dilluns, 11 d’abril del 2016

"Comunicat mèdic sobre Juanjo i Fofo". Escriu (@elconvocat).

El Convocat

El Convocat

La UE Llagostera ha emès un comunicat sobre l’estat dels dos jugadors que es van lesionar en el partit contra el Bilbao Athletic (2-0): Juanjo va haver de ser substituït al minut 27 i en el seu lloc va entrar Benja i deu minuts més tard va ser Fofo qui va abandonar el terreny de joc substituït per Imaz.
En la notificació del conjunt de la Costa Brava s’explica que Juanjo Expósito ja es a casa recuperant-se del cop que va rebre al cap durant el partit i qui li va provocar mareigs.
En canvi, Fofo que es va fer mal al genoll dret degut a un mal gest, encara està pendent de que els metges del club li realitzin més proves per concretar l’abast de la lesió.
Llegir mes / Leer mas...

"S’aferren a la lluita". Escriu @MarckComamala (@elconvocat).

UE Llagostera 2-1 Bilbao Athletic

La UE Llagostera remunta en 2 minuts per sumar una nova victòria a casa que els manté vius en la lluita de la permanència

Marc Comamala

Marc Comamala

Director
El Llagostera ha vist que les coses se li complicaven amb dues lesions al primer temps que han trencat els esquemes d’Alzina i com a l’inici de la segona meitat el Bilbao Athletic es posava al marcador. Per sort, amb dos minuts han pogut remuntar el partit gràcies als gols de José Carlos amb l’ajuda de Yeray i de Benja.
Els dos conjunts han sortit amb molta intensitat al Nou Municipal de Palamós, conscients del que s’estaven jugant i que una derrota els deixaria molt tocats pel que resta de campionat, tot i això a la primera meitat s’han vist poques ocasions de gol. Els locals ho han provat per les bandes buscant centrades a Juanjo contra un Bilbao Athletic ben col·locat. Guarrotxena ho ha provat de lluny al 12’ i Pitu ho ha provat des del mig del camp. En una jugada plena de rebots es podrien haver avançat al marcador però la defensa basca ha refusat la pilota. Juanjo ha hagut de ser substituït al 27 per un cop al cap i ha entrat Benja. Una lesió també ha obligat a canviar a Fofo i al 37’ ha entrat Imaz. Guarrotxena hi ha tornat, de cap, però René ha aturat sense problemes.
A la represa el partit ha seguit el mateix guió fins que Aketaxe ha fet el gol de la jornada i potser de la temporada (50’). El jugador visitant ha sortejat a dos defensors i ha enviat la pilota a l’escaire per avançar als bascos. El gol ha fet mal als jugadors d’Alsina i durant uns minuts han acusat el nerviosisme de veure’s per sota del marcador contra un Bilbao Athletic que s’ha tancat i intentava fer mal amb contraatacs. Aketxe casi marca el segon a l’estavellar una falta al travesser però ha estat José Carlos amb un xut desviat per Yeray qui sí ha pogut marcar  l’empat (69’). Només dos minuts més tard, Benja ha aprofitat una assistència de Natalio per superar al porter Remiro i materialitzar la remuntada dels de la Costa Brava. Els bilbaïns ho han provat fins que Gil ha estat expulsat per doble amonestació al 83’ que ha fet baixar els braços als visitants. A partir d’aquest moment el Llagostera no ha arriscat i ha deixat els tres punts a casa.
Amb aquesta victòria la UE Llagostera es situa més a prop de la permanència, a l’espera que els resultats de la jornada acompanyin.
UE Llagostera: Rene, Escassi, Samu, Chus Herrero, Masó, Pitu, Tébar, Fofo (Imaz 37’), Ríos (José Carlos 62’), Juanjo (Benja 27’) i Natalio.
Bilbao Athletic: Remiro, Gil, Ramalho, Yeray, Urtzi (Santamaria 80’), Aketxe, Vesga, Unai López (Iturraspe 90’), Seguín, Guarrotxena (Córdoba 72’) i Villalibre.
Àrbitre: Óliver de la Fuente Ramos.
Targetes: Tébar, Chus Herrero i Masó del Llagostera. A Unai López, Guarrotxena, Vesga, Jon Ander i a Ramalho del Bilbao Athletic. Va expulsar a Gil (83’).
Gols: 0-1 Aketxe (50’), 1-1 Yeray P.P. (69’), 2-1 Benja (71’).
Camp: Nou Municipal de Palamós – 3150 espectadors.
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera doma al león a base de zarpazos". Article de @crisurbis en @LlagosteraVAVEL

