dimecres, 7 d’octubre del 2015

Partits cap de setmana


Llegir mes / Leer mas...

S’inunda el camp del Rubí a un dia del partit contra el Llagostera

Article de Radio Rubi

Així ha quedat el camp del Rubí després del trencament de la canonada / Foto: UERubí Així ha quedat el camp del Rubí després del trencament de la canonada / Foto: UERubí
El municipal de Can Rosés ha quedat en les condicions que poden veure en la fotografia que il·lustra aquesta informació. La màquina que estava realitzant el pilotatge per col·locar els fonaments de la coberta ha tocat la canonada d’aigua i ha deixat impracticable el camp. Un problema que, a més, s’ha agreujat amb les condicions en les que ha quedat tota la zona de graderia.
Aquesta important incidència arriba 24 hores abans del partit de Copa Catalunya que ha de disputar el Rubí davant del Llagostera de Segona A. Després d'analitzar la situació, la directiva ha decidit que sí es jugui el partit tal i com s'ahvia previst. Des de l’Ajuntament se’ls hi havia ofert qualsevol altre camp de la ciutat, però els responsables del club vhan preferit quedar-se a casa.
Al voltant del migdia la canonada principal que abasteix els vestidors del camp del Rubí ha rebentat. La màquina que fa el pilotatge ha provocat una fuita de grans dimensions en tractar-se d’una via principal d’abastiment amb 200 milímetres de diàmetre. Ràpidament ha omplert la zona de graderies i el terreny de joc. Un cop tancat el punt d’arribada d’aigua la situació s’ha estabilitzat, però les condicions de tota la zona han quedat malmeses. SOREA treballa ja per la rehabilitació de la canonada, però el temps estimat per la reparació es desconeix. Per cert que la incidència només afecta al camp de futbol del Rubí.
Ara caldrà mesurar com ha afectat al terreny de joc tanta aigua rebuda i durant un temps llarg. Un problema important aquest que podria afectar al desenvolupament habitual d’entrenaments dels equips de la base del Rubí.
L’altre problema també té pinta de ser de grans dimensions. Les graderies de ciment han quedat molt perjudicades. Els treballs per millorar tota la zona han acabat deixant les graderies en condicions impracticables. És d’hora per saber què s’haurà de fer. No obstant això, i en vistes de com ha quedat tot, es pot pensar en la necessitat d’una gran obra per poder recompondre la zona dels seguidors al camp del Rubí. Actuació aquesta que suposaria un allargament important en les actuacions que s'estan realitzant a Can Rosés.
Llegir mes / Leer mas...

La UE Rubí es juga els quarts de la Copa Catalunya contra el Llagostera

Article de Rubitv

Demà la UE Rubí es juga els quarts de la Copa Catalunya contra el Llagostera

El Rubí és l'únic equip de tercera que queda en competició

Demà Can Rosés serà el terreny de joc que viurà els quarts de final de la Copa Catalunya amateur. El partit enfrontarà la UE Rubí contra la UE Llagostera, un equip de Segona Divisió.
De fet, el Rubí és l'únic equip de tercera que queda en competició, la resta són de Segona A o Segona B.  L'equip va aconseguir ficar-se en quarts després d'eliminar en rondes prèvies al Terrassa i al Sant Andreu. El rubinencs estan davant de la possibilitat de jugar en semifinals, una fica que no té lloc des de la temporada 93-94 quan el club militava a Segona B.
RUBITV.CAT / Foto: Arxiu
Llegir mes / Leer mas...

Dos filials amb llums i també ombres

Article del Diari de Girona

Mentre que el Girona B ha encetat amb mal peu la temporada, el Llagostera B va embalat camí del desitjat ascens de categoria

07.10.2015 | 07:20
Una imatge del Girona B-Avià d´aquesta temporada.
Una imatge del Girona B-Avià d´aquesta temporada.
Lluny queda ja l'època en què Palamós i Figueres eren els dos grans noms propis del futbol gironí. Els màxims exponents. Militaven a la Segona Divisió i Vilatenim i el Nou Estadi s'havien acostumat, cada quinzena, a veure desfilar clubs i jugadors de cert renom. Eren d'altres temps. Dues dècades després, no només el futbol ha evolucionat, sinó que també la demarcació ha viscut canvis substancials. Palamós i Figueres comparteixen experiències a la Tercera Divisió i les dues places que en el seu dia van deixar vacants les han ocupat, merescudament, el Girona i el Llagostera. Instal·lats al futbol professional, tots dos equips són els encarregats d'omplir pàgines de diari, de generar debat a les xarxes socials i de sortir per televisió. Qui més o qui menys, a terres gironines, sap a qui té a les seves ordres Pablo ?Machín o contra qui juga el conjunt que dirigeix Oriol Alsina. Amb els grans a l'encara anomenada Lliga Adelante, es fa més que necessari comptar amb un filial de garanties. Tenir-lo com més amunt millor o, si més no, tenir a l'abast a joves prometedors capaços de donar un cop de mà al primer equip en qualsevol moment. Aquest estiu, tant a Girona com a Llagostera, s'ha optat per aquest camí. Com sempre, però potser amb un xic més d'èmfasi. Clar sempre ha estat el discurs llagosterenc: reforçar-se i anar a buscar l'ascens a Primera Catalana. Més cauts des de Montilivi, però si fa no fa amb un desig similar: apuntalar la plantilla amb joventut i talent, incorporar un tècnic com Nacho Castro i provar d'ocupar la part alta de la lliga, somiant amb el salt a Tercera. Després de cinc jornades, encara hi ha molt marge de millora i temps per davant, però ja es poden treure algunes conclusions. Una és molt clara: tots dos filials han arrencat de manera antagònica i els llums que es veuen des de Llagostera ?con?trasten, i molt, amb les ombres que de moment s'han instal·lat a Girona.
Amb una quinzena de cares noves i disposats a fer un salt de qualitat per millorar els resultats dels últims anys -i per què no, intentar trucar a la porta de la Tercera Divisió-, a Montilivi s'ha apostat per crear un filial ple de talent. No només un aparador perquè Pablo Machín tingui on escollir, sinó també un grup prou potent com per plantar cara en la sempre exigent Primera Catalana. Al capdavant, un Nacho Castro que a l'estiu posava punt i final a la seva aventura a Peralada. Sempre s'ha venut, de portes enfora, que la formació i promoció de futbolistes és el més important. Aquesta premissa hi és, però des del club i també al vestidor, es treballa des del primer dia perquè arribin els millors resultats possibles. De moment, no ha estat així. El Girona B és quinzè, només ha guanyat un partit, ha perdut els tres duels que ha jugat a casa i no se n'acaba de sortir. Nacho Castro admet que la trajectòria no és per llançar coets i ho justifica: "Ens està faltant competir i tenir més intensitat. Som un equip molt jove", explica. A banda, recorda que jugadors com Nacho Ruiz i Mario Roque, cridats a "marcar les diferències", estan fora de combat per lesió i que també ha perdut alguna peça per sanció. Tot plegat, un cúmul de desgràcies. "Estem amb una desena de nanos que vénen de competir a Nacional Juvenil. S'aniran fent, és evident, però la categoria és complicada. No ens enganyem, aquesta no és la fornada que venia de jugar a Divisió d'Honor. Però l'equip creixerà, n'estic convençut".
Castro no té a les seves ordres cap jugador més gran de 23 anys i subratlla que en cap moment se li ha ?exigit lluitar per l'ascens. "Aquest no és l'objectiu. Sempre s'ha de ser ambiciós i intentar arribar el més amunt possible, però tenim entre mans un projecte a mitjà termini. El futbol base s'està treballant prou bé i el més important és la formació. Encara que a tots ens agradi guanyar", manifesta. Considera que als seus els falta la "maduresa" i la "tranquil·litat" que la Primera Catalana requereix, si bé no amaga que té a la seves ordres un "vestidor molt sa" que, de moment, ha encaixat amb prou positivisme el fet d'haver sumat només 4 punts de 15.
Sense aturador
Si ara mateix el Girona B és la creu, el Llagostera B s'ha guanyat a pols ser considerat la cara. Viu una trajectòria completament oposada i, si bé milita una categoria per sota (Segona Catalana), el cert és que els seus números són espectaculars. Immaculats. Amb Pep Triadú a la banqueta (amb passat ben recent al filial blanc-i-vermell) i un munt de fitxatges de pes per marcar les diferències (entre ells el del veterà Óscar Almendros, procedent del Granollers), els blaugrana han començat la temporada de la millor manera possible. El gran repte és pujar de categoria i sembla que s'ha volgut anar per feina des del primer moment. Cinc victòries en les cinc primeres jornades (un incontestable 15 de 15): ple de triomfs, el millor atac (13 gols a favor) i una excel·lent defensa (2 dianes en contra).
Malgrat els bons resultats, Triadú demana calma i anuncia que, tard o d'hora, arribaran els sotracs. "Hem començat molt bé. La pretemporada havia estat bona i el treball s'està reflectint amb les victòries. Però si no seguim així, malament. Es tracta d'acabar bé i en això estem. El nostre objectiu és l'ascens, encara que tot arribarà. Ens hem de centrar en el Tordera, el nostre proper rival". Tant ell com els seus jugadors "no ens pensem que està tot fet" i, per això, la gran preocupació és "saber gestionar les victòries" i "pair" les derrotes quan aquestes arribin. "Perquè tard o d'hora vindran", assegura.
Per a l'entrenador, la "clau de l'èxit" no és altre que "la confecció de la plantilla", que ha anat a càrrec d'ell mateix i d'Oriol Alsina, Óscar Álvarez, Gerard Escoda i Javi Salamero. "Veient això, els jugadors no s'ho han pensat ni un moment a l'hora de venir". Triadú té al vestidor "una quinzena de joves que poden ajudar el primer equip en qualsevol moment", a banda de "quatre o cinc futbolistes més veterans, que aporten més nivell i experiència".
Llegir mes / Leer mas...

L´Almeria negocia amb l´ex del Girona Joan Carrillo

Article del Diari de Girona

Vázquez refusa l'oferta i ara és el barceloní, que arribaria amb el seu germà Lluís (Llagostera), el més ben situat

07.10.2015 | 07:45
Joan Carrillo parla amb l´Almeria.
Joan Carrillo parla amb l´Almeria.
Després d'una llarga reunió de més de quatre hores a la seu de l'empresa que el president de l'Almeria té a Águilas, les negociacions perquè Fernando Vázquez sigui el nou entrenador de l'Almeria es van trencar dilluns a mitja nit. Amb el gallec descartat, el president Alfonso García va seguir ahir amb el seu càsting particular d'entrenadors a Águilas. Qui va asseure's ahir a la tarda amb García va ser Joan Carrillo, exentrenador del Girona la temporada 2006-07. El de Monistrol de Montserrat es troba sense equip des que al mes de juliol tanqués una victoriosa etapa amb el Videoton hongarès, amb el qual es va proclamar de Lliga el curs passat. Dissabte, el president ja li hauria trucat per veure's i després de la negativa de Vázquez ahir Carrillo es va desplaçar fins a Águilas per negociar. En aquest sentit, una de les condicions que podria haver posat Carrillo sobre la taula era poder comptar amb el seu germà, Lluís, com a segon entrenador. El petit dels Carrillo forma part actualment de l'àrea esportiva del Llagostera, on exerceix funcions de scoutter, després que aquest estiu deixés de ser-ne l'entrenador oficial.
Mentrestant, va ser l'entrenador del filial, Miguel Rivera, l'encarregat de dirigir la sessió d'entrenament d'ahir. Si el president no es decideix abans de divendres, Rivera podria ser l'home que dirigís l'Almeria a Montilivi aquest diumenge (19.15). D'altres noms que es van vincular ahir a la banqueta de l'Almeria van ser els del també ex-Girona Rubi i d'Eusebio Sacristán, a més a més del de Veljko Paunovic.
Llegir mes / Leer mas...

Quesada, una aposta més

Article de l'Esportiu

Oportunitat. Després d'unes quantes setmanes a prova, el Llagostera confirma que es queda el mig format en el planter del Barça. Fins al gener només podrà jugar amb el filial llagosterenc

Quesada en la seva etapa en el Barça juvenil Foto: L'ESPORTIU.

Una de les principals novetats en la llista de convocats per jugar a Rubí serà Nando Quesada. El jove migcampista fa un parell de setmanes que s'entrena amb l'equip de la Costa Brava i el cos tècnic, després de veure'l i avaluar-lo en directe, finalment ha decidit quedar-se el futbolista. Fernando Nando Quesada (Sabadell, 5 de gener del 1994) és un migcampista ofensiu format en les categories inferiors del Barça. De fet, es pot considerar que tota la seva carrera futbolística s'ha desenvolupat a la Masia, ja que hi va entrar en categoria aleví i en va sortir com a capità del juvenil A la temporada 2012/13. D'una fornada de futbolistes de la qual van sorgir noms com ara Adama, Sandro i Sanabria, el nou jugador llagosterenc no va tenir gens de sort amb les lesions. L'última temporada de juvenil, la va haver d'afrontar després d'una greu lesió al peroné, un fet que li va tancar les portes del filial. Quesada va sortir en direcció a Utrecht el gener del 2014, on no va aconseguir gaire protagonisme en la màxima categoria holandesa. El curs passat va marxar cedit a l'Achilles, club de la segona divisió d'Holanda, on altra vegada una lesió important –aquest cop al genoll– no li va permetre mostrar el seu potencial.
Pujant i baixant
Quesada, de 21 anys, serà inscrit amb fitxa del filial, però s'entrenarà de manera regular amb el primer equip. El fet de no haver-lo inscrit abans del 31 d'agost farà que fins al mes de gener el jugador només pugui actuar en el conjunt de segona catalana. Quesada reforça el mig de creació, on només es disposa de Pitu i Emilio.

LA XIFRA

2
lesions
importants ha hagut de superar Nando Quesada en les últimes quatre temporades.

ADAPTACIÓ

Quesada arriba per reforçar el mig creatiu, però fins al gener jugarà en el filial
Darrera actualització ( Dimecres, 7 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Els Ortuño tornen a somriure

Article de l'Esportiu

Connexió. Els germans Juanto (Llagostera) i Alfredo (Saragossa) han deixat enrere temps difícils i s'han retrobat amb el gol. Els davanters volen gaudir del moment i afronten el futur amb optimisme

Alfredo i Juanto Ortuño, en una fotografia conjunta Foto: L'ESPORTIU.
1
Trobar dos germans competint en la mateixa categoria no és un fet gaire habitual en el món del futbol. És el cas d'Alfredo (1991) i Juanto Ortuño (1992), davanters del Saragossa i el Llagostera, respectivament, que han anat fent carrera en el futbol professional en trajectòries separades –només van coincidir en categories inferiors a Iecla i Albacete– i que enguany el destí ha volgut que es trobin a 2a A.
Els germans Ortuño han tingut un inici de curs complicat, amb poca participació en els seus equips, però ara han recuperat el somriure i, el més important per a un davanter, s'han retrobat amb el gol. Alfredo, que juga al Saragossa cedit per Las Palmas, va jugar dissabte el primer partit com a titular amb el conjunt aragonès i va respondre marcant el gol de la victòria contra l'Alavés (1-0), mentre que Juanto ja acumula dos gols –i una assistència– en els dos únics partits de lliga que ha jugat amb el Llagostera. Ara els davanters, després d'haver recuperat la confiança dels tècnics i d'haver tornat a cantar gol –Alfredo feia quatre mesos que no marcava i Juanto, cinc–, volen gaudir del moment i afronten el futur amb optimisme.
Es refan
“Vaig tenir una pretemporada una mica dura per culpa d'unes molèsties que no em deixaven estar bé, però ara ja les he superat i estic molt content per ajudar l'equip i pel gol, ja que en competició oficial feia temps que no en marcava cap”, explica Alfredo, que té molt clar quins són els objectius per a aquest curs: “Tenim una plantilla per estar a dalt i volem fer un bon any. També espero que Las Palmas es quedi a primera i que jo pugui tornar-hi el curs vinent.” El germà gran dels Ortuño ja va tastar l'elit amb el Granada la temporada passada, però no va tenir la participació esperada i en el mercat d'hivern va marxar cedit al conjunt canari, club amb el qual va aconseguir l'ascens a primera divisió abans de quedar-s'hi en propietat.
Mentrestant Juanto, que la temporada passada va passar desapercebut al Sabadell (2a A) abans d'anar a parar a l'UCAM Múrcia (2a B) en el tram final de lliga, es mostra molt il·lusionat amb el moment actual que viu tant en l'aspecte personal com en el col·lectiu: “En els dos partits que he jugat he marcat dos gols, i això és molt important per a mi. A més, l'equip està fent una feina espectacular i hem guanyat molta confiança últimament”, diu l'atacant llagosterenc.
Pendents l'un de l'altre
Juanto i Alfredo Ortuño mantenen una estreta relació des de ben petits i, tot i la distància que els separa, estan en contacte permanent i segueixen la trajectòria del seu germà com si fos la seva mateixa. “M'alegro més dels seus gols que dels meus. Parlem gairebé cada dia i ens donem consells i ànims quan els necessitem. També parlem sobre els rivals, ja que competim en la mateixa lliga”, comenta Alfredo. “Segueixo tots els seus partits i estic en tensió perquè ho faci bé. Cada setmana estem en contacte i comentem com va tot, ens aconsellem, opinem de futbol...”, diu Juanto.
Dues apostes d'Alsina
Si hi ha una persona que ha apostat pels germans Ortuño és Oriol Alsina, entrenador del Llagostera i exdirector esportiu del Girona. Alsina va ser qui va confiar en Alfredo en el mercat d'hivern de fa dues temporades per reforçar la davantera de l'equip de Montilivi, i el de Iecla, que provenia de La Hoya Lorca (2a B), va fer eclosió definitivament i va ser clau en la salvació de l'equip de Pablo Machín amb nou gols. D'altra banda, aquest estiu Alsina va rescatar Juanto de la 2a B i li va donar una nova oportunitat en la categoria de plata, una aposta que ja està donant els seus fruits.
El tècnic del Llagostera parla dels germans Ortuño, els quals veuria totalment complementaris al mateix equip. “L'Alfredo és més punta, un davanter centre nat que no para de treballar entre els dos centrals amb un gran desgast físic, i té gol, mentre que en Juanto pot jugar en més posicions, potser millor darrera del punta, no és tant de desgast com l'Alfredo, però potser té més qualitat. Són dos perfils diferents, però crec que formarien una davantera molt interessant, segur que s'entendrien molt bé”, explica Alsina, que, tot i això, veu Alfredo un punt per sobre respecte al seu germà: “La diferència és que l'Alfredo, que també ha tastat la primera divisió, ja ha fet un any espectacular a 2a A amb el Girona, mentre que en Juanto encara no, però ha millorat molt i ha entès que amb la qualitat no n'hi ha prou. Estem molt contents amb la seva evolució i ens pot donar molt. Esperem que tots dos facin un bon any.”

