dissabte, 5 de setembre del 2015

«Vull anar al Camp Nou a veure Neymar i les estrelles del Barça»

Article del Diari de Girona / per Ramon Ribas

05.09.2015 | 06:30
Mosquito després d´un entrenament a l´estadi Pla i Arbonés de Palafrugell.
Mosquito després d´un entrenament a l´estadi Pla i Arbonés de Palafrugell.
Thiago Rodrigues da Silva, conegut futbolísticament com a Mosquito, és un dels set davanters que Oriol Alsina i "scar Álvarez tenen a les seves ordres. L'atacant de Rio de Janeiro arriba cedit al Llagostera procedent del Vasco de Gama amb l'aval d'haver destacat amb la «canarinha» a la Copa Amèrica sub-15, on va marcar 15 gols, i es va coronar com a màxim golejador de la competició. Ara ja ha tastat el futbol europeu perquè va debutar en la primera jornada jugant els darrers 25 minuts contra l'Osasuna. Fent bo el seu sobrenom, Mosquito espera que l'Alabés sigui la primera víctima que pateixi la seva picada.
Com s'està adaptant al club?
Fa dues setmanes que sóc aquí i l'adaptació és molt bona gràcies a l'ajuda dels companys. Això em fa feliç, no m'agradaria individualitzar l'ajuda perquè tots s'estàn portant genial.
On viu?
Estic en un hotel a Platja d'Aro però estic buscant pis a Palamós.
Com a bon brasiler estarà content de tenir la platja tan a prop...
Sí, i tant! Tenir la platja a tocar em fa sentir com a casa.
Com es va sentir el dia del debut amb el Llagostera?
Estic molt content, a poc a poc m'entenc més bé amb els companys i espero d'aquí a unes jornades ajudar encara més.
Quins aspectes creu que ha de millorar?
Sobretot l'aspecte físic, però en dues setmanes he progressat molt.
Què li ha semblat la Segona Divisió A espanyola?
No la coneixia i espero que per mi sigui la porta d'entrada a Europa. En dues jornades ja he comprovat que és una Lliga molt disputada i que haurem de suar de valent per complir els nostres objectius.
Quan veurem el vertader Mosquito?
Crec que en una setmana ja estaré en el meu millor moment de forma.
Dos partits i el Llagostera no ha fet cap gol, això pot ser una oportunitat per veure Mosquito de titular?
Tots ens entrenem dia a dia per poder tenir una oportunitat i jo només em centro a estar preparat per si el tècnic em necessita.
Que a l'equip hi hagi Giva, un compatriota, li posa les coses més fàcils?
Sí, ens coneixem de la selecció, és una excel·lent persona i fa que l'adaptació sigui més fàcil.
Quin missatge enviaria a l'afició després de les dues derrotes en aquest inici de Lliga?
Que això només ha fet que començar, que el campionat és llarguíssim i que estiguin tranquils perquè estic segur que finalitzarem en un bon lloc a la classificació.
Té preparada alguna celebració especial per a quan marqui el primer gol amb la samarreta del Llagostera?
Miri, quan marco un gol procuro primer de tot agrair-ho a Déu i immediatament després procuro buscar i ajuntar-me als companys perquè ells són els qui m'ajuden dia a dia.
Coneix Neymar?
No el conec personalment, però espero conèixer-lo algun dia. Giva sí que el coneix. Estic desitjant anar al Camp Nou i veure un partit del Barça amb totes les seves estrelles i en especial un compatriota com és Neymar.
Llegir mes / Leer mas...

Els maldecaps són a la defensa

Article del Diari de Girona / per Ramon Ribas

Fran Cruz i Jorge García es perfilen com els candidats a substituir el lesionat Chus Herrero demà contra l'Alabès

05.09.2015 | 00:00 Sense els centrals purs Ruymán i Chus Herrero, tots dos lesionats, més l'adéu de Pedro Alcalá, fitxat pel Girona, els tècnics del Llagostera es veuran obligats a modificar demà contra l'Alabès l'eix de la defensa. En les dues primeres jornades de Lliga, Oriol Alsina i "scar Álvarez van apostar per situar dos dels nous fitxatges com a parella de centrals, Escassi i Chus Herrero, però la lesió d'aquest últim a l'Anxo Carro fa que Jorge García tingui molts números de sortir a l'onze inicial o, perquè no, la darrera incorporació dels del Gironès, Fran Cruz, es pugui estrenar amb la samarreta blaugrana.
Acabat d'aterrar tot just aquesta setmana, el defensa, l'exjugador del Còrdova podria gaudir dels seus primers minuts amb la samarreta blaugrana en el partit de demà davant l'Alabès. Amb la marxa de l'intocable Pedro Alcalá cap al Girona, i tenint en compte que la infermeria dels gironins es troba força plena de pacients, i que alguns d'aquests ocupen la demarcació de central, Fran Cruz, amb el suficient rodatge i bon to físic pels més de 500 minuts que ha jugat a la pretemporada, podria ocupar un lloc al centre de la defensa al costat d'Alberto Escassi, que ha actuat en aquesta demarcació en els dos partits disputats fins ara, i tot i ser migcentre, ha rendit a un bon nivell.
Alsina també disposa de l'asturià Jorge García per dissenyar la posició de central, sens dubte, la més perjudicada en aquest inici de Lliga, o resituar com havia succeït la temporada passada als polivalents Aimar o Tito. Preguntat sobre les possibilitats de debutar en el partit de demà davant el conjunt de Pepe Bordalás, el tècnic del Llagostera no va donar pistes i es va limitar a dir que «Fran Cruz s'ha entrenat molt bé però no coneix els companys, ni els mecanismes que tenim, i a més disposem d'alternatives com Jorge García, Tito o Aimar. De totes maneres, en Fran té les mateixex opcions que la resta dels seus companys».
La primera final
No sumar cap punt després de tres partits, òbviament no faria saltar totes les alarmes, però sí que faria augmentar el nerviosisme i la preocupació entre la plantilla llagosterenca. Tot just la Lliga ha començat a caminar però encadenar dues derrotes després de les dues primeres jornades no agrada a ningú, i molt menys a un home d'un marcat caràcter guanyador com és Oriol Alsina. Inconformista de mena, el tècnic del Llagostera no amaga que demà, davant d'un Alabès que, a diferència dels gironins, ha iniciat el campionat fent un ple al sis, la victòria comença a aparèixer a l'horitzó llagosterenc com una necessitat imperiosa: «a partir d'ara ens hem de prendre els partits com sempre se'ls ha pres el Llagostera, independentment de la categoria, és a dir, com una final». Oriol Alsina adverteix que el rival de demà «és un dels líders de la categoria i arriba amb una dinàmica molt positiva». L'entrenador maresmenc, satisfet del joc i actitud del partit a Lugo, que no del resultat, va afirmar ahir en la roda de premsa celebrada a Palafrugell que «guanyarem o perdrem però us puc assegurar que competirem segur».
La situació dels blaugranes a la Lliga, amb zero punts i zero gols a favor, no convida a demanar grans espectacles ni un joc excels, per aquest motiu, Oriol Alsina té clar que «prefereixo guanyar jugant malament que perdre'l jugant molt bé». L'entrenador del Llagostera va explicar que «ara en vuit dies jugarem tres partits, (dimecres vinent tenen Copa del Rei contra l'Albacete), i tenim la necessitat de sumar punts, no em val el consol que són 42 partits».
La manca de gol
De la manca de gol que ja va patir l'equip en l'inici de la temporda passada, Oriol Alsina, té clar que les oportunitats s'acabaran convertint perquè d'ocasions els seus futbolisten en generen, això sí, «la responsabilitat de fer gols és de tots, contra l'Osasuna no vam estar bé i tot i així vam estavellar dues pilotes al pal i a Lugo Chumbi en va tenir una de claríssima». Alsina reconeix que «l'equip està oferint un millor rendiment defensiu que no pas ofensiu però estic convençut que a dalt farem mal».
El preparador va quedar més satisfet del partit a Lugo que no pas de la imatge que els gironins van oferir en la primera jornada de Lliga a l'estadi palamosí davant l'Osasuna (0-2), en aquest sentit, Alsina, tot i les dues derrotes va assegurar que «no hi haurà cap revolució a l'onze perquè la imatge i el joc a Lugo em va agradar, a més, en els entrenaments els jugadors també han rendit a la perfecció».
En la roda de premsa, Oriol Alsina també es va referir als dos brasilers que han arribat aquest estiu a la disciplina dels gironins. El tècnic confia plenament en les seves capacitats i la recepta amb ells és la de tenir paciència perquè de futbol a les seves botes en tenen un munt: «Els brasilers Mosquito i Giva s'estan adaptant, no és un problema de qualitat sinó d'adaptació, de progressar físicament, són joves i segur que seran determinants«. El Llagostera tindrà les baixes segures de Gila, Ruymán, Emilio Sánchez i Chus Herrero pel partit contra l'Alabès, i és dubte Jordi López.
D'altra banda el club va informar que les entrades per al partit contra l'Alabès (17.00) només es podran adquirir demà a les taquilles del Nou Estadi des de dues hores abans a 12 (gol), 20 (preferent i zona visitant) i 30 (tribuna), euros.
Llegir mes / Leer mas...

