club, el primer e-Sport de la provincia.
“DynamicGamers e-Sports Club es una organización creada a finales de 2015 y sucesora de DynamicGamers, comunidad de juegos online fundada en 2013, cuya repercusión en el mundo del Gaming ha tenido un impacto de más de 700.000 usuarios en videojuegos como Minecraft y Counter-Strike: Global Offensive. En nuestra experiencia encontramos el haber organizado el Mundo Minecraft de Gamergy (el evento de e-Sports más importante del panorama nacional) en sus dos primeras ediciones (junio y diciembre de 2014)”, nos cuenta uno de sus responsables, para resaltar el recorrido que lleva el club por detrás antes de haber dado el salto a la definitiva profesionalización del mismo.
“La organización del club es una de las premisas que más valoramos, ya que para que exista un correcto funcionamiento del mismo, cada miembro del staff debe cumplir estrictamente con sus deberes y obligaciones”, cuenta Casamitjana, quien apunta que actualmente han apostado por la escena masculina de Counter- Strike: Global Offensive y FIFA, “juegos en los que ya disponemos de representación”, aunque también cuenta con un equipo para Rainbow Six: Siege, que luchará por una plaza para el 21 de febrero de este año en el Mobile World Congress de Barcelona, el evento de móviles y nuevas tecnologías más importante a nivel mundial. Además, a corto plazo tiene previsto incluir a su club en otros juegos, como el Call of Duty: Black Ops 3 y League of Legends.
Como toda organización, “debemos dar una imagen y saber explotarla en cada momento, sin olvidar aquellos patrocinadores que hacen posible que el club pueda seguir creciendo a nivel profesional y llegar a consolidarse como uno de los mejores clubes del panorama nacional”, según defiende su principal representante, quien recalca que DynamicGamers e-Sports Club “es un proyecto ambicioso que busca convertirse en uno de los clubes de e-Sports más emblemáticos, mediáticos y profesionales a nivel nacional e internacional, compitiendo en ligas tales como la División de Honor de LVP, ESL y SocialNAT, así como también en ligas y torneos futuros”.
Además, aspiran a tener en un futuro psicólogos y dietistas “que hagan que nuestros jugadores se encuentren en un perfecto estado físico y mental, para así poder sacar todo el potencial de todos ellos, haciendo que crezcan tanto a nivel profesional como personal, y que juntos, podamos alcanzar todas las metas que nos propongamos”.
Un club en toda regla y en busca del éxito
Actualmente, el club cuenta con más de 7.500 seguidores en Twitter. Además, los CEO del club,  Antonio Casamitjana y María Pérez, cuentan con más de 8.500 y 7.000 seguidores, respectivamente, lo que
incrementa el impacto en redes, sin olvidar sus respectivo canales de youtube, en los que ya cuentan con más de 10.500 y 8.000 suscriptores, y en los que narran sus experiencias y consejos en torno a los videojuegos que practican.
Su objetivo como club es llegar a ofrecer a sus jugadores una “Gaming House” -una sede social en la que conviven y juegan a diario-, en la que puedan prepararse a consciencia para cada torneo.
Actualmente su equipo de Counter Strike, después de tres meses de juego conjunto, ha cosechado su
primer award, acabando en 3ª posición en la Murcia Lan Party 2015.
Eso sí, de cara a la viabilidad del club, no sólo hay que tener en cuenta sus éxitos en el terreno de la competición, sino también los apoyos que logren para poder seguir adelante en los eventos que se organicen, para lo que ya cuentan con varios patrocionadores privados, convencidos del futuro y la proyección mediática de sus eventos.
Llegir mes / Leer mas...

"UE Llagostera 0 – 0 CD Lugo: Duelo de bostezos en Palamós". Article de @Losotros18

UE Llagostera 0 – 0 CD Lugo: Duelo de bostezos en Palamós

Foto vía laliga.es
Foto vía laliga.es
Por
Mal partido el que se vivió en el Palamós-Costa Brava. El aburrimiento fue la tónica general de un duelo lento y muy impreciso. Las mejores oportunidades las tuvieron los visitantes, ante una Llagostera que sigue sin ganar pese a cortar su racha de derrotas consecutivas. La vida sigue igual para ambos. El Lugo vive muy cerca de la zona de play off, pero nunca consigue adentrarse en ella. Los de Oriol Alsina seguirán en lo más bajo de la tabla.
No prometía demasiado el cuarto de hora inicial. Un tanteo con muchos centros al área, buen trabajo defensivo (o, al menos, mejor que el ofensivo) y escasas ocasiones. En la primera mitad, el Lugo se mostró superior. A los de Luis Milla les falló el último pase, aun apostando por la dupla formada por Jonathan Pereira y Caballero. Hacía tiempo que los dos máximos goleadores rojiblancos no comenzaban juntos. El punta argentino dispuso de la oportunidad más clara. Cercana la media hora, conectó un disparo muy potente que repelió la madera de la portería de René.
La Llagostera trabajó mucho atrás y utilizó las bandas, a destacar la izquierda de Ríos Reina, pero le costó un mundo llevar peligro. Casi todos sus envíos eran atajados por un seguro José Juan. La sequía anotadora de los de Alsina es tremenda. Necesitan la aportación del recién llegado Natalio, un delantero veterano y muy conocedor de la categoría de plata.
Foto vía laliga.es
Foto vía laliga.es
Muy poco que contar al descanso. En la segunda parte mejoraron los de casa, que se estiraron para encontrar una victoria que no llegó. La Llagostera atascó la salida de balón del Lugo y Luis Milla intentó solucionarlo con David Ferreiro refrescando la banda derecha (el ourensano, uno de los jugadores más destacados de las últimas semanas, comenzó suplente) y colocando a Joselu al lado de Caballero bien avanzado el partido.
En la boca del área se hacía de noche. Ahí falló Campillo, que encaró a René y buscó un pase de la muerte a Pereira que acabó despejando la zaga local, y el mencionado Joselu. Ccercano el final un gran pase de Sergio Marcos rompió la muralla de la Llagostera y le hizo ver franca la portería al atacante andaluz. Su inocente disparo raso lo atajó en dos tiempos René. No se lo creyó el Lugo, y los de Alsina tuvieron la suya para sonreír. José Juan acudió a su tradicional cita con la parada salvadora del día. Un disparo de Natalio mediado el segundo tiempo y desde las inmeadiaciones del área lo despejó el meta vigués con una mano espectacular. Esa jugada bien pudo significar tres puntos para el necesitado conjunto catalán.
Emilio Sánchez y Querol salieron para intentar dotar de más mordiente arriba a la Llagostera. No tuvieron éxito. Choque trabado, con poca ayuda de un colegiado que interrumpía el juego de forma constante y lesión de Samu de los Reyes cerca del noventa. Ruipérez Marín concedió cinco minutos para que uno de los dos equipos se llevase el buen sabor de boca del triunfo, pero ni así. El tiempo de descuento sirvió para ver una brutal entrada de Escassi sobre Ferreiro, castigada con una roja directa más que merecida y que afeó todavía más un encuentro que fue una invitación a la siesta. Reparto de dos insípidos puntos en una tarde tediosa.
Ficha técnica:
UE Llagostera: René; Aimar, Escassi, Jorge, Samu de los Reyes (Masó, m.87); Tébar, Pitu (Emilio Sánchez, m.72); Natalio, Benja, Ríos Reina (Querol, m.61) y Juanjo.
CD Lugo: José Juan; Cendrós, Carlos Hernández, Dealbert, Manu; Seoane, David López; Iriome (David Ferreiro, m.54), Jonathan Pereira (Joselu, m.78), Campillo (Sergio Marcos, m.69) y Caballero.
Goles: No hubo.
Árbitro: Ruipérez Marín, (Colegio Castellano-Manchego). Expulsó con tarjeta roja directa a Escassi, de la Llagostera. Amonestaciones a Pitu por parte local; a Carlos Hernández, David Ferreiro y Dealbert por el Lugo.
Incidencias: Unas 1300 personas se dieron cita en el Palamós-Costa Brava. 23ª jornada de la Liga Adelante.
Llegir mes / Leer mas...

"Empate estéril en Palamós". Article de @diarioas

Empate estéril en Palamós

Llagostera y Lugo no fueron capaces de marcar. Los locales continúan penúltimos, mientras que los gallegos siguen en la zona tranquila de la tabla.



Llagostera y Lugo empataron a cero en Palamós en un partido que pudo decidirse por detalles pero en el que ninguno de los dos equipos estuvo acertado.
Este empate no le sirve al Llagostera, que sigue sin conocer la victoria en este 2016 y continuará una semana más hundido en el descenso, mientras que el Lugo se mantiene a las puertas de la promoción.
El partido empezó con un Lugo dispuesto a hacerse con el balón desde el principio, pues los de Luis Milla buscaban triangulaciones constantes para intentar acechar la portería de René.
El primer disparo de los gallegos, a los diez minutos, lo lanzó Iriome y fue atajado René lo atajó. Poco después, Caballero tuvo la opción de marcar con un buen cabezazo, pero el balón se marchó por encima del travesaño. Por parte local, Benja tuvo la más clara en una acción dentro del área, pero José Juan muy atento evitó el gol.
Los minutos pasaban y el Llagostera no se encontraba cómodo y eso lo aprovechó el Lugo para crear peligro. En el minuto 30, Caballero tuvo la opción más clara hasta el momento en un remate de volea desde el punto de penalti, que tocó en la madera de la portería catalana.
Pese a no tener control del balón, a medida que avanzaba el partido la presión de los hombres de Oriol Alsina aumentó y el Lugo ya no encontraba espacios entre líneas tan fácilmente y en los últimos minutos no tuvieron opción de intimidar a René.
El Llagostera empezó el segundo tiempo dispuesto a llevarse el partido. Muestra de ello fue la primera jugada, en la que tras un par de triangulaciones en el centro del campo, Samu puso un buen centro, que Benja remató alto.
En este segundo tiempo el Lugo ya no mantenía con comodidad el esférico y eran los catalanes los que poco a poco conseguían tener más peso, pero sin crear peligro considerable sobre la portería gallega.
En el 61, el Lugo estuvo a punto de marcar en una acción desafortunada del Llagostera, en la que Samu, intentando rechazar, casi se introduce el balón en su propia meta. Dos minutos más tarde, la acción peligrosa fue en la otra área; José Juan tuvo que intervenir a un remate de volea de Natalio a centro de Aimar.
El Llagostera quería los tres puntos y en otro de sus intentos llegó otro remate de Natalio, muy activo, que obligo a José Juan a hacer la parada del partido.
Llegir mes / Leer mas...

"0-0. Llagostera y Lugo firman un empate insuficiente en Palamós". Article de @mundodeportivo

0-0. Llagostera y Lugo firman un empate insuficiente en Palamós



Girona, 30 ene (EFE).- Llagostera y Lugo empataron a cero en Palamós en un partido que pudo decidirse por detalles pero en el que ninguno de los dos equipos estuvo acertado.
Este empate no le sirve al Llagostera, que sigue sin conocer la victoria en este 2016 y continuará una semana más hundido en el descenso, mientras que el Lugo se mantiene a las puertas de la promoción.
El partido empezó con un Lugo dispuesto a hacerse con el balón desde el principio, pues los de Luis Milla buscaban triangulaciones constantes para intentar acechar la portería de René.
El primer disparo de los gallegos, a los diez minutos, lo lanzó Iriome y fue atajado René lo atajó. Poco después, Caballero tuvo la opción de marcar con un buen cabezazo, pero el balón se marchó por encima del travesaño. Por parte local, Benja tuvo la más clara en una acción dentro del área, pero José Juan muy atento evitó el gol.
Los minutos pasaban y el Llagostera no se encontraba cómodo y eso lo aprovechó el Lugo para crear peligro. En el minuto 30, Caballero tuvo la opción más clara hasta el momento en un remate de volea desde el punto de penalti, que tocó en la madera de la portería catalana.
Pese a no tener control del balón, a medida que avanzaba el partido la presión de los hombres de Oriol Alsina aumentó y el Lugo ya no encontraba espacios entre líneas tan fácilmente y en los últimos minutos no tuvieron opción de intimidar a René.
El Llagostera empezó el segundo tiempo dispuesto a llevarse el partido. Muestra de ello fue la primera jugada, en la que tras un par de triangulaciones en el centro del campo, Samu puso un buen centro, que Benja remató alto.
En este segundo tiempo el Lugo ya no mantenía con comodidad el esférico y eran los catalanes los que poco a poco conseguían tener más peso, pero sin crear peligro considerable sobre la portería gallega.
En el 61, el Lugo estuvo a punto de marcar en una acción desafortunada del Llagostera, en la que Samu, intentando rechazar, casi se introduce el balón en su propia meta. Dos minutos más tarde, la acción peligrosa fue en la otra área; José Juan tuvo que intervenir a un remate de volea de Natalio a centro de Aimar.
El Llagostera quería los tres puntos y en otro de sus intentos llegó otro remate de Natalio, muy activo, que obligo a José Juan a hacer la parada del partido.
- Ficha técnica:
0. Llagostera: René; Aimar, Escassi, Jorge, Samu (Masó, min.86); Pitu (Emilio, min.71), Tébar, Natalio, Ríos (Querol, min.60); Juanjo y Benja.
0. Lugo: José Juan; Pau Cendrós, Carlos Hernández, Dealbert, Manu; David López, Iriome (David Ferreiro, min.52), Campillo (Sergio Marcos, min.68), Seoane, Jonathan Pereira (Joselu Moreno, min.78); y Caballero.
Árbitro: Rubén Rupiérez Marín (comité Castilla-La mancha). Amonestó al local Pitu y a los visitantes Carlos Hernández, David Ferreiro y Dealbert. Expulsó con roja directa al defensa local Escassi.
Incidencias: Partido correspondiente a la vigésimo tercera jornada de la segunda división, disputado en el municipal de Palamós-Costa Brava ante 1.317 espectadores. EFE
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera no alza el vuelo". Article de @Peresubirana a @mundodeportivo

