dijous, 29 d’octubre del 2015

Modificacions partits cap de setmana


Llegir mes / Leer mas...

Querol tria el pitjor dia per tornar

Article del @diaridegirona

L'atacant, indiscutible per a Alsina, torna a jugar després de quasi un mes inactiu el dia que el Llagostera encaixa 6 gols

29.10.2015 | 06:30
David Querol es dol al terra en una acció d´un partit d´aquesta passada pretemporada contra el Girona.
David Querol es dol al terra en una acció d´un partit d´aquesta passada pretemporada contra el Girona.
Un cop enfilava el camí dels vestidors, David Querol segur que li donava voltes al cap. «Quin mal dia per tornar», devia pensar. El ?reusenc reapareixia al camp de l'Alcorcón després de quatre partits sense jugar i ho feia, justament, el dia que el Llagostera encaixava una crua golejada impossible d'oblidar (6-1). Havia estat titular en les 6 primeres jornades i des del 27 de setembre que no jugava. Quatre partits esperant per tornar i va ser a Alcorcón, on tant ell com els seus companys van rebre una patacada de llibre. «No vam estar a l'alçada», va ser el resum d'aquella actuació col·lectiva en la qual l'Alcorcón va ser «més intens que no pas nosaltres».
Querol va arribar al Llagostera procedent del Nàstic. Ho va fer l'estiu del 2014, quan el club blaugrana feia tot just unes setmanes que havia aconseguit un històric ascens a Segona A, precisament contra el seu equip. A la Costa Brava hi viu la seva segona temporada i tant amb Santi Castillejo, l'anterior tècnic, com també amb Carrillo, Alsina i Álvarez, sempre ha gaudit de la confiança de l'entrenador de torn. Fins al punt de convertir-se en una de les peces més utilitzades en l'última campanya, quan va acumular 2.523 minuts repartits en 38 partits en els quals va marcar 3 gols.
Fins a la sisena jornada de la present campanya, després de visitar Montilivi, Querol va haver de frenar en sec per culpa d'una lesió i s'ha perdut els partits contra l'Elx, Mallorca, Valladolid i també Saragossa, aquest últim a la copa del Rei. A terres madrilenyes, el reusenc tornava a entrar en una convocatòria i el tècnic Oriol Alsina, veient la desastrosa primera part que havien protagonitzat els seus titulars, va decidir donar-li l'alternativa només sortir de vestidors. Querol va rellevar Juanto al minut 46 i es tornava així a sentir futbolista després de quasi un mes inactiu. Després d'un sever correctiu (5-0 al descans), l'entrada de Querol, juntament amb Tito i Chumbi, només va servir per maquillar el resultat, que tot i així també va ser ben contundent:?6-1.
Per a molts dels futbolistes del Llagostera, encaixar mitja dotzena de gols era una situació nova i del tot desconeguda. Un d'ells va ser el defensa Fran Cruz, qui confessava que mai havia experimentat una desfeta tan àmplia. Un dels que han valorat aquest partit ha estat, precisament, Querol. L'atacant reconeixia que «no vam estar gens a l'alçada» i que el rival havia estat «més intens des del primer minut». Després de tornar a vestir-se de curt, el que ara espera és disposar d'una nova oportunitat ben aviat per treure's l'espina del 6-1 i netejar la imatge malmesa que el Llagostera va oferir:?«Em va fer molt de mal que ens fessin tants gols en contra. Sobretot el dia que reapareixia. Hem de passar pàgina d'aquesta derrota».
Llegir mes / Leer mas...

La mirada del tigre

Article del @diaridegirona

28.10.2015 | 10:46
La mirada del tigre
La mirada del tigre
Un tigre de bengala té un percentatge d'efectivitat quan surt de caça d'un 10 per cent. És a dir, que sap que un de cada deu atacs a la seva presa té èxit. És per això que, totes i cadascuna de les seves accions, les ha de fer amb el màxim de tensió, agressivitat, concentració i contundència perquè no sap quan podrà doblegar la seva víctima. D'un altra manera és conscient que moriria de gana i no es pot permetre cap badada, cap dubte, cap inseguretat. Guanyar fora de casa a la Lliga Adelante no és gens fàcil, més aviat tot el contrari. Tothom pateix per fer-ho. Però és del tot cert que una manca d'actitud, per petita que sigui, et condemna irremediablement cap a una derrota. No dubto que tothom surt a competir al màxim, que és inconscient, que els partits no es busquen sinó que es troben però ara és moment d'entrenar la mirada del tigre. La de sobreviure, la d'ells o nosaltres, la d'odi fins i tot. A Santo Domingo l'equip no va estar amb aquest punt d'agressivitat és cert. No es pot negar que el resultat és del tot merescut. Vàrem ser un equip desconegut i lluny del nostre nivell. Però alerta! Que a Llagostera quan passa això surt l'instint animal. I s'arronsa el nas, es mostren les dents i ?mos?seguem. No entenem de rivals, ni de dispositius tàctics, ni d'heroïcitats del passat. Hi ha un gen que et diu que guanyaràs perquè vols sobreviure i tens gana. No hi caben els despistats, els tímids o els insegurs. És una forma de viure. Una mena de mecanisme d'autoprotecció. Un repte. Diuen que hi ha mirades que maten. Doncs això, ara és moment per tirar d'ADN, compartir l'ansietat del que vols que passi, oblidar què hem fet i posar els cinc sentits en la propera, l'única i l'última.
Llegir mes / Leer mas...

Álvaro Antón preveu un partit «complicat» contra el Llagostera

Article del @diaridegirona

29.10.2015 | 00:00 Païda la dura ensopegada de dissabte passat al camp de l'Alcorcón, el Llagostera necessita recuperar el camí de les victòries aquest cap de setmana contra un rival que, si bé funciona al seu camp, no se n'acaba de sortir a domicili. Es tracta del Ponferradina, que arribarà motivat pel contundent 4-2 de fa uns dies contra tot un Oviedo. Els del Bierzo, onzens a només 2 punts de les posicions de «play-off» d'ascens, no les tenen totes i saben que a Palamós els espera un partit prou complicat. En parlava ahir el migcampista Álvaro Antón, un dels protagonistes de l'última victòria dels seus. El de Pinilla de los Barruecos (Burgos), que espera que el duel amb l'Oviedo de l'última jornada els serveixi «per créixer», advertia ahir en roda de premsa que contra el Llagostera «hem d'estar molt atents» i que a la Costa Brava «hi anem força conscienciats del que ens pot esperar».
Antón deia que tant ell com els seus companys no creuen que el 6-1 de dissabte hagi influït negativament al vestidor blaugrana:?«No estem mirant massa aquell resultat. Jugarem al seu camp i allà li han complicat la vida a equips importants, als que fins i tot han golejat. No serà gens fàcil. Jugarem a un camp petit, amb pocs espais i ens poden generar perill en qualsevol moment. Cal anar amb compte». A?més, confessava que al vestidor alguns dels seus companys li han explicat que l'any passat van «patir» la temporada passada en un partit que va acabar amb victòria per al Llagostera. «Tenim moltes ganes de guanyar tres punts fora de casa i crec que és un bon moment per fer-ho», va concloure. ddg girona
Llegir mes / Leer mas...

Amb retocs focalitzats

Article de @lesportiucat

Alternatives. El Llagostera ha fet valer l'amplitud de la plantilla fent diversos canvis en la majoria de posicions del camp. La que menys ha variat ha sigut el lateral esquerre

Juanto ha sigut dels jugadors que ha passat per més posicions, mentre Samu s'ha fet seu el lateral esquerre Foto: J.S.
1
El Llagostera ha començat el curs amb la totalitat de fitxes de la primera plantilla plena, un fet que s'ha traduït en una gran varietat d'opcions en diverses posicions del terreny de joc. La veritat és que Oriol Alsina ha sigut capaç de moure 23 futbolistes –Ruymán, René i Eloy Gila han tingut lesions de llarga durada en aquesta arrencada– però també és cert que les rotacions i les alternatives entre futbolistes s'han produït més en algunes posicions que en d'altres. Per exemple, en l'atac, la versatilitat dels jugadors que hi actuen ha fet que homes com Juanto, Imaz, Benja o Chumbi s'hagin mogut per les diverses posicions ofensives. En defensa també s'han produït retocs en funció del rendiment dels futbolistes i de les necessitats de l'equip. El cas més clar és Escassi, que ha passat pel central dret i esquerre i també pel pivot defensiu.
Al lateral, poc per triar
Si les rotacions i els canvis s'han focalitzat en llocs com l'atac o el central, en d'altres com els laterals hi han actuat ben pocs noms. Al dret, Masó ha sigut el més escollit, però ha trobat en Aimar una bona competència que l'ha enviat a la banqueta dos cops.
En l'esquerre, en canvi, Samu no ha tingut problemes per aconseguir el lloc i mantenir-lo, ja que l'alternativa natural, Enric Pi, no ha tingut opció ni d'entrar en una convocatòria. El lateral andalús no va fer una bona actuació a Alcorcón i caldrà veure si el cos tècnic li fa un toc d'atenció aquesta jornada fent-lo seure.
Porteria:
René, Moragón, Ratti
Lateral esquerre:
Samu i Masó
Central esquerrà:
Chus, Escassi i Jorge
Central dretà:
Escassi i Fran Cruz
Lateral dret:
Aimar i Masó
Mig ofensiu:
Pitu i Emilio
Mig defensiu:
Tito, Escassi i Chus
Banda dreta:
Querol i Giva
Banda esquerra:
Ríos Reina, Giva, Imaz i Juanto
Mitja punta:
Chumbi, Benja, Mosquito, Imaz i Juanto
Punta:
Benja i Juanjo
Darrera actualització ( Dijous, 29 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

La segona línia, a punt

Article de @lesportiucat

Revolució? Després de l'ensopegada en l'últim partit, Oriol Alsina haurà de decidir si fa molts canvis en l'onze o no. En el cas d'Enric Pi, encara no ha pogut disputar ni un minut en la lliga

Enric Pi durant el partit amistós que el Llagostera va jugar contra el Girona aquest estiu Foto: JOAN SABATER.
1
Les sensacions del Llagostera després d'encaixar cinc gols a Santo Domingo han obert el debat de si cal fer molts canvis en un onze que, amb petites modificacions, semblava força consolidat. En les darreres jornades, noms ben habituals en les files llagosterenques com Jordi López, Ríos o Querol –en el seu cas per lesió– han desaparegut del terreny de joc. En un altre apartat hi trobem futbolistes que encara no han gaudit de cap minut en la lliga: d'una banda, Eloy Gila, a qui les contínues lesions gairebé no l'han deixat sortir de la infermeria, i, de l'altra, Enric Pi, que tot i estar en un bon estat físic no ha entrat en els plans del cos tècnic i, de fet, no ha ni entrat en cap convocatòria. “És una situació en què no m'havia trobat mai i no és gens fàcil”, remarca el futbolista granollerí.
Competència dura
Pi té clar que ha de lluitar pel lateral esquerre amb Samu i, de moment, el cos tècnic ha tingut confiança cega en el futbolista andalús. “Ell ho ha jugat tot i jo espero la meva oportunitat. He jugat en la copa del Rei i en la copa Catalunya i crec que quan he sortit ho he fet bé. Vull tornar a demostrar que em pot fer jugar, jo em sento vàlid”, comenta Enric Pi, que és l'únic integrant de la plantilla que tot i estar en perfectes condicions encara no ha pogut ni entrar en una convocatòria de lliga. “En un partit en què es va lesionar Samu, es va apostar per Masó en el lateral esquerre. Jo havia jugat entre setmana la copa amb una pròrroga inclosa i van pensar en una altra opció. Em sento vàlid i ho vull demostrar”, diu el jugador.
Època de canvis
Entre els possibles jugadors que podrien jugar en el duel contra la Ponferradina hi ha Pi. “És obvi que quan els resultats no acompanyen és més fàcil que hi hagi canvis. No sé si entraré aquesta setmana o si hauré de continuar esperant, el que tinc clar és que jo faré com fins ara i treballaré en cada entrenament per guanyar-me el lloc”, explica el futbolista, que el curs passat va jugar disset partits de lliga, catorze dels quals abans de l'arribada de Samu.

EL PROTAGONISTA

És una situació en què no m'havia trobat mai i no és gens fàcil. Només he jugat en la copa i crec que quan ho he pogut fer he ajudat l'equip
No sé si entraré aquesta setmana o l'altra, el que tinc clar és que treballaré com sempre
Enric Pi
lateral del llagostera

L'experiència el fa ser optimista de cara a la reacció

Enric Pi és un dels quatre jugadors de la plantilla, juntament amb Masó, Aimar i Tito, amb una trajectòria més llarga a les files del Llagostera. La seva experiència vestint la samarreta blaugrana fa que no el preocupi gaire la tímida arrencada dels llagosterencs en la lliga. “Fa cinc temporades que jugo aquí, i en quatre hem començat igual. L'equip creixerà, però hem de mantenir el bon rendiment que sempre hem aconseguit a casa i mirar de fer un pas endavant a domicili”, analitza Pi, que veu en la màxima igualtat que hi ha en la lliga un bon aliat perquè no es disparin les alarmes. “Guanyant o perdent dos partits la classificació canvia molt. Si sumem alguna cosa més a fora, segur que aixecarem el vol”, destaca.
Darrera actualització ( Dijous, 29 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...