Un bon inici de partit serà clau per puntuar

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

Llagostera. L'Alavés ha encarrilat els dos primers partits de lliga en la primera part. Els blaugrana hauran d'estar atents a l'arrencada

Alsina a Palamós Foto: L.S.

A falta del darrer entrenament que el Llagostera farà avui a Palamós, el tècnic, Oriol Alsina, té clar quin ha de ser el punt de partida per afrontar el duel contra l'Alavés. A l'entrenador llagosterenc li va agradar la intensitat i actitud dels seus homes en la segona part contra el Lugo, i té clar que si el seu equip vol sumar alguna cosa contra l'Alavés, una bona arrencada serà molt important. “Ens hem d'adaptar ràpid al rival i sortir amb l'actitud de la segona part contra el Lugo. No podem sortir adormits, ja que l'Alavés ha encarrilat les dues victòries que ha sumat en l'inici del partit”, assenyala el tècnic. I és que en els dos partits de lliga que han jugat els vitorians fins ara, en els primers minuts han estat d'allò més efectius. Contra l'Osca, l'Alavés va inaugurar el marcador en el minut 6 i, després de controlar sense problemes el primer temps, el conjunt de Bordalás va sentenciar a l'inici de la segona part amb dos gols més que col·locaven un 0-3 que ja va ser insalvable per als aragonesos malgrat la reacció final (2-3). Contra l'Oviedo, la força inicial encara va ser més contundent i abans del minut 20 de partit l'equip vitorià ja dominava per 2-0.
Més enllà de no deixar-se sorprendre en els primers compassos, a Llagostera també tenen clar que han de créixer en la part ofensiva si volen començar a sumar punts. El fet que tot just som a la jornada 3 i que el Llagostera ha generat ocasions en els anteriors partits no preocupa Alsina: “Hem de seguir creixent i estic segur que ho farem.”
Canvis sense revolució
Amb el seu habitual to enigmàtic, Alsina va comentar que té pensat introduir alguna modificació tant en l'onze inicial com en la convocatòria, que ha estat la mateixa en els primers dos partits de lliga. Una de les zones en què hi ha més incògnites és la defensa, ja que la parella que ha actuat en els dos enfrontaments inicials de la competició –Chus Herrero i Escassi– no es podrà repetir a causa de la lesió del defensa aragonès. “Estaria preocupat si no tingués cap recanvi per poder ocupar el central, però tenim bones opcions. Pot entrar Fran Cruz, tot i que encara no està del tot adaptat, i també hi tenim Jorge i Aimar”, va explicar el tècnic.

EL PROTAGONISTA

No podem sortir adormits. L'Alavés ha encarrilat les dues victòries que ha sumat en l'inici del partit. Hem de sortir amb molta força
Cal tenir ambició, millorar en la part ofensiva i seguir creixent. Estic segur que ho farem
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Llegir mes / Leer mas...