ELS PROTAGONISTES

En els dos partits que he jugat he marcat dos gols,
i això és molt important per a mi
Juanto Ortuño
davanter del llagostera
Són dos perfils diferents, però crec que junts formarien una davantera molt interessant
Oriol Alsina
entrenador del llagostera i exdirector esportiu del girona
Me n'alegro més dels gols d'en Juanto que dels meus. Sempre ens donem consells i ànims
Alfredo Ortuño
davanter del saragossa
Ja he superat les molèsties que no em deixaven estar bé, i estic molt content de poder ajudar l'equip i pel gol. Tenim equip per estar a dalt
Darrera actualització ( Dimecres, 7 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Que no sigui un obstacle

Article de l'Esportiu

Copa Catalunya. El Llagostera afronta els quarts de final de la competició contra el Rubí amb la voluntat de superar l'eliminatòria i convertir el partit en un banc de proves per a la lliga

L'aigua va ocupar bona part del camp del Rubí Foto: RÀDIO RUBÍ.
1
La copa Catalunya arriba en el moment més dolç de joc que el Llagostera ha viscut fins ara. Després d'un mes i mig de competició, els de la Costa Brava encadenen dues jornades sense perdre i, més enllà dels resultats, el joc ha millorat sensiblement. Això podria fer pensar que els quarts de final de la copa Catalunya fan més nosa que servei ja que trenquen la rutina de preparació del pròxim partit a Mallorca, però des del club llagosterenc no es té aquesta impressió. “És una bona oportunitat perquè tots els jugadors agafin el ritme de competició. Jugarem al màxim de les nostres possibilitats respectant molt un rival de categoria inferior però amb qualitat”, va destacar el tècnic Oriol Alsina, que ja va avançar que farà un onze inicial sense la presència de cap dels jugadors que van jugar contra l'Elx. En la convocatòria per jugar a Rubí hi han entrat dotze futbolistes del primer equip i sis del filial.
Una mostra del respecte que el Llagostera té al rival d'aquest vespre (20 h) és com s'ha preparat el partit els últims dies. “Hem canviat les pilotes i també ens hem entrenat al municipal de Llagostera per adaptar-nos a les mides que trobarem i també a la gespa artificial. El canvi de superfície és important i esperem que ningú prengui mal”, remarcava Alsina, que ja té una bona llista de baixes de la qual encara no han pogut sortir ni Querol ni Gila.
Els ulls a la porteria
Igual que el Llagostera, el Rubí ha començat de manera irregular la lliga però és un dels equips que proposa més futbol a tercera divisió. “Sempre volen sortir amb la pilota controlada, i la possessió serà clau”, va analitzar Alsina. Un dels al·licients del duel serà veure homes amb pocs minuts fins ara com Enric Pi, Jordi López i, sobretot, el porter Nico Ratti: “No m'ha de demostrar res perquè fa molts anys que està amb nosaltres i sabem com treballa. Segur que competirà bé i servirà per veure que pot posar les coses difícils a la resta de porters que tenim en la plantilla”, va dir Alsina. Ratti no ha debutat ni en la lliga ni en la copa.

LA PRÈVIA

És una bona ocasió per agafar ritme de competició. Jugarem al màxim de les nostres possibilitats respectant molt
un bon rival
El Rubí és un bon equip a qui li agrada tenir la possessió i sortir sempre amb
la pilota controlada
Oriol Alsina
entrenador del llagostera

Una inundació, el contratemps de la prèvia

El club rubinenc va tenir un bon ensurt en la jornada d'ahir, quan per culpa del trencament d'una canonada d'aigua es va inundar tota una part del terreny de joc. L'incident es va produir després que una màquina que treballa en les millores de la graderia va impactar amb el conducte i el va rebentar. Malgrat l'espectacularitat de la situació i de no poder entrenar-s'hi cap dels equips del club durant tot ahir, estava previst que es pogués arreglar la zona afectada i que el partit d'aquest vespre es jugui amb normalitat a Can Rosés. El club, per si de cas, va contactar amb l'Ajuntament, que ja va comunicar que cedia els altres terrenys de joc de la ciutat si així ho desitjava el conjunt rubinenc. La graderia sí que estarà fora de servei.
Darrera actualització ( Dimecres, 7 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...