El Llagostera no alza el vuelo


El intenso duelo entre Llagostera y Lugo acabó en tablas
El intenso duelo entre Llagostera y Lugo acabó en tablas
Palamós


El Llagostera suma ya siete jornadas consecutivas sin ganar (un empate y seis derrotas) y continúa una semana más en zona de descenso tras empatar sin goles ante el Lugo en el Palamós Costa Brava, en un partido con poca historia y escasas ocasiones.
El Lugo empezó fuerte con llegadas a la portería de René Román en un disparo de Iriome (4’) y un remate de Pereira (5’). El Llagostera lo probó primero desde muy lejos con un chut de Pitu (19’), que atrapó sin problemas José Juan, y después con un remate de cabeza de Samu (26’).
Los locales fueron de menos a más ya que se fueron entonando a medida que pasaban los minutos, aunque de nuevo la mejor ocasión correspondió a los gallegos, ya que Pablo Caballero remató al palo desde el interior del área.
En la segunda parte, el Llagostera se creció y tuvo sus mejores minutos ante un Lugo que se defendia con orden. La mejor ocasión del Llagostera llegó a los 71 minutos en un potente remate de Natalio que hizo lucir a José Juan (72’). El Llagostera acabó con diez por la expulsión con roja directa del central Escassi tras una dura entrada a Ferreiro al cortar un contragolpe.
Ficha técnica:
UE Llagostera: René; Aimar, Jorge, Escassi, De los Reyes (Masó, 86’); Pitu (Emilio, 71’), Marcos Tébar, Natalio, Rios (Querol, 60’); Juanjo y Benja.
Lugo: José Juan, Pau Cendrós, Carlos Hernández, Dealbert, Manu; Seoane, David López, Campillo (Sergio Marcos, 69’); Jonhatan Pereira (Joselu, 77’), Pablo Caballero y Iriome (David Ferreiro, 52’).
Árbitro: Areces Franco. Tarjetas amarillas: Pitu del Llagostera / Carlos Hernández y Dealbert del Lugo Tarjetas rojas: Escassi (92’)
Incidencias: 1.317 espectadores en el Municipal Palamós Costa Brava
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera deja de perder pero sigue en descenso".Article de @sport

El Llagostera deja de perder pero sigue en descenso

El Llagostera empató a cero con el Lugo después de cuatro derrotas consecutivas, pero sigue en el pozo del descenso

El Llagostera deja de perder pero sigue en descenso
Escassi, a la derecha, acabó expulsado en el minuto 90 DIARI DE GIRONA
FICHA TÉCNICA

Jornada 23

Llagostera

René, Aimar, Escassi, Jorge, Samu (Masó, 85'), Tébar, Pitu (Emilio, 71'), Ríos (Querol, 60'), Natalio, Juanjo y Benja.

Lugo

José Juan, Pau Cendrós, Carlos Hernández, Dealbert, Manu, Seoane, David López, Iriome (David Ferreiro, 52'), Campillo (Sergio Marcos, 69'), Caballero y Jonathan Pereira (Joselu, 77').

Árbitro

Ruipérez Marín. Amonestó con tarjetas amarillas al local Pitu y a los visitantes Carlos Hernández, Dealbert y David Ferreiro. Expulsó con roja directa al local Escassi (90').

Incidencias

Municipal Palamós-Costa Brava. 1.717 espectadores.
Pau Planas
30-1-2016 | 20:18 H.
Empate insuficiente para un Llagostera que rompe una dinámica de cuatro derrotas consecutivas pero que, en casa, necesitaba más para empezar la remontada. Ante un Lugo bien organizado que dominó por completo en el primer tiempo, los azulgranas hubieran podido conseguir algo más en el segundo tiempo pero, una vez más, les faltó gol.
Oriol Alsina había pedido salir rápido a la contra para contrarrestar el previsible dominio gallego y así fue. El Lugo era quien tenía el balón y llevaba el peso del partido. Antes de cumplirse el minuto cinco ya había gozado de tres llegadas a la portería de René, la más clara una internada por velocidad de Jonathan Pereira que remató desviado.
Aun así, los gerundenses resistían y salían con peligro a la contra. Una jugada rápida de Ríos por banda terminó con un centro que pudo recoger Natalio para rematar, pero su disparo topó con la defensa rival.Más allá de avisos puntuales, eran los visitantes quienes dominaban y generaban, aunque no terminaban de estar acertados en la elección final. Solo Caballero, rematando al poste un centro a media altura, tuvo la opción de adelantar a los suyos.

ROJA A ESCASSI EN EL 90'

En el segundo tiempo el planteamiento cambió y el Llagostera salió con más intensidad y haciendo una apuesta por tener el balón. El empate no les valía y trataban de poner una marcha más para adelantarse en el marcador, pero no terminaban de generar ocasiones manifiestas de gol.
Hasta el minuto 25 no consiguieron tener la primera -y única- gracias a un tiro de Natalio desde la frontal que José Juan mandó a córner con una buena estirada.
A medida que avanzaban los minutos, los de Oriol Alsina iban incrementando la presión sobre la portería rival, pero les faltaba acierto. La expulsión de Escassi en el minuto 90 terminó de frustrar las opciones de victoria de un Llagostera al que no le satisface el punto.
Llegir mes / Leer mas...

"Curta reacció ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Curta reacció

El Llagostera suma un punt insuficient contra el Lugo en un partit gris i amb poques ocasions · L'equip d'Oriol Alsina continua sense trobar el gol i es manté a sis punts de la permanència · Natalio té un notable debut de blaugrana protagonitzant alguna de les accions de més perill

31.01.2016 | 08:18
Curta reacció
Curta reacció


Un empat és avançar a pas de formiga i no convé. Quan un equip es troba enfonsat al pou de la classificació només val guanyar. Vuit partits sense vèncer, ja acumula el Llagostera. És cert que ahir els homes d'Oriol Alsina van posar el punt i final a quatre derrotes consecutives, però, tenint en compte l'enorme dificultat d'esgarrapar a domicili, cedir dos punts a Palamós no és cap bona notícia. I més quan a l'horitzó més immediat el calendari no dóna treva i et diu que els llagosterencs han de visitar Mendizorrotza, la llar del líder Alabès. A més a més, els gironins ho faran sense un dels seus homes més importants, Alberto Escassi, qui a les acaballes del duel va veure la vermella directa per frenar una contra dels gallecs.
Natalio, amb el deu a l'esquena, va sortir d'inici ocupant la banda dreta de l'atac dels locals amb la intenció d'alimentar de pilotes tant ell com Ríos Reina els dos homes més avançats, els puntes Juanjo i Benja. Els gallecs van sortir endollats des del minut 1: els de Milla, en menys de cinc minuts, ja van arribar en tres ocasions als dominis de René. Als tres minuts un intent de vaselina de Campillo va ser rebutjat pel porter gadità i en el mateix minut un xut d'Iriome es va escapar a l'esquerra de la porteria local. Només un minut més tard els gallecs ho van provar mitjançant un contracop conduït per Pereira, qui després de guanyar-li l'esquena a Jorge García va etzibar un xut massa creuat a la dreta de René.
El primer avís del Llagostera va ser obra del debutant Natalio. Corria el minut sis del primer temps quan una extraordinària acció individual del sevillà Ríos Reina, arribant fins a la línia de fons i deixant assegut al seu rival, Pau Cendrós, va finalitzar amb una assistència cap al nou fitxatge dels gironins. Natalio, dins l'àrea, va xutar l'esfèrica però la defensa visitant va resoldre enviant a córner. Tres minuts més tard qui ho va provar per als locals va ser Benja. El partit no tenia un dominador clar i després d'uns deu primers minuts molt intensos amb arribades a una i altra porteria, el joc es va asserenar i les ocasions van desaparèixer.
Als 18 minuts, el saltenc Pitu hi va voler posar una mica d'acció amb un xut des de la zona de tres quarts, però que el porter del Lugo, José Juan, va aturar sense problemes. A l'altra àrea, una errada del lateral esquerrà Samu de los Reyes, perdent l'esfèrica en una zona perillosa, va permetre als de Milla disposar d'una bona ocasió: Pablo Caballero va estar a punt de fer la rematada amb el cap però la defensa blaugrana, molt atenta, es va avançar a les intencions del davanter visitant. El Llagostera no s'arronsava davant el joc de toc del Lugo i novament Ríos Reina pel costat esquerre va enviar una passada a l'interior de l'àrea que Juanjo no va caçar per centímetres (min. 27).
Per als aficionats que ahir es van apropar a l'estadi Palamós-Costa Brava, veure a la vora de l'àrea Pablo Caballero era sinònim de perill total. Una assistència servida des del costat esquerre al cor de l'àrea va anar a parar molt a prop del punt de penal, i allà, com a pur nou, el botxí de l'ascens directe del Girona a Primera el curs passat no s'ho va pensar dues vegades i va enviar la pilota al pal esquerre de René (min. 29). El primer temps finalitzava sense moviments a l'electrònic, amb un domini altern, però alhora amb una lleugera sensació de perill dels visitants.
L'ensopiment general va presidir els primers minuts de la represa. Gironins i gallecs, més pendents de guardar la roba que d'arriscar, van convertir els dos porters, René i José Juan, en dos espectadors de luxe d'un matx que convidava a fer la becaina. Les oportunitats de gol brillaven per la seva absència i, potser per aquest motiu, Oriol Alsina va decidir moure la banqueta i donar entrada a David Querol per Ríos Reina (min. 61). El reusenc tornava a l'equip després de deixar enrere una lesió. El primer avís de la segona meitat va anar a càrrec dels visitants. David Ferreiro, que havia entrat a la segona part, va xutar des de l'interior de l'àrea però el defensa del Llagostera Aimar, molt atent i ben situat, va refusar a córner (min. 62).
Aquesta arribada va activar i sacsejar els llagosterencs perquè immediatament després els d'Alsina van despertar el públic local mitjançant dues oportunitats seguides, la primera d'elles va ser una centrada del migcampista Pitu Comadevall, que Benja no va poder tocar amb el cap per ben poc (min. 63) i la segona, un xut de Natalio que José Juan va avortar (min. 64). A vint minuts per al final ell mateix va enviar una canonada duríssima, amb molta força i intenció, que el porter rival va rebutjar (min. 70). La millor ocasió del Lugo va ser en una ?desafortunada acció del Llagostera, en què Samu, buscant el rebuig, gairebé es fa un autogol. El punt, per als blaugranes, els serveix de poc: segueixen igual de lluny de la permanència, amb un partit menys.
Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina:«Necessitàvem tres punts però l´empat és bo».Article de @ribas1975 a @diaridegirona

«Necessitàvem tres punts però l´empat és bo»

La victòria de l'Osca sobre l'Albacete (3-1) fa caure en descens el Mallorca, que avui juga a Ponferrada

