dijous, 29 de setembre del 2016

"Vídeo-resum dels ‘Juvenil Preferent’ gironins | Jornada 2". Article de Marcelo Van Diest a @elconvocat

Llegir mes / Leer mas...

"El moviment de nens en el futbol formatiu, a ratlla". Article de Rubèn Miró a @lesportiucat

El moviment de nens en el futbol formatiu, a ratlla

Futbol català. La FCF impulsarà en els pròxims quatre anys noves normatives per regular els canvis de club dels més petits i evitar que la incorporació de menors afecti la seva formació

Foto: FCF.
1
“En poc més de quinze anys hem passat d'expedir 40.000 llicències de futbol de base a expedir-ne 110.000.” Qui ho explica és el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, que, després d'haver renovat el càrrec, afronta els pròxims quatre anys de mandat amb l'objectiu de regular, entre altres coses, tota l'activitat que hi ha al voltant del futbol formatiu. El màxim dirigent de la FCF té moltes idees al cap i en els pròxims anys es concretaran en diferents normes.
Andreu Subies vol posar ordre en la relació entre pares, nens, tècnics, coordinadors i clubs. “Volem començar a reglamentar i documentar moltes converses normals que hi ha entre aquests agents i que després acaben en problemes”, explica el president de la FCF, que és conscient que posar normes a tot plegat és un repte enorme: “Fer aquests canvis és supercomplicat, però és un projecte a quatre anys.”
Entre totes les coses que la federació catalana pretén regular hi ha els moviments de nens entre clubs. La intenció és que els més joves juguin, sempre que sigui possible, a prop d'on viuen, i evitar clubs que acaparin jugadors. Vaja, que la FCF vol regular que hi hagi entitats que tinguin una barbaritat d'equips de la mateixa categoria –hi ha casos en què n'hi ha més de quinze– amb nens d'altres zones on també hi ha clubs. I és que això, més enllà de suposar un trasbals per al jugador, també dificulta i condiciona la planificació de la competició a la FCF. “No creiem que un nen de deu o onze anys hagi de fer desplaçaments per jugar a la mateixa categoria que l'equip on estava”, reflexiona Subies, que ho té clar: “Els clubs que vulguin incorporar nens ens han de dir què fan i qui són. Hem de regular el motiu pel qual deixem fer coses a algú amb certa edat.”
El més important, segons el president de la FCF, és oferir garanties als menors. “Si un club vol incorporar un nen que viu lluny, s'han de regular coses com per exemple que li ofereixi uns estudis, un espai on viure...” Subies també considera que cal posar límits al mercadeig que hi ha amb els més petits: “Per què toques un nen de nou o deu anys i el portes en taxi cada dia? Per dir-li, al cap de sis mesos, que no serveix, com passa cada any amb molts dels que tens a l'escola? Això la FCF no ho pot permetre, hem de posar fi a tot el que sigui la utilització d'un nen.”
La creació d'un marc
És clar que la idea hi és, però normativitzar tot això és molt complex i portarà al darrere una feinada, ja que hi ha d'haver un marc legal que empari tot allò que es regula. La FCF, en tot cas, haurà de posar fil a l'agulla. Per controlar els canvis de club dels nens, Subies estudia diverses receptes, com ara posar una taxa econòmica perquè l'equip que incorpori un nen compensi l'altre. “S'ha de fer valdre la formació en el futbol de base”, diu Subies, que estudiarà diverses fórmules més enllà d'aquests pagaments: “Hi ha d'haver una inversió, i si no és amb diners, que sigui, per exemple, amb formació.”

A PROP DE CASA

La FCF vol que els nens es reparteixin per proximitat, i evitar clubs que acaparin jugadors
“Hem de posar fi a tot el que sigui la utilització d'un nen”, afirma Andreu Subies
S'estudiaran mesures com ara posar una taxa quan un club incorpori un nen
Darrera actualització ( Dijous, 29 de setembre del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...