divendres, 20 de maig del 2016

"El club veta la premsa en la trobada amb els socis del Llagostera ". Article de @diaridegirona

El club veta la premsa en la trobada amb els socis del Llagostera

20.05.2016 | 00:00 El Llagostera va celebrar ahir al vespre una trobada oberta amb els seus socis a la biblioteca del poble per exposar el projecte de fusió amb el Palamós, encara que aquest no es pugui tirar endavant. L'acte va ser a porta tancada, sense que hi pogués accedir la premsa. Isabel Tarragó va explicar que «volem que ningú es pugui sentir cohibit si hi ha periodistes, i que tothom es pugui expressar com vulgui».
Llegir mes / Leer mas...

"Pérez diu que l'antiga SAE, ara aturada, és una «llosa» per al Palamós ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Pérez diu que l'antiga SAE, ara aturada, és una «llosa» per al Palamós

20.05.2016 | 00:00
L'aturada de l'ambiciós projecte de fusió entre el Palamós i el Llagostera va suposar inicialment un fort cop moral perquè totes dues parts estaven convençudes de crear un potent club, no només en l'àmbit gironí, sinó català. Després de veure com poques hores després d'anunciar-se la creació del CF Palamós Costa Brava, la iniciativa es desfeia, el president del degà, Joan Pau Pérez, intentava pair la decepció: «La il·lusió continua intacta i continuarem treballant, hem topat amb una petita pedra en el camí». El passat diumenge, el Palamós va publicar en el seu compte de Twitter el missatge de la imminent presentació d'un superprojecte, i Pérez explicava que «es va piular això perquè sabíem que la notícia de la fusió s'havia filtrat, i per això ens vam veure obligats a explicar-ho». Segons el president palamosí, «l'únic error que hem pogut cometre és que quan el cercle de persones que ho saben s'amplia hi ha el perill de les filtracions».
Un primer obstacle, les traves burocràtiques i l'obligació de convertir en SAE el Palamós han frenat la fusió, però, també calia comptar com diu Joan Pau Pérez amb l'aprovació dels socis. En la reunió informativa del passat dimecres al teatre La Gorga, un d'aquests va preguntar si únicament la qüestió jurídica era l'únic impediment per portar a terme la fusió, Joan Pau Pérez es mostra taxatiu: «sí, només el tema jurídic ha frenat el projecte».
A l'hora de parlar d'una possible transformació del Palamós en SAE ha aparegut l'opció de reactivar la que ja es va crear quan l'equip competia a Segona A i que ara està aturada pels deutes que tenia. «És complicat fer una SAE al Palamós, l'antiga junta ja ho va intentar fer», va explicar Joan Pau Pérez, afegint que «no podem fer-ne una de nova perquè en tenim una d'anterior que està activa, però aturada, amb un propietari de Sant Feliu», en referència a l'empresari i antic president del degà, Pere Luque. El màxim mandatari del degà creu que «ara mateix això representa una llosa que algun dia ens haurem de plantejar què fer, per exemple fer un club nou si volem créixer».
Llegir mes / Leer mas...

«La temporada que ve el Llagostera seguirà jugant a Palamós passi el que passi». Article de Jordi Roura a @diaridegirona

«La temporada que ve el Llagostera seguirà jugant a Palamós passi el que passi»