31.01.2016 | 09:47
«Necessitàvem tres punts però l´empat és bo»
«Necessitàvem tres punts però l´empat és bo»
Oriol Alsina considera que el Llagostera va plantar cara a una de les revelacions de la lliga i elogia l'actitut dels seus malgrat l'allau de contratemps ·L'entrenador dóna Fofo per fitxat i avui es farà oficial
"Necessitàvem els tres punts, però, dóno per bo l'empat". L'entrenador del Llagostera, Oriol Aslina, va valorar la igualada a zero gols davant el Lugo dient que "és un punt important perquè si molts partits que els hem perdut els haguéssim empatat ara estaríem millor classificats". Satisfet de mantenir el zero a la pròpia porteria i més "davant un bon equip com és el Lugo", Alsina va analitzar l'empat a zero dient que "la primera mitja hora ha estat d'ells i crec que a la segona part nosaltres hem sigut superiors amb fins i tot una molt bona ocasió de Natalio".
El tècnic llagosterenc va lloar l'actitud dels seus homes perquè "Ríos no havia entrenat durant tota la setmana, a Pitu l'hem aguantat fins al minut 70 i Querol només estava per mitja hora". Alsina va lamentar l'expulsió d'Escassi en el temps afegit, que el farà ser baixa el proper cap de setmana en la visita a l'Alabès. Segons ell "el més just hagués estat veure una targeta groga i no vermella, però l'arbitratge ha sigut bo i al final no ha sigut decisiu en el marcador". Davant la imminent visita al camp del líder, Alsina va dir que "està clar que els punts que ens deixem a casa ara caldrà recuperar-los a fora" i va advertir que "segurament ells pensaran que els hi va el Llagostera i que guanyaran fàcil, però nosaltres no tenim res a perdre i plantejarem el partit tota la setmana amb aquesta filosofia i disposats a guanyar".
L'absència de Fran Cruz
Davant l'absència a l'onze i també a la convocatòria del central Fran Cruz, un dels jugadors que més rendiment i minuts té, Alsina va explicar els motius de la decisió de deixar a fora al cordovès: "l'Escassi pot actuar al doble pivot, al trivot i també a l'eix de la defensa i ho està fent molt bé com també passa amb Jorge García". Veure l'exjugador de l'Alcorcón a la grada podria fer pensar que pot ser el sacrificat per l'arribada de Fofo, però el tècnic no va pronunciar-se sobre aquest extrem.
En la prèvia del partit davant el Lugo, Alsina va recalcar la importància de vèncer la primera de les 11 finals a Palamós, després de veure volar els dos punts davant els gallecs, el preparador va dir que "evidentment volíem guanyar però no puc recriminar res".
Oriol Alsina va confirmar en la roda de premsa posterior al partit que la setena incorporació és un fet. Fofo, acabat de rescindir amb el Mallorca signarà avui pels blaugranes. En un primer moment el maresmenc va fer broma dient que "Fofo ha vingut a tastar les millors gambes del món i ha aprofitat per venir a veure el Llagostera". Ja més seriosament va confirmar l'arribada: "demà (avui pel lector) farem l'anunci del seu fitxatge". Una entrada, un altre adéu. Com ha passat recentment amb Enric Pi o Eloy Gila, l'arribada de Fofo comportarà l'adéu d'un altre jugador: "hem de decidir les baixen entre un parell de possibilitats i serà dolorosa perquè tots estan molt implicats". Alsina va explicar que "en un 90% s'han acabat els fitxatges però fins dilluns a última hora no podem descartar res".
En referència a la pancarta apareguda en un dels gols, en suport seu, del club i dels jugadors, Alsina va dir que "agraeixo molt el suport, però, crec que no hi ha un debat sobre això, perquè per existir debat hi ha d'haver molta gent en contra i molta a favor". També va afegir que "crec que hi ha poca gent que considera que jo no hagi de ser l'entrenador". El maresmenc va recordar els seus èxits al capdavant de l'equip: "no haig de demostrar res perquè he pujat set vegades al Llagostera i la temporada passada vaig agafar l'equip en una situació molt complica i gairebé el classifiquem pel play-off".
Per la seva banda, el tècnic visitant, Luis Milla, va valorar l'empat sense gols dient que "la primera part ha estat nostre aconseguint que el Llagostera se senti incòmode, en canvi, a la segona ells han estat millors". Per l'ex jugador del Barça i del Reial Madrid, "portem més de tres mesos sense perdre fora de casa i competint a un bon nivell". De les possibilitats de salvació del Llagostera, Milla va dir que "no tenen sort amb els resultats però aquí els hi han marcat quatre gols a l'Elx, tres a l'Alavés, la clau és que es facin forts a casa".
Llegir mes / Leer mas...

"Les gambes de Palamós".Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

Les gambes de Palamós

Davant l'evident manca de gol dels gironins Alsina no ha escatimat recursos per pescar al mercat d'hivern

31.01.2016 | 09:47 En l'argot col·loquial, la paraula "fofo" se sol atribuir a un estat de baixa forma física o de lleuger sobrepès, però a partir d'avui a la UE Llagostera-Costa Brava també s'utilitzarà per identificar a Adolfo Enríquez, que futbolísicament és conegut amb aquest sobrenom. El dia després de rescindir contracte amb el Mallorca, el davanter balear va creuar el Mediterrani per veure en directe al que serà el seu nou equip, i qui sap si també per tastar les famoses gambes de Palamós. Almenys això és el que va respondre Oriol Alsina quan se li va preguntar per la presència del jugador a l'estadi, primer a tribuna i després al túnel de vestidors, on va conèixer a alguns dels seus nous companys.
Davant l'evident manca de gol dels gironins aquesta temporada, el tècnic no ha escatimat recursos per "pescar" en un mercat d'hivern al que encara li queden hores de maror, i al que tret d'Alex Cruz i Marcos Tébar ha servit per reforçar l'atac. Encara que això impliqués "prendre decisions doloroses" Alsina n'haurà de prendre una més per incorporar a Fofo. En aquest sentit no es pot dir que li tremoli el pols, com tampoc li va tremolar la veu ahir per tallar de soca arrel qualsevol debat o dubte sobre la seva continuïtat a la banqueta.
Al llarg de la setmana les xarxes socials van ser fòrum d'opinió envers la necessitat d'un canvi al capdavant de l'equip. Aquí són molts més els partidaris d'Alsina que al contrari, i durant el partit contra el Lugo, un sector de l'afició va desplegar una pancarta per mostrar-li suport.
Ell ho va acabar de resoldre en sala de premsa. Convençut de les seves idees, no amaga que "no li afecten les crítiques, i no ha de demostrar res". I és cert que els resultats l'avalen. L'únic problema que té el futbol, igual que la vida, és que el passat només dóna experiència per seguir demostrant de què som capaços. Si ell ho creu, endavant!
Llegir mes / Leer mas...

