dijous, 31 de març del 2016

"Álex Cruz, satisfet pel debut i a punt per ocupar el lloc de De los Reyes ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Álex Cruz, satisfet pel debut i a punt per ocupar el lloc de De los Reyes

El lateral esquerre fitxat del Toledo ha superat la lesió i dissabte podria ser titular aprofitant la sanció de Samu

31.03.2016 | 00:00
Natalio va celebrar un dels seus tres gols amb Álex Cruz.
Natalio va celebrar un dels seus tres gols amb Álex Cruz.
La contundent victòria del Llagostera en l'última jornada davant l'Alcorcón (4-0) va aportar un grapat de bones notícies. La primera i més important va ser tornar a comprovar com als jugadors d'Alsina no els tremolen les cames i poden amb la pressió de tirar endavant uns partits decretats de vida o mort en la lluita contrarellotge de salvar la categoria. D'altres bones noves que va deixar la golejada més àmplia de la temporada va ser el despertar golejador d'homes com Natalio i Fofo, la reaparició de Ríos i la del debut d'Álex Cruz fitxat al gener del Toledo però inèdit per culpa d'una lesió. Una inoportuna lesió només aterrar al club blaugrana l'havia deixat fora de combat fins la passada jornada. Amb el debut d'Álex Cruz el Llagostera ha vist com tots els fitxatges del mercat d'hivern ja s'han estrenat amb la samarreta blaugrana. Dels 6 nouvinguts arribats a l'equador de la Lliga, el més utilitzat per Alsina, ha estat Tébar amb 907 minuts seguit de Natalio (715), Fofo (190), Edu Oriol (146), José Carlos (108) i Álex Cruz (14).
Finalment, el del Puerto de Santamaría va veure el final del túnel. Per a Álex Cruz, reaparèixer i fer-ho amb una victòria crucial per al seu equip va ser l'estrena somiada. «No puc demanar més en el dia del meu debut perquè la victòria era vital». El defensa gadità espera que el Llagostera segueixi amb aquesta dinàmica de «superar finals».
De los Reyes, sancionat
Dissabte, l'ex-Nàstic té l'esperança de poder ser titular a El Toralín en el lloc de Samu de los Reyes. El lateral cedit pel Còrdova va ser sancionat ahir amb un partit per acumulació de targetes. En aquest sentit, Álex Cruz, l'altre lateral esquerre de la plantilla, envia un missatge de predisposició al tècnic. «El míster és qui ha de decidir. Entrenaré al màxim i cada cop estic en més bona forma». L'andalús afegeix que «agraeixo al míster els minuts i si he de jugar estaré encantat de la vida».
Llegir mes / Leer mas...

"Un escenari talismà per a @oriol_alsina ". Article de @marc_brugues a @diaridegirona

Un escenari talismà per a Alsina

El tècnic llagosterenc guarda grans records de les dues visites a El Toralín, on el curs passat va guanyar 0-1 amb un gol de Perea i, fa dues temporades, quan era director esportiu del Girona, va salvar un «match ball» per evitar el descens

31.03.2016 | 00:00
Un escenari talismà per a Alsina
Un escenari talismà per a Alsina

Acostumats, malauradament aquesta temporada, a tornar, viatge sí, viatge també, a casa, amb la cua entre cames, el Llagostera s'ha proposat trencar dissabte la malastrugança que el persegueix a domicili des que va començar la Lliga. La fluixa trajectòria a la Lliga ha fet que des de fa unes quantes jornades, l'equip encari tots els partits com si de finals es tractessin, sense marge d'error possible i conscient que qualsevol ensopegada pot ser letal de necessitat. La fiabilitat que ha trobat el Llagostera a casa, on ha derrotat consecutivament Mallorca (3-0) i Alcorcón (4-0), ha d'anar acompanyada indiscutiblement per algun bon resultat a domicili on l'equip fins ara tan sols ha estat capaç de sumar 2 punts de 48 possibles. Aquest és el gran objectiu que s'han marcat els llagosterencs, conscients que si no sumen algun punt més a fora de casa la salvació serà una quimera per molt que a Palamós estiguin intractables. La primera parada és demà passat a Ponferrada davant un rival directe que s'està mostrant molt insegur darrerament i al qual el Llagostera podria implicar-lo de ple encara més en la lluita per la permanència.
En aquest sentit, El Toralín és talismà per a Oriol Alsina. El tècnic del Llagostera guarda molts bons records de les seves visites a l'estadi d'on sempre n'ha tornat amb tres punts sota el braç i un somriure d'orella a orella. La temporada passada, un gol estratosfèric d'Alberto Perea al temps de descompte (0-1) va suposar un triomf que permetia somiar fermament el Llagostera amb la possibilitat de disputar els play-off d'ascens a Primera. La temporada anterior (13-14), Oriol Alsina va visitar El Toralín com a director esportiu del Girona -càrrec que compaginava amb el de tècnic del Llagostera- i també en va sortir d'allò més refet. En un partit no apte per a cardíacs, el Girona s'hi jugava seguir amb opcions de salvació a la darrera jornada i qualsevol cosa que no fos una victòria condemnava els de Pablo Machín al descens a Segona B. Alfredo Ortuño va avançar els gironins, però Yuri empataria ja a la segona part, la qual cosa feia que combinada amb la resta de marcadors, el Girona fos equip de Segona B. Tot i això, Ortuño apareixeria de nou per rematar de cap una centrada mil·limètrica de Juncà i fer l'1-2 que deixava tot a favor per salvar-se en l'última jornada contra un Deportivo de la Corunya ja ascendit a Montilivi.
Un rival amb molts dubtes
Sigui com sigui, queda clar que una victòria del Llagostera a Ponferrada carregaria d'esperances i de vida el conjunt gironí per encarar amb tota la il·lusió del món les últimes deu jornades. Estrenar el caseller de victòries a El Toralín suposaria de passada, acostar-se a quatre punts al conjunt d'El Bierzo que fa setmanes que navega per la part baixa de la taula intenta evitar caure en posicions de descens. Els mals resultats van provocar la destitució del tècnic José Manuel Díaz i la contractació del veterà Fabri González. Si bé és cert que amb Fabri, l'equip suma 7 dels 15 punts en joc, la dinàmica de l'equip no és positiva ja que ha sumat tan sols 10 dels últims 45 punts possibles. Tot i això, l'arribada de Fabri ha donat més fortalesa a l'equip a El Toralín, on ha derrotat el Numància i l'Osca en els dos últims compromisos. El tècnic gallec no podrà comptar per sanció amb el lateral esquerre José Manuel Casado ni amb el davanter centre Jesús Berrocal, tots dos titulars. Berrocal va ser castigat ahir amb quatre partits per la seva expulsió a Oviedo.
Llegir mes / Leer mas...

"Emilio Sánchez podria ser una altra novetat". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Emilio Sánchez podria ser una altra novetat

Al mig del camp podria haver-hi algun canvi en el matx que el Llagostera jugarà contra la Ponferradina. Les prestacions de Pitu a fora no estan convencent el cos tècnic llagosterenc, que podria tornar a confiar en el trivot i garantir així solidesa i consistència defensives, fet que a domicili no s'acaba d'aconseguir. Oriol Alsina valorarà els pros i contres del sistema, que això sí, impedeix a l'equip atacar amb més fluïdesa. Amb trivot o sense, Emilio Sánchez podria ser un dels beneficiat que entraria a l'onze titular del transcendental matx a Ponferrada. De fet, el manxec ja va entrar al camp en el partit contra l'Alcorcón per Pitu, tot just en el minut 61. Ja amb l'enfrontament decidit, Emilio va fer l'assistència del quart gol a Fofo.
Llegir mes / Leer mas...

"A fora, canvis a la vista". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

A fora, canvis a la vista

El lateral va jugar els primers catorze minuts amb el Llagostera contra l'Alcorcón i, a Ponferrada, podria ser el substitut del sancionat Samu

Alsina, que ja va avisar, podria confeccionar a fora un onze força diferent del que a casa està meravellant i tenint bons resultats

Cruz, al centre, pressiona a Chus Herrero durant un entrenament Foto: J.SABATER.
1
“Amb els mateixos jugadors que vam guanyar bé el Mallorca [3-0], a fora no ha estat ni de bon tros el mateix. Hem de treure'n conclusions i saber que a fora potser hem de fer un equip molt diferent que a casa.” Aquesta era una de les conclusions que feia, en calent, Oriol Alsina, entrenador del Llagostera, després de la derrota estrepitosa del seu equip en el darrer desplaçament, al Nuevo Zorrilla, contra el Valladolid (3-0). Després de la golejada del conjunt llagosterenc contra l'Alcorcón, al Palamós-Costa Brava (4-0), el tècnic d'Arenys de Mar tindrà el dilema de sacsejar, segurament al mínim, l'onze que va derrotar els madrilenys, per trobar la tecla adequada d'una vegada per totes a domicili, on l'equip baixa les prestacions i ha sumat dos punts dels 48 possibles.
Álex Cruz, debutar i rendir
Una de les principals novetats que probablement hi haurà en l'onze inicial al Toralín serà l'entrada d'Álex Cruz en el lloc del sancionat Samu de los Reyes, que en el matx contra l'Alcorcón va forçar la cinquena targeta groga del curs, un fet que va deixar clar que, a Oriol Alsina, el rendiment del jugador cedit pel Còrdova, com a visitant, no li acaba de fer el pes. Tot i ser un duel transcendental per a les aspiracions dels gironins, Alsina va preferir que el lateral esquerre fix des de l'inici de la competició –ha acumulat 2.255 minuts en els 27 partits que ha disputat, els darrers catorze com a titular– es quedi a casa per estar disponible per al partit, igual d'important això sí, a casa contra l'Athletic B, de la jornada següent. El seu relleu natural arribat en el mercat d'hivern, Álex Cruz, va lesionar-se en el segon entrenament que feia amb els seus nous companys. El maleït contratemps ha impedit al gadità tenir protagonisme i afegir competència a la banda esquerra, i és que el futbolista arribat procedent del Toledo tot just va disputar els primers 14 minuts amb el Llagostera en l'última jornada. Ja amb el debut, ara Álex Cruz haurà d'oferir el rendiment òptim i desitjat en la final contra la Ponferradina, una bona prova de foc per a ell: “Jugar o no el següent partit es decisió del mister. Jo em seguiré entrenant al màxim, només així m'aniré trobant millor. He patit una lesió llarga i dura, per això he de seguir treballant de valent”, deia el lateral, que hi afegia: “Estic content del debut ja que des que vaig arribar que no havia tingut sort. Era un moment que desitjava. Estaré disponible per a l'entrenador si ell creu que haig de jugar el proper partit”, comentava la que segurament serà una de les novetats.
Ríos, per naturalesa
A més de l'entrada de Fofo per Querol a la banda dreta, el darrer onze d'Alsina va tenir Ríos Reina com l'altra gran novetat per la banda esquerra –Natalio va deixar la posició per ocupar la punta de referència en el lloc de Chumbi–. L'andalús va demostrar que ha deixat enrere els problemes físics que l'han obligat a perdre's les últimes set jornades i en la primera meitat va fer anar de bòlit el seu marcador. De fet, Ríos va donar l'assistència a Natalio, després d'una bona triangulació entre Samu i Pitu, que va habilitar al sevillà: “Estic content de tornar a l'equip i haver superat, d'una vegada per totes, la lesió que m'ha impedit ajudar en els darrers set enfrontaments”, explicava l'extrem esquerre del Llagostera, que gràcies a la seva entrada va permetre al cos tècnic del conjunt blaugrana a prescindir de Natalio en la banda, lloc on el rendiment del valencià s'ha vist afectat negativament, per situar-lo en una posició més centrada. El canvi va funcionar a la perfecció, i és que Natalio va estrenar-se com a golejador llagosterenc amb un hat-trick en només dotze minuts –entre el 26 i el 38–. L'atacant, juntament amb Juanjo Expósito, sembla que té la posició assegurada, en un onze que també ha trobat l'estabilitat en l'eix defensiu amb la parella sòlida formada per Alberto Escassi i Chus Herrero.

