dilluns, 19 d’octubre del 2015

El Llagostera toma aire y hunde al Valladolid

Article del Mundo Deportivo

  • El equipo catalán cimentó la victoria en una gran segunda parte ante un rival que sigue con su caída en picado
Los jugadores del Llagostera dieron la vuelta al marcador en una excelente segunda parte
Los jugadores del Llagostera dieron la vuelta al marcador en una excelente segunda parte
Palamós


El Llagostera ha vencido por 3-1 al Valladolid gracias a un buen tramo final de encuentro, en el que los catalanes marcaron dos goles en los diez últimos minutos. El Llagostera se había adelantado en el marcador en el inicio del encuentro pero el Valladolid consiguió empatar con un gol en propia meta de Masó, aunque en el tramo final se vino abajo.
El Llagostera se adelantó en el marcador en la primera aproximación a la portería vallisoletana. En el primer minuto de juego un potente saque de banda de Samu lo aprovecho Juanjo en el interior del área pequeña para superar a Kepa. Los de Alsina salieron muy fuertes y buena prueba de ello son los remates de Imaz (5’) y de Escassi (8’) que salieron desviados.
A medida que pasaban los minutos el Valladolid se hizo con el control del partido y empezó a inquietar la portería del hispano argentino Nico Ratti. En el minuto 28 Ratti, el héroe de la Copa, salvó a su equipo de encajar el empate en una sensacional parada tras un remate a bocajarro de Rodri. En el minuto 42 una contra llevada por Imaz acabó con un remate de Juanto Ortuño que salió rozando el larguero de la portería castellana. Al descanso se llegó con la mínima ventaja gerundense.
En la segunda parte continuó apretando el Valladolid y logró el empate en una de sus primeras aproximaciones a la portería del Llagostera. Un disparó desde la derecha de Manu del Moral que finalmente se introdujo en propia puerta el defensa catalán Masó superando a Ratti.
Tras el gol del Valladolid, los locales recuperaron el control del partido y tuvieron al filo de la media hora (71’) la mejor ocasión cuando Imaz se quedó solo ante Kepa y el guardameta detuvo el disparo. El segundo tiempo fue una exhibición de entrega y lucha por parte del Llagostera en busca de un nuevo gol que consiguió Benja con un tremendo disparo desde la frontal que se coló por la escuadra logrando poner de nuevo por delante a los de Alsina. Una combinación entre Giva, Imaz y Juanto Ortuño al filo del descuento acabó con el gol de este logrando el definitivo 3-1.
Ficha técnica:
UE Llagostera: Ratti; Masó, Fran Cruz, Jorge Garcia, De los Reyes; Imaz, Pitu (Emilio Sánchez, 64’), Escassi (Chus Herrero, 82’), Giva; Juanto ortuuño y Juanjo (Benja, 58’).
Real Valladolid: Kepa, Javi Moyano, Samuel, Marcelo Silva, Hermoso; Juan Villar, André Leao, Timor, Guzmán (Mojica, 67’); Manu del Moral y Rodri (Diego Rubio, 64’).
Árbitro: Guillermo Cuadra Fernández. Tarjetas: Jorge Garcia, Juanjo y Chus Herrero del Llagostera y Javi Moyano, Timor, Diego Rubio, Mojica del Valladolid. Tarjetas rojas: Javi Moyano (92’).
Goles: 0-1: Juanjo (1’). 1-1: Masó, en propia puerta (55’). 2-1: Benja (78’). 2-1: Benja (78’). 3-1: Juanto Ortuño (89’).
Incidencias: 2.082 espectadores en el Municipal Palamós-Costa Brava
Llegir mes / Leer mas...

Agur Garitano

Article de " El dia de Valladolid"

En descenso. El Real Valladolid ocupa puestos de "Segunda B" después de caer ante el Llagostera (3-1) y sumar solo 5 de los últimos 15 puntos en juego
Este cuento se acabó... para Garitano. Carlos Suárez lo tiene claro y comunicará al técnico vasco su destitución en las próximas horas.    El equipo no da más de sí y la opción más clara a corto plazo es cambiar de nombre, aunque quizá el problema del Real Valladolid sea de nombres. Pero la situación es insostenible, con un equipo que se cae, sin confianza, y en puestos de descenso directo. No es cuestión de matemáticas, sino de sensaciones. 
Si el fútbol es un estado de ánimo, el Real Valladolid está desquiciado. Hasta Kepa, seguro durante siete jornadas, duda. El encuentro ante el Llagostera fue un claro ejemplo. Un gol de prebenjamín en el minuto 1, 70 decentes y 20 de encierro. 
Porque el Real Valladolid empezó como terminó ante el Oviedo, de nalgas. Un saque de banda dio ventaja a los azulgranas. Samuel la puso en el centro del área, Marcelo Silva midió mal y Juanjo sólo tuvo que acomodársela y marcar a placer. 
Volver a empezar. Lo mejor es que el equipo no se descompuso demasiado y comenzó a generar juego y ocasiones. Hermoso se hizo dueño de la banda izquierda y un centro suyo se quedó a milímetros de las botas de Villar y Rodri que no llegaron a empujarla. El lateral madrileño probó poco después en una falta desde un lateral, pero Ratti metió la mano para enviar el balón a córner. Poco después Jorge García estuvo a punto de marcar en propia puerta al despejar un centro al área de Guzmán que golpeó el larguero. 
Del Moral y Villar también se asociaban bien. Una jugada entre los dos acabó con un remate de cabeza del onubense que volvió a desbaratar el guardameta local. 
La presión y la circulación era buena, el equipo estaba junto y la sensación era que el gol estaba a punto de caer. Fue en la reanudación, cuando Manu del Moral que agarró un balón en el vértice del área disparó cruzado. Ratti tocó pero el esférico salió mordido y Mosó lo introdujo en el fondo de la portería.
El empate seguía siendo injusto. Los blanquivioleta habían hecho más y Garitano fue ambicioso. Dio entrada a Diego Rubio y Mojica para buscar más profundidad y ahí se acabó el partido.
Porque los cambios descosieron al Real Valladolid que se partió por medio. El Llagostera comenzó a tener el balón y los blanquivioleta los nervios. Imaz apareció como una pesadilla. Pudo provocar la expulsión de Kepa en un error y poco después asistió a Benja que en dos toques se deshizo de Moyano y Marcelo Silva y mandó el balón a la escuadra. Garitano recogía sus cosas...
Lo que pasó hasta el final, el gol de Juanto y la expulsión de Moyano, poco importaba ya. 5 de los últimos 15 puntos, 9 de 27. Puestos de descenso. Razones para finiquitar al técnico vasco. 
¿Quién será el siguiente? Difícil lo tiene.
 