"Un punt que no fa el fet". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

Un punt que no fa el fet

Malgrat deixar la porteria a zero, créixer en la segona part i generar ocasions de gol, l'empat a casa contra el Lugo és insuficient en l'objectiu d'eixugar ràpid punts respecte a la permanència

José Juan va aturar la millor ocasió dels locals, mentre que el Lugo va fer un pal

Ríos Reina salta amb David López en una lluita per la pilota durant el partit d'ahir Foto: Q.PUIG.
1
El Llagostera va fer moltes coses bé ahir contra el Lugo, però de nou li va faltar la que segurament és la més determinant de totes, l'encert davant de porteria. Els llagosterencs van ser capaços de resistir l'envestida inicial dels gallecs, defensar bé en una primera part amb més color visitant i créixer en la represa, en què el club de la Costa Brava va tenir bones ocasions per marcar. Malgrat tenir posats bons fonaments com deixar de nou la porteria a zero, o aconseguir el control del joc en algunes fases, l'empat a casa és insuficient en l'objectiu d'eixugar el marge de punts que ara mateix els separa de la zona de permanència.
El punt ha de ser el primer granet de sorra d'una muntanya que cada vegada té més necessitat d'aixecar-se a palades, ja que les jornades passen i les victòries per aixecar el vol des de la part baixa de la classificació no arriben, i ja són vuit les jornades que el Llagostera no guanya i quatre les que fa que no es marca cap gol.
La realitat és que la sortida del Llagostera no devia agradar gaire al seu entrenador Oriol Alsina, ja que, lluny de la intensitat i fortalesa esperada en els primers minuts d'un partit de tanta importància, l'equip de la Costa Brava va patir de valent en defensa. I és que el Lugo va arribar amb claredat als dominis de René fins a tres vegades en els primers cinc minuts de l'enfrontament. Després de les tímides ocasions d'Iriome i Campillo, l'acció més clara va ser un un contra un de Jonathan Pereira amb el porter llagosterenc que el davanter no va saber finalitzar (5').
Els ensurts inicials van despertar el Llagostera, i Natalio va animar el públic del Palamós-Costa Brava amb un xut des de la frontal que es va perdre per sobre del travesser. El duel va entrar en una fase en què l'equip local era capaç d'evitar que el Lugo sortís amb la pilota controlada, però Milla, que va introduir d'entrada dos davanters al camp, va ser pràctic i va aconseguir que els seus jugadors se'n sortissin prou bé jugant en llarg. En una d'aquestes transicions ràpides, la pilota va acabar als peus de Caballero, que amb una volea va enviar la pilota al pal de la porteria blaugrana (30').
En el darrer quart del primer temps el Llagostera va ser capaç de desequilibrar sobretot per la banda esquerra, on Ríos Reina va recordar la seva millor versió. La pilota, però, no va poder arribar amb prou contundència als atacants o, quan ho feia, no hi havia els rematadors a punt. En defensa, l'assignatura pendent era evitar tants córners, ja que en la primera part el Lugo es va
fer un fart d'executar
llançaments de cantonada.
Treuen l'orgull
En els primers minuts de la segona part ja va quedar ben clar que el Llagostera havia canviat el xip, i que els homes d'Oriol Alsina sortien al camp convençuts que per lligar els tres punts els havien d'anar a buscar. Benja va aconseguir rematar amb el cap en el primer minut de la represa, i poc després va ser Aimar que va trobar una bona posició per fer una centrada des de la dreta però li va faltar precisió en el xut.
L'entrada de Querol al quart d'hora del segon temps va donar una marxa més als blaugrana, però l'embranzida en atac també va fer que quedessin més espais al darrere. Jonathan Pereira va ser qui els va saber aprofitar més bé, i primer va ser Samu qui va arribar al tall per evitar una rematada a boca de gol de canari (62') i poc després el mateix jugador va caure en fora de joc quan ja encarava René.
Amb el pas dels minuts, el Llagostera va saber nedar i guardar la roba, i malgrat l'entrada de jugadors frescos d'atac a les files del rival, la defensa llagosterenca va aconseguir tapar les fuites. En atac sí que es va mantenir la dinàmica creixent, i de la mà de Querol i de Natalio, que va agafar més protagonisme anant cap al centre de l'atac, van arribar les millors ocasions locals. La més clara va ser un pilota que Querol va cedir a la frontal de l'àrea al nou davanter dels de la Costa Brava, i Natalio, després de connectar un potent xut va veure com José Juan li feia l'aturada de l'enfrontament i desfeia una gran oportunitat local per marcar.
Un dany col·lateral
En el darrer quart de partit, l'intercanvi de cops a banda i banda va tornar a escena. El Lugo es trobava amb forces per atacar de nou, i el Llagostera, malgrat estar pitjor físicament que el seu rival va serrar les dents per buscar el gol de la victòria, que ben segur que els hauria donat molt més que tres punts. Benja no va tenir temps d'armar la cama a l'interior de l'àrea en l'ocasió més clara dels locals, i amb el partit trencat, Escassi va haver de tallar una contra amb una falta que li va costar l'expulsió. El punt, que té gust de poca cosa pel fet de jugar a casa, s'haurà de fer bo la setmana que ve al camp del líder, l'Alavés.

LUGO: José Juan; Cendrós, Carlos Hernández, Dealbert, Manu; Fernando Seoane; David López, Campillo (Sergio Marcos, 69'); Iriome (David Ferreiro, 53'), Pablo Caballero i Jonathan Pereira (Joselu, 78').

LLAGOSTERA: René; Aimar, Escassi, Jorge, Samu de
los Reyes (Masó, 86');
Pitu (Emilio, 72'), Marcos
Tébar; Natalio, Ríos Reina (Querol, 60'); Juanjo i
Natalio.

