dimecres, 16 de març del 2016

"Pendents de Ríos, José Carlos i Jordi López ". Article de @diaridegirona

Pendents de Ríos, José Carlos i Jordi López

16.03.2016 | 07:23 De mica en mica i amb el pas de les setmanes la infermeria del Llagostera s'ha anat buidant. De fet i després que la passada jornada en sortissin Masó, Tébar i Edu Oriol, ja només hi queden tres jugadors:?José Carlos, Ríos i?Jordi López. L'entrenador, Oriol Alsina, confia poder-los recuperar ben aviat i que puguin aportar d'aquí a final de temporada el seu granet de sorra per aconseguir l'objectiu. En el cas de José Carlos, el cos tècnic va molt en compte per tal que no es torni a trencar a les primeres de canvi com li va passar el primer cop. L'andalús va notar la inactivitat i va patir una lesió muscular que encara arrossega més d'un mes després. L'altra cara de la moneda és Álex Cruz. El lateral esquerre fitxat del Toledo durant el mercat d'hivern ja fa dies que s'entrena amb els seus companys i està a disposició d'Alsina si fa falta per jugar a Valladolid. Álex Cruz es va lesionar en un dels primers entrenaments que va realitzar com a nou jugador blaugrana i encara no ha pogut debutar. El bon moment de forma de Samu de los Reyes, tanmateix, fa pensar que la seva estrena haurà d'esperar encara uns dies. ddg llagostera
Llegir mes / Leer mas...

"Una peça més per assolir el repte ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Una peça més per assolir el repte

Edu Oriol va reaparèixer contra el Mallorca després d'un mes i confia ajudar l'equip a aconseguir la permanència

16.03.2016 | 07:23
Edu Oriol es va retrobar amb el seu germà bessó, Joan Oriol, en el partit contra el Mallorca (3-0).
Edu Oriol es va retrobar amb el seu germà bessó, Joan Oriol, en el partit contra el Mallorca (3-0).
Diumenge passat va ser un dia especial per a Edu Oriol per molts motius. Primer per la victòria davant el Mallorca (3-0), també per tornar a jugar després d'una llarga absència i a més a més per retrobar-se amb el seu germà, Joan Oriol. L'extrem de Cambrils fitxat en el mercat d'hivern només havia actuat en dues ocasions amb els gironins fins ara. Va debutar a la Romareda (1-0) entrant a la segona meitat (min.73) i en la següent jornada a El Sadar es va estrenar com a titular amb la mala fortuna que al minut 61 va deixar el rectangle de joc lesionat perquè entrés Imaz. Des d'aquell dia, el passat diumenge 24 de gener, Edu Oriol no havia tornat a jugar amb els d'Alsina per culpa d'una lesió a les costelles. Per això, quan diumenge va entrar al terreny de joc al minut 65 substituint Natalio, va tornar a recuperar el somriure. Edu Oriol està recuperat del tot i confia poder ajudar l'equip en el repte de la salvació en aquest tram final de temporada.
Pel migcampista i exjugador del Rapid de Bucarest la seva reaparició després de sis partits fora de combat per culpa d'una lesió va venir acompanyada d'una victòria transcendental per continuar alimentant les opcions de permanència dels gironins. El 3 a 0 davant el Mallorca va ser quelcom més que tres punts i una glopada de confiança de cares a afrontar les darreres tretze finals que esperen als blaugranes. Segons Edu Oriol, «necessitàvem guanyar sí o sí perquè sinó el Mallorca s'allunyava a 11 punts i es complicava la salvació». Per l'extrem català, el Llagostera «va mostrar i l'orgull per assegurar els tres punts a casa». Tant Edu Oriol com els seus companys tenien entre cella i cella la consigna de prohibit fallar perquè contra els balears el matx portava l'etiqueta de final. La recepta, segons Edu Oriol, «és la de seguir treballant igual i confiant que podem assolir la permanència». La seva reaparició un mes i mig després de no jugar va ser una alliberació per Edu Oriol. «Per fi he deixat enrere una lesió intercostal d'un mes. He patit molt i tornar a jugar sempre és una alegria». Amb la victòria al sac i oblidada la lesió, ara la ment d'Edu Oriol és la d'intentar aconseguir dissabte a Valladolid (18 h.) la primera victòria a domicili. «És cert que hem retallat punts però no hem fet res. Cal guanyar d'una vegada per totes a fora perquè si no guanyem lluny de casa les victòries com l'aconseguida contra el Mallorca no serveixen per a res».
Un dels altres motius que van fer que per a Edu Oriol el partit de l'última jornada fos especial va ser el retrobament dins el camp de joc amb el seu germà bessó, Joan. Per al jugador del Llagostera, Edu Oriol, va ser una «situació estranya perquè l'any passat vam estar junts al Rapid de Bucarest i és difícil tenir-lo al davant». Segons reconeix el migcampista llagosterenc «em va entristir que perdés però estic content pel triomf del Llagostera perquè a més els guanyem el goal average» Amb el partit finalitzat, els germans Oriol van xerrar una estona per comentar com veuen les opcions de salvació d'ambdós equips. El llagosterenc li va dir al mallorquí que «estigui tranquil. També els vaig desitjar sort perquè és cert que és un rival directe però jo al final vull que se salvin el Llagostera i el Mallorca».
El partit de diumenge no va ser la primera vegada que els bessons Oriol s'enfrontaven entre si. «Vam coincidir a Segona B en Joan amb el Vila-real B i jo amb el Sant Andreu. També a Primera Divisó jo amb el Saragossa i en Joan amb el Vila-real i contra el Mallorca ha sigut la tercera vegada». Edu Oriol recorda que en l'anterior ocasió que es van enfrontar «també ens jugàvem com ha passat ara, moltes opcions de permanència i en les dues ocasions ha guanyat el meu equip». Com a bon germà, Edu Oriol vol i confia en la permanència de tots dos conjunts « perquè seria la millor notícia per a la famíla dels Oriol, això sí, si haig de triar que se salvi el Llagostera».
Llegir mes / Leer mas...

"El Valladolid rebrà el Llagostera carregat d´absències per lesió". Article de @diaridegirona

El Valladolid rebrà el Llagostera carregat d´absències per lesió

16.03.2016 | 00:00
Nikos estarà dos mesos de baixa.
Nikos estarà dos mesos de baixa.
El Valladolid és un dels equips que per història, pressupost i entitat, estan cridats i obligats a lluitar per l'ascens a Primera Divisió cada temporada. El curs passat van caure al play-off contra el Las Palmas i l'any va ser qualificat de fracàs per no tornar a Primera. Enguany, després d'un inici irregular comencen a acostar-se a les posicions de promoció tot i que encara no s'hi han posat. I això que la inversió, un cop més ha estat elevada a l'hora de fer la plantilla tant a l'estiu com, sobretot ara al gener. En aquest mercat d'hivern, el Valladolid ha incorporat Borja Fernández (At. Kolkata), Enzo Rennella (Betis) i Roger Martí i Nikos Karampelas (Llevant). El defensa grec fitxat del conjunt granota no podrà jugar contra el Llagostera perquè diumenge passat es va fer una ruptura de fibres al bíceps femoral de la cama dreta i haurà d'estar dos mesos de baixa. La de Nikos no serà la única baixa que tindrà Miguel Ángel Portugal. Tampoc hi seran per lesió Manu Del Moral, Alenjandro Alfaro ni André Leao. En canvi, el veterà Álvaro Rubio, ahir es va afegir a la dinàmica del grup després d'una lesió. Marcelo Silva va fer repòs per precaució.
Llegir mes / Leer mas...

"A fora de casa, l'equip no aixeca el vol". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

A fora de casa, l'equip no aixeca el vol

La principal explicació de la mala situació del Llagostera en la classificació és, sense dubte, el pèssim bagatge que està aconseguint fora de casa. Si bé en el darrer partit al Martínez Valero, els llagosterencs van aconseguir puntuar (1-1), el punt sumat a Elx va ser tot just el segon que obtenen a domicili –l'altre l'havien aconseguit en el duel gironí a Montilivi en la sisena jornada del campionat (2-2)–. Amb els números dramàtics a camp contrari i amb els dos empats a gols esgarrapats, el conjunt dirigit per Oriol Alsina no ha pogut mantenir el zero a la porteria en els quinze partits disputats fins ara lluny de Palamós. Aquest fet ha impossibilitat al Llagostera aconseguir més punts com a visitant, un fet que ara el tindria encara més immers en la lluita per la salvació. I és que la millora dels números fora de casa ha de ser un element clau en la fórmula que els gironins han d'aplicar per tenir opcions de salvar la categoria. La nova prova la tindran dissabte al camp del Valladolid.
Llegir mes / Leer mas...

"Una solidesa progressiva". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Una solidesa progressiva

Quan més fort a casa s'havia de fer, el Llagostera ha incrementat el bon rendiment defensiu a Palamós en les darrers jornades del campionat

En els últims set partits, els llagosterencs només han encaixat un gol del Leganés i un del Girona, aquest darrer després d'una pena màxima força discutida

Chus Herrero persegueix a Javi Acuña, en el darrer partit contra el Mallorca Foto: E.DURAN.
1
Augmentar la solidesa defensiva per convertir-se en un rival incòmode i complicat de superar era una de les premisses principals que el Llagostera havia d'implantar al seu joc si volia mantenir opcions de salvar la categoria fins a les darreres jornades de lliga. Estar segurs al darrere, no concedir ocasions al rival i, finalment, aconseguir mantenir el zero a la seva porteria és un imperatiu per als llagosterencs en cada una de les tretze finals que li queden en un tram final del temporada clau per als seus interessos. De fet, els números millorats dels gironins en aquest aspecte, bàsicament quan juguen com a locals al Palamós-Costa Brava, eleven el grau d'optimisme a un equip que, si abans de rebre el Mallorca creia en les seves possibilitats per aconseguir la permanència, després de la victòria pràctica i còmoda contra els balears encara confia més a segellar el gran objectiu.
En els darrers set enfrontaments del Llagostera davant la seva afició, només el Leganés i el Girona, aquest últim des dels onze metres, després que el col·legiat xiulés una pena màxima discutida pels llagosterencs, li han marcat un gol a René Román: “És bàsic mantenir la porteria a zero i ser sòlids. Ser un equip difícil de superar és molt important. La plantilla fa diversos enfrontaments que està bé i mostrem bones sensacions. Ara toca traduir això en bons resultats, ja que la situació és d'urgència màxima”, comenta un dels centrals que ha consolidat més la seva posició en l'onze inicial de les últimes jornades, l'aragonès Chus Herrero, que respecte a la millora del rendiment en el comput global de l'equip hi afegeix: “Ho parlàvem amb els companys, si haguéssim estat al nivell dels darrers partits tota la temporada... Ens ha costat assolir un bon estat, que tothom es posés a to, i segurament les lesions ens ho han impedit a molts” sentencia Chus.
Amb la millora substancial dels números com a local, el Llagostera s'ha convertit en un dels equips que menys dianes ha encaixat a casa aquesta temporada. De fet, els llagosterencs són el cinquè millor de la categoria, amb deu gols en contra en els quinze partits disputats –cinc en els primers quatre partits i cinc més en els deu restants–. L'equip dirigit per Oriol Alsina només és superat per equips com l'Alcorcón, amb vuit dianes encaixades al seu estadi, i el Leganés, l'Osasuna i el Mallorca, amb nou gols rebuts com a locals.
Recuperat i a punt
Chus Herrero està oferint un bon rendiment en l'eix defensiu i després de perdre's les set primeres jornades de l'any, el central ha recuperat la posició i està oferint un bon rendiment formant parella amb Escassi o, en l'últim partit a domicili contra l'Elx, amb Tito Ortiz. “Estic força content en aquest aspecte. Tenia ganes de recuperar-me i d'alliberar-me del dolor que em torturava des de feia mesos. Podia jugar, però sempre amb un dolor que em fastiguejava. Desitjava tornar a ajudar l'equip i que el tècnic comptés amb mi. En els últims quatre partits he jugat i vull continuar fent-ho amb bon rendiment” explica l'exjugador del Valladolid i el Girona, Chus Herrero, que respecte al company amb qui comparteix la posició i la competència que hi ha hi afegeix: “Em sento còmode amb qualsevol. Hi ha molts jugadors que poden jugar en aquesta posició i hi ha competència amb Ruymán i Jorge Garcia, que s'entrenen molt bé i tenen un gran nivell. Jo només vull ajudar al màxim i sumar pel bé de l'equip, i així aconseguir l'objectiu de la permanència.”
La darrera victòria contra el Mallorca (3-0), un rival directe en la lluita per la salvació, ha atorgat a la plantilla del Llagostera una bona dosi de confiança i moral, sobretot per la manera en què es va superar al contrincant: “Era un partit clau i necessitàvem sí o sí els tres punts. L'equip va respondre i va reforçar amb bon joc les bones estones de futbol que estava fent darrerament”, analitza Chus Herrero, que ja pensa en el pròxim partit, contra el seu exequip, el Valladolid: “Serà un duel complicat, ja que tenen una gran plantilla, no serà fàcil puntuar”, diu l'aragonès, que guarda bons records del conjunt de Pucela, amb qui va jugar tot el curs passat: “És un club exemplar, en el qual vaig créixer com a persona i com a futbolista”, afirma Herrero.

