dijous, 27 d’agost del 2015

La reacció ha d´arribar a Lugo

Article del Diari de Girona / per Ramon Ribas

El davanter Juanjo considera que el Llagostera «ha de corregir errors i té marge de millora» però es mostra convençut que a l'Anxo Carro s'hi veurà dissabte la cara més ambiciosa de l'equip

27.08.2015 | 00:00
Juanjo persegueix el jugador de l´Osasuna Buñuel en una acció del partit de dissabte al Nou Estadi.
Juanjo persegueix el jugador de l´Osasuna Buñuel en una acció del partit de dissabte al Nou Estadi.
L'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, ho va repetir en més d'una ocasió abans de començar la competició oficial: l'excel·lent debut que va protagonitzar el seu equip la temporada passada a la Segona Divisió A no serveix de res perquè «ens han tret tots els punts i comencem de zero», Alsina afegia, a tall d'advertència, que «el Llagostera ha de tornar a demostrar que vol i pot competir en aquesta categoria». Qui està d'acord al 100% amb aquestes afirmacions és el davanter Juanjo Expósito, que tot i finalitzar la pretemporada anotant dos gols en els dos darrers amistosos no va sortir d'inici en l'estrena de la Lliga davant l'Osasuna. El davanter càntabre, que va ingressar al rectangle de joc al minut 72 substituint Samu de los Reyes per intentar capgirar un resultat que en aquells moments era de 0 a 2, assegura que «el vestidor estava fotut per la derrota però tenim aquesta setmana per aixecar el cap i pensar en el Lugo». Al mateix temps assegura que ja ha fet net de la lesió al turmell que el va fer treballar al marge del grup durant bona part de l'estiu.
Una de les mancances de fa una temporada en l'estrena dels llagosterencs a la Lliga Adelante va ser la manca de gol, sobretot en les primeres jornades de Lliga. Aquest poc encert en els darrers metres va situar als gironins durant una bona colla de jornades a la zona crítica de la classificació. Segons l'exdavanter del Tenerife, contra els navarresos, «no vam materialitzar cap de les ocasions que vam generar i l'Osasuna sí, i amb el 0 a 2 el cop va ser massa dur». L'atacant de Santander entona el mea culpa i reconeix que el rendiment del Llagostera en el primer partit no va ser l'espera,: «vam estar molt pitjor, però jo confio molt en aquest equip, cal corregir errors però hi ha molt marge de millora».
Juanjo, que viu la seva segona temporada a les files del conjunt del Gironès, fa bones les paraules d'Alsina quan admet que en aquesta temporada que tot just s'acaba d'encetar cal fer foc nou perquè dels bons records del passat no es viu. Per exemple, la proesa protagonitzada durant la segona volta de la temporada passada quan els de Carrillo, Alsina i Álvarez van acumular 15 jornades d'imbatibilitat que els va permetre, fins i tot, somiar en el play-off d'ascens a Primera Divisió, és un dels pensaments a oblidar perquè somiar en repetir uns resultats com aquells és poc més que una utopia. Segons Juanjo «veníem d'estar acostumats a guanyar i empatar en la segona volta del curs passat i ara de cop i volta encaixem aquest 0 a 2 en tota la cara». Sincer i realista com de costum, Juanjo trepitja de peus a terra i diu que «sabem que no guanyarem la Lliga, també sabem de la duresa d'aquesta competició i que caldrà corregir errors per no repetir-los».
Per observar el got mig ple i creure en la reacció ja a partir d'aquest dissabte a l'Anxo Carro de Lugo davant el conjunt dirigit per l'ex jugador del Barça i Reial Madrid, Luis Milla, el llagosterenc diu que «la temporada passada després d'un mal inici vam millorar i no cal fer saltar les alarmes però sí treballar». En la immaculada segona volta de la temporada passada, cap rival del Llagostera que va visitar l'estadi Palamós Costa-Brava havia estat capaç d'endur-se la victòria per dos gols de diferència com va passar en l'estrena dissabte passat contra l'Osasuna (0-2). Només l'Albacete (2-3) i el Mirandés (0-1) van sumar els tres punts al Nou Estadi en la segona part del curs passat.
Llegir mes / Leer mas...

Últims dies d'incerteses

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

Contra rellotge. El Llagostera continua rastrejant el mercat però ho fa condicionat per la possible sortida d'Alcalá. Des de la Costa Brava lamenten que la decisió es demori tant

