dimecres, 7 d’octubre del 2015

Els Ortuño tornen a somriure

Article de l'Esportiu

Connexió. Els germans Juanto (Llagostera) i Alfredo (Saragossa) han deixat enrere temps difícils i s'han retrobat amb el gol. Els davanters volen gaudir del moment i afronten el futur amb optimisme

Alfredo i Juanto Ortuño, en una fotografia conjunta Foto: L'ESPORTIU.
1
Trobar dos germans competint en la mateixa categoria no és un fet gaire habitual en el món del futbol. És el cas d'Alfredo (1991) i Juanto Ortuño (1992), davanters del Saragossa i el Llagostera, respectivament, que han anat fent carrera en el futbol professional en trajectòries separades –només van coincidir en categories inferiors a Iecla i Albacete– i que enguany el destí ha volgut que es trobin a 2a A.
Els germans Ortuño han tingut un inici de curs complicat, amb poca participació en els seus equips, però ara han recuperat el somriure i, el més important per a un davanter, s'han retrobat amb el gol. Alfredo, que juga al Saragossa cedit per Las Palmas, va jugar dissabte el primer partit com a titular amb el conjunt aragonès i va respondre marcant el gol de la victòria contra l'Alavés (1-0), mentre que Juanto ja acumula dos gols –i una assistència– en els dos únics partits de lliga que ha jugat amb el Llagostera. Ara els davanters, després d'haver recuperat la confiança dels tècnics i d'haver tornat a cantar gol –Alfredo feia quatre mesos que no marcava i Juanto, cinc–, volen gaudir del moment i afronten el futur amb optimisme.
Es refan
“Vaig tenir una pretemporada una mica dura per culpa d'unes molèsties que no em deixaven estar bé, però ara ja les he superat i estic molt content per ajudar l'equip i pel gol, ja que en competició oficial feia temps que no en marcava cap”, explica Alfredo, que té molt clar quins són els objectius per a aquest curs: “Tenim una plantilla per estar a dalt i volem fer un bon any. També espero que Las Palmas es quedi a primera i que jo pugui tornar-hi el curs vinent.” El germà gran dels Ortuño ja va tastar l'elit amb el Granada la temporada passada, però no va tenir la participació esperada i en el mercat d'hivern va marxar cedit al conjunt canari, club amb el qual va aconseguir l'ascens a primera divisió abans de quedar-s'hi en propietat.
Mentrestant Juanto, que la temporada passada va passar desapercebut al Sabadell (2a A) abans d'anar a parar a l'UCAM Múrcia (2a B) en el tram final de lliga, es mostra molt il·lusionat amb el moment actual que viu tant en l'aspecte personal com en el col·lectiu: “En els dos partits que he jugat he marcat dos gols, i això és molt important per a mi. A més, l'equip està fent una feina espectacular i hem guanyat molta confiança últimament”, diu l'atacant llagosterenc.
Pendents l'un de l'altre
Juanto i Alfredo Ortuño mantenen una estreta relació des de ben petits i, tot i la distància que els separa, estan en contacte permanent i segueixen la trajectòria del seu germà com si fos la seva mateixa. “M'alegro més dels seus gols que dels meus. Parlem gairebé cada dia i ens donem consells i ànims quan els necessitem. També parlem sobre els rivals, ja que competim en la mateixa lliga”, comenta Alfredo. “Segueixo tots els seus partits i estic en tensió perquè ho faci bé. Cada setmana estem en contacte i comentem com va tot, ens aconsellem, opinem de futbol...”, diu Juanto.
Dues apostes d'Alsina
Si hi ha una persona que ha apostat pels germans Ortuño és Oriol Alsina, entrenador del Llagostera i exdirector esportiu del Girona. Alsina va ser qui va confiar en Alfredo en el mercat d'hivern de fa dues temporades per reforçar la davantera de l'equip de Montilivi, i el de Iecla, que provenia de La Hoya Lorca (2a B), va fer eclosió definitivament i va ser clau en la salvació de l'equip de Pablo Machín amb nou gols. D'altra banda, aquest estiu Alsina va rescatar Juanto de la 2a B i li va donar una nova oportunitat en la categoria de plata, una aposta que ja està donant els seus fruits.
El tècnic del Llagostera parla dels germans Ortuño, els quals veuria totalment complementaris al mateix equip. “L'Alfredo és més punta, un davanter centre nat que no para de treballar entre els dos centrals amb un gran desgast físic, i té gol, mentre que en Juanto pot jugar en més posicions, potser millor darrera del punta, no és tant de desgast com l'Alfredo, però potser té més qualitat. Són dos perfils diferents, però crec que formarien una davantera molt interessant, segur que s'entendrien molt bé”, explica Alsina, que, tot i això, veu Alfredo un punt per sobre respecte al seu germà: “La diferència és que l'Alfredo, que també ha tastat la primera divisió, ja ha fet un any espectacular a 2a A amb el Girona, mentre que en Juanto encara no, però ha millorat molt i ha entès que amb la qualitat no n'hi ha prou. Estem molt contents amb la seva evolució i ens pot donar molt. Esperem que tots dos facin un bon any.”

ELS PROTAGONISTES

En els dos partits que he jugat he marcat dos gols,
i això és molt important per a mi
Juanto Ortuño
davanter del llagostera
Són dos perfils diferents, però crec que junts formarien una davantera molt interessant
Oriol Alsina
entrenador del llagostera i exdirector esportiu del girona
Me n'alegro més dels gols d'en Juanto que dels meus. Sempre ens donem consells i ànims
Alfredo Ortuño
davanter del saragossa
Ja he superat les molèsties que no em deixaven estar bé, i estic molt content de poder ajudar l'equip i pel gol. Tenim equip per estar a dalt
Darrera actualització ( Dimecres, 7 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui