dilluns, 19 d’octubre del 2015

El millor de tot, al final

Article de @lesportiucat

El Llagostera comença bé, pateix en el tram intermedi del partit però acaba superant de manera clara i contundent tot un Valladolid

La victòria dels llagosterencs confirma la fortalesa de l'equip a casa i permet als d'Oriol Alsina sortir de la zona de descens

Juanto fa una conducció davant del jugador del Valladolid Timor Foto: M.LL.
1
Com si d'un pèndol es tractés, el partit del Llagostera contra el Valladolid va passar per tres fases ben clares: els de la Costa Brava van començar l'enfrontament a dalt de tot, amb un gol ben matiner que generava moltes esperances al nombrós públic que ahir es va acostar a Palamós. Després del gol però, els d'Oriol Alsina van anar perdent gas i van tocar fons en l'inici del segon temps quan l'empat que reflectia el marcador era tot un tresor tenint en compte que l'equip castellà no parava de d'assetjar la porteria del debutant Nico Ratti. L'entrada de Benja i Emilio en el transcurs de la represa es va convertir en una alenada d'aire fresc, i en el darrer quart d'hora de partit es va poder veure de nou la millor versió d'un llagostera que torna a treure el cap de la zona de perill.
Contra el Valladolid, el Llagostera tenia ben fresc el record de l'última victòria a casa contra l'Elx, en què una arrencada magnífica dels de la Costa Brava va acabar marcant el desenllaç del partit. Aquest fet va quedar ben clar en les primeres accions del duel: els llagosterencs van començar pressionant, posant el peu i mossegant el rival. La bona actitud també va quedar ben clara en les primeres accions d'estratègia. I és que el Llagostera té el privilegi de disposar d'un dels futbolistes que llança més lluny els fora de banda de tot el món professional, Samu, i també té un punta, Juanjo, capaç d'abaixar qualsevol pilota, aguantar-la i fer-la bona. Fruit d'aquesta connexió va arribar el primer gol, quan Juanjo va caçar l'esfèric que li va posar Juanjo, es va girar a l'interior de l'àrea, i la va enviar al fons de la porteria (2').
De nou, com fa dues setmanes, els blaugrana sorprenien i deixaven grogui d'entrada el rival però a diferència de l'Elx, el Valladolid es va anar refent amb el pas dels minuts. I és que l'equip de Gaizka Garitano es va començar a estirar a partir del minut 10, i conscients que calia remar fort després d'una badada que els havia suposat el gol, l'equip castellà va revolucionar el partit.
La pilota aturada
Sense cap dominador clar de la possessió de la pilota, el Valladolid va saber generar perill en accions a pilota aturada. Aquest fet va provocar que comencés a entrar en escena el porter Nico Ratti, que ahir debutava en el futbol professional. Al límit de la mitja hora, el jove porter va tornar a exhibir els reflexos que ja va ensenyar en la copa fent una bona aturada en una rematada de cap de Rodri a pocs metres de la línia de gol llagosterenca.
Amb feina en la vessant defensiva intentant rebutjar les constants pilotades a l'àrea que enviava el Valladolid, l'equip llagosterenc va generar perill amb ràpids contraatacs: Imaz va dirigir les dues cavalcades més perilloses dels de la Costa Brava, però en cap de les dues ocasions va poder generar perill clar en els dominis de Kepa.
La intensitat del Llagostera en la primera part va anar perdent gas però es va aconseguir arribar al descans amb avantatge en el marcador.
En el segon temps, el Valladolid va continuar tenint a les cordes un Llagostera que mitjançant el futbol massa directe era incapaç de fer mal als de Garitano. L'equip blanc-i-violeta, per contra, es trobava finalment amb l'empat després d'una acció de Guzmán des de l'esquerra que va acabar amb un xut que Ratti va rebutjar amb tan mala fortuna que va tocar en Masó i va acabar a la xarxa (56'). Amb la igualada, tot semblava indicar que era qüestió de temps que el Valladolid marqués el segon, ja que les arribades –majoritariament a pilota aturada– eren constants, mentre que el Llagostera no trobava receptor a les passades que s'enviaven des de camp propi a la zona ofensiva.
Dos canvis, dos encerts
Si el Llagostera volia lligar com a mínim un punt, calia moure alguna peça i Alsina va apostar per tocar la punta d'atac –Juanjo ja no podia abaixar pilotes, i en les que abaixava li assenyalaven sempre falta– i el mig del camp –les pilotes en llarg de Pitu no eren efectives amb una defensa atenta i uns atacants cansats per anar a l'espai.
L'entrada de Benja i Emilio va suposar un canvi d'estil en el joc llagosterenc, i això va enganxar desprevingut el Valladolid, que no va saber com reaccionar a la proposta local de toc els últims minuts. Imaz va avisar amb dues arribades clares a la porteria de Kepa en el 71' i el 78, però va ser a deu minuts de la conclusió quan Benja va tornar a mostrar el seu instint assassí en els metres finals: una bona transició va acabar als peus de Benja que, després d'una gran retallada i un nou xut molt potent va aconseguir avançar el Llagostera en el marcador.
La diana va reforçar la confiança dels blaugrana, que en els darrers minuts es van agradar de valent i van sentenciar en l'últim instant amb una acció que va començar Giva, Imaz va decorar amb una sotana i una bona passada i Juanto va finalitzar amb el tercer gol. El Llagostera agafa aire de nou davant del seu públic i ara té el repte de guanyar un partit a domicili.

El Llagostera va marcar més d'hora que mai, però després va perdre força
MINUT A MINUT: 2' 1-0 Juanjo caça un fora de banda molt llarg de Samu de los Reyes i la clava al fons de la porteria des de l'interior de l'àrea. 5' Imaz remata al primer pal una acció de Samu des de la banda però es perd prop del pal de Kepa. 8' Escassi connecta un xut des de la frontal de l'àrea però la pilota marxa alta. 13' Primer córner del partit a favor del Llagostera. La jugada preparada no troba rematador. 15' Falta lateral a favor del Valladolid que està a punt de suposar una acció clara de contraatac per al Llagostera. 16' Centrada des de l'esquerra que es passeja per davant dels dominis de Ratti sense que trobi rematador. 20' Nova falta lateral a favor dels castellans que acaba a córner després que Ratti toqués la pilota. 23' Jorge desvia cap a la seva porteria una falta llunyana i és a punt de marcar-se en pròpia porteria. 24' Giva engega un contraatac que Pitu no pot finalitzar ja a l'interior de l'àrea. 26' Timor disposa d'una falta perillosa des de la frontal de l'àrea però la pilota acaba a la tanca. 29' Ratti fa una bona aturada després d'una rematada amb el cap de Rodri a escassos metres de la línia de gol. 32' Córner que el Llagostera torna a intentar jugar amb una acció preparada però el control de Juanto no és gens bo. 33' Falta a la zona de tres quarts que executa Pitu de manera directa i Kepa no té problemes per aturar. 38' Acció de contraatac que Imaz no pot aprofitar perquè la passada de Juanto és massa llarga. 38' Córner a favor del Valladolid que acaba amb falta en atac dels visitants. 40' Falta rigorosa per al Valladolid a pocs metres de la mitja lluna de l'àrea. Mario Hermoso busca el xut i atura bé Ratti. 43' Bon contraatac del Llagostera que dirigeix Imaz, cedeix a Juanto i aquest xuta al lateral de la porteria. 47' Córner per al Valladolid que refusa bé el Llagostera. 53' Juanto remata amb el cap una passada en llarg des de la zona de mitjos però no pot superar Kepa. 56' 1-1 Masó en pròpia porteria. El lateral veu com li topa un rebuig de Ratti després d'un xut de Guzmán. 60' El Valladolid té un córner que acaba amb un xut des de la frontal que intercepta Pitu. 61' Falta per al Valladolid que la defensa llagosterenca pot rebutjar bé 70' Giva troba posició per connectar un xut des de la frontal, però la pilota s'escapa a la dreta de Kepa. 72' Imaz es planta davant de Kepa però es precipita i xuta al cos del porter del Valladolid. 74' Emilio no col·loca una bona centrada tot i disposar d'una perillosa falta lateral. 78' Imaz roba la pilota a Kepa, rep una entrada però no es tira a terra i acaba rematant malament. 80 2-1 Benja envia al fons de la porteria una bona transició en atac després d'una retallada a la frontal que li permet quedar sol i xutar amb comoditat. 81' Ratti envia a córner un xut des de l'interior de l'àrea. 85' Manu del Moral penja una pilota a l'àrea però el Llagostera pot rebutjar bé. 87' Nova falta lateral a favor del Valladolid que no troba cap rematador a l'àrea llagosterenca. 90' 3-1 Juanto finalitza una gran jugada col·lectiva i sentencia el partit.
GOLS: 1-0 (2') Juanjo. 1-1 (56') Masó en pròpia porteria. 2-1 (80') Benja. 3-1 (90') Juanto. ÀRBITRE: Cuadra Fernández (col·legi balear). T.G.: Jorge (25'), Juanjo (54') Benja (61') i Chus Herrero (85') del Llagostera, i Villar (34'), Diego Rubio (34'), Timor (52') i Mojica (75') del Valladolid. T.V.: Moyano (89'), del Valladolid. PÚBLIC: 2.082 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

ES COMPLICA

El Valladolid va tenir moltes ocasions a pilota aturada i al final va empatar (56')

BONA RESPOSTA

Quan l'equip local estava a les cordes, l'entrada d'Emilio i Benja va ser clau

DELS QUE FAN AFICIÓ

El Llagostera va jugar un molt bon final de partit amb ocasions, gols i espectacle
Darrera actualització ( Dilluns, 19 d'octubre del 2015 00:00 )