dimarts, 8 de setembre del 2015

El Alavés envía una queja formal al Comité de Árbitros por el 'robo' ante el Llagostera

Article de "noticias de Alava"
 
injusta derrota ante el conjunto catalán


El club albiazul ha anunciado que recurrirá ante el Juez Unico del Comité de Competición cinco de las nueves tarjetas recibidas
Lunes, 7 de Septiembre de 2015 - Actualizado a las 16:48h
El árbitro Ruiperez Marín muestra la tarjeta roja a Manu García durante el encuentro ante el Llagostera.
El árbitro Ruiperez Marín muestra la tarjeta roja a Manu García durante el encuentro ante el Llagostera. (Área 11)
Vista:
Vitoria. El Alavés cree que el choque ante la UE Llasgostera estuvo "claramente condicionado" por el arbitraje y por todo ello ha decidido enviar una queja formal al comité de árbitros. Está es la carta que el club albiazul ha remitido al organismo presidido por Sánchez Arminio.
Estimado Presidente: Me dirijo a ti, en mi condición de Presidente del DEPORTIVO ALAVÉS, S.A.D., en cuanto máximo responsable del estamento arbitral dependiente de la Real Federación Española de Fútbol, y al objeto de poner de manifiesto una queja o protesta formal por el arbitraje del partido correspondiente a la 3ª jornada del Campeonato Nacional de Liga de 2ª División (Liga ADELANTE), que nuestro equipo disputó en el día de ayer contra la U.E. LLAGOSTERA, y que fue arbitrado por el Colegiado Sr. Don Rubén Ruiperez María, al entender que resultamos seriamente perjudicados por el mismo, tal y como a continuación expondré.
Con carácter previo, quiero señalar que desde el DEPORTIVO ALAVÉS, S.A.D. somos conscientes de la dificultad de desempeñar una labor como la del arbitraje, y comprendemos la existencia de errores puntuales en el mismo, dada la inmediatez exigida en la toma de decisiones, pero ello no obsta ni debe suponer que se permita la comisión de errores técnicos, como los que a nuestro juicio, se produjeron en el día de ayer, y que afectan o pueden afectar de manera esencial al resultado de un partido de juego.
Basta señalarte que en los más de dos años que llevamos en el fútbol profesional, y en los más de cuatro en la gestión del DEPORTIVO ALAVÉS, S.A.D., es la primera vez que decidimos dirigirnos a ti, y ello sin perjuicio de que todos los años las decisiones arbitrales han sido más o menos acertadas para con nuestro equipo, pues como hemos dicho entendemos que ello forma parte de nuestro deporte.
Lo que nos invita a dar el paso de enviar la presente queja es el arbitraje que el DEPORTIVO ALAVÉS, S.A.D. sufrió en el día de ayer, plagado de errores de tipo técnico, no de apreciación, y decisiones que no respetan las propias circulares de vuestro comité, y todas las cuales tuvieron una incidencia fundamental en el resultado. Únicamente quiero destacar algunas cuestiones o aspectos del mismo, sin perjuicio de que a buen seguro, revisando el acta, el informe de vuestro delegado, y el propio partido, podréis sacar mejores conclusiones:
El Sr. Colegiado sacó 11 tarjetas amarillas, 1 roja directa y 1 roja por doble amarilla, de las cuales 4 amarillas fueron para la U.E. LLAGOSTERA, y las restantes para el DEPORTIVO ALAVÉS, S.A.D., en un partido en el que no se registró ni una sola intervención de los servicios médicos ni ninguna interrupción del juego por ello.
- Las 4 tarjetas amarilla de la U.E. LLAGOSTERA fueron por juego violento, y sin embargo el DEPORTIVO ALAVÉS, S.A.D. terminó el partido con 9 jugadores, con 2 expulsados, siendo únicamente 2 tarjetas amarillas por juego violento, ya que el resto, lo fueron por “manos” o por formular observaciones. No hubo ningún insulto ni nada similar, siendo el comportamiento de los jugadores ejemplar.
- El minuto 31 procedió a la expulsión por roja directa de un jugador del DEPORTIVO ALAVÉS, S.A.D. textualmente por “jugar el balón con la mano voluntariamente, impidiendo con ello gol al equipo adversario”, y señalando penalti. Obviamente se trató de una decisión que marcó el rumbo del partido, y errónea, siendo objeto de recurso ante el Comité de Competición, ya que el balón no golpea en ningún momento en la mano del jugador, sino el cuerpo, con lo que no existe ni mano ni voluntariedad.
- En el minuto 52 procedió a la expulsión de otro jugador del DEPORTIVO ALAVÉS, S.A.D., por doble amonestación amarilla, siendo ambas tarjetas (minuto 8 y 52) por el mismo motivo, “jugar el balón con la mano cortando una jugada del equipo contrario”. Igualmente se trató de una decisión equivocada, por cuanto en dichas manos no existe en ningún momento componente de voluntariedad, siendo imposible la “desaparición” del jugador de la jugada.
- Otro tanto cabe señalar de las amonestaciones por idénticos motivos a los jugadores del DEPORTIVO ALAVÉS, S.A.D. en los minutos 44 y 80 del partido.
- Por último, igualmente debo resaltar la existencia de entradas de jugadores de la U.E. LLAGOSTERA que debieran haber sido merecedores de amonestación roja, por su gravedad, si bien entendemos que ello entra dentro de los criterios de apreciación que corresponden a los colegiados.
Como verás de lo expuesto, nuestra queja deriva de la comisión por el Colegiado de una serie, a nuestro entender, de errores técnicos graves, y no de apreciación, que han tenido una incidencia decisiva en el resultado (el DEPORTIVO ALAVÉS, S.A.D. disputó el partido con un jugador menos desde el minuto 31 y con dos jugadores menos desde el minuto 52), y siendo conscientes de que los mismos ya no tiene solución, a pesar del perjuicio que nos han ocasionado, no deben repetirse ni con el DEPORTIVO ALAVÉS, S.A.D. ni con ningún otro equipo.
Los Clubes de Fútbol Profesional presumimos y nos sentimos orgullos de nuestra Liga, siendo la mejor del mundo, y lógicamente no podemos permitirnos, la existencia de este tipo de errores, que no hacen sino denostar la misma, y afectar a los múltiples intereses de todo tipo en juego (deportivos, profesionales, empresariales, afectivos, …), por lo que te pedimos que se adopten las medidas necesarias, para que en la medida de lo humana y técnicamente posible, situaciones como las padecidas en el día de ayer por nuestro Club no se vuelvan a repetir.
Sin otro particular, agradeciéndote la atención prestada, y quedando a tu disposición para cuanto consideres oportuno, quiero aprovecha la ocasión para enviarte un cordial saludo.
Fdo.: Alfonso Fernández de Trocóniz
Presidente Deportivo Alavés, S.A.D.
Llegir mes / Leer mas...

El Alavés muestra preocupación por los arbitrajes hasta ahora

Article de l'"AS"

En las tres primeras jornadas los vitorianos han visto 14 amarillas y dos rojas en encuentros "sin acciones de dureza", insiste el club en su queja.


El Alavés muestra preocupación por los arbitrajes hasta ahora Ampliar
Instante del Llagostera- Alavés. |
El Alavés ha expresado hoy su "preocupación" por los arbitrajes que ha tenido el equipo vitoriano en las tres primeras jornadas de la Liga, ante el Huesca, el Real Oviedo y el Llagostera.
El club alavés ha hecho pública en su página web una carta remitida por su presidente, Alfonso Fernández de Trocóniz, a su homólogo del Comité Técnico de Arbitros para exponer su disconformidad con la actuación de los colegiados en esos tres partidos.
En la derrota ante el Llagostera por 3-0 el colegiado Rubén Ruiperez Marín decretó dos expulsiones, "un penalti en contra por una mano que no fue" y siete tarjetas amarillas en un partido que transcurrió "en todo momento sin ninguna acción de juego violento por parte del conjunto alavesista", señala el comunicado.
En estas tres primeras jornadas los jugadores del equipo vitoriano han visto 14 tarjetas amarillas y dos rojas en encuentros que han discurrido "con normalidad y sin registrar acciones de dureza", insiste el club.
Este cúmulo de actuaciones y en especial la de la jornada de este domingo ante el Llagostera ha llevado al Alavés a presentar una "queja o protesta formal" por el arbitraje del árbitro castellano manchego al entender que con su actuación la entidad albiazul resultó "seriamente perjudicada".
Antes de enumerar la relación de tarjetas en contra, el comunicado alavesista reconoce la "dificultad de desempeñar una labor como la del arbitraje" en un partido.
Sin embargo, añade que ello tampoco debe suponer que se permita la comisión de "errores técnicos" como los que, a juicio del Alavés, se produjeron en el duelo de este domingo y que afectan "de manera esencial al resultado".
La entidad vitoriana estima que la actuación de Ruiperez Marín estuvo plagada de "errores de tipo técnico y decisiones que no respetan las circulares del Comité de Arbitros" y que tuvieron todas ellas una incidencia "fundamental" en el resultado de 3-0 en contra.
El escrito albiazul precisa que las cuatro cartulinas mostradas a los locales fueron por juego "violento", mientras que los visitantes, sufrieron dos expulsiones, y solo dos de las tarjetas fueron por acciones violentas y el resto por tocar el balón "con la mano o realizar observaciones" al árbitro. "No hubo ningún insulto ni nada similar", añade la carta, en la que se asegura que el comportamiento de los jugadores fue "ejemplar".
El máximo mandatario albiazul reconoce que estos errores "ya no tienen solución" a pesar del perjuicio ocasionado por la derrota en el partido y espera que no se repitan "ni con el Alavés ni con ningún otro equipo" de la Liga Adelante a lo largo de la competición.
Llegir mes / Leer mas...

Horarios y cómo seguir la 2ª eliminatoria de Copa del Rey 2015-16

Article del Mundo Deportivo

  • Esta semana se celebran los partidos de la segunda ronda de la Copa, con equipos de Liga Adelante, Segunda B y Tercera
Nàstic de Tarragona y Girona volverán a medirse, ahora en la Copa del Rey
Nàstic de Tarragona y Girona volverán a medirse, ahora en la Copa del Rey


Esta semana se disputa la segunda eliminatoria de la Copa del Rey 2015-16 en la que toman parte equipos de la Liga Adelante más los clasificados desde la primera ronda, con clubs de Segunda B y Tercera División . Esta ronda también se jugará a partido único y los vencedoras pasarán a la siguiente fase, en la que ya los emparejamientos serán a doble partido.
Sigue esta eliminatoria de Copa del Rey desde la web de MD, Mundodeportivo.com
Partidos de la 2ª eliminatoria:
MIÉRCOLES
17.00 h. Mensajero-Cádiz
18.00 h. Ebro-Tudelano
19.30 h. Huracán-Socuéllamos
20.00 h. Laredo C. Leonesa
20.00 h. Almería-Elche
20.15 h. Barakaldo-Formentera
20.30 h. UCAM-Algeciras
20.30 h. Lleida-Guijuelo
20.30 h. Arandina-Reus D.
20.30 h. Gimnàstic-Girona
20.30 h. Leganés-Tenerife
20.30 h. Córdoba-Lugo
20.30 h. Mirandés-Osasuna
20.30 h. Oviedo-Valladolid
20.30 h. Llagostera-Albacete
20.30 h. Alcorcón-Ponferradina
20.30 h. Numancia-Alavés
20.45 h. Talavera-Linense
20.45 h. Logroñés-Linares
20.45 h. Racing Ferrol-Castellón
21.00 h. Villanovense-Peña Sport
JUEVES
20.00 h. Mallorca-Huesca
Llegir mes / Leer mas...

L´Alabès denuncia l´àrbitratge de Palamós davant del Comitè Tècnic

Article del Diari de Girona / per Jordi Roura

El 2-0 contra l'Alabès va ser la primera diana que pot celebrar a casa; fins ara només havia sucat a fora

08.09.2015 | 01:38
L´Alabès denuncia l´àrbitratge de Palamós davant del Comitè Tècnic
L´Alabès denuncia l´àrbitratge de Palamós davant del Comitè Tècnic
La derrota encaixada diumenge a Palamós contra el Llagostera encara cou a Vitòria, on segueixen indignats amb l'actuació de l'àrbitre Ruipérez Marín. Si al final del partit era el tecnic de l'Alabès, José Bordalás, qui es queixava amargament del col·legiat de Castella La Manxa, ahir li va tocar al president, Alfonso Fernández de Trocóniz, per la via més institucional. El club basc va penjar al seu web la duríssima carta que han enviat al màxim responsable del Comitè Tècnic d'Àrbitres, Victoriano Sánchez Arminio, exposant punt per punt tots els greuges que a Vitòria entenen que van patir en la darrera jornada a Palamós. No és la primera vegada que l'Alabès es queixa dels àrbitres: el 2008 ja van fer el mateix amb el col·legiat Bernabé García, a qui consideraven culpable de la golejada que havien encaixat al camp del Xerez.
En la denuncia, l'Alabès demana a Sánchez Arminio que «en la mesura del possible s'adoptin les mesures necessàries perquè situacions com les que vam patir diumenge no es tornin a repetir». Segons Fernández de Trocóniz «la nostra queixa és per una sèrie, al nostre entendre, d'errors tècnics greus de l'àrbitre, i no d'apreciació, que van tenir una incidència decisiva en el resultat». El conjunt basc relata que «resaltem l'existència d'entrades de jugadors del Llagostera que haurien d'haver sigut mereixedores, per la seva gravetat, de targeta vermella» i recorda que mentre els locals van veure quatre grogues «per joc violent» l'Alabès va acabar el partit «amb 9 jugadors, dos d'expulsats per mans».
El president de l'Alabès, en l'escrit, defensa que el penal i l'expulsió de Carpio, que va obrir el camí de la victòria dels blaugrana era «inexistent»: «Va ser una decisió erronia perquè la pilota en cap moment li toca la mà, sinó el cos. Aquella jugada va canviar el rumb del partit». També es queixa amargament de la segona groga a Manu: «en aquelles mans no hi ha voluntarietat i és impossible que el jugador hagués desaparegut de la jugada». El club de Vitòria recorrerà la segona groga a Manu García, les amonestacions a Guichón, Laguardia i Beovide, i la vermella directa que va veure Carpio.
Sense Chumbi
Mentre a Vitòria les conseqüències del partit de diumenge són en forma de protesta contra l'àrbitre, a Llagostera la mirada està posada a la infermeria. Samu va haver de ser rellevat al descans per Aimar per un fort cop al turmell que es va fer poc abans del final de la ?primera part. El club no ha ?especificat el temps de baixa i només ha assenyalat que haurà de fer repós, però sembla poc probable que Oriol Alsina pugui disposar-ne demà contra l'Albacete a la Copa i, fins i tot, el cap de setmana en ?Lliga al camp de l'equip manxec.
La pitjor part de la va endur Chumbi, que ja advertia que havia acabat amb molèsties al genoll a travès del seu compte de Twitter al final del partit. Les proves mèdiques d'ahir van revelar que pateix un esguinç de grau I al lateral intern del genoll esquerre, lesió que el tindrà de baixa unes tres setmanes. El davanter, per tant, es perdrà segur el doble enfrontament amb l'Albacete i els compromisos contra Tenerife, Girona i probablement, Elx. La plantilla es va entrenar ahir a Palafrugell per preparar el partit de Copa i ho tornarà a fer avui. Al final de la sessió parlarà Oriol Alsina.
Llegir mes / Leer mas...

APTITUDS I ACTITUdS

Article del Diari de Girona

08.09.2015 | 00:00 o sé si a la targeta de presentació de Pablo Machín hi diu ENTRENADOR (així, amb majúscules) però ben bé hi podria dir humil, proper, planer, senzill. Un dels entrenaments improvisats a Vilablareix la setmana passada va provocar que el seu equip coincidís amb un campus de futbol amb la Girona Soccer School a la mateixa hora i al mateix camp. Lluny d'arribar i entrenar sense haver de complir amb cap protocol de cortesia, es va apropar als qui dirigien l'entrenament i els va demanar permís, argumentant que hi estarien poca estona i que amb un racó del camp en faria prou. Va tenir temps per animar els nens i incitar a fer-se tots plegats una foto de record davant l'atònita mirada d'uns petits que encara es freguen els ulls. Una mostra més del perquè guanya partits. Del perquè té èxit i del perquè es mereix el millor.
Quan sento parlar entrenadors dient que en futbol està tot inventat o que ningú els ensenya res, recordo gestos com aquests i sempre arribo a la conclusió que la ignorància es infinita, la supèrbia no té recorregut i que hi ha cegueses incurables. A tots aquests els recomanaria un tractament: que copiïn. Si no pots ser bo copia els millors. No hi ha ?pitjor enemic per a un equip que ser un tonto motivat. Hi ha cursos d'entrenadors en què no et fan classes d'humilitat, és cert, però quan els resultats positius són directament proporcionals als bons comportaments personals, potser que ens rumiem què, com, quan i amb qui defensem els nostres colors i interessos.
Si José Bordalàs, actual entrenador de l'Alabès, en comptes de plorar a les rodes de premsa, incitar al seu president a reclamar al comitè d'àrbitres i provocar cada partit els jugadors contraris, es dediqués a imitar actituds dels senyors entrenadors de la categoria, potser no en tindria més d'amics però de ben segur que guanyaria més partits.
Llegir mes / Leer mas...

Una resposta contundent

Article de l'Esportiu / per E. Ciurana / G. Freixa

Reacció. El Llagostera es va sobreposar a les dues primeres derrotes amb un clar triomf contra l'Alavés (3-0). Els blaugrana no guanyaven per tres gols de diferència des del juny del 2014

Juanjo Expósito, celebrant el seu gol contra l'Alavés amb els companys Foto: JOAN SABATER.

Després d'un inici de lliga complicat, amb dues derrotes en els dos primers partits, el Llagostera ha recuperat el somriure. Diumenge passat el conjunt de la Costa Brava va aconseguir els primers punts amb una contundent victòria contra l'Alavés (3-0) i, a més, va marcar els primers gols del curs, dues bones notícies que serveixen als blaugrana per agafar aire i guanyar optimisme de cara al futur. A més dels tres punts sumats, el Llagostera va golejar l'equip rival per 3-0, un resultat que el club llagosterenc feia molt de temps que no aconseguia. Concretament des del 8 de juliol del 2014, quan els blaugrana van superar l'Avilés en el partit de tornada de la segona eliminatòria d'ascens a segona A (3-0).
Aquella temporada, la 2013/14, el Llagostera va guanyar cinc partits per tres gols o més de diferència –va destacar el 5-0 contra l'Olot–, un fet que el curs passat, el primer en la categoria de plata, no es va produir ni una sola vegada. I és que, com a màxim, el Llagostera va guanyar per dos gols de marge (a més del 2-4 de l'última jornada a Valladolid els llagosterencs es van imposar per 2-0 en tres ocasions i per 0-2 i 3-1 en dues).
Creix la confiança
La victòria contra l'Alavés ha donat tranquil·litat a la plantilla del Llagostera, que començava a impacientar-se després de quedar en blanc en les dues primeres jornades de lliga. “Era tot just la tercera jornada, però no era còmode veure't a baix de la taula, aquesta és una victòria que ens dóna ales per continuar endavant. La derrota contra el Lugo ja va ser injusta i l'equip necessitava una victòria, ara intentarem enllaçar una bona ratxa de resultats”, explica el porter i capità de l'equip, René Román, unes paraules compartides pel seu company Juanjo Expósito, que diumenge va marcar el segon gol del Llagostera, el seu primer gol a Palamós –els cinc que va marcar el curs passat van ser tots a camp contrari–. “La línia que s'havia de seguir era la del partit amb el Lugo, no la de l'Osasuna. Jugant així segur que sumarem més punts”, diu el davanter.
Sense pausa
El Llagostera va fer ahir el primer entrenament de la setmana a Palafrugell, on tornarà a entrenar-se dijous i divendres. Entremig hi haurà el partit de copa contra l'Albacete (demà a les 20.30 h a Palamós), el mateix rival que tindran els llagosterencs diumenge que ve en la lliga (17 h al Carlos Belmonte).

EN LA 3A JORNADA

El Llagostera va sumar els primers punts i també va marcar els primers gols del curs

L'ÚLTIM COP (8/6/14)

Els blaugrana van superar l'Avilés (3-0) en la 2a eliminatòria del ‘play-off' d'ascens

LES REACCIONS

Era tot just la tercera jornada de lliga, però no era còmode veure't a baix de la taula. La victòria ens dóna ales per continuar endavant
La derrota amb el Lugo ja va ser injusta i l'equip necessitava una victòria. Ara intentarem enllaçar una bona ratxa
René Román
porter del llagostera
La línia que s'havia de seguir era la del partit amb el Lugo, no la de l'Osasuna. Jugant així segur que sumarem més punts
Juanjo Expósito
davanter del llagostera
Llegir mes / Leer mas...

Chumbi s'haurà d'aturar

Article de l'Esportiu / per J. Sebastian / E. Ciudana

Lesió del davanter. El d'Águilas té un esquinç de grau I al lligament lateral intern del genoll i estarà unes tres setmanes de baixa. L'atacant havia estat titular en els tres primers partits

Contratemps important per al Llagostera. El davanter Rafa Chumbi haurà d'estar de baixa unes tres setmanes a conseqüència d'un esquinç al lligament lateral intern del genoll esquerre que es va fer durant el darrer partit contra l'Alavés. Chumbi va completar els 90 minuts del matx, però el que semblava que eren molèsties sense importància s'ha convertit, després de les pertinents proves mèdiques, en una lesió que l'obligarà a aturar-se. L'exjugador de l'Albacete, precisament el pròxim rival en la copa i en la lliga del Llagostera, havia estat titular en les tres primeres jornades formant parella amb Benja, en el primer, i amb Juanjo en els darrers.
Samu de los Reyes, l'altre jugador que va acabar l'últim matx amb problemes, haurà de fer uns dies de repòs i esperar com evoluciona el fort cop que va rebre al turmell.
Les baixes d'aquests dos futbolistes s'afegiran a les de Ruymán, Chus Herrero i Jordi López, que continua agafant el to físic. Emilio, ja recuperat del traumatisme al cap, està a disposició d'Alsina.
Llegir mes / Leer mas...