20.05.2016 | 01:16
«La temporada que ve el Llagostera seguirà jugant a Palamós passi el que passi»
«La temporada que ve el Llagostera seguirà jugant a Palamós passi el que passi»
Presidenta UE Llagostera SAE. L'endemà de l'anunci de la marxa enrere del projecte de fusió amb el Palamós, Tarragó va revelar que el Llagostera seguirà jugant al Nou Estadi el curs vinent i mantindrà la col·laboració habitual amb el degà, com aquests darrers anys.
Quan van assabentar-se que no podien tirar endavant la fusió?
Havíem contactat amb advocats, la Lliga i la Federació. Teníem unes preguntes fetes sobre com s'havia de fer la fusió i estàvem esperant resposta. Que sortís publicat a la premsa el projecte ho va precipitar tot, perquè la nostra idea era no anunciar-ho fins que ens haguessin confirmat exactament el mecanisme a seguir. Dimecres ens va arribar la resposta. Se'ns deia que era impossible fer-ho tal i com l'havíem plantejada perquè un club i una SAE no poden fusionar-se. Caldria que el Palamós s'hi convertís i que els seus accionistes acceptessin la fusió. I hi ha altres aspectes que també ens van fer prendre la decisió d'aturar-ho, com ara que els e?quips de Llagostera de base no podrien seguir jugant com a Llagostera, i els de Palamós, com a Palamós, uns amb una samarreta, i els altres, amb l'altra. Havíem mirat si era possible i ens van confirmar que no.
Proposaven dir-se CF Palamós Costa Brava però tenien l'esperança que els deixessin mantenir per als equips base els noms de Llagostera i Palamós?
Sí, i ens van dir que era inviable. Per això vam prendre la decisió, i perquè també el Palamós hauria perdut la seva antiguetat, la seva condició de degà. Vam fer les consultes pertinents a la Lliga, els advocats i altres llocs i dimecres ens va arribar la resposta.
Per què no feien la consulta abans de fer-ho públic?
Ja es va preguntar abans, el que passa és que els timings es van canviar un cop el projecte va sortir als diaris. Ho volíem presentar un cop haguéssim tingut la resposta, però per una filtració tot es va fer públic abans de tenir-la. Ho havíem parlat amb la Lliga, les Federacions, el Consell Superior d'Esports... tots els estaments que hi podien tenir alguna cosa a dir. D'entrada ens van dir que hi havia un precedent en uns equips de bàsquet de Tenerife....
El millor hauria estat esperar a final de temporada?
A nosaltres ens hauria agradat fer-ho d'aquesta manera, no podíem esperar perquè el Palamós havia de fer una assemblea i votar-ho i nosaltres també havíem de citar els nostres accionistes. Per un tema legal tot havia d'estar tancat el 30 de juny. Per això no es podia demorar massa.
Què li dol més, no haver-ho pogut tirar endavant o la mala imatge que han donat?
Jo segueixo creient que el projecte era bo, que hauríem tingut un futbol espectacular. Des del moment que et diuen que les coses principals que volíem i eren bàsiques no es podien fer, doncs fora. Si haguéssim seguit els tempos que volíem, hauríem pogut informar millor la gent. No passa res, amb el Palamós seguirem tenint-hi la magnífica relació que hi hem tingut aquests dos anys, continuarem col·laborant.
Vista la reacció de part de l'afició del Palamós i del Llagostera, oposant-se a la fusió, que legalment no es pugui fer els fa un favor?
Dimecres vam tenir reunió amb la gent de Palamós i a la sortida crec que van entendre el que volíem fer. I avui (ahir per al lector) quan parlem amb la gent de Llagostera també ho entendran. Almenys sabran exactament què es volia fer i tindran una base per tenir la seva opinió.
Fusió congelada. I ara què?
Com a Llagostera estem oberts a tot. És complicat fer la fusió perquè el Palamós s'hauria de convertir en SAE i a partir d'aquí els seus accionistes aprovar-ho.
I el futur del Llagostera per on passa? Passi el que passi la temporada vinent seguiran jugant a Palamós?
Sí, això ho tenim clar, que jugarem a Palamós. Continuarem competint allà passi el que passi.
Aquesta setmana s'han trencat els ponts de diàleg amb l'Ajuntament de Llagostera?
No, jo diria que el contrari, que ha servit per fer sortir tots aquells punts en què no estàvem gaire contents. Tinc l'esperança que es reconduirà la situació i que es podran reconduir les mancances que hem denunciat.
Tot el soroll de la no-fusió pot haver distret l'equip en una setmana tan important per intentar salvar la categoria?
No, l'equip està al marge d'això. Els jugadors estan per entrenar, per preparar el partit de Miranda, i per lluitar per la salvació. Això no els ha afectat gens.
Li preocupa la reacció de l'afició dimecres que ve, al Nou Estadi, el dia d'un partit clau contra l'Almeria?
Tots som conscients del que ens juguem i que el més important és salvar l'equip. De moment estem a Segona A i tenim opcions de mantenir-nos-hi, fins al darrer moment estarem allà lluitant.
La fusió no es pot fer, però sí que el Llagostera, fent un canvi de nom de la SAE i de domicili social, es podria dir CF Palamós Costa Brava o com es volgués sense cap dificultat.
Sí, suposo que sí que es deu poder fer... Però en tot cas això hauria de ser una decisió del Consell. De moment no hi ha cap pla en aquest sentit.
Oriol Alsina deia dimecres que li sabien greu els insults que havia rebut a través de les xarxes socials. S'han sentit violentats?
Molta gent que ha opinat no la veus mai al camp. Al final qui té dret a dir-hi la seva és el soci. La majoria de coses les diuen gent de fora, però és clar que sap greu quan reps insults.
El Llagostera segueix sent un caramel per als inversors. Continuen arribant ofertes pel club?
Sí, en segueixen arribant, però de moment seguim aguantant nosaltres. Vénen de gent de tot arreu. Si ens passa pel cap vendre? Si vam aguantar a Regional, a Preferent, a Primera Catalana, a Tercera i a Segona B, també aguantarem ara que tenim l'equip a Segona divisió A.
Llegir mes / Leer mas...

