dilluns, 23 de novembre del 2015

El Nàstic gira full i mira amunt

Article de @lesportiucat

L'equip tarragoní obté contra el Llagostera un triomf que li serveix per tancar la ferida del 2014 i, sobretot, per tornar a la zona alta

Empesos per un públic motivat, els locals van marcar aviat (22') i van aprofitar l'expulsió del visitant Escassi (31') per tenir el duel controlat

Rocha i Juanjo salten per tocar la pilota, ahir Foto: ELISABETH MAGRE.
1
El partit contra el Llagostera era, per al Nàstic, una catarsi col·lectiva. El club tarragoní l'havia preparat com la revenja –la v de vendetta centrava la campanya promocional del duel, posteriorment suavitzada– de l'eliminatòria polèmica i tensa que l'equip del Gironès va guanyar el juny del 2014, i li va sortir bé. L'equip grana va començar millor, no va trigar a fer el primer gol –Iago Bouzón, en un córner defensat amb poca intensitat pels blaugrana (22')– i va veure com el Llagostera es quedava amb un jugador menys per l'expulsió, per dues targetes grogues, d'Escassi (31'). A més, els locals van marcar el segon gol en la primera ocasió de la segona part, gràcies a Rayco (48'), de manera que el partit quedava vist per a sentència. Així, el Llagostera continua sense guanyar a fora i es manté en zona de descens –ara és penúltim–, mentre que el Nàstic, que torna a les places de fase d'ascens, es va poder treure l'espina que duia clavada des de feia un any i mig. El Nou Estadi, que va registrar la millor entrada de la temporada amb més de 10.000 espectadors, va demostrar que tenia molt present aquella eliminatòria, va empènyer el seu equip, va escridassar els blaugrana sense anar més enllà i va marxar amb la satisfacció d'haver-se pogut cobrar la seva vendetta particular. El Nàstic gira full d'un episodi dur del passat i ara pot mirar el futur amb optimisme.
El Nàstic tenia molt clar que no es podia contagiar de l'ambient de manera negativa, és a dir, sortir excessivament revolucionat. A casa sol protagonitzar inicis intensos, però ahir els tarragonins van preferir mantenir d'entrada el cap fred i dominar sense pressa per arribar a l'àrea de René. El Llagostera es va preparar per defensar amb ordre i aprofitar les ocasions que els permetessin els espais deixats pels locals en defensa. Amb prou feines, però, el Llagostera va tenir un parell d'aproximacions en una primera mitja hora en què el Nàstic tenia més intencions ofensives, buscant les bandes i, sobretot, la participació d'Emana entre línies. De tota manera, els grana només van haver d'avisar de manera seriosa una vegada –una volea desviada del camerunès– abans de marcar. Va ser en un córner, una arma que aquesta temporada no li acaba de donar els fruits desitjats, i amb una mica de sort. Rocha no va poder rematar de cap bé, però la pilota li va quedar als peus i la va xutar amb un gest ràpid. Després que rebotés al travesser i sobre la línia de gol, el central Iago Bouzón, ben situat, la va empènyer de cap al fons de la xarxa. El Llagostera hauria preferit poder jugar més estona amb el temps, amb els nervis dels locals, que haurien pogut créixer si no arribava el primer gol, de manera que el panorama se li va complicar. I més se li va girar d'esquena quan Escassi, poc després de veure una targeta rigorosa, va fer una falta innecessària sobre Tejera que li va suposar la segona groga i, per tant, l'expulsió.
Oriol Alsina va recompondre l'equip, orfe com estava d'un dels dos mig centres. Pitu va substituir Chumbi, fet que va deixar el Llagostera amb un sol punta, però si més no amb un doble pivot una mica més creatiu. Es tractava de resistir per no rebre el segon i encomanar-se a alguna oportunitat que se li presentés en atac. En va tenir una, bastant bona, just abans del descans. El cop de cap en molt bona posició de Juanjo, que va rebre una bona centrada d'Aimar, va sortir alt. És clar que el Nàstic continuava més perillós, tal com es va encarregar de recordar Xavi Molina rematant de cap per sobre del travesser un córner ben servit per Palanca.
L'inici de la segona meitat va enderrocar quasi totes les esperances que el Llagostera tenia de puntuar. Emana, el fet diferencial en progressió del Nàstic, va demostrar la seva potència i qualitat en espais reduïts i es va plantar al vèrtex de l'àrea petita amb temps per pensar. Es va decidir per una centrada enrere que, després d'un parell de rebots, va ser empesa a gol per Rayco. Els dos equips eren conscients que el partit estava resolt, i el Nàstic va disminuir el ritme i, per si de cas, Vicente Moreno va canviar un dels motors del joc grana, Rocha, per un mig defensiu, Fali. Oriol Alsina, per la seva banda, va mirar de refrescar l'atac amb les entrades al camp de Benja i Imaz, però les prestacions ofensives dels blaugrana no van millorar. Abans del final, el Nàstic va tenir dues vegades el tercer gol a tocar, però Àlex López i Naranjo no van estar encertats.

LLAGOSTERA: René, Aimar, Jorge, Fran Cruz, Masó, Escassi, Tito, Querol, Ríos Reina (Imaz, 72'), Juanjo (Benja, 50') i Chumbi (Pitu, 41').

NÀSTIC: Reina, Xisco Campos, Xavi Molina, Bouzón, Mossa, Rocha (Fali, 56'), Tejera, Palanca (Naranjo, 74'), Emana (Xisco Muñoz, 68'), Rayco i Àlex López.
GOLS: 1-0 (22') Iago Bouzón. 2-0 (48') Rayco. ÀRBITRE: Cordero Vega. T.G.: Als locals Rocha, Palanca, Emana i Tejera, i als visitants Querol, Jorge, René, Benja i Fran Cruz. T.V.: Dues grogues al visitant Escassi (31'). PÚBLIC: 10.162 espectadors al Nou Estadi de Tarragona.

