divendres, 11 de març del 2016

"Alexis Sánchez, reforç de luxe pel Llagostera B". Article de Marc Comamala a @elconvocat

 “M’agradaria destacar les grans persones que hi ha a la Unió. Primer de tot els jugadors, que fèiem que hi hagués una gran competència que et fa millorar, però sobretot la gran qualitat humana que tenen. Són grans persones i ens ho passàvem molt bé dia a dia.” 

Marc Comamala

Marc Comamala

Director
El filial del Llagostera va fitxar la setmana passada a Alexis Sánchez procedent del Figueres. El jugador de 25 anys té experiència a Tercera divisió i ha passat pel Manlleu, el Palamós, el Peralada, el Vic i Girona B. Alexis, que pot jugar de lateral o de migcampista, obra una nova etapa futbolística a 2a catalana.
Tot i deixar l’equip, Alexis s’emporta un bon rècord de la seva etapa a la Unió.
“El meu pas per la Unió ha estat molt gratificant. El que em va sorprendre més quan vaig arribar va ser el tracte que reben els jugadors per part del cos tècnic i tota la directiva. També em va sorprendre la qualitat d’entrenaments que plantejava el tècnics i dels quals he tingut la sort d’aprendre molt, en gran part per la figura d’Edu Vílchez.”
El jugador posa molt d’èmfasi en el grup que hi ha dins l’equip “El més important és la qualitat humana que hi ha dins el vestidor. Són companys i veritables amics, tots ens portàvem molt bé i ens ajudàvem al dia a dia.”
També li agradaria destacar dues persones que sovint estan a l’ombra com són en Moha Tama i en Met, encarregats de material i de manteniment “Ens facilitaven el dia a dia. S’ha d’agrair tenir aquestes persones en un equip que fan del club el més seriós possible.”

Quins són els motius que et fan deixar la Unió?
“La falta de minuts i l’oferta que m’arriba del Llagostera. No va ser una decisió fàcil perquè jo volia acabar la temporada amb el club a Tercera divisió. Vaig veure una oportunitat de tenir minuts aquesta temporada i acabar-la amb una bona forma física.”

Què t’ha faltat per entrar més en l’equip?
“M’he esforçat cada dia, cada entrenament i cada partit, els meus companys i el cos tècnic ho saben. Si no he disposat de minuts són coses que passen al futbol, uns anys jugues més i altres jugues menys, però estic tranquil i content perquè he donat molt de mi.”

Nou equip, nous reptes

Aquesta setmana ja va debutar amb el seu nou equip, el Llagostera B, tot i que no va poder estrenar-se amb bon peu perquè el filial va perdre al camp del Tordera (2-0). El Llagostera és un gran club, el filial va líder amb l’objectiu de pujar a primera catalana. Qui sap si d’aquí dos o tres anys puc jugar a Tercera amb l’equip, i això voldrà dir que hauré assolit els objectius que em plantejo en un futur. Per mi aquesta etapa és un repte i espero ajudar a créixer el club.”
Llegir mes / Leer mas...

"Sergi Roberto i Víctor Álvarez apadrinen una nova edició del MIC". Article de Esports 3

Sergi Roberto i Víctor Álvarez apadrinen una nova edició del MIC

El jugador del Barça i el de l'Espanyol, que van participar en el torneig de petits, han presidit la presentació d'una edició de rècord: 256 equips de 40 països, i més de 700 partits en cinc dies.
Sergi Roberto i Víctor Álvarez, dos padrins de luxe (@torneigmic)
El jugador del Barça Sergi Roberto i el de l'Espanyol Víctor Álvarez apadrinen la 16a edició del Torneig Internacional del Futbol Base MIC, que es disputarà durant la Setmana Santa en 22 municipis gironins. Tant l'un com l'altre hi van participar quan eren petits.
L'edició del MIC d'aquest any bat rècords: comptarà amb la presència de 256 equips de quaranta països dels cinc continents, i es disputaran més de 700 partits durant els cinc dies de competició. Seran uns 6.000 participants, entre jugadors, entrenadors, tècnics i persones vinculades als equips competidors.
Una de les principals novetats d'aquesta edició és que es traslladen al camp de Montilivi de Girona la cerimònia inaugural i les finals amb l'objectiu d'omplir les 9.000 localitats que té. El canal Esport3 oferirà partits cada dia i les finals de diumenge.
Llegir mes / Leer mas...