"Sortides remotes". Article de @educiu a @lesportiucat

Sortides remotes

El projecte frustrat de fusió entre el Llagostera i el Palamós difícilment es podrà redreçar a curt termini

Per reactivar l'antiga SAE del Palamós s'hauria de fer front a un deute milionari i a un munt de traves legals, mentre que si se'n creés una de nova, el degà perdria l'antiguitat

Isabel Tarragó i Joan Pau Pérez, a Palamós Foto: M. LLADÓ.
1
El projecte de fusió que tenien entre mans el Llagostera i el Palamós va quedar en no res de la nit al dia quan els dos clubs es van assabentar que legalment no era possible (no es poden ajuntar una entitat sense ànim de lucre amb una societat anònima esportiva (SAE)). Després de la clatellada, els dos clubs van congelar la idea amb la intenció de continuar estudiant totes les opcions possibles, però la realitat és que el projecte difícilment es podrà reconduir a curt termini. I és que el camí per aconseguir-ho és que el Palamós tingui la seva pròpia SAE per després fusionar-se amb el Llagostera, una possibilitat que té un munt d'entrebancs. En aquest sentit, hi hauria dues vies tan complexes com polèmiques. Una seria que el club palamosí reactivés l'antiga SAE, que va congelar el 1995 quan l'equip va baixar esportivament a segona B i, posteriorment, a tercera divisió per culpa dels impagaments. I és precisament a aquest deute que caldria fer front actualment si algú pretengués recuperar aquella SAE, un deute milionari al qual, a més, s'afegeix una enorme complexitat legal que requeriria diners i, sobretot, molta paciència. I si no que l'hi diguin al mediàtic Dimitri Piterman, o a Pere Luque, que fa anys ho van intentar, però no se'n van sortir.
La segona via perquè el Palamós es convertís en SAE seria crear-ne una de nova, la qual cosa comportaria que el club degà de Catalunya perdria tota l'antiguitat, un perjudici que els socis del Palamós difícilment acceptarien. A més, qualsevol transformació en SAE requereix un procés mínim d'uns tres mesos, així que, tot i el supòsit que els socis palamosins acabessin acceptant la proposta, no s'arribaria a temps de fer les inscripcions de cara a la temporada vinent, que finalitzen el 30 de juny.
Altres fórmules com una absorció o una afiliació entre els dos clubs semblen, ara mateix, força improbables.
“Després de tot hem de mirar què fem, però ara ens ho hem de prendre amb tranquil·litat”, afirma el president del Palamós, Joan Pau Pérez, que va recordar el compromís del Llagostera de continuar a la Costa Brava encara que l'equip dirigit per Oriol Alsina baixi a segona B a final de curs. En aquest cas s'haurien de renegociar les condicions, ja que els tractes (actualment el Llagostera paga uns 40.000 euros al degà en forma de col·laboració i per fer ús de l'estadi) segurament quedarien rebaixats substancialment. Tot i així, tampoc seria descartable que el Llagostera, si perdés la categoria, decidís deixar Palamós.
“El projecte queda congelat, però continuarem treballant amb el Palamós, un club amb el qual mantenim una relació magnífica”, va manifestar la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, que va descartar que el Palamós hagi adquirit un compromís per convertir-se, de la manera que sigui, en SAE.
Ahir, a Llagostera
Tal com s'havia fet dimecres a Palamós, ahir el Llagostera va oferir una reunió informativa als socis en què se'ls va explicar el perquè del projecte de fusió fallit. Va ser una trobada força més distesa i, en família, que la que hi va haver al Teatre la Gorga de Palamós un dia abans.

ATURAT

Els dos clubs han deixat el projecte en ‘stand by', però seguiran estudiant totes les opcions

QUEDA LLUNY

1995
any
en què el Palamós congela la SAE després de baixar esportivament a 2a B i, per deutes, a 3a.

FA ANYS A PALAMÓS

Dimitri Piterman i Pere Luque ja van intentar recuperar l'antiga SAE i no se'n van sortir

ELS PROTAGONISTES

Després de tot
hem de mirar què fem, però ara ens
ho hem de prendre amb tranquil·litat
Joan Pau Pérez
president del palamós

PROMESA?

El projecte queda congelat, però continuarem treballant amb
el Palamós
Isabel Tarragó
presidenta del llagostera
A Palamós tenen el convenciment que el Llagostera seguirà a la Costa Brava encara que baixi a segona B
Darrera actualització ( Divendres, 20 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

“La plantilla s'ha d'aïllar de tot això”. Article de @educiu a @lesportiucat

“La plantilla s'ha d'aïllar de tot això”

Pitu, contra el Mirandés a Palamós (0-0) Foto: J.R / ICONNA.
1
El Llagostera va continuar preparant el pròxim i vital partit contra el Mirandés de diumenge (a les 17 h, a Anduva) amb un entrenament matinal al Palamós-Costa Brava. L'equip dirigit per Oriol Alsina inevitablement ha estat al corrent de tota la polèmica creada arran de l'intent de fusió del Llagostera i el Palamós, però els jugadors s'estimen més centrar-se purament a intentar salvar la categoria. Així ho explica Pitu Comadevall, un dels jugadors amb més pes al vestidor llagosterenc.
“És molt difícil no haver-ho seguit, perquè la premsa i les xarxes socials en van plenes, però la plantilla s'ha d'aïllar de tot això. Sí que ho hem parlat al vestidor, però des que es va saber que s'hauria de posposar, ja ho hem aparcat i només pensem a guanyar el Mirandés. Ells gairebé no s'hi juguen res i a nosaltres ens hi va la vida, i això s'ha de notar al camp; tenim una gran oportunitat d'acostar-nos a la permanència.”
Tot i així, Pitu també té la seva opinió personal sobre el projecte frustrat: “Per al futbol de base hauria estat ambiciós crear un club fort, ja que així els nens no haurien de marxar a altres llocs, com em va passar a mi amb tretze anys. Però també entenc que a Llagostera no agradés perdre el nom, perquè ens ha costat molt passejar-lo per tot l'Estat.”

LES REACCIONS

La premsa i les xarxes socials en van plenes, però des que es va saber que s'hauria de posposar, ho hem aparcat
El Mirandés gairebé no s'hi juga res i a nosaltres ens hi va la vida, i això s'ha de notar
Pitu Comadevall
migcampista del llagostera
Llegir mes / Leer mas...

"Retiren la sanció a Tébar". Article de @educiu a @lesportiucat

Retiren la sanció a Tébar

Dimecres, el Llagostera es va endur una bona sorpresa quan el comitè de competició va facilitar la relació de jugadors sancionats amb vista a la pròxima jornada. El club llagosterenc ja comptava amb la suspensió d'un partit a Juanjo Expósito (l'atacant, lesionat en un dit del peu, va forçar descaradament la desena targeta groga contra el Còrdova), però no amb la de Marcos Tébar. I és que el mateix comitè de competició havia retirat la targeta que Tébar havia vist contra el Bilbao Athletic en la jornada 33, així que la de diumenge passat contra el Còrdova hauria d'haver estat la quarta groga del migcampista madrileny, i no la cinquena.
En assabentar-se de la notícia, el Llagostera va presentar immediatament un recurs al comitè d'apel·lació, que ahir es va pronunciar a favor del club gironí i va retirar la sanció a Tébar. Així doncs, el mig podrà jugar el transcendental partit d'aquest diumenge a Miranda de Ebro.
Llegir mes / Leer mas...