UNA ALLAU A L'INICI

El Llagostera va patir en l'inici del partit, i el Lugo hauria pogut marcat d'entrada
MINUT A MINUT: 2' Falta lateral favorable al Lugo que executa David López i Benja aconsegueix rebutjar a l'interior de l'àrea. 4' Campillo es planta davant René, que ha de sortir i aturar amb dificultats una ocasió ben clara del Lugo. 5' Iriome connecta un xut potent des de l'interior de l'àrea que s'escapa a prop del pal de René. 5' Jonathaan Pereira disposa d'un u contra u però la rematada final no va entre els tres pals. 7' Natalio finalitza amb un xut una bona acció de Ríos. La jugada acaba en un córner sense conseqüències. 9' La pilota cau a Benja a l'interior de l'àrea però el seu xut és desviat a córner. 10' Nou córner a favor del Lugo que acaba amb una rematada de cap tova d'Iriome a les mans de René. 22' Errada de Samu en la sortida de la pilota que acaba amb una rematada de cap de Caballero molt perillosa. 25' Bona acció de Pitu per la banda esquerra que acaba amb la pilota a córner. El llançament de cantonada no porta cap perill. 28' Magnífica centrada de Ríos Reina des de l'esquerra que acaba amb la pilota passejant-se per davant de la porteria del Lugo sense que ningú remati. 30' Volea de Caballero des de la frontal de l'àrea que acaba amb la pilota al pal. 37' El Lugo disposa de dos córners consecutius que acaben sense perill. 41' De nou, llançament de cantonada per al Lugo. Aquest cop el serveixen molt tancat i René ha d'actuar. 46' Primer córner de la segona part a favor del Llagostera sense perill. 46' Rematada de cap desviada de Benja des de l'interior de l'àrea després d'una bona centrada de Ríos. 58' Centrada des de la dreta d'Aimar que marxa molt desviada malgrat que tenia una bona posició per fer-la. 62' Samu arriba al tall per enviar a córner i evitar així una rematada a boca de gol de Jonathan Pereira. 63' La defensa llagosterenca salva una jugada claríssima de gol del Lugo que hauria d'haver estat invalidada per fora de joc. 64' Pitu es planta a la línia de fons, però la seva centrada no troba rematador i acaba amb un córner sense conseqüències. 65' Aimar desequilibra per la dreta i l'acció acaba amb una rematada molt forçada i amb poc angle de Natalio que rebutja José Juan. 70' Caballero intenta sorprendre amb un xut llunyà que surt molt per sobre de la porteria de René. 71' Querol deixa la pilota molt bé perquè Natalio faci una volea des de la frontal. José Juan fa una gran aturada. 73' Nou córner per al Llagostera que acaba amb unes possibles mans d'un jugador del Lugo a l'interior de l'àrea. 76' Fernando Seoane engalta una volea des de la frontal però el xut li surt molt desviat. 77' Entre Jorge i René salven un contraatac del Lugo que conduïa Jonathan Pereira. 83' Falta des de la zona de tres quarts a favor del Llagostera que no s'aprofita gens ni mica. 85' Gran retallada de Benja a l'àrea, però no té temps d'armar la cama i connectar el xut. 89' Joselu es planta fora davant de René però l'acció és invalidada per fora de joc. 90' Falta a quatre metres de la frontal que Escassi envia a la tanca. 94' Benja intenta guanyar en l'un contra un Benja, però José Juan és ràpid i bloca la pilota.
ÀRBITRE: Ruipérez Marín (col·legi de Castella-la Manxa). T.G.: Pitu (45'), del Llagostera, i Carlos Hernández (40'), Ferreiro (62') i Dealbert (83'), del Lugo. T.V.: Directa a Escassi, del Llagostera (91'). PÚBLIC: 1.317 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

MÉS CONTROL

Després de la mitja hora de joc, les forces es van igualar i els locals van tenir ocasions

L'ENCERT, ABSENT

El Llagostera va insistir però les millors ocasions van topar amb el porter José Juan

A SIS PUNTS

A falta dels partits d'avui, el Llagostera manté la distància amb la permanència
Llegir mes / Leer mas...

"Natalio debuta amb el Llagostera". Article de @Gfreixa i J. Sebastian a @lesportiucat

Natalio debuta amb el Llagostera

Arribar i moldre. Fitxat el dimecres, l'atac ja va disposar de la penúltima incorporació

Una de les novetats en l'onze inicial format per Oriol Alsina per enfrontar-se al Lugo va ser l'entrada directa a l'onze inicial de la penúltima incorporació, Natalio Lorenzo. El davanter va fitxar pel conjunt blaugrana el dimecres, dijous i divendres va completar les dues primeres sessions d'entrenament amb els nous companys i ahir, contra el conjunt gallec, va ocupar la banda dreta de l'atac gironí. De més a menys, el rendiment del reforç procedent del Numància va ser òptim.
Llegir mes / Leer mas...

Luis Milla. Tècnic del Lugo:“No hem fet errors però no hem marcat”. Article de J. Sebastian a @lesportiucat

“No hem fet errors però no hem marcat”

Luis Milla. Tècnic del Lugo

El tècnic va donar importància al punt sumat a Palamós però també va ser crític amb el seu equip: “Hem evitat fer errors, hem aconseguit que ells no estiguessin còmodes però ens ha faltat marcar”, va explicar l'entrenador dels gallecs. El Lugo suma ja dotze empats en la lliga: “Fa tres mesos que no perdem a fora però hem de ser ambiciosos i sumar de tres en tres.”
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera fitxa Fofo i ara li haurà de fer lloc". Article de @Gfreixa i J. Sebastian a @lesportiucat

El Llagostera fitxa Fofo i ara li haurà de fer lloc

Sortir per entrar. El club gironí anunciarà avui la incorporació de l'atacant balear i, tot seguit, haurà de negociar un acord de rescissió amb un dels seus jugadors de la plantilla