El Llagostera doma al león a base de zarpazos

Partidazo en el Municipal de Palamós con victoria por 2-1 del Llagostera ante el Bilbao Athletic. Remontada espectacular de los catalanes que fueron a remolque de un gran filial vasco dirigidos por Aketxe. Juanjo y Fofo se lesionaron en la primera mitad, el último, de gravedad. Jose Carlos, artífice de la remontada con unos 25 minutos para enmarcar. El Llagostera, a tres puntos de la salvación.

El Llagostera doma al león a base de zarpazos
El Llagostera doma al león a base de zarpazos (FOTO UE LLAGOSTERA).
UE LLAGOSTERA
2 1
BILBAO ATHLETIC
UE LLAGOSTERA: RENÉ; MASÓ, ESCASSI, HERRERO, SAMU; TEBAR, PITU, FOFO (IMAZ, MIN. 37), RIOS (JOSE CARLOS, MIN. 67); JUANJO (BENJA, MIN. 27) Y NATALIO.
BILBAO ATHLETIC: REMIRO; RAMALHO, OSCAR GIL, GUARROTXENA (CÓRDOBA, MIN. 73), UNAI LÓPEZ (ITURRASPE, MIN. 90), SEGUIN, VILLALIBRE, IRIONDO (SANTAMARÍA, MIN. 80), VESGA, YERAY Y AKETXE.
MARCADOR: 0-1, MIN. 50, AKETXE. 1-1, MIN. 69, YERAY EN PROPIA PUERTA. 2-1, MIN. 71, BENJA.
ÁRBITRO: ÓLIVER DE LA FUENTE RAMOS (COLEGIO CASTELLANO-LEONÉS). AMONESTÓ A UNAI LÓPEZ (MIN. 30), A TEBAR (MIN. 45) Y A GUARROTXENA (MIN. 45) A VESGA (MIN. 60) A CHUS HERRERO (MIN. 66) A MASÓ (MIN. 77). A ÓSCAR GIL (MIN. 82) A JON ANDER (MIN. 83) Y A RAMALHO (MIN. 87). EXPULSÓ A ÓSCAR GIL (MIN. 83).
INCIDENCIAS: PARTIDO CORRESPONDIENTE A LA TRIGESIMO TERCERA JORNADA DE LA LIGA ADELANTE DISPUTADO EN EL ESTADI MUNICIPAL DE PALAMÓS-COSTA BRAVA ANTE 3150 ESPECTADORES.
Por los tiempos de los tiempos, la lucha del hombre contra la bestia, ha formado parte de los acontecimientos heróicos más destacados de la historia de la humanidad. Primero por pura supervivencia de nuestra especie. Después, por mero espectáculo. Desde los antiguos neanderthales, cazadores de mamuts, hasta los domadores de caballos, la pasión del ser humano por amansar a las fieras es innata.
La feroz lucha vivida en el estadio Municipal de Palamós, presentaba al Llagostera intentando domar a un, en principio, grupo de cachorros de león, colistas en la tabla, y con la necesidad de ganar la batalla para seguir soñando con la salvación. Los visitantes quemando su último cartucho en la categoría de plata.
Pero, para sorpresa de los más de 3000 espectadores que casi llenaban el estadio, los cachorros se habían hecho mayores. Ya son leones con sus garras bien afiladas y sus colmillos ávidos de sangre. Las melenas al viento de éstas fieras, ya imponen. Sus rugidos ya resuenan a lo largo y ancho del Kalahari futbolístico de la Liga Adelante.

