diumenge, 18 d’octubre del 2015

Llista de "PITXIXIS" llagosterencs








Llegir mes / Leer mas...

Resultats cap de setmana


Llegir mes / Leer mas...

La primera final, en octubre

Article del "Dia de Valladolid"

Ismael Alonso - domingo, 18 de octubre de 2015
Garitano y su futuro. Todo lo que no sea sumar los tres puntos hoy en Palamós (17.00 horas) dejaría al borde de la destitución al entrenador blanquivioleta
Buscarle lógica al fútbol es como intentar poner esquinas al mar. Una estupidez. Vive del momento, se conjuga en otros tiempos. Por eso no extraña que la primera final para el Real Valladolid llegue en octubre. Aunque con matices. Porque el equipo tiene margen pase lo que pase. Pero su entrenador no. A Suárez todavía le escuecen las cicatrices de JIM y Rubi. De ahí que la condescendencia -obligada por contrato- que se tuvo estos dos últimos años con el banquillo se convierte ahora en risa nerviosa.   
Garitano nació, practicamente, en un estadio. Y esta peli ya la ha visto. Carlos Suárez le dio un toque después del partido ante el Oviedo y cuando ya hay un aviso, al segundo te mandan cerrar la puerta por fuera. Trabajar así no es lo idóneo, sí, pero esto es fútbol, bueno y también vida.
Manejar esa presión es complicado, sobre todo, cuando depende de terceros. Y aquí entran los jugadores, propios y ajenos -a veces más trasparentes que los que se cambian en tu vestuario-. Pero el técnico vasco debe centrarse en los que llevan la camiseta para la que trabaja. Ordenarlos, trasladar lo que se hace en los entrenamientos al terreno de juego. Que la intensidad y la implicación no se convierta en desconcierto y apatía.
Pero es que muy claro no lo debe de ver cuando sigue sin despejar x en defensa. Nuevo dibujo, nuevos hombres... Lo más lógico es el orden. La mesa en la cocina y la cama en el dormitorio. Poner una mesilla en el baño, o un medio centro como central, puede parecer una excentricidad o un grito de socorro ante tanta desesperación.
En principio, Garitano variará  dibujo e introducirá hasta cuatro cambios con respecto al pasado domingo. Se lleva a todos los jugadores disponibles -Alfaro y Erick Moreno no viajaron por lesión- con el objetivo de romper esa racha que ya parece eterna de cuatro encuentros sin conocer la victoria.
Si lo de la pizarra no ha sido un despiste, el técnico vasco arropará a su equipo atrás. Tres centrales más dos carrileros. Una fórmula que no le acabó de funcionar ante el Oviedo en la segunda mitad, pero que se convierte en un flotador en medio del océano, algo a lo que agarrarse. Lo complicado es acertar quién ocupará el tridente defensivo. Timor no se encontró jungado tan atrás, auque Garitano podría ponerle dos sombras para que gane en confianza: Samuel y Marcelo Silva, con Chica y Hermoso como falsos laterales. De cintura para arriba, más dudas. Leao es indiscutible hasta ahora para Garitano que podría dar minutos a Tiba, con Manu del Moral y Mojica, que regresa de jugar con su selección, y Rodri arriba.
Aunque es más cuestión de fe que de nombres. De creer, más que de dorsales. Las dudas son de ida y vuelta, banquillo-césped; césped-banquillo. Un círculo vicioso para romper en un campo de pico y pala, de mono, de menú del día para obrero. O trabajas o pierdes. O cuchillo, o mantequilla. No hay medias tintas. Ya lo sabe la plantilla blanquivioleta, que la pasada temporada salió tarifando en uno de los peores partidos de los de Rubi.
El Llagostera llega espoleado por la victoria de Copa en Zaragoza pero con cinco derrotas a sus espaldas. Lo único que ha ganado lo ha hecho en casa. Oriol Alsina no podrá contar con René, Ruymán y Eloy Gila, aunque recupera a Chumbi, Emilio y el exblanquivioleta Chus Herrero.   
 
Alineaciones probables
Llagostera: Moragón; Masó, Fran Cruz, Jorge, Samu; Escassi, Pitu, Imaz, Giva; Juanjo; Juanto.
Real Valladolid: Kepa, Chica, Samuel, Marcelo Silva, Timor, Hermoso; Leao, Tiba, Manu del Moral, Mojica; Rodri.
Árbitro: Guillermo Cuadra Fernández (balear).
Hora: 17 horas.
Llegir mes / Leer mas...

Garitano se lleva a Palamós todo lo que tiene para reencontrarse con la victoria

Article del "Norte de Castilla"

  • Ha convocado a los 19 jugadores disponibles para enfrentarse mañana al Llagostera, tras una derrota y tres empates

Alfaro, que ha recaído de su lesión en el recto anterior del cuádriceps derecho, y Erick Moreno, con molestias en la rodilla izquierda, son los dos únicos descartes de Gaizka Garitano en la convocatoria para viajar a Palamós, donde mañana se enfrentará al Llagostera en la novena jornada del Campeonato de Liga, en el que hace cuatro jornadas que no conoce la victoria. Tras la derrota del domingo en Zorrilla ante el Oviedo, las alarmas se han encendido en el club, ya que una nueva derrota e incluso un empate podrían relegar al Pucela a los puestos de descenso. No obstante, más que los puntos, el Real Valladolid busca en tierras catalanas reencontrarse con una forma de juego que aliente la recuperación buscada prácticamente desde el principio del campeonato. Después de una pretemporada prometedora, a pesar de las dificultades para reunir a una plantilla prácticamente nueva, el Real Valladolid no ha demostrado aún la condición de favorito para luchar por el ascenso.
En Palamós perdió el Pucela la pasada temporada por 2-0, en una jornada en la que se empezaron a manejar excusas cuando la buena trayectoria inicial empezaba a torcerse. En aquella ocasión fue el fuerte viento el que habría laminado las posibilidades de puntuar del Real Valladolid.
Los jugadores convocados por Garitano para el encuentro son Kepa, Varela, Moyano, Chica, Juanpe, Samuel, Marcelo Silva, Hermoso, André Leao, Álvaro Rubio, Timor, Tiba, Juan Villar, Guzmán, Mojica, Manu del Moral, Óscar, Rodri y Diego Rubio, por lo que tendrá que descartar a uno antes del partido.
Llegir mes / Leer mas...

Un titubeante Valladolid visita al Llagostera con urgente necesidad de ganar

Article del Mundo Deportivo

  • Un titubeante Real Valladolid, amenazado por el descenso después de sumar nueve puntos en ocho jornadas, visita mañana al Llagostera tras cuatro partidos sin vencer
Los jugadores del Valladolid celebran un gol
Los jugadores del Valladolid celebran un gol (FOTO: REAL VALLADOLID - FOTO: REAL VALLADOLID)


Un titubeante Real Valladolid, amenazado por los puestos de descenso después de sumar nueve puntos en ocho jornadas, visita mañana al Llagostera con la urgente necesidad de ganar tras cuatro partidos sin vencer, y de corregir sus problemas defensivos para mejorar en clasificación y confianza.
El conjunto de Gaizka Garitano es consciente de que debe recuperar la solidez defensiva para reconducir la situación y poder escalar en la tabla, en la que es decimoctavo.
Los vallisoletanos recuperan para este encuentro al defensa internacional colombiano Mojica y al guardameta sub'21 Kepa, ambos convocados con sus selecciones durante la pasada jornada. No podrán estar en Palamós, ni durante el próximo mes, el extremo Alejandro Alfaro, que ha sufrido una recaída en la lesión que le había mantenido apartado del equipo varias semanas, ni Erick Moreno, que sufre un edema óseo en la rodilla izquierda.
Garitano ha convocado a los diecinueve jugadores disponibles de la primera plantilla: Kepa, Varela, Moyano, Chica, Juanpe, Samuel, Marcelo Silva, Hermoso, André Leao, Álvaro Rubio, Timor, Tiba, Juan Villar, Guzmán, Mojica, Manu del Moral, Óscar, Rodri y Diego Rubio.
El entrenador del Valladolid ha pedido a los suyos que muestren confianza y fortaleza ante el Llagostera y ha destacado la "humildad y calidad humana" de su equipo, que trabaja con intensidad para mejorar la situación.
Sobre el rival, ha explicado que es un equipo que "sabe a lo que juega" y que no acusará el cansancio de la Copa porque en el partido ante el Valladolid presentará un once muy distinto.
Alineación probable: Kepa; Moyano, Samuel, Marcelo Silva, Hermoso; Leao, Timor, Mojica, Óscar, Juan Villar y Rodri.
Llegir mes / Leer mas...