Ficha técnica
UE Llagostera: Ratti; Masó, Fran Cruz, Jorge Garcia, De los Reyes; Imaz, Pitu (Emilio Sánchez, 64’), Escassi (Chus Herrero, 82’), Giva; Juanto ortuuño y Juanjo (Benja, 58’).
 
Real Valladolid: Kepa, Javi Moyano, Samuel, Marcelo Silva, Hermoso; Juan Villar, André Leao, Timor, Guzmán (Mojica, 67’); Manu del Moral y Rodri (Diego Rubio, 64’).
 
Árbitro: Guillermo Cuadra Fernández. Tarjetas: Jorge Garcia, Juanjo y Chus Herrero del Llagostera y Javi Moyano, Timor, Diego Rubio, Mojica del Valladolid. Tarjetas rojas: Javi Moyano (92’).
 
Goles: 0-1: Juanjo (1’). 1-1: Masó, en propia puerta (55’). 2-1: Benja (78’). 2-1: Benja (78’). 3-1: Juanto Ortuño (89’).
 
Incidencias: 2.082 espectadores en el Municipal Palamós-Costa Brava
Llegir mes / Leer mas...

El Pucela certifica su impotencia ante el Llagostera

Article del "Norte de Castilla"

fotogalería
Manu del Moral intenta zafarse de la presión de un rival del Llagostera.
  • Pierde 3-1 en Palamós aunque el empate a un gol provocado por Del Moral mantuvo la esperanza de remontada durante casi toda la segunda parte

No hubo sorpresa y el Real Valladolid revalidó su condición de alma en pena por la Segunda División al caer por 3-1 en Palamós frente al Llagostera. Las malas sensaciones no tardaron en manifestarse, ya que antes de que se cumpliera el minuto 2, Juanjo marcó el 1-0 desde el centro del área pucelana, al parar con el pecho un balón que sacó de banda Samu de los Reyes y lo lanzó al fondo de la red sin que los centrales fueran capaces siquiera de molestarle un poco.
El Real Valladolid no se amilanó y pareció reponerse, superando en posesión al equipo local y creando algunas ocasiones. También provocó que el juego se desarrollara fundamentalmente en el campo del LLagostera, lo que no evitó que durante la primera parte menudearan las contras peligrosas locales.
En la segunda parte los de Garitano tomaron las riendas del encuentro y dominaron claramente, buscando dar la vuelta al resultado. A los diez minutos, Manu del Moral, probablemente el mejor del Real Valladolid, puso el balón frente al portero debutante del LLagostera, Ratti. Era difícil discernir si el disparo de Del Moral tenía intención de ser pase o remate. El caso es que el despeje de Ratti rebotó en el central Masso y se convirtió en el gol del empate.
El Real Valladolid, con Villar, Del Moral, Guzmán y Rodri en primera línea, siguieron trenzando jugadas de peligro que a menudo desbarató el sorprendente tercer portero del Llagostera, con paradas muy meritorias. De hecho, el protagonismo de Ratti solo demostraba la agresividad pucelana, que por momentos pareció que concluiría con victoria. Pero solo fue un espejismo.
Garitano, decidido a despejar dudas sobre sus posibilidades de ganar fuera de casa por primera vez en la Liga, intentó refrescar la línea ofensiva y sacó a Diego Rubio por Rodri, a Mojica, en sustitución de Guzmán, y a Tiba, por Timor. Pero el experimento no salió y el Llagostera logró rentabilizar mejor sus cambios. En el minuto 58 Benja había sustituido a Juanjo y, veinte minutos después, logró el gol de la victoria local. Por si fuera poco, a falta de un minuto para finalizar el tiempo reglamentario, cuando el Valladolid se afanaba en buscar la jugada del empate, Juanto marcó el 3-0.
El Valladolid había certificado su cuarta derrota en Liga, su inoperancia fuera del Zorrilla y, probablemente, había propiciado un cambio en la dirección técnica del equipo, una posibilidad con la que la expedición había viajado a tierras gerundenses. Al final, desquiciados, los jugadores del Real Valladolid sumaron incluso nuevas sanciones. Fue el caso de Moyano que, en el minuto 92 vio la tarjeta roja después de acogotar a un jugador local en el suelo tras derribarle. Respondió probablemente a una provocación cuando ya no había hada que hacer. Una situación que ilustra perfectamente la del club tras la cuarta derrota en Liga.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera adelanta al Valladolid en la tabla

Article de l'AS

Los goles de Juanjo, Benja y Ortuno sacan al conjunto catalán de la zona de descenso y mete a su rival de hoy, el Valladolid, que marcó por medio de Masó (pp).


El Llagostera adelanta al Valladolid en la tabla Ampliar
Los jugadores del Llagostera celebran el tanto de Juanjo Alegría. |
El Llagostera ha vencido por 3-1 al Valladolid gracias a un buen tramo final de encuentro, en el que los catalanes marcaron dos goles en los diez últimos minutos.
El Llagostera se había adelantado en el marcador en el inicio del encuentro pero el Valladolid consiguió empatar con un gol en propia meta de Masó, aunque en el tramo final se vino abajo.
Publicidad
No pudieron empezar mejor las cosas para el Llagostera, cuando a penas se pasaba del primer minuto de juego, Samu sacó de banda y Juanjo muy inteligente y hábil dentro del área remató cruzado para adelantar a los catalanes en el marcador (1-0).
El Valladolid se echó para adelante y los primeros minutos en Palamós fueron bastante vistosos. Primero Timor desde lejos y más tarde Escassi, para el Llagostera, probaron suerte pero sin mucho acierto.
En el minuto 17 llegó la más clara para los visitantes hasta el momento; Rodri puso un centro preciso al área, pero Villar no consiguió conectar el esférico. A medida que pasaban los minutos los visitantes se hicieron con el control del juego y de las ocasiones mientras el Llagostera buscaba crear peligro mediante algún contragolpe.
Ratti, portero del Llagostera y que debutaba en la liga, salvó el gol del Valladolid en el minuto 30, al rechazar un cabezazo muy peligroso de Rodri. En el 42, los catalanes pudieron poner el segundo en el marcador tras un gran contragolpe de Imaz, pero el remate de Juanto salió por poco a la izquierda de la portería de Kepa.
En la reanudación, la primera oportunidad también fue para el Llagostera: Pitu puso un centro al área y Juanto peinó intentando sorprender a Kepa, pero éste, muy atento, blocó sin problemas. En la acción siguiente Ratti tuvo que intervenir para atajar un remate de Villar desde la frontal del área.
En el minuto 55 llegó el empate para el Valladolid en una acción desgraciada para los intereses del Llagostera. Manu del Moral lo intentó desde lejos, Ratti rechazó el balón pero éste tocó en Masó y acabó entrando en la portería catalana.
Después del gol, el Valladolid que ya estaba dominando el control del balón, siguió con esa dinámica para intentar derribar el muro catalán.
Giva, bastante activo en esta segunda mitad, probó con un disparo lejano y el balón salió a la derecha de la portería de Kepa. Tras esta acción, el Llagostera tuvo unos minutos muy buenos en los que hizo un par acciones colectivas que crearon peligro. Primero Imaz se plantó solo ante Kepa pero no supo definir y en la acción siguiente tuvo que aparecer Marcelo para desviar el intento de Juanto.
Estos buenos minutos de los locales acabaron con el premio del gol, en una acción individual muy buena de Benja que mandó el balón a la escuadra de la meta visitante (2-1).
Ya en el último minuto de encuentro, Juanto redondeó la victoria para el Llagostera cuando resolvió con elegancia un contragolpe llevado por Giva y Imaz.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera coge aire ante el Valladolid

Article de l'Sport

El conjunto gerundense sentenció en el tramo final del encuentro gracias a los goles de Benja y Ortuño

El Llagostera coge aire ante el Valladolid
El Llagostera consigue su tercera victoria de la temporada TWITTER: @LaLiga.
FICHA TÉCNICA

Liga Adelante

Jornada 9

Llagostera

Ratti; Masó, Jorge, Fran Cruz, Samu; Escassi (Chus Herrero, min.82), Pitu (Emilio, min.64), Giva, Imaz; Juanjo (Benja, min.58); y Juanto.

Valladolid

Kepa; Hermoso, Samuel, Marcelo Silva, Javi Moyano; Andre Leao, Timor (Tiba, min.78), Guzmán (Mójica, min.67), Juan Villar; Manu del Moral; y Rodri (Diego Rubio, min.64).

Goles

1-0, min.2: Juanjo. 1-1, min.55: Masó (pp). 2-1, min.78: Benja, 3-1, min.89: Juanto.

Árbitro

Guillermo Cuadra Fernández (colegio balear). Amonestó a los locales Jorge, Benja y Chus, y a los visitantes Diego Rubio, Juan Villar, Timor y Mojica. Expulsó por doble amonestación a Javi Moyano.

Incidencias

Partido correspondiente a la novena jornada de la segunda división, disputado en el municipal de Palamós-Costa Brava ante 2.082 espectadores
EFE
18-10-2015 | 19:37 H.
El Llagostera ha vencido al Valladolid (3-1) gracias a un buen tramo final de encuentro, en el que los catalanes marcaron dos goles (Benja y Ortuño) en los diez últimos minutos.
El Llagostera se había adelantado en el marcador en el inicio del encuentro pero el Valladolid consiguió empatar con un gol en propia meta de Masó, aunque en el tramo final se vino abajo.
No pudieron empezar mejor las cosas para el Llagostera, cuando a penas se pasaba del primer minuto de juego, Samu sacó de banda y Juanjo muy inteligente y hábil dentro del área remató cruzado para adelantar a los catalanes en el marcador (1-0).
PUBLICIDAD
El Valladolid se echó para adelante y los primeros minutos en Palamós fueron bastante vistosos. Primero Timor desde lejos y más tarde Escassi, para el Llagostera, probaron suerte pero sin mucho acierto.
En el minuto 17 llegó la más clara para los visitantes hasta el momento; Rodri puso un centro preciso al área, pero Villar no consiguió conectar el esférico. A medida que pasaban los minutos los visitantes se hicieron con el control del juego y de las ocasiones mientras el Llagostera buscaba crear peligro mediante algún contragolpe.
Ratti, portero del Llagostera y que debutaba en la liga, salvó el gol del Valladolid en el minuto 30, al rechazar un cabezazo muy peligroso de Rodri. En el 42, los catalanes pudieron poner el segundo en el marcador tras un gran contragolpe de Imaz, pero el remate de Juanto salió por poco a la izquierda de la portería de Kepa.
En la reanudación, la primera oportunidad también fue para el Llagostera: Pitu puso un centro al área y Juanto peinó intentando sorprender a Kepa, pero éste, muy atento, blocó sin problemas. En la acción siguiente Ratti tuvo que intervenir para atajar un remate de Villar desde la frontal del área.
En el minuto 55 llegó el empate para el Valladolid en una acción desgraciada para los intereses del Llagostera. Manu del Moral lo intentó desde lejos, Ratti rechazó el balón pero éste tocó en Masó y acabó entrando en la portería catalana.
Después del gol, el Valladolid que ya estaba dominando el control del balón, siguió con esa dinámica para intentar derribar el muro catalán.
Giva, bastante activo en esta segunda mitad, probó con un disparo lejano y el balón salió a la derecha de la portería de Kepa. Tras esta acción, el Llagostera tuvo unos minutos muy buenos en los que hizo un par acciones colectivas que crearon peligro. Primero Imaz se plantó solo ante Kepa pero no supo definir y en la acción siguiente tuvo que aparecer Marcelo para desviar el intento de Juanto.
Estos buenos minutos de los locales acabaron con el premio del gol, en una acción individual muy buena de Benja que mandó el balón a la escuadra de la meta visitante (2-1). Ya en el último minuto de encuentro, Juanto redondeó la victoria para el Llagostera cuando resolvió con elegancia un contragolpe llevado por Giva y Imaz.
Llegir mes / Leer mas...

