dimecres, 4 de novembre del 2015

«La victòria a San Mamés és més necessària que mai»

Article del @diaridegirona

Chus Herrero, que va tornar a l'onze titular dissabte passat, considera que el Llagostera donarà un cop de puny sobre la taula si guanya a Bilbao

04.11.2015 | 08:16
Chus Herrero i Escassi intenten treure la pilota a Jesús Berrocal, en presència de Yuri.

El defensa del Llagostera, Chus Herrero, va tornar a la titularitat a la Lliga en el partit del passat dissabte davant la Ponferradina (0-1). El central aragonès fitxat el passat estiu procedent del Valladolid, havia estat titular en els dos primers enfrontaments de la competició domèstica davant l'Osasuna a Palamós (0-2) i en el següent partit a l'Anxo Carro de Lugo (1-0). Una lesió patida a terres gallegues el va obligar a deixar el lloc a Aimar pocs minuts després de començar la segona part (min.50) quan en aquells moments el resultat era d'empat a zero. Finalment, en el temps de descompte el local, Molinero, va fer l'únic gol del partit al minut 93. Vuit partits sense tornar a ser titular exceptuant el parèntesi de la Copa del Rei de molt bon record on va tornar a l'equip a Saragossa (1-2).
L'exdefensa del Girona durant dues temporades, del 2012 al 2014, però, després del partit a Lugo no havia tornat a formar part de l'onze titular en les posteriors vuit jornades de Lliga. Dissabte passat, va tornar a saltar d'inici davant la Ponferradina però com en les dues darreres presències a l'onze, el resultat va tornar a ser negatiu. Chus Herrero que acumula amb la samarreta blaugrana un total de 237 minuts disputats, tenia una barreja de sentiments després de la setena derrota en onze jornades del seu equip.?D'un costat estava satisfet de tornar a aparèixer a l'equip titular però fastiguejat per l'enèssima derrota que els condemna a viure al pou. «Espero agafar més nivell, confiança, ritme i minuts. He tornat a jugar després de molts partits d'absència i estic content».
El jugador nascut a Saragossa va actuar els 90 minuts davant la Ponferradina i creu que el futbol no va ser just amb el Llagostera. «Vam jugar bé i tenir ocasions, però, no van voler entrar».?Segons Chus Herrero, a diferència del 6 a 1 encaixat en el darrer desplaçament, la imatge i actitud mostrada davant la Ponferradina va ser la correcta. «El camí és el bo perquè vam competir i aquesta setmana treballarem per evitar les errades. Si no ens entren les ocasions, hem de fer que no ens marquin perquè així almenys empatarem».
L'obsessió de no encaixar
Copiar la solidesa defensiva del Llagostera de la temporada passada i complir amb la demanda d'Alsina és el gran repte de l'equip. «Evitar gols és feina de tot l'equip i no ho estem aconseguint». En l'exercici passat, els gironins van fonamentar la permanència, gràcies, sobretot, a mantenir el zero a la pròpia porteria. De fet, fins a 19 ocasions, els llagosterencs no van rebre cap gol i aquesta seguretat defensiva combinada amb mínimes victòries per 1-0 i 0-1, van permetre els gironins, sumar una bona quantitat de punts. Un any després, les coses són ben diferents ja que en la present Lliga, en les onze jornades disputades els del Gironès sempre han encaixat gols, exceptuant el partit de la tercera jornada davant l'Alabès (3-0).
San Mamés, un nou repte
A la sisena ha d'anar la vençuda i Bilbao seria un escenari perfecte per estrenar-se. Amb un pobre balanç d'un empat i quatre derrotes en les cinc sortides del Llagostera, Chus Herrero, és conscient que cal canviar la dinàmica negativa de l'equip quan viatja lluny de la Costa Brava. «La victòria a San Mamés és més necessària que mai i a més volem demostrar-nos a nosaltres mateixos que a domicili sabem competir com ho fem a casa». Tot i la derrota davant la Ponferradina (0-1), la imatge del Llagostera va ser bona i en cap moment es va mostrar inferior al rival. Com ve essent habitual els d'Alsina arrisquen i volen portar la iniciativa quan actuen a casa. Aquests aspectes ara els volen traslladar lluny de Palamós.«A casa ens sentim forts, els hi posem molt difícil als rivals. En canvi, a domicili és la nostra assignatura pendent perquè només hem sumat el punt de Girona».
Llegir mes / Leer mas...