LA SEGONA VOLTA

Els d'Oriol Alsina han vist com, jugant a casa, només el Girona, i de penal, els ha marcat un gol

MALAMENT A FORA

Amb només dos punts sumats de 45 possibles, els gironins no han mantingut mai el zero a la porteria

LA MILLORA

El Llagostera només ha rebut dos gols en els darrers set partits a l'estadi Palamós- Costa Brava

EL PROTAGONISTA

Tenia ganes de recuperar-me i d'alliberar-me del dolor que em torturava. Podia jugar, però amb un dolor que em fastiguejava
És una llàstima no haver estat al nivell des de l'inici. Ens ha costat assolir un bon estat i segurament les lesions ens ho han impedit a molts
És bàsic mantenir la porteria a zero i ser sòlids. Ser un equip difícil de superar és molt important. Les darreres sensacions són força bones
Llagostera-Osasuna
0-2
Llagostera-Alavés
3-0
Llagostera-Tenerife
0-2
Llagostera-Elx
4-1
Llagostera-Valladolid
3-1
Llagostera-Ponferradina
0-1
Llagostera-Numància
2-1
Llagostera-Osca
2-0
Llagostera-Mirandés
0-0
Llagostera-Leganés
0-1
Llagostera-Lugo
0-0
Llagostera-Albacete
2-0
Llagostera-Girona
0-1
Llagostera-Mallorca
3-0
Total:
10 gols encaixats en 14 jornades
Contra el Mallorca l'equip va respondre i va reforçar amb bon joc les darreres bones sensacions
Chus Herrero
central del llagostera
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera, atent a l'Osca-Mallorca.Article de @lesportiucat

El Llagostera, atent a l'Osca-Mallorca.

Avui es disputa el duel ajornat de la jornada 27 entre l'Osca i el Mallorca. El Llagostera estarà ben atent al partit, ja que si guanyen els aragonesos els gironins es mantindran a cinc punts de la salvació, si empaten, els llagosterencs passaran de cinc a sis punts de la permanència, i si el Mallorca aconsegueix els tres punts la Ponferradina marcarà la salvació, i els d'Alsina hi seran a set punts.
Llegir mes / Leer mas...