Tres punts per creure

Article del @diaridegirona

El Llagostera fa un dels millors partits de la temporada i supera tot un Valladolid a Palamós gràcies als gols de Juanjo Expósito, Benja i Juanto Ortuño
Els blaugrana s'avancen al primer minut, encaixen l'empat amb un gol en pròpia de Masó però reaccionen a temps i dominen, els últims 20 minuts, un rival superat

19.10.2015 | 00:00
Tres punts per creure
Tres punts per creure
Tot equip mereix viure la seva pròpia setmana gran. I per què no? Al Llagostera, que feia temps que les coses no li acabaven de rutllar i que se li torçaven quan semblava remuntar el vol, ja li tocava. Superat un mal inici de Lliga i frenat set dies abans al camp del Mallorca quan començava a despertar, als blaugrana els ha tocat viure una setmana per al record. Primer, amb la històrica classificació per als setzens de final de la Copa del Rei tot eliminant el Saragossa a la Romareda. I després, amb la treballada i merescuda victòria d'ahir a Palamós davant el Valladolid. Un bon partit, en què els blaugrana, tot i avançar-se aviat, van saber patir i van decidir al tram final, acabant amb un bon regust de boca i amb el comptador d'ocasions a favor del tot disparat.
Endollat i del tot concentrat per abandonar les posicions del descens, el Llagostera va sortir per feina decidit a agrair que 2.082 aficionats -la segona millor entrada de la temporada- s'haguessin citat al Palamós-Costa Brava. Dit i fet. La tarda no podia començar millor. Un servei de banda des del costat esquerre servit per Samu de los Reyes el va controlar a l'interior de l'àrea Juanjo. El càntabre es va acomodar l'esfèrica amb el pit i d'un fort xut va inaugurar l'electrònic en un obrir i tancar d'ulls.
L'embranzida per la brillant classificació per als setzens de final de la Copa del Rei no es va aturar aquí perquè els d'Oriol Alsina, tres minuts més tard van poder fer el segon. Una bona acció individual de Samu de los Reyes la va rematar al primer pal el lleidatà Jesús Imaz. El seu xut al primer toc va marxar a la dreta de la porteria del Valladolid (min.4). A l'altra banda, ben poca feina per al debutant Ratti, que va tenir ben poca feina el dia que s'estrenava a la categoria. De fet, les tres úniques arribades del conjunt de Gaizka Garitanto en els primers compassos del partit van ser una acció en la qual la pilota es va passejar perillosament per l'interior de l'àrea petita sense que Rodri la pogués tocar (min.15); un refús del defensa local Jorge García que amb el cap va enviar l'esfèrica per damunt del porter abans de llepar el travesser; i un xut de falta de l'ex del Girona Timor que es va estavellar a la tanca (min.24).
Tot això, abans de graduar-se a la Lliga el dia de la seva estrena. El que se li sol demanar als porters és que, si tenen poca feina, la solventin amb encert. Això és el que va fer Ratti al llindar de la mitja hora. A banda del gol de Juanjo, l'altra acció més aplaudida per la graderia va ser l'espectacular aturada del porter llagosterenc al minut 28. Una assistència servida des del costat esquerre la va rematar des de la frontal de la petita el davanter Juan Villar amb el cap. Allà va aparèixer l'heroi de la Romareda per demostrar que ja cal que treballin Moragón i René -quan aquest es recuperi- si el que volen és recuperar la titularitat.
Mica en mica, el Valladolid es va anar estirant. Amo i senyor del mig del camp i només patint al contracop, l'equip de Garitano va seguir guanyant metres a la recerca de l'empat. El va tenir en una falta sobre Juan Villar en què Hermoso va provar els reflexos de Ratti. El porter, novament ben col·locat, va atrapar el seu llançament amb tota seguretat. La resposta blaugrana va ser contundent, però poc efectiva. Un contracop de llibre va deixar Juanto tot sol, però el xut del davanter de Iecla va marxar fregant l'escaire.
Galleda d'aigua freda
Una cosa està clara: el Valladolid li surt bé al Llagostera. La temporada passada ja va sumar els sis punts en joc contra els del Pisuerga i ahir es va emportar el primer assalt de l'actual Lliga. Li va costar al conjunt blaugrana. Després d'un primer acte marcat pel gol matiner i la bona aturada de Ratti, el cert és que els de Garitano cada cop li tenien guanyat més terreny al seu rival. El segon temps va començar amb un intercanvi de cops a totes dues porteries -una rematada de Juanto que va aturar Kepa (min. 52) i un xut estèril de Juan Villar (min. 54)- però va ser el Valladolid va ser el que es va sortir amb la seva. Producte de la insistència, i potser també de la mala fortuna, va arribar l'equilibri al minut 55 amb un gol en pròpia porteria de Jordi Masó. L'acció va ser ràpida i plena d'infortuni per als locals. Manu del Moral va fer-se un forat a la dreta, va rebre la pilota i va enviar un xut creuat. Ratti el va desviar, però l'esfèrica va impactar en les cames de Masó i va acabar al fons de la porteria.
Tot i la plantofada, el Llagostera no va baixar els braços. Tenia temps per davant per reaccionar i si bé el seu rival li havia anat menjant terreny fins aconseguir empatar el partit, l'entrada d'Emilio Sánchez va tornar a donar més protagonisme al seu equip, que va reaccionar de manera contundent. Amb l'entrada del migcampista, els d'Alsina van recuperar el control, van asserenar el partit i van guanyar la moral del Valladolid, que es va anar fonent amb el pas dels minuts. Giva era el primer a provar-ho. Des de la llarga distància, va provar de sorprendre Kepa, sense fortuna. Va ser Imaz el que va fregar el gol. En la primera ocasió de les dues consecutives que va tenir a les seves botes es va precipitar i va enviar l'esfèrica a mans del porter rival. Poc després, no va saber aprofitar una badada de Kepa.
Benja, al rescat
Si l'entrada d'Emilio Sánchez va permetre al Llagostera recuperar el control, la presència de Benja va ser determinant perquè els tres punts es quedessin a casa. L'atacant, al qual se li havia resistit el gol durant moltes jornades, va aparèixer per rescatar els blaugrana. Va entrar per Juanjo i després d'uns minuts sense massa protagonisme, va entrar en acció de manera flagrant. Al 78 va ser providencial: va controlar una pilota al llindar de l'àrea, una mica escorat; se la va col·locar, va aixecar el cap i va col·locar un xut precís a l'escaire esquerre de Kepa. Golàs del vallesà, 2-1 per als locals i el Valladolid que quedava tocat.
Qui novament va contribuir a la festa va ser Nico Ratti. Dos minuts després del gol de Benja, el porter argentí va salvar els seus amb una meritòria aturada a rematada de Villar a boca de canó. S'entrava així en uns últims 10 minuts frenètics i d'allò més intensos. Els d'Alsina volien sentenciar el matx i així ho van fer. Va ser Juanto l'encarregat d'anotar el tercer i portar la tranquil·litat a la parròquia local (3-1, min. 89). La setmana gran el Llagostera acabava així de la millor manera possible. Amb vida a la Copa del Rei. Però el més important: amb una victòria que deixa l'equip gironí fora de les places de descens.
Llegir mes / Leer mas...

la victòria més il·lusionant

Article del @diaridegirona

19.10.2015 | 00:00
la victòria més il·lusionant
la victòria més il·lusionant
Hi ha victòries que valen més de tres punts. Els que ahir va sumar la Unió Esportiva Llagostera - Costa Brava treuen els gironins de la zona de descens, reforçant la confiança d'un equip amb una capacitat innata per competir. El Reial Valladolid, igual que abans l'Elx, va ser víctima de la seva pròpia condició de favorits en una categoria en què res es guanya sense sofriment.
És precisament en això en el que la plantilla d'Oriol Alsina basa la seva fortalesa. El Llagostera hi està acostumat, sap què és sentir-se inferior, però no per això deixa de perseguir els seus somnis. El Llagostera és la classe "obrera" de la Lliga Adelante i potser per aquest motiu els triomfs se celebren a taula i amb un bon àpat. En el cas d'Alsina, amb un bon llobarro al forn. Al seu homòleg a Valladolid, ahir només li van quedar les espines d'una banqueta en què sembla que té les hores comptades. Garitano i el seu equip van ser testimonis d'una tarda perfecta al Nou Municipal Palamós-Costa Brava.
Ja en la prèvia del partit, el club va exhibir el seu nou model de futbol base. Una aposta ambiciosa per situar el planter a l'alçada de les exigències d'un equip de futbol professional. Ahir a Palamós hi havia més de 2.000 persones, la millor entrada d'aquesta temporada. La majoria d'espectadors, jugadors de les categories inferiors del club, que durant els 90 minuts van animar, van gaudir i van somiar a convertir-se en els futurs protagonistes de la història del Llagostera. Coincidint amb l'acte de presentació, l'equip va regalar al públic assistent la seva millor versió donant exemple als més joves del que representa vestir els colors del club gironí. El següent repte dels de la Costa Brava potser és que en els propers anys algun dels jugadors que formin part de la primera plantilla, sigui un dels joves que ahir va saltar amb els gols de Juanjo, Benja i Juanto.
Llegir mes / Leer mas...

"Ens ha sortit tot bé, així que no puc demanar més"

Article de @diaridegirona

Alsina, content per haver generat "moltes ocasions" en un partit "complet" del seu equip

19.10.2015 | 00:00
Juanto controla la pilota davant la pressió de Javi Moyano i Juan Villar, del Valladolid.
Juanto controla la pilota davant la pressió de Javi Moyano i Juan Villar, del Valladolid.
"El primer que he de pensar és on anar a sopar un bon peix". A Oriol Alsina li era igual el desplaçament d'aquest cap de setmana a Alcorcón. Tot just començava a assaborir la victòria davant el Valladolid i rumiava com celebrar-ho de la millor manera possible. Relaxat després de 90 minuts ben intensos, l'entrenador del Llagostera va viure una de les rodes de premsa més tranquil·les d'aquesta temporada. Primer, perquè el seu equip per fi ha tret el cap de la zona de descens. I segon, perquè acabava de sumar tres punts d'or contra un rival "d'entitat" com ho és el Valladolid. Un equip que tot i haver començat amb mal peu el tècnic té molt clar que "acabarà entre els sis primers o fins i tot lluitant per l'ascens directe".
Abans de cruspir-se cap peix, Alsina va parlar del partit, valorant que els blaugrana havien jugat "molt bé al futbol" i que havien "interpretat a la perfecció què és el que ens ha convingut en tot moment". Va admetre que "se'ns ha posat el partit molt de cara amb el primer gol" i que tot i "patir" una mica amb l'empat del rival, "ens hem posat la granota de fer feina" per signar "uns 20 o 25 minuts finals molt bons" en què els gironins van ser capaços de generar "moltes oportunitats de gol". "Estic content no només per haver aconseguit un bon resultat, sinó perquè aquest ha arribat jugant bé al futbol", deia.
Amb tot, Alsina no podia "demanar més", bàsicament perquè al Llagostera li havia "sortit tot bé" només uns dies després de classificar-se per als setzens de final de la Copa del Rei. I això que al maresmenc el preocupava haver jugat un partit entre setmana. "Arribàvem una mica condicionats. Giva i Masó venien de jugar molts minuts i a la banqueta no tenia gairebé a ningú fresc. Però tots plegats són uns portents físics i la resposta ha estat perfecta". Sense voler individualitzar, va destacar que "tothom ha tingut molt de mèrit" pel 3-1 aconseguit, però no va amagar que amb l'entrada d'Emilio Sánchez els blaugrana van deixar enrere un període una mica irregular. "El mig del camp estava una mica trencat i Pitu no ho acabava d'interpretar. Amb Emilio tot ha canviat i el domini ha estat nostre fins al final".
Després del triomf, Alsina convidava la plantilla a "gaudir" del resultat i serà demà quan "començarem a treballar per intentar gua?nyar dos partits seguits d'una vegada".
Llegir mes / Leer mas...

“No podem demanar més”

Article de @lesportiucat

Oriol Alsina. Entrenador del Llagostera

Oriol Alsina, atent al partit Foto: MANEL LLADÓ.
1
Oriol Alsina estava exultant després de la victòria contra el Valladolid per
3-1. L'entrenador del Llagostera va començar fent un repàs de la setmana triomfal del seu equip, que dijous passat es va classificar per als setzens de final de la copa en eliminar el Saragossa a La Romareda i ahir va superar un dels equips més potents de segona A. “No podem demanar més, jugarem contra un equip de primera en la copa i avui hem guanyat un gran equip i, a més, fent un bon futbol. És una setmana immillorable, ens ha sortit tot bé”, va explicar Alsina, que va desgranar el partit de la següent manera: “Hem interpretat sempre el que més ens convenia. Se'ns ha posat el partit de cara molt aviat amb el primer gol, després ens han empatat en una jugada desafortunada, però ens hem tornat a posar la granota de treball i hem marcat dos gols més. Té molt mèrit haver guanyat el Valladolid, no tinc cap dubte que acabarà entre els sis primers classificats, això si no puja directament.”
Benja i Emilio, vitals
Oriol Alsina també va destacar la importància dels jugadors que van entrar des de la banqueta, especialment Benja i Emilio Sánchez –també ho va fer Chus Herrero en els instants finals del matx–. “Els canvis han estat encertats i han marcat les diferències, en els últims vint minuts hem disposat de quatre o cinc ocasions molt clares de gol. Han marcat Benja i Juanto, però Imaz també n'ha tingut un parell de claríssimes. Hem aconseguit triangular molt bé, fent passades a l'espai i jugant amb molta mobilitat a la mitjapunta, i Emilio ens ha donat una marxa més, ha interpretat perfectament el joc i ha fet que el domini del partit passés a ser nostre.”
El tècnic llagosterenc també va destacar la importància de fer-se forts a casa, una premissa vital per assolir la permanència a la categoria de plata: “De moment al nostre estadi no ens podem queixar, hem guanyat grans equips com l'Alavés, l'Elx i el Valladolid. Ara hem d'intentar guanyar dos partits seguits, que per a nosaltres seria glòria.”
Com a única cosa a millorar Alsina va comentar que l'equip ha d'intentar estar ben posicionat i concentrat al llarg dels noranta minuts, per no deixar l'opció que el rival passi a dominar el joc en certes fases de l'enfrontament: “Quan l'altre equip està millor hem d'intentar continuar ben situats damunt del terreny de joc, sense tenir llacunes defensives, perquè després et poden generar ocasions de gol importants. Si aconseguim evitar això en aquests vint o vint-i-cinc minuts tindrem molt de guanyat.”
Finalment el tècnic es va referir a la lesió d'Escassi, que en principi no ha de ser res greu, tot i que el jugador va sortir del camp en llitera: “Té un cop al turmell. Hem d'esperar a veure l'evolució.”

ELS CANVIS, CLAU

“Han marcat les diferències. Benja ha marcat i Emilio ens ha donat una marxa més”

INTEL·LIGENTS

“La victòria té molt mèrit; hem interpretat sempre el que més ens convenia”

PALAMÓS, UN FORTÍ

“Hi hem guanyat grans equips com l'Alavés, l'Elx i el Valladolid; no ens podem queixar”

UNA GRAN REACCIÓ

“Després del desafortunat empat ens hem tornat a posar la granota de treball”
Darrera actualització ( Dilluns, 19 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Nico Ratti debuta a segona A

Article de @lesportiucat

Oportunitat. Després del bon partit en la copa el jove porter va tenir continuïtat en la lliga i va jugar el seu primer partit en el futbol professional. “Estava preparat per quan arribés l'oportunitat; el treball ha valgut la pena”, assegura l'andorrà

Nico Ratti, ahir al Palamós-Costa Brava Foto: M.LL.
1
Amb 22 anys Nico Ratti va complir ahir el somni de tot futbolista, jugar en el futbol professional, una oportunitat que el jove porter va estar a punt de tastar al final del curs passat però una inoportuna lesió ho va impedir.
Ratti havia tingut una actuació destacada en el partit de copa contra el Saragossa (1-2), així que va convèncer els tècnics per tenir continuïtat en la lliga i no va defraudar. L'andorrà va tornar a demostrar les seves qualitats amb aturades de mèrit i només la mala fortuna li va jugar una mala passada en el gol del Valladolid –el rebuig del porter va impactar en Masó–. Al final, Ratti es va mostrar molt satisfet per la victòria i pel seu debut a segona divisió A.
“Fins al final no he sabut que jugava, m'han dit que estigués tranquil, que jugués com sé, que confiaven en mi. Un sempre somia jugar en el futbol professional, jo ho visc amb
il·lusió i, sobretot, tocant de peus a terra. Estava preparat per quan arribés l'oportunitat, el treball ha valgut la pena”, afirma.
També el tècnic Oriol Alsina va tenir unes paraules sobre el debut de Ratti: “S'ha guanyat ser
titular. Ara és el moment de Ratti i ha de disfrutar i aprofitar aquesta experiència.”
Darrera actualització ( Dilluns, 19 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

El millor de tot, al final

Article de @lesportiucat

El Llagostera comença bé, pateix en el tram intermedi del partit però acaba superant de manera clara i contundent tot un Valladolid

La victòria dels llagosterencs confirma la fortalesa de l'equip a casa i permet als d'Oriol Alsina sortir de la zona de descens

Juanto fa una conducció davant del jugador del Valladolid Timor Foto: M.LL.
1
Com si d'un pèndol es tractés, el partit del Llagostera contra el Valladolid va passar per tres fases ben clares: els de la Costa Brava van començar l'enfrontament a dalt de tot, amb un gol ben matiner que generava moltes esperances al nombrós públic que ahir es va acostar a Palamós. Després del gol però, els d'Oriol Alsina van anar perdent gas i van tocar fons en l'inici del segon temps quan l'empat que reflectia el marcador era tot un tresor tenint en compte que l'equip castellà no parava de d'assetjar la porteria del debutant Nico Ratti. L'entrada de Benja i Emilio en el transcurs de la represa es va convertir en una alenada d'aire fresc, i en el darrer quart d'hora de partit es va poder veure de nou la millor versió d'un llagostera que torna a treure el cap de la zona de perill.
Contra el Valladolid, el Llagostera tenia ben fresc el record de l'última victòria a casa contra l'Elx, en què una arrencada magnífica dels de la Costa Brava va acabar marcant el desenllaç del partit. Aquest fet va quedar ben clar en les primeres accions del duel: els llagosterencs van començar pressionant, posant el peu i mossegant el rival. La bona actitud també va quedar ben clara en les primeres accions d'estratègia. I és que el Llagostera té el privilegi de disposar d'un dels futbolistes que llança més lluny els fora de banda de tot el món professional, Samu, i també té un punta, Juanjo, capaç d'abaixar qualsevol pilota, aguantar-la i fer-la bona. Fruit d'aquesta connexió va arribar el primer gol, quan Juanjo va caçar l'esfèric que li va posar Juanjo, es va girar a l'interior de l'àrea, i la va enviar al fons de la porteria (2').
De nou, com fa dues setmanes, els blaugrana sorprenien i deixaven grogui d'entrada el rival però a diferència de l'Elx, el Valladolid es va anar refent amb el pas dels minuts. I és que l'equip de Gaizka Garitano es va començar a estirar a partir del minut 10, i conscients que calia remar fort després d'una badada que els havia suposat el gol, l'equip castellà va revolucionar el partit.
La pilota aturada
Sense cap dominador clar de la possessió de la pilota, el Valladolid va saber generar perill en accions a pilota aturada. Aquest fet va provocar que comencés a entrar en escena el porter Nico Ratti, que ahir debutava en el futbol professional. Al límit de la mitja hora, el jove porter va tornar a exhibir els reflexos que ja va ensenyar en la copa fent una bona aturada en una rematada de cap de Rodri a pocs metres de la línia de gol llagosterenca.
Amb feina en la vessant defensiva intentant rebutjar les constants pilotades a l'àrea que enviava el Valladolid, l'equip llagosterenc va generar perill amb ràpids contraatacs: Imaz va dirigir les dues cavalcades més perilloses dels de la Costa Brava, però en cap de les dues ocasions va poder generar perill clar en els dominis de Kepa.
La intensitat del Llagostera en la primera part va anar perdent gas però es va aconseguir arribar al descans amb avantatge en el marcador.
En el segon temps, el Valladolid va continuar tenint a les cordes un Llagostera que mitjançant el futbol massa directe era incapaç de fer mal als de Garitano. L'equip blanc-i-violeta, per contra, es trobava finalment amb l'empat després d'una acció de Guzmán des de l'esquerra que va acabar amb un xut que Ratti va rebutjar amb tan mala fortuna que va tocar en Masó i va acabar a la xarxa (56'). Amb la igualada, tot semblava indicar que era qüestió de temps que el Valladolid marqués el segon, ja que les arribades –majoritariament a pilota aturada– eren constants, mentre que el Llagostera no trobava receptor a les passades que s'enviaven des de camp propi a la zona ofensiva.
Dos canvis, dos encerts
Si el Llagostera volia lligar com a mínim un punt, calia moure alguna peça i Alsina va apostar per tocar la punta d'atac –Juanjo ja no podia abaixar pilotes, i en les que abaixava li assenyalaven sempre falta– i el mig del camp –les pilotes en llarg de Pitu no eren efectives amb una defensa atenta i uns atacants cansats per anar a l'espai.
L'entrada de Benja i Emilio va suposar un canvi d'estil en el joc llagosterenc, i això va enganxar desprevingut el Valladolid, que no va saber com reaccionar a la proposta local de toc els últims minuts. Imaz va avisar amb dues arribades clares a la porteria de Kepa en el 71' i el 78, però va ser a deu minuts de la conclusió quan Benja va tornar a mostrar el seu instint assassí en els metres finals: una bona transició va acabar als peus de Benja que, després d'una gran retallada i un nou xut molt potent va aconseguir avançar el Llagostera en el marcador.
La diana va reforçar la confiança dels blaugrana, que en els darrers minuts es van agradar de valent i van sentenciar en l'últim instant amb una acció que va començar Giva, Imaz va decorar amb una sotana i una bona passada i Juanto va finalitzar amb el tercer gol. El Llagostera agafa aire de nou davant del seu públic i ara té el repte de guanyar un partit a domicili.

