dissabte, 22 d’agost del 2015

LLAGOSTERA-OSASUNA/LA PREVIA

Article del diari Navarra SPORT

LA PRIMERA PRUEBA

Viernes 21 de August del 2015 | 20:34
noticia publicada en C.A Osasuna
* OSASUNA BUSCA ESTE SÁBADO EN PALAMÓS LOS TRES PRIMEROS PUNTOS DE LA TEMPORADA
NAVARRASPORT.
Osasuna tiene este sábado por delante su primera prueba de la temporada. En Palamós los rojillos van a tener enfrente a un rival peleón que le va a poner todas las trabas del mundo para que puedan sacar algo positivo. Ya se vio lo ocurrido en los enfrentamientos de la pasada campaña con el equipo que entrena Oriol Alsina, un conjunto aguerrido con el que intentan suplir su inferior calidad a la de muchos de sus rivales de la categoría. Martín no se ha cansado de repetirles a sus jugadores lo que se van a encontrar este sábado y lo que tienen que hacer para no salir derrotados. Vamos a ver cómo responde un equipo en el que la principal gran novedad es la presencia de Pucko junto a Nino en la punta del ataque y un sistema que ya utilizó Martín en los partidos en los que el equipo logró la permanencia. Se puede hablar tanto de un 3-5-2 como de un 5-3-2 dependiendo de si se ataque o se defiende. Se espera a Aitor Buñuel y a Javier Flaño en los carriles con Miguel Flaño, David García y Unai García en el eje, tres en el centro del campo con Oier más defensivo flanqueado por dos jugadores más creativos como Mikel Merino y Roberto Torres. No cabe duda de que sería importante comenzar bien la temporada volviendo a Pamplona con al menos uno de los tres puntos en juego. Y especialmente con el equipo trasmitiendo buenas sensaciones.
Todo ello frente a un equipo cuyo único objetivo es no descender como ha reconocido Oriol Alsina, su entrenador. "Nuestro objetivo es no descender. Somos el equipo más pequeño y tenemos que luchar contra monstruos. Y para ello, nada de lo del año pasado nos va a servir", ha dicho tras una pretemporada con cinco victorias, tres derrotas y nueve fichajes.
ALINEACIONES
LLAGOSTERA: René; Masó, Escassi, Chus Herrero, Samu; Pitu o Emilio, Tito, Ríos, Querol; Juanjo y Chumbi
OSASUNA; Nauzet; Aitor Buñuel, Miguel Flaño, David García, Unai García, Javier Flaño; Merino, Oier, Torres; Pucko y Nino.
ÁRBITRO: Arias López (cántabro)
ESTADIO: Municipal de Palamós (Movistar + Canal + Liga 2)
ANTECEDENTES
0-0 temporada 14-15
OSASUNA: Riesgo; Javier Flaño, Lotiès, Miguel Flaño, Cadamuro; Raoul Loé, Nekounam (Merino, min.79); De las Cuevas, José García (Cedrick, min.46), Sisi (Kodro, min.74); Nino.
EL DATO
En el once inicial de Osasuna faltan nada menos que ocho jugadores del equipo que presentó Urban la pasada temporada en Palamós.
Llegir mes / Leer mas...

El Osasuna más impredecible debuta este sábado en Palamós

article pediorico deportivo de Navarra

EFE. PAMPLONA/PALAMÓS,    

  • Los de Martín se miden al Llagostera, un equipo que como recién ascendido peleó por el play-off de ascenso la pasada temporada

22/08/2015 a las 06:00
Adrián Cruz, uno de los fichajes de Osasuna esta temporada, protege el balón en el amistoso contra el Lleida. Adrián Cruz, uno de los fichajes de Osasuna esta temporada, protege el balón en el amistoso contra el Lleida. BLANCA ALDANONDO
Osasuna comenzará la Liga Adelante en el Nou municipal de Palamós con un equipo basado en la cantera y Enrique Martín Monreal a los mandos de la nave desde el inicio, ya que la pasada temporada asumió la dirección del equipo a falta de seis jornadas para la finalización del campeonato.