El león macho Alfa, guia la manada

La primera mitad del partido, dejó al aficionado del Llagostera frío. En silencio. Los leones salieron con hambre y a base de rugidos y zarpazos al aire dejaron al equipo de Oriol Alsina al borde del K.O. Toque de balón, triangulaciones, por alto, por bajo, el Bilbao Athletic fue superior en casi todos los aspectos del juego. El macho Alfa de la manada, Aketxe (qué jugador), dirigía al resto con diligencia y orden, lo que prococaba todo lo contrario en los locales, muy presionados y temerosos de su situación.
Las ya típicas desgracias del Llagostera, tampoco podían faltar. A los 26 minutos, Juanjo Expósito, con casi 1,90 cm de altura, recibía una patada en la cabeza dentro del área. No sólo dejó el colegiado seguir la jugada sin pitar falta, sino que el delantero local se quedó mareado sobre el césped y tuvo que ser cambiado. Los planes de Oriol Alsina, por los suelos. Poco después, Fofo recibía una entrada muy fea en el centro del campo que también acabó con su participación en el partido y quién sabe si también, para varios meses. Tampoco hubo sanción. Volvía la indignación con los árbitros a Palamós.
Mientras, René desplegó todo su repertorio de paradones ante unos jóvenes leones que acosaban a su víctima con expertas estrategias de caza en grupo. Si el resultado al final del primer tiempo fue de empate a cero, en gran medida fue gracias a René y a la garra de un equipo, el Llagostera, que se aferra a la vida con coraje y pundonor.

Toda la carne en el asador

En el segundo tiempo, el temor del Llagostera crecía. Los leones imponían su fuerza y juventud, su fútbol. Y en uno de esos zarpazos, el macho Alfa de éste Athletic, Aketxe, decidió morder al Llagostera en la yugular y hacer sangre por fin. El golazo que marcó por toda la escuadra, fue para que el público de Palamós se quedara una semana en pié aplaudiendo. Los locales estaban heridos de gravedad y con más de medio cuerpo en Segunda B. Después, otro zapatazo al larguero de la portería de René, puso la desesperanza. Los valientes catalanes se desangraban.
Pero de pronto, la lucha hombre - león, se transformó en otra cosa. Oriol Alsina recordó la fórmula del druida, su fórmula mágica. Sacó a José Carlos (José Carlix) y todo se convirtió en la típìca caza de jabalí de cualquier cómic de Astérix, auténtica inspiración de la UE Llagostera.
La pócima hizo efecto y José Carlos desarboló al Bilbao Athletic el sólo. Regate por aquí, velocidad por allá, pase, pared, centro y gol en propia puerta. Los valientes leones retrocedieron temerosos hasta la misma entrada de su cueva. Los locales, ya eran imparables y la remontada estaba servida en bandeja.
Escassi, Tebar y compañía, maniataron por fin a Aketxe y el equipo catalán se decidió a acabar con la pesadilla del león. Otro de los destacados, Jesús Imaz, dejó sólo a Benja ante Remiro y consiguió cristalizar la remontada. Los leones estaban domados. Después vinieron los vítores, alegrías y celebraciones pero el sufrimiento en Palamós fue extremo. El filial rojiblanco está preparado para surtir otra vez de sabia nueva al equipo de los grandes.
Y los aldeanos de Llagostérix, a seguir derribando imperios, acabando con fieras y soñando con la salvación. Oriol Alsina seguirá fabricando más pócima mágica para encontrar la soluccíon en las aventuras que se corren fuera de la aldea, allá en territorio Liga Adelante.
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera parla d´un "mal gest" de Fofo sense concretar". Article de @carlesrosell a @diaridegirona

El Llagostera parla d´un "mal gest" de Fofo sense concretar

"El club informarà de la seva evolució en els propers dies", resa el comunicat sobre el davanter, que es podria perdre el que queda de lliga

11.04.2016 | 00:00
Alsina, capcot en el moment en què s´emporten Fofo amb llitera.
Alsina, capcot en el moment en què s´emporten Fofo amb llitera.
La victòria contra el Bilbao Athletic va arribar amb un peatge que pot ser força car. El davanter Fofo, una de les incorporacions d'aquest mercat d'hivern, només va aguantar 37 minuts al damunt de la gespa. En una acció desafrotunada, va fer un mal gest amb el seu genoll dret i va ser retirat en llitera abans de ser rellevat per Jesús Imaz. Les primeres impressions parlaven d'un possible trencament al lligament encreuat, un diagnòstic que el club no va confirmar malgrat fer ahir públic un comunicat mèdic. "Està pendent que els metges li realitzin més proves que acabin de concretar l'abast de la lesió", es limitava a explicar l'escrit, traslladant un veredicte final fins als "propers dies", quan se sabrà del cert què pateix Fofo i quin és el temps de baixa. El gran temor del cos tècnic i dels serveis mèdics és que l'atacant es podria perdre el que queda de temporada.
Juanjo millora
Fofo no va ser l'únic protagonista negatiu de la victòria contra el filial basc. Juanjo Expósito també va haver de ser substituït, abans de la mitja hora, per rebre un fort cop al cap en una topada fortuïta amb un jugador rival. El jugador va enfilar el camí dels vestidors per precaució perquè segons el club va "sentir símptomes de mareig" en el moment de l'impacte i quan es va estar "estès durant uns minuts al terreny de joc". Juanjo "es troba a casa recuperant-se" i no hi ha d'haver cap problema perquè pugui jugar aquesta setmana a Sòria.
Llegir mes / Leer mas...

"Reforçats, però la salvació torna a estar a cinc punts". Article de @educiu a @lesportiucat

Reforçats, però la salvació torna a estar a cinc punts

Llàstima. El Llagostera es va imposar en la ‘final' contra el Bilbao Athletic (2-1) i va confirmar la solidesa a Palamós, però la victòria de l'Osca contra el Nàstic no permet retallar als gironins

Imaz, Natalio i Benja, celebrant el 2-1 del davanter contra el Bilbao Athletic Foto: J.R/ICONNA.
1
El Llagostera no va fallar dissabte contra el Bilbao Athletic (2-1) i va aconseguir una victòria vital per mantenir esperances de salvació a final de temporada. Els llagosterencs van treure l'orgull, van remuntar el gol inicial d'Aketxe en només dos minuts –Yeray va marcar en pròpia porteria l'1-1 i Benja va capgirar el resultat just després–, i van demostrar una capacitat de reacció que va fer embogir l'afició del Palamós-Costa Brava, cada vegada més acostumada a celebrar els triomfs del seu equip.
I és que el Llagostera ha fet del seu estadi un fortí, com ho demostren les quatre victòries en els últims cinc partits com a local del conjunt dirigit per Oriol Alsina (12 punts dels últims 15), que dissabte vinent tindrà a Sòria (a les 18 h) l'enèsima oportunitat d'assolir el primer triomf de la temporada a fora –fins ara els de la Costa Brava només acumulen dos empats a camp contrari: a Montilivi i a Elx.
L'Osca fa la feina
La victòria contra el Bilbao Athletic va permetre al Llagostera anar-se'n a dormir a tres punts de la zona de permanència, una distància que ahir es va ampliar a cinc després del triomf de l'Osca contra el Nàstic (2-0). D'aquesta manera els d'Anquela van recuperar la dinovena posició (36 punts) i van deixar els llagosterencs (31) en la mateixa situació que abans de començar la jornada, és a dir, penúltims i a cinc punts de l'objectiu. També va guanyar l'Albacete, que continua vintè (32 punts) gràcies a una victòria in extremis al camp del Còrdova (2-3). Així, doncs, quan només falten nou jornades per al final de la lliga el Llagostera continua sense marge d'error, però tot i així té a favor el fet que l'esperen més partits com a local (5) que no pas com a visitant (4).
La plantilla hi creu
Després de la treballada victòria contra el filial basc el Llagostera va esclatar d'eufòria damunt la gespa i també dins del túnel de vestidors, alliberant les tensions pròpies del partit i de la situació en general. El triomf permet a la plantilla afrontar el futur amb més confiança i tranquil·litat, tot i que també és conscient que l'equip ha de fer un pas endavant fora de casa per tenir possibilitats reals de salvació. “Estem convençuts que es pot salvar la categoria, estem bé a casa i ara hem de reaccionar en els partits a fora. La dinàmica a Palamós és molt bona, i l'afició també ens està ajudant molt”, explica el davanter Benja Martínez, que dissabte va tornar a veure porteria després de mig any de sequera.
El Llagostera té avui un entrenament de recuperació, demà farà festa i dimecres tornarà a l'activitat per començar a preparar el pròxim partit a Los Pajaritos.

LES REACCIONS

L'equip està convençut que
es pot salvar la categoria. Estem bé
a casa i ara hem de reaccionar en els partits a fora

NO FALLEN

L'Osca (18è) va superar el Nàstic (2-0) i l'Albacete (20è) va guanyar ‘in extremis' a Còrdova (2-3)

NO POT ESPERAR MÉS

Els llagosterencs tindran a Sòria l'enèsima oportunitat de guanyar a fora per primer cop
El Llagostera ha guanyat quatre dels últims cinc partits davant
de la seva afició (12 punts de 15)

27 PUNTS EN JOC

És una victòria importantíssima però
ara ja no ens valen els empats; només les victòries
Marcos Tébar
migcampista del llagostera
La dinàmica a Palamós és molt bona, i la nostra afició també ens
està ajudant molt
Benja Martínez
davanter del llagostera
9
partits
queden per al final de la lliga, dels quals el Llagostera en jugarà cinc al Palamós-Costa Brava i quatre a camp contrari
Llegir mes / Leer mas...

"Tots pendents de Fofo". Article de @educiu a @lesportiucat

Tots pendents de Fofo

Problemes. El Llagostera i el jugador estan en espera de conèixer l'abast exacte de la lesió, que podria ser greu. D'altra banda Juanjo s'està recuperant del cop al cap que va rebre també en la primera part, però en principi el davanter no hauria de ser baixa

Fofo, en un entrenament a Palafrugell Foto: JOAN SABATER.
1
L'única taca del Llagostera en el partit contra el Bilbao Athletic van ser les lesions que van presentar en la primera meitat Juanjo Expósito i Fofo, sobretot la d'aquest últim, que va ser enretirat en llitera i traslladat a l'hospital després de l'enfrontament. L'exdavanter del Mallorca podria tenir una lesió greu al genoll i es tem perquè no sigui un trencament dels lligaments encreuats, cosa que obligaria Fofo a passar per la sala d'operacions i a estar uns sis mesos allunyat dels terrenys de joc. Tot i així, el jugador encara està en espera de fer-se més proves que determinin l'abast exacte de la lesió, sense descartar que el problema pugui ser de menisc, cosa que sens dubte seria una gran notícia i rebaixaria considerablement el temps de baixa.
D'altra banda Juanjo s'està recuperant del fort cop al cap que va rebre durant el partit i que el va obligar a demanar el canvi, ja que el jugador es trobava completament marejat. Juanjo va acabar amb dolor al cap i en tota la zona de les cervicals, tot i que en principi no hauria de tenir problemes per integrar-se a la dinàmica de grup durant la setmana. De cara al pròxim partit al camp del Numància (dissabte a les 18 h) el Llagostera estarà molt pendent de veure com evolucionen els jugadors que arrosseguen problemes físics, com ara David Querol, Emilio Sánchez i Jordi López.
Llegir mes / Leer mas...