La millor entrada i més seny que tensió

La crida feta durant la setmana pel Nàstic a la seva afició va servir perquè el Nou Estadi registrés la millor entrada de la temporada, més de 10.000 espectadors. Finalment, no hi va haver incidents i es va imposar el seny en un partit marcat pel record de la fase d'ascens del 2014. Això sí, el Llagostera no es va salvar dels xiulets i els crits en contra, focalitzats sobretot en el tècnic, Oriol Alsina, i en Querol, al qual l'afició grana no li perdona que, poc després de l'eliminatòria contra el Llagostera, deixés el Nàstic per fitxar pels gironins. Les mesures de seguretat, sobretot pels atacs a París, van ser elevades.
Darrera actualització ( Dilluns, 23 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Venganza pacífica (Nàstic 2 - 0 Llagostera)

Article del Diari de Tarrragona

El Nàstic se cobró la factura que tenía pendiente con el Llagostera, en un partido que los granas fueron superiores. Marcaron Bouzón y Tito, en propia meta. La expulsión de Escassi facilitó el trabajo

Publicado: 21:35 - 21/11/2015

Publicidad
La venganza se completó sin sangre. En el campo. Con el balón en el terreno de juego y con una afición entregada a los suyos. Como debía ser. Una revancha total y pacífica. Sin incidentes. Cada uno a lo suyo. Los unos a comerse al rival deportivamente. Los otros a disfrutar y degustar de una victoria brillante en el partido más esperado del año.
Los jugadores granas salieron al campo como motos. De cero a cien en lo que duró el pitido inicial. Acorralaron al Llagostera. Le encerraron en su campo. Una pandilla con ganas de cerrar un capítulo amargo. De curar una de las heridas más aparatosas y dañinas de la historia reciente del club. El ascenso a Segunda ayudó a cicatrizar el tajo de Llagostera, pero hacía falta pasarle la factura al ‘culpable’ de aquella tristeza deportiva que cubrió a la afición aquel 21 de junio de 2014. Un año y cinco meses después el Nàstic se cobró su venganza.
El partido acabó con 2-0, pero pudieron ser algunos más. El duelo se tornó más plácido de lo esperado. La superioridad del equipo de Vicente Moreno sobre el campo fue total. Ya en la primera mitad, Tejera y Rocha movieron los hilos que hacían bascular al cuadro llagosterense de un lado a otro. El entrenador valenciano adivinó la estrategia conservadora de Oriol Alsina. Desde los seis goles que le endosó el Alcorcón, la actitud de los azulgranas fuera de casa es conformista con el empate inicial. Sólo Querol, aunque pasado de revoluciones, dio algo de alegría al ataque visitante.
El Nàstic fue a por faena, priorizando la banda de Mossa. Rayco trazaba la diagonal hacia el interior y dejaba el callejón zurdo despejado para el lateral valenciano y su capacidad incansable de nutrir balones precisos. Álex López cazó uno, a los ocho minutos, que se fue alto. El ‘9’ de Calafell recuperó su sitio en el once debido a la lesión de Marcos. Una baja que se originó en un golpe durante un entrenamiento de finales de semana, pero de la que nadie tenía constancia. Lo mismo que Jean Luc, también tocado que se quedó en la grada.
Emaná se puso el mono de trabajo sin perder ese toque lujoso. Aún sin ese punto de velocidad que gozaba en sus años mozos, su calidad es tan grande que apenas necesita de un movimiento de su cuerpo para deshacerse de rivales. Le hizo un traje a Escassi para quedarse solo frente a Rene. Golpeó con fuerza, aunque desviado.
El incesante asedio del Nàstic a la portería del Llagostera, solo rota por una acción suelta que Reina desactivó atento, tuvo su premio con el gol de Bouzón. Ese punto de más que llevaban los tarraconenses quedó patente en el saque de esquina. Rocha remató dos veces. Una con la cabeza y otra con el pie, que mandó al travesaño. El balón botó y ante la mirada extasiada de toda la zaga gerundense, se personó Bouzón. El gallego entró al área como un tren de mercancías. Imparable. Remató con toda la energía posible. La del recuerdo del dolor que le han transmitido sus colegas presentes en Llagostera y la de los 10.162 espectadores –récord de asistencia este curso– que esperaban ansiosos el desquite.
El Nàstic no daba opciones a su rival. Seguía al dictamen de la pasión que levantaba un partido tan especial, con el don de la templanza. No hubo lugar para el histrionismo. Únicamente el placer del dominio. El control grana aumentó cuando el Llagostera se quedó con un jugador menos. Escassi se autoexpulsó con una patada a Tejera sin balón. Hacía doce minutos que el colegiado le había mostrado la cartulina amarilla. Su puntapié a destiempo le costó la segunda y a su equipo el partido.
Hubo por momentos un rondo de grandes dimensiones. Con los granas tocando y haciendo circular el esférico con comodidad desde atrás y los futbolistas del Llagostera, encerrados atrás, intentando pillar algún error. Alsina echó mano del banquillo a falta de cinco minutos para el descanso. Relevó a un inoperante Chumbi para dar entrada a Tito y reorganizar un poco sus filas.
El cuadro gerundense solo podía esperar una jugada aislada para poner en apuros a Reina. La encontró al filo del descanso, con un testarazo de Juanjo que se fue alto.
La segunda mitad arrancó mejor imposible para los intereses locales. Emaná sirvió un balón raso al punto de penalti al que no llegó Álex López. El esférico se quedó muerto para que Rayco engatillara y, ayudado por Tito, pusiera el 2-0.
La renta pudo haber sido mayor si los granas hubieran afinado ante la portería. Álex López y Naranjo, que entró en la segunda mitad, dispusieron de buenas oportunidades que anuló Rene con dos intervenciones. La cura ya está hecha. El Nàstic se mete en play-off y el Llagostera se hunde un poco más en el pozo de la tabla. Es hora de pasar página y mirar hacia adelante. Llagostera es historia.
Llegir mes / Leer mas...

El Nàstic firma su ‘vendetta’ y acaba con el Llagostera

Article de l'AS

Bouzon y Rayco habían sentenciado el cruce en el 49', no llegó la reacción para el penúltimo equipo de la clasificación.



En Tarragona reinó la calma y el Nàstic logró su redención. El conjunto grana fue muy superior a un Llagostera que acusó en exceso la tarjeta roja que vio Escassi en el minuto 30 y apenas presentó batalla. Bouzón hizo el 1-0 antes de la expulsión y Rayco sentenció el encuentro en el 48’. Los grana vuelven a situarse en puestos de playoff de ascenso y los azulgrana seguirán una semana más en la cola de la tabla.
Publicidad
El ambiente que se respiraba en el Nou Estadi pareció dar alas a un Nàstic que colgó del palo al Llagostera y quería demostrarle que su orgullo grana estaba en juego. Eso sí, las primeras ocasiones estuvieron cargadas de demasiado corazón y poca cabeza, de ahí que René apenas se tuviera que inquietar. Tras unos minutos de claro dominio tarraconense, el conjunto de Oriol Alsina quiso dar qué hablar. El problema es que fue demasiado tarde porque en una acción de estrategia, el Nàstic logró el 1-0. Centró Tejera, Rocha recogió un balón muerto en el área, tiró al larguero y el rechace lo aprovechó un Iago Bouzón que demostró más hambre que nadie. Su decisión tuvo premio y empujó el balón con la cabeza. Tras el tanto, el balón le quemaba a los jugadores del Llagostera y el Nàstic aprovechó para ponerle una marcha más al encuentro. Tejera y Rocha eran omnipresentes y Emaná le ponía calidad a cada acción.
El Llagostera apenas aparecía, la primera se le estaba haciendo infinita y aún se le hizo más cuando Escassi puso cemento en las botas de sus compañeros. Ya tenía una amarilla, cayó en la trampa, atizó a Tejera cuando este no tenía el balón y el árbitro no dudó en expulsarle. A Oriol Alsina no le quedó más remedio que mover ficha porque el vendaval grana era cada vez más intenso y Chumbi fue el damnificado. Pitu entró en escena y se logró taponar algo más las acometidas grana, pero Juanjo fue una isla. En el 43’, pudo empatar pero a su cabezazo no le dio la dirección correcta. No tiraron a puerta en la primera parte.
Tras el descanso, el Nàstic salió dispuesto a sentenciar el encuentro y tras el aviso de Álex López, Rayco hizo el 2-0. Los abrazos se los llevó Emaná porque firmó una gran acción y le regaló el tanto. La losa fue demasiado pesada para un Llagostera al que ya no le quedaban fuerzas para atacar.
Los de Vicente Moreno dejaron pasar los minutos y solo algunas acciones fuera de tono hicieron que ambos equipos se metieran en el partido. El Nàstic pudo hacer algún gol más pero la venganza ya estaba servida.
Llegir mes / Leer mas...

El Nàstic se cobra la revancha

Article del Mundo Deportivo

  • Ante más de 10.000 espectadores logra una clara victoria sobre el Llagostera
Los jugadores del Nàstic celebrando el primer gol local de Bouzón ante el Llagostera
Los jugadores del Nàstic celebrando el primer gol local de Bouzón ante el Llagostera (VICENÇ LLURBA - MD)
Tarragona


El Nàstic consiguió su particular venganza ante el Llagostera, tras derrotarle de manera plácida en la tarde de ayer (2-0). En un Nou Estadi con más de 10.000 espectadores en sus gradas, los de Vicente Moreno superaron a la gerundenses gracias a los goles de Bouzón y Rayco y vuelven a posiciones de play-off de ascenso.
Empezó mandando el Nàstic, imponiendo su juego ante un rival que mostró pocas credenciales. Al cuarto de hora los grana avisaron dos veces seguidas, pero los tiros de Emaná y Palanca no encontraron portería. Tras estas dos opciones, llegó el gol. Rocha remató al larguero y Iago Bouzón, cabeceando desde el área pequeña, empujó el balón al fondo de la portería. No fue la única mala noticia para el Llagostera, que a la media hora se quedó con un hombre menos por la expulsión de Escassi. Antes del descanso, ambos equipos pudieron marcar. Juanjo, por los visitantes, y Molina, por los locales, enviaron sus remates fregando el larguero.
La sentencia grana llegó nada más empezar la segunda parte. Tras una oportunidad errada por Álex López en el 47, Rayco encontró el gol en el siguiente minuto. Emaná, tras superar a su par en una gran jugada, asistió al delantero canario, que perforó la portería desde el área pequeña. Aquí murió el partido. Tanto unos como otros mostraron poco más.
Los cambios locales y la inferioridad numérica de los visitantes llevaron el tedio al Nou Estadi. Sólo las jugadas en las que intervenía el ex-grana Querol, blanco de los silbidos de la grada junto al técnico Oriol Alsina, animaron al público. En los últimos minutos de partido, el Nàstic volvió a enchufarse, pudiendo ampliar el marcador. Pero ni Álex López, por dos veces, ni Rayco encontraron portería.
Ficha Técnica
Nàstic: Reina; Xisco Campos, Xavi Molina, Bouzón, Mossa; Rocha (Fali, min. 56),Tejera, Rayco, Palanca (Naranjo, min. 74), Emaná (Xisco Muñoz, min. 67); Álex López.
UE Llagostera: René; Aimar, Fran Cruz, Jorge, Masó; Tito, Escassi, Querol, Ríos Reina (Imaz, min. 71); Chumbi (Pitu, min. 40), Juanjo (Benja, min. 54).
Árbitro: Cordero Vega. Expulsó por doble amarilla al visitante Escassi (30’). También mostró tarjeta amarilla a los locales Rocha, Palanca, Emaná y Tejera; y a los visitantes Querol, Jorge, René. Benja y Fran Cruz.
Goles: 1-0, Bouzón (23’); 2-0, Rayco (48’)
Incidencias: 10.162 espectadores en el Nou Estadi.
Llegir mes / Leer mas...