El técnico de Campanas ha ensayado su once titular en los últimos partidos amistosos y serán ocho los canteranos que vistan la elástica rojilla, algunos de ellos como David García, uno de los capitanes del equipo, o Mikel Merino, campeón de Europa con la selección sub-19, están llamados a consolidarse como piezas claves.

Tras los apuros de la pasada temporada, en la que el conjunto navarro logró la permanencia en el último partido en el tiempo de descuento frente al Sabadell, Osasuna busca consolidarse en la categoría con refuerzos en la delantera como los delanteros Álex Sánchez, procedente del Tudelano, Bogdan Milic -no convocado para este primer partido- y Matej Pucko -que apunta a titular-.

El Llagostera, por su parte, inicia su segunda temporada en la Liga Adelante con el objetivo de repetir el buen papel, en su debut en la categoría el año pasado.

Después de haber realizado una buena temporada, luchando hasta el final por entrar en las eliminatorias por el ascenso, y quedando finalmente en mitad de la tabla, el Llagostera se presenta ahora con un cambio de entrenador y bastantes caras nuevas.

Vuelve a ser Oriol Alsina quien dirige el equipo, mientras que el exentrenador Lluís Carrillo ha pasado ha realizar tareas de ojeador. Además, la plantilla también ha sido renovada en una gran parte, realizando hasta nueve incorporaciones. El equipo de Alsina ha realizado una buena pretemporada con un balance de cinco victorias y tres empates.

El técnico catalán ha dejado claro cuál vuelve a ser el propósito de los gerundense: "Nuestro objetivo es no descender. Somos el equipo más pequeño y tenemos que luchar contra monstruos. Y para ello, nada de lo del año pasado nos va a servir".

Alsina tendrá tres bajas para afrontar el primer partido de Liga, la de Ruymán, que sigue recuperándose de su lesión en la rodilla y que no estará disponible hasta noviembre, Eloy Gila, que continua en su proceso de recuperación de un esguince y, por último, Jordi López por unas molestias en el gemelo.
Alineaciones probables:
Llagostera: René: Masó, Escassi, Chus Herrero, Samu; Pitu o Emilio, Tito, Ríos, Querol; Juanjo; y Chumbi.

Osasuna: Nauzet, Javier Flaño, Miguel Flaño, David García, Unai García, Aitor Buñuel, Mikel Merino, Oier Sanjurjo, Roberto Torres, Matej Pucko y Nino.

Árbitro: Arias López (colegio cántabro).

Estadio: Municipal de Palamós-Costa Brava.

Horario: 20:30 h.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera inicia la competición ante los rojillos

article diari marca

El Llagostera inicia la competición ante los rojillos

Los 'chicos Neymar' amenazan a Osasuna

  • Giva y Mosquito, amenazas de la Llagostera. Eloy Gila, baja.

  • Los 'rojillos', de la mano de Enrique Martín, a evitar el sufrimiento de la pasada temporada

SERGIO GARCÍA-MUÑOZ 21/08/15 - 12:37.
Imagen del Llagostera - Osasuna de la pasada campaña
Imagen del Llagostera - Osasuna de la pasada campaña / EDDY KELELE


Publicidad

Liga Adelante 2015/16

1ª jornada

Llagostera -
Osasuna -
22/08/2015 · 20:30 h. · C+LIGA2
Estadio: Nou Municipal de Palamós
Árbitro: Arias López
Alineaciones
Llagostera: René; Masó, Chus Herrero, Alcalá, Enric Pí; Querol, Jordi López, Tito, Ríos; Chumbi y Benja.
Osasuna: Nauzet; Javi Flaño, Tano Bonnín, David García, Unai García, Oier; Miguel Olavide, Mikel Merino, Álex Berenguer; Álex Sánchez y Nino.

