diumenge, 30 d’agost del 2015

Colpejats en el darrer alè de partit

Article del Diari de Girona / per Marc Verdaguer

El Llagostera perd un punt a Lugo per culpa d'un gran gol d'Abel Molinero en el minut 93

30.08.2015 | 07:17
Jordi Masó va ser titular ahir amb el Llagostera en la visita a Lugo.
Jordi Masó va ser titular ahir amb el Llagostera en la visita a Lugo.


A mitjans dels anys vuitanta, un jove Lluís Milla es va convertir en el primer exponent del migcampista de toc curt amb què Johan Cruyff va fonamentar el canvi de filosofia futbolística al Barça. Guardiola i Xavi han acabat passant a la història protagonitzant moltes més pàgines que Milla, però l'ara tècnic del Lugo sempre tindrà el mèrit de ser el primer. Una de les potes d'un futbol que, amb el pas del temps, acabaria imposant-se gràcies als èxits del Barça i de la selecció espanyola. Un futbol que, salvant les enormes distàncies, va intentar que aparegués ahir a l'Anxo Carro encara que Caballero no sigui Romario ni Ferrerio Laudrup.
Amb toc constant de pilota, però sense genialitat, el Lugo no va poder doblegar el Llagostera, que hauria marxat amb un punt de terres gallegues de no haver estat per la jugada menys cruyffista de les que ahir va intentar el Lugo: pilota llarga del porter en temps de descompte, refús llarg de la defensa i Abel Molinero l'empalma al fons de la xarxa des de fora l'àrea. Sense futbol, però terriblement dolorós per al Llagostera.
Fins a l'obús de Molinero, ni en un costat ni a l'altre va aparèixer cap jugador amb capacitat per desequilibrar. La granota de treball semblava que li serviria al Llagostera per començar a guarir la ferida de la derrota en el debut contra l'Osasuna. Els gironins ja es veien marxant amb la sensació d'haver fet un pas endavant respecte al dia de l'Osasuna i amb un punt a la butxaca. Al final, però, com explicava l'ahir capità Tito Ortiz, només el van enfilar el camí de tornada "amb millor regust de boca que conta l'Osasauna". El punt, però, es va quedar a Galicía i després de les dues primeres jornades de Lliga el Llagostera té a zero el comptador de punts i de gols.
Dos equips que coneixen bé l'ofici, que estan ben plantats sobre el camp i que, a sobre, tenen com a principal objectiu no encaixar cap gol sempre es colpejaran poc. Sobretot si cap jugador o detall concret pot aportar el punt de desequilibri. Un factor desllorigador que podria haver capgirat el guió va ser una caiguda dins l'àrea rival de Juanjo només de començar. Però el Llagostera no imposa prou perquè li xiulin un penal poc clar en el minut 5 jugant fora de casa. Amb tres canvis respecte a l'equip titular que va caure en el debut contra l'Osasuna -Masó, Emilio i Juanjo van entrar per Aimar, Pitu i Benja- Oriol Alsina va aconseguir desterrar les errades. Però tampoc va poder crear gaire res més que les pilotes que pesca aquesta petita i incansable mosca collonera que és Chumbi per a les defenses rivals.
A l'altre costat Caballero no va ser ahir aquell jugador determinant que ara fa dos mesos i mig va impedir l'ascens del Girona a Primera Divisió amb agònic gol a Montilivi que encara provoca malsons a més d'un. Chus Herrero i Escassi van plantar cara més que correctament a l'argentí que, això sí, va ell mateix el que malmetre la millor oportunitat dels locals a la primera meitat quan va enviar massa alta la seva rematada després d'una bona centrada d'Iriome des de la dreta. La correció de Chus Herrero i Escassi va ser la tònica general de l'equip i, molt ben plantat sobre el camp, el Llagostera va impedir que l'alternança de joc de toc amb el més directe al cap de Caballero obtingués cap premi. Les accions de Ferrerio per la banda esquerra acabaven amb poc més que foc d'encenalls, però, en canvi els gironins tampoc van trobar mai aquell espurna d'imaginació que li permetés fer mal de veritat a davant.
A Alsina el punt ja va li semblava un bon botí i, forçat per les lesions de Chus Herrero i d'Emilio, els canvis van ser peça per peça. Tot i la lògica empenta final del Lugo, el partit estava encaminat cap a l'empat sense gols. Però, i en una jugada on la banqueta local havia reclamat protesta un córner previ, va arribar el refús llarg del Llagostera i el brutal encert d'Abel Molinero empalmant la pilota a gol des de fora l'àrea. Era el minut 93, i ja no hi havia res més a fer.
Llegir mes / Leer mas...

Estrena de la segona equipació

Article Diari de Girona

30.08.2015 | 08:56
Estrena de la segona equipació
Estrena de la segona equipació
amb el lugo jugant de de blanc-i-vermell, amb ratlles verticals, el Llagostera va estrenar la seva nova equipació suplent per aquesta temporada que manté el disseny de la primera, amb franges horitzontals, però, en aquest cas, amb el blanc combinant-se amb un pàl·lid blau cel. Isabel Tarragó no es va perdre el desplaçament a Lugo i va veure el partit en directe a l'Anxo Carro. També hi eren el directiu Joan Mestres i els directors esportius Javi Salamero i Gerard Escoda.
Llegir mes / Leer mas...

Alsina: «Hem fet prou mèrits per endur-nos almenys un punt»

Article del Diari de Girona / per Marc Verdaguer

El tècnic es mostra satisfet amb la imatge del Llagostera i lamenta l'1-0 rebut al descompte

30.08.2015 | 08:56
Masó intenta desfer-se de la pressió del jugador del Lugo Sergio Marcos ahir a l´Anxo Carro.
Masó intenta desfer-se de la pressió del jugador del Lugo Sergio Marcos ahir a l´Anxo Carro.
El tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, ja es veia puntuant a Lugo quan, a 30 segons del final, Molinero va amargar de valent les expectatives del Llagostera. Per això Alsina es va mostrar dolgut per la manera en què havien encaixat la derrota a l'Anxo Carro, amb el gol a manca de mig minut per acabar el partit i després d'un xut des de fora l'àrea que va entrar per l'escaire de la porteria de René. Alsina, després del partit, comentava que "hem tingut una ocasió al final del partit, quan faltaven quatre minuts, però ells han tingut l'encert de provar un xut des de fora l'àrea i que els hagi entrat per l'escaire de la porteria".
Segons el tècnic del conjunt gironí "hem fet mèrits per sumar el punt, hem treballat moltíssim" i no feia fàstics a l'hora d'admetre que es conformava amb l'empat: "un punt a fora sempre és positiu, puntuar sempre és bo, perquè vas sumant", i des del seu punt de vista "el més just hagués estat un empat" a l'Anxo Carro.
El preparador maresmenc, a més, va admetre la injustícia del futbol comentant que el gol "ha estat molt cruel perquè ja no hem pogut ni fer el servei des del mig del camp", i afegia que "a tota la segona part no ens han xutat als tres pals i al final, amb aquesta jugada s'han acabat emportant els tres punts".
Optimista de mena
De cara al futur de l'equip llagosterenc Alsina és optimista i clar: "Amb el treball i la unitat de tot l'equip hem de superar aquest moment (dues derrotes en les dues primeres jornades de lliga) i trobar la mobilitat a dalt per tenir ocasions de gol". Alhora destacava que "defensivament hem estat molt correctes i ens han fet poques opcions, però al final marxem amb la cua entre les cames".
Pel que fa al joc de l'equip durant el paritt, considera que "hem tingut mancances a la primera part però a la segona ho hem corregit i hem estat millor sobre el terreny de joc".
Sobre la substitució, al descans, de Chus Herrero, Alsina va comentar que "el jugador ha rebut un cop molt fort a l'última jugada de la primera part, al descans hem intentat recuperar-lo i que pogués entrar però no ha pogut ser i hem posat Aimar al camp".
Pel que fa a l'entrada d'Emílio enlloc de Pitu, el tècnic ho argumentava dient que "en comparació amb Pitu, l'Emílio ens pot donar més possessió, però en Pitu és més murri i amb un o dos tocs et pot fer una bona jugada que creï una ocasió de perill".
Davant la inevitable comparació amb l'inici de la passada temporada, Alsina comentava que "si mirem els primers partits a fora de la passada temporada hi ha una gran diferència entre aquell equip i el que hem fet avui", i va acabar recordant que "la lluita del Llagostera serà la salvació i intentarem no estar patint tota la temporada. Si seguim treballant així les coses sortiran".
Llegir mes / Leer mas...

L'esforç queda trencat

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

Després d'un partit molt rocós i amb poca vistositat en atac, el Llagostera veu com li marquen el gol de la derrota en el minut 93

Tot i l'esforç i la voluntat dels llagosterencs, els d'Alsina sumen la segona derrota de la temporada i encara no han fet cap gol

Tito Ortiz intenta robar la pilota a un jugador del Lugo Foto: EL PROGRESO.
1
El Llagostera va encaixar a Lugo la segona derrota consecutiva del curs. L'ensopegada va ser més cruel pel moment en què va arribar –en el minut 93 i després d'una acció que hauria d'haver acabat en córner favorable als llagosterencs– que no pas pel fet de perdre els tres punts. I és que en línies generals, el Lugo segurament va fer més mèrits per endur-se la victòria, però els de la Costa Brava van serrar les dents durant tot el partit i van tenir a prop sumar un punt que si bé no hauria estat fruit d'un enfrontament gaire vistós, sí que hauria dignificat l'esforç dels homes d'Oriol Alsina.
El Lugo va creixent
Definir qui va ser el clar dominador del primer temps seria molt agosarat, sí bé és cert que el Lugo va acabar el primer acte de l'enfrontament tenint més pilota i posant més problemes a la defensa llagosterenca. Oriol Alsina va tocar poques coses d'entrada respecte al primer partit de lliga, però les tres modificacions de seguida es van deixar notar: en atac, Juanjo va tornar a fer un bon treball jugant d'esquenes a porteria, i al mig del camp, Emilio –que ja va deixar bones sensacions en els pocs minuts que va tenir fa set dies– va ser capaç d'oferir-se, retenir la pilota i fer jugar una mica més els seus companys. La connexió entre dues de les novetats de l'onze inicial va estar a punt de donar bons fruits en el minut 6, quan el d'Albacete va fer un magnífic canvi de joc en direcció a l'àrea. Juanjo, que ja esperava la pilota, no va poder controlar bé, ja que el defensor el va tocar suficient per desfer el perill però no per cometre penal.
La resposta dels gallecs no es va fer esperar, i Caballero va errar una ocasió claríssima als deu minuts quan li va arribar una bona centrada des de la dreta que va rematar alt tot i trobar-se a escassos centímetres de la línia de gol. Precisament les centrades des de les bandes van ser un dels principals perills del Lugo en el primer temps, i els laterals van haver de treballar de valent. Sobretot Masó, que al davant es va trobar un Sergi Marcos molt actiu. En els darrers compassos del primer temps, els de Luis Milla es van trobar còmodes amb la pilota al peus, i tot i controlar la possessió tampoc van generar gaire perill. Al descans, la igualtat sobre la gespa també es reflectia al marcador.
En la segona part, el Lugo ja no va dominar tant la possessió, però el Llagostera tampoc va saber agafar el testimoni i l'enfrontament es va trencar i va entrar en un intercanvi de cops en què el conjunt gallec va tenir més arribades clares. Tot i això, el primer maldecap per als llagosterencs en la represa va arribar en la zona defensiva: Chus Herrero va notar molèsties a la cuixa, i el seu lloc el va haver d'ocupar Aimar. El de Sant Joan de Vilatorrada va tornar a complir en una posició que no és la seva natural, deixant clar que el cos tècnic té una altra alternativa de garanties per ocupar l'eix defensiu.
Pel que fa al bagatge ofensiu dels de la Costa Brava, l'ocasió més clara del segon temps va arribar ben d'hora i la va protagonitzar Chumbi. L'exjugador de l'Albacete va arrencar al límit del fora de joc però davant José Juan va acabar xutant al ninot (52').
A l'altra porteria, el principal perill va arribar a pilota aturada. Els de Luis Milla van disposar de diversos córners seguits, i va ser un que van executar en curt que va acabar amb una rematada clara de Caballero que va obligar René a fer una aturada providencial.
Al límit
Amb l'entrada de Pitu (83'), el Llagostera va tenir a prop el gol en un córner olímpic que José Juan va rebutjar, i també en una passada en profunditat cap a Chumbi que un defensor va enviar a córner quan el davanter ja estava sol davant el porter del Lugo. Precisament, aquesta acció no assenyalada a favor dels blaugrana va acabar sent decisiva. Els de Milla van treure ràpid la pilota en llarg quan el temps afegit ja estava gairebé consumit, Abel Molinero la va caçar a la frontal de l'àrea i va connectar un xut imparable a l'escaire de la porteria de René. Amb el gol, que va enganxar un munt de seguidors locals sortint de l'estadi, el Llagostera veia com el guió que havia dissenyat per sumar un punt en un camp complicat com l'Anxo Carro s'esfumava en un moment.
El Llagostera no va poder sumar la primera victòria del curs però sí que va fer un petit pas en alguns aspectes respecte a la primera jornada: la intensitat en defensa va ser correcta, i de nou, l'entesa entre els puntes va permetre veure detalls interessant. El problema, tal com va passar en diverses fases del curs passat, és que falta materialitzar.
La lliçó de duresa a Lugo ha de servir d'aprenentatge per rebre la setmana que ve un dels rivals més durs de la categoria: l'Alavés de José Bordalás.

LLAGOSTERA: René; Masó, Chus Herrero (Aimar, 49'), Escassi, Samu de los Reyes; Emilio (Pitu, 83'), Tito; Querol, Ríos Reina; Chumbi i Juanjo (Benja, 73').

LUGO: José Juan; Manu, Israel Puerto, Dealbert, Pau Cendrós; Fernando Seoane; Iriome (Abel, 82'), Carlos Pita (Campillo, 72'), Sergi Marcos, Ferreiro (Igor Martínez, 60'); Pablo Caballero.

IMPARABLE

MINUT A MINUT:
3' Falta a la zona de tres quarts favorable al Lugo. La juguen en curt i no comporta perill per al Llagostera.
5' Emilio executa una falta lateral
però en la rematada el Llagostera comet falta.
6' Bon canvi de joc d'Emilio direcció a l'àrea, on Juanjo intenta controlar però no pot a causa d'un lleuger contacte del defensor. El blaugrana reclama penal.
10' Caballero falla una ocasió claríssima en una rematada gairebé sobre la línia de gol. La pilota surt alta.
11' Primer córner favorable al Llagostera que no troba rematador.
14' Tito caça una pilota rebutjada per la defensa a la frontal i intenta un xut amb potència que surt alt.
16' Falta lateral a favor del Lugo que acaba directament a les mans de René.
22' Nova falta a la zona de tres quarts favorable al Lugo que la defensa blaugrana resol bé.
26' Doble oportunitat del Llagostera en què primer Chumbi no veu clar la passada a Querol que venia de cara, i en una segona acció, el reusenc col·loca una bona centrada però Juanjo no pot rematar de cap.
29' Bona paret dels jugadors del Lugo que deixen en una bona posició per centrar a Ferreiro. La centrada no troba rematador.
31' Primer córner favorable al Lugo
que va al primer pal, on Querol desfà el perill.
39' Bona acció de Ríos Reina per l'esquerra que acaba amb una bona centrada que obliga José Juan a intervenir.
40' Sergio Marcos executa una falta molt tancada que no porta perill en primera instància. La jugada acaba amb un xut ras que René atura en dos temps.
51' Córner favorable al Llagostera que es queda al primer pal.
52' Chumbi arrenca al límit del fora de joc però remata al cos de José Juan.
53' Nou córner que tampoc genera perill a la porteria dels gallecs.
59' Falta lateral que executa el Llagostera i recull Chumbi al segon pal però en fora de joc.
62' Iriome deixa assegut Samu a la banda però a l'hora de fer la centrada s'equivoca i busca la passada a la frontal, on no hi ha ningú.
63' Córner favorable al Lugo que remata sol a l'àrea i a l'últim instant un defensor rebutja a córner de nou.
64' Nova rematada amb perill del Lugo que surt a prop del pal dret de René.
66' Córner que treu en curt el Lugo però no li surt gens bé la jugada.
68' Igor Martínez guanya bé l'esquena a la defensa, encara René però el xut li surt centrat i el porter llagosterenc no té problemes per aturar la pilota.
73' Falta a la zona de tres quarts a favor del Lugo que no genera perill ja que ni arriba a l'àrea.
74' Falta lateral a prop de l'àrea que executa Emilio de manera directa i la pilota acaba a la graderia del fons sud.
76' Samu col·loca un servei de banda al punt de penal, on Chumbi remata però ho fa massa alt.
78' Marcos arriba a la línia de fons i la seva centrada acaba a córner. Caballero remata i aturada providencial del porter René Román.
80' Centrada de Samu que Benja lluita amb José Juan però se la queda el porter blanc-i-vermell.
86' Nou córner per al Lugo que queda al primer pal, on la defensa llagosterenca rebutja.
87' Continua arribant el Lugo a pilota aturada però els córners li queden curts cada vegada.
88' El llagostera disposa d'una falta a la zona de tres quarts que pica Ríos Reina i acaba a córner.
88' Pitu treu el córner molt tancat i José Juan fa una bona estirada per rebutjar el xut.
91' D'una falta a favor del Llagostera,
el Lugo en treu una contra que per poc no acaba en gol.
93' 1-0 Abel connecta un xut imparable a l'escaire de René des de fora de l'àrea.
GOLS: 1-0 (93') Abel Molinero.
ÀRBITRE: González Fuertes (col·legi asturià). T.G.: Masó (39') i Tito (72') del Llagostera.
PÚBLIC: 2.795 espectadors a l'estadi Anxo Carro de Lugo.