La Lliga és ara l´important

Article del @diaridegirona

El Llagostera aparca les emocions de la Copa per centrar-se a remuntar posicions a la Lliga contra un Valladolid que arribarà al Nou Estadi amb l'aigua al coll · Qui serà el porter, Moragón o Ratti, és una de les grans incògnites dels blaugrana

18.10.2015 | 08:38
Moragón és un dels dubtes d´Oriol Alsina. Ratti pot prendre-li el lloc a la lliga després de l´actuació a la Copa.
Moragón és un dels dubtes d´Oriol Alsina. Ratti pot prendre-li el lloc a la lliga després de l´actuació a la Copa.

A centrar-se en la Lliga. L'alegria viscuda dijous passat a Saragossa per haver-se classificat per als setzens de final de la Copa del Rei ha de quedar aparcada perquè el present mana i aquest diu que el Llagostera necessita els tres punts aquesta tarda davant el Valladolid. Les urgències a la Lliga collen i no cal oblidar que la derrota de fa una setmana a l'Iberostar de Mallorca (1-0) va tornar a situar als gironins a la gens desitjable zona de descens. Ahir, en la prèvia celebrada a Palamós, el tècnic Oriol Alsina, va voler deixar clar en la primera resposta que l'eliminatòria de Copa contra el Dépor queda aparcada perquè entre d'altres coses el partit davant els gallecs no es disputarà fins al 2 de desembre: "No serveix de res el partit que vam jugar a la Copa del Rei i ara allò que cal fer és centrar-nos en el Valladolid", va dir Alsina, elogiant el conjunt de Gaizka Garitano. "Es tracta d'un rival molt important i clar candidat a pujar de categoria, que té a jugadors de molt nivell, tan aquells que juguen com aquells que no", va dir. Els castellans ja van mostrar-se l'any passat com un dels millors equips de la categoria i ferms aspirants a l'ascens. De fet avui a Palamós es troben dos dels pressupostos més desiguals.
L'accés als setzens de final omple el dipòsit de moral. El tècnic maresmenc del Llagostera no va amagar que la classificació per a la següent eliminatòria de Copa ha significat "una injecció de moral i de confiança molt bona però no hem de pensar en aquest torneig fins al mes de desembre". Alsina recorda que "a la Lliga estem en una situació complicada i guanyar un partit et soluciona moltes coses, de fet, estem allà baix però a cinc punts del play-off", fent evident l'enorme igualtat que impera a la categoria. Tot i haver aconseguit golejades importants actuant com a local, per exemple, el 3 a 0 davant l'Alabès o en l'últim partit contra l'Elx (4-1), Alsina assegura que "no estic satisfet dels números a casa perquè contra l'Osasuna i Tenerife vam perdre i aquí hem de millorar les estadístiques de l'any passat".
Un rival pressionat
El Valladolid es presenta a la Costa Brava amb un balanç de quatre partits sense vèncer, tres empats i el 2 a 3 de l'última jornada al Nuevo José Zorrilla davant l'Oviedo. Oriol Alsina assegura que "del Valladolid em preocupa tot, té jugadors d'un altíssim nivell, qualitat i amb experiència a Primera i caldrà estar molt atents a Timor, a qui conec i per mi és dels millors de la categoria". De l'exmigcampista del Girona, Alsina diu que "em fa por la seva cama esquerra, el seu bon colpeig, la seva mobilitat, velocitat...".
La participació dels menys habituals a la Copa li posa les coses difícils a Alsina. A la Romareda, un bon grapat de jugadors que a la Lliga no disposen de tants minuts van demostrar que avui contra el Valladolid es mereixen una nova oportunitat. La reivindicació de molts d'ells la va valorar satisfactòriament l'entrenador: "ho van fer molt bé i em van demostrar que poden ser els titulars", tot i això explica que "l'únic handicap és que acumulen cansament muscular per haver jugat dijous i segurament això farà que l'onze de demà (avui per al lector) sigui molt similar al de diumenge passat".
Un dels noms propis i grans protagonistes a la Romareda va ser Nico Ratti. Les seves aturades, a banda de servir per doctorar-se en un escenari dels importants, van resultar clau per a la classificació dels gironins. "Sí, Ratti es va doctorar a la Romareda, va ser el seu primer partit com a professional i si bé va cometre un error important en l'acció de l'1 a 0, a la segona meitat tres intervencions de mèrit ens van salvar", deia un Oriol Alsina que va destacar que Ratti "va demostrar que psicològicament està preparat perquè no es va enfonsar per l'error i està preparat per competir per la titularitat amb René i Moragón". El preparador no va voler desvelar qui ocuparà la porteria aquesta tarda, si Moragón o Ratti: "Jo ja sé qui jugarà d'ells dos, però jugui qui jugui estaré molt tranquil".
Crida a l'afició
"Si som més, serem més forts i oferirem un rendiment extra". Una crida a l'afició i amb el suport del futbol base perquè les grades agafin color. Abans del partit contra el Valladolid el Llagostera farà la presentació dels equips de formació i Alsina comenta que hi ha molts al·licients per apropar-se avui al camp: "Vindran 300 nens i entre el partit de Copa més la golejada en l'últim partit a casa, el 4 a 1 davant l'Elx, esperem una bona entrada, a més el rival té cartell perquè no oblidem que és d'aquells que està més a prop de Primera que de Segona A".
En el capítol de baixes, el Llagostera no pot comptar amb Eloy Gila, David Querol, Ruymán ni René. El Llagostera es trobarà un Valladolid que necessita sumar punts. Inmers en una crisi de resultats, que ja fa que es qüestioni l'entrenador Gaizka Garitano, el Valladolid buscarà a Palamós un canvi de rumb. De fet, el tècnic s'emporta tots els 19 efectius que té a disposició. Això obligarà l'entrenador basc a descartar a un jugador abans del partit. Tot i les crítiques pels últims resultats, Garitano assegura que està tranquil i diu que "treballa per guanyar i que no pensa en altres coses", en clara referència al fet que una derrota avui a Palamós podria deixar contra les cordes l'entrenador del Valladolid, que cauria en zona de descens.
Llegir mes / Leer mas...

