dilluns, 28 de setembre del 2015

PARTITS CAP DE SETMANA


Llegir mes / Leer mas...

El Girona i el Llagostera firmen taules a Montilivi en un derbi molt disputat (2-2)

Article de Esports 3

El Girona i el Llagostera han empatat a Montilivi en el primer derbi gironí de la temporada. Els blanc-i-vermells s'han avançat al marcador a través de Granell, però Imaz ha empatat. Jairo ha tornat a posar els de Machín al davant, fins que Juanto ha firmat l'empat definitiu.
Álamo i Giva lluitant per la pilota a Montilivi (LaLiga)
A Montilivi, qui primer ha creat perill ha estat el Llagostera. Ho ha fet amb una rematada de cap de Juanjo en un servei de córner de Pitu. Havien passat cinc minuts de l'inici del partit. La rèplica l'ha intentat donar Mata. Jairo ha servit una centrada cap a l'ex del Lleida i aquest, en una pugna amb Masó, ha acabat al terra sense poder rematar bé. A mesura que han passat els minuts, els dos equips han estat dubitatius, però el Girona és qui ha aconseguit tenir més possessió i ha acabat trobant el gol. Granell, amb un bon xut des de fora de l'àrea, ha marcat el primer gol. Moragón ha tocat la pilota però no ha pogut evitar que entrés per l'escaire. A partir d'aquest moment, als de la Costa Brava els ha costat més generar perill i el Girona s'ha trobat més còmode. A cinc minuts pel descans, Mata ha pogut ampliar l'avantatge. Un xut des de dins de l'àrea ha acabat amb la pilota al pal.
Amb un inici del segon temps més intens, el Llagostera ha escurçat distàncies. Imaz, amb un xut potent, ha trobat l'empat. La pilota, però, ha acabat desviada per Kiko Olivas que ha despistat Becerra. El mateix que ha desviat la pilota, en la següent jugada no ha rematat dins la porteria de Moragón per poc. Amb l'empat, la tensió al terreny de joc s'ha multiplicat així com les interrupcions en el joc. Fins que Jairo ha començat la jugada del segon gol del Girona que ell mateix anotaria. L'arribada de l'ex de l'Espanyol B ha acabat amb una passada a Mata, aquest per Eloi i el capità, centrant-la perquè Jairo entrés rematant de cap. Poc després, Escassi, de lluny, ha intentat sorprendre Becerra.
A deu minuts pel final, el Girona s'ha quedat amb un home menys. Pere Pons ha vist la segona targeta groga després de protagonitzar una topada fortuïta amb Imaz en una carrera al mig del camp. Tot i que en un principi semblava que els blanc-i-vermells no els havia mermat l'expulsió de Pere Pons, els ha passat factura quan Juanto ha empatat. El davanter murcià, que acabava d'entrar des de la banqueta, ha culminat una acció individual després d'aprofitar un error defensiu en una contra. A partir d'aquí, el Girona ha començat a patir. Benja ha dirigit una rematada rasa a Becerra que ha pogut refusar.
En l'últim suspir, els dos equips han pogut endur-se la victòria. El Llagostera a través de Benja i el Girona a partir de Mata. Al final, però, els punts s'han repartit a Montilivi.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera empató el derbi en el último suspiro

Article de l' "AS"

El Girona iba por delante en el marcador, pero el Llagostera empató cuando jugaba con un hombre más, por la expulsión, por doble amonestación, de Pere Pons.



El Llagostera consiguió sacar un punto de Montilivi (2-2) tras empatar en los últimos minutos, cuando jugaba con un hombre más, por la expulsión, por doble amonestación en el 79, de Pere Pons.
El Girona se adelantó por dos veces en el marcador, pero primero Imaz, con ayuda de Olivas, y un cuarto de hora después Juanto consiguieron igualar el marcador.
El derbi gerundense empezó con un Llagostera muy intenso que tuvo la primera ocasión en el minuto 4, a la salida de un córner, en que Juanjo remató por encima del travesaño ante la posición estática de Becerra.
En la acción siguiente, Mata no consiguió conectar con el centro de Jairo por la derecha. Ambos conjuntos iniciaron el encuentro con mucho ritmo y dispuestos a hacerse con los tres puntos desde el primer momento.
Alamo, para los locales, hizo un par de internadas por la derecha pero sin encontrar rematador. A medida que avanzaban los minutos, los locales querían hacerse con la posesión del balón y el dominio del juego, pero el Llagostera, bien posicionado, buscaba sus opciones y así llegó la ocasión más clara hasta el momento, en un contragolpe de Querol que Imaz no supo finalizar.
En la acción siguiente, llegó el primer tanto del partido, en un excelente golpeo desde lejos de Granell que acabó entrando por toda la escuadra (1-0).
Pese al gol, el Llagostera siguió con su planteamiento y sin perder la cara al partido. En el minuto cuarenta, Mata pudo poner el segundo en el marcador pero la cepa del poste lo impidió, y el Llagostera, que en los últimos minutos se había visto superado por el Girona, se marchó al vestuario perdiendo por 1-0.
Nada más empezar la segunda mitad, Mata volvió a topar contra el palo después de una buena acción de Jairo. En el minuto siguiente, fue el Llagostera quien consiguió el gol; Giva hizo una buena jugada por banda derecha, puso un centro raso que Imaz remató con la suerte de toparse con el cuerpo de Kiko Olivas, que desvió la trayectoria del balón e impidió que Becerra pudiese atajar el balón (1-1).
En el 71, el Girona trazó un buen contragolpe llevado por Jairo, que la cedió a Mata y éste a Eloi, para que el catalán centrase y el mismo Jairo anotase el segundo del Girona, al rematar el balón en la misma línea de gol (2-1).
En el 79, el colegiado expulsó por doble amonestación a Pere Pons cuando cortó un contragolpe peligroso del Llagostera por lo que los locales tuvieron que afrontar con un hombre menos los últimos diez minutos de encuentro.
Los visitantes aprovecharon la superioridad para empatar el partido a falta de cuatro minutos para el final, con un buen gol de Juanto, que regateó hasta entrar dentro del área y definir con elegancia (2-2).
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera empata el derbi en el último suspiro



Article del Mundo Deportivo

  • Juanto arañó un punto para los visitantes en Montilivi cuando el Girona jugaba en inferioridad numérica por la expulsión de Pere Pons


Girona                         2-2                                  Llagostera

GironaLlagostera
  
Final
Ver estadísticas


El Llagostera frenó al Girona en Montilivi
El Llagostera frenó al Girona en Montilivi