El hombre 'maravilla' de la Llagostera llega en el momento justo. Y no son ni 'Mosquito' ni 'Giva', dos de los jugadores recién llegados al club catalán, por los que el Barcelona pagó un derecho preferencial cuando ficho a Neymar.
Se trata de Oriol Alsina. El técnico deja la secretaria deportiva para convertirse en el entrenador que mejore lo que parece casi imposible: el noveno puesto conseguido la pasada temporada por los catalanes en su estreno en la División de Plata.
Lo hará ante un conjunto que lo paso realmente mal en el curso 2014-2015. El histórico Osasuna pudo ver como en dos temporadas pasaba de la élite del fútbol español a la Segunda División 'B'.
Lo evitó el técnico Enrique Martín, que ahora se asienta definitivamente en el banquillo rojillo con un equipo renovado, con hasta nueve caras nuevas y una fuerte apuesta por la cantera.
Ya dejó claro el objetivo de Osasuna uno de sus canteranos, David García. "Nuestra meta esta temporada es asentarnos en la categoría, el año pasado lo pasamos muy mal".
En pretemporada, la entidad que preside Luis Sabalza ha empezado a entonarse con victoria de prestigio ante equipos de Primera División como Éibar o el Súper campeón de España, el Athletic Club de Bilbao.
Por su parte, la Llagostera, que no se ha enfrentado a equipos de categoría superior en esta pretemporada, llega preparada, con la única baja del delantero Eloy Gila, y la ilusión de repetir temporada, y porque no, mejorarla. Dos esperanzas contradictorias en la vuelta de la competición para ambos equipos.

Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera torna amb més fam

Article del diari de girona

El conjunt comença avui una nova temporada a la Liga Adelante jugant contra l'Osasuna a Palamós

22.08.2015 | 08:13
Els jugadors del Llagostera celebrant un gol aquesta pretemporada al Nou Estadi Palamós-Costa Brava.
Els jugadors del Llagostera celebrant un gol aquesta pretemporada al Nou Estadi Palamós-Costa Brava.