"Els germans Edu i Joan Oriol es poden enfrontar set anys després ". Article de @diaridegirona

Els germans Edu i Joan Oriol es poden enfrontar set anys després

El Llagostera-Mallorca de diumenge servirà pel retrobament dels dos bessons a Palamós

11.03.2016 | 06:30
Edu Oriol intenta controlar la pilota en el partit contra el Saragossa.
Edu Oriol intenta controlar la pilota en el partit contra el Saragossa.
Edu (Llagostera) i Joan Oriol (Mallorca) no s'enfronten en un camp de futbol com a rivals des de fa set anys (2008/09), quan el primer, defensant els colors del Sant Andreu, va aconseguir derrotar el seu bessó, que aleshores militava al Vila-real B. Diumenge el Nou Estadi de Palamós els brindarà l'oportunitat de retrobar-se, en un duel dramàtic, sobretot per als gironins, que esgoten els darrers cartutxos per no quedar despenjats en la lluita per la permanència. «Espero que la victòria sigui pel Llagostera, som els més necessitats», confessava Edu Oriol en una entrevista a la cadena SER de Mallorca. Mentrestant, el seu germà Joan s'ha recuperat aquesta mateixa setmana d'uns problemes musculars i hauria d'estar a plena disposició de Fernando Vázquez.
Els germans Oriol van fer 29 anys el 5 de novembre. Des que en tenien 5, juguen a futbol. La temporada passada van coincidir al Blackpool i al Rapid de Bucarest, i abans que el Llagostera truqués a la porta d'Edu, aquest s'entrenava a Mallorca per estar a prop del seu germà mentre esperava un nou destí. «Nosaltres estem més necessitats que el Mallorca, la victòria ens fa falta per seguir vius. Serà un partit especial, sens dubte», admet el jugador blaugrana.
A Mallorca el partit contra el Llagostera se'l prenen com la primera de les dues finals per la permanència que jugaran en quatre dies. L'equip de Fernando Vázquez ha fet un pas endavant per allunyar-se del perill i espera confirmar-lo sumant els sis punts en joc de Palamós i contra l'Osca, dimecres que ve, en el partit suspès el seu dia per la pluja. «Estem fent una temporada molt irregular, és difícil jugar amb la pressió d'estar a baix, però ara tenim una bona oportunitat. Aquest mes marcarà el nostre futur», subratlla Joan Oriol, convençut de la victòria del seu equip.
Llegir mes / Leer mas...

"Vides connectades". Article de @educiu a @lesportiucat

Edu i Joan Oriol

Vides connectades

Els bessons Edu Oriol (Llagostera) i Joan Oriol (Mallorca) han jugat més de mitja vida junts i diumenge podrien coincidir a Palamós, ara com a rivals, una situació que fa anys que no viuen

Els germans mantenen una relació molt estreta des de petits i ara han deixat enrere la mateixa lesió