En el dia d'avui el Llagostera té les 25 fitxes que pot tramitar plenes, però l'àrea esportiva del club encara no pot abaixar la guàrdia. Els de la Costa Brava tenen clar que si els surt una bona opció per reforçar la plantilla –fa un mes van demanar per Saúl (Deportivo), jugador que encara és al mercat– utilitzaran el marge salarial que encara tenen . Això sí, ara mateix, portar un reforç seria sinònim d'haver de donar una baixa a només quatre dies del tancament del mercat.
L'amenaça de quedar sense marge de maniobra també plana sobre el club que dirigeix Oriol Alsina, ja que, tot i que fa gairebé dues setmanes que es col·loca Alcalá a Montilivi a través d'una operació que implicaria el Manchester City, a la Costa Brava encara no n'han rebut cap notícia: “No sabem què hem de fer. Aquesta operació ens condiciona moltes coses si es fa. Tenir una fitxa lliure o no, un jugador disponible o no, uns diners o no... De moment ja ens va condicionar el primer partit de lliga i anem pel segon. El jugador s'entrena bé però no està del tot centrat, i al cos tècnic també tenim el cap pensant en què hem de fer per no quedar fotuts si se l'emporten el darrer dia. Si s'ha de fer alguna operació, que es faci com més de pressa millor. Ens beneficiarà a tots.”
Amb tres porters
Tot i que en l'inici de la pretemporada es va comentar que els porters serien René i Nico Ratti, i que Moragón tenia la porta oberta per sortir, finalment el de Manacor s'ha guanyat la confiança del cos tècnic i començarà el curs amb la fitxa feta i sent un porter de ple dret. Moragón, que té un any més de contracte, té com a primer objectiu ser convocat de nou.

EL PROTAGONISTA

No sabem què hem de fer. Ens condiciona moltes coses si Alcalá marxa: una fitxa lliure o no, un home disponible o no...
Si s'ha de fer alguna operació, que es faci com més de pressa millor. Ens beneficiarà a tots
Oriol Alsina
dir. esportiu del llagostera
Llegir mes / Leer mas...

Jorge vol espantar fantasmes del passat

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

Amb ganes. Amb la llarga lesió de l'espatlla superada físicament, el repte del central asturià és recuperar la seva millor versió i poder ajudar l'equip des del camp

Jorge, en una acció d'aquesta pretemporada amb el Llagostera Foto: LLUÍS SERRAT.

Jorge García no ho va passar gens bé el curs passat. En el moment que estava del tot consolidat a l'eix defensiu i mostrava la millor versió es va fer una lesió greu a l'espatlla. Va ser el 3 de gener passat i a partir d'aquella topada amb el gironí Jaime Mata van començar quatre mesos de recuperació amb recaiguda i segona operació inclosa. Aquest estiu l'asturià tenia clar que era una bona oportunitat per començar de zero i tornar a assolir la bona versió que es va veure d'ell a finals del 2014. La realitat en la primera jornada de lliga, però, va mostrar que tot i ser l'únic central que es mantenia del curs passat –Alcalá està pendent de si surt del club i Ruymán està lesionat–, el cos tècnic no va comptar amb ell i, de fet, no va ser ni en la convocatòria. “No em va sorprendre i fins i tot m'ho podia esperar”, va explicar el defensa en un atac de sinceritat.
Fer net
I és que, tal com ell explica, la lesió de l'espatlla el va afectar molt tant físicament com mentalment. Jorge va rebre l'alta per competir el mes de maig passat, però sembla que encara no ha fet net del tot del calvari que va haver de superar. “De l'espatlla estic bé. A vegades em tiba una mica, però res important. Crec que és un problema més mental que res més. En els xocs encara no hi vaig amb tota la confiança, i això es nota”, explica el futbolista. El que té clar Jorge és la recepta per posar fi a aquests fantasmes: “He de fer alguna cosa i treballar molt més. Perdre la por del tot i potenciar la il·lusió que tinc per ser útil ja que si no em costarà entrar fins i tot en les convocatòries.”
Jorge té una característica que el pot fer molt útil per al cos tècnic llagosterenc, i és que tot i ser dretà ha jugat durant tota la carrera tant de central dret com esquerre. Ara mateix, el Llagostera no té gaires opcions per ocupar aquesta posició. El curs passat va disputar setze partits.
He de fer alguna cosa més perquè si no ho faig no em servirà ni per anar a les convocatòries
Jorge García
defensa del llagostera

“Quique Setién ha marcat una època al Lugo”

Jorge vol començar a ajudar el seu equip en un terreny de joc que coneix molt bé, l'Anxo Carro de Lugo. El central de Gijón va jugar un curs a les files del conjunt gallec (2013/14) i, de fet, el curs passat es va començar a consolidar en la defensa llagosterenca en aquest estadi. Jorge té clar que dissabte es trobaran un bloc força diferent del que s'ha vist a l'Anxo Carro els últims anys. “Continuen amb la idea de voler jugar bé a futbol, però és cert que han canviat moltes cares de la plantilla dels darrers cursos. El canvi més important és a la banqueta. La marxa de Quique Setién és molt important. Allà és un ídol. Va fer pujar l'equip i el va consolidar a segona divisió A”, va explicar Jorge, que el curs passat va jugar els 90 minuts en el primer retorn al que havia estat casa seva. En la plantilla actual s'hi mantenen cinc futbolistes que van compartir vestidor amb Jorge: el porter Jose Juan i els jugadors De Coz, Fernando Seoane, Manu i Carlos Pita.
Llegir mes / Leer mas...