Fofo conversa amb el secretari tècnic del Llagostera, Gerard Escoda Foto: QUIM PUIG.
1
Com ja és habitual, els minuts previs dels partits que ha de jugar el Llagostera solen anar acompanyats de notícies en forma d'entrades i sortides inesperades dels seus jugadors –contra el Mirandés, el club gironí va deixar sense dorsal Enric Pi, per activar la fitxa de Jose Carlos sense previ avís–. En els prolegòmens del matx entre els llagosterencs i el Lugo, la nova va ser l'absència del central Fran Cruz en la llista de divuit convocats, en la qual va entrar el juvenil Marc Carrillo. Les pistes eren clares i les intencions del club gironí es posaven de manifest enviant Fran Cruz a la graderia del Palamós-Costa Brava. I és que l'entrada de Fofo a l'entitat –el mateix Oriol Alsina en la roda de premsa després del partit contra el Lugo va assegurar que durant el dia d'avui el club n'anunciaria la incorporació– exigeix al Llagostera donar la baixa a un dels seus futbolistes en la plantilla i negociar-hi la rescissió. Amb el fet de deixar a la graderia l'únic jugador del primer equip disponible i sense cap lesió pel juvenil i inexpert Marc Carrillo assenyala a Fran Cruz, que podria tenir les hores comptades al Llagostera, cinc mesos després d'arribar-hi. “Necessitàvem algun futbolista que ens aportés cobertura al lateral esquerre i en Marc Carrillo ens ho donava. És un noi que gairebé tota la temporada s'ha estat entrenant amb nosaltres i buscàvem més polivalència. A més, volíem premiar l'excel·lent trajectòria del juvenil i de tot el futbol base del Llagostera”, va explicar Alsina davant els mitjans de comunicació.
Les altres opcions que tindria el club per fer lloc a Fofo seria acordar una rescissió amb Jordi López, un jugador que en la lliga només ha participat en quatre partits i ha acumulat 108 minuts –a més, en la seva posició hi poden jugar Escassi, Tito, Pitu, Emilio, Tébar i Quesada– i, fins i tot, l'opció de Chumbi. El davanter murcià és un dels jugadors que agrada al tècnic Oriol Alsina, però no ha acabat de tenir sort amb les lesions i amb l'efectivitat davant la porteria rival –no ha fet cap gol en la lliga–. El d'Águilas té diverses propostes d'altres equips, fet que podria facilitar la rescissió o explotar la fórmula de la cessió, com ja es va fer amb Eloy Gila, ara al Sabadell. “Hem d'acabar de decidir la baixa. Estem dubtant i tenim possibilitats. Sabem, però, que serà dolorosa, ja que els que estem ara mateix en el grup estem implicats. Necessitàvem un punta i amb la falta de gol que tenim no podíem dubtar amb Fofo”, comentava Alsina en la roda de premsa.
Un dia abans de tancar-se el mercat d'hivern de fitxatges, el Llagostera no descarta fer una nova incorporació, tot i que només mouria fitxa –hauria de sortir un altre futbolista– si l'oportunitat de mercat ho mereix i no es pot refusar. “Ara per ara diria que no fitxarem ningú més en un 90%, però mai se sap”, deia Alsina.

AMB PROPOSTES

Chumbi seria un dels únics que té al darrere l'interès d'un club per incorporar-lo

OPCIÓ JORDI LÓPEZ

Amb competència en la seva posició, només ha jugat quatre partits aquest curs

ASSENYALAT

Fran Cruz, tot i estar disponible, va caure de la llista i va entrar-hi el juvenil Marc Carrillo
Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina Entrenador del Llagostera:“Aquest és el camí a seguir”.Article de J. Sebastian a @lesportiucat

“Aquest és el camí a seguir”

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Oriol Alsina va comparèixer davant els mitjans de comunicació just després del seu homòleg, Luis Milla. El tècnic del Llagostera va valorar positivament el punt sumat pels seus jugadors: “Per nosaltres és un punt important. Sempre hem dit que si els empats que hem aconseguit els traduíssim a victòries estaríem més amunt. El punt és valuós i més en la situació en què estem. Ara, sabem que és insuficient i que caldrà que tot el que no sumem a casa ho aconseguim a fora”, comentava Alsina, que analitzant l'enfrontament admetia: “En la primera part el Lugo ha estat millor, però en la segona meitat hem estat superiors, generant arribades i obligant el seu porter a realitzar aturades. En la segona hem competit més i millor, ja que hem aplicat rectificacions en les situacions en què ens feien més mal, com les pilotes interiors. Estic orgullós de l'actitud dels meus homes.”
A l'hora de valorar l'alineació que va escollir per afrontar el matx contra els gallecs, l'entrenador d'Arenys de Mar va lamentar la mala sort que persegueix el seu equip amb les lesions, una xacra que està passant factura des de fa setmanes: “Hem fet un onze amb els condicionants que arrossegàvem. Teníem al camp jugadors amb molèsties, d'altres que no han entrenat bé durant la setmana, Natalio que havia fet dos entrenaments amb l'equip... És un desastre el que ens està passant. Hauríem d'evitar riscos amb les lesions i les targetes, però bé, la sort ha de canviar. L'actitud és l'adequada i aquest és el camí a seguir. Això sí, ha de canviar tot al més aviat possible”, sentenciava un Alsina que segurament portava el disgust per dintre, ja que de cara a la galeria es mostrava d'allò més optimista i convençut de les possibilitats dels seus.
Un resultat insuficient
Tot i valorar positivament el punt aconseguit, Oriol Alsina té clar que el seu equip ha de sumar de tres en tres per capgirar la situació: “Evidentment el que volíem era guanyar, però sabem que el Lugo és l'equip que més partits ha empatat i el segon que menys n'ha perdut. El resultat és bo tenint en compte les circumstàncies en què arribàvem al matx. No es pot retreure res als jugadors tot i que en alguna fase de la primera part els he vist nerviosos. No em queixo, i res a dir.”
El tècnic del conjunt llagosterenc va maleir l'expulsió d'Escassi en el tram final del partit: “La groga hauria estat més justa, però és el que hi ha. Perdem un jugador important per a nosaltres que pot jugar al mig i de central. És el defensor en l'eix que, amb diferència, està millor”, deia Alsina, que ja pensa en el proper enfrontament a Vitòria, contra l'Alavés: “Jugarem contra un dels millors equips, pel que fa a la regularitat, i no tenim res a perdre. El rival pensarà que ens ha de guanyar segur i nosaltres ens mentalitzarem per treure un resultat positiu. Per què no al camp de l'Alavés? Tothom apostarà diners a la nostra derrota, però jo no ho faria si no els volen perdre”, acabava la seva intervenció Alsina, amb un cert to de broma, segurament per trencar el gel i per convèncer que res està perdut i tot és possible.

VERMELLA A ESCASSI

“ Perdem un home important que pot jugar al mig o com a central. Ara és el jugador més en forma a l'eix”

MILLOR EN LA SEGONA

“Hem competit més i millor, ja que hem aplicat rectificacions en les situacions en què ens feien mal”

RES A DIR

“No es pot retreure res als jugadors, tot i que en alguna fase de la primera part els he vist nerviosos”
Llegir mes / Leer mas...