Aprofitar l'embranzida

Article de @lesportiucat

El Llagostera, amb la moral alta després d'accedir als setzens de la copa, vol reaccionar en la lliga amb un triomf contra el Valladolid

Els castellans tampoc han començat bé i Gaizka Garitano ja comença a estar qüestionat

La victòria contra el Saragossa en la copa (1-2) i el conseqüent pas als setzens de final –s'enfrontaran a doble partit amb el Deportivo, de la primera divisió– ha insuflat una dosi d'autoestima i de confiança al Llagostera, que, amb la moral alta, ara vol aprofitar aquesta embranzida per reaccionar en la lliga en la visita del Valladolid (17 h). El conjunt dirigit per Oriol Alsina, penúltim classificat amb set punts, ha començat el campionat de manera molt irregular, capaç del millor (golejades contra l'Alavés, 3-0, i l'Elx, 4-1) i del pitjor, sobretot a camp contrari, amb només un punt en quatre enfrontaments. Això ha fet que els blaugrana hagin estat instal·lats a la zona de descens en sis de les primeres vuit jornades de lliga –n'han sortit dues vegades, però sempre hi han tornat–, amb una última derrota al camp del Mallorca (1-0) en la qual els de la Costa Brava van oferir una imatge força decebedora, sobretot en atac. El Llagostera té la lliçó apresa i sap que per obtenir la victòria no pot especular més ni amb el temps ni amb el resultat, sinó que ha de sortir a buscar el partit des del xiulet inicial.
Un gran en hores baixes
El rival d'avui, el Valladolid, un dels equips més potents de la categoria –té el tercer límit salarial més alt, amb 6,26 milions d'euros, gairebé el doble que el del Llagostera–, tampoc ha començat la temporada gaire fi. Eliminat de la copa tot just començar, el conjunt castellà va iniciar la jornada com a divuitè classificat amb nou punts –a un sol del descens–, i ja fa quatre partits que no guanya. L'afició del José Zorrilla comença a estar impacient i la situació del tècnic Gaizka Garitano és cada vegada més complicada. Amb una plantilla dissenyada per intentar pujar de categoria i amb jugadors de la talla de Mojica, Rodri, Manu del Moral, Óscar i Juan Villar –pitxitxi de l'equip amb tres gols–, el Valladolid necessita reaccionar aviat per no despenjar-se de la part alta de la taula abans d'hora.
Confiança en l'equip
Tot i el nivell del rival, el Llagostera té moltes esperances dipositades en el partit d'avui, i espera que la bona dinàmica en la copa es traslladi en la lliga. “De manera inconscient et puja l'autoestima i la confiança, i això sempre és bo. Ara intentarem mantenir la bona línia contra el Valladolid, un equip top, dels tres o quatre millors de la categoria”, explica Alsina, que dóna les claus per fer un pas endavant en la lliga: “La temporada passada va ser molt important la força del bloc i la intensitat que hi vam posar, l'esforç ho és tot. Estem recuperant aquests valors, també en les jugades d'estratègia, però potser el que ens cal és assegurar la porteria a zero. Si ho aconseguim, ara tenim més ocasions ofensives i millors individualitats.”
Per al partit d'avui, el Llagostera tindrà les baixes segures de René i Ruymán i les més que probables de Querol i Eloy Gila, que encara arrosseguen molèsties. Pel que fa al Valladolid, no podrà disposar d'Alejandro Alfaro ni Erick Moran, lesionats.

LA PRÈVIA

Amb la victòria en la copa, de manera inconscient et puja l'autoestima i la confiança. Això sempre és bo, i els jugadors estan molt contents

L'OBJECTIU

Des dels catorze anys que estic en el món del futbol i estic tranquil, amb energia i amb ganes de continuar aquí molt de temps
Som conscients que no estem complint els objectius marcats a principi de curs, però és molt aviat i tenim el ‘play-off' d'ascens a pocs punts
Preferiria que el Valladolid hagués sumat més punts, és molt difícil que perdi dos partits seguits
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
El Llagostera té clar a què juga, té un estil de joc molt definit i a casa és un equip molt difícil de batre
Gaizka Garitano
entrenador del valladolid

PRESSIÓ

El Llagostera espera repetir una bona actuació a casa que l'ajudi a sortir del descens
El Valladolid, un dels equips més potents de 2a A, fa quatre partits que no guanya
Estem a baix, però a molts pocs punts de la zona tranquil·la i fins i tot de l'alta, i queda moltíssim en joc. Tot i així, hem de mirar de millorar ràpidament
El Valladolid és un equip ‘top', dels tres o quatre millors de la categoria. Sabem que serà molt complicat i esperem que la gent vingui al camp
Tenim un gran vestidor i afrontem el partit amb la màxima moral possible. Volem aconseguir una victòria que ens millori la situació en la qual ens trobem

L'alteració dels entrenaments, un handicap

El partit de copa de dijous a La Romareda va fer que la plantilla llagosterenca hagi tingut poc temps per preparar el duel de lliga contra el Valladolid. El Llagostera va fer nit a Saragossa i no va tornar a terres catalanes fins divendres al migdia, quan va fer un entrenament a Palafrugell, mentre que ahir hi va haver una última sessió a Palamós. Tot i que s'espera que avui el Llagostera presenti un equip molt diferent al de la copa, Oriol Alsina va destacar que l'alteració en la planificació dels entrenaments ha estat un handicap. “No s'ha pogut preparar el partit del tot bé. La dificultat ha estat molt gran, no només per als que han viatjat i jugat, sinó també per als que han descansat, perquè no s'han pogut entrenar com caldria. No és la millor manera, però és el que hi ha i ens hi hem d'adaptar”, va dir el tècnic.
Darrera actualització ( Diumenge, 18 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...