Edu Oriol i Joan Oriol, la temporada passada defensant la samarreta del Rapid de Bucarest
1
“La famíliacrec que anirà amb el Llagostera, perquè estem més necessitats. Serà un duel especial, bonic i molt important”, diu Edu
“Vull que se salvinel Mallorca i també el Llagostera, pel meu germà, però és una ‘final' i volem guanyar”, comenta Joan
Sempre s'ha dit que la relació entre dos germans bessons sol ser molt estreta. En el cas d'Edu i Joan Oriol (Cambrils, 5-11-1986) ho és tant en el terreny personal com també en el professional, i és que tots dos han compartit, i segueixen compartint, moltes coses en el món del futbol. Els germans Oriol van jugar junts dels 6 als 21 anys –menys durant una petita cessió d'en Joan al Gavà– entre l'EFV Cambrils, la Pobla Mafumet i el Reus (hi estaven cedits pel Nàstic, club amb el qual no van debutar amb el primer equip), fins que tots dos van emprendre camins diferents la temporada 2008/09, quan l'atacant (Edu) va fitxar pel Sant Andreu i el lateral esquerre (Joan) va recalar al filial del Vila-real, dos equips de segona B. Aquella temporada va ser l'última en què els dos bessons van coincidir al terreny de joc com a rivals –la temporada 2011/12 van estar a punt de fer-ho a primera divisió quan jugaven al Saragossa (Edu) i el Vila-real (Joan), però aquest últim es va lesionar–, un fet que es podria repetir diumenge al Palamós-Costa Brava amb l'extrem defensant la samarreta del Llagostera (va fitxar-hi en el mercat d'hivern) i el lateral, la del Mallorca.
Il·lusió i competència
Els germans Oriol, que el curs passat havien tornat a coincidir temporalment a l'estranger, al Blackpool i al Ràpid de Bucarest, se citen ara en un duel vital per als seus equips, i és que tant els gironins (cuers, a vuit punts de la salvació) com els balears (divuitens, a només tres punts del descens) estan molt necessitats. Els dos futbolistes destaquen que per a ells serà un partit especial, encara que també deixen clar que els sentiments personals quedaran de banda durant el partit. “La família té moltes ganes de venir a veure'ns, crec que en aquest cas aniran amb el Llagostera, perquè tenim més necessitats. Serà un partit especial, bonic i molt important per a tots, perquè si nosaltres no guanyem quedarem a deu o onze punts del Mallorca i per a ells també és una final, ja que som un rival directe. Segur que els entrenadors voldran que parlem entre nosaltres per saber les alineacions del rival, però ja som grans per saber-ho separar i que cadascú posi l'equip que vulgui”, explica Edu Oriol, unes paraules que concorden perfectament amb les del seu germà bessó: “És un partit molt especial per als dos i per a la família. Som dos equips de la part baixa de la taula i estem necessitats, ells molt més, però ara nosaltres encadenarem dues finals decisives, contra ells i l'Osca, que hem d'aprofitar. Vull que se salvin el Mallorca i també el Llagostera, pel meu germà, però és una final i volem guanyar.”
El patiment dels Oriol
La família Oriol ja està acostumada a patir pel desenllaç a final de curs dels equips en què competeixen els seus éssers estimats. Primer ho van viure la temporada 2011/12 a primera divisió, quan el Saragossa (Edu) es va salvar en l'última jornada i el Vila-real (Joan) va baixar, una situació que seria a la inversa un any més tard, amb el retorn a l'elit d'en Joan amb el submarí groc i el descens a segona A del seu germà amb el conjunt aragonès. També el curs 2013/14 un dels germans Oriol va perdre la categoria, en aquest cas en Joan amb l'Osasuna, que va tornar a l'infern.
Iguals fins i tot amb lesions
Curiosament, tant Edu com Joan Oriol arriben al partit de diumenge després de deixar enrere la mateixa lesió intercostal, un handicap que no hauria d'impedir que els dos futbolistes entressin en la convocatòria per al partit. Tots dos confien ser-hi i es defineixen l'un a l'altre. “En Joan és un dels millors laterals de la categoria, molt complet, tècnic i ofensiu, però amb els anys també ha millorat molt defensivament. Quan hem jugat al mateix equip ens hem entès amb una mirada”, comenta Edu Oriol; “És ràpid, vertical, li agrada associar-se i entrar cap a l'interior, té una bona última passada i crec que al Llagostera serà un jugador important en aquesta recta final.”
Junts també al camp
Els germans Oriol van jugar plegats dels 6 als 21 anys –menys durant una petita cessió d'en Joan al Gavà– entre l'EFV Cambrils, la Pobla Mafumet i el Reus (hi estaven cedits pel Nàstic, club amb el qual no van debutar amb el primer equip), fins que tots dos van emprendre camins diferents el curs 2008/09, quan l'atacant (Edu) va fitxar pel Sant Andreu i el lateral esquerre (Joan) va recalar al filial del Vila-real, tots dos equips de segona B. Els dos germans no van tornar a coincidir al mateix equip fins al curs passat, quan es van retrobar tant al Blackpool com al Rapid de Bucarest.
Llegir mes / Leer mas...

"Fofo i Jordi López, els ex-Mallorca". Article de @educiu a @lesportiucat

Fofo i Jordi López, els ex-Mallorca

En l'actual plantilla del Llagostera hi ha dos jugadors amb passat al Mallorca. Qui de més a prop li toca és Adolfo Enríquez García, ‘Fofo', que va fitxar en el mercat d'hivern procedent del club balear, amb el qual havia jugat la temporada i mitja anterior amb un rendiment força discret (3 gols en 24 partits la temporada 2014/15 i cap en 5 duels aquest curs). L'altre futbolista que va defensar els colors del Mallorca va ser Jordi López, actualment lesionat, que hi va actuar durant una temporada i mitja a primera divisió, una aventura que va acabar amb un sabor amarg. El migcampista va arribar al Mallorca el curs 2006/07 i va tenir una participació intermitent (1.360 minuts en 24 partits). Llavors, va marxar cedit al Racing i va tornar al club balear la temporada 2008/09, en la qual va estar mig any gairebé apartat de l'equip per finalment marxar a l'estranger a l'hivern. També va jugar al Mallorca Enric Pi, ja fora del club, concretament durant tres cursos amb el filial a segona B.
Llegir mes / Leer mas...

"Els diners no ho són tot". Article de @educiu a @lesportiucat

Els diners no ho són tot

Mallorca. El pròxim rival del Llagostera va fer una inversió milionària en el mercat d'hivern, arran del canvi de propietat, que no s'ha vist reflectida en la taula classificatòria

Steve Nash, en primer terme, i Robert Sarver, amb bufanda, el dissabte passat als afores de l'Iberostar Estadi menjant paella Foto: D.D.M.
1
El Llagostera i el Mallorca, juntament amb el Saragossa, van ser els equips de segona A més actius durant el mercat d'hivern, amb sis fitxatges cada un. Comparant-los, però, la inversió va ser molt diferent, ja que el Mallorca ho va fer a cop de talonari, aprofitant que el club havia estat adquirit per l'empresa Liga ACQ Lagacy Partners, que va desemborsar 20 milions d'euros de l'ampliació de capital del club i va adquirir el 77,38% de les accions que controlava l'alemany Utz Claassen. Només entrar, el grup liderat pel multimilionari Robert Sarver (propietari dels Phoenix Suns de l'NBA i que també compta amb la col·laboració de l'exestrella de bàsquet Steve Nash) va demostrar ambició en el projecte i no li va tremolar el pols a l'hora de pagar les clàusules de rescissió d'Óscar Díaz (Numància, 250.000 euros) i Lago Júnior (Mirandés, 240.000) i de desembutxacar uns 150.000 euros (més variables) al Sabadell per Pol Roigé. A més, el Mallorca va aconseguir la cessió d'una peça cobejada com Alfredo Ortuño (de Las Palmas, tot i que estava jugant al Saragossa) i també va incorporar Adrián Colunga (lliure) i Diogo Salomão (Sporting de Lisboa). Tanmateix el club va activar la fitxa d'Álex Vallejo, que més tard es tornaria a lesionar al genoll, i al febrer va fitxar el porter Tomeu Nadal, lliure després de rescindir contracte amb el Nàstic.
També es va saber que el club balear havia arribat a oferir autèntiques barbaritats per Sergio León i David Rodríguez (es parlava d'uns 1,2 milions d'euros en els dos casos), però es va trobar amb la negativa de l'Elx i l'Alcorcón.
A mig gas
Per al nou projecte, el Mallorca va confiar en l'entrenador Fernando Vázquez (el tercer tècnic del curs després d'Albert Ferrer i Pepe Gálvez), que va agafar l'equip en zona de descens (19è amb 20 punts). La inversió milionària del club i l'efecte Vázquez, però, no s'han vist del tot reflectits en la taula, ja que des de l'arribada del tècnic, el Mallorca ha sumat 10 punts de 18 possibles (3 victòries, 1 empat i 2 derrotes) en les últimes set jornades (els balears tenen pendent el partit al camp de l'Osca). Un bagatge que ha fet sortir els balears de la zona de descens, però pels pèls, ja que és divuitè, amb 30 punts, a només tres del dinovè. Pel que fa als fitxatges d'hivern, en la majoria dels casos el rendiment i la participació no han estat els desitjats, amb Lago Júnior com al reforç més productiu (2 gols en 5 partits).

POTENCIAL ECONÒMIC

El grup liderat
pel multimilionari Robert Sarver
va adquirir
el Mallorca a principi de gener

SIS FITXATGES

El Llagostera i
el Mallorca,
com el Saragossa, van ser els equips més actius en el mercat d'hivern
Óscar Díaz
250.000 euros
197 minuts (3 partits)0 gols
El Mallorca va pagar la clàusula de rescissió al Numància.
Lago Júnior
240.000
433 minuts (5 partits)2 gols
El Mallorca va pagar la clàusula de rescissió al Mirandés.
Pol Roigé
150.000
175 minuts (5 partits)0 gols
El Mallorca va pagar uns 150.000 euros al Sabadell, més variables.
Alfredo Ortuño
cedit
161 minuts (4 partits)0 gols
El davanter, que estava jugant al Saragossa, arriba cedit per Las Palmas.
Adrián Colunga
lliure
46 minuts (2 partits)0 gols
El jugador no tenia equip des de l'octubre passat i va arribar lliure.
Diogo Salomão
Sp. Lisboa
187 minuts (4 partits)0 gols
L'Sporting de Lisboa portuguès es va guardar un 10% d'una futura venda. - Xifres aproximades - El Mallorca va fitxar al febrer el porter Tomeu Nadal, que estava lliure després de rescindir contracte amb el Nàstic. - El club balear també va donar d'alta Álex Vallejo, que més tard es va tornar a lesionar al genoll. - A mitjan gener, el Mallorca va anunciar la incorporació de Fernando Vázquez com a nou tècnic de l'equip.
Llegir mes / Leer mas...