A la recerca de la continuïtat

Article de @lesportiucat

Nova oportunitat. Chus Herrero va tornar a la titularitat després de vuit partits, superant una lesió pel mig. El central aragonès espera continuar en l'onze i ajudar l'equip a revertir la mala dinàmica

Chus Herrero, saludant l'àrbitre en el debut de lliga contra l'Osasuna (0-2) Foto: LLUÍS SERRAT.
1
Després de la golejada rebuda al camp de l'Alcorcón fa dues jornades (6-1), el Llagostera va decidir fer tres modificacions en l'onze titular dissabte passat contra la Ponferradina (0-1). Una va ser l'entrada de Chus Herrero en la posició de central, en detriment de Jorge García, que feia cinc partits que formava parella de ball amb l'inamovible Fran Cruz. Chus va recuperar la titularitat després de vuit partits, superant una inoportuna lesió pel mig que el va apartar dels terrenys de joc diverses jornades. El central aragonès es va lesionar en el segon partit de lliga al camp del Lugo (1-0) –es va fer un edema muscular a la cuixa– i no va reaparèixer fins fa tres setmanes, primer jugant el partit de copa a Saragossa (1-2) i després els últims minuts en la victòria contra el Valladolid (3-1) en la lliga. Ara Chus vol aprofitar la nova oportunitat que li ha donat Oriol Alsina i ajudar l'equip a sortir de la mala dinàmica actual.
Treball i confiança
“Quan vaig estar recuperat de la lesió els companys estaven molt bé, però ja tenia ganes de tornar i ara vull seguir agafant minuts i confiança. En l'últim partit em vaig sentir bé, però evidentment encara vaig acusar la falta de ritme, que a poc a poc vaig recuperant”, explica l'aragonès, que va tenir un retorn amarg per culpa de la derrota per la mínima contra la Ponferradina, un partit en què Chus considera que el Llagostera es mereixia molt més: “De deu partits com aquest estic segur que en nou marcaríem algun gol. Vam tenir moltes ocasions clares, generades amb joc, però hi ha dies que la pilota no vol entrar i que la sort no t'acompanya. Tot i això, hem de millorar tant en atac com en defensa i intentar deixar la porteria a zero, un aspecte en el qual l'Oriol ens insisteix molt i que de moment ens està costant més del compte.”
Sobre el company d'equip amb el qual ha de compartir l'eix de la defensa, Chus no té preferències. “Em sento còmode jugant amb qualsevol. Crec que la posició de central està ben coberta, amb molts jugadors capacitats per actuar-hi. Hi ha una forta competència, i això sempre fa pujar el nivell competitiu de tots”, comenta el defensa, que ja té la vista fixada en el pròxim partit al camp del Bilbao Athletic (dilluns a les 20.30 h), la que serà la primera oportunitat per trencar la mala ratxa de dues derrotes seguides en la lliga: “Guanyar seria molt important, més que res per demostrar-nos a nosaltres mateixos que podem competir a fora de la mateixa manera que ho estem fent a casa. De moment a domicili som un equip molt diferent, ja que patim molt, ens costa crear ocasions i no arribem al nivell competitiu que sí que tenim a Palamós, així que intentarem canviar tot això a partir del dilluns vinent.”
En total Chus Herrero ha jugat 237 minuts en la lliga amb el Llagostera aquest curs, repartits en quatre partits, tres dels quals com a titular. Pel que fa a la copa, el central va disputar el partit sencer a Saragossa.

‘IN CRESCENDO'

237
minuts
de lliga acumula Chus amb el Llagostera, repartits en quatre partits (tres jugant de titular).

EL PROTAGONISTA

Hem de millorar en atac i també deixar la porteria a zero. Ja tenim ganes de jugar el pròxim partit
Chus Herrero
central del llagostera
Em sento còmode jugant al costat de qualsevol company. Crec que la posició de central està ben coberta i hi ha una forta competència
Quan vaig estar recuperat els companys estaven molt bé, però ja tenia ganes de tornar i ara vull seguir agafant minuts i confiança
Darrera actualització ( Dimecres, 4 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a

René i Gila completen la sessió

Recuperats. El porter andalús i el davanter vallesà van fer tot l'entrenament d'ahir amb la resta del grup, mentre que Imaz i Juanjo van fer carrera contínua i exercicis de recuperació a part. Querol, amb molèsties, no es va exercitar al camp

Eloy Gila ahir Foto: J.S.
1
Amb un punt de romanticisme, com cada vegada que fa una sessió d'entrenament al municipal de Llagostera, sempre a conseqüència de les males condicions dels terrenys de joc de Palafrugell o Palamós, el gruix del primer equip del Llagostera va tornar a la feina per començar a preparar el duel de dilluns a San Mamés contra l'Athletic B. En la sessió, que va tenir com a protagonista la pilota, amb diferents exercicis d'habilitat i precisió, hi van participar de principi a fi el porter andalús René Román i el davanter sabadellenc, Eloy Gila. Tots dos sembla que han deixat enrere les molèsties físiques i estaran a total disposició del tècnic, Oriol Alsina, per al matx a Bilbao. Al marge dels companys ¸es van entrenar Jesús Imaz, amb problemes als isquiotibials, i Juanjo Expósito, que arran d'un cop al genoll en el darrer partit contra la Ponferradina s'incorporarà a poc a poc al grup. Els únics absents de l'entrenament d'ahir van ser Chus Herrero, de permís a Saragossa perquè ha tingut el segon fill; David Querol, que es recupera de la lesió amb Ernest Esteve, i Ruyman, que es va exercitar al gimnàs i la pista d'atletisme de Palafrugell.
Avui el Llagostera té previst disputar un amistós contra un combinat de jugadors del filial i el juvenil, en principi, al Palamós-Costa Brava.