Girona


El Llagostera consiguió sacar un punto de Montilivi (2-2) tras empatar en los últimos minutos cuando jugaban con un hombre más. El Girona se adelantó por dos veces en el marcador, pero primero Imaz, con ayuda de Olivas, y más tarde Juanto consiguieron igualar el marcador.
El derbi gerundense empezó con un Llagostera muy intenso que tuvo la primera ocasión en el minuto 4, a la salida de un córner, en que Juanjo remató por encima del travesaño ante la posición estática de Becerra. En la acción siguiente, Mata no consiguió conectar con el centro de Jairo por la derecha.
Ambos conjuntos iniciaron el encuentro con mucho ritmo y dispuestos a hacerse con los tres puntos desde el primer momento. Álamo, para los locales, hizo un par de internadas por la derecha pero sin encontrar rematador. A medida que avanzaban los minutos, los locales querían hacerse con la posesión del balón y el dominio del juego, pero el Llagostera, bien posicionado, buscaba sus opciones y así llegó la ocasión más clara hasta el momento, en un contragolpe de Querol que Imaz no supo finalizar. En la acción siguiente, llegó el primer tanto del partido, en un excelente golpeo desde lejos de Granell que acabó entrando por toda la escuadra (1-0).
Pese al gol, el Llagostera siguió con su planteamiento y sin perder la cara al partido. En el minuto cuarenta, Mata pudo poner el segundo en el marcador pero la cepa del poste lo impidió, y el Llagostera, que en los últimos minutos se había visto superado por el Girona, se marchó al vestuario perdiendo por 1-0.
Nada más empezar la segunda mitad, Mata volvió a topar contra el palo después de una buena acción de Jairo. En el minuto siguiente, fue el Llagostera quien consiguió el gol; Giva hizo una buena jugada por banda derecha, puso un centro raso que Imaz remató con la suerte de toparse con el cuerpo de Kiko Olivas, que desvió la trayectoria del balón e impidió que Becerra pudiese atajar el balón (1-1).
En el 71, el Girona trazó un buen contragolpe llevado por Jairo, que la cedió a Mata y éste a Eloi, para que el catalán centrase y el mismo Jairo anotase el segundo del Girona, al rematar el balón en la misma línea de gol (2-1). En el 79, el colegiado expulsó por doble amonestación a Pere Pons cuando cortó un contragolpe peligroso del Llagostera por lo que los locales tuvieron que afrontar con un hombre menos los últimos diez minutos de encuentro. Los visitantes aprovecharon la superioridad para empatar el partido a falta de cuatro minutos para el final, con un buen gol de Juanto, que regateó hasta entrar dentro del área y definir con elegancia (2-2).
Ficha técnica:
Girona: Becerra; Javi Álamo, Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune, Clerc (Coris, min.65); Pere Pons, Granell, Eloi (Felipe, min.72); Jairo (Pol LLonch, min.83); y Mata.
Llagostera: Moragón; Masó, Jorge (Ríos, min.79), Fran Cruz, Samu; Escassi, Pitu, Giva, Querol (Juanto, min.75); Juanjo (Benja, min.65); y Imaz.
Goles: 1-0, min.24: Àlex Granell. 1-1 min.49: Imaz. 2-1, min.71: Jairo. 2-2, min.86: Juanto.
Árbitro: Saguéz Oscoz (Comité Vasco). Amonestó al local Eloi, y a los visitantes Masó, Fran Cruz, Moragón, Jorge e Imaz. Expulsó a Pere Pons, por doble amonestación (min.79).
Incidencias: 4.832 espectadores en Montilivi.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera salva un punto ante el Girona

Article de l'Sport

El Llagostera le 'robó' la victoria al Girona en los últimos minutos del encuentro con un gol de Juanto

El Llagostera salva un punto ante el Girona
El Girona y el Llagostera empatan en Montilivi @LaLiga
FICHA TÉCNICA

Liga Adelante

GironaGirona         LlagosteraLlagostera

           2                                                      2

Girona

Becerra; Javi Álamo, Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune, Clerc (Coris, min.65); Pere Pons, Granell, Eloi (Felipe, min.72); Jairo (Pol LLonch, min.83); y Mata

Llagostera

Moragón; Masó, Jorge (Ríos, min.79), Fran Cruz, Samu; Escassi, Pitu, Giva, Querol (Juanto, min.75); Juanjo (Benja, min.65); y Imaz

Goles

1-0, min.24: Àlex Granell. 1-1 min.49: Imaz. 2-1, min.71: Jairo. 2-2, min.86: Juanto

Árbitro

Gorka Saguéz Oscoz (comité vasco). Amonestó al local Eloi, y a los visitantes Masó, Fran Cruz, Moragón, Jorge e Imaz. Expulsó a Pere Pons, por doble amonestación (min.79)

Incidencias

Partido correspondiente a la sexta jornada de la Liga Adelante, disputado en Montilivi ante 4.832 espectadores
EFE
27-9-2015 | 19:24 H.
El Llagostera consiguió sacar un punto de Montilivi tras empatar en los últimos minutos, cuando jugaba con un hombre más, por la expulsión, por doble amonestación en el 79, de Pere Pons.
El Girona se adelantó por dos veces en el marcador, pero primero Imaz, con ayuda de Olivas, y un cuarto de hora después Juanto consiguieron igualar el marcador.
El derbi gerundense empezó con un Llagostera muy intenso que tuvo la primera ocasión en el minuto 4, a la salida de un córner, en que Juanjo remató por encima del travesaño ante la posición estática de Becerra.
PUBLICIDAD
En la acción siguiente, Mata no consiguió conectar con el centro de Jairo por la derecha. Ambos conjuntos iniciaron el encuentro con mucho ritmo y dispuestos a hacerse con los tres puntos desde el primer momento.
Álamo, para los locales, hizo un par de internadas por la derecha pero sin encontrar rematador. A medida que avanzaban los minutos, los locales querían hacerse con la posesión del balón y el dominio del juego, pero el Llagostera, bien posicionado, buscaba sus opciones y así llegó la ocasión más clara hasta el momento, en un contragolpe de Querol que Imaz no supo finalizar.
En la acción siguiente, llegó el primer tanto del partido, en un excelente golpeo desde lejos de Granell que acabó entrando por toda la escuadra (1-0).
Pese al gol, el Llagostera siguió con su planteamiento y sin perder la cara al partido. En el minuto cuarenta, Mata pudo poner el segundo en el marcador pero la cepa del poste lo impidió, y el Llagostera, que en los últimos minutos se había visto superado por el Girona, se marchó al vestuario perdiendo por 1-0.
Nada más empezar la segunda mitad, Mata volvió a topar contra el palo después de una buena acción de Jairo. En el minuto siguiente, fue el Llagostera quien consiguió el gol; Giva hizo una buena jugada por banda derecha, puso un centro raso que Imaz remató con la suerte de toparse con el cuerpo de Kiko Olivas, que desvió la trayectoria del balón e impidió que Becerra pudiese atajar el balón (1-1).
En el 71, el Girona trazó un buen contragolpe llevado por Jairo, que la cedió a Mata y éste a Eloi, para que el catalán centrase y el mismo Jairo anotase el segundo del Girona, al rematar el balón en la misma línea de gol (2-1).
En el 79, el colegiado expulsó por doble amonestación a Pere Pons cuando cortó un contragolpe peligroso del Llagostera por lo que los locales tuvieron que afrontar con un hombre menos los últimos diez minutos de encuentro.
Los visitantes aprovecharon la superioridad para empatar el partido a falta de cuatro minutos para el final, con un buen gol de Juanto, que regateó hasta entrar dentro del área y definir con elegancia (2-2).
Llegir mes / Leer mas...

L´entrecot d´oriol alsina

Article del Diari de Girona/ per J. Guardiola

28.09.2015 | 08:56
L´entrecot d´oriol alsina
L´entrecot d´oriol alsina
Si ahir algú va mirar el partit amb imparcialitat, crec que en línies generals devia acabar prou satisfet del que va veure. Potser no del tot satisfet amb el futbol d'un i altre equip, però sí amb les dinàmiques del partit, les alternances del joc, els gols a totes dues porteries i amb l'emoció final.
Ben diferent deu ser la valoració si el partit es mirava amb els ulls de Montilivi o si es feia amb els de la Costa Brava.
El aficionats del Girona FC devien haver acabat prou descontents de les facilitats defensives donades pel seu equip en els dos gols rivals, sobretot en el segon, quan ja tot feia pensar que la victòria es quedaria a casa.
I just el contrari és el que més devien valorar en el bàndol llagosterenc, en veure la lluita de tots i cadascun dels seus homes fins al darrer minut i el rescat final d'un punt que semblava impossible.
De fet, la pel·lícula del derbi es va escriure amb les alternances descrites i amb el resultat de 2-2 final, però podia haver tingut un altre final si ?hagues?sin entrat alguna de les dues pilotes al pal que va enviar Jaime Mata, si Becerra no hagués estat miraculós en els minuts 88 i 93, o si el mateix Mata l'hagués encertat en la seva darrera rematada, instants abans que l'àrbitre xiulés el final del partit.
L'única cosa certa, amb tot plegat, és que el 2-2 va repartir un punt per a cada equip. Puntet insufient perquè el Girona FC sumés la primera victòria a casa, amb l'agreujant de veure com en volaven dos a cinc minuts del desenllaç.
També és cert que el punt sumat no permet a l'equip de la Costa Brava deixar la cua de la classificació, però pel fet de rescatar-lo al final i per sumar-lo a casa del veí, semblava més dolç.
La mostra més clara d'això va ser que Oriol Alsina va anunciar després del matx i a la sala de premsa que celebraria l'empat amb un bon entrecot per sopar -no va quedar clara la mida. Per altra banda, Machín va deixar clar que ell, d'entrecot per celebrar el punt sumat, no pensava menjar-ne.
Llegir mes / Leer mas...

Montilivi enyora el triomf

Article del Diari de Girona

El Girona encadena el cinquè partit seguit sense guanyar a casa, on l'últim triomf data del 24 de maig precisament contra el Llagostera · Dels tres partits disputats fins ara com a local aquesta temporada, els de Pablo Machín només han sumat dos de nou punts possibles

28.09.2015 | 08:56
Montilivi enyora el triomf
Montilivi enyora el triomf
No hi ha manera. El Girona continua encallat una setmana més a Montilivi. Casualitat o no, lúltima vegada que l'equip de Pablo Machín va guanyar davant la seva afició va ser en el partit de la 40a jornada de lliga la temporada passada contra el Llagostera amb un gol de Fran Sandaza (1-0). Des de llavors, Montilivi no ha tornat a veure una victòria.
En l'última jornada de la temporada 2014-2015, en el partit més important de la seva història, el Girona es va quedar sense pujar després de no passar de l'empat (1-1) contra el Lugo. Aquesta no va ser la darrera ensopegada a Montilivi. En el play-off d'ascens a Primera, tot i oferir una gran imatge en el partit d'anada de les semifinals a la Romareda (0-3), el Girona va tornar a caure només pocs dies més tard de forma escandalosa a casa (1-4), en un partit per oblidar que servia per tancar de forma agredolça una temporada brillant.
Malauradament, aquesta dinàmica negativa com a local, sembla que continua en aquest inici de la present temporada. I és que el registre dels de Pablo Machín després de tres partits a Montilivi, comença a ser preocupant. El Girona només ha sumat 2 de 9 punts possibles. En la segona jornada, i després del triomf a San Mamés contra el Bilbao Athletic (0-1), el Girona va perdre a casa contra el Numància (2-3). Quinze dies més tard, els blanc-i-vermells només van poder empatar (0-0) contra l'Osca. Ahir contra el Llagostera, diferent resultat (2-2), però els mateixos fruits. Només un punt.
Queda molt per jugar, i la lliga només fa que arrencar, però que el Girona no juga amb la mateixa comoditat que ho fa lluny de Montilivi ja és un realitat. No cal fer saltar les alarmes. No n'hi ha motiu. I és que no es pot oblidar que durant bona part de la temporada passada, el Girona tampoc va aconseguir grans resultats a Montilivi. Només una dada. Des de la jornada 12 a la jornada 30 del curs passat, el Girona va jugar 10 partits davant la seva afició dels quals només en va guanyar 3. Dit amb altres paraules, durant aquests deu partits, el Girona només va sumar 14 punts de 30 en joc. Tot i així, els de Pablo Machín van continuar a la part alta de la classificació. I això s'explica pel simple fet que a domicili, i en el mateix tram de la temporada -de la jornada 12 a la 30- el Girona va aconseguir sis victòries lluny de Montilivi.
De moment, aquesta dinàmica sembla que continua aquesta temporada. El Girona porta 8 punts, dels quals 6 els ha sumat com a visitant. Sigui com sigui, si que és cert que dels últims cinc partits a Montilivi, el Girona n'ha tret molt poca cosa. Tres empats, i dues derrotes. És evident que si l'equip vol fer quelcom important aquesta temporada, comença a ser hora de trobar la fórmula per reaccionar i fer-se fort a casa. L'afició té ganes de retrobar-se amb la victòria. La següent oportunitat que tindran els de Pablo Machín per acabar amb aquesta ratxa, i regalar el triomf tan esperat a la seva gent serà d'aquí quinze dies contra l'Almeria. Abans, el Girona haurà visitat el camp del Mirandés d'on haurà d'intentar treure alguna cosa més que un empat.
Llegir mes / Leer mas...

Alcalá debuta a l´estadi en una defensa inèdita fins ara

Article del Diari de Girona / per C.R.

El central murcià, que s'enfrontava al seu exequip, disputa els seus primers minuts a Montilivi

28.09.2015 | 08:56
Alcalá debuta a l´estadi en una defensa inèdita fins ara
Alcalá debuta a l´estadi en una defensa inèdita fins ara
Pablo Machín és un entrenador d'idees fixes. Difícilment canvia de dibuix tàctic i tampoc és amant de fer massa retocs al seu onze tipus. Si en fa, sol ser per obligació i en moments puntuals. Encara més complicat és moure peces a la defensa, la seva línia talismà. I si Lejeune, Richy i Kiko Olivas havien anat de la mà durant cinc jornades, ben difícil era pensar que el trident de centrals saltaria en un partit important com ho és un derbi. Però va passar. A l'hora de la veritat, Machín va decidir apostar per Pedro Alcalá, que ahir a la tarda va debutar a Montilivi, en detriment d'un Richy que feia molt de temps que no era suplent.
El tècnic sorià explicava la seva decisió un cop enllestit el derbi. "L'eix de la defensa és una de les posicions en les que s'acumulen més targetes. Hi ha moltíssims partits durant la temporada i jugar molts minuts pot passar factura. Ho sabem per experiència. Ell (Alcalá) està entrenant molt bé i a més, s'enfrontava al seu exequip. Potser tenia una responsabilitat més gran, però he cregut que l'idoni era que jugués ell", deia Machín.
Amb el de Mazarrón a l'onze titular, el Girona presentava ahir una defensa del tot inèdita en el que portem de temporada. En cap dels partits d'aquest curs (comptant tots els de Lliga i també el de Copa, així com també els amistosos de pretemporada), Machín mai havia sortit amb Álamo i Clerc als laterals acompanyats de Kiko, Alcalá i Lejeune a l'eix. La reraguarda més utilitzada ha estat la formada per Álamo, Kiko, Richy, Lejeune i Clerc, tot i que fa dues setmanes, a casa contra l'Osca, Coris va ocupar el carril esquerre en l'únic canvi que s'havia registrat fins la data. Molt diferent va ser la línia defensiva que va jugar a Tarragona a la Copa. Per davant del porter Parreño, aquella nit titular, el tècnic va donar l'alternativa a Óscar Serrano, Carles Mas, Alcalá, Marcelo i Coris.
A banda de lamentar l'empat final i de reconèixer que al seu equip li falta materialitzar les ocasions per traduir els partits en victòries, Alcalá va valorar el seu partit contra el Llagostera. "No he estat nerviós en cap moment i m'he trobat bastant bé", va reconèixer. També va enviar un missatge de calma a l'afició: "Estem jugant bé, però la pilota no entra. Quan entri, els resultats arribaran".
Llegir mes / Leer mas...

Juanto iguala el derbi gironí

Article del Diari de Girona / per M. Brugués

El Girona continua sense guanyar a Montilivi aquesta temporada, després de veure com el Llagostera li empata el partit a quatre minuts del final · En un partit vibrant i amb moltes alternatives, l'expulsió de Pons penalitza els de Machín, que no poden mantenir l'avantatge davant un rival molt necessitat

28.09.2015 | 07:36
Juanto iguala el derbi gironí

La primera victòria de la temporada a Montilivi se li segueix resisistint al Girona. Tampoc va poder ser ahir en la visita del Llagostera, que en un derbi d'allò més intens i vibrant, es va endur un punt de l'estadi després d'igualar per dues vegades els gols de Granell i Jairo. Imaz primer, i ja quan el Girona jugava amb deu homes per l'expulsió de Pere Pons, Juanto Ortuño, van deixar escapçar novament les il·lusions d'un Girona que va perdonar la sentència més d'una vegada. Els pals ho van evitar en dues rematades de Jaime Mata que haurien pogut liquidar el derbi molt abans que Imaz empatés el partit només començar la represa. De sensacions no es viu i malgrat el bon partit en línies generals dels de Machín, entre les llacunes defensives, la poca punteria en la rematada i la manca d'ofici en els minuts finals, van fer que el Llagostera esgarrapés un punt i, fins i tot estigués a punt de guanyar si Becerra no hagués salvat dues rematades de Benja als compassos finals. La victòria a Oviedo va marcar la línia a seguir per a un Girona que, a casa, no acaba de trobar la fórmula.
Acceptada l'etiqueta de víctima, el Llagostera va arribar a Montilivi amb la missió de fer saltar la banca i durant la primera mitja hora de joc a fe que va posar la por al cos al Girona. La intenció dels d'Alsina era espantar ben aviat els gironins amb algun disgust que bé podria haver estat un cop de cap de Juanjo que va sortir lleugerament per sobre del travesser. El Girona tenia clar que l'esperava un partit semblant al de l'Osca de feia quinze dies, amb un rival que li cediria la pilota i la iniciativa del joc. Així va ser d'entrada però els de Machín ben aviat s'adonarien que els llagosterencs no eren tan inofensius. De fet, en una desconnexió imperdonable de tot l'equip, Querol i Imaz es van plantar sols en un contracop amb només Alcalá per aturar-los. La rematada d'Imaz, tova, la va atrapar Becerra en dos temps.
Machín va apostar per fer un únic canvi respecte a l'onze titular que havia guanyat a Oviedo dissabte passat. El sacrificat va ser Richy que va cedir el seu lloc a Alcalá segurament amb la intenció de donar més potencial aeri a la rereguarda i, de passada, aprofitar la motivació de l'exblaugrana. Malgrat que en una acció de Mata, des de terra, que va desfer bé de Moragón, el Girona semblava mig adormit. Només ho semblava. Els blanc-i-vermells van demostrar a Oviedo la setmana passada haver recuperat la seva versió d'equip fiable en defensa i letal a la més mínima en atac. Els bons minuts inicials del Llagostera quedarien en no-res quan al llindar de la mitja hora de joc, Granell va dedidir clavar la pilota a l'escaire amb una gardela marca de la casa des d'uns trenta metres. Malgrat l'estirada, Moragón res hi va poder fer per aturar el xut del gironí.
El gol de Granell va fer mal al Llagostera, que va fer un pas enrere. El Girona miraria d'aprofitar-ho per a aconseguir un segon gol que donés certa tranquil·litat. Granell ho tornaria a provar amb un llançament de falta que toparia a l'esquena de Lejeune. Els de Machín s'havien animat i havien posat una marxa més per mirar d'anar-se'n a la mitja part amb un marcador més ample. A punt va estar d'aconseguir-ho Mata que, després de rebre una assistència de Granell dins l'àrea, va etzibar una rematada seca a la base del pal de Moragón. El Llagostera demanava a crits el xiulet de l'àrbitre assenyalant el camí dels vestidors.
El Girona havia perdonat durant la primera part i ho tornaria a fer només començar la represa, quan Mata toparia de nou amb el pal. Només un minut després, els de ?Machín veurien castigada la seva manca de punteria en una acció d'Imaz que, després de tocar les cames d'un defensor, acabaria al fons de la porteria de Becerra. El partit tornava a començar i ho feia amb un mastegot considerable a la moral dels locals. El Llagostera, en canvi, entrava al partit gairebé sense esperar-s'ho.
El gol faria pujar la temperatura del derbi, que viuria una petita picabaralla que l'àrbitre resoldria amb targetes a Pons, Eloi i Moragón. La rivalitat començava a notar-se. El Girona no variaria les sensacions amb què havia acabat la primera part malgrat el gol i continuaria insistint a la porteria de Moragón cercant el segon. Un cop de cap de Kiko Olivas a la sortida d'un córner fregaria el pal. Superada la mitja hora de la segona part, Machín mouria la banqueta amb l'entrada de Coris en el lloc de Clerc. El sorià buscava la profunditat i capacitat de desbordar del tossenc per mirar de fer mal per les ales. El Girona trobaria el premi, tot sigui dit quan el Llagostera més collava la seva defensa, després d'un gran contracop iniciat i finalitzat per Jairo. El davanter seguiria fins al final la seva jugada i remataria una centrada amb l'esquerra d'Eloi amb la cuixa.
El Girona tornava a manar però el partit es complicaria altre cop pels locals quan Pere Pons va veure la segona targeta groga i va deixar l'equip amb deu homes. De seguida Machín va fer entrar al camp Pol Llonch en el lloc d'un ovacionat Jairo per enfortir un centre del cap minvat sense Pere Pons. No va ser suficient per aturar l'envestida final del Llagostera que empataria a quatre minuts del final quan Ríos aprofitaria una excursió de Kiko Olivas per iniciar l'acció del 2-2 final que materialitzaria amb qualitat Juanto Ortuño. El Girona havia acabat la benzina i només Becerra evitaria la victòria del Llagostera en dues rematades de Benja. Mata, en l'últim sospir, va tenir el 3-2 però ahir la sort li havia girat l'esquena.
Llegir mes / Leer mas...

