divendres, 15 de gener del 2016

"L´extrem tarragoní es veu en condicions de jugar tot i que no tenia equip des de l´estiu". Article de @diaridegirona

Edu Oriol: «Quan vaig rebre l´oferta del Llagostera em va ser fàcil decidir»

L´extrem tarragoní es veu en condicions de jugar tot i que no tenia equip des de l´estiu

15.01.2016 | 07:09 Edu Oriol, el nou jugador del Llagostera, està encantat de la vida de tornar a terres catalanes. L'extrem de Cambrils després de tastar l'aventura a l'estranger, primer al Blackpool anglès i després a les files del Rapid de Bucarest, arriba al conjunt d'Oriol Alsina disposat a col·laborar en la salvació dels gironins a la Segona A. Edu Oriol signa fins a final de temporada i tot i trobar-se sense equip arriba en bona forma perquè estava entrenant-se amb l'Atlètic Balears. Com va dir d'ell el secretari tècnic, Gerard Escoda, la quarta incorporació dels blaugranes amb la lliga en marxa és la «d'un futbolista desequilibrant en l'u contra u, amb profunditat, bona arribada en els últims metres i un bon joc combinatiu». Format a les categories inferiors del Nàstic i del Barça, el tarragoní de 29 anys es mostrava il·lusionat del seu fitxatge pels llagosterencs i disposat a debutar demà mateix a la Romareda.
«Després de cinc mesos difícils a l'estranger tenir molt clar que volia tornar a Espanya, a l'estiu i per desconeixença de l'aspecte econòmic, a l'estiu vaig rebutjar dues ofertes per tornar aquí i després ja no va ser possible. Amb una criatura i la família jo no volia emprendre una nova aventura a l'estranger, llavors vaig demanar poder entrenar amb l'Atlètic Balears per mantenir la forma i poder signar per algun club en el mercat d'hivern», explicava ahir Edu Oriol que, tot i i tenir una proposta de l´Albacete, es va decantar per Llagostera: «al sortir l´opció de tornar a terres catalanes em va ser molt fàcil de decidir».
Oriol no va escatimar bones paraules per al seu equip nou equip, tot i que tampoc es penedeix dels anys que ha jugat a l'estranger. «El Llagostera és un club molt familiar i els nous companys m'ho estan posant molt fàcil, vaig arribar ahir (dimecres) i l'adaptació serà ràpida. Vaig coincidir al Barça B amb Benja amb qui hi mantinc una bona amistat i ell em va parlar meravelles del club, també coneixia a l'Eloy Gila», apunta Edu Oriol que no té problemes per jugar a qualsevol de les dues bandes: «Amb el pas dels anys i amb el Barça B vaig actuar a la banda dreta, però, això és tema del míster, sí que és veritat que en els dos últims anys he jugat a l'esquerra i com a segona punta».
Alsina: «Té molt desequilibri»
Oriol Alsina també va parlar ahir de l'arribada d´Edu Oriol destacant que «ens donarà molt de desquilibri, es tracta d'un jugador profund, amb un bon u contra u i molt treballador». Alsina diu que «ara l'Edu ha d'agafar el ritme de partits però en dues o tres setmanes agafaran un bon to».
Sobre la sortida del davanter murcià Juanto Ortuño, Alsina va explicar que «en Juanto no era titular sinó que era un recanvi, però, és jove i estic segur que d'aquí a uns anys el veuré jugant a la Primera Divisió però ara necessita jugar i aquí no li podíem donar els minuts». El brasiler Giva pot ser la següent baixa perquè amb l´arribada de Jose Carlos o Edu Oriol les bandes ja queden cobertes.
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera dels bessons". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

El Llagostera dels bessons

Tot i ser del tot anecdòtic, és ben curiós que amb l'arribada d'Edu Oriol el club llagosterenc ja tingui a les seves files tres jugadors que tenen germans bessons. El nou jugador de l'equip blaugrana té un germà idèntic que és ben conegut en el món del futbol professional: Joan Oriol juga actualment al Mallorca, i havia coincidit amb el flamant jugador llagosterenc en les categories inferiors del Nàstic i durant la temporada 2006/07 jugant amb el Reus a la tercera divisió. El curs passat van arribar a Llagostera dos jugadors més que també tenen germans bessons: d'una banda, hi ha la parella formada per Jorge García i Alejandro García. El germà del central asturià és porter i actualment milita al Barakaldo de 2a B. Els dos bessons van coincidir en la base de l'Sporting i en la primera plantilla des del 2005 fins al 2007. Per acabar, Imaz és idèntic al seu germà bessó Óscar Imaz, que ara mateix juga a 2a catalana amb l'EFAC Almacelles, i amb qui va coincidir al futbol de base del Lleida.
Darrera actualització ( Divendres, 15 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Objectiu: un pas endavant". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

Objectiu: un pas endavant

Edu Oriol. L'extrem de Cambrils es mostra satisfet del seu fitxatge pel Llagostera i assegura que els seus objectius són consolidar-se de nou en el futbol estatal i salvar el club llagosterenc