VALLADOLID: Kepa; Javi Moyano, Samuel, Marcelo Silva, Hermoso; Timor
(Tiba, 78'), André Leão;
Villar, Rodri (Diego Rubio, 65'), Manu del Moral,
Guzmán (Mojica, 68').

LLAGOSTERA: Nico Ratti; Samu de los Reyes, Jorge, Fran Cruz, Masó; Pitu
(Emilio, 65'), Escassi
(Chus Herrero, 83');
Juanto, Giva; Imaz
i Juanjo (Benja, 59').

EFERVESCENT

El Llagostera va marcar més d'hora que mai, però després va perdre força
MINUT A MINUT: 2' 1-0 Juanjo caça un fora de banda molt llarg de Samu de los Reyes i la clava al fons de la porteria des de l'interior de l'àrea. 5' Imaz remata al primer pal una acció de Samu des de la banda però es perd prop del pal de Kepa. 8' Escassi connecta un xut des de la frontal de l'àrea però la pilota marxa alta. 13' Primer córner del partit a favor del Llagostera. La jugada preparada no troba rematador. 15' Falta lateral a favor del Valladolid que està a punt de suposar una acció clara de contraatac per al Llagostera. 16' Centrada des de l'esquerra que es passeja per davant dels dominis de Ratti sense que trobi rematador. 20' Nova falta lateral a favor dels castellans que acaba a córner després que Ratti toqués la pilota. 23' Jorge desvia cap a la seva porteria una falta llunyana i és a punt de marcar-se en pròpia porteria. 24' Giva engega un contraatac que Pitu no pot finalitzar ja a l'interior de l'àrea. 26' Timor disposa d'una falta perillosa des de la frontal de l'àrea però la pilota acaba a la tanca. 29' Ratti fa una bona aturada després d'una rematada amb el cap de Rodri a escassos metres de la línia de gol. 32' Córner que el Llagostera torna a intentar jugar amb una acció preparada però el control de Juanto no és gens bo. 33' Falta a la zona de tres quarts que executa Pitu de manera directa i Kepa no té problemes per aturar. 38' Acció de contraatac que Imaz no pot aprofitar perquè la passada de Juanto és massa llarga. 38' Córner a favor del Valladolid que acaba amb falta en atac dels visitants. 40' Falta rigorosa per al Valladolid a pocs metres de la mitja lluna de l'àrea. Mario Hermoso busca el xut i atura bé Ratti. 43' Bon contraatac del Llagostera que dirigeix Imaz, cedeix a Juanto i aquest xuta al lateral de la porteria. 47' Córner per al Valladolid que refusa bé el Llagostera. 53' Juanto remata amb el cap una passada en llarg des de la zona de mitjos però no pot superar Kepa. 56' 1-1 Masó en pròpia porteria. El lateral veu com li topa un rebuig de Ratti després d'un xut de Guzmán. 60' El Valladolid té un córner que acaba amb un xut des de la frontal que intercepta Pitu. 61' Falta per al Valladolid que la defensa llagosterenca pot rebutjar bé 70' Giva troba posició per connectar un xut des de la frontal, però la pilota s'escapa a la dreta de Kepa. 72' Imaz es planta davant de Kepa però es precipita i xuta al cos del porter del Valladolid. 74' Emilio no col·loca una bona centrada tot i disposar d'una perillosa falta lateral. 78' Imaz roba la pilota a Kepa, rep una entrada però no es tira a terra i acaba rematant malament. 80 2-1 Benja envia al fons de la porteria una bona transició en atac després d'una retallada a la frontal que li permet quedar sol i xutar amb comoditat. 81' Ratti envia a córner un xut des de l'interior de l'àrea. 85' Manu del Moral penja una pilota a l'àrea però el Llagostera pot rebutjar bé. 87' Nova falta lateral a favor del Valladolid que no troba cap rematador a l'àrea llagosterenca. 90' 3-1 Juanto finalitza una gran jugada col·lectiva i sentencia el partit.
GOLS: 1-0 (2') Juanjo. 1-1 (56') Masó en pròpia porteria. 2-1 (80') Benja. 3-1 (90') Juanto. ÀRBITRE: Cuadra Fernández (col·legi balear). T.G.: Jorge (25'), Juanjo (54') Benja (61') i Chus Herrero (85') del Llagostera, i Villar (34'), Diego Rubio (34'), Timor (52') i Mojica (75') del Valladolid. T.V.: Moyano (89'), del Valladolid. PÚBLIC: 2.082 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

ES COMPLICA

El Valladolid va tenir moltes ocasions a pilota aturada i al final va empatar (56')

BONA RESPOSTA

Quan l'equip local estava a les cordes, l'entrada d'Emilio i Benja va ser clau

DELS QUE FAN AFICIÓ

El Llagostera va jugar un molt bon final de partit amb ocasions, gols i espectacle
Darrera actualització ( Dilluns, 19 d'octubre del 2015 00:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“La situació és dolorosa; hem perdonat massa”

Article de @lesportiucat

Gaizka Garitano. Entrenador del Valladolid

Gaizka Garitano va entrar a la sala de premsa visiblement afectat per la derrota del seu equip. El tècnic, que ja estava qüestionat abans de començar el partit, no va voler parlar del seu futur personal i va destacar que “el més important és el Valladolid, que no està bé”.
Respecte al partit en si, Garitano va lamentar les nombroses ocasions fallades pel seu equip. “El resultat no reflecteix el que s'ha vist damunt del terreny de joc, hem perdonat un munt d'ocasions. El primer gol tot just començar ha influït, però hem estat millors des de l'inici, llàstima que al final del partit ens hem descompost i aquests últims vint minuts han eclipsat la imatge de l'equip”, va explicar el tècnic, que tot i així no va voler treure mèrits al Llagostera: “L'entrada d'Emilio els ha donat futbol i Benja ha marcat un golàs. Són males sensacions, perquè és una derrota dolorosa en un mal moment per a nosaltres.”
Llegir mes / Leer mas...