Machín: «Hem de ser molt més contundents i saber competir millor»

Article del Diari de Girona

Alsina veu un Llagostera "més intens i agressiu", es felicita per haver esgarrapat un punt contra un "gran rival", i parla d'un empat "just" tot i que recorda que "hauríem pogut guanyar"

28.09.2015 | 08:56
Machín: «Hem de ser molt més contundents i saber competir millor»
Machín: «Hem de ser molt més contundents i saber competir millor»
Fa poc menys d'una setmana, a Oriol Alsina li va tocar entrar a la sala de premsa de l'estadi Palamós-Costa Brava amb el cap cot, cara de pocs amics i amb l'artilleria a punt. Sense cap intenció de provocar un incendi, va admetre que el seu Llagostera no estava bé i que havia de corregir moltes coses si volia treure el cap i no enfilar el camí cap al pou abans d'hora. Ahir, canvi de papers. Mentre que a Alsina se'l va veure content, tranquil i prou satisfet amb el 2-2 del derbi, va ser el seu homòleg a la banqueta del Girona, Pablo Machín, l'encarregat de llançar advertències. Va ser una mica més punyent que l'Alsina de set dies enrere i, si bé en cap moment va perdre els papers, va protagonitzar una de les rodes de premsa més crítiques que se li recorden. Va venir a dir el sorià que els seus homes, per passarells i per no saber competir, van deixar escapar una victòria que tenien al sac. I sense voler personalitzar, va entonar el mea culpa de manera vehement.
"Saber competir". Això és el que ahir li va faltar al Girona. Machín ho va repetir en comptades ocasions. És, al seu entendre, un dels dos culpables perquè ahir els tres punts no es quedessin a Montilivi. L'altre factor, ell mateix. "Estic enfadat amb mi mateix. Quan no es guanya, la culpa és sempre meva. Jo sóc qui decideix qui juga i qui ha d'inculcar les coses a l'equip. Estic empre?nyat perquè el meu discurs de saber competir encara no ha calat al vestidor", van ser les seves paraules. Machín estava molest amb ell, d'això no hi havia dubte, però tot i que no va dir noms, va disparar amb bala cap als seus propis jugadors. "Saber competir no significa tenir més o menys qualitat, sinó dominar l'altre futbol. En això hem estat tous. S'ha de ser més contundent i no facilitar les coses a l'altre equip. Si no hem guanyat ha estat més demèrit nostre que no pas mèrit del rival. Si som un jugador menys i estem guanyant, hem de defensar amb ordre i no pas arriscar. M'agrada que els meus jugadors si?guin ambiciosos, però no ens equivoquem. Sumar costa sang, suor i llàgrimes. El que no podem fer és llençar per terra als últims minuts el que tant ens ha costat".
I aquí va entrar a valorar si la joventut de la plantilla hi pot tenir quelcom a veure o no. "Ens agrada dir que som un equip jove i que donem oportunitats a gent no tan coneguda, però això significa també córrer riscos. Som més inexperts a l'hora de competir. He de saber que, si tinc 18 anys i he de jugar de tu a tu amb gent de 30, m'he d'espavilar". Tot i admetre que la targeta vermella a Pere Pons havia estat "bastant clau", va lamentar que "tots plegats hauríem pogut fer més coses per evitar l'expulsió". Tampoc va acabar massa content amb el gol de Juanto Ortuño al tram final i va afegir que marxava "cabrejat" per tot el que havia passat. "De tot això n'hem d'aprendre. No assaboreixo massa bé el punt, perquè he vist a prop la victòria. Li hem facilitat l'empat al rival. Si això hagués estat boxa, hauríem guanyat als punts", va concloure.
Alegria incompleta
Amb sensacions contradictòries apareixia Oriol Alsina davant la premsa. Se'l veia content. Satisfet. Havia sumat un punt al camp del Girona en un derbi en què el seu equip havia anat per darrere el marcador en dues ocasions. Però el tècnic era conscient que, fins i tot, els blaugrana haurien pogut guanyar. "El més just hauria estat l'empat, tot i que hem tingut dues ocasions molt clares per fer el 2-3 al final. Potser no hauria estat el més just, això sí. Tot i això, marxo satisfet, hem aixecat el partit dues ocasions i puntuar aquí per a nosaltres és un èxit", va valorar.
Si la setmana anterior li reclamava molt més als seus jugadors, ahir admetia haver vist els "trets identitaris" del seu Llagostera: "Hem sigut agressius, hem lluitat fins al minut 95 i la imatge ha de ser aquesta". "Content" pel debut de Juanto Ortuño, també va elogiar el partit de Jorge García. "Ha aturat homes com Jairo i Jaime Mata, un dels millors davanters de la categoria". Va admetre haver viscut el derbi "amb la mateixa tensió d'ara fa uns mesos" perquè "per a mi tots els punts són importants, des del primer fins a l'últim".
Llegir mes / Leer mas...

Més gols que no pas futbol

Article de l'Esportiu / per J. Danés

El Girona es va avançar dos cops a Montilivi, però es va trobar en tot moment la resposta del Llagostera, que es va endur un punt del derbi

Els gironins van tenir el triomf a tocar, però després del 2-2 (85') i amb un jugador menys van veure perillar l'empat

Segurament el Llagostera va acabar el derbi més satisfet que no pas el Girona, tot i que als dos equips els sobrarien arguments per defensar que el punt que van acabar sumant va ser un premi menor. Sobretot als de Machín, que, a banda de topar dues vegades amb els pals, van disposar d'un 1-0 i sobretot d'un 2-1 quan el derbi entrava ja en la recta final (70'). Però als d'Alsina també els va quedar aquella sensació de no haver culminat una remuntada que van tenir molt a l'abast després que Juanto fes el 2-2 (85'), que va suposar una injecció extra d'energia contra un rival que jugava amb un home menys i que havia quedat mig grogui amb l'empat. El duel va tenir més gols que no pas futbol, tot i que el tram final va estar ple d'emoció i d'ocasions, i la moneda hauria pogut caure de qualsevol costat. Benja va tenir a les seves botes el 2-3 dues vegades en els dos primers xuts entre els tres pals dels visitants que no van acabar en gol (88' i 93'), però Jaime Mata també hauria pogut fer el 3-2 en l'última acció.
Granell ho encarrila
Va arrencar millor el Llagostera, que va saber aprofitar els nervis inicials del Girona per plantar-se bé damunt la gespa i dur la veu cantant. Amb un bon exercici de pressió, els visitants van jugar força estona en terreny gironí i van provocar més errades del compte en el conjunt blanc-i-vermell. Alcalá, la gran novetat en l'onze de Machín, va començar insegur, tot i que no va ser l'únic entre els locals. Els migcampistes, per exemple, van veure passar la pilota molt per sobre dels seus caps i van intervenir ben poc. A dalt, la defensa llagosterenca es va imposar a Mata i Jairo. En aquests compassos inicials, el Girona va concedir massa córners i faltes a un equip que acostuma a treure petroli de l'estratègia. A pilota aturada, però, Becerra i la defensa local van estar notables. Només Juanjo va guanyar una acció aèria a Alcalá, però va rematar massa alt (4').
Els dos equips van jugar lluny de les àrees. Als gironins els va costar Déu i ajuda connectar amb els dos puntes perquè únicament van utilitzar el joc llarg, la qual cosa no va ser cap novetat. El Llagostera, que ho sabia, va posar centímetres a darrere (Fran Cruz i Jorge) i va avançar Escassi per escombrar les pilotes en zona de tres quarts i frustrar d'aquesta manera les segones onades dels locals.
Becerra va tenir tan poca feina com Moragón en els compassos inicials perquè el Llagostera també va tenir problemes per generar joc. Tot i això, va fer la sensació que els d'Alsina es trobaven més còmodes al camp. L'avís més seriós dels visitants va ser un contraatac de tres contra un generat a partir d'una falta favorable al Girona. Per sort per als locals, Querol es va fer un embolic i Imaz va xutar massa fluix.
Tot va canviar a partir de l'1-0, materialitzat per Granell amb un xutàs des de casa seva. El gol va esperonar els locals, que es van poder tranquil·litzar. I va afectar els llagosterencs, que no van trobar una resposta immediata.
Dels pals de Mata a l'1-1
Amb menys profunditat pels carrils del que és habitual, Mata i Jairo es van haver de buscar molt la vida. El madrileny s'hauria pogut convertir en l'home del partit tal com va passar a Oviedo, però els pals li ho van impedir. En el tram final de la primera meitat, va enviar un míssil a la fusta quan Moragón ja estava batut (40') i en l'inici de la segona part un altre cop el pal va evitar el possible 2-0 (48'). Hauria estat, possiblement, la sentència. Però un minut després va arribar l'1-1 dels visitants en una acció molt afortunada, ja que el xut d'Imaz va rebotar en Kiko Olivas i va agafar Becerra a contrapeu. El Llagostera, gairebé sense saber com, va superar un moment crític.
2-1, 2-2 i final elèctric
Al Girona li va tornar a tocar pedalar, però va proposar poc en atac. Malgrat que va tornar a trobar el premi del gol, el 2-1 va ser més un acte de fe (primer de Jairo, després de Mata, sobretot d'Eloi i finalment del mateix Jairo, que la va endreçar) que no pas producte d'un futbol de laboratori.
Els escassos 20 minuts que quedaven per disputar-se havien de ser suficients per tancar el partit. Però el Girona no sap fer això, a Montilivi. Li va passar el curs passat contra el Lugo i aquest contra el Numància. I ja encadena cinc fracassos seguits a casa (s'hi ha d'afegir el del Saragossa la temporada passada i el d'enguany contra l'Osca). Quan Pere Pons va veure la segona groga per tallar un contraatac dels visitants, la por es va veure reflectida a la cara dels jugadors locals, que van fer un pas enrere. Machín, que amb l'1-1 va fer entrar Coris i amb el 2-1 Felipe, va posar en dansa Pol Llonch per intentar tallar la reacció del Llagostera, que havia posat gent ofensiva a la gespa: primer Benja, després Juanto i finalment Ríos Reina.
Ja es veia venir que el Girona patiria per conservar el resultat. Tot i haver rebut unes quantes lliçons, n'han après ben poques. Juanto va trobar una autopista per l'esquerra i va batre Becerra sense que ningú li sortís al pas. I amb el 2-2 i un home més, el Llagostera va mirar de furgar en la ferida local. Sort del porter local, molt inspirat davant Benja (88' i 93'). El Girona també va vorejar el 3-2, però Mata no va afinar en la vaselina després de l'assistència de Felipe.

LLAGOSTERA: Moragón; Masó, Fran Cruz, Jorge (Ríos Reina 79'), Samu; Pitu, Escassi; Querol (Juanto 75'), Giva, Imaz; i Juanjo (Benja 65').

GIRONA: Becerra; Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune; Javi Álamo, Eloi (Felipe 73'), Pere Pons, Granell, Clerc (Coris 65'); Jairo (Pol Llonch 82') i Mata.

El gol de Granell

Estrena a fora del Llagostera

L'expulsió de Pere Pons

NO HI HA MANERA

Entre el curs passat i aquest,
ja són cinc partits seguits sense triomf a Montilivi
Àlex Granell va desembussar
el partit amb un xutàs llunyà per l'escaire (24')
El Llagostera va arrencar millor, però el gol del Girona va ser un punt d'inflexió

L'1-1, AMB SORT

L'empat va ser un xut d'Imaz que va rebotar en Olivas i va descentrar Becerra (49')

VERMELLA CARA

El Girona va fer un pas enrere amb l'expulsió de Pere Pons (79') i ho va pagar car
GOLS: 1-0 (25') Granell. 1-1 (50') Imaz. 2-1 (71') Jairo. 2-2 (85') Juanto.
ÀRBITRE: Sagués Oscoz, del col·legi basc. T.G.: Al local Eloi (55'), i als visitants Masó (19'), Fran Cruz (19'), Moragón (55'), Jorge (66'), Imaz (92'). T.V.: Per doble amonestació
a Pere Pons, del Girona (55' i 79').
PÚBLIC: 4.832 espectadors a Montilivi.

MANA EL GIRONA

Jairo va tornar a avançar els locals en una de les poques accions col·lectives (70')

LA DADA

El gironí va desembussar el derbi amb un xutàs amb l'esquerra per l'escaire. Va ser el millor gol del derbi.

MATA I ELS PALS

El gironí va tallar una falta al mig del camp que li va costar la segona groga i va deixar el seu equip amb deu.