EL PROTAGONISTA

Em seguiré entrenant al màxim, només així m'aniré trobant millor. He patit una lesió llarga i dura, per això he de seguir treballant
Estic content de tornar a l'equip i haver superat la lesió que m'ha impedit ajudar darrerament
José Antonio Ríos Reina
extrem esq. del llagostera
Estaré disponible per a l'entrenador si creu que haig de jugar el proper matx a Ponferrada
Álex Cruz
lateral esq. del llagostera
Llegir mes / Leer mas...

"Fofo, una nova alternativa en atac". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Fofo, una nova alternativa en atac

Fofo rep la pressió de Toribio i Fauso, en una acció del partit contra l'Alcorcón Foto: G.S. / ICONNA.
1
L'últim enfrontament de lliga que va disputar el Llagostera, contra l'Alcorcón (4-0), va deixar moltes bones notícies. Una de les més cridaneres, a part del gran resultat, va ser l'actuació d'Alfredo Herníquez Fofo, que va aprofitar de meravella la primera titularitat des que va arribar al club llagosterenc, en el mercat d'hivern passat. L'exjugador del Mallorca va partir des de la banda dreta –Querol i José Carlos no van ser convocats per problemes físics i Edu Oriol va estar malalt els dies previs al matx– i va compenetrar-se molt bé amb els altres companys d'atac. De les seves botes va sortir la centrada en l'intent de xilena de Juanjo Expósito i, en el tram final, tot i estar fatigat, va aprofitar una passada d'Emilio per superar Dani Jiménez i estrenar-se com a golejador blaugrana. El jugador balear va tendir a rebre la pilota i participar en la creació de l'atac gironí, apropant-se al rol de Juanjo en la mitja punta: “Tot el que sigui tenir la pilota em fa sentir bé i em trobo a gust. Al final del partit vaig estar una mica esgotat, però és normal per la falta de minuts i regularitat. Estic content personalment”, explicava Fofo, que va reivindicar una posició en la línia ofensiva llagosterenca i va demostrar ser una nova alternativa en atac, que podria tenir continuïtat en els pròxims partits de lliga: “Haig de respondre al terreny de joc, per això em van fitxar”, hi afegia l'atacant del Llagostera, que en clau d'equip analitzava: “Si no encadenem dues victòries seguides, no tindrem opcions de mantenir-nos en la lluita, ja que la temporada es va acabant. Estem en el bon camí i la golejada a l'Alcorcón ha de ser un punt d'inflexió que reforci l'equip.”
Després d'un període d'interrogants i d'irregularitat, sembla que Fofo s'ha fet un lloc en els plans d'Alsina, que ara haurà de decidir si li dóna continuïtat a Ponferrada.

EL PROTAGONISTA

Tot el que sigui tenir la pilota fa que em senti a gust. Al final vaig estar una mica esgotat, però és normal per la falta de minuts i regularitat
Estem en el bon camí i la golejada a l'Alcorcón ha de ser un punt d'inflexió que reforci l'equip
Alfredo ‘Fofo' Herníquez
davanter del llagostera
Llegir mes / Leer mas...