«Hem de demostrar que un any més ens mereixem estar en aquesta categoria». Això pensa i vol Oriol Alsina del seu Llagostera en la segona temporada dels del Gironès a la Lliga Adelante, la primera en la qual l'alma mater del projecte podrà ocupar la banqueta de manera oficial com a primer entrenador. Els gironins volen fer miques el pensament d'aquells que diuen que la segona temporada d'un club modest és la més difícil i acostumats a trencar tots els pronòstics a partir d'avui intentaran fer-la una mica més grossa davant un conjunt com l'Osasuna, que tot i passar per una època de vaques magres, té un pressupost, una història i una massa social incomparable amb el potencial dels blaugranes en qualsevol dels sentits. Per començar els objectius d'uns i altres són antagònics: mentre els navarresos han fet un projecte amb jugadors del planter per no passar angúnies i, qui sap, si poder entrar en la lluita per l'ascens a Primera Divisió, els gironins, tot modèstia, faran del famós partit a partit la seva raó de ser per assegurar com més aviat millor la salvació. Si després sona la flauta, com va passar la temporada passada, i s'ha de canviar de discurs, doncs oli en un llum.
El nou projecte encapçalat per Oriol Alsina, ara ja sí amb el títol d'entrenador a la butxaca, comença a caminar aquest vespre (20:30) i ho fa després de posar el punt final a una pretemporada immaculada. Segons el tècnic, «els primers partits de Lliga són una incògnita per a tots perquè els estudis no són fiables ni tampoc saps el nivell real que tens». Alsina, però, assegura estar «animat perquè veig a l'equip amb esperit competitiu tot i que cal millorar físicament i tàcticament», uns dèficits normals quan es finalitza una pretemporada. Afrontar la primera jornada de Lliga davant d'un dels grans, almenys per nom, de la categoria, com és l'Osasuna, ja li va bé al preparador del Llagostera. Segons ell «és millor enfrontar-s'hi ara que no pas al final perquè llavors estaran més rodats». En aquest sentit Alsina adverteix que el conjunt d'Enrique Martín «ha guanyat en la pretemporada alguns Primera com a l'Athletic i l'Eibar però també ha punxat amb algun Segona B».
La Ventafocs de Segona
Oriol Alsina té clar que allò fet en el passat no compta i que cal fer foc nou perquè la dificultat serà màxima davant d'equips de ciutats amb moltíssim renom com Còrdova, Almería, Elx, Valladolid, Saragossa o el mateix rival d'avui. Per això té clar que a Llagostera «seguim sent la «Ventafocs», els punts que vam sumar el curs passat ens els han tret i som el club més petit en tots els aspectes». L'entrenador dels gironins creu que «aquell factor sorpresa de ser els novells ja no existeix i els rivals saben que si ens volen guanyar hauran de suar sang».
De cara a confeccionar el primer onze que salti avui a la gespa de l'estadi Palamós-Costa Brava, Oriol Alsina assegura tenir «dos o tres dubtes» i fins i tot diu que «ni els mateixos jugadors saben l'onze inicial».
Del joc del conjunt navarrès, un equip que va lluitar per no baixar a Segona B la temporada passada i que es va salvar gràcies a un miraculós gol en l'últim minut a Sabadell, l'entrenador maresmenc diu que «l'Osasuna juga amb tres centrals però de diferent manera com ho fa el Girona. Actuen amb dos laterals que a vegades converteixen la defensa amb cinc homes». Alsina destaca el joc ofensiu i sobretot «la referència que tenen a dalt amb Nino».
Amb l'arribada aquest estiu de molts davanters, les variants són múltiples i en funció del rival, el cos tècnic decidirà quina resulta la millor alternativa. A més a més, Alsina explica que «al mig del camp comptem amb la classe d'en Pitu i l'Emilio Sánchez, a la defensa podem introduir molts canvis i és evident que disposem de moltes més alternatives que no pas la temporada passada».
Alsina també va parlar dels dos brasilers que han arribat aquest estiu al club, Giva i Mosquito. Va insistir que poden marcar diferències «però primer s'han d'adaptar perquè físicament han de progressar». Pràcticament estan descartats per jugar avui a l'espera de continuar la seva posada a punt. Eloy Gila, Jordi López i Ruymán són baixa segura per lesió. Tampoc jugarà el central Pedro Alcalá, a l'espera que s'aclareixi el seu possible fitxatge pel Manchester City que, posteriorment, el cediria al Girona gràcies a un acord de col·laboració que s'està acabant de perfilar.
«Ja no som aquells novells que ens hem d'adaptar a la categoria però per contra ja no som la sorpresa i els equips que vénen ja no diuen allò de: ja tenim tres punts sense haver de jugar», va seguir relatant Oriol Alsina en la seva primera roda de premsa prèvia a un partit com a entrenador de Segona A. Sobre l'estat de la gespa del Nou Estadi el preparador va dir que «a l'estiu costa que estigui en les millors condicions, i que hi jugués el Palamós dimecres no va ser bo, però ens hi adaptarem».
Llegir mes / Leer mas...

Tot torna a començar

article del punt avui  / per G. freixa / E. Ciurana

El Llagostera comença el seu segon curs a la 2a A rebent un històric, l'Osasuna, que arriba a Palamós amb moltes novetats

Tot i continuar sent el club més petit de la lliga, els rivals ja saben quin potencial té

El Llagostera hi torna a ser. El club de la Costa Brava arrenca avui la segona temporada en la divisió de plata del futbol estatal després d'aconseguir la permanència amb molta solvència la temporada passada. Amb un curs, els jugadors llagosterencs han passat de defensar el nom d'un club desconegut en l'elit del futbol a iniciar un nou repte –el de la permanència– havent-se guanyat el respecte de tots els rivals. El que no ha canviat és que l'entitat que dirigeix Isabel Tarragó continua sent la més petita de la categoria: “Continuem sent la ventafocs de la lliga, però ara tothom sap que per guanyar-nos hauran de suar sang. Hem perdut el factor sorpresa, però per contra, molts jugadors que l'any passat debutaven a 2a A ara ja tenen experiència”, va explicar Oriol Alsina.
Inici amb prestigi
En el primer partit de lliga s'enfrontaran el Llagostera i un dels clubs amb més tradició de la competició, l'Osasuna. Des del club blaugrana veuen positiu trobar-se amb un rival de tant de pes a l'inici del curs: “Sempre estan menys rodats, i això ens pot anar bé per sorprendre'ls. S'ha demostrat que avui dia la història dels clubs serveix de ben poc, i ho intentarem demostrar”, va analitzar Alsina.
El que té clar el tècnic llagosterenc és que al davant s'hi trobarà un rival que té ben poc a veure amb el que va acabar en divuitè lloc la lliga la temporada passada. Liderats des del mig del camp per Mikel Merino, i amb molts homes sorgits del planter, el Llagostera segur que haurà de picar pedra per superar un esquema molt fort en defensa: “Juguen amb tres centrals, i amb dos carrilers que no tenen tendència a pujar, o sigui que es pot considerar una defensa de cinc”, va indicar Alsina, que quan va veure la convocatòria dels navarresos també va començar a tenir pistes de com jugarà l'Osasuna en atac. Per falta de forma física, Milic –davanter de 2,02 m– s'ha quedat a Pamplona, cosa que fa preveure que Nino serà titular i que l'aposta ofensiva d'Enrique Martín serà la mobilitat i rapidesa dels homes de dalt.
Pel que fa al Llagostera, el tècnic llagosterenc també va explicar que estudia fer petites variacions en el sistema que tan bon resultat li va oferir en la segona part de la temporada passada: “Els fitxatges que hem fet ens donen moltes alternatives, sobretot en la part ofensiva. A les bandes, per exemple podem buscar profunditat, o treball, o futbolistes que juguin més per dins. En funció del que vulguem farem jugar un perfil o un altre.”
El suport del públic
A diferència del curs passat, el Llagostera debuta en la lliga a casa. El club blaugrana espera una bona entrada en un duel que servirà d'estrena oficial tant de les noves cadires que omplen les graderies com també dels nous torns: “És un bon dia i una bona hora perquè molta gent vingui”, va explicar Alsina.

LA PRÈVIA

Continuem sent la ventafocs de la lliga però hem perdut el factor sorpresa. Ara tothom sap que per guanyar al Llagostera haurà de suar sang, i això també és bo
El Llagostera té potencial i ho van demostrar el curs passat. Més enllà de l'estratègia, en què són molts perillosos, tenen altres armes que cal vigilar
Tots els rivals s'han reforçat, però tinc clar que l'equip que vulgui guanyar a l'Osasuna haurà de treballar molt. No serem un rival fàcil
És normal que no estiguem al millor nivell, sobretot físic, però hem de sortir a competir al màxim
Oriol Alsina
ENTRENADOR DEL LLAGOSTERA
Crec que s'ha fet un equip interessant. Tenim una barreja de jugadors amb experiència i joves que pugen amb molta il·lusió
En l'inici, sempre és difícil saber com rendirà el rival i també el propi equip. Tot i això, m'agrada jugar d'hora contra els grans clubs
Alsina va explicar que els nous fitxatges obren un ventall més gran d'opcions
En el primer partit serà molt difícil que es vegi la millor versió del Llagostera
L'Osasuna ha canviat una mica el sistema. Continua fent un joc directe, i en defensa juga amb cinc defenses. Serà molt complicat
Vull que el meu equip jugui amb alegria, que sigui descarat i que competeixi bé
Enrique Martín
Entrenador de l'Osasuna

L'onze titular, buscant la sorpresa

Alsina només tindrà les baixes per lesió d'Eloy Gila i Jordi López, a banda de Ruymán, baixa de llarga durada. Pel que fa al primer onze titular, el tècnic blaugrana va assegurar que encara té alguns dubtes: “Ni els jugadors tenen cap pista de qui serà titular. Jo ho tinc al cap, però fins l'últim moment valorarem les millors opcions per sorprendre el rival”, va analitzar l'entrenador del Llagostera. En la mateixa línia de no donar pistes, Alsina també va comentar que té moltes dificultats per tancar la convocatòria, i que entre els dubtes hi ha l'opció de fer entrar o no els dos últims fitxatges, Giva i Mosquito: “És normal que no estiguin en el seu millor moment físic. També sabem que poden marcar diferències al terreny de joc, i que els rivals en saben ben poca cosa. No hi ha gaire informació de com juguen ni fins on ens poden ajudar a sobre el camp, i això ens pot anar molt bé”, va comentar el tècnic, que dels 22 efectius que té a disposició, haurà de descartar un porter, possiblement Moragón, i dos jugadors de camp.
Llegir mes / Leer mas...

Alsina: “La situació d'Alcalá ens condiciona”

Article del punt avui / per G. Freixa

Una incògnita. El Llagostera demana al Girona que si vol el central es decideixi ràpidament pel bé de tots

Alcalá en una imatge d'aquesta pretemporada Foto: A.SALAMÉ.

Com ja és habitual, la primera jornada de lliga es disputarà amb el mercat de fitxatges encara obert, i enguany tant el Llagostera com el Girona encara poden viure moviments que alterin la seva planificació. De fet, el possible pas d'Alcalá de la Costa Brava a Montilivi és una de les operacions més destacades que s'esperen, i, tal com va explicar el tècnic Oriol Alsina ahir en una roda de premsa, la situació està afectant el que va ser defensa de referència i jugador més utilitzat pel blaugrana el curs passat. “Evidentment que tot el que s'està dient aquests últims dies ens condiciona. El jugador està passant una situació que no és gens fàcil. No és fàcil ni per a ell ni tampoc per a l'equip. Ens trastoca els plans des del punt de vista col·lectiu”, va remarcar l'entrenador dels llagosterencs.
El seu paper
En la roda de premsa prèvia al partit d'aquest vespre, el tècnic Oriol Alsina també va deixar entreveure quin serà el rol del futbolista murcià fins al 31 d'agost, moment en què es tancarà el mercat i si ningú no paga la clàusula d'Alcalá el Llagostera el continuarà tenint en propietat com a mínim fins al període de fitxatges hivernal. “És un jugador que seria titular, però ara mateix i amb tot el que està passant el veig més a la banqueta o a la graderia”, va remarcar el cap visible del Llagostera, que hi va afegir de manera contundent: “Fa molts dies que maregem la perdiu i tot segueix igual. Ja comencem la temporada i és una situació desagradable. El jugador no sap on és i nosaltres tampoc.”
A la defensa, a banda de Pedro Alcalá, el club llagosterenc disposa de tres efectius clars: Chus Herrero, Jorge García i Alberto Escassi. Ruymán, que ja és a la Costa Brava fent exercicis de recuperació, també és defensa central, però no podrà ajudar l'equip com a mínim fins al mes de gener, ja que es va lesionar greument el genoll l'abril passat.

LES VALORACIONS

Evidentment que tot el que s'està dient ens afecta. El jugador està passant una situació que no és gens fàcil, i per al club tampoc no ho és
És un home titular, però amb tot el que està passant el veig més a la banqueta o
a la graderia
Oriol Alsina
entrenador del llagostera

Llegir mes / Leer mas...