MES TRENCAT

Sense cap punt, l'equip d'Alsina
no aconsegueix allunyar-se de les places de perill
Després del golàs de Molinero el Llagostera no
va tenir temps
de reaccionar
Ni el Llagostera, ni el Lugo van aconseguir el control total en
la primera part
En la segona part el Lugo va tenir més ocasions
a la porteria
de René Román
Llegir mes / Leer mas...

“Mereixíem puntuar”

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

Oriol Alsina. Entrenador del Llagostera

Minuts després del gol d'Abel que significava la derrota del Llagostera a l'Anxo Carro contra el Lugo, Oriol Alsina va atendre els mitjans de comunicació desplaçats fins a Galícia per valorar la dolorosa derrota dels seus jugadors. “Ha estat molt injust. És una jugada d'encert des de fora de l'àrea, una individualitat, però el futbol és així d'injust. Mereixíem puntuar, ja que hem fet mèrits suficients per empatar”, comentava l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que es lamentava de la mala sort en la jugada del gol i l'errada del col·legiat: “Abans del gol ens havia de donar un córner, però ha marcat servei de porteria. Després ha arribat la injustícia en l'afegit.”
Sumar el primer punt de la temporada, i fora de casa, era un rèdit que l'expedició llagosterenca firmava a mesura que el partit es desenvolupava: “El punt era bo perquè era fora de casa. Sempre és positiu puntuar i l'equip agafa confiança. I és que, el més just vist el partit era l'empat, pels mèrits dels dos conjunts”, va explicar el tècnic d'Arenys de Mar, que com a lectura positiva es quedava amb el rendiment dels seus jugadors i la feina feta damunt el terreny de joc: “Em quedo amb el treball de tots, tant físic com tàctic. A més, hem tingut més mobilitat en la línia ofensiva per intentar tenir ocasions clares de gol. Defensivament hem estat més que correctes i no hem d'oblidar que el Lugo és un equip molt perillós que disposa de jugadors molt bons com Pablo Caballero, que fa anar de corcoll tots els seus marcadors”, afegia Alsina.
El conjunt gallec va dominar la possessió de l'enfrontament i va fer treballar l'equip llagosterenc. Aquesta premissa ja era sabuda per la plantilla dirigida per Oriol Alsina, que va intentar adaptar-se a aquestes circumstàncies per defensar bé i sorprendre en alguna acció de perill prop de l'àrea rival. “Coneixíem la manera de jugar del rival i hem intentat contrarestar-ho. En la primera part hem tingut alguna mancança però en la segona hem millorat. El segon temps ha estat molt igualat i potser ens ha faltat una mica de velocitat per crear més perill”, sentenciava Oriol Alsina, que pel que fa als canvis condicionats durant el matx de Chus Herrero i Emilio Sánchez va dir: “Chus té un cop important a la cuixa i no ha pogut continuar i Emilio, una contusió al cap. A l'hospital es farà les proves pertinents, esperant que no sigui res.”

LA DESGRÀCIA

“Ha estat molt injust. És una jugada d'encert, ens han batut per una individualitat”

EN POSITIU

“Em quedo amb el treball de tots, tant com físic i tàctic. Hem tingut més mobilitat”

IGUALTAT

“El segon temps ha estat igualat
i potser ens ha faltat una mica de velocitat en atac”
Llegir mes / Leer mas...

“Sabíem que el Llagostera seria un rival dur i pacient”

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

Luis Milla Entrenador del Lugo

L'entrenador del Lugo, Luis Milla, es va estrenar davant la seva nova afició amb una victòria patida en el temps afegit. L'exjugador i exseleccionador espanyol del combinat sub-21 va ser molt objectiu en la valoració de l'enfrontament, sabedor que en un gol en l'últim sospir en moltes ocasions hi influeix el factor individual: “El Llagostera ha fet un partit seriós i crec que el més just hauria estat l'empat. Gràcies a una acció individual d'Abel hem pogut sumar els tres punts. Evidentment, ha estat determinant”, comentava l'entrenador del conjunt gallec, que afegia: “El partit ha estat molt complicat i hem hagut de treballar de valent. Sabíem que el Llagostera seria un rival dur i pacient i ens ha costat fer-li mal.”
Gràcies a l'empat en la primera jornada i la victòria in extremis contra els llagosterencs, el Lugo ja suma quatre punts i es manté invicte.
Llegir mes / Leer mas...