Edu Oriol en el centre de la imatge acompanyat de Gerard Escoda i de la presidenta Isabel Tarragó Foto: G.FREIXA.
1
L'últim fitxatge del Llagostera va fer ahir el seu primer entrenament a les ordres d'Oriol Alsina i tot el seu cos tècnic. Tot seguit, Edu Oriol va ser presentat oficialment com a nou futbolista llagosterenc. En l'acte, el de Cambrils va deixar ben clar amb quins objectius arriba a la Costa Brava: “Volia tornar al futbol estatal després d'un període a l'estranger. A l'estiu em vaig equivocar no acceptant algunes ofertes que em van sortir perquè no tenia gaire clar com estava el tema econòmic a Espanya després de dos anys fora. El Llagostera va mostrar interès per mi des del primer moment. Per mi significa tornar a fer un pas endavant jugant de nou a l'Estat, i ara el que vull és ajudar l'equip a salvar la categoria”, va remarcar el futbolista, que va reconèixer que també havia rebut una oferta de l'Albacete.
Guanyar profunditat
Durant la presentació, el secretari tècnic Gerard Escoda va confirmar que la sortida de Juanto Ortuño direcció a Portugal havia accelerat tota l'operació. De la nova incorporació, Escoda en va destacar algunes qualitats: “Arriba a Llagostera per ocupar una posició en què hi ha competència, però això ha de ser positiu per a l'equip. És bo en l'un contra un, i segurament té una mica més de profunditat que la resta de jugadors de banda que tenim”, va explicar el de Reus, que també va desgranar que la duració del contracte d'Edu Oriol serà fins al proper 30 de juny.
El jugador, conscient que aterra amb la temporada gairebé a la meitat, té clar que s'haurà de posar les piles de seguida per poder ajudar el seu nou equip: “M'he estat entrenant amb l'Atlètic Balears i físicament estic bé. Em fa falta agafar ritme de competició i això ho hauré de fer aprofitant els minuts que em donin.”
Edu Oriol va explicar que pot ocupar les dues bandes i fins i tot puntualment el lateral, però en els últims anys s'ha consolidat jugant a cama canviada: “A l'esquerra o de mitjapunta és on he jugat els últims temps i on em trobo més còmode. La posició però, la decidirà el tècnic”. Les possibilitats que Edu Oriol debuti aquesta setmana contra el seu últim equip a l'Estat espanyol –el Saragossa– dependran, d'una banda, que es pugui completar la seva inscripció en la lliga –el fet d'haver jugat per últim cop a l'estranger fa més feixuc el procediment–, i de l'altra de l'estat de la plantilla: “Podria entrar. Ho decidirem en funció dels jugadors que tenim tocats i de les sensacions que ens deixi en aquests primers entrenaments”, va explicar el tècnic, Oriol Alsina.
Pentinant el mercat
Amb l'arribada d'Edu Oriol i la imminent incorporació d'un lateral esquerre –el club necessita desencallar la sortida de Giva per deixar una fitxa lliure–, la direcció esportiva es mostra satisfeta amb la feina feta fins ara en el mercat hivernal: “Hem trobat jugadors importants quan encara queda molt mercat al davant. Això no és fàcil de fer. Ara esperem treure'n el rendiment esperat”, va comentar Alsina.
En les últimes setmanes del període de fitxatges, de ben segur que els ulls dels secretaris tècnics estaran centrats en la punta d'atac, ja que el gol és una de les mancances que més s'estan trobant a faltar.

ELS PROTAGONISTES

Per mi significa tornar a fer un pas endavant jugant de nou a l'Estat, i ara el que vull és ajudar l'equip a salvar la categoria
Físicament estic bé, però em falta ritme de competició. Hauré de guanyar-lo en els minuts que tingui
Edu Oriol
Extrem del Llagostera
És un jugador que ens donarà més profunditat a la banda. Té molt desequilibri
Gerard Escoda
sec. tècnic del llagostera
Llegir mes / Leer mas...

"Emilio Sánchez, la nota positiva". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

Emilio Sánchez, la nota positiva

Recuperat. El migcampista manxec s'ha entrenat tota la setmana amb l'equip i tot indica que després de dos mesos de lesió podrà tornar a ajudar l'equip des del camp. Querol i Ríos Reina seran dubte fins a última hora

La setmana a Llagostera va començar amb dues males notícies ja que Chumbi i Pitu van confirmar les seves lesions. Quan falta una sessió d'entrenament, però –l'equip s'exercitarà avui a Palamós abans de marxar amb autocar cap a Saragossa–, Oriol Alsina pot confirmar que recupera Emilio. El jugador manxec s'ha entrenat tota la setmana amb el grup, i tot indica que la seva reaparició es produirà a La Romareda. “Ja podem comptar amb ell. És un home que ha de ser important en aquesta segona volta”, va explicar ahir el tècnic llagosterenc.
Emilio va jugar l'últim partit amb el Llagostera el 8 de novembre a San Mamés, i a l'estadi de l'Athletic es va fer una lesió al turmell que al final s'ha allargat més de dos mesos. Tot i estar cridat a ser una peça fonamental al mig del camp llagosterenc, el manxec només ha acumulat vuit participacions després de vint jornades. Sense Pitu –sancionat i lesionat–, el Llagostera haurà de buscar un altre perfil que porti la batuta del joc a La Romareda, i Emilio, encara que no estigui a punt per jugar 90 minuts, ben segur que pot ser una peça a tenir molt en compte.
El dia del veredicte
Durant la setmana hi ha hagut diversos jugadors que han tingut contratemps i això els fa ser dubte per viatjar cap a Saragossa. D'una banda, Ríos Reina i Querol arrosseguen problemes físics i el cos tècnic haurà de valorar en l'últim moment si pugen a l'autocar en direcció a Aragó o si no se'ls veu preparats per aportar coses a l'equip i s'aposta per un altre perfil. En la sessió d'ahir no hi van participar cap dels dos.
Finalment, la mala fortuna que persegueix l'equip va afectar ahir Tito, que en el tram final de l'entrenament va rebre un cop a la cara que li va provocar una ferida. Caldrà veure si l'afecta per jugar.
Darrera actualització ( Divendres, 15 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...