dimarts, 29 de març del 2016

"El Llagostera inaugura la gespa de l’Arenys de Mar". Escriu @MarckComamala (@elconvocat).

Marc Comamala
Durant el matí de dilluns, la Unió Esportiva Llagostera ha participant en els actes d’inauguració de la nova gespa artificial de l’estadi municipal d’Arenys de Mar, amb un partit que l’enfrontava amb el conjunt del municipi.
Durant l’escalfament, el conjunt de la Costa Brava ha tingut el detall de deixar participar-hi a membres del futbol base d’Arenys. Abans de començar el partit s’ha fet un reconeixement a Ramon Puigmartí, qui ha estat directiu, entrenador, delegat i col·laborador del Club de Futbol Arenys de Mar durant quasi tota la seva vida. A les 12h ha començat el partit que ha finalitzat amb el resultat CF Arenys 0-4 UE Llagostera, repetint el marcador del diumenge a casa davant l’Alcorcón però amb golejadors diferents –Jorge, Imaz (2) i Chumbi.
Llegir mes / Leer mas...

"SuperNatalio". Escriu @MarckComamala (@elconvocat).

UE Llagostera 4-0 AD Alcorcón

Natalio va firmar un hat trick abans del descans que va sentenciar el partit.


Marc Comamala

Marc Comamala

Director
Durant la prèvia ja ho avisava la Unió Esportiva Llagostera i vestia als seus jugadors com a superherois per enfrontar-se a l’Alcorcón. Un d’ells s’ho va prendre al peu de la lletra i va sortir al camp amb la capa lligada.
Els de la Costa Brava van sortir a pel partit i Pitu va avisar a Jiménez amb un llançament de falta al minut 7. Pocs minuts més tard era Juanjo qui ho provava de xilena però topava amb Jiménez de nou. L’Alcorcón també ho va intentar amb una arribada d’Óscar que es driblava a René quedant-se molt escurat per marcar.
Si tens problemes, truca a Natalio
Al minut 26 Samu penjava la pilota dins l’àrea i Natalio l’enviava al fons de la xarxa per  aconseguir el seu primer gol des que és al Llagostera (1-0). No va tardar gaire en repetir, només 3 minuts, quan superava a Jiménez en un mà a mà per fer el segon de l’equip i del compte particular. El tercer va arribar al 39’, quan Natalio, el més murri de la classe, li va aconseguir robar la pilota al porter visitant i feia el hat trick i amb el  3-0 s’arribava al descans. Natalio és el primer jugador en marcar tres gols en un partit pel Llagostera des que ho va fer Guitart a Tercera divisió.
A la represa l’Alcorcón va sortir amb més força i ho va provar amb les accions de David Rodríguez o de Pastrana però es va topar amb un Llagostera molt ben posicionat al terreny de joc i còmode i segur pel resultat que reflectia el marcador. Oriol Alsina va fer entrar a Emilio (62’) que va donar més pausa al joc, que beneficiava als visitants. Ja al 75’ Fofo sentenciava el partit aprofitant una magnífica passada de Tébar i que posava el 4-0 en una supernit a Palamós.
Al finalitzar el partit, el tècnic Oriol Alsina es mostrava content amb l’equip i donava les gràcies a l’aficionat per animar “sense ells no hauria estat possible”.
Els tres punts deixen a la Unió Esportiva Llagostera amb 28 punts, 5 per sota de l’Almería, el primer rival fora de descens. Aquest cap de setmana els de la Costa Brava visiten a la Ponferradina el dissabte.

UE Llagostera: René, Chus Herrero, Masó, Escassi, Samu, Fofo (Álex Cruz 76′), Pitu (Emilio 62′), Ríos (Imaz 69′), Marcos Tébar, Juanjo i Natalio.
AD Alcorcón: Dani Jiménez, Chema, Bellvís (Răzvan  60′), Fernando Román, Nélson, Fausto, Óscar, Plano (Máyor 31′), Natxo Insa, Campaña, Toribio (Pastrana 31′) i David Rodríguez.
Àrbitre: Dámaso Arcediano Monescillo.
Targetes: A Fofo i Samu del Llagostera. A  Oscar, Román, Fausto, Chema, Campaña i Răzvan de l’Alcorcón.
Gols: 1-0 (26′). Natalio, 2-0 (29′). Natalio, 3-0 (39′). Natalio, 4-0 (75′). Fofo.
Camp: Municipal de Palamós – 3100 espectadors.

Llegir mes / Leer mas...

"Enlloc com a casa ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Enlloc com a casa

El Llagostera, que ja ha igualat la marca de triomfs del curs passat al Nou Estadi (8) s'agafa al factor camp per mantenir ben viva l'esperança

29.03.2016 | 08:13
Els jugadors del Llagostera, celebrant un dels gols de Natalio.
Els jugadors del Llagostera, celebrant un dels gols de Natalio.


Si el Llagostera pogués jugar els onze partits que resten a l'estadi Palamós-Costa Brava, el conjunt d'Oriol Alsina tindria molts números de salvar-se. Perquè per als blaugrana, com a casa, enlloc. Al Nou Estadi hi han aconseguit 26 dels 28 punts que acumulen, i allà, gràcies al 4-0 de diumenge contra l'Alcorcón, ja hi han igualat la marca de vuit triomfs que hi van assolir el curs passat. És un avantatge a tenir molt en compte comprovar com els gironins disputaran quatre dels sis últims partits a casa, ni que sigui contra rivals de primera fila (Oviedo, Còrdova, Saragossa) o directíssims (Almeria).
Un exemple ben clar de la solidesa de Llagostera davant la seva afició s'observa fent un cop d'ull al balanç dels d'Alsina en els cinc partits de la segona volta com a locals, uns registres que com bé va apuntar el tècnic serien "números de play-off". Alsina té clar que de seguir amb aquesta dinàmica fins a final de curs "ens salvaríem, però és difícil mantenir aquest ritme. Estem convençuts de poder fer-ho i la mostra és la intensitat i compromís dels jugadors".
Els cinc partits esmentats dels llagosterencs a casa de la segona volta presenten un magnífic botí de 10 punts de 15 possibles, amb 9 gols a favor i tant sols 1 en contra, el que va marcar de penal Àlex Granell per donar el derbi al Girona a finals de febrer (0-1). Els d'Alsina, exceptuant aquella desfeta, han guanyat tres partits i han assolit un empat en els altres partits com a local: triomfs per 2 a 0 contra l'Albacete, 3 a 0 sobre el Mallorca i 4 a 0 a l'Alcorcón, mentre que davant el Lugo el resultat va ser d'empat a zero. Per aquest motiu, el tècnic es mostra esperançat quan fa un cop d'ull al calendari: "si arribem en les darreres sis jornades amb opcions, quatre partits seran a casa i jugant amb el futbol que fem davant la nostra gent ens veiem capaços de tot".
Encara queden per jugar sis partits a l'estadi palamosí, però, amb la golejada aconseguida davant l'Alcorcón (4-0), el Llagostera ja suma les mateixes vuit victòries que les aconseguides en tota la temporada passada. Aleshores, el balanç final dels blaugranes a casa en el primer exercici a la Segona Divisió A va ser de vuit victòries, cinc empats i vuit derrotes (29 punts de 63).
En l'actualitat, l'equip dirigit per Oriol Alsina i Òscar Álvarez és ben a prop de millorar els números com a local del curs passat perquè amb els sis partits pendents per jugar-se al Palamós-Costa Brava, la xifra és de 26 punts dels 45 en joc. El grapat de gols aconseguits davant l'Alcorcón (4-0), també van ajudar a engreixar l'apartat golejador dels blaugrana a casa. El hat-trick de Natalio i el gol final de Fofo, van fer que el Llagostera sigui un dels equips més golejadors a camp propi amb 23: empatat amb el Numància és el quart conjunt més realitzador a casa. Només l'Oviedo (26), el Leganés (25) i el Mirandés (24), poden presumir d'haver celebrat més gols que els gironins i els sorians al seu camp.
El gol a casa és una assignatura més que superada i Alsina va quedar més que satisfet de les ocasions generades i de l'estrena golejadora de Natalio i Fofo. Ara el gran repte és a fora. Dissabte, a Ponferrada, els blaugrana ho intentaran una vegada més.
Llegir mes / Leer mas...

"El que és bo es fa esperar". Article de M Salgas @lesportiucat

El que és bo es fa esperar

Natalio va estrenar amb un ‘hat-trick' el seu caseller de gols amb el Llagostera 651 minuts i 9 jornades després del seu debut

És la segona vegada en la seva carrera que el davanter valencià marca tres gols en un mateix partit, després d'aconseguir-ho el 2009 en un Múrcia-Irun (3-0)

Natalio fa un tres amb els dits després de marcar el seu últim gol contra l'Alcorcón Foto: GLÒRIA SÁNCHEZ / ICONNA.
1 2
Només 12 minuts va trigar Natalio Lorenzo a marcar el seu hat-trick en el partit de la 31a jornada entre el Llagostera i l'Acorcón, que va acabar amb victòria dels homes d'Oriol Alsina (4-0). El davanter valencià encara no havia estrenat el compte golejador des de la seva arribada al Llagostera en el mercat d'hivern. Va jugar el seu primer partit contra el Numància en la 23a jornada, el 31 de gener, i fins al primer gol contra l'Alcorcón va estar 651 minuts i 8 jornades amb el caseller buit. Finalment, 56 dies després de debutar, va poder marcar el primer gol en culminar una bona centrada de Ríos Reina (26'). Només dos minuts després, Natalio burlava els centrals de l'Alcorcón, es plantava sol davant Dani Jiménez i el tornava a superar. L'últim gol, encara abans del descans (38'), el va aconseguir amb murrieria en pispar la pilota al porter visitant i marcar amb facilitat.
Natalio segellava així el segon hat-trick de la seva carrera esportiva. El primer el va marcar el 22 de novembre del 2009 en el partit de la mateixa categoria que el Múrcia va guanyar contra el Real Unión (3-0).
El valencià va marxar del camp municipal del Palamós amb la pilota firmada per tots els seus companys sota el braç: “M'estava costant fer el primer gol, però sabia que arribaria i ara espero que continuï la ratxa”, valorava Natalio, que també va agrair “la confiança” d'Oriol Alsina malgrat la sequera. La seva actuació va merèixer els elogis del tècnic llagosterenc, que el va fer jugar en punta després d'unes jornades col·locant-lo a la banda: “És clar que la seva posició és aquesta. El vam posar a la banda i no va funcionar tan bé. Ell juga vorejant el fora de joc. Havia generat moltes ocasions, però no havia tingut encert.”
Natalio no en va fer prou amb els tres gols i, malgrat que el partit va quedar sentenciat amb el seu hat-trick, també va tenir una bona quota de protagonisme en el segon temps, amb tres ocasions més que no va poder convertir, però que van fer anar de corcoll els defenses de l'Alcorcón, que diumenge devien somniar en ell. Més enllà de treure's de sobre el neguit per no haver marcat encara cap gol amb el Llagostera, Natalio va valorar la seva aportació en funció de les necessitats de l'equip, que ara és a cinc punts de la permanència i que continua somiant en la possibilitat de salvar la categoria: “Sabíem que era importantíssim. Havíem estat tota la setmana treballant molt. Cada partit a partir d'ara serà una final, i avui [per diumenge] era la primera. El nerviosisme que es respirava al vestidor era normal, però l'equip venia amb ganes i volia menjar-se el món.” Natalio també va destacar l'efectivitat de l'equip a casa i va expressar el desig de traslladar-la a fora: “A casa l'equip es troba fort. Ara tenim la feina pendent de fer-ho bé a fora, i la propera jornada anirem a donar la cara a Ponferrada, contra un rival directe. Veig l'ambient del vestidor i el plantejament del mister i crec que podrem donar molta guerra.” Per acabar, el valencià va dir que el Llagostera no està, ni de bon tros, mort: “Qui ens vulgui descartar, ja s'ho farà. Nosaltres lluitarem fins al final. Penso que aquest equip estarà a l'altura i que ho podrem aconseguir. Aquest vestidor s'ho mereix.”
Ha estat un partit somniat, per emmarcar. El resultat contra l'Alcorcón
és molt important
Natalio
DAVANTER DEL LLAGOSTERA
Fora de casa arrisquem més perquè volem guanyar. Hem perdut partits molt oberts, però les coses canviaran

Primer ‘hat-trick' a segona A

El hat-trick de Natalio –en la foto, amb la pilota firmada pels companys– és el primer d'un jugador del Llagostera en dues temporades a segona A. L'últim hat-trick del Llagostera l'havia marcat Francesc Guitart al camp de l'Ascó (0-3) el 5 de desembre del 2010 (3a divisió). El de Natalio també va ser el sisè hat-trick d'aquesta temporada a segona. Els altres els han fet Yuri (Ponferradina), Torres (Osasuna), David Rodríguez (Alcorcón), Aketxe (Athletic B) i Juan Villar (Valladolid).
Llegir mes / Leer mas...

"El punt dèbil és fora de casa". Article de M Salgas @lesportiucat

El punt dèbil és fora de casa

Sòlid a Palamós. El Llagostera és el segon millor equip a casa de la segona volta i el novè des de l'inici de la lliga, però els seus registres en els desplaçaments, on només ha aconseguit 2 punts, no el deixen sortir de la zona de descens

El Llagostera continua penúltim de la classificació malgrat que és el segon millor equip a casa en la segona volta. L'equip d'Oriol Alsina acumula 10 punts al municipal de Palamós des de la jornada 22 –la primera de la segona volta– gràcies a les tres victòries i a l'empat que hi ha aconseguit en cinc partits disputats, en els quals ha marcat gairebé dos gols per partit (9) i només n'ha encaixat un. El Nàstic, amb 11, és l'únic equip que ha sumat més punts a casa durant aquest període, i tres equips més –l'Oviedo, el Leganés i l'Almeria– empaten a 10 punts amb el Llagostera. L'average de gols favorable als llagosterencs (+8), però, els situa segons d'aquesta classificació.
La solidesa del Llagostera a casa no ve d'ara. És el novè equip de la lliga que ha aconseguit més punts al seu feu (26 de 45 possibles) des de la primera jornada, tot i que hi ha jugat un partit menys (15) que alguns dels rivals que el superen en aquest apartat. Els seus números a casa, doncs, semblen més propis d'un equip de la part mitjana de la taula –hi ha guanyat tants partits (8) com el segon classificat, l'Alavés–, però no hi ha manera que el Llagostera deixi les posicions de descens.
A fora no hi ha manera
El motiu que explica la mala classificació del Llagostera cal buscar-lo lluny de Palamós. I és que el punt dèbil del Llagostera continuen sent els desplaçaments. Els jugadors d'Oriol Alsina només han aconseguit 2 punts de 48 en joc en 16 visites als rivals, un balanç pobríssim –el pitjor, de llarg, de la categoria– que el Llagostera està obligat a corregir a partir del desplaçament següent, dissabte que ve a Ponferrada, si vol sortir del fons del pou. Tant els jugadors com el cos tècnic en són ben conscients: “El més important és aconseguir contra la Ponferradina la primera victòria a fora per agafar confiança per al tram final de la lliga”, explicava Ríos Reina després del partit contra l'Alcorcón. L'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, s'expressava de manera semblant: “A veure si d'una vegada podem deixar enrere el malson fora de casa. Si juguem com en els últims partits tindrem possibilitats de puntuar.”

LA DADA

2a volta a casa
Equip PT PJ PG PE PP GF GC
Nàstic 11
5 3 2 0 6 3
Llagostera 10
5 3 1 1 9 1
Oviedo 10
5 3 1 1 10 5
Leganés 10
5 3 1 1 6 2
Almeria 10
5 3 1 1 5 4
Osasuna 9
5 2 3 0 7 2
Numància 9
5 2 3 0 8 5
Girona 9
5 2 3 0 7 4
Alcorcón 9
5 2 3 0 6 4
Alavés 9
5 2 3 0 3 1
Saragossa 9
5 3 0 2 6 6
Valladolid 8
5 2 2 1 7 3
Mallorca 8
5 2 2 1 7 6
Mirandés 7
5 2 1 2 10 5
Tenerife 7
5 1 4 0 4 2
Elx 7
5 1 4 0 3 2
Lugo 7
5 2 1 2 8 9
Ponferradina 7
5 2 1 2 4 6
Osca 6
5 2 0 3 6 6
Albacete 6
5 1 3 1 7 8
Athletic B 3
5 1 0 4 5 10
Còrdova 0
5 0 0 5 4 10

LA DADA

10
punts
ha aconseguit el Llagostera a casa en la segona volta, segon millor registre de tots els equips.
2
punts
només ha sumat
el Llagostera en els 16 desplaçaments des de l'inici de la temporada.
Llegir mes / Leer mas...

"Àlex Cruz, probable titular a Ponferrada". Article de M Salgas @lesportiucat

Àlex Cruz, probable titular a Ponferrada

Continuïtat. El jugador, que va debutar diumenge, serà l'encarregat de substituir Samu, que va veure la cinquena targeta groga

Fofo controla la pilota contra l'Alcorcón Foto: G.S. / ICONNA.
1
Àlex Cruz va debutar diumenge amb el Llagostera. El jugador, fitxat en el mercat d'hivern, va entrar al camp en el minut 75 de partit per substituir Fofo. Cruz s'havia lesionat als isquiotibials en el segon entrenament amb el seu nou equip. En el partit de fa dues jornades, contra el Valladolid, va entrar per primer cop en la convocatòria, i la seva estrena es va produir una jornada després. El lateral esquerre tindrà continuïtat en el proper partit, contra la Ponferradina, que jugarà amb tota probabilitat com a titular després de la sanció d'un partit que rebrà Samu de los Reyes després de provocar la cinquena targeta groga –malgrat la transcendència del proper partit– perdent temps en un llançament de banda.
Els nous destaquen
Els jugadors arribats en el mercat d'hivern van ser protagonistes contra l'Alcorcón. Cruz ho va ser per debutar i Natalio, amb tres, i Fofo, amb un, per haver marcat els quatre gols del Llagostera. Alsina es va referir al paper que els nous efectius tindran en l'equip: “Són jugadors que seran determinants fins a final de temporada perquè tenen qualitat i han vingut amb la il·lusió de salvar categoria, tot i que no serà gens fàcil.”
Llegir mes / Leer mas...