FINAL ELÈCTRIC

El Llagostera va marcar els primers gols del curs i va sumar també el seu primer punt com a visitant després d'haver perdut per la mínima a Lugo (1-0) i a Albacete (1-0). Els llagosterencs també han abandonat la cua de la taula.

ENCARRILAT

El davanter va enviar dos xuts
a la fusta que haurien pogut ser el 2-0 (40' i 48')

LA PRIMERA PART

Juanto va trobar una autopista en el 2-2 (85') i Benja hauria pogut fer el 2-3 (88' i 93')
Darrera actualització ( Dilluns, 28 de setembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

El protagonista "Pedro Alcalá"

Article de l'Esportiu /per E. Ciurana

Alcalá no somriu

Alcalá (dreta), en una disputa aèria amb el seu substitut en el Llagostera, Fran Cruz Foto: LL.S.

Pedro Alcalá va jugar ahir el primer partit contra el seu exequip, el Llagostera, amb la samarreta del Girona; un duel ple d'emocions que no va deixar indiferent el central murcià. Alcalá, que a més va estrenar titularitat en la lliga –només en la copa havia jugat des de l'inici–, va saludar efusivament els seus excompanys en els instants previs al partit, unes mostres d'afecte que van desaparèixer tan bon punt l'àrbitre va xiular l'inici del matx. Alcalá va començar el partit ben col·locat, refusant amb èxit les primeres pilotes aèries que li van arribar, i va lluitar per alt en més d'una ocasió amb el sempre incòmode Juanjo Expósito. Amb el pas dels minuts, però, el corpulent defensa es va veure compromès en més d'una jugada. Primer el Llagostera va reclamar unes mans seves dins de l'àrea que el col·legiat va decidir no xiular, i poc després el central va perdre una pilota al mig del camp que va desembocar en un perillós contraatac llagosterenc que no va acabar amb gol per ben poc. Pel que fa a la primera diana de Granell, Alcalá la va celebrar amb normalitat, sense cap excés.
Després de la represa Alcalá va continuar amb alts i baixos. En atac va tenir una ocasió en la sortida d'un córner, però la seva rematada de cap se'n va anar alta per poc, mentre que en defensa va presenciar de ben a prop els dos gols de l'equip visitant. En el primer, ben poca cosa va poder fer –el xut d'Imaz va rebotar en Kiko Olivas abans d'entrar– i, en el segon, va ser un espectador més de la cavalcada de Juanto fins a dins de l'àrea que va deixar en evidència la defensa gironina, massa poc contundent. En els últims minuts, ja amb el 2-2 i amb el Girona jugant amb un home menys, Alcalá va pujar a l'atac com un davanter més tot buscant el gol de la victòria, un gol que no va arribar.
Al final del partit Alcalá va aprofitar per saludar els seus antics companys –amb alguns encara manté una estreta relació– i es va fotografiar amb diferents aficionats. Abans el central havia valorat les seves sensacions: “M'he trobat bé, la llàstima és que només hem sumat un punt. He viscut el partit amb normalitat, però marxo amb mala impressió per com ha anat tot.”
Encara no coneix la victòria
Alcalá va arribar a Montilivi amb el campionat ja començat –s'havien disputat dues jornades– i des de llavors ha jugat dos partits de lliga i un de copa amb el conjunt dirigit per Pablo Machín. Curiosament en cap d'aquests tres duels el Girona ha aconseguit la victòria, ja que va caure al camp del Nàstic (1-0), va empatar a dos gols en el mateix escenari en la copa –els gironins van ser eliminats en els penals– i també va sumar un sol punt ahir contra el Llagostera.
1a
titularitat d'Alcalá amb el Girona en la lliga.
90
minuts jugats.
1
ocasió de gol.
0
partits
ha guanyat
el Girona amb Alcalá al camp.
 
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“S'ha de saber competir”

Article de l'Esportiu / per X. Massachs

Pablo Machín Entrenador del Girona

Pablo Machín va parlar diverses vegades de la inexperiència (“bisoñez”, va repetir quatre o cinc cops) a la sala de premsa. Va ser la seva manera de definir què havia passat al seu equip, incapaç una altra vegada de tancar el partit. “Hem tingut gairebé sempre el partit a favor, i quan faltaven 10 minuts el teníem molt ben encarrilat, però són coses del futbol, de saber competir. Saber competir no significa tenir més o menys qualitat. Hem estat força inexperts en aquest sentit”, va explicar l'entrenador del Girona. “Necessitem ser més contundents i no facilitar als rivals que generin ocasions de manera massa còmoda. Això és el futbol.”
A Machín, no li va agradar ni la manera com no van saber defensar l'avantatge ni el fet que el Llagostera hagués tingut el 2-3 a tocar. “Crec que avui ha estat més demèrit nostre que mèrit del rival, i no vull polemitzar ni de bon tros. Però quan guanyem amb un jugador menys, hem d'apostar per defensar tranquil·lament amb ordre més que tornar-nos bojos i intentar fer no sé què.” I va seguir: “Arriscar s'ha de fer quan es necessita guanyar. Per una part, m'agrada que l'equip tingui ambició. Però no ens equivoquem: guanyar un punt costa sang, suor i llàgrimes. I estic més enfadat perquè gairebé perdem el punt.” El tècnic no va voler individualitzar. “Estic enfadat sobretot amb mi, perquè la culpa és meva. Estic emprenyat per no haver inculcat saber competir, aquest altre futbol. I vull que l'equip i tothom sàpiga que ens costarà guanyar cada punt.”
Quan li van preguntar si l'expulsió de Pere Pons havia estat clau, Machín va dir: “No sé si era expulsió, però tampoc vull buscar excuses. També podria dir que hem fet dos pals i l'última ocasió, i que ha estat una llàstima, però sóc molt exigent i s'ha de fer autocrítica. La sort s'ha de buscar.” El tècnic va parlar de Jairo –“ha anat de menys a més, i encara n'esperem més”– i de l'aposta per Alcalá: “A darrere hi haurà targetes, també s'estava entrenant bé, són molts partits i els minuts pesen. Per una sèrie de factors, m'he decidit per ell.”

EL LLAGOSTERA

“Proposi més o menys, hem de ser intel·ligents i no facilitar-los
la seva idea”

AMB EL 2-3 A TOCAR

“L'ambició és bona, però sumar un punt costa sang.
No ens podem tornar bojos”

MANCANÇA

“Necessitem ser més contundents. Hem estat força inexperts i els ho hem posat fàcil”
 
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Una versió en miniatura

Article de l'Esportiu / per X. Massachs

Els jugadors van protagonitzar una breu discussió Foto: LLUÍS SERRAT.
1
Ni gaire tensió, ni cridòria ni expectació a la graderia; sort dels gols i de l'emoció del final
Només les targetes i la pèrdua de temps van fer cridar l'afició, que ho va viure tot amb fredor
Deu ser que l'excepció va ser l'anterior. El Girona-Llagostera del 24 de maig, en un context extraordinari perquè els locals tenien cada cop més a prop l'ascens a primera, va estar carregat de tensió, de discussions, de picabaralles i de neguit. Ingredients d'un derbi de debò. No es pot dir que ahir no hi hagués ni una sola picabaralla, perquè se'n va produir una a la segona part, en una enganxada que va involucrar diversos jugadors. Tampoc és cert que no hi hagués emoció, sobretot en un final a cara o creu. Tot plegat, però, es va viure en dosis minúscules, enmig de la fredor. No com un Girona-Albacete, però gairebé. Una versió en miniatura de l'anterior duel a Montilivi. Per començar, amb l'afluència, que tot i ser la més alta de la temporada va superar de ben poc la mitja entrada.
L'afició del Girona, més aviat freda per naturalesa, necessita impulsos per activar-se. Quan hi ha públic visitant –és fàcil que el que ha fet quilòmetres per anar a veure el seu equip es posi a cridar per animar-lo–, hi sol haver resposta. Ahir, a la zona reservada a l'afició visitant hi havia una trentena de persones, a tot estirar. Sense haver de contrarestar el suport dels visitants, els seguidors locals gairebé no es van posar a cridar allò de “Girona! Girona!” a iniciativa pròpia. Ho va intentar en Sisplau, que es va fer sentir i veure quan va entrar al camp, cap al minut 10. Fins i tot van ser tímids els crits i aplaudiments a favor de la independència al minut 17:14. I això que era el millor dia per deixar-se anar.
Tampoc la presència a la banqueta visitant d'Oriol Alsina no va generar cridòria. Si hi havia comentaris, els devien fer al veí de seient. Només es van sentir xiulets arran d'algunes decisions de l'àrbitre –sobretot quan va expulsar Pere Pons i quan va estar més quiet a l'hora de castigar homes com ara Escassi– i per la sensació que, després de l'1-1, els llagosterencs començaven a perdre temps. Res a veure amb tot el que s'acabaria vivint al final.
Amb tanta fredor, hi va haver sort dels gols. Per motius contradictoris, el 2-1 de Jairo i l'expulsió de Pere Pons van generar els majors decibels (per ser generós) de la graderia. Era tot just el preludi d'una recta final com a mínim emocionant. Amb un primer protagonista inesperat, Juanto, l'altre Ortuño. I un altre davanter amb connexions passades encara més directes a Montilivi, Benja, va estar a punt de concretar una remuntada que hauria donat molts diners als que haguessin apostat pel triomf visitant a les apostes que tant s'estan estenent. Al final, i després que Mata també en tingués una de clara, ni uns ni altres van celebrar el triomf, però hauria pogut ser pitjor per a tots dos. Els dos entrenadors, que van seguir tot el partit a peu dret, es van donar la mà sense més efusió que l'habitual, i després Alsina se'n va anar cap al mig del camp a demanar als seus jugadors que agraïssin el suport dels seus aficionats. El primer punt a fora, i el primer punt en un derbi, bé que s'ho mereixien.
Darrera actualització ( Dilluns, 28 de setembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Juanto i Jorge debuten

Article de l'Esportiu / per E. Ciurana

Llagostera. El davanter va marcar el 2-2 definitiu i el central va ocupar un lloc a l'eix, després que Escassi fos recol·locat al mig del camp. Giva va estrenar titularitat en la lliga

Juanto, celebrant el seu gol d'ahir Foto: LLUÍS SERRAT.
1
El Llagostera va presentar ahir una petita revolució en l'equip titular, amb tres novetats respecte a l'últim partit. A la defensa Jorge García va ocupar un lloc a l'eix i va jugar els primers minuts en la lliga, mentre que Escassi va ser recol·locat al doble pivot per primera vegada, formant parella amb Pitu –Tito es va quedar a la banqueta i Emilio, lesionat, fora de la convocatòria.
A més de Jorge i Pitu l'altra novetat en l'onze llagosterenc va ser Giva, que va estrenar titularitat en la lliga –fins ahir només havia jugat 34 minuts en dos partits, amb un gol marcat–, deixant a la graderia Mosquito, titular el cap de setmana passat. Giva va assistir Imaz en el primer gol llagosterenc.
Juanto, el debut somiat
En la segona meitat va destacar el debut en la lliga de Juanto Ortuño. El davanter va entrar en el minut 75 i només en va necessitar deu per marcar el definitiu 2-2, que donava un punt importantíssim al seu equip. En la roda de premsa posterior Oriol Alsina va destacar el treball de Juanto.
 
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“La imatge ha estat molt bona”

Article de l'Esportiu / per X. M.

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

“Me'n vaig satisfet perquè hem remuntat un resultat advers dues vegades i perquè puntuar al camp del Girona és un èxit per a un club com el nostre”, va explicar Oriol Alsina, content amb el punt malgrat que Benja va estar a punt de marcar el 2-3. “Potser a la nit pensaré «hosti, si haguéssim marcat», però potser no hauria estat el més just.” En qualsevol cas, allò que més va enorgullir l'entrenador del Llagostera va ser l'aposta, el desenvolupament i el partit que van fer els seus homes: “Hem fet una variació tàctica i hem estat molt bé. La imatge ha estat molt bona.” Alsina va detallar els retocs: “Hem intentat que Juanjo fixés més al davant i buscar l'intercanvi constat de jugadors molt ràpids, Giva i Querol, amb Imaz apareixent a tot arreu. El mitjapunta havia de fixar la sortida de Pere Pons, i crec que hem interpretat molt bé el partit contra un molt bon rival amb un sistema peculiar. Els canvis també ens han donat un plus quan han sortit.”
Amb el primer punt a fora, i sobretot per com va estar el seu equip, Alsina espera que l'equip faci un pas endavant: “La imatge del Llagostera ha de ser aquesta. Amb continuïtat, competint molt bé i guanyant els duels individuals per després afrontar els col·lectius.” De fet, els llagosterencs van proposar probablement més que el rival en joc ahir: “Ens han sortit les coses i hem fet dos gols. També algun error, perquè no podem deixar que Granell xuti, però hem proposat joc, amb més possessió, verticalitat, qualitat, risc i presa de decisions que en l'anterior partit. Hem millorat moltíssim.”
Alsina va parlar de la recta final boja, amb les dues ocasions de Benja i la de Mata a l'altre costat. “Tots ens vèiem amb cor de guanyar, el partit estava trencat i hem arriscat.” Sense la transcendència del duel de fa quatre mesos, el maresmenc hi va veure la mateixa tensió: “Cada punt és molt important per a un club com el nostre. D'aquests sovint no ens en recordem, però valen tant com els del final.”

TENSIÓ

“Per mi, hi havia la mateixa que
en l'últim derbi; cada punt és
molt important”

SATISFACCIÓ

“Hem aixecat dos cops un resultat advers. Puntuar aquí és un èxit per a nosaltres”

ORGULL

“Hem interpretat molt bé el partit
i hem generat ocasions; hem estat molt bé”
 
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...