EL Nàstic confirma ante el Llagostera que va en serio

Article de l'Sport

Un Nàstic muy serio sumó otra victoria en casa y se coloca de nuevo en puestos de playoff

EL Nàstic confirma ante el Llagostera que va en serio
El Nàstic cobró su venganza con el Llagostera Nàstic de Tarragona
EFE
22-11-2015 | 19:54 H.
El Nàstic se impuso por 2-0 al Llagostera, al que le pesó mucho la expulsión de Escassi a los treinta minutos de juego, y vuelve a colocarse en la zona de promoción de ascenso.
Bouzón, en el minuto 26, y Rayco, a los tres minutos del inicio del segundo acto, fueron los goleadores del Gimnàstic de Tarragona ante un Llagostera que tras catorce jornadas de campeonato aún no conoce la victoria fuera de su estadio.
Empezó el Nàstic con nerviosismo el partido, empujado por una afición que respondió a la llamada del club para rendir revancha al Llagostera, tras el fatídico 'play off' de ascenso de hace dos temporadas.
Los de Oriol Alsina, por su parte, esperaron pacientes sus opciones a la contra aprovechando la velocidad de Querol y la potencia de Juanjo y Chumbi.
Tras 15 minutos de dominio local sin intimidar la portería defendida por René, empezó el asedio con las llegadas de Palanca y Emaná.
Pero fue Bouzón, tras remate de saque de esquina de Rocha al travesaño, quién inauguró el electrónico empujando con la cabeza el balón al fondo de las mallas en el minuto 26.
No varió el equipo visitante su forma de jugar tras encajar el primer tanto y empeoraron sus opciones en el partido tras la expulsión de Escassi, por doble amarilla, en el minuto 30.
Dominó a placer, pero sin peligro el Nàstic el último cuarto de hora del primer acto aprovechando la superioridad numérica en el terreno de juego y sentenció el encuentro el Nàstic a los tres minutos de la reanudación.
Rayco acertó en rematar un balón muerto en el área pequeña para establecer el 2-0, lo cual fue un mazazo de un Llagostera que ni tan sólo se había asentado de nuevo en el campo.
Emaná volvió a demostrar su mejoría física con una exhibición de fuerza y calidad en todas las participaciones ofensivas del equipo local, creando desajuste en la zaga de los visitantes.
Bajó los brazos el Llagostera incapaz de trenzar ninguna jugada de peligro en el segundo acto. Por el contrario, el Nàstic se gustó en el campo vitoreado por un público entregado a la superioridad de su equipo.
Poca historia más tuvo la segunda mitad, con un Nàstic que durmió el encuentro conocedor de su superioridad numérica. Naranjo y Álex López, sólo ante René, pudieron aumentar la nómina goleadora de un Gimnàstic que tuvo piedad del Llagostera que en catorce jornadas ligueras sólo ha sumado un punto fuera de Palamós.
Llegir mes / Leer mas...

Un altre naufragi lluny de casa

Article de @diaridegirona

Fluix partit d'un Llagostera que continua sense saber el que significa guanyar quan li toca jugar lluny de l'estadi

23.11.2015 | 08:09
Iago Bouzón va batre René amb aquesta rematada per marcar l´1-0 ahir a Tarragona.
Iago Bouzón va batre René amb aquesta rematada per marcar l´1-0 ahir a Tarragona.
ATarragona, tampoc. En el partit del morbo, el Llagostera no va ser capaç d'estrenar el seu caseller de victòries a domicili. Fluix partit dels d'Oriol Alsina, que es van veure superats en tot moment pel Nàstic. El gol de Iago Bouzón als 23 minuts i l'absurda expulsió d'Alberto Escassi van complicar, i molt, les coses a un equip que en cap moment va mostrar ni un sol argument per pensar en el miracle.
El guió estava escrit. Dies enrere, ja s'intuïa què és el que podia passar a Tarragona. Si més no, durant els instants previs i també en els primers compassos. Predir quin seria el resultat final era del tot impossible, però estava cantat que el ?Llagostera no només es trobaria un ambient hostil a les graderies, sinó també amb un rival que sortiria en tromba des del primer segon. Així va ser. Esperonat per una afició que no va estalviar cap crit, insult i retret cap als gironins, especialment cap al seu tècnic, Oriol Alsina, el Nàstic va sortir a totes i en tots els sentits. Va lluitar cada pilota com si fos l'última, va posar els cinc sentits cap a la porteria defensada per René i va pujar les revolucions fins al límit. El Llagostera sabia que li tocaria patir. Va sortir al Nou Estadi amb un onze més defensiu i ?conservador que no pas creatiu. Va optar per esperar al darrere, per defensar-se amb ungles i dents i per sortir al contracop quan pogués. Les cartes eren al damunt de la taula.
Un parell de picabaralles en què va ser-hi present Álex de Groot, passat de voltes des del xiulet inicial, van ser la targeta de presentació d'un Nàstic que va començar a avisar ben aviat. Mossa, al minut 7, va internar-se per la banda esquerra i va posar la pilota al cor de l'àrea perquè De Groot rematés massa desviat. Els tarragonins collaven i els d'Alsina, que tenien en l'omnipresent Jordi Masó el seu millor home, es defensaven com podien. Tancats al darrere, els gironins tenien en la pilotada llarga i el contracop els seus únics arguments. Chumbi i Juanjo estaven massa sols a dalt, Ríos feia el que podia per l'esquerra i Querol, objecte de bona part dels insults provinents des de la graderia, es mostrava imprecís en cada pilota que tocava. El reusenc va provocar una targeta a groga a Rocha al primer quart d'hora en l'única acció de mèrit del Llagostera, desaparegut i amagat a la cova.
El Nàstic, mentrestant, anava a la seva. Tenia la pilota, s'acostava amb facilitat al camp contrari i era qüestió de temps que arribés amb perill a la porteria de René. Emana, un dels jugadors grana més destacats, va provar fortuna al minut 16 però el seu xut, sec i potent, va marxar massa creuat. Al 17, era Palanca el que l'enviava a fora quan ho tenia tot de cara per dirigir l'esfèrica entre els tres pals. Es mastegava la tragèdia per al Llagostera, que es defensava com podia. No hi havia manera de crear perill, així que els d'Alsina multiplicaven esforços en defensa per rebutjar cada intent d'atac del seu rival. Fins que al minut 23, el Nàstic va marcar. En un servei des de la cantonada, Iago Bouzón va rematar la pilota centrada al cor de l'àrea al travesser. L'esfèrica va quedar morta i el mateix jugador, més ràpid que ningú, va avançar-se al seu marcador una vegada més i, de cap, va anotar el 1-0. El Nou Estadi esclatava. El partit es posava coll amunt per als gironins.
Amb el marcador en contra, calia fer un pas endavant. La recepta dels primers 23 minuts no havia funcionat i ara tocava agafar una mica la iniciativa, però el Nàstic no havia quedat satisfet i la seva prioritat era marcar el segon. El guió no va canviar, la pilota va ser per als locals i als blaugrana no els va tocar cap més remei que seguir ben tancats al darrere. Si la missió era aguantar el resultat i sorprendre al contracop, el guió es va desestabilitzar quan, tot just passada la mitja hora de joc, Escassi va veure la segona groga. El malagueny, una setmana enrere, havia declarat que tenia "moltes ganes" de jugar un partit com el d'ahir a Tarragona. A l'hora de la veritat, va fer dues faltes absurdes que van perjudicar, encara més, als seus. Amb un migcampista menys i el marcador en contra, Alsina va sacrificar Chumbi donant entrada a Pitu. No es va notar cap canvi, però sí que és cert que el Llagostera va gaudir d'una bona ocasió per empatar. Al 42, Aimar va penjar una pilota a l'àrea i allà Juanjo, tot sol, va rematar massa alt. La resposta va ser calcada: Xavi Molina, en un córner, tampoc va trobar porteria.
Si la recepta d'Alsina era intentar refredar el partit, defensar durant els primers compassos del segon temps i mirar d'empatar en el moment oportú, els plans se li'n van anar en orris ben aviat. El Nàstic, que seguia a la seva, va prémer l'accelerador només de sortida. Sabent que jugaven amb superioritat per l'expulsió d'Escassi, els grana volien rematar la feina per la via ràpida i ben aviat s'hi van posar a intentar-ho. De Groot va protagonitzar el primer avís al minut 47, però la rematada del davanter del Nàstic va marxar ?desviada quan la graderia ja cantava el gol. Més encertat va estar el públic dos minuts després. Aquest cop ja no hi va haver dubtes. Rayco va relatar al fons de la xarxa una gran acció ?d'Emaná, que va desfer-se del seu marcador per velocitat i que va posar la pilota al cor de l'àrea perquè el 10 grana, després d'un petit ?embolic, fes pujar el 2-0 a l'electrònic.
Complicat per al Llagostera. Encara més. Amb un home menys i per sota al marcador, Alsina va decidir cremar totes les seves naus. Primer va donar entrada a Benja, que va rellevar Juanjo. I una estona més tard, prescindia de Ríos Reina i donava l'alternativa a Jesús Imaz, que reapareixia així després d'una lesió. Abans d'aquest últim canvi, el Nàstic havia fregat el gol en més d'una ocasió. No gaudia d'ocasions claríssimes, però el tempo del partit era seu i les arribades a l'àrea contrària, també. Rayco, l'autor del 2-0, va rematar massa forçat a porta i el seu xut va perdre's pel costat esquerre de René. A tot això, el públic s'ho passava pipa. Acompanyava cada possessió dels seus amb els habituals olé, olé!, feia escarni cada cop que Querol perdia una pilota i recordava al Llagostera que el seu destí seria la Segona B si seguia amb aquesta trajectòria erràtica, amb el Llagostera ja rendit, el Nàstic va tenir el tercer en dues ocasions.
Llegir mes / Leer mas...

El pitjor visitant de la lliga continua sense vèncer a domicili

Article de @diaridegirona

El Llagostera només ha sumat un empat al camp del Girona després de set partits lluny de Palamós

23.11.2015 | 00:00 No hi ha manera. És marxar de la Costa Brava i fer aigües. El Llagostera s'està guanyant a pols ser considerat el pitjor visitant de tota la Segona Divisió A. Cada cop que juga a fora, no se'n surt. A vegades les sensacions són positives; en d'altres ocasions, ni això. El cas és que sempre, o gairebé sempre, el resultat no l'acompanya. Si a Tarragona buscava trencar amb aquesta dinàmica, per enèsima vegada va haver de tornar de buit cap a Palamós després d'una mediocre actuació en la que pràcticament no va tenir opcions contra un rival superior en tots els aspectes.
Un punt. Només un. Aquest és el botí que el Llagostera ha sumat en tots els desplaçaments des que la Lliga va començar a finals del mes d'agost. Va aconseguir empatar a Montilivi (2-2) una tarda en la que va fregar la victòria als darrers segons. És la millor actuació dels blaugrana a fora en tot el curs. En la resta de desplaçaments, l'equip no ha fet altra cosa que col·leccionar derrotes. Va perdre al camp del Lugo (1-0), a Palma (1-0), a Albacete (1-0), també ho ha fet a Bilbao (2-0), ahir a Tarragona (2-0) i fa ja unes quantes setmanes a Alcorcón, en l'estrepitós 6-1 en contra. En definitiva, 1 punt de 21. Un bagatge més que pobre que converteix el Llagostera en el pitjor visitant de tota la categoria. Una setmana més.
Llegir mes / Leer mas...

decebut amb el tracte rebut

Article de @diaridegirona

23.11.2015 | 00:00
decebut amb el tracte rebut
decebut amb el tracte rebut
Puc afirmar que he estat molts anys voltant per camps de futbol, i el tracte rebut a Tarragona no va ser digne d'un club de Segona A. No seré jo qui em posi ara a parlar de com hauríem d'haver estat tractats. No em correspon. He seguit el partit al costat de Javi Salamero, Gerard Escoda i diversos membres del cos tècnic des d'una zona de la tribuna superior, i la realitat diu que només hem rebut insults i més insults. Trist, molt trist, però cert. Penso humilment que els fets de fa dos anys no haurien d'haver sortit ara. I encara sort, que el partit se'ls ha posat de cara només començar. No vull imaginar com hauria pogut acabar tot plegat, si el guió hagués estat un altre.
Millor parlem de futbol. L'expulsió d'Alberto Escassi ens ha condicionat molt. Això, i el fet d'haver rebut el segon gol en el minut 4 de la segona part, ens ha sentenciat. Tot i les adversitats en tots els sentits, hem sabut donar la cara i lluitar fins al xiulet final, i és precisament aquí on cal agafar-se. Hem de ser optimistes. És evident que a ningú li agrada estar a la part baixa, però tenim marge de millora, i estic segur que aconseguirem redreçar la situació. Els jugadors en són els primers interessats.
Llegir mes / Leer mas...

Més lluny, però a l'abast

Article de @lesportiucat

La classificació. Després de la derrota, la distància amb la zona de permanència passa d'un punt a tres. L'equip perd una posició en la taula

Juanjo demana explicacions a Tejera en el duel d'ahir Foto: E.M.
1
El Llagostera va viatjar a Tarragona amb l'objectiu de fer desaparèixer el punt que el separava de la zona de permanència en l'inici de la jornada. Els llagosterencs no van poder sumar res de bo al Nou Estadi i una setmana més –i ja són onze de les catorze jornades disputades fins ara– haurà de passar la setmana en llocs de perill. L'equip de la Costa Brava veu com, després de l'ensopegada contra els grana, perden una posició en la classificació i del vintè lloc cauen al vint-i-unè. El més important, però, és que la distància amb les posicions de salvació també s'eixampla, i el punt que tenia abans del duel a Tarragona ara han passat a ser tres. La part positiva, en canvi, és que els rivals propers com el Bilbao Athletic, el Mallorca o l'Osca i l'Albacete –aquests dos últims, fora del descens– tampoc no van sumar els tres punts i no van obrir forat en la zona baixa.
La propera setmana, a Palamós, el duel contra l'Osca serà clau per no quedar enclotats en la zona perillosa, però serà molt complicat sortir del descens, ja que en cas de victòria, el Llagostera hauria d'esperar que el Bilbao Athletic i el Mallorca perdessin i l'Albacete encaixés una golejada a casa.
A casa i contra l'Osca, el triomf serà clau per no quedar enclotats en la classificació
Darrera actualització ( Dilluns, 23 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

El seny guanya la tensió

Article de @lesportiucat

Una imatge de la graderia del Nou Estadi de Tarragona. L'afició grana es va fer sentir de valent Foto: E.MAGRE.
1
Dues hores abans del partit, més d'un centenar d'aficionats grana ja escalfaven l'ambient
El Llagostera va suportar un ambient hostil però dins els cànons d'un matx de rivalitat entre dos clubs
El Llagostera va visitar ahir el Nou Estadi de Tarragona. El conjunt gironí sabia que el desplament seria a territori enemic des d'aquell 21 de juny del 2014, quan un gol de Nuha va permetre als llagosterencs pujar a segona A i accedir al món professional i deixar, de retruc, el Nàstic a la cuneta o, el que és pitjor, un any més a l'infern de la segona B, una categoria sense sentit però, a la fi, el pas previ a la professionalitat. Passaven dos minuts de dos quarts de quatre de la tarda quan l'autocar del Llagostera va fer acte de presència a l'esplanada d'entrada al Nou Estadi. Prèviament, unes dues hores abans de l'enfrontament, més d'un centenar d'aficionats grana ja escalfaven motors, un fet clau en una visita tan especial i vital per afrontar les baixes temperatures en l'ambient. El bar del costat del camp presentava un aspecte immillorable en la prèvia d'un partit del Llagostera, i és que el conjunt gironí no està acostumat a aixecar grans expectacions en els desplaçaments que ha de fer per la categoria. A Tarragona esperaven el Llagostera, i els gironins ho sabien. Entre insults de “puta Llagostera, puta Girona”, l'expedició blaugrana va accedir al recinte. Cinc furgonetes dels cossos antiavalots dels Mossos d'Esquadra i dotze persones de la seguretat privada contractada pel Nàstic –comptades per un servidor– van protegir degudament el vehicle i els jugadors llagosterencs, que, suportant insults –m'atreveixo a dir que dels més típics en qualsevol entorn futbolístic, no per això aprovables–, van dirigir-se cap al vestidor per preparar-se per a la batalla oportunament preparada i organitzada pel club tarragoní.
El seny entre l'afició grana va vèncer la tensió creada pels clubs des d'aquella tarda d'estiu. El Llagostera va haver de suportar un ambient hostil, però dins els cànons que marquen un partit de rivalitat, tot i que recent, entre dos clubs catalans. I és que, segurament, el que va fer més mal als aficionats del futbol català és que, amb el gol de Nuha, un equip del país es quedava sense l'ascens a segona A.
Del matx, poca cosa a dir, més enllà dels xiulets de l'afició grana per rebre els jugadors llagosterencs en l'escalfament previ al duel. Especialment sonors van ser els que anaven dirigits a Oriol Alsina, que no va tenir cap mania a sortir amb pas pausat damunt l'herba de l'estadi tarragoní. En els prolegòmens del partit, animats per la megafonia de l'estadi, els càntics a favor del Nàstic i els xiulets en contra del Llagostera van ser constants. Els que van rebre més van ser Alsina, quan va anar cap a la seva zona tècnica, i Querol, que va haver de suportar tota mena d'insults. Cap dels dos no va respondre als crits contraris, que van arribar al seu punt àlgid amb la crida dels onzes inicials. Els protagonistes llagosterencs no es van poder sentir de cap manera, i és que en aquell moment començava la vendetta grana, que va tenir un sol moment de pausa, coincidint amb el minut de silenci dedicat a les víctimes dels atemptats de París. “Sou quatre gats” o “A segona B!” van ser els crits més utilitzats en la grada del gol on se situa la penya Orgull Grana, els més crispats i animats. Tot això, amb respecte, sobretot amb la victòria grana ben lligada.
Darrera actualització ( Dilluns, 23 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“L'expulsió ha sigut decisiva en el resultat”

Article de @lesportiucat

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Sense valorar si l'expulsió d'Escassi era justa o no –“em falten imatges per poder-ho dir”, va explicar Alsina minuts després d'acabar el duel–, el tècnic llagosterenc sí que assumia que el fet de quedar-se amb un jugador menys tant d'hora havia estat clau: “Crec que abans d'aquesta jugada havíem sigut capaços de generar perill i teníem clar que acabaríem entrant en el partit. A qualsevol equip que li expulsin un jugador al cap de mitja hora de joc li costarà molt obtenir un bon resultat, i més si ja va a darrere en el marcador”, va remarcar el tècnic.
I és que l'equip de la Costa Brava ja perdia 1-0 quan Escassi va veure la targeta vermella: “El Nàstic ha merescut posar-se per davant, ja que en la jugada del gol ens han rematat fins a tres vegades. Tot i això, la reacció de l'equip ha sigut bona i hem tingut algunes arribades”, es lamentava Alsina.
Tot i el 2-0 rebut just a l'inici de la represa, el tècnic llagosterenc es quedava amb el treball dels seus homes: “Amb un home menys i el partit molt complicat, els meus jugadors han donat la cara. Alsina, que va sortir d'inici amb un doble pivot molt defensiu, va argumentar aquesta decisió: “Teníem baixes molt importants, com ara Emilio, Juanto i Chus, i poca gent per tenir la pilota. Volíem assegurar el mig del camp i la defensa, madurar el partit i a la segona part fer un pas endavant introduint jugadors perillosos com ara Pitu o Imaz. El guió no ha sortit bé”.
L'obsessió del zero
El Llagostera volia assegurar la rereguarda però no va sortir bé, i és que el tècnic dels blaugrana té clar que per començar a sumar lluny de Palamós, el zero a la porteria és innegociable: “A fora no hem tingut sort, i cal seguir treballant. Hem de recuperar les sensacions del curs passat i sobretot no encaixar gols. Per poc que ho féssim, sumaríem molts més punts.”

L'AMBIENT HOSTIL

“Esperava que la rebuda seria així. Per a mi ha sigut un partit de futbol i prou”
Darrera actualització ( Dilluns, 23 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Dificultats creixents insalvables

Article de @lesportiucat

El Llagostera va caure a Tarragona en un partit que se li va posar d'esquena aviat, amb el gol de Bouzón (21') i l'expulsió d'Escassi (31'), i que ja va quedar sentenciat en el minut 48 amb el 2-0

Els blaugrana van haver de lluitar contra un Nàstic superior empès per un públic molt motivat

Rocha i Juanjo salten per tocar la pilota durant el partit d'ahir al Nou Estadi Foto: ELISABETH MAGRE.
1
La primera victòria a fora haurà d'esperar a una millor ocasió, ja que és clar que ahir no va ser el dia. El Llagostera ja tenia d'entrada un repte complicat, ja que visitava el Nàstic, un dels equips de la zona alta i que mostra la millor versió al seu estadi, i ho feia en un ambient caldejat pel record de l'eliminatòria d'ascens a segona A, tensa i polèmica, que va enfrontar els dos equips el juny del 2014. No era el millor escenari per buscar la primera victòria a camp contrari de la temporada i, a més, el partit va anar acumulant dificultats que es van acabar fent insalvables per a l'equip d'Oriol Alsina. El Nàstic va sortir millor, no va trigar a fer el primer gol –Iago Bouzón, en un córner defensat amb poca intensitat pels blaugrana (22')– i va veure com el Llagostera es quedava amb un jugador menys per l'expulsió, per dues targetes grogues, d'Escassi (31'). Per acabar-ho d'arrodonir, el Nàstic va marcar el segon gol en la primera ocasió de la segona part, gràcies a Rayco (48'). Quedava molt, però era evident que l'empresa ja era massa complicada per a un equip que, ja amb onze jugadors, s'havia mostrat poc ofensiu. Així, el Llagostera continua sense guanyar a fora i es manté en zona de descens –ara és penúltim–, mentre que el Nàstic, que torna a les places de fase d'ascens, es va poder treure l'espina que duia clavada des de feia un any i mig. El Nou Estadi, que va registrar la millor entrada de la temporada amb més de 10.000 espectadors, va demostrar que tenia molt present aquella eliminatòria, va empènyer el seu equip, va escridassar els blaugrana sense anar més enllà i va marxar amb la satisfacció d'haver-se pogut cobrar la seva vendetta particular.
El Nàstic tenia molt clar que no es podia contagiar de l'ambient de manera negativa, és a dir, sortir excessivament revolucionat. A casa sol protagonitzar inicis intensos, però ahir els tarragonins van preferir mantenir d'entrada el cap fred i dominar sense pressa per arribar a l'àrea de René. El Llagostera es va preparar per defensar amb ordre i aprofitar les ocasions que els permetessin els espais deixats pels locals en defensa. Amb prou feines, però, el Llagostera va tenir un parell d'aproximacions en una primera mitja hora en què el Nàstic tenia més intencions ofensives, buscant les bandes i, sobretot, la participació d'Emana entre línies. De tota manera, els grana només van haver d'avisar de manera seriosa una vegada –una volea desviada del camerunès– abans de marcar. Va ser en un córner, una arma que aquesta temporada no li acaba de donar els fruits desitjats, i amb una mica de sort. Rocha no va poder rematar de cap bé, però la pilota li va quedar als peus i la va xutar amb un gest ràpid. Després que rebotés al travesser i sobre la línia de gol, el central Iago Bouzón, ben situat, la va empènyer de cap al fons de la xarxa. El Llagostera hauria preferit poder jugar més estona amb el temps, amb els nervis dels locals, que haurien pogut créixer si no arribava el primer gol, de manera que el panorama se li va complicar. I més se li va girar d'esquena quan Escassi, poc després de veure una targeta rigorosa, va fer una falta innecessària sobre Tejera que li va suposar la segona groga i, per tant, l'expulsió. Resultat en contra, inferioritat numèrica, rival envalentit i una hora al davant.
Substitució obligada
Oriol Alsina va recompondre l'equip, orfe com estava d'un dels dos mig centres. Pitu va substituir Chumbi, fet que va deixar el Llagostera amb un sol punta, però si més no amb un doble pivot una mica més creatiu. Es tractava de resistir per no rebre el segon i encomanar-se a alguna oportunitat que se li presentés en atac. En va tenir una, bastant bona, just abans del descans. El cop de cap en molt bona posició de Juanjo, que va rebre una bona centrada d'Aimar, va sortir alt. És clar que el Nàstic continuava més perillós, tal com es va encarregar de recordar Xavi Molina rematant de cap per sobre del travesser un córner molt ben servit per Palanca.
L'inici de la segona meitat va enderrocar quasi totes les esperances que el Llagostera tenia de puntuar. Emana, el fet diferencial en progressió del Nàstic, va demostrar la seva potència i qualitat en espais reduïts i es va plantar al vèrtex de l'àrea petita amb temps per pensar. Es va decidir per una centrada enrere que, després d'un parell de rebots, va ser empesa a gol per Rayco. La missió ja era, gairebé, impossible. Els dos equips eren conscients que el partit estava resolt. Per això el Nàstic va disminuir el ritme i, per si de cas, Vicente Moreno va canviar un dels motors del joc grana, Rocha, per un futbolista de perfil més defensiu, Fali. Oriol Alsina, per la seva banda, va mirar de refrescar l'atac amb les entrades al camp de Benja i Imaz, però les prestacions ofensives dels blaugrana no van millorar. Només algunes faltes llunyanes penjades per Pitu, amb molta intenció, però sense rematada final, van inquietar mínimament la porteria de Reina. La impotència del Llagostera la va personificar Querol, el futbolista més xiulat pel públic perquè en la recordada eliminatòria del 2014 vestia la samarreta grana. El reusenc no es va amagar, però no va estar encertat. En els últims minuts, el Nàstic va tornar a acostar-se amb perill a l'àrea de René i va tenir dues grans ocasions, de Naranjo i Àlex López, per arrodonir el resultat.

LLAGOSTERA: René, Aimar, Jorge, Fran Cruz, Masó, Escassi, Tito, Querol, Ríos Reina (Imaz, 72'), Juanjo (Benja, 50') i Chumbi (Pitu, 41').

NÀSTIC: Reina, Xisco Campos, Xavi Molina, Bouzón, Mossa, Rocha (Fali, 56'), Tejera, Palanca (Naranjo, 74'), Emana (Xisco Muñoz, 68'), Rayco i Àlex López.

AMB ‘VENDETTA'

L'afició local va omplir l'estadi, va escridassar els blaugrana i es va cobrar la revenja
MINUT A MINUT: 8' La primera rematada, desviada, és del grana Àlex López després d'una centrada de Mossa per l'esquerra. 11' Chumbi està a punt de controlar bé una passada de Ríos Reina en bona posició, davant la sortida del porter local. 15' Ríos Reina centra una falta amb molta intenció, sense rematador. 16' Emana engalta una pilota morta dins l'àrea massa creuada i, tot seguit, fa una centrada que Palanca, al segon pal, també remata de volea fora. 22' (1-0) Rocha salta per rematar un córner, la pilota li queda als peus, la xuta al travesser i la fa rebotar a la línia de gol i Iago Bouzón, atent, marca de cap. 31' Escassi veu la segona targeta groga, poc després de la primera, per una falta sobre Tejera, i és expulsat 41' Oriol Alsina reordena l'equip amb l'entrada de Pitu per Chumbi. 43' Gran ocasió de Juanjo, que remata de cap sol davant Reina, una bona centrada d'Aimar. Ho fa, però, massa alt. 45' Xavi Molina remata de cap un pèl elevat un córner servit per Palanca. 48' (2-0) Emana penetra a l'àrea per l'esquerra amb velocitat i centra enrere la pilota que, després d'un parell de rebots, és rematada a gol per Rayco. 54' Falta executada amb intenció per Pitu, però sense rematador. 56' Una altra centrada de Mossa per l'esquerra, ara rematada per Palanca. 65' Ríos Reina xuta una falta directa massa alta. 72' Alsina intenta refrescar el seu equip en atac amb Benja i Imaz. 85' Naranjo rep una assistència en profunditat de Tejera, però no encerta en l'un contra un davant René. 90' Ara és Àlex López qui perdona el tercer davant el porter del Llagostera, que està més encertat. 91' Xisco Muñoz remata de cap alt una centrada de Tejera amb l'exterior.
GOLS: 1-0 (22') Iago Bouzón. 2-0 (48') Rayco. ÀRBITRE: Cordero Vega. T.G.: Als locals Rocha, Palanca, Emana i Tejera, i als visitants Querol, Jorge, René, Benja i Fran Cruz. T.V.: Dues grogues al visitant Escassi (31'). PÚBLIC: 10.162 espectadors al Nou Estadi de Tarragona.

L'EXPULSIÓ

La primera targeta groga a Escassi va ser rigorosa i la segona, evitable

POC BAGATGE

L'única bona oportunitat de gol del Llagostera va ser un cop de cap de Juanjo (43')

EL RIVAL PERDONA

En els últims minuts, el Nàstic va tenir dues grans ocasions per fer el tercer
Darrera actualització ( Dilluns, 23 de novembre del 2015 00:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...