KIKO FEMENÍA MIGCAMPISTA DE L'ALAVÉS

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

“La seva necessitat es traduirà en molta intensitat”

“A Palamós és difícil tirar endavant els partits. Serà clau marcar un gol ràpid”

“Em transmet molta confiança”

Kiko Femenía celebra el gol que va aconseguir en la primera jornada de lliga contra l'Osca Foto: EL CORREO.
1
“Del Barça no en guardo un mal record. L'any del Madrid B i el mig curs parat van ser molt durs”
Kiko Femenía (2 de febrer del 1991) torna a sentir-se futbolista després d'un parell de cursos sense gaire protagonisme als terrenys de joc. Bordalás el va recuperar el curs passat a l'Alcorcón, i el tècnic de l'Alavés torna a confiar en ell perquè sigui una peça clau en l'esquema dels vitorians.
Dues jornades de lliga i l'Alavés ha sumat dues victòries. La temporada ha començat bé.
Sí, estem treballant dia a dia des de l'inici, per sumar ben ràpid punts. De moment, l'arrencada és molt bona i volem continuar així.
Només han encaixat dos gols en els dos primers partits. El segell defensiu de Bordalas és innegociable, no?
El curs passat vaig coincidir amb ell a l'Alcorcón, i sempre vol que els seus equips siguin molt sòlids en defensa. Les ocasions en atac sempre acaben arribant si es treballa bé al darrere. La idea és aquesta, no encaixar amb facilitat i aprofitar les ocasions que sempre tenim.
I en atac, l'Alavés també té pólvora amb homes com vostè o Toquero?
Sí, tenim jugadors amb gol, i fins i tot la gent que no està participant gaire col·labora perquè tot l'equip sigui millor. La idea és formar una gran família i de moment ho hem aconseguit, i això es tradueix en molta més confiança sobre el terreny de joc.
Afronten el segon partit a fora de casa. El primer es va complicar quan ja el tenien encarrilat. Què va passar?
A Osca ens vam posar 0-3, i al final, amb el 2-3 ens va tocar patir una mica. Tot i això, l'equip es va refer molt bé i va saber aguantar el resultat en els últims minuts. Tampoc ens hem d'irritar pels errors, ja que un gol va ser a pilota aturada i l'altre va ser un xut sorprenent amb la puntera. Són gols que podíem evitar, però l'equip en defensa crec que està en un bon nivell.
Visiten Llagostera. Quin partit esperen?
Esperem un partit molt complicat, això segur. Al seu camp sempre és molt complicat tirar endavant els partits. Segur que ens trobarem un Llagostera molt intens, ja que els comencen a fer falta els punts. No han començat bé i segur que aquesta necessitat es tradueix en intensitat. Si ells surten a totes, nosaltres hi haurem de posar encara més força.
El camp condiciona els rivals que visiten Palamós?
Potser una mica. En el nostre cas juguem en un camp més gran, i no sé com estarà la gespa. Tot i això, no hem d'estar pendents del terreny de joc.
No valen les excuses. Crec que serà important marcar un gol ràpid.
Bordalás devia ser decisiu en el seu fitxatge?
És clar que vaig fitxar per l'Alavés per ell i perquè és un club històric. A Alcorcón em va transmetre molta confiança, sé com treballa i m'agrada.
L'Alavés ha d'aspirar a més que la permanència?
Tenim clar que volem estar entre els millors, però la categoria és complicada. Si enganxes una mala dinàmica ets a baix, i a l'inrevés. Hem de competir i no pensar a llarg termini.
Fins a arribar a Alcorcón –gener del 2015– ho devia passar molt malament, no?
Sí, al Madrid B ni vaig jugar, i després vaig estar mig curs parat i va ser dur. Vull girar full i tornar-me a sentir futbolista. Ara estic content.
Del Barça tampoc en va sortir del tot bé, no?
Tampoc ho vull recordar gaire, però la veritat és que estic content de la meva etapa al Barça. El primer any potser va ser irregular, però el segon vaig jugar força i crec que a un bon nivell. A final de curs, em van dir que no comptaven amb mi, ja que havia de fer el salt al primer equip, i vaig buscar una sortida que em semblava bona.
Llegir mes / Leer mas...