dilluns, 23 de novembre del 2015

El Nàstic gira full i mira amunt

Article de @lesportiucat

L'equip tarragoní obté contra el Llagostera un triomf que li serveix per tancar la ferida del 2014 i, sobretot, per tornar a la zona alta

Empesos per un públic motivat, els locals van marcar aviat (22') i van aprofitar l'expulsió del visitant Escassi (31') per tenir el duel controlat

Rocha i Juanjo salten per tocar la pilota, ahir Foto: ELISABETH MAGRE.
1
El partit contra el Llagostera era, per al Nàstic, una catarsi col·lectiva. El club tarragoní l'havia preparat com la revenja –la v de vendetta centrava la campanya promocional del duel, posteriorment suavitzada– de l'eliminatòria polèmica i tensa que l'equip del Gironès va guanyar el juny del 2014, i li va sortir bé. L'equip grana va començar millor, no va trigar a fer el primer gol –Iago Bouzón, en un córner defensat amb poca intensitat pels blaugrana (22')– i va veure com el Llagostera es quedava amb un jugador menys per l'expulsió, per dues targetes grogues, d'Escassi (31'). A més, els locals van marcar el segon gol en la primera ocasió de la segona part, gràcies a Rayco (48'), de manera que el partit quedava vist per a sentència. Així, el Llagostera continua sense guanyar a fora i es manté en zona de descens –ara és penúltim–, mentre que el Nàstic, que torna a les places de fase d'ascens, es va poder treure l'espina que duia clavada des de feia un any i mig. El Nou Estadi, que va registrar la millor entrada de la temporada amb més de 10.000 espectadors, va demostrar que tenia molt present aquella eliminatòria, va empènyer el seu equip, va escridassar els blaugrana sense anar més enllà i va marxar amb la satisfacció d'haver-se pogut cobrar la seva vendetta particular. El Nàstic gira full d'un episodi dur del passat i ara pot mirar el futur amb optimisme.
El Nàstic tenia molt clar que no es podia contagiar de l'ambient de manera negativa, és a dir, sortir excessivament revolucionat. A casa sol protagonitzar inicis intensos, però ahir els tarragonins van preferir mantenir d'entrada el cap fred i dominar sense pressa per arribar a l'àrea de René. El Llagostera es va preparar per defensar amb ordre i aprofitar les ocasions que els permetessin els espais deixats pels locals en defensa. Amb prou feines, però, el Llagostera va tenir un parell d'aproximacions en una primera mitja hora en què el Nàstic tenia més intencions ofensives, buscant les bandes i, sobretot, la participació d'Emana entre línies. De tota manera, els grana només van haver d'avisar de manera seriosa una vegada –una volea desviada del camerunès– abans de marcar. Va ser en un córner, una arma que aquesta temporada no li acaba de donar els fruits desitjats, i amb una mica de sort. Rocha no va poder rematar de cap bé, però la pilota li va quedar als peus i la va xutar amb un gest ràpid. Després que rebotés al travesser i sobre la línia de gol, el central Iago Bouzón, ben situat, la va empènyer de cap al fons de la xarxa. El Llagostera hauria preferit poder jugar més estona amb el temps, amb els nervis dels locals, que haurien pogut créixer si no arribava el primer gol, de manera que el panorama se li va complicar. I més se li va girar d'esquena quan Escassi, poc després de veure una targeta rigorosa, va fer una falta innecessària sobre Tejera que li va suposar la segona groga i, per tant, l'expulsió.
Oriol Alsina va recompondre l'equip, orfe com estava d'un dels dos mig centres. Pitu va substituir Chumbi, fet que va deixar el Llagostera amb un sol punta, però si més no amb un doble pivot una mica més creatiu. Es tractava de resistir per no rebre el segon i encomanar-se a alguna oportunitat que se li presentés en atac. En va tenir una, bastant bona, just abans del descans. El cop de cap en molt bona posició de Juanjo, que va rebre una bona centrada d'Aimar, va sortir alt. És clar que el Nàstic continuava més perillós, tal com es va encarregar de recordar Xavi Molina rematant de cap per sobre del travesser un córner ben servit per Palanca.
L'inici de la segona meitat va enderrocar quasi totes les esperances que el Llagostera tenia de puntuar. Emana, el fet diferencial en progressió del Nàstic, va demostrar la seva potència i qualitat en espais reduïts i es va plantar al vèrtex de l'àrea petita amb temps per pensar. Es va decidir per una centrada enrere que, després d'un parell de rebots, va ser empesa a gol per Rayco. Els dos equips eren conscients que el partit estava resolt, i el Nàstic va disminuir el ritme i, per si de cas, Vicente Moreno va canviar un dels motors del joc grana, Rocha, per un mig defensiu, Fali. Oriol Alsina, per la seva banda, va mirar de refrescar l'atac amb les entrades al camp de Benja i Imaz, però les prestacions ofensives dels blaugrana no van millorar. Abans del final, el Nàstic va tenir dues vegades el tercer gol a tocar, però Àlex López i Naranjo no van estar encertats.

LLAGOSTERA: René, Aimar, Jorge, Fran Cruz, Masó, Escassi, Tito, Querol, Ríos Reina (Imaz, 72'), Juanjo (Benja, 50') i Chumbi (Pitu, 41').

NÀSTIC: Reina, Xisco Campos, Xavi Molina, Bouzón, Mossa, Rocha (Fali, 56'), Tejera, Palanca (Naranjo, 74'), Emana (Xisco Muñoz, 68'), Rayco i Àlex López.
GOLS: 1-0 (22') Iago Bouzón. 2-0 (48') Rayco. ÀRBITRE: Cordero Vega. T.G.: Als locals Rocha, Palanca, Emana i Tejera, i als visitants Querol, Jorge, René, Benja i Fran Cruz. T.V.: Dues grogues al visitant Escassi (31'). PÚBLIC: 10.162 espectadors al Nou Estadi de Tarragona.

La millor entrada i més seny que tensió

La crida feta durant la setmana pel Nàstic a la seva afició va servir perquè el Nou Estadi registrés la millor entrada de la temporada, més de 10.000 espectadors. Finalment, no hi va haver incidents i es va imposar el seny en un partit marcat pel record de la fase d'ascens del 2014. Això sí, el Llagostera no es va salvar dels xiulets i els crits en contra, focalitzats sobretot en el tècnic, Oriol Alsina, i en Querol, al qual l'afició grana no li perdona que, poc després de l'eliminatòria contra el Llagostera, deixés el Nàstic per fitxar pels gironins. Les mesures de seguretat, sobretot pels atacs a París, van ser elevades.
Darrera actualització ( Dilluns, 23 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui