dimecres, 2 de març del 2016

Horarios de la jornada 32 de la Liga Adelante

Actualidad | 1 MAR 2016

Horarios de la jornada 32 de la Liga Adelante

Los partidos de dicha jornada se disputarán entre el sábado 2 y el lunes 4 de abril de 2016.

Ya se conocen los horarios de los partidos de la 32ª jornada de la Liga Adelante, que se disputará entre el sábado 2 y el lunes 4 de abril de 2016.
La jornada arrancará el sábado a las 18:00 con cuatro partidos: AD Alcorcón - CD Mirandés, Elche CF - Real Zaragoza, SD Ponferradina - UE Llagostera y RCD Mallorca - CD Leganés.
La jornada continuará el domingo con el Nàstic de Tarragona - Córdoba CF, a las 12:00 horas del mediodía, y se cerrará el lunes con la disputa del duelo entre el Bilbao Athletic y el Real Oviedo a las 20:30 horas. Todos los partidos de la jornada 32 podrán seguirse en directo y en exclusiva en Movistar+, por Canal+ Liga 2.
Sigue toda la actualidad de LaLiga aquí.
© LaLiga - Año 2016
Llegir mes / Leer mas...

«El Llagostera té més arguments futbolístics que el Girona que vaig salvar del descens el 2012» . Article de @diaridegirona

«El Llagostera té més arguments futbolístics que el Girona que vaig salvar del descens el 2012»

02.03.2016 | 00:00
«El Llagostera té més arguments futbolístics que el Girona que vaig salvar del descens el 2012»
«El Llagostera té més arguments futbolístics que el Girona que vaig salvar del descens el 2012»
Secretari tècnic de la UE Llagostera. Una de les millors experiències a la banqueta de l'actual secretari tècnic del Llagostera va ser assolir la permanència del Girona 2011/12, que era a sis punts de la salvació quan se'n va fer càrrec a dotze jornades per al final. Salamero veu més fàcil salvar aquest conjunt blaugrana que, en aquell moment, el de Montilivi.
Javi Salamero es va fer càrrec del Girona, fent tàndem amb Rubi, el 25 de març de 2012 després que l'equip empatés a Cartagena (1-1). La destitució de Josu Uribe estava decidida fos quin fos el resultat a Cartagonova per fer un últim intent, a la desesperada, per buscar una reacció. A 12 jornades pel final, i amb la perspectiva de rebre el líder (Deportivo), el Girona era penúltim, amb 24 punts, a sis de la permanència. Miraculosament l'efecte revulsiu va funcionar i aquell equip va acabar sumant 25 dels últims 36 punts (només va perdre un partit, al camp de l'Hèrcules) per acabar mantenint la categoria sense necessitat d'aprofitar el descens administratiu del Vila-real B, arrossegat per la caiguda del seu primer equip a Segona A. Ara el Llagostera també és a 6 punts de la salvació i té no 12, sinó 15 partits per endavant.
Troba similars les situacions d'aquell Girona 2011/12 i la de l'actual Llagostera?
Sincerament, no. M'explico: per resultats, sí, perquè la diferència amb la permanència era la mateixa, però hi ha molta distància entre el nivell de joc que tenia aquell Girona amb l'actual Llagostera. Aquella temporada 2011/12 el Girona tenia una línia de futbol bastant fluixa, havia tingut anteriorment a la meva arribada dos tècnics, i no se li veien símptomes de recuperació. Ara el Llagostera està jugant bé, fa mèrits per guanyar partits importants contra rivals de pes com el Girona o l'Alabès, però els resultats no acompanyen. Que hi hagi bon joc ja és tenir molt de recorregut guanyat. En aquell Girona es tractava d'implantar un estil de joc eficient en atac i contundent en defensa. Veig més arguments futbolístics en aquest Llagostera que en aquell Girona, l'equip és un altre respecte a la primera volta. Aquí tothom és sensible a la situació que es viu i tots tenim molt clar quin és l'objetiu. Amb uns números normals a fora de casa, estaríem fora del descens. Hem de millorar aquesta assignatura pendent i dissabte a Elx tenim una nova oportunitat per aconseguir-ho.
El Girona 2011/12 no va guanyar el primer partit a fora fins la jornada 35, a Sabadell (2-3).
No recordava aquesta dada. Només sé que quan vaig entrar hi havia un dèficit alarmant de victòries i que se n'havien d'aconseguir 7 o 8 en els últims dotze partits de lliga. El Consell, en aquell moment, va fer una fugida cap endavant amb la meva incorporació. El desencís era total. Es pensaven que es consumaria el descens. La sorpresa va ser que el dia del meu debut vam guanyar el líder, el Deportivo (1-0). Vam tenir sort, i això ens va donar confiança. Els jugadors mateixos van creure en les seves possibilitats i va sortir bé. Ara el cos tècnic està fent una bona feina. Hi ha gent qualificada per treure la situació endavant. Cal encadenar un parell de victòries que ens ajudin a apropar-nos als llocs de salvació.
Organitzar dinars, curses de karts, i d'altres sessions lúdiques ajuda en aquestes situacions?
Ja sé per on va... alguns en van dir Salamerades! Miri, quan el futbolista té dubtes sobre tot, sobre el seu propi futbol, la capacitat del conjunt, l'estratègia... aleshores el més important és una sobredosi de cohessió de grup. I per això qualsevol activitat que ajudi a fer-los somriure, a desinhibir-los, és bona. Ajuda a competir en millors condicions. Alerta, també cal que l'equip estigui bé físicament, eh? L'actual Llagostera té jugadors que han demostat, contra rivals de dalt, que són capaços de jugar a bon nivell. I això em fa ser optimista. Hi ha possibilitats de salvar la categoria, tot i que seria viure en la irrealitat dir que l'amenaça del descens no és seriosa.
Hi creia tant, com ara en el Llagostera, en aquella permanència del Girona?
Vaig agafar l'equip quan feia un any i mig que estava a l'atur. I tant que hi creia! Fermament!. Hi havia jugadors molt bons, com Coro i Acuña, però tenia clar que amb mesures continuistes no ens en sortiríem. Calia girar la truita, fer alguna cosa diferent encara que la gent em prengués per boig. Vaig alliberar els jugadors. Els vaig fer veure que la situació era la que era i que l'única cosa que podien fer era oblidar-se de tot i demostrar com de bé sabíen jugar a futbol. Li admetré que en els meus tres o quatre primers dies vaig deprimir-me molt preparant el partit contra el Deportivo. Els veia tan superiors, amb jugadors com Valerón, Guardado, Ricky... que em feia la sensació que no teníem cap possiblitat. Vaig estar dos o tres dies sense dir gairebé res a ningú. Després vam parlar amb Rubi, vam decidir concentrar-nos en un parell de detalls que ens va semblar que els podríen fer mal i la cosa va sortir bé. Amb Rubi discutíem molt els plantejaments i de la suma dels dos en va sortir l'èxit.
La clau, per tant, en situacions com aquesta és alliberar els futbolistes?
Alliberar-los, que hi hagi una bona cohessió de grup, i encadenar un parell de bons resultats per millorar l'autoestima. Al final si el missatge arriba sense resultats va perdrent força. És important que el jugador també vegi que les pautes que se'ls donen els porten als resultats esperats.
Era més fàcil o més difícil salvar aquell Girona respecte a l'actual Llagostera?
Per mi era més complicat salvar aquell Girona que aquest Llagostera, perquè aquell equip no competia. El Llagostera està ben viu. Els rivals saben, a casa i a fora, que som un rival complicat.
Caldran 50 punts per assolir la permanència o menys?
Jo penso que amb entre 45 i 47 punts estarem a prop de la salvació. Els 50 et donen tranquil·litat però sovint no fan falta. A casa hem de competir vingui qui vingui i a fora hem de resoldre la nostre assignatura pendent per tal que surtin els comptes.
S'han d'oblidar dels àrbitres?
Només estem dient el que està passant. Esclar que nosaltres fem una gran reflexió i sabem que hi ha coses a millorar, però l'aspecte arbitral no ens està ajudant.
Es treballa igual que a l'inici de la temporada o hi ha més nervis?
Tothom està sensibilitzat per la causa. S'entrena i es juga amb els cinc sentits i tots treballem amb la màxima intensitat per fer real l'objectiu de la permanència.
S'ha fet un tall ja a baix? Quins seran els rivals en la lluita?
Tot està tant igualat que no es decidirà fins al final. Quan quedin sis o set partits ho veurem més clar. Per mi el Llagostera és un candidat a sortir del descens.
El Girona ha deixat de ser rival en la zona baixa, els veu mirant cap amunt?
Al Girona el veig fora del descens perquè n'està fora. Han passat la crisi de resultats, s'han refet, i ara amb els arguments ofensius que tenen estaran lluitant pels llocs de privilegi fins a final de temporada. A més són un equip ben dirigit, que sap a què juga.
Llegir mes / Leer mas...

"Oblidar-se dels arbitratges per mirar endavant". Article de @educiu a @lesportiucat

Oblidar-se dels arbitratges per mirar endavant

La plantilla del Llagostera està molt molesta amb alguns dels arbitratges que ha rebut aquesta temporada, sobretot el de l'últim partit contra el Girona, en el qual Munuera Montero va assenyalar un polèmic penal d'Aimar sobre Jaime Mata que va decantar el partit a Palamós (0-1). Tot i així, el conjunt llagosterenc, que també fa autocrítica, vol deixar enrere tot el que faci referència a l'estament arbitral i es vol centrar en el pròxim partit contra l'Elx com a única via per redreçar la mala situació actual. “Volem deixar de banda tot el que ha passat amb el tema dels àrbitres, perquè de vegades sembla que ho centrem molt en això i no ens beneficia”, explica David Querol. Unes paraules molt semblants a les del seu company Jesús Imaz: “És cert que últimament hi ha personatges que no ens estan ajudant gens, però no ens queda més remei que tirar endavant per sortir del descens; no podem deixar escapar més punts. No ens podem centrar només en els arbitratges, perquè també som nosaltres els que hem de guanyar els partits, independentment que un senyor ens xiuli a favor o en contra.”

Ríos Reina

18 partits (1.104')
0 gols
El sevillà acumula els últims quatre partits lesionat. Quan ha jugat, el rendiment de l'esquerrà ha estat inferior al del curs passat.

Edu Oriol

2 partits (74')
0 gols
Arribat al gener, només ha jugat dues estones abans de lesionar-se. Està a punt de reaparèixer després de quatre jornades de baixa.

David Querol

19 partits (1.536')
4 gols
Titular a l'extrem dret, tot i que els problemes físics també li han fet la guitza. Sense anar més lluny, va jugar l'últim partit infiltrat.

Juanto

10 partits (523')
3 gols
L'ara jugador de l'Os Belenenses va ser una peça destacada en el seu pas pel Llagostera, però les lesions també el van acompanyar.

Giva

11 partits (628')
2 gols
La seva marxa a l'hivern va ser més per falta de compromís i de disciplina, però abans també s'havia perdut partits per lesió.

José Carlos

3 partits (108')
0 gols
Un altre fitxatge del mercat d'hivern. Poca aportació en els tres partits disputats i ara ja enllaça set enfrontaments lesionat.
Darrera actualització ( Dimecres, 2 de març del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"Les bandes, castigades". Article de @educiu a @lesportiucat

Les bandes, castigades

Els blaugrana s'han vist molt afectats per les lesions a la posició d'extrem al llarg de la temporada, fet que ha obligat a reconvertir jugadors

Edu Oriol es va entrenar ahir amb el grup i podria reaparèixer després de quatre partits de baixa

Imaz, amb Giva en segon pla, en un partit de la primera volta Foto: AGENCIA LOF.
1
El malefici del Llagostera amb les lesions sembla que no tingui fi. A l'espera de conèixer els resultats de les proves mèdiques fetes a Marcos Tébar i Jordi Masó, lesionats diumenge, el conjunt llagosterenc tampoc podrà buidar la infermeria de cara a la propera jornada, ja que jugadors com ara Álex Cruz, José Carlos, Ríos Reina i Jordi López no estaran disponibles per diferents problemes físics. Sí que podrien reaparèixer Chumbi (ja va anar convocat contra el Girona) i Edu Oriol, que ahir ja es va entrenar amb el grup després de quatre setmanes lesionat.
La baixa d'Oriol ha estat una més pel que fa als jugadors de banda del Llagostera, que no han parat de tenir problemes físics al llarg de la temporada. No se n'ha escapat ningú, des de Juanto i Giva, que ja no són al club, passant per Ríos, un habitual amb molèsties, fins a José Carlos i el mateix Edu Oriol, arribats en el mercat d'hivern i que amb prou feines han pogut participar per culpa de les lesions (sumen 182 minuts i 0 gols entre tots dos). Tot aquest cúmul de problemes han provocat que l'entrenador, Oriol Alsina, s'hagi vist obligat a reconvertir jugadors en molts partits. Per exemple, en les últimes jornades el tècnic ha col·locat Jesús Imaz a la banda esquerra, quan el lleidatà sol estar més acostumat a jugar com a mitjapunta.
Per al que faci falta
“Fa molt de temps que tenim aquest problema de les lesions, que anem justos a les convocatòries i amb gent que no pot entrenar-se durant la setmana per intentar arribar al partit, però sembla que a poc a poc ho anirem solucionant buidant la infermeria. Jo sóc més mitjapunta, però per diferents circumstàncies estic jugant a la banda; en el Lleida també ho vaig fer, i la veritat és que m'hi sento còmode. Nosaltres, quan juguem amb un joc més directe, en Juanjo ens dóna molt baixant pilotes i hem d'estar pendents de les caigudes, i és interessant que tingui jugadors més petits al seu costat per poder combinar”, explica Jesús Imaz, pitxitxi de l'equip amb quatre gols, els mateixos que ha marcat David Querol.
Precisament el reusenc és un altre dels futbolistes del Llagostera que han flirtejat amb les lesions al llarg de la temporada. Sense anar gaire lluny, Querol va jugar el derbi gironí infiltrat per culpa d'un problema a l'esquena arran d'un cop fortuït amb Escassi, i ahir el jugador no va completar l'entrenament per culpa d'una contractura cervical. Tot i així, Querol es mostra convençut que no tindrà problemes per arribar al següent partit. “Espero que sí; contra el Girona em vaig trobar bé i ara espero que no sigui res. Pel que fa a les posicions de banda, estem tenint moltes lesions de jugadors molt importants. A poc a poc n'anirem recuperant, i això ajudarà l'equip, però evidentment que ens ha perjudicat fins ara”, explica Querol, que, com Imaz, tampoc juga en la seva posició preferida: “A mi m'agrada jugar en punta, però l'entrenador és qui mana i jo jugaré on se'm necessiti, a l'extrem, al lateral... on sigui, per ajudar l'equip.”
En les últimes jornades també ha actuat a la banda Natalio Lorenzo, segurament el fitxatge d'hivern amb més incidència en el Llagostera juntament amb el migcampista Marcos Tébar. Sí que és veritat que Natalio, que encara no s'ha estrenat de cara a porteria en els cinc partits que ha jugat fins ara (tots cinc de titular), ja jugava d'extrem en el Numància, encara que la seva posició més natural és la de davanter centre.
No tiren la tovallola
Tot i ocupar l'última posició de la taula i tenir la permanència a sis punts, la plantilla del Llagostera es mostra convençuda de poder redreçar el rumb, començant per guanyar el pròxim partit al camp de l'Elx (dissabte a les 18 h), fet que suposaria el primer triomf del curs a domicili. “Queda molta lliga, i guanyar l'Elx pot ser un punt d'inflexió”, diu Querol. “L'equip té capacitat per salvar-se i lluitarem fins al final per aconseguir-ho. El joc sembla que ja ens acompanya, ara només ens falten els resultats”, conclou Imaz.

ELS PROTAGONISTES

A les bandes estem tenint moltes lesions de jugadors molt importants. A poc a poc n'anirem recuperant, i això ajudarà l'equip

ES LESIONEN AVIAT

José Carlos i Edu Oriol, arribats en el mercat d'hivern, només sumen 182 minuts (i 0 gols) entre tots dos

HANDICAP COMÚ

A mi m'agrada jugar en punta, però jugaré on se'm necessiti, a l'extrem, al lateral...
David Querol
atacant del llagostera

RECONVERTIT

Fa molt de temps que tenim aquest problema, però sembla que a poc a poc ho anirem solucionant buidant la infermeria
Sóc més mitjapunta, però per diferents circumstàncies estic jugant a la banda
Jesús Imaz
mitjapunta del llagostera
Ríos i Querol han tingut problemes físics al llarg del curs, com també Juanto i Giva, que ja no són al club
En les últimes jornades Alsina ha col·locat Jesús Imaz a la banda esquerra a causa de les baixes
Llegir mes / Leer mas...