diumenge, 20 de setembre del 2015

EL LLAGOSTERA SEGONS ESPORTS 3

La derrota del Llagostera contra el Tenerife (0-2) deixa els gironins cuers i dóna aire al tècnic visitant, Raül Agné

Suso ha fet els dos gols del Tenerife (@laliga)
Suso ha fet els dos gols del Tenerife (@laliga)
Amb els tres punts que ha sumat el Tenerife del discutit Raül Agné davant el Llagostera (0-2), l'equip de les Illes Canàries li ha traspassat la condició de cuer de la Lliga Adelante després de 5 jornades disputades als catalans. Tots dos equips començaven el partit en posicions de descens. Un fet que si bé encara no és preocupant perquè la competició acaba de començar, si revela una tendència que s'ha fet evident sobre la gespa al llarg de la primera meitat, amb un joc espès, sense claredat ni jugades trenades. L'única ocasió de perill ha estat pel Llagostera en el minut 34, en una centrada de Masó i el posterior xut de Juanjo que ha sortit fregant el pal.
En el primer minut de la segona meitat Querol ha tingut una bona ocasió pels gironins en una jugada d'estratègia, però el seu equip s'ha vist dominat per l'empenta d'uns visitants afamats de punts. Lozano ha avisat dues vegades en dues jugades d'estratègia en els minuts 50 i 67. I a la contra, aprofitant la passada en profunditat de Pedro, Suso ha avançat finalment el Tenerife en el minut 61. En una nova jugada d'estratègia Germán ha estat a punt de fer el segon gol canari en el minut 70, tot just un minut abans que Suso tornés a marcar superant per velocitat la defensa local.
El Tenerife s'ha replegat per assegurar els punts. Els d'Oriol Alsina han atacat, però també han patit davant els contraatacs rivals amb la participació del sempre perillós Suso. En el minut 85 Pitu ha gaudit d'una bona opció per aconseguir el 2 a 1, però el porter Dani ha rebutjat el seu xut centrat a córner. Una gran internada de Querol a tres minuts del final ha quedat en no res perquè Benja, tot sol davant la porteria visitant, ha fet el més difícil, xutar fora. La propera setmana, el Llagostera intentarà trencar la seva mala dinàmica en el derbi al camp del Girona.
Llegir mes / Leer mas...

Resultats cap de setmana


Llegir mes / Leer mas...

Doblete de Suso, victoria y alivio

Article de "La opinión de tenerife"

El capitán desempolva su mejor versión para brindar al tinerfeñismo su primera alegría en el nuevo curso (0-2)

20.09.2015 | 02:20
Dani Hernández ataja el balón en una acción de ataque del Llagostera.
Dani Hernández ataja el balón en una acción de ataque del Llagostera.
Como el boxeador abocado a la remontada porque recibe un guantazo en el primer asalto. Como el tenista que se dispone a levantar una pelota de partido. Como el ciclista que emprende el esprint rezagado y se obliga a remontar a todos sus competidores. Así estaba el Tenerife antes de comenzar su partido con el Llagostera. Era una final en la jornada cinco, un juicio sumarísimo a mediados de septiembre, un examen final para un equipo cuestionado. Y para su entrenador, con la guillotina al acecho y la presión en sus más altas cotas.
Difícil manejarse así, en medio de las urgencias. Pues bien, lo hizo a las mil maravillas el cuadro canario. Maduró el partido lo suficiente en una aceptable primera mitad, desarboló al adversario desde la intensidad, se mostró más fiable que nunca en la retaguardia y emergió Suso, héroe del partido, para firmar su segundo doblete en Segunda –el anterior también fue en Cataluña, contra el Sabadell– y abrochar la primera victoria del curso. Fue un alegrón, una liberación superlativa. No con un fútbol brillante ni una actuación primorosa, pero en partidos de esta guisa claro está que lo último es la cosmética.
Agné volvió a sorprender en la confección del once y apostó por tres pivotes, uno de ellos Cristian. Fuera de su demarcación más habitual, se vio lucir al catalán más que en ningún otro partido y el experimento dio resultados. También porque la mayoría de futbolistas del plantel dieron un paso al frente y firmaron su mejor actuación en cinco jornadas. Vitolo, Aurtenetxe, Pedro... Todos despuntaron en lo suyo. Y especialmente Alberto, imperial en la medular, que oposita con vigor a un sitio fijo en el once. Su partido fue sobresaliente.
El caso es que el entrenador eligió a los futbolistas más curtidos del plantel y su elección resultó vencedora. La cruz fue para el Llagostera, que nunca demostró cuánto le importaban los puntos. Si angustiosa era la posición del Tenerife, tampoco para muchas alharacas estaban los catalanes. Aunque más acostumbrados a batirse en el lodo y con la experiencia en la mochila del curso pasado -de desahuciados a aspirantes-, los anfitriones demostraron un comportamiento decepcionante, lejos del afán por gobernar la partida. El cuero y el control fueron del Tenerife casi desde el minuto uno. Eso sí, le faltaba chispa al representativo. Ni Suso ni Lozano llevaron picante en las primeras aproximaciones a Moragón, que apenas sufrió sobresaltos.
Una de las claves de la victoria fue que jugó la defensa casi siempre alejada de Dani. Y cuando hubo apuros respondió el portero, ayer también sin dudas ni vacilaciones. El problema del representativo fue que tardó en traducir su dominio en goles. Así pudo dejarse los puntos en el comienzo del segundo acto, el rato que más sufrió. Fue cuando con más ahínco empujó el Llagostera, con pocos (y pobres) argumentos para sostener su credibilidad. Sus dudas las aprovechó Pedro para asistir a Suso en la acción del 0-1. Si el pase fue descomunal, igual de eficiente resultó la definición. Con sangre fría, sereno y letal, imantó la bola a la bota y chutó, implacable. Su gol sonó a música celestial.
La contienda cambió y obligó al Llagostera a variar el guion. Ni así pudo remontar y tampoco las permutas (Benja y Pitu) le trajeron buenas noticias. Siempre estuvo más presente la sensación de que llegaría antes el segundo que el empate. Así fue. Y otra vez fue Suso quien ejerció de verdugo. A su segunda cita con el gol se demoró más el momento de la ejecución pero resultó igualmente efectivo. El balon acabó en la jaula y el marcador, cerrado. No hubo más movimientos que el del público para irse y el de los futbolistas blanquiazules para festejar -por todo lo alto- una victoria colosal. El triunfo es un alivio, una inyección de oxígeno, el mejor estímulo al desánimo. Para el Tenerife ya llueve menos.
Cuarto doblete del capitán
Un nombre propio en la primera victoria de la temporada, el de Suso, que esta misma semana reconocía que había de mejorar en la definición y ayer lo hizo a lo grande. El capitán blanquiazul firmó los dos goles que dieron la victoria al representativo. Se trata de su cuarto doblete desde que luce la elástica tinerfeñista, el segundo en Segunda División.
La primera vez que Suso hizo dos dianas con el Tenerife fue en noviembre de 2012 en un partido frente al Marino que acabó con una de las goleadas más contundentes de aquel curso en Segunda B. No en vano, los insulares hicieron hasta cuatro dianas frente al cuadro luanqués. Poco tiempo después, a comienzos de 2013, el isleño volvió a materializar dos tantos, los que sirvieron para batir al Salamanca en el Rodríguez López. Igual que ayer, Suso fue ese día el único realizador del representativo.
Más reciente es el recital de eficiencia que Santana dio en Sabadell en condiciones semejantes a las actuales. Con el equipo en una posición delicada y urgido de su mejor versión a domicilio, el de Taco convirtió dos de los tres tantos que el equipo hizo en la Nova Creu Alta (1-3). Sus aciertos fueron fundamentales para conseguir un triunfo que casi dio a los canarios la permanencia en Segunda División A.
El tinerfeñista había pasado por serias dificultades en pretemporada para ponerse al nivel de sus compañeros, puesto que una visita obligada al quirófano (para someterse a una artroscopia en la rodilla) lastró su rendimiento y aún le mantiene fuera de su mejor versión. "Estoy ya al 85 por ciento", decía hace unos días. Ante el Oviedo en casa halló "mejores sensaciones" y ayer en el campo de Palamós firmó, sin discusión, su actuación más convincente del nuevo curso. Fue el hombre del partido.
Llagostera
Moragón; Masó, Fran Cruz, Escassi, Samuel de los Reyes (Giva, 72´), Querol, Tito, Emilio Sánchez (Pitu, 68´), Imaz, Juanjo y Mosquito (Benja, 59´).
CD Tenerife
Dani Hernández; Raúl Cámara, Germán, Carlos Ruiz, Aurtenetxe, Cristian García (Ricardo León, 90´), Alberto, Vitolo, Suso (Nano, 86´), Lozano (Nadjib, 74´) y Pedro.
Goles: 1-0 (61´) Suso. 2-0 (/0´): Suso.
Árbitro: Juan Manuel López Amaya, del comité andaluz. Asistido por José Alcoba Rodríguez y David Maldonado Urbina. Amonestó a los locales Tito (16´), Benja (63´), Samuel de los Reyes (69´) y Fran Cruz (90´); y a los visitantes Aurtenetxe (36´), Alberto (52´) y Suso (82´).
Incidencias: Partido disputado en Palamós ante 1.400 espectadores. Asistió al palco el directivo Corviniano Clavijo.
Llegir mes / Leer mas...

Suso da aire al Tenerife ante un Llagostera que se hunde

Article de "Diario de Avisos.com"


Partido de la Liga Adelante entre el Llagostera y Tenerife.  Liga Adelante match between Llagostera and Tenerife / EDDY KELELE
Partido de la Liga Adelante entre el Llagostera y Tenerife.
Liga Adelante match between Llagostera and Tenerife / EDDY KELELE
El Tenerife logró la primera victoria del curso en Palamós, al derrotar al Llagostera con dos goles de Suso, logrados en la última media hora de partido. En un encuentro más efectivo que brillante, el grupo de Raúl Agné sobrevivió a una primera parte deficiente y, aunque no disipó dudas sobre su fútbol, sí que obtuvo la tranquilidad precisa para, a partir de ahora, poder mejorar con el balón. Y en cualquier caso, le permite abandonar la cola de la clasificación. La victoria final no puede ocultar que la primera parte fue un despropósito. Los dos entrenadores, Alsina y Agné, apostaron por minimizar riesgos y recurrir al pelotazo al menor apuro, lo que hizo que el balón estuviera más tiempo en el aire que cerca del césped. Ocasiones de gol que merezcan ese calificativo no hubo; y fútbol, sólo si el analista es muy generoso. A cambio, sobraron patadones, rechaces, pérdidas de balón, imprecisiones, malas entregas…
El Llagostera propuso más, de acuerdo, pero tampoco mucho más. El balón pasó poco por Emilio y Tito, pues los zagueros recurrieron casi siempre al balón largo en busca de Juanjo Expósito, que ganó pocas disputas. Y eso le bastó al Tenerife, bien sostenido por Alberto, para no sufrir.
Es verdad que Dani Hernández tuvo que intervenir en los minutos iniciales para detener inocentes remates de Mosquito (min 3) y Fran Cruz(min 6), pero nunca se vio exigido.
De hecho, la única opción local en la primera mitad nació tras un rebote en Juanjo (min 31), en un balón que se fue junto al poste de Dani. El Tenerife tampoco pudo presumir de generar situaciones de peligro. Con Cristian García otra vez como mediocampista y Lozano demasiado aislado, Agné logró equilibrar el partido, pero nada más. Y sólo exigió a Moragón tras un centro de Suso (8′) que se envenenó al chocar en un defensa.
En un partido en el que el gol sólo podía nacer por accidente, la otra amenaza era el balón parado. El Llagostera propuso algo en los saques de banda de Masó y Samu de los Reyes, mientras que el Tenerife tuvo una buenísima opción en una falta frontal, pero Suso ( min 17) tiró sin convicción y de forma muy inocente contra la barrera. Una pena, porque la posición era idónea y ya se presumía que el partido iba a ser de pocas ocasiones de gol.
Sin nadie dispuesto a jugar a fútbol, el Tenerife acabó por adoptar el juego que le convenía al Llagostera. Y que en todo caso beneficiaba a los defensas, a los que siempre les llegaban balones llovidos y de cara, con todas las ventajas para el despeje. El grupo de Agné, conviene aclararlo, ofreció entrega y actitud, pero no hizo nada por ganar el partido, sino por mantener el empate a cero en busca de un accidente que le pusiera en ventaja.
Tras el descanso cambió la dinámica del partido. Agné mantuvo el trivote, con Cristian García apoyando a Vitolo y Alberto, lo que le garantizaba a Dani Hernández vivir con relativa tranquilidad. Además, tiró a Suso algo más al centro, lo que le permitió ganar la espalda a la zaga rival en un par de ocasiones. Y así, aunque el Tenerife tardó en generar fútbol y nunca estuvo brillante, las veces que Pedro Martín se retrasaba lograba servir balones en ventaja. Y con eso Lozano ya fue capaz de fabricarse algún remate y de generar esperanzas.
En medio de tanto pelotazo sin sentido, el delantero hondureño cazó un par de balones aéreos. En el primero cabeceó a las manos de Moragón (min 49) y poco después remató desviado, pero con intención (min 56), tras un servicio de Cámara. Fueron dos avisos. Y una señal de que el partido se giraba hacia el área local. La insistencia blanquiazul tuvo premio a la hora de juego, cuando Pedro Martín encontró la llegada de Suso, que le ganó la espalda a la zaga del Llagostera.
El centro fue bueno, Suso se encontró con Moragón y además tuvo paciencia para dejar botar el balón, acomodar el cuerpo y batir al portero con un remate poco ortodoxo pero efectivo. El gol rompió al Llagostera y Germán (min 69) no aprovechó el descontrol local en un remate franco de cabeza que se le fue arriba. Pero un minuto después, Cristian García, tras un robo cerca del área rival, le sirvió en ventaja el 0-2 a Suso, que definió con un tiro muy colocado.
Resuelto el trámite, el Tenerife trató de enfriar el partido. Y aunque dio un paso atrás y dejó crecer al Llagostera, no pasó grandes apuros. Relevado Lozano, fue Pedro Martín quien pasó a ejercer de ariete, mientras el canterano Nadjib se situaba en la izquierda. Los locales lo intentaron con Pitu (min 85) a balón parado, pero Dani Hernández se mostró seguro y volvió a ofrecer su mejor versión, esa que le convirtió el curso pasado en pilar de la permanencia durante la segunda vuelta.
Para evitar sustos, Agné dio cancha en los compases finales a Nano y Ricardo, un jugador este último que, por trayectoria, merece algo más que los minutos de la basura. Aunque si el Tenerife pudo vivir tranquilo hasta el final se debió sobre todo a un error de Benja (min 87), que falló a puerta vacía tras un buen centro de Querol, con Dani ya batido. Y si no cerró el partido con 0-3 fue porque el árbitro no dio la ley de la ventaja cuando Nano se iba solo hacia Moragón.
En todo caso, el Tenerife pudo lograr la primera victoria del curso, que le permite abandonar el último puesto de la clasificación y mirar con más optimismo el partido del próximo domingo ante el Mirandés. Le sigue faltando fútbol, pero al menos ya tiene la tranquilidad necesaria para ofrecer un nivel cercano a sus posibilidades.
Agné: “Nos parecemos más a lo que queremos ser”
Ahora nos parecemos más a lo que queremos ser”, dijo Raúl Agné en Palamós donde el CD Tenerife ganó su primer partido de la temporada a la UE Llagostera. Para el entrenador blanquiazul el triunfo visitante fue justo, aunque se encargó de recordar que solo se habían sumado tres puntos. “Ha sido una victoria justa y merecimos un marcador más amplio. Me alegra por los jugadores, han peleado mucho esta primera victoria”, dijo de entrada el máximo responsable técnico tinerfeñista.
Agné fue preguntado por el papel del autor de los dos goles de la victoria, precisando que “ya sabemos lo que es Suso. Los que saben jugar al fútbol lo hacen en cualquier lado”, dijo el preparador. “Los jugadores tienen una ilusión enorme por salir de esta situación”, añadió.
Suso: “Esta vez se ha visto agresividad”
Aliviados por la victoria se mostraron los jugadores del CD Tenerife que hablaron para los medios de comunicación desplazados a Palamós y que contaron la primera victoria del curso para el representativo. Los tinerfeñistas vieron como clave el hecho de que supieron leer muy bien las especiales circunstancias que rodearon al choque.
El gran protagonista del encuentro fue Suso por sus dos goles. “Estoy contento. Nos merecimos la victoria”, dijo el interior, para quien “se ha visto a un equipo competitivo. Hoy salieron las cosas”, añadió.
Del partido reconoció que “sabíamos que ellos abusarían del balón en largo, pero sabíamos también que tendríamos nuestra oportunidad si éramos verticales. Esta vez se ha visto agresividad”, señaló. Ensalzó la actitud del grupo, del que dijo que “ha estado muy bien y muy comprometido”, pero recordó que “solo hemos conseguido tres puntos”.
Llegir mes / Leer mas...

El Tenerife coge resuello

Article del diari "El dia.es"

Suso, con dos goles, validó el plan de Agné y firmó el primer triunfo
Juan José Ramos (@juanjo_ramos)
20/sep/15 06:45
Edición impresa
Alivio. Eso es lo que sintieron ayer los jugadores y el técnico del CD Tenerife cuando cristalizó la primera victoria de la temporada en el infame campo de Palamós. El quinto experimento de un inicio de Liga difícil de olvidar por las rocambolescas apuestas de Agné surtió efecto. Se podrá discutir si, bajo las premisas expuestas ayer, el equipo tiene futuro. Pero de momento tiene presente. Justo lo que se buscaba. Lo visto sobre el terreno de juego se llama sobrecargar la idea. Agné alineó ayer a siete jugadores de perfil defensivo, además de Dani Hernández, en el once que debía sacarlo del apuro y sellar su continuidad devolviendo la paz al entorno blanquiazul. Reiteró su apuesta de la semana anterior por Cristian García como pivote y lo juntó con Vitolo y Alberto, al que quería en esa posición para "restar" el juego directo del adversario. Fue lo más lógico de su apuesta. La primera parte ya salió bien a medias. Tanto en el tiempo (los primeros 45 minutos) como en el espacio (lo que quería hacer cuando no tenía la posesión). ¿Pero y con el balón en los pies? El cuadro insular fue la nada absoluta. Tres hombres absolutamente desconectados en ataque, buscando ganar algún pelotazo e inventar alguna situación de peligro. Sin un plan preestablecido. Sin una intención más allá de la casualidad. Para un equipo sin confianza, da para marcharse con la sensación del deber cumplido al vestuario. No se trata de valorar el espectáculo, nefasto para el espectador, ni de demonizar un estilo concreto de fútbol. Se trata de hallar la forma de mejorar. Y más bien lo que se puso fue un euromillón a ver si tocaba. Y tocó, pero más tarde. En ese primer acto, Suso, en un centro-chut desde la banda derecha, puso el único ¿peligro? para la meta de Moragón. Como los de Oriol Alsina juegan a eso, a simplificar procedimientos, no se sintieron extraños en el escenario. Mosquito (11'), en un pelotazo de Emilio Sánchez, y Juanjo Expósito (31'), casi sin querer tras un centro de Masó desde la derecha, realizaron los únicos remates locales. Lo demás fueron saques de banda y pelotazos a tierra de nadie, casi siempre en desventaja para el compañero. Viniera de una orilla o de la otra, difícil está defender lo visto. Después del receso se produjo el cambio de decorado que esperaban los blanquiazules. El Llagostera dio un paso adelante y quiso meter ritmo al partido para buscar la victoria. En el proceso se descubrió un poquito y su rival supo aprovecharlo. Con Pedro Martín y Suso menos estáticos, aparecieron los espacios. Lozano advirtió en dos ocasiones (49' y 56'), ambas a balón parado, antes de que el choque cambiara para siempre. Alsina dio entrada a Benja por Mosquito y perdió el poco juego entre líneas de su equipo. Justo en esa faceta crecía el Tenerife, que supo sacar partido de un contragolpe magníficamente llevado por Pedro Martín para adelantarse. Suso, con la pausa que le faltó tantas veces a la hora de definir, puso el 0-1 (61'). El golpe fue duro para el conjunto catalán, que ya no dio pie con bola en ataque. Solo Querol pareció encontrar el camino para buscar las cosquillas a la zaga visitante. Aunque nunca con graves consecuencias. Con la confianza que faltó otras veces, los de Agné se soltaron definitivamente. Germán Sánchez tuvo la sentencia, pero cabeceó alto una falta bien puesta por Vitolo. En la acción siguiente, Cristian robó un balón en tres cuartos y cedió para Suso que, en estado de gracia, sentenció (71') el primer triunfo de la temporada.
Llegir mes / Leer mas...

Suso da aire al Tenerife ante un Llagostera que se hunde

Article de l"AS"

El Tenerife ha vencido al Llagostera gracias a dos goles de Suso en la segunda mitad, que dan la primera victoria de la temporada a los canarios.


Actualizado:
Suso da aire al Tenerife ante un Llagostera que se hunde Ampliar
Llagostera 0 -Tenerife 2 |
El Tenerife ha vencido al Llagostera por 0-2 gracias a dos goles de Suso en la segunda mitad, que dan la primera victoria de la temporada a los canarios, en tanto que el cuadro catalán queda con tan solo tres puntos y es el último de la clasificación.
Era un partido lleno de necesidades para dos equipos, inmersos en una mala dinámica de resultados en este inicio liguero, lo que se tradujo en un inicio intenso y mucho centrocampismo.
Las defensas estaban mucho más acertadas que las delanteras y apenas hubo ocasiones realmente claras para inaugurar la cuenta.
No obstante, a falta de diez minutos para el final del primer tiempo, Masó puso un buen centro por la derecha que se paseó por dentro del área, pero ni Juanjo ni Mosquito consiguieron conectar con el balón.
Justo al borde del descanso estuvo a punto de llegar el gol de los locales en un saque de banda de Samu al que no pudieron llegar por poco Fran Cruz y Escassi.
El partido fue cogiendo ritmo en la segunda mitad con más aproximaciones peligrosas. El Tenerife dio un paso al frente y encontró el premio del primer gol, al aprovechar Suso un pase a la espalda de la defensa.
El cuadro canario sentenció el encuentro en el minuto 70, cuando, tras una pérdida de los locales en zona peligrosa, Raúl Cámara puso un pase preciso al espacio para que Suso, otra vez, batiese a Moragón en otro uno contra uno (0-2).
Llegir mes / Leer mas...

Suso destroza al Llagostera

Article del Mundo Deportivo

  • Dos goles del delantero dieron la victoria al Tenerife ante un rival que defraudó ante su afición
Llagostera
Llagostera
0-2
Tenerife
Tenerife
Final
Ver estadísticas

Palamós


El Tenerife de Raül Agné logró la primera victoria de la temporada al conseguir una trabajada victoria ante el Llagostera en el Municipal Palamós-Costa Brava. Dos goles de Suso en diez minutos dejaron el encuentro sentenciado en la primera media hora del segundo tiempo.
En la primera parte ambos equipos, muy presionados por la clasificación, estuvieron más pendientes de destruir que de construir, con dominio alterno, juego directo y muy pocas ocasiones de gol en un primer tiempo bastante aburrido.
En el inicio del segundo tiempo ambos estuvieron a punto de marcar. Primero el Llagostera con un remate de Juanjo (47’) y luego el Tenerife en un remate de Lozano, que salió fuera por poco. En este segundo tiempo, el Tenerife tuvo más pegada y aprovechó dos errores defensivos del Llagostera para dejar el encuentro sentenciado en tan solo diez minutos. En el 61’ una gran asistencia de Pedro a Suso la aprovechó para batir a Moragón, y en el 71’, en una indecisión de la zaga catalana, de nuevo la aprovechó Suso para establecer el 0-2.
La mejor ocasión del Llagostera fue una falta que lanzó Pitu y que hizo lucir a Dani, y una gran ocasión de Benja que le sacaron el remate de la misma línea de gol. Al final, justa victoria del Tenerife ante un desconocido Llagostera.
Ficha técnica:
Llagostera: Moragón; Masó, Fran Cruz, Escassi, De los Reyes (Giva, 80’); Imaz, Emilio Sánchez (Pitu, 67’) Tito, Querol; Juanjo y Mosquito (Benja, 59’).
Tenerife: Dani, Raül Cámara, Carlos Ruiz, Germán, Aurtenetxe; Alberto, Vitolo, Cristian García (Ricardo León, 90’); Lozano (Nadjib, 75’), Pedro y Suso (Nano, 86’).
Árbitro: López Amaya. Tarjetas: Amarillas para Tito, Samu y Fran Cruz del Llagostera y Aurtenetxe, Alberto y Suso del Tenerife.
Goles: 0-1: Suso (61’). 0-2: Suso (71’).
Incidencias: 1.428 espectadores en el Municipal Palamós Costa Brava
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera se hunde y el Tenerife respira

Article de l'Sport

Dos goles de Suso dan la victoria al Tenerife ante un Llagostera que no arranca en la Liga Adelante

El Llagostera se hunde y el Tenerife respira
El Llagostera no arranca y el Tenerife se lleva los tres puntos @LaLiga
FICHA TÉCNICA

Liga Adelante

Llagostera

Moragón; Masó, Fran Cruz, Escassi, Samu (Giva, m.73); Tito, Emilio (Pitu, m.63) Imaz, Querol; Juanjo; y Mosquito (Benja, m.59)

Tenerife

Dani Hernández; Cristian García (Ricardo León, m.90), Raúl Cámara, Jiménez, Aurtenetxe; Ruiz, Germán, Pedro, Suso (Nano, m.87), Vitolo; y Lozano (Nadjib, m.75)

Goles

0-1, M.62: Suso. 0-2, M.70: Suso

Árbitro

Juan Manuel López Amaya (comité gallego). Amonestó a los locales Tito, Benja, Samu y Fran Cruz, y a los visitantes Aurtenetxe, Alberto y Suso

Incidencias

Partido correspondiente a la quinta jornada de la Liga Adelante, jugado en el municipal de Palamós-Costa Brava ante 1.428 espectadores
EFE
19-9-2015 | 20:43 H.
El Tenerife ha vencido al Llagostera por 0-2 gracias a dos goles de Suso en la segunda mitad, que dan la primera victoria de la temporada a los canarios, en tanto que el cuadro catalán queda con tan solo tres puntos y es el último de la clasificación.
Era un partido lleno de necesidades para dos equipos, inmersos en una mala dinámica de resultados en este inicio liguero, lo que se tradujo en un inicio intenso y mucho centrocampismo.
Las defensas estaban mucho más acertadas que las delanteras y apenas hubo ocasiones realmente claras para inaugurar la cuenta.
PUBLICIDAD
No obstante, a falta de diez minutos para el final del primer tiempo, Masó puso un buen centro por la derecha que se paseó por dentro del área, pero ni Juanjo ni Mosquito consiguieron conectar con el balón.
Justo al borde del descanso estuvo a punto de llegar el gol de los locales en un saque de banda de Samu al que no pudieron llegar por poco Fran Cruz y Escassi.
El partido fue cogiendo ritmo en la segunda mitad con más aproximaciones peligrosas. El Tenerife dio un paso al frente y encontró el premio del primer gol, al aprovechar Suso un pase a la espalda de la defensa.
El cuadro canario sentenció el encuentro en el minuto 70, cuando, tras una pérdida de los locales en zona peligrosa, Raúl Cámara puso un pase preciso al espacio para que Suso, otra vez, batiese a Moragón en otro uno contra uno (0-2).
Llegir mes / Leer mas...

Raül Agné considera que el resultat és "molt més que just"

Article del Diari de Girona 

"En un camp tan petit i
contra aquest rival és difícil no concedir ocasions i nosaltres ho hem fet", es va felicitar

20.09.2015 | 00:00
Raül Agné considera que el resultat és "molt més que just"
Raül Agné considera que el resultat és "molt més que just"
Raül Agné tornava a Palamós. Anys enrere, abans de fer el salt al futbol professional com a entrenador de la mà del Girona, la Costa Brava l'havia vist jugar i també entrenar. Ahir hi treia el cap de nou, aquest cop com a tècnic del Tenerife. I ho feia necessitat, amb urgències. El seu equip era cuer i encara no havia guanyat un sol partit; per això, el de Mequinensa va celebrar amb eufòria els dos gols de Suso Santana i la posterior victòria dels seus. Tant o més satisfet va entrar a la sala de premsa, valorant molt positivament els tres punts i assegurant que havia vist una victòria "molt més que justa" del seu equip.
"Hem tingut més ocasions que el rival per marxar d'aquí amb un marcador més ampli, així que crec que hem guanyat merescudament. Estic content pels jugadors i també per l'afició. Hem sigut un equip bo, bo i bo. Tocava això, així que estic molt satisfet, va valorar. Agné espera que el 0-2 d'ahir sigui un "punt de partida" perquè el Tenerife millori el seu rendiment, i també es va felicitar per com els seus homes s'havien "adaptat" en un camp com el de Palamós i un rival com el Llagostera: "Sabíem que no seria fàcil. El camp és petit i el rival colla molt. Qualsevol badada en una pilotada llarga d'ells és perill. Hem sabut neutralitzar les seves armes i hem generat més perill. Ara, això només són tres punts. Aquí no hi ha treva i encara ens queden moltes jornades per davant", va certificar davant la premsa.
Llegir mes / Leer mas...

"La situació no és tan preocupant com la d´ara fa un any"

Article del Diari de Girona / per C. Rosell

20.09.2015 | 00:00
"La situació no és tan preocupant com la d´ara fa un any"
"La situació no és tan preocupant com la d´ara fa un any"
Alsina paeix que el Llagostera sigui "el pitjor equip de la categoria" i anima el vestidor a "fer un pas endavant" per reaccionar
Oriol Alsina no està content. En té motius. Esperava amb ganes el partit d'ahir contra el Tenerife. Sabia que era una bona oportunitat per guanyar de nou, per escapolir-se del descens i injectar una mica de confiança al vestidor. Per això mateix va marxar cap a casa conscient que havia deixat escapar una bona oportunitat: el Llagostera no només va perdre i va encaixar la seva segona derrota consecutiva, sinó que veia com els blaugrana queien fins a l'última posició. "Ara mateix som el pitjor equip de la categoria i només està a les nostres mans començar a guanyar partits". Per fer-ho, el tècnic sap que no n'hi ha prou amb l'actitud, sinó que cal afegir-hi un seguit d'ingredients que, de moment, no veu en els seus homes.
Perquè Alsina té molt clar que "encara no hem trobat la tecla" i per això, setmana sí, setmana també, retoca l'equip titular. "Busco un onze ideal. Un equip que ens pugui donar un rendiment important. Necessito que cada jugador estigui al seu millor moment i, fins ara, no ha estat així", lamentava, abans d'enumerar tot allò que considera que els blaugrana han de millorar: "Ens falta més mobilitat, saber fer millor les diagonals, interpretar el joc, fer faltes tàctiques per no generar contracops, que Ríos i Imaz agafin el seu nivell habitual a l'extrem, que l'estratègia ofensiva ens aporti resultats... Ens falten moltes coses i és normal perquè acabem de començar la temporada, però hem de reaccionar".
Reacció perquè el Llagostera és últim amb només tres punts. Una situació similar a la de fa un any, encara que Alsina hi troba algunes diferències. "Crec que tenim tres punts immerescudament. N'hauríem s'haver sumat algun més. Però així és el futbol. De moment, més malament no ho podem fer. Ara bé, crec que l'any passat era més preocupant. Llavors, ja vèiem després de moltes jornades que no teníem opcions. Ara estem més igualats i s'ha vist contra el Tenerife". Això sí, no amaga que cal sumar al més aviat possible: "La situació no és preocupant, però si tinguéssim algun punt més, estaríem millor. Hem de millorar tots i hem de competir. Amb el cor no n'hi ha prou". I del duel amb els canaris, va admetre que "l'empat hauria estat més just", afegint que "ha estat un partit molt igualat però els gols manen i ells n'han marcat dos. A més, ens els han fet quan nosaltres millor estàvem".
Finalment, va admetre que encara "ni m'he plantejat" el derbi de la setmana vinent contra el Girona, ja que prefereix primer "passar pàgina" de la derrota d'ahir i "analitzar els nostres errors" per "rectificar" a temps. "A partir del dimecres començarem a pensar en el proper rival", va sentenciar.
Llegir mes / Leer mas...

Queda feina per fer

Article del Diari de Girona / per C. Rosell

Un Llagostera inofensiu cau fins a l'última posició de Segona A en perdre contra el Tenerife

20.09.2015 | 07:39
Samu de los Reyes persegueix Suso, l´autor dels dos gols del Tenerife.
Samu de los Reyes persegueix Suso, l´autor dels dos gols del Tenerife.
Queda molta feina per fer. Moltíssima. Si el Llagostera vol salvar la categoria, té marge de maniobra de sobres. Ara bé, ha de reaccionar. Ahir, contra el Tenerife, va demostrar per què ocupa l'última posició de la taula. Sense idees en atac, del tot inofensiu, va permetre que Suso Santana, jugador del Tenerife, decidís un duel força gris amb dues accions calcades.
I això que Oriol Alsina, divendres, semblava tenir ben clara la recepta de les victòries. Parlava de recuperar la "intensitat" i també el "coratge" que el seu equip havia mostrat contra l'Alabès en Lliga i davant l'Albacete a la Copa. Al Llagostera se'l va veure amb ganes. Intens, sí. També amb coratge. Però sense gols, és impossible guanyar. I sense generar ocasions, els gols no arribaran mai. Ahir, contra un Tenerife també necessitat, els blaugrana van anar sobrats de ganes, però els va faltar encert. En la possessió, a l'hora de fer l'última passada, al moment de generar oportunitats de gol... Segurs i expeditius al darrere, com sol ser habitual, els llagosterencs van mantenir a ratlla les incursions de Suso Santana, l'home més perillós dels canaris, i van evitar que Pedro Martín o Lozano rematessin ni una sola vegada entre els tres pals. Com a mínim, abans del descans. Fins aquí, tot correcte. Ara bé, a l'altra banda, als d'Alsina els va faltar espurna. Idees. Futbol.
Incomptables pilotes cap amunt, un rebuig rere l'altre, passades sense sentit i un grapat de pilotes perdudes van ser les protagonistes d'una primera meitat grisa, lletja i força fluixa d'un Llagostera que pràcticament no va inquietar la porteria del Tenerife. I quan ho va fer, per exemple al quart d'hora, l'àrbitre va invalidar la perillosa rematada de Jesús Imaz a l'entendre que el lleidatà s'havia generat l'espai fent falta. Ni un sol xut entre els tres pals amb cara i ulls. L'ocasió més clara va arribar quan passaven dos minuts de la mitja hora. Juanjo, gairebé sense voler-ho, va rematar amb l'interior del peu una pilota centrada amb força al cor de l'àrea. El seu xut, amb cert suspens i sense que ningú el pogués tallar, va marxar per ben poc al costat del pal dret de la porteria. Abans, el poc públic que va citar-se al Palamós-Costa Brava es va avorrir de valent. Gairebé no va veure arribades del seu equip: Mosquito pentinava una pilota fàcil per Dani Hernández al minut 3, el brasiler va repetir intencions poc després amb el mateix resultat i al 25 Tito xutava molt desviat. Una espectacular sotana d'Imaz a tocar de la línia de banda va ser una de les accions que més va animar a la parròquia local, que esperava alguna mena de reacció després del descans.
Tres quarts del mateix pensarien els seguidors del Tenerife que seguien el partit des de casa seva. Raül Agné va fer l'enèsim experiment del curs i va sortir amb un 4-3-3 recol·locant algun dels seus jugadors. A l'hora de la veritat, Suso i poc més van ser els seus principals arguments. L'extrem, l'home més perillós, va fer seva la banda dreta, però tan sols va inquietar en un xut de falta que va estavellar a la tanca i amb alguna centrada que va blocar amb seguretat el porter Moragón, l'encarregat de suplir el lesionat René Román sota pals.
Llagostera i Tenerife van entendre que estaven fent un flac favor al futbol i després del descans van decidir posar una marxa més al joc. El partit es va animar i el públic ho va agrair. En només un quart d'hora es va veure tot el que no s'havia pogut viure durant el primer temps. Ocasions i fins i tot també un gol. El primer en avisar va ser l'equip local. Falta lateral servida per Emilio Sánchez amb molta intenció i David Querol, pentinant-la amb el cap, que enviava la pilota a tocar del pal dret de Dani Hernández. La resposta, de Lozano. I per partida doble. En la primera, una rematada tova, va trobar la fàcil resposta de Moragón. En la segona, arribava la millor oportunitat per als visitants: cop de cap a centrada de Cámara i la pilota que es perdia a la dreta de la porteria, a tocar del pal.
Després de l'advertència, la clatellada. El Tenerife, desaparegut durant moltíssims minuts, va despertar de cop. I de quina manera. Al minut 61, els canaris van signar un contracop de llibre conduït per Pedro Martín. L'ex del Mirandés va portar la pilota durant molts metres, va aixecar el cap i va veure l'entrada de Suso, a qui va deixar tot sol amb una gran assistència. El canari no va fallar. Va mantenir la pausa mentre entrava a l'àrea, abans d'afusellar Moragón (0-1). Alsina va reaccionar donant entrada a Benja i Pitu, però quan el Llagostera encara no havia pràcticament ni reaccionat, va arribar la segona galleda d'aigua freda. Un minut després que Germán rematés per damunt del travesser, Suso va tornar a entrar fins la cuina i de nou va batre Moragón, aquest cop amb un xut ajustat al pal (0-2).
Es complicaven les coses, i de quina manera. Calia fer el que no s'havia fet fins ara: generar perill. Poc, però en va crear als últims minuts l'equip de casa. Va ser insuficient. Pitu, de falta, va fer lluir el porter Dani Hernández. Dos minuts més tard, Benja fallava a porta buida. No era el dia del Llagostera, al que li queda molta feina per fer.
Llegir mes / Leer mas...

demà tornarà a sortir el sol

Article del Diari de Girona / per C. Baldellou

20.09.2015 | 00:00
demà tornarà a sortir el sol
demà tornarà a sortir el sol
Aquest dimecres s'acaba l'estiu. Comença a notar-se en el descens de les temperatures i en el fet que les nits són més llargues. Per als jugadors de la UE Llagostera-Costa Brava la d'ahir devia ser-ho molt. Hi ha futbolistes als quals els costa dormir després de jugar un partit, i és fàcil intuir que més si perds 0-2 i acabes la jornada cuer de la classificació encara se t'ha de fer més dur. La derrota contra el Tenerife ha fet mal, per la forma més que pel resultat i això es podia veure en la cara d'Oriol Alsina i dels jugadors als vestidors. La zona mixta és un bon lloc per acabar de treure conclusions del que es veu sobre el terreny de joc. Allà tens contacte directe amb ells, els mires als ulls, observes els seus moviments i escoltes què diuen i interpretes el que callen. No tothom se sent còmode davant les preguntes d'un periodista. En aquest sentit no es pot dir que el Llagostera sigui un equip que s'amagui de la premsa. Un dels que parla més clar i sempre que cal és Juanjo, ahir capità per primera vegada des de la seva arribada al club gironí. Possiblement el millor dels locals. A les portes dels 30, en fa deu que juga a Segona Divisió, va ser contundent a l'hora de reconèixer que cal corregir errades que sense ser pitjor que el teu rival et condemnen a perdre. En aquesta categoria ningú et regala res.
La primera ocasió per fer-ho, capricis del calendari, serà contra el Girona en el derbi de diumenge vinent. Però això ja és un altre capítol i com va dir el mateix Juanjo "demà tornarà a sortir el sol".
Llegir mes / Leer mas...

Moragón és l´escollit per suplir la baixa de René

Article del Diari de Girona / per C. Rosell

Oriol Alsina es decanta per l'experiència del porter balear, que signa una actuació correcta tot i no poder fer res en els dos gols de Suso

20.09.2015 | 00:00
Alsina va triar Moragón com a substitut del lesionat René.
Alsina va triar Moragón com a substitut del lesionat René.
I l'escollit, finalment, va ser José Moragón. Amb René Román fora de combat per dos mesos, Oriol Alsina i el seu cos tècnic han rumiat de valent durant tota la setmana per decidir qui seria l'encarregat d'ocupar la porteria per rebre el Tenerife. Divendres, Alsina admetia que tenia la decisió presa, tot i que no es va pronunciar. Ahir, prop d'una hora abans del matx, el nom de Moragón encapçalava l'onze titular que el club facilitava als mitjans de comunicació que s'havien citat a Palamós-Costa Brava. El porter balear va jugar els 90 minuts i va signar una actuació acceptable. Se'l va veure segur, va mantenir a ratlla les poques arribades del rival durant una hora i ben poc va poder fer en les dues rematades a boca de canó de Suso Santana, el seu botxí. D'ell i també del Llagostera.
"Tant Moragón com Ratti s'han entrenat molt bé durant tota la setmana. Però m'he decantat pel primer perquè té molta més experiència per jugar aquesta mena de partits. Sabia que contra el Tenerife hi hauria molt més joc directe i pilotes penjades; Moragón ha estat molts anys a Segona B, on aquest joc és habitual. Ara bé, Ratti també està a un bon nivell i cada setmana decidirem", explicava Oriol Alsina en roda de premsa, valorant per què havia triat el balear per ocupar la porteria.
El propi jugador, minuts més tard, admetia sentir-se "content" per haver pogut recuperar la titularitat, com a mínim de manera momentània. Va explicar que durant tot el partit s'havia sentit "prou còmode", tot i lamentar els dos gols de Suso. Igualment, va afegir que "la confiança es guanya només jugant, pel que cada setmana entrenaré al màxim per continuar a l'equip titular".
Tret de les dues accions en les que la pilota va acabar al fons de la porteria, a Moragón se'l va veure prou bé, com si no hagués passat el temps des que el mes de juny jugués el seu últim partit. Al primer temps va ser un espectador de luxe i quan va haver d'intervenir, ho va fer amb encert. Als 8 minuts, va aparèixer per primer cop blocant una centrada perillosa de Suso. Se'l va veure segur abans de la mitja hora, sortint a buscar una pilota bombejada a l'àrea i anticipant-se a dos jugadors rivals. Va aturar amb encert un cop de cap de Lozano al segon acte i es va estirar bé, instants després i tapant l'espai, en una clara ocasió del mateix davanter. Diferent va ser la cosa als minuts 61 i 71. De salvar els mobles, s'hauria convertit en l'heroi del partit, però poc va poder fer davant Suso Santana. L'habilidós extrem del Tenerife, en totes dues ocasions, es va plantar sol davant el balear. A la primera, el va afusellar. A la segona, li va col·locar la pilota lluny del seu abast a tocar del seu pal esquerre. Difícil per a Moragón. I difícil també per a qualsevol porter.
Llegir mes / Leer mas...

La reacció haurà d'arribar des de la cua

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

El Llagostera ensopega a casa contra el Tenerife i agafa el relleu de l'equip canari en l'última posició de la classificació

A l'equip blaugrana li va tornar a fallar la pólvora i va disposar de poques ocasions clares per marcar

El rival tampoc va brillar, però el davanter visitant va ser letal

Masó intenta superar l'entrada del tinerfeny Germán Foto: J.C./ICONNA.
1
El Tenerife va aconseguir els seus tres primers punts del curs a Palamós i, d'aquesta manera, el Llagostera passa a ser des d'aquesta jornada el cuer de la categoria. Amb tres punts i només cinc jornades disputades, aquesta posició en la classificació es pot considerar anecdòtica. El que potser no ho és tant és que l'equip d'Oriol Alsina s'ha encallat massa en aquest començament de curs, sobretot en la part ofensiva, i que, més enllà dels tres gols contra l'Alavés –un de penal–, els de la Costa Brava estan secs en els últims metres. El dèficit segurament té l'origen en el fet que els llagosterencs encara no han trobat la tecla que tan bé els feia funcionar en defensa –això més o menys ho té l'equip d'enguany– i en atac el curs passat. Contra el Tenerife, ni l'estratègia ni les accions de jugada –la pilota va anar massa amunt– van aconseguir crear gaires problemes al rival. Des de la cua de la classificació, el Llagostera haurà de començar a créixer. D'arguments per fer-ho, el club blaugrana ha demostrat que en té: ho va ensenyar en la copa, contra l'Alavés, i sobretot el curs passat. El repte, un any més, està servit.
Un inici travat
A l'estadi Palamós-Costa Brava es va tornar a veure una primera part més de treball que de joc vistós, i més de picar pedra que d'accions brillants en atac. De fet, el jugador que més pilota va tocar dels locals gairebé segur que va ser Juanjo Expósito. El càntabre es va fer un fart de barallar-se amb els defenses per guanyar la gran quantitat de pilotes que arribaven des de l'aire. Juanjo, en un principi, va fer valer el seu cos per quedar-se amb la pilota i intentar fer jugar els seus companys, però en el tram final del primer temps es va veure perjudicat per la sensibilitat del col·legiat a l'hora de xiular-li faltes. Precisament després d'una lluita a l'àrea, Mosquito va tenir l'ocasió més clara dels locals quan va poder rematar la pilota a l'àrea, però sense prou força per superar Dani Hernández.
Pel que fa al Tenerife, l'equip de Raül Agné tampoc va fer tots els possibles per marxar al descans amb algun gol a favor. Suso i Choco Lozano, els més actius dels canaris, no van trobar la manera de superar una defensa local ben col·locada, i només van poder generar perill en accions a pilota aturada, que Moragón, que ahir es tornava a posar sota els pals, va afrontar sense gaires problemes.
Just abans del descans, Juanjo va tenir el gol ben a tocar quan va desviar una pilota a l'àrea que es va escapar per poc (32') i, ja en el temps afegit, Samu va col·locar un dels seus llançaments de banda quilomètrics al segon pal, on ningú va entrar a rematar.
En els primers minuts de la segona part, la dinàmica de partit no va variar gaire, i els futbolistes van passar més estona mirant enlaire que no pas jugant amb la pilota a terra. En atac, el Llagostera va començar generant faltes en zona de perill, però ahir no era el dia de l'executor, Emilio, que no va aconseguir generar gaire perill.
Trencats pel mig
Precisament el mig del camp va acabar sent clau en el desenllaç del partit. El duel es va obrir, i el Llagostera va voler fer un pas endavant amb l'entrada de Benja. Al mig, però, la feina de Tito, incansable, va quedar coixa en el minut 15 del segon temps. Això ho va saber aprofitar el Tenerife per córrer de camp a camp en un contraatac portat de manera magistral per Pedro, que va cedir la pilota a Suso i aquest, aprofitant la no-sortida de Moragón, va marcar el primer gol de l'enfrontament.
Si en la primera diana el Tenerife va poder creuar el camp sense gaire oposició, deu minuts després, el conjunt canari va aprofitar el desconcert local per signar el segon gol i sentenciar el matx. En aquesta ocasió, Suso va agrair una baixada de tensió de la defensa llagosterenca per rebre la pilota sol a l'àrea i marcar el segon del seu equip i també del seu compte particular. Amb el segon gol, Alsina s'ho va jugar tot fent entrar Giva per Samu i passant a una defensa de tres. El pes del resultat va ser una llosa impossible d'aixecar, i una clara mostra que el Llagostera no viu el seu millor moment de joc ni de sensacions es va veure en el darrer minut de partit: Querol encara va treure forces d'on gairebé no n'hi havia i va fer una bona cavalcada per la dreta. El reusenc es va plantar a l'àrea i va fer la passada de la mort per a Benja. El davanter va posar el peu –només l'havia d'empènyer–, però la pilota es va perdre a l'esquerra de la porteria de Dani Hernández.
Des de la cua, el Llagostera haurà de començar a escalar posicions, un fet que no els espanta, ja que queda molta lliga per disputar-se i tenen l'experiència del curs passat. Això sí, el primer pas s'haurà de fer en un escenari ben especial: Montilivi.

TENERIFE: Dani Hernández; Aurtenetxe, Germán, Carlos Ruiz, Raúl Cámara; Cristian García (Ricardo, 91'), Vitolo, Alberto; Suso (Nano, 87'), Pedro, Choco Lozano (Nadjib, 75').

LLAGOSTERA: Moragón; Samu de los Reyes (Giva, 73'), Escassi, Fran Cruz, Masó; Tito, Emilio (Pitu, 68'), Imaz, Querol; Juanjo i Mosquito (Benja, 60').
MINUT A MINUT:
6' Falta a la zona de tres quarts sobre Mosquito que executa Emilio. Al segon pal, Fran Cruz intenta posar la pilota a l'àrea, però la bloca el porter.
9' Suso arriba a la línia de fons i treu una centrada que es va tancant i obliga Moragón a intervenir.
11' Xut massa centrat del ‘Choco' Lozano que no genera problemes a Moragón.
12' Mosquito remata fluix una pilota que li havia quedat morta a l'àrea després d'una falta des del centre del camp.
14' Primer córner del partit favorable al Tenerife que rebutja bé la defensa local.
16' Falta a la zona de tres quarts a favor del Tenerife que xuta Cristian i la defensa llagosterenca treu amb dificultats.
17' El Tenerife disposa d'una falta molt perillosa a la frontal, però la pilota acaba a la tanca.
19' Primer córner favorable al Llagostera que no porta perill perquè xiulen falta en atac.
24' Falta situada a prop del córner que executa Emilio i acaba amb un xut molt desviat de Tito des de la frontal de l'àrea.
30' El Tenerife pot xutar una falta lateral que queda invalidada per falta en atac en la rematada.
32'Juanjo posa el peu en una centrada xut de Masó que es perd a escassos centímetres del pal.
35' Tito acaba amb un xut tou una bona acció de combinació del Llagostera.
41' Imaz posa una bona pilota a l'àrea, però el porter s'anticipa bé a Querol.
46' Querol força una falta a la zona de tres quarts que pica Emilio i pentina enviant la pilota a prop del pal el mateix Querol.
48' Masó col·loca una bona centrada al segon pal, però Dani Hernández l'atura en dos temps.
50' Rematada de cap de Lozano des de l'interior de l'àrea que atura bé Moragón.
52' Emilio pica una falta lateral, però ho fa a les mans del porter.
53' Nova falta lateral a favor del Llagostera que Escassi remata molt desviat.
57'Lozano torna a rematar de cap una pilota a l'àrea i aquest cop l'ajusta molt a prop del pal, però acaba sortint a fora per ben poc.
58' Emilio disposa d'una falta més centrada, però tampoc genera perill.
61' 0-1 Suso finalitza un contraatac portat magistralment per Pedro.
69' Córner favorable al Tenerife que surt directe a fora.
71' Germán té l'oportunitat de rematar de manera clara des del punt de penal, però ho fa alt.
71' 0-2 Suso torna a quedar sol davant Moragón i no falla.
76'Imaz remata alt una pilota que li cau al segon pal.
85' Pitu obliga Dani a lluir-se amb un bon llançament de falta que acaba a córner.
88' Cavalcada de Querol, que serveix el gol a Benja, però xuta desviat.
GOLS: 0-1 (61') Suso Santana. 0-2 (71') Suso Santana.
ÀRBITRE: López Amaya. T.G.: A Tito (17'), Benja (64'), Samu (70') i Fran Cruz (92) del Llagostera, i a Aurtenetxe (37'), Alberto (53') i a Suso (84') del Tenerife.
PÚBLIC: 1.428 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

MOLT RESPECTE

El primer temps va ser poc vistós i els dos equips van prendre moltes precaucions

EL PARTIT S'OBRE

En el moment en què el Llagostera es volia estirar, Suso va fer el primer
al contraatac

BAIXADA DE TENSIÓ

Una errada en defensa va ajudar el Tenerife a marcar de nou
i a lligar el triomf

SENSE ENCERT

Els locals van buscar el gol, però ni Pitu (85') ni Benja (88') van trobar el camí

CAP DRAMA

Tot i caure a l'últim lloc, la distància respecte a la
zona tranquil·la encara és poca
Llegir mes / Leer mas...

“Millorar és a les nostres mans”

Article de l'Esportiu / per J. Sebastian

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Oriol Alsina pensatiu, en un moment de l'enfrontament a Palamós Foto: JOAN CASTRO / ICONNA.
1
Darrere de Raül Agné, l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, va comparèixer davant els mitjans de comunicació per valorar la derrota que acabava de patir el seu equip. Seriós i conscient del discurs que calia aplicar, el d'Arenys de Mar analitzava: “Ha estat un partit amb poques ocasions clares de gol. La diferència és que el Tenerife, en la primera que ha tingut, ha marcat. L'equip ha estat millor que el dia de l'Osasuna però el que compta és el resultat i tornem a quedar-nos sense sumar cap punt.”
Alsina va lamentar la falta d'encert i el poc joc que genera l'equip en atac, un aspecte a millorar: “Ens falta més mobilitat a dalt, més diagonals per trobar espais, interpretar millor com juguem, encarar el rival, aplicar millor l'estratègia... Queden moltes coses per treballar i és normal a principi de temporada. Els punts diuen que som els pitjor equip de la categoria en aquest moment, i més malament no es pot fer, per tant, només podem millorar per progressar, és a les nostres mans fer-ho”, comentava amb un to de sinceritat Oriol Alsina, que respecte als canvis en l'onze inicial afegia: “Busco trobar l'equip ideal. Aquella base que aporti un bon rendiment. Un cop trobem un onze molt competitiu tot anirà millor.”
La derrota contra el Tenerife va enviar el Llagostera a l'última posició de la classificació, un fet encara anecdòtic en el moment de la temporada en què es troben tots els equips: “No ens agrada veure'ns allà a baix. Hem jugat tres partits a casa i només n'hem guanyat un. Cal millorar i competir encara més. Tots els jugadors han donat la vida però hem de fer un pas endavant. Hi ha jugadors que han de créixer i ser millors, jugar millor.”
Moragón, l'escollit
La pregunta era assegurada després de la decisió final. I és que Moragón va ser l'encarregat d'ocupar la porteria en el lloc del lesionat René Román: “Havíem d'escollir entre un dels dos i hem apostat per l'experiència de Moragón, tant a segona A com a segona B. Prevèiem molt de joc aeri i potser ell va millor per dalt”, explicava Alsina, que insistia: “Ratti té només 22 anys i l'hem de regular amb calma. Potser amb sis punts més hauríem optat per ell. Tindran opcions per consolidar-se i disputar-li el lloc a René.”
Abans d'acabar la roda de premsa, Alsina va voler evitar qualsevol comparació amb l'inici de lliga del curs passat, en què a l'equip també li va costar arrencar el campionat: “La diferència és que els jugadors competeixen. Fins a la jornada 14 o 15 no teníem possibilitats en cap partit. Avui el més just era un empat”, deia el tècnic del Llagostera.

LA PORTERIA

“Hem apostat per l'experiència de Moragón. Sabíem que hi hauria joc aeri i per dalt ell ens anava millor”

LES CARÈNCIES

“Ens falta més mobilitat a dalt, més diagonals per trobar espais, interpretar millor com juguem...”

CUERS

“No ens agrada veure'ns allà a baix. Pitjor no podem anar, per tant, només podem millorar”
Llegir mes / Leer mas...

Moragón, l'escollit per substituir René Román

Article de l'Esportiu / per J. Sebastian

Ratti, a la banqueta. Tot i que no havia entrat en cap de les anteriors convocatòries, el balear va tenir la responsabilitat de defensar la porteria

Una de les principals incògnites de la prèvia del partit que enfrontava el Llagostera contra el Tenerife va ser desvelada minuts abans de l'inici. L'entrenador del conjunt llagosterenc, Oriol Alsina, va decidir alinear com a titular José Moragón, en lloc del lesionat René Román. Tot i no entrar en cap llista en les quatre jornades anteriors, el porter balear va avançar Nico Ratti, el teòric segon porter en el campionat, una decisió d'entrada estranya, ja que la continuïtat de Moragón en el club va penjar d'un fil molt prim durant l'estiu.
El futbol és molt capritxos en aquests casos i és que, un jugador que ha tingut un peu fora del club es podria convertir, en un espai curt de temps, en una peça fonamental pel seu tècnic, ja que, la baixa del capità, René s'allargarà fins el mes de novembre.
Moragón va tenir una actuació lluïda en la primera meitat i només va estar obligat a intervenir en jugades a pilota aturada. En la segona meitat, el porter va encaixar un gol de Suso (61') en una jugada en què, després de la passada de Pedro Martín, el balear podria haver sortit de sota els pals per evitar el gol del conjunt insular, i, en el 71', no va poder fer res per evitar un nou gol del capità del Tenerife.
Després del partit, com ja va dir en la prèvia, Alsina va repetir que la titularitat de Moragón en el duel contra el Girona a Montilivi no està assegurada, i és que el tècnic podria intercalar els dos porters.
Llegir mes / Leer mas...

Emilio, obligat a demanar el canvi per una lesió a la cuixa

Article de l'esportiu /per J. Sebastian

Lesionat. El mig va demanar el canvi en el 68' després de notar una punxada

El migcampista del Llagostera Emilio Sánchez va ser substituït en el minut 68 per Pitu Comadevall. El manxec es va queixar d'una punxada a la part posterior de la cuixa i serà sotmès a les respectives proves mèdiques que especificaran l'abast de la lesió. El mig s'havia mostrat poc participatiu en els minuts que va poder disputar, i és que la majoria de les jugades que generaven els seus companys implicaven un joc directe, de vegades abusiu. La seva baixa serà un nou contratemps per a Oriol Alsina.
Llegir mes / Leer mas...