divendres, 20 de maig del 2016

"Sortides remotes". Article de @educiu a @lesportiucat

Sortides remotes

El projecte frustrat de fusió entre el Llagostera i el Palamós difícilment es podrà redreçar a curt termini

Per reactivar l'antiga SAE del Palamós s'hauria de fer front a un deute milionari i a un munt de traves legals, mentre que si se'n creés una de nova, el degà perdria l'antiguitat

Isabel Tarragó i Joan Pau Pérez, a Palamós Foto: M. LLADÓ.
1
El projecte de fusió que tenien entre mans el Llagostera i el Palamós va quedar en no res de la nit al dia quan els dos clubs es van assabentar que legalment no era possible (no es poden ajuntar una entitat sense ànim de lucre amb una societat anònima esportiva (SAE)). Després de la clatellada, els dos clubs van congelar la idea amb la intenció de continuar estudiant totes les opcions possibles, però la realitat és que el projecte difícilment es podrà reconduir a curt termini. I és que el camí per aconseguir-ho és que el Palamós tingui la seva pròpia SAE per després fusionar-se amb el Llagostera, una possibilitat que té un munt d'entrebancs. En aquest sentit, hi hauria dues vies tan complexes com polèmiques. Una seria que el club palamosí reactivés l'antiga SAE, que va congelar el 1995 quan l'equip va baixar esportivament a segona B i, posteriorment, a tercera divisió per culpa dels impagaments. I és precisament a aquest deute que caldria fer front actualment si algú pretengués recuperar aquella SAE, un deute milionari al qual, a més, s'afegeix una enorme complexitat legal que requeriria diners i, sobretot, molta paciència. I si no que l'hi diguin al mediàtic Dimitri Piterman, o a Pere Luque, que fa anys ho van intentar, però no se'n van sortir.
La segona via perquè el Palamós es convertís en SAE seria crear-ne una de nova, la qual cosa comportaria que el club degà de Catalunya perdria tota l'antiguitat, un perjudici que els socis del Palamós difícilment acceptarien. A més, qualsevol transformació en SAE requereix un procés mínim d'uns tres mesos, així que, tot i el supòsit que els socis palamosins acabessin acceptant la proposta, no s'arribaria a temps de fer les inscripcions de cara a la temporada vinent, que finalitzen el 30 de juny.
Altres fórmules com una absorció o una afiliació entre els dos clubs semblen, ara mateix, força improbables.
“Després de tot hem de mirar què fem, però ara ens ho hem de prendre amb tranquil·litat”, afirma el president del Palamós, Joan Pau Pérez, que va recordar el compromís del Llagostera de continuar a la Costa Brava encara que l'equip dirigit per Oriol Alsina baixi a segona B a final de curs. En aquest cas s'haurien de renegociar les condicions, ja que els tractes (actualment el Llagostera paga uns 40.000 euros al degà en forma de col·laboració i per fer ús de l'estadi) segurament quedarien rebaixats substancialment. Tot i així, tampoc seria descartable que el Llagostera, si perdés la categoria, decidís deixar Palamós.
“El projecte queda congelat, però continuarem treballant amb el Palamós, un club amb el qual mantenim una relació magnífica”, va manifestar la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, que va descartar que el Palamós hagi adquirit un compromís per convertir-se, de la manera que sigui, en SAE.
Ahir, a Llagostera
Tal com s'havia fet dimecres a Palamós, ahir el Llagostera va oferir una reunió informativa als socis en què se'ls va explicar el perquè del projecte de fusió fallit. Va ser una trobada força més distesa i, en família, que la que hi va haver al Teatre la Gorga de Palamós un dia abans.

ATURAT

Els dos clubs han deixat el projecte en ‘stand by', però seguiran estudiant totes les opcions

QUEDA LLUNY

1995
any
en què el Palamós congela la SAE després de baixar esportivament a 2a B i, per deutes, a 3a.

FA ANYS A PALAMÓS

Dimitri Piterman i Pere Luque ja van intentar recuperar l'antiga SAE i no se'n van sortir

ELS PROTAGONISTES

Després de tot
hem de mirar què fem, però ara ens
ho hem de prendre amb tranquil·litat
Joan Pau Pérez
president del palamós

PROMESA?

El projecte queda congelat, però continuarem treballant amb
el Palamós
Isabel Tarragó
presidenta del llagostera
A Palamós tenen el convenciment que el Llagostera seguirà a la Costa Brava encara que baixi a segona B
Darrera actualització ( Divendres, 